brak logo

Lokum Deweloper S.A.

Wrocław

Opinie o Lokum Deweloper S.A.

Brownies 2014-06-24 20:38:03
Porzadny deweloper - wprowadziłem sie wlasnie do Lokum Di Trevi na kLimasa, ale zaluje ze nei zaczekalem na ich kolejna propozycje Lokum Viva ktora buduja na litomskiej mialbym blizej centrum. Chce sie ktos zamienić?? :)
1
ankaa 2014-08-27 10:43:47
Również planuje zakup Lokum Viva i jak na razie nie mam zastrzeżeń ;)
2
Ray 2014-09-15 17:43:26
Solidne wykonanie i pełen profesjonalizm - to mi się podoba!
1
Masor 2014-09-20 23:09:13
Ja już kupiłem w Vivie, tam samo jak Brownies miałem kupić na Di Trevi (znajomi kupili, podobało mi się), ale akurat wystartowali z Vivą i tu kupiłem. Niestety dużo drożej niż Di Trevi, no ale z 30-40 inwestycji we Wro, które brałem pod uwagę tylko ta mi się naprawdę podobała :)
2
Pusek 2014-09-26 14:35:29
Ja też Viva! Di Trevi wygrało konkurs osiedla 25-lecia, dlatego od Vivy oczekuję duże i czuję, że się nie zawiodę. Na tym etapie narazie jestem w 100% zadowolony
3
czerwona 2014-10-01 21:48:03
Ja też Viva :) W sumie z mieszkania jestem zadowolona, rozkład super, no ale udało się wam coś wynegocjować (a brałam też garaż)? Mi nic (tylko za polecenie 1%) :(
1
kijma 2014-10-22 18:00:02
mogłaś poczekać, teraz często robią promocje na konkretne mieszkania, wiedy mozna złapać taniej :)
3
czerwona 2014-10-22 23:20:48
@kijma ja wiem że co jakiś czas pojawiają się promocje - wcześniej patrzyłam na Di Trevi :) Jednak mnie te mieszkania po promocji nie interesują, bardziej zależało mi na konkretnej świata z dużym balkonem (więcej niż 10m) i rozkładzie mieszkania. Miałam 3 upatrzone, ale nic praktycznie nie zeszli :/ Jedyne co to te mieszkania, które mnie interesowały też już sprzedali, więc może z tego czekania to tyle by było że nic z tego co chciałam bym nie miała :D
2
kijma 2014-11-11 10:15:56
@czerwona - Rzeczywiście masz rację. Widzę, że mieszkania się szybko sprzedają w tej inwestycji, więc jak ma się upatrzone konkretne to lepiej nie zwlekać :)
1
romek 2014-11-20 16:23:24
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LOKUM DEWELOPER S.A.
Lokum sięga dna.
Winni 2015-01-17 19:18:29
Lokum sięga dna? Nie zgadzam się. Lokum da Vinci oraz Viva wzbudza co raz większe zainteresowanie. Wysoka jakość, ciekawe rozwiązania. Inwestycje na dobrym poziomie, wyróżniają się z pośród innych. Takie jest moje zdanie.
2
Aliabba 2015-02-17 19:15:38
Ja się skłaniam ku decyzji, zeby kupić mieszkanie w Lokum VIVA, na 5 albo 6 piętrze w budynku A. Szykują się stamtąd niesamowite widoki. Ktoś już kupił?
Max 2015-02-19 18:14:55
hej, ja kupiłem. Byłem na budowie i muszę napisać że widok na zachód jest NIESAMOWITY :D Szczególnie 5 i 6 piętro w klatce A i 6 piętro w klatce B (5 piętro w klatce B niestety trochę przesłania budynek ZUSu). Co to dużo pisać - olbrzymia przestrzeń, nic niezasłania z naprzeciwka. Do tego widać mosty Rędziński i Milenijny, a nawet Górkę Szczepińską. Super panorama! Zwróciłem też uwagę na akustykę - hałasu od kostki z Poznańskiej nieodczuwalny w klatce A (ok 150 metrów od Poznańskiej) w klatce B trochę gorzej, ale też nie jakoś szczególnie słyszalny (ok 100 metrów od Poznańskiej). Widoki na wschód są niestety moim zdaniem gorsze - generalnie widać same bloki i szkołę, ale to już co kto lubi
2
mikey 2015-03-20 00:03:59
Dzięki za informację Max. Czyli ogólnie nawet mieszkając od ulicy jest cisza i spokój? :) Dobrze zrozumiałem?
Max 2015-03-20 17:22:08
w klatce A od strony sklepu osiedlowego jest cicho (Poznańską zasłania basen). Głośniej (z powodu Poznańskiej) jest na nieosłoniętym odcinku (jest tam boisko przy basenie). Sama Litomska to spokojna ulica, w nocy samochód raz na ruyski rok przejedzie - gorzej w kostką na Poznańskiej, ona przeszkadza. Lepiej wybierz mieszkanie z tej strony od basenu, skutecznie tłumi hałas, byłem sprawdziłem organoleptycznie piętra 1-6 :D
Jeszcze ciszej jest od strony podwórka, ale widoki słabe (od strony wschodniej), z tego małego budynku to w ogóle nic nie widać poza podwórkiem, jest za niski, ale za to jest tam najciszej.
2
mamamia 2015-04-20 11:00:02
powiedzcie mi proszę, czy na ten basen można sobie wykupić karnet?
Max 2015-04-20 19:25:40
karnety nie wiem czy są, ale ja wchodziłem na Mutlisporta bez problemu
http://www.benefitsystems.pl/p/multisport/blekitna-laguna-v
1
Marzena 2015-04-27 17:38:11
Bardzo podobają mi się inwestycje tego dewelopera, na początku byłam bardzo ciekawa Vivy na Litomskiej http://wroclaw.infodeweloper.pl/ ale teraz jest trochę późno żebym się na nią zdecydowała bo najlepsze mieszkania już dawno są wyprzedane. Teraz zastanawiam się nad Bajana i chyba to właśnie będzie mój początek z Lokum.
2
Max 2015-04-27 17:59:07
problem z Da Vinci jest taki że jest otoczone blokami z każdej strony :( Samo osiedle jest bardzo ładne, tylko widoki z niego nie za bardzo. Ja bym na Vinci brał max 2 piętro, żeby widzieć sąsiada, a nie widok dalej bo dalej są wyższe bloki :/ W Vivie fakt najfajniejsze wyprzedane, ale na szóstym w klatce A zostało jeszcze ostatnie 3 pokojowe z dużym tarasem (o ile ostatnie piętro Ci nie przeszkadza)
Max 2015-04-27 19:53:34
osatnie = ostatnie z widokiem na zachod, bo na wschod jest pełno, ale wtedy nie ma widoku fajnego za oknem :)
Tusia88 2015-04-28 08:18:03
My kupiliśmy mieszkanie na osiedlu Lokum da Vinci. W lipcu minie nam rok jak się wprowadziliśmy. Mamy mieszkanie na parterze z ogródkiem, jest ogromna cisza, mieszka się świetnie. Po pracy naprawdę można się odprężyć we własnym gniazdku. Gdybyśmy mieli drugi raz podjąć decyzje co do mieszkania byśmy podjęli identyczną decyzję.Pozdrawiam!
Bonnie 2015-05-19 15:21:43
hej! Czy w Lokum Viva lub da Vinci mogę zmienić układ ścianek działowych i np. zamiast salonu z aneksem, zrobić osobno salon osobno kuchnię? Czy na tym etapie już nie bardzo?
:) 2015-05-20 18:16:29
jak sypniesz dodatkową kasą na zmiany to jaki problem?
Wi 2015-05-29 09:44:38
Tak,podczas kupna można zamówić dodatkowo zmianę układu mieszkania
Mirando 2015-06-28 18:28:58
Ciekawe, czy istnieje szansa, że osiedle Viva będzie miało jakąś kontynuację
T9 2015-06-30 23:42:33
Chyba nie bardzo jest miejsce na kolejny budynek. Musieliby wyburzyć garaże obok
Natalia 2015-07-17 17:39:00
Hej, założyłam forum dla nas ;) www.lokumviva.fora.pl
Pozdrawiam Sąsiadów!
Nicky 2015-07-30 00:07:26
Ciekawie wygląda też ten nowy etap di Trevi, mi pasuje lokalizacja, miałbym blisko do pracy :P Budowa idzie sprawnie, jak to na Lokum przystało
bubl 2015-07-31 00:25:22
Moim zdaniem Vive powinni zostawić już tak jak jest - dwa budynki wystarczą
Lynn 2015-08-16 22:41:26
Ja uważam, że mogliby powiększyć osiedle. Inwestycja z pewnością będzie sukcesem (o ile już nie jest, patrząc na ilość sprzedanych mieszkań).Wyszło naprawdę świetnie, ostatnio oglądałem też zdjęcia z wnętrza budynków- powiem jedno - jestem zachwycony
1
livi 2015-08-19 07:16:24
a ile mieszkań już sprzedali?
Max 2015-08-19 18:33:00
75% calosci
Max 2015-08-26 19:02:40
Ano, zbliżają sie juz do 80%. Sporo ludzi ma kasę, albo bierze kredyt bo chce mieszkać w fajnych warunkach. W Vivie mam znajomego, który kupił tam mieszkanie a swoje, niedaleko w sumie od Vivy w wielkiej płycie przeznacza w całości na wynajem dla studentów.
Karolina 2015-09-23 11:50:15
Ja jestem mieszkańcem ich osiedla Lokum dla Vinci i jestem zachwycona :) Ani przez chwilę nie żałowałam decyzji. Bałam się że będzie dość głośno, ale zupełnie nie jest. Przestrzeń jest dobrze zaprojektowana, a mieszkania dobrze wyciszone. Nawet remontów sąsiadów za bardzo nie słychać :) Moje dzieci też dobrze się tu czują. Uważam że deweloper dba o kupujących. Ja nie mam żadnych zastrzeżeń :)
Max 2015-09-27 22:01:52
@up ja w księdze wieczystej nieruchmości, które buduje ten deweloper widziałem wiele wpisów nabywców, którzy są.. pracownikami Lokum. Źle im się im pewnie nie powodzi skoro ich stać na takie mieszkanka :)
tiaoak 2016-05-14 13:51:33
do Toyota Kraków aktualnie nie poszukują pracowników @sz, na stronie mają informację w której zachęcają do wysyłania aplikacji lub osobistego złożenia dokumentów w siedzibie naszej firmy przy ul. Zakopiańskiej 167 lub przy ul. Jasnogórskiej 4.Zawsze warto spróbować
umbro 2016-11-15 11:18:29
Poczekaj , az ocenisz akustyke , gdy się już sąsiedzi wprowadzą. Ja na da vinci mam tragedie... Slysze nawet mieszanie herbaty przez sąsiada/
1
Zostaw swoją opinię o Lokum Deweloper S.A. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lokum Deweloper S.A.