Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Fabryka Grzejników „Purmo”

Pracowałeś w firmie Fabryka Grzejników „Purmo” i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Marek - 2009-11-11 11:34:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jednym krótkim zdaniem (usunięte przez administratora), tam sie liczą jak na kopalni metry metry i jeszcze raz metry (liczy sie ilość a nie jakość), brak rotacji na liniach pakowania. Porażka jakich mało
zdjecie uzytkownika
brAK - 2010-01-29 22:29:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje tam już 5 lat i zarabiam 1500zł -pozostawiam bez komentarza
zdjecie uzytkownika
dupa blada - 2010-05-24 22:52:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1200zł porazka dołączam sie do poprzedników
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2010-06-10 12:28:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
marne grosze za ciężką pracę w złych warunkach
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-01-23 16:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zarobki na żenującym poziomie,(usunięte przez administratora). odradzam
zdjecie uzytkownika
qwer - 2011-09-28 07:57:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
27. września.2011 r przedstawiciele PURMO przedstawili firmę tak jak by wszyscy pracownicy byli niesamowicie zadowoleni. Spotkanie miało miejsce w Zespole Szkół Budowlanych w zwiazku z projektem współfinansowanym z środków Unii Europejskiej. Jak czytam jakie zarobki oferuje w/w firma to nie dziwię się że szukają młodych ludzi w szkołach.
zdjecie uzytkownika
ON Rybnik - 2012-09-27 20:37:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mój szwagier pracuje w Purmo i z tego co mówił to mają... premie roczną , wakacyjną, wakacje pod gruszą Który prywaciarz tyle da... i wszyscy mają normalne umowy a nie za min. a reszta do reki ( wszystko legalnie) szkoda , że tak ciężko tam się dostać. Ja teraz pracuje po 10 godzin dziennie ( w firmie transportowej) i mam na umowie 1500 brutto
zdjecie uzytkownika
tom - 2013-02-19 10:31:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A my dostalismy w styczniu 1300 rewelacia zastanów sie cio piszesz
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-12 13:26:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może ktoś napisać coś więcej o Fabryce Grzejników „Purmo” Jak się pracuje? Po ile godzin dziennie (płatne nadgodziny?)? Co z benefitami dla pracowników, zapewniają opiekę medyczną lub chociaż karty multisport? Może, chociaż jakiś dodatek na „wczasy pod gruszą”? Czy ktoś potwierdzi, że zarabia się 1300 zł?
zdjecie uzytkownika
pantera - 2013-06-03 20:21:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie jest zle :)
zdjecie uzytkownika
rd2 - 2013-06-18 15:29:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pantera, a cokolwiek więcej? W ogóle pracujesz w Purmo? Co Ci zaproponowali na starcie? Z góry dzięki.
zdjecie uzytkownika
Luk - 2013-08-05 20:49:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) firma zarabiam 1400 zł , nikt się tam z tobą nie liczy,jedyne co się liczy to produkcja,jak masz dużo nadgodzin to szukają pretekstu żeby ci premie obciąć.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
kantoty - 2013-08-12 17:32:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A te nadgodziny w firmie Purmo są jakoś ekstra płatne to znaczy wiecej czy taka sama stawka jest?Ile w ogóle na umowie ma pracownik na początku ile się zarabia???
zdjecie uzytkownika
misztal - 2014-01-25 20:50:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Na wejście ok. 1700zł podstawy na ręke + nadgodziny(tzw. setki).
Czyli bezproblemowo 2000 zł na ręke co miesiąc + premia roczna i wakacyjna.
Umowa o prace/pełny etat. Pełny socjal. W porządku atmosfera, nie ma gnojenia ze strony prowadzących/majstrów. Co roku organizowany jest piknik integracyjny.

Lecz w głównej mierze stawka, typ umowy, czy warunki pracy zależą od stanowiska na którym się znajdziecie.
zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2014-01-27 13:20:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich, chciałam się zapytać czy w Purmo jest też praca dla kobiet, czy to miejsce tylko dla silnych facetów?
zdjecie uzytkownika
mielony - 2014-01-27 18:21:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracują też kobiety :) jest kilka na całym zakładzie :)


odnośnie zarobków ,niewiem jak zarabiają ,ale jest taki system pracy :przyjmują na ,,sezon,, po sezonie można się zadeklarować że ma sie ochote przyjśc na nastepny sezon (sezon zaczyna się gdzieś od marca do konca listopada)z tego co widzę żę przyszly dziewczyny i pracują kolejne sezony ;)więc myślę żę żle nie mają
zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2014-01-29 14:36:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mielony - 2014-01-27 18:21:07]:
Dziękuję za szybką odp. :)
zdjecie uzytkownika
MateuszT - 2014-02-18 12:58:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, chciałem sie dowiedzieć czy są teraz jakiekolwiek przyjęcia do pracy w Purmo?
zdjecie uzytkownika
dawid - 2014-02-18 17:03:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [MateuszT - 2014-02-18 12:58:47]:
Przyjęcia pewnie są, a jak niema to będą :) warto zawieźć papiery. Tylko pamiętaj o CV i podaniu o prace w białej kopercie, bo inaczej Ci tego ochrona nie przyjmie :)
zdjecie uzytkownika
Mateusz T - 2014-02-18 23:21:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ok dzięki za info :)
zdjecie uzytkownika
tonik - 2014-03-31 12:11:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odradzam , zarobki żenada .kto ma plecy to zarabia
zdjecie uzytkownika
Fajny - 2014-07-14 15:26:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie niema wcale aż tak do kitu . Majstry są ok prowadzący to normalni ludzie ,a z dyrektorem idzie sie dogadać .Zarobki -mogły być lepsze ; ale wszędzie tyle dają .Co najważniejsze to że niegonią tak jak w dupnym TENNECO , JAK NIEWIEŻYCIE TO ZAPRASZAM DO TENNECO POWODZENIA.
zdjecie uzytkownika
loco - 2014-09-18 17:12:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rozumiem że raczej wszyscy polecają. Czy w takim razie to jest tak że cały czas można składać Cv czy są jakieś miesiące w których są ogólnie takie "nabory" i wtedy najlepiej? i co decyduje o przyjęciu? biorą zazwyczaj znane sobie osoby czy ktoś taki z zewnątrz ma szansę się dostac i spróbować swoich sił?
zdjecie uzytkownika
Eldorado - 2014-10-14 11:35:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wydaje mnie się, że każdy ma szansę się dostać, nie tylko znajomi. Złożyłem papiery w marcu i w kwietniu dostałem SMSa, że mam się stawić na rozmowę kwalifikacyjną.
zdjecie uzytkownika
sms - 2014-10-20 12:30:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam szukam firmy która da mi i mojej rodzinie stabilne zatrudnienie i warunki godne przetrwania;) dlatego zbieram informacje na temat firm działających w Rybniku. Bardzo proszę o uczciwą informację na temat pracy w państwa firmie. Jestem handlowcem i kobietą.Składając aplikację na jakie stanowisko mam skierować prośbe? Jeżeli ktoś może mi udzielić informacji na temat zarobków pań oraz godziń pracy i paru zdań od siebie zgóry dziękuje;)
zdjecie uzytkownika
kila - 2014-10-31 15:05:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Eldorado - 2014-10-14 11:35:57]:
Przynajmniej nie jest to zamknięte grono i każdy może znaleźć tam pracę ;) Ale tym ze wysłali Ci sms że możesz się stawić na rozmowę to mnie zaskoczyłeś ;) Chcą być tacy inni niby nowocześni czy jak ? A @Eldorado jak Ci się tam pracuje? Jak oceniasz atmosferę i warunki pracy? Jak nie ma tylko rodzinki to i kabli za bardzo nie ma co? ;)
zdjecie uzytkownika
Eldorado - 2014-11-18 17:39:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem również w Tenneco, ale poszedłem stamtąd, bo straszna lipa była. W Purmo o wiele lepiej, lepsza atmosfera, ludzie, nie zauważyłem takiego pośpiechu. Nikt nie przejmuje się tymi smiesznymi normami jak w Tenneco tylko po prostu robi swoją robotę.
zdjecie uzytkownika
popo - 2014-12-02 18:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy aktualnie poszukuja kogos do pracy, bo wyslalem cv i czekam.... Jeśli odpowiedź będzie pozytywna, czy czekają mnie kolejne rozmowy, testy? Jeśli tak, jakie będą to etapy? Podajcie wiecej szczegolow jak wyglada praca w Fabryce Grzejników „Purmo”. Od ilu lat ta firma funkcjonuje na rynku,oraz czy istnieje system nadgodzin ??
zdjecie uzytkownika
Eldorado - 2015-01-04 12:32:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Obecnie nie słyszałem nic o przyjęcia, więc nie powiem czy są, będą czy nie. Jeśli odpowiedź będzie pozytywna czeka Cię rozmowa kwalifikacyjna, na której przydzielą Ci dział oraz powiedzą kiedy czeka Cię pierwszy dzień pracy. Pierwszy dzień to wiadomo jakieś tam szkolenia i jak wystarczy czasu w ciągu tych 8 godzin to zabiorą Cię na stanowisko pracy, aby pokazać jak to wygląda.
zdjecie uzytkownika
karina - 2015-02-20 10:32:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiecie czy beda przyjecia i czy szukaja kobiet
zdjecie uzytkownika
wobs - 2015-03-25 13:57:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,sa przyjecia do purmo,no i gdzie i jak skladac papiery.aha no i czy samo CV wystarczy
zdjecie uzytkownika
niewazne - 2015-03-27 08:05:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ZAPRASZAM JEBAC STO LAT ZA 1700,
i zapraszam na maszyny nauczyć się robić aż pot z jaj kapie
i po 2 latach dostaniecie 10 gr podwyzki do godziny.
żadko kiedy można isc w soboty robic a w 2015 niema sobót do konca sezonu(listopad) bo sie wycofała rosja.W listopadzie konczy się sezon i miesiąc jesteście bez pracy,ubezpieczenia(przychodzicie ok 5 stycznia wychodzi wam 15 dniówek i zarabiacie 1300 zł.hujstwo bez przyszlosci i whuja walą (zapiszesz się na sobote na rano , idziesz na plan patrzysz a tam cie niema,a ziomeczki od pedałów i konfidenci po znajomosc napierdalają po 4 soboty i mają stawki po 17/h
zdjecie uzytkownika
HATE ! plaskura - 2015-04-09 06:19:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam i odradzam ! Zarabiam 1500zł/msc(nie zawsze) daję z siebie więcej niż wymagają.. robię w tej firmie jakiś czas za marne grosze po przeniesieniu na inne stanowisko dowiedziałem się że osoba która pracuje tam 2 miesiące w dodatku na 1 stanowisku zarabia więcej niż np. JA pracując tam rok i mając w karcie 4 stanowiska ... no PATOLOGIA... A jak chcesz iść do prezesa prosić o przeniesienie bądź podwyżkę .. to szukaj sobie nowej pracy zanim do niego pójdziesz..
zdjecie uzytkownika
Solidnypracownik - 2015-04-15 17:30:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeśli ktoś się szanuje i wie że ma poważanie i według brygadzistów i majstrów jest pracownikiem z którym wiążą nadzieję i chcą szkolić to lepiej korzystać z tego i szukać lepszej pracy... pracuję tam od wiosny tamtego roku, na rozmowie z dyrektorem byłem zapewniany że po pół roku dobrego pracowania zrobię 2 soboty i będę miał lekko 2 tyś... mija rok i nigdy nie miałem takiej sytuacji, śmiech na sali a robota ciężka bo nie raz trzeba obracać ciężkie grzejniki... po roku pracy moja stawka zmieniła się o całe 40 gr... gdy nauczę się pracować na maszynie dostane kolejne 50 gr. śmiech na sali, a stanowisko na którym odpowiada się za połowę procesu produkcji grzejnika... nie polecam nikomu ;) miłej pracy
zdjecie uzytkownika
misiek - 2015-08-25 22:00:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czasem dobre i 50 groszy więcej na godzinie, bo przy etacie 160 godzin juz mamy 80 złotych, za to z cztery flaszki człowiek kupi. Gorzej jeśli faktycznie magiczny prób dwójki z przodu na wypłacie jest raczej nieosiągalny i tylko obiecują, nie na tym powinno polegac motywowanie, metoda kija i marchewki czasem się nie sprawdza.
zdjecie uzytkownika
czarnamamba - 2015-09-06 19:20:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie jest źle. Wszystko zależy od tego na jaki dział sie dostanie i jak bardzo to wszystko sie ogarnia. Odkąd tam pracuje to może z 3 razy wyplata była poniżej 2, ale to z powodu L4 lub po prostu był gorszy miesiąc (święta itp.)Średnio zarobki 2300-2600. Robota, aż tak ciężka nie jest. Są firmy gdzie trzeba pracować dużo ciężej w syfie za najniższą krajową.
zdjecie uzytkownika
nnn - 2015-09-25 01:39:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W sumie nie ma tragedii z tego co piszesz @czarnamamba, ale zastanawia mnie w Twoim komentarzu jedna rzecz. Piszesz, że wypłata była niższa bo święta czy L4.. wydaje mi się, że L4 to zwolnienie lekarskie, na które się idzie w momencie gdy ma się umowę o pracę i wtedy pracodawca musi Ci za to płacić..
zdjecie uzytkownika
czarnamamba - 2015-11-04 11:21:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nnn - 2015-09-25 01:39:35]:
Tak, ale jest to płatność ileś tam %. Bodajże 80% ze stawki. 100% L4 płatne jest wtedy gdyby był wypadek w pracy nie z winy pracownika. No i za każdy dzień l4 potrącana jest premia 2%
zdjecie uzytkownika
kaska - 2015-11-04 15:17:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@czarnamamba , tak to ustawowo jest wogole 80%, pozniej sa jeszcze inne procedury z trwaniem zwolnienia zalezy ile trwa, czy nie stesmy zdolni do pracy pozniej jakos te procenty sie zmieniają, ale ciekawi mnie ta wasza premia, jak na nia pracujecie, co miesiac kazdy ja ma, czy jak, i jak moze byc ona potracana z l4
zdjecie uzytkownika
BoomBoom - 2015-11-20 13:55:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, orientuje się ktoś czy sa przyjęcia do Purmo? Jaka stawka na początek? Czy na początku pracumey pod firmą czy od razu pod Purmo?
zdjecie uzytkownika
sonny - 2015-12-09 16:01:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No własnie, nie wiecie może, czy beda jakieś przyjecia po nowym roku, bo zmieniam własnie pracę. Ogółem to gdzie dowiedzieliście się, że poszukują, może warto zanieśc CV osobiście?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-01-11 17:57:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co mi wiadomo przyjęć puki co nie ma, stawka na początek to 9.50 brutto + 30% premii. ok 1700 zł/miesiąc bez nadgodzin
zdjecie uzytkownika
Mario - 2016-01-12 01:58:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pracownik No to jak wychodzi 1700 na rękę to nie są takie złe pieniądze. Skoro liczone bez nadgodzin to w takim razie można robić nadgodziny i jak za nie płacą? Byłbym wdzięczny za odpowiedź :) Słyszałem też, że zapewniają umowę o pracę oraz fajny socjal.
zdjecie uzytkownika
W..... - 2016-02-03 15:54:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Socjal całkiem w porządku, mało który pracodawca tyle daje, ale to dobrze, póki tego nie zabiorą to jest to spory dodatek motywacyjny. Soboty i niedziele masz płacone 100% czyli podwójna stawka. Zarobki zależą od tego na jakim dziale pracujesz i na jakiej maszynie, jak ktoś jest robotny to idzie zarobić nie ma co narzekać. Jak niektórym nie chce się podnosić kwalifikacji, a mają taką szansę to będą robić za 1500zł
zdjecie uzytkownika
Werty - 2016-02-09 20:04:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapraszamy do Tenneco.
zdjecie uzytkownika
olo - 2016-02-26 10:11:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie jeszcze w 2013roku było normalnie ale przyszła nowa władza nowy dyrektorek produkcji ,tylko wycieczki umie oprowadzać a na gównie sie zna ,ludzi ma za jeleni których może gnoić i premie zbierać ,jednym słowem TENNECO2 w Rybniku .Teraz czy pójdziesz do tanneco czy do pórmo t jeden ciul i tak cie będą cie za ciula robić ,a zarobki szkoda gadać ,to wszystko przez jednego chopka który gdyby nie ojciec go nie zrobił dyrektorkiem to by było normalnie .SZKODA
zdjecie uzytkownika
andzia - 2016-02-26 10:21:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wiem gdyby ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szczyl dyrektor zakręcony kretyn to by szło jakoś wytrzymać ,zasrany smarkacz dyrektora udaje zwolnić go na zbyty pysk .po co on nam?
zdjecie uzytkownika
czeresm - 2016-03-04 12:43:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedna wielka tragedia..Syn pracował rok na umowę zlecenie 8.50 na godzinę..
Po roku był u nowego dyrektora po stałą umowę to mu powiedział ze mu da od 1.9 do końca listopada a potem ma iść na bezrobotne do stycznia...Dyrektorek dał podwyżki więcej o 30gr na godzinę....W sumie miesięcznie zarabiał 1.200zł Jak było mało roboty to wszyscy Ci co na zlecenie mieli wolne...Jednym słowem Retting to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
zdjecie uzytkownika
loco - 2016-04-08 16:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czeresm - 2016-03-04 12:43:15]:
widze, ze rzeczywiście w takim razie nie wygląda to najlepiej w temacie pracy i zarobków przede wszystkim w purmo. Rozmawiałem ostatnio z kolegą który jakoś specjalnie nie skarżył się na wynagrodzenia, ale widocznie miał też bardzo niskie wymagania...

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Fabryka Grzejników „Purmo”!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Grzejników „Purmo”
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert