brak logo

Owocowy Raj Łukasz Łusiak

Wrocław

Opinie o Owocowy Raj Łukasz Łusiak

Anka 2012-01-21 20:01:38
Wszystko jest dla ludzi? A kamera aby podglądać i kontrolować pracowników tez jest ok? hahahaha nie rozśmieszaj mnie :D ZDECYDOWANIE ODRADZAM!!!
EdekFredek 2012-04-14 19:31:54
Co Aniu? Wściekasz się bo nie miałaś możliwości zakombinowac z kasą? :)
Minia 2012-06-26 22:30:13
tak, a ciekawe jakby im kazali przeżyć za niecały 1000 zł/miesięcznie, to jakby dali radę :)
likia 2013-02-24 17:04:49
ciezka praca,wlasciciele oczekuja super efektów ,nawet gdy czasem jest to niemozliwe. pensja ponizej 1000zl, zadnych systemow motywacyjnych,zadnych premii. odradzam...
Anka 2013-03-28 20:01:07
Z jaką kasą? Wystarczy, że pracownicy w towarze sobie odbijają! Ps: ja tam nie pracowałam tylko siostra :D
monn 2013-04-05 20:16:32
ogólnie to bardzo polecam:)
Misia 2013-05-26 22:57:43
Ja jestem bardzo zadowolona z miejsca pracy. Jesli jest sie w porzadku i sie stara każdy to zauwaza nie tylko szefostwo ale tez współpracownicy. Jak najbardziej polecam :)
Nick 2013-12-18 16:02:18
Firma nastawiona na wykorzystywanie pracownikow- tyle w skrócie
www 2014-01-12 19:56:03
Jakie wykorzystywanie. Warunki znasz na wstepie, przeliczasz godziny jakie ci proponuja i jak ci malo to szukasz pracy dalej. Nikt tam na sile nie trzyma... kamery sa prawie wszedzie teraz wiec zadna nowosc. Praca przyjemna bezstresowa... pracowalam w kilku miejscach i jak porownam to tu jest ok.ja tam polecam.
zbulwersowana klientka 2014-06-06 00:26:18
Nie rozumiem, jak można wykorzystywać tak biedne dziewczyny! Pracownica BŁAGAŁA mnie, abym przypilnowała 'interesu', gdyż od 3 godzin starała się wyjść do toalety! Jestem w szoku, że dziewczyny pracując po 12 godzin nie mają chwili dla siebie, nie wspomnę o przerwie na posiłki. Postaram się zainteresować problemem, m.in skontaktuję się z Państwową Inspekcją Pracy. Dla osób zainteresowanych problemem podaję maila: janina.ambrozik@o2.pl
3
Marta 2014-06-26 16:05:13
również nie polecam. pracy jest strasznie dużo, a zarobki są wręcz śmieszne. pracodawca również nie oferuje żadnych motywujących premii, a sam "klimat" w pracy beznadziejny. Nie ma czasu żeby coś zjeść czy na chwilę usiąść. Zero szacunku. Gdy w kasie nie zgadzają się pieniądze trzeba dołożyć je z własnej kieszeni!
modero iza 2014-07-28 21:34:15
hej, sluchajcie.
nawet jeśli jesteście w tak kiepskiej sytuacji, że chcecie zabrać się za jakąkolwiek prace to NIE JEST MIEJSCE DLA WAS. za te pieniądze? jesteście tam paniami od banku, od sprzątania, od brudu, od księgowości, dostawcami, wszystkim. za marne pieniądze. na dodatek niektóre dziewczyny nie sprzątają, co da się wyczuć, bo pracujecie po nich.
Magda 2014-07-29 15:49:19
Nie polecam nikomu pracy w tej firmie. Po pierwsze rozmowa o pracę z kierowniczką to jakiś żart, kobieta od razu przechodzi na TY i mówi jak do koleżanki. Po drugie grafik jest ustalony odgórnie, przychodzisz do pracy a tutaj po 4 godzinach mówią, że możesz iść do domu bo za dużo ludzi jest na zmianie.. żenada. Oszukiwanie na godzinach to też tam norma.. Umowę podpisuję się po miesiącu, też jest to śmieszne. Wypłata do ręki a nie na konto kolejny minus. Zastanówcie się 10 razy nim pójdziecie na rozmowę o pracę.
PS Nie wszyscy używają także rękawiczek, więc nie polecam tam jeść, niekiedy upominałam koleżanki że nie mają rękawiczek, to machnęły tylko ręka..
2
figa 2014-09-20 15:08:31
Zdecydowanie odradzam pracę.Trafiłam na kierowniczkę- psychopatę, wyżywanie się na pracownikach, dziwne oskarżenia, gęsta atmosfera. o braku jakiegokolwiek pojęcia personelu i góry o gotowaniu i jedzeniu nie wspomnę. Nie warto!
były pracownik 2014-09-25 08:58:19
To nie jest praca to jest oboz.zarobki niskie atmosfera okropna a praca ciezka bo robisz za trzech a i tak jest zle. Pracodawca traktuje Cie jak niewolnika i jasno daje CI to zrozumienia ze za chwile wymieni Cie na nowego pracownika. Zero przerw na jedzenie , zakaz wyjscia do toalety. Kierownictwo to jakas porazka, szefowa jest fałszywa. Wyzysk pracownika a i oferowane produkty pozostawiaja wiele do zyczenia ani jako pracownik nie polecam ani jako klient. nikt z ludzi z kotrymi pracowałem nie kombinował z kasa,jak w kasie brakowalo to tylko dlatego ze byl taki zapieprz ze nie dalo sie ogarnac 100 rzeczy na raz( stoisz na kasie , robisz kawe, smazysz nalesniki,wyciskasz sok,nakładasz lody, kroisz ciasto, zbierasz naczynia myjesz je, przecierasz podłoge - wszystko w jednym czasie bez przerwy) a jak przerwa jest bo ludzi nie ma to CIe odsyłaja do domu! A co jest najlepsze zadnego przeszkolenia, na rozmowie o prace wszystko wyglada ladnie pieknie tylko ze rzeczywistosc to szybko weryfikuje! Pracowałem w roznych firmach ale ta jest najgorsza, lepiej isc na kase do supermarketu niz generowac zysk ludziom ktorzy maja cie za g*wno.
HMMM 2014-10-08 00:57:09
Łatwo się wypowiada oskarżenia anonimowo.... Od lat współpracuje z firmą i znam szefa firmy. Nie będe odpowiadał na wszystkie bajki opisane ale kilka faktów...
1. Bardzo dynamiczny rozwój już na terenie Polski
2. Wzrost zamawianego towaru po 30% rocznie
3. Nie wspomne o bzdurach że brudno i wszystko be, bo pisząc to wystawiacie sobie opinie a nie firmie bo to wasze zadanie by było czysto a reszta zarzutów punkt 1 i 2.
4. Co do zarobków to dużo Waszych kolegów pracuje za wyższe stawki i duzo wyższe ale pracę traktują jak miejsce gdzie się pracuje a nie przychodzi kraść i na papierosa... I błąd właściciela że pomimo że bardzo często ujawnia kradzież to zawsze odpuszcza a nie robi młodym ludzią notatki w papiery. Trochę emocjonalny opis ale nie które zarzuty to fantastyka jakaś od osób które dokładnie opisały jak wyglądała ich praca i jeszcze pretensje do płacy jak by nie wiedzieli za ile będą pracować.
2
xxx 2014-10-17 19:57:01
Pracowałam tam dość długo i z czystym sumieniem potwierdzam wszystkie negatywne opinie. W poznaniu kierowniczka Marta jest zupełnie niekompetentna i wraz z właścicielami stworzyła [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stoisz czasem na zmianie 14h bez żadnej przerwy, nie można zjeśc, nie można wyjść do toalety i to za marne grosze, mydlą oczy premiami których nigdy nie było. Pracownicy co chwile się zmieniają, że też ludzi to nie zastanawia że co tydzień jest ogłoszenie na gumtree z ofertą pracy. Odradzam
MAŁA 2014-10-20 21:20:51
Czytam te wypowiedzi i mam pytanie do tych ludzi co nie mogą iść do toalety pod czas 14h swojej pracy to firma kupuje pampersy dla dorosłych.I JE ZAKŁADACIE CZY CO
1
A. 2014-10-23 13:28:41
Negatywne opinie z pewnością kryją w sobie ziarno prawdy. Spójrzmy jednak prawdzie w oczy. Który pracodawca jest bez skazy? Nie znam ani jednaj takiej osoby, ale jeśli istnieje chętnie poznam :) Moja współpraca z tą firmą była długa, więc kilka wyjaśnień:
-Pierwsze słyszę, że nie można wyjśc do toalety. Samemu pracuje się tylko na porannej zmianie, więc jeśli nie możesz wytrzymać nikt nie zabije Cie za 5-minutową nieobecnośc. W każdej innej sytuacji to nie jest żaden problem, chyba, że masz beznadziejne koleżanki/kolegów, którzy nie są w stanie ogarniać kilku dodatkowych czynności pod Twoją nieobecność. W takim razie rozumiem, że może być przykro.
-Twoje samopoczucie w tej pracy wynika z atmosfery, którą sam tam wniesiesz. Widząc same negatywy, małe zarobki nie masz szans na żaden awans. Może warto zwrócić uwagę na pozytywy? Daj coś od siebie, jakieś propozycje a zostaniesz doceniony
-Nie ukrywam, że dobór składu czasem okazuje sie błedny, przez co wynikają różne sytuacji, w tym kradzieże. Ciężko ocenić człowieka na podstawie rozmowy i kilku dni pracy. Ludzie nie są nieomyli, a mam wrażenie, że tych uczciwych kandydatów jest coraz mniej. Wszystko jest jednak do nadrobienia. To duża firma, która ciągle się rozwija i uczy na błędach.
-Znam wiele osób, które są zadowolone z tej pracy, przyjażnia się, awansowały. Zostały docenione, WYSTARCZY CHCIEĆ. A skoro to jest największym problemem, bo takie odnosze wrażenie, niestety nie pomogę. Nie istnieje praca w gastronomii, w której nie trzeba dbać o czystośc, wizerunek firmy I STARAĆ SIĘ. Ale każdy chciałby pieniążki dostawać za NIC :) :) pozdrawiam leniwych hejterów :*
1
A. 2014-10-23 13:39:43
A co do jedzonka to podrzuce kilka pomysłów na to jak NIE UMRZEĆ Z GŁODU :D
1. W galerii czy centrum handlowym jest wiele restauracji, wystarczy wysłać jedną osobę w delegacji po jedzonko dla wszystkich :P
2. Wystarczy przynieść swoje marchewki, jabłuszka czy co tam chcecie, jogurt, musli i śniadanko gotowe. Nikt wam nie zabroni korzystać ze sprzętu na punkcie. Trochę kreatywności LUDZIE!
3. I kto zabrania przynieść obiadek z domku? Już nie chcę wierzyć w to, że nie ma na niego czasu. :)
Magda 2014-10-30 21:44:57
Nikiedy sa takie zmiany i taki zapieprz, że nie ma kiedy zjeść !! Tak jak ktoś pisał wyżej nawet wyjść do toalety. Na zmianie jesteś sama.
Ludzie szanujmy się i nie dajmy się wykorzystywać za marną stawkę..
xyz 2014-11-04 22:07:05
Ja również podpisuję się pod wszystkimi negatywnymi opiniami. Pracowałam w tym miejscu dość długo i na prawdę się starałam, angażowałam, obsługiwałam klientów tak jak sama bym chciała być obsłużona, ale widząc, że sam kierownik nie sprząta punktu tak jak należy, nie przeszkadza mu pleśń w lodówce, co 5 minut wychodzi na papierosa, załatwia milion dziwnych spraw i zostawia 1, 2 osoby w punkcie, przy dość sporym ruchu i pomimo próśb nie zmienia tego, to jak długo można "wypruwać sobie żyły" i pracować za 3??? Nie raz zdarzyła się sytuacja, że pracowałam po 12h i w ciągu całego dnia nie byłam w stanie usiąść nawet 5 minut. Prawda jest taka, że wszystko zależy od ludzi i ich zaangażowania i podejścia, ale w tym momencie widząc jak to wygląda od środka nie polecam odwiedzać tego miejsca. Co do właścicieli, ja osobiście nie miałam żadnych przykrych sytuacji i dość dobrze wspominam kontakt z szefową i szefem, ale zdarzała się dyskryminacja dziewczyn tylko ze względu na wygląd. Poza tym częstym problem w punkcie w którym pracowałam były braki towaru i wiązało się to z bieganiem do supermarketu. Jeżeli odbywało się to w godzinach pracy, to była wielka afera. Nie polecam.
1
abc 2014-11-13 19:58:16
Mam nadzieje że bekną kiedyś za to co się tam dzieje ale szefostwo podobno ma znajomości w skarbówce i inspekcji pracy... Właściciel potrafi zarządzić żeby nie wydawać paragonów bo po co, mało który pracownik ma umowę...
1
nanan 2015-01-02 16:56:23
Pracowalam w tej "ZACNEJ" firmie no masakra jakas ! Brak szacunku ze strony szefostwa i warunki !! Nie polecam produktów!Syf i brak profesjonalizmu!! A 7zl za godz niech se w dupe wsadza! OMIJAJCIE ICH SZEROKIM ŁUKIEM!!!! Tam potrzeba tylu zmian ! Ktos pisal ze firma sie rozwija no tak jak placa 7 zl na godz to na pewno! Oni licza na akord nie na jakoś. Ja się zwalnialam to nie plakali SAM Szef powiedzial ze na moje miejsce ma takich 10 :) NO WIĘC SORRY! A co do szefa...to brak slow..
1
Ola 2015-01-07 17:56:08
Nie polecam pracy w tej firmie. Pracowałam 2 miesiące i bardzo żałuję, że nie zrezygnowałam wcześniej.Pracowałam za 7 zł/ h czasem nawet po 12h. Kierowniczka wymagała od nas umiejętności naprawienia maszyny do lodów, jeżeli brakowało w kasie musiałyśmy dopłacać z własnej kieszeni. O wypłatę trzeba było się dopraszać a o umowie nie było nawet mowy. Zdarzały się sytuacje, że dostawca przyjeżdżał z towarem a kierowniczka nie zostawiała pieniędzy w kasie. Od dziewczyn wymagano na prawdę bardzo dużo za śmieszne pieniądze.
1
Kasia 2015-01-07 19:32:00
Dziewczyny blagam nie nabierajcie sie i nie pracujcie tam! Za 7zl pracowac i miec na glowie tyle obowiazkow dajcie spokoj. Dziewczyny musza kasowac, robic mase do gofrow, lodow, shake, soki, kawy itp. A oprocz tego odbierac dostawy, kasowac, sprzatac bez zadnej przerwy. Idac do pracy nie zostaniecie przeszkolone, a mimo tego ciagle wypominane przez kierowniczke Marte z Poznania ze robicie cos nie tak. Na wyplate trzeba czekac nigdy nie ma w terminie, dostajesz w kopercie do reki i zawsze sa pomylki. Bylam tez zmuszona do odbycia szkolenia z maszyn w nocy! Od dziewczyn kierowniczka wymagala rowniez umiejetnosci naprawy takich maszyn co nie jeden fachowiec tego nie potrafi.
Syf tam jest totalny, a jedzenie to sama chemia!! Dziewczyny czesto pracuja bez rekawiczek.
1
:) 2015-01-24 22:59:09
kierowniczki Marty już nie ma, warunki zdecydowanie lepsze. Manko trzeba zwracać w każdej innej pracy, nie tylko w Owocowym. Osoby, które narzekają na szefa chyba nigdy wcześniej nie pracowały w gastronomii, nie znają życia, szefowie bywają o wiele gorsi. Chyba, że ktoś ma coś na sumieniu, wtedy żaden szef, który dba o swój interes nie będzie dla niego dobry:) Obowiązków nie jest też znowu tak dużo (patrząc na niektóre kawiarnie, gdzie jeszcze trzeba gotować dania śniadaniowe czy obiadowe..), nawet osoby bez doświadczenia szybko potrafią wszystko ogarnąć. Dziewczynom zwraca się uwagę na noszenie rękawiczek i dbanie o czystość, a to co robiły te, które pozwalały sobie na samowolkę to już świadczy o nich samych.
4
klient 2015-02-14 22:46:09
strasznie drogo!! jak na batorym !!
xxx 2015-03-23 16:17:48
Jeśli pracujesz dobrze, jesteś uczciwy, solidny zostanie to docenione. Jest mozliwość awansu, jest możliwość podwyżki, jest możliwość premii. Nad kilkoma rzaczami trzeba na pewno jeszcze popracować, ale sami właściciele tak naprawdę zaczynają swoją przygodę z Owocowym i wierzę, że z roku na rok bedzie coraz lepiej i wszyscy przekonamy się jak system motywacyjny dobrze wypływa na pracowników i wykonywanej przez nich pracy :)
789787 2015-04-27 12:39:36
dynamiczny rozwój ?
Chyba kosztem biednego pracownika. Podpisuje się pod wszystkimi negatywami, od braku umowy az po nocne szkolenia z naprawy maszyn.
Tam co 5 minut kto inny pracuje bo nikt nie wytrzymuje.
blablabla 2015-05-12 07:34:11
Oczywiscie, w duzych firmach szefowie rzucaja przeklenstwami na lewo i prawo, kazdy pracownik do tego musi sie przyzwyczaic, a jesli ktoa uwaza, ze szef jest niemily, bo powiedzial pare slow, to proponuje zaczac prace w duzych firmach. Tam nikt nie przejmuje sie pracownikiem, jak trzeba nawrzeszczec to widocznie trzeba.
Praca ciezka, duzo biegania, ogarniania, spory ruch.
Zarobki male, ale prawda jest taka, ze zdarzaja sie nizsze.
Nastawienie i zapal do pracy nalezy tylko do czlowieka. Nie jedna osoba wolalaby pracowac za 7 zl czy 7,50 niz za 5zl.
Pracuje tam 2015-08-24 17:35:27
Witam ja zarabiam tam 13 zł za godzinę a pracuje dopiero 13 miesięcy. Jak się chcę to można i tam zarobić. Dlaczego piszę bo jak czytam opinie moich kolegów to aż mi się wierzyć nie chce jak można tak kłamać. Wypłaty nigdy nie słyszałem by ktokolwiek nie otrzymał w terminie. Drugie kłamstwo to zła opinie o właścicielu bo potrafi ostro się zachować ale tylko mająć do tego podstawy. Ogólnie to nie jest praca marzeń ale jako pierwsze doświadczenie z nią to miejsce jest super.
Pozdrawiam normalnych
była pracownica 2015-10-02 13:05:59
Potwierdzam negatywne opinie , pracowalam tam 4 miesiące. Mała stawka, dużo roboty, brak porządku i higieny, brak umowy. Kierowniczka nawet nie wie ze zatrudnia kogoś z Chlamydia, później nawet z tym nic nie robi i nadal pracuje tam taka osoba. Dlatego nie polecam ani pracy tam ani kupowania czegokolwiek. Mogę dodać od siebie ze atmosfera w pracy jest okropna, pracują tam same plotkary które obrabiaja sobie i kierowniczce tyłek na każdym kroku , nie pozdrawiam :)
Ona 2016-02-06 14:50:41
Czytam tu takie glupoty, ze az w glowie sie nie miesci.
Stawka jest dosc niska i sporo spada do roboty na jedna osobe, ale to jedyne minusy! Atmosfera jest cudowna, umowe dostajemy praktycznie na wstepie, pensja zawsze wyplacana przed koncem miesiaca, grafik bardzo elastyczny, praktycznie bez zarzutow :)
1
carmen 2016-04-15 23:39:48
Pracuję tam od ponad roku i to co piszą tutaj niektórzy,aż włos się jeży na głowie!!! Pleśń w lodówce? Praca bez rękawiczek? Wybaczcie ale to, że ktoś robi syf i nie dba o jakość produktów świadczy o nim samym.Praca w gastronomii jest wymagająca ale każdy kto przychodzi na rozmowę kwalifikacyjną nie wierzę, że nie został poinformowany co należy do jego obowiązków ;) Szef jak to szef jego obowiązkiem jest dopilnowanie wszystkiego i niestety czasem też zwrócenie uwagi ale niestety niektórzy chyba myślą, że przychodzą do pracy odpoczywać a nie pracować ;) Poza tym stawki za godzinę pracy wzrosły, a na temat rzekomego braku przerwy mogę powiedzieć tylko tyle,że kierownik sam wygania na 15 min przerwy ;)Pozdrawiam hejterów :>
2
wardi 2016-05-09 15:09:23
W poprzednie firmie zaprzepaściłem swoje szanse na sukces przez konflikt z jednym z kierowników. Mam nadzieję , że tym razem uda mi się zrobić lepsze wrażenie na szefostwie. O owocowym raju słyszałem lepsze opinie niż te które zamieszczacie. Nie kręćcie
1
Zostaw swoją opinię o Owocowy Raj Łukasz Łusiak - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Owocowy Raj Łukasz Łusiak