Szkoła językowa The Palms

Warszawa

Opinie o Szkoła językowa The Palms

uea 2016-07-05 22:56
@cleao zazwyczaj jest tak że dla klientów jest się miłym
1
Fika 2016-08-13 16:48
Bardzo miło pracowało mi się w The Palms. Bloki zajęć były fajnie ułożone, bez długich przerw, dopasowane elastycznie do dostępności. Z ewentualnym zastępstwem/odrobieniem zajęć też nie było problemów. Fajny zasób materiałów, na podstawie których można przygotować zajęcia. Ogólnie atmosfera pracy bardzo na plus :) Polecam
7
Malina 2016-08-23 10:10
Polecam Wam tą szkołę - baaardzo! Pracowałam tam przez dwa lata i niestety musiałam zmienić pracę ze względu na przeprowadzkę do innego miasta. Bardzo żałuję, bo nie mogę znaleźć takiej fajnej szkoły. Ciągle szukam. Szczególnie doceniam pomoc metodyka w przygotowaniu do zajęć. Dostawaliśmy często gotowe rozwiązania, dzięki którym nie musiałam zbyt wiele robić w domu. W wielu szkołach wysokie wymagania nie idą w parze z dostępnymi materiałami a tu jest inaczej. Zgadzam się z @Fika.
6
Małgorzata Wróblewska 2016-08-24 13:39
Większość naszych nauczycieli posiada dyplom ukończenia studiów kierunkowych, ale są też osoby, które zdobyły kwalifikacje do uczenia języka obcego poprzez zdanie specjalistycznych egzaminów np. CELTA. Dodatkowo weryfikujemy umiejętności każdego kandydata podczas rozmowy kwalifikacyjnej (prezentacja, test poziomujący). Zapraszamy do przesłania nam swojego CV - nietypowe przypadki rozpatrujemy indywidualnie :-)
2
Agata 2016-09-15 19:45
Miałam przyjemność pracować w The Palms w Sekretariacie i serdecznie polecam tę szkołę :). Za największy atut pracy tam uważam przyjazną, rodzinną wręcz atmosferę, wspaniałe, wyrozumiałe i uczciwe szefostwo oraz cudownych współpracowników. Jeśli ktoś szuka zatem pracy z dobrą atmosferą, jasnymi zasadami współpracy i szefostwem otwartym na dialog to The Palms jest miejscem, do którego trzeba zajrzeć! :)
4
szok 2016-09-15 22:13
Ja to bym się chętnie załapał ale zastanawiam się jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać, wiecie? Dzięki
Małgorzata Wróblewska, Managing Partner The Palms 2016-09-22 11:57
Zapraszamy serdecznie do przesłania nam swojej aplikacji. Zarobki w naszej szkole ustalane są indywidualnie z każdym lektorem i zależą od indywidualnego portoflio i lat doświadczenia. Zatrudniamy lektorów, którzy posiadają własną działalność gospodarczą lub oferujemy umowę zlecenie. Obecnie poszukujemy jeszcze nowych nauczycieli prowadzących zajęcia z j.angielskiego. Aplikacje można przesyłać na adres k.zarosinska@thepalms.edu.pl. Zapraszamy do współpracy.
2
Robert 2016-10-01 16:14
kiepska szkoła, kiepski pracodawca, nie polecam
7
Tak jak wcześniej już odpowiadaliśmy, zarobki w naszej szkole ustalane są indywidualnie z każdym lektorem. Przewidziane są niższe stawki dla nauczycieli początkujących oraz wyższe dla tych, którzy mogą pochwalić się dłuższym stażem. Stawki bazowe dotyczą lekcji 45 minutowej a następnie są proporcjonalnie obliczone za 60 i 90 minutowe lekcje. Dodatkowe stawki z góry ustalamy również za lekcje pokazowe, próbne, a także inne dodatki metodyczne jeśli nauczyciel ma dodatkowe obowiązki.
2
Lektorka 2016-10-04 14:23
Jestem w The Palms już kolejny rok i bardzo dobrze mi się tu pracuje. Mamy bogatą bibliotekę materiałów dodatkowych, wsparcie metodyków oraz cudowna atmosferę. Mój grafik jest pełny, taki jak chciałam. Bardzo polecam! :)
4
Lektorka 2016-10-06 23:06
Nie u nas nie ma umów o pracę, ale w innych szkołach też się z tym nie spotkałam. Ja mam swoja działalność i jestem zadowolona, bo po pierwsze moja płaca netto jest taka sama jak brutto, a po drugie dużo rzeczy, które sobie kupuję np. dodatkowe książki lub ulubione gry (lubię mieć swoje egzemplarze, mimo że są dostępne w szkole), mogę odliczyć i płacę mniejszy podatek :)
1
Rybcia 2016-10-07 09:08
Ja też polecam! Pracowałam w tej szkole ponad rok i tylko dlatego tak krótko, ponieważ zostałam mamą :) ale jak tylko dzidziuś podrośnie na pewno tam wrócę. Bardzo fajne i wyrozumiałe szefowe, wysokie stawki oraz niesamowite wyposażenie szkoły. Super mi się tam pracowało!
4
Jum 2016-10-07 22:09
Ogólnie jesli chodzi o Szkołę Językową The Palms to muszę szczerze powiedzieć, że Warszawa ma naprawdę szczęście, że oni są, pensje są świetne, ludzie są mili, grupy są niewielkie, moim zdaniem warto jesli jesteśmy lektorami angielskiego to lepiej tutaj niż gdzie indziej
4
AK 2017-05-07 18:03
Pracuję w The Palms od roku i potwierdzam opinie innych lektorów: w szkole panuje bardzo przyjazna, wręcz rodzinna, atmosfera. Bardzo cenię sobie to, że lektor zawsze może liczyć na wsparcie ze strony kompetentych metodyków. Organizacja pracy jest pod każdym względem na najwyższym poziomie. Dużym atutem jest dostosowanie liczby godzin pracy do potrzeb lektora, wysokie zarobki i bardzo duży wybór podręczników, gier i innych pomocy naukowych. Szczerze polecam!
4
Lektorka 2017-05-08 23:04
Szczerze polecam! Jestem lektorką The Palms już kolejny rok i nie ma porównania do poprzednich szkół, w których pracowałam! Ogromne zaplecze gier oraz gadżetów które ułatwiają przygotowywanie i uatrakcyjniają zajęcia, każda sala wyposażona w sprzęt multimedialny oraz pomoc ze strony szefostwa i metodyków sprawiają, że praca jest przyjemnością. A szkolenia przy lunchu oraz spotkania lektorów są wisienką na torcie :)
1
ines 2017-05-15 15:25
ThePalms to bardzo profesjonalna szkoła,
- lektorzy mają do dyspozycji wszystkie niezbędne podręczniki, wiele materiałów dodatkowych oraz gry planszowe.
- sale do zajęć są wyposażone w komputery z szybkim łączem internetowym oraz rzutniki
- lektorzy mogą liczyć na stałą pomoc metodyków
- dynamiczne kolory ożywiają wnętrza, stymulują naukę, dodają odwagi kursantom
- zatrudnienie i rozliczenia comiesięczne funkcjonują na bardzo jasnych zasadach
Doskonała organizacja faktycznie pozwala na to, by zajęcia z kursantami odbywały się w luźnej, przyjaznej atmosferze.


2
Zuzanna 2017-08-18 11:51
@ines - dobrze to słyszeć. A możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w Szkole językowej The Palms? Wspominasz o tym, że comiesięczne rozliczenia z pracodawcą funkcjonują na jasnych zasadach - czy możesz napisać nieco więcej o tych zasadach? Czy jest możliwość zawarcia ze szkołą umowy o pracę? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.
Zostaw swoją opinię o Szkoła językowa The Palms - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Szkoła językowa The Palms