brak logo

Perfetti Van Melle Polska

Warszawa

Opinie o Perfetti Van Melle Polska

pracownik van melle 2009-09-21 22:45:56
Zatrudnieni w Van Melle nowi pracownicy zarbiają niekiedy więcej niżkilkuletni pracownicy na tym samym stanowisku pracy;(tu mowa o PH). Zastanawia mnie sens i logika myślenia pracodawcy, bowiem system motywacyjny pracownika "wiernego" Firmiew takiej sytuacji, niestety, ale nie motywuje do pracy a wręcz zniechęca.... człowiek wypruwa sobie flaki, a tu wpada nowy pracownik na spotkanko zadowolony ;)))) i jeszcze nic dla Firmy nie zrobił, ale już zarabia lepiej niż stary wierny PH...hmmm...
Motywacja kierowników, hmm..bynajmniej co niektórych jest demobilizacyjna. Dołowanie i zastraszanie pracowników nie podnosi naszej motywacji i chęci do pracy. Warte przemyślenia.........
prawda?
Co do systemu pracy...raczej ok.
Sprawdzają. Ok, kto swoje robi nie, ma obaw i lęków przed kontrolą:) Tu racej zawodzi system logicznego podziału targetów na poszczególnych PH i ich regiony....a region regionowi i klient klientowi nie równy:/ a logiczny nie jest wcale. Kto widział takie plany???? To masakra jakaś!!! Zrobić plan targetu to czasem graniczy z cudem, trzeba mieć super układy....
Zupełny brak szkoleń - jakichkolwiek!!!
Pracownik 2010-11-04 23:43:24
Co do atmosfery wszystko zależy od menagera i kierownika regionu było źle jest lepiej (ale nie bardzo dobrze). Firma ma bardzo dobre wsparcie jeśli chodzi o promocje, widomo jak produkt nie jest pierwszej potrzeby musi być dobra promocja żeby go wrzucić na sklep i tu jest ona odpowiednia. Jeśli ktoś nie umie sprzedać promocji nawet niech do tej firmy nie przychodzi. Co do szkoleń są ja bynajmniej byłem na takim może nie co miesiąc ale jedno roku jest dla nowych PH. Co do kadry zarządzającej zależy wszystko od regionu kierownik kierownikowi nie równy ja obecnie nie narzekam a wręcz bardzo mile chwale sobie osobę kierownika(czki) :) Jeśli chodzi o plany to fakt są one wysokie jak na rotacje produktów może wynikiem jest rotacja PH a jak wiadomo nowemu PH nikt nie da od razu 100tys na klatę miejmy nadzieję że to się zmini. Dla ciekawskich samochody to Peugeot Partner stara i nowa linia nadwozia (tych z nowa jest niestety nie dużo) i niestety od niedawna Peugeot Bipper co jest TOTALNĄ PORAŻKĄ firmy!!! Samochód zbyt mały, brak możliwości zapakowania giftów, stojaków i stendów kompletny brak przemyślenia rozumiem że chodziło o finanse ale jest dużo innych tańszych marek które by bardziej się sprawdziły jako samochód dla PH chociażby Skoda Fabia. Proponuje przemyślenie następnym razem zakupu aut.
anonim 2010-12-09 20:49:56
witam
jak sie pracuje w tej firmie jaka jest tam rotacja nowych ph Jest to firma godna polecenia.chcialem tam zlozyc papiery ale jeszcze sie wacham bo malo jest opini osob ktore tam pracuja.
1
jjpg 2011-01-12 19:02:49
Ta firma to wielka tragedia każdy co chce to robi zero jakiejkolwiek organizacji nie mówiąc już o czystości zakładu;(
1
ph 2014-03-04 22:45:08
Witam, praca naaprawde spoko, solidna podstawa, umowa o prace, wszystkie swiadczenia itp.oraz narzedzia do pracy.wiadomo target trzeba realizowac, nigdzie kasy nie daja za darmo.a pozatym ASM bardzo ogarniety.polecam prace w PVM
Jon 2014-03-24 19:51:29
Dni urlopowe w PVM są jak punkty Payback na BP. Można je zbierać w nieskończoność. Tylko jest jedna różnica - na BP można je wykorzystać.
akordeon 2014-09-04 16:52:20
jakie auto mają PH na rynku tradycyjnym? (model,osobowe czy van, gps)
1
myśliwy myśliciel 2015-02-12 15:01:10
też tak jak ty wojowniku mam wielką nadzieję na wielkie zatrudnienia w Perfetti Van Melle Polska bo pilnie pracza mi w takiej branży potrzebna.ma ktoś jakieś konkretne sprawdzone informacje, prosiłabym bardzo. a jest u nich szansa na jakieś dodatkowe benefity typu karta multi sport lub multibenefit?
reggy 2015-02-12 23:04:11
PH ma auto do dyspozycji również w czasie wolnym od pracy (za drobną opłatą), część ma kartę zdrowotną w Medicover (z możliwością dla całej rodziny) i ponoć teraz mają mieć wszyscy, karty Multisport nie używałem ale, ale obiło mi się kiedyś o uszy, że ten kto wystąpi to może otrzymać (ale nie pamiętam szczegółów)
One 2015-02-24 16:43:02
Co z PM, zaszył się i dalej mówi wszyko co inni chcą usłyszeć? I jak reszta specajlistów od "PR" dalej wymyślają nowe koncepcje, aby się utrzymać na "fali"?
Best Friend of Sugar 2015-03-12 19:04:26
Przeciwnie. PM wykonał w 2014 kawał dobrej roboty.
W kwietniu wysyłają go w nagrodę na tydzień do Dubaju. Więc idzie mu super.
A co u Ciebie?
One 2015-03-12 20:31:58
do Dubaju, fajnie, chyba w jedną stronę. U mnie ok!
Kaśka 2015-03-26 16:53:25
Cześć, słyszałam, że Perfetti poszukuje nowych PH. Dajcie jakieś konkretne info. Jaka podstawa dla nowych, ile ewentualnie można wypracować premii. Wiem, że auto typu VAN, są GPS?? Jak jest z rotacją pracowników? Ile wizyt dziennie, czy są trasówki czy trzeba szukać nowych klientów? Czy na stanowiskach PH są kobiety czy sami mężczyźni??? Jak ewentualnie wyglądają szanse na awans? Czy raczej tylko rekrutacje zewnętrzne czy dobrzy PH mają szansę iść wyżej czy jednak całe życie jako PH???
PM 2015-09-07 23:26:48
PM wykonał kawał dobrej roboty....czy to jego wpis??
one 2015-09-08 11:21:40
Raczej nie jego, może być "sponsorowany" "On jest skromny"
er2 2015-10-24 05:56:24
Raczej ktoś sobie jaja robił.
johny 2015-11-11 12:54:39
Praca w Pefetti to pomyłka , wiem bo pracowałem, na detalu 2100 netto oraz brak możliwości zrobienia planu, ogólnie nie polecam.
MAsakra 2016-04-06 00:33:05
drodzy, ewentualni, przyszli pracownicy tej firmy ,których jest tu garstka informuję ,że po przejęciu tej firmy dwa lata temu przez Kompanie piwowarską wszystkie wpisy są tu zmanipulowane a niewygodne usuwane.Poczytajcie proszę jak o brzmi: " oferują służbowy samochód, telefon. Można liczyć na umowę o pracę, także oferta naprawdę godna polecenia " , "samochód słuzbowy to dają nówki sztuki nie jakieś starsze moedele, wiec bezpiecznie nimi jeździć " , "bo to co piszesz mi się podoba, szczególnie fakty samochodu służbowego " i można by jeszcze wklejać inne...siedzi Pani z Panem z Mentosa i piszą te bzdury po nocach...
Igi 2016-04-13 21:04:55
Ja szczerze nie polecam tej firmy. O tej kompani to racja. Sami piszą dobre opinie bo nikt inny o nich nic dobrego nie napisze. Coraz więcej ludzi od nich odchodzi ciagle maja rekrutacje do biura do sprzedaży wiec fajnie to tam raczej nie jest
la 2016-05-08 20:43:37
Hej, wiecie jakie zarobki są dla starszych przedstawicieli handlowych? Świetnie, że jest tutaj umowa o pracę i są jeszcze dodatkowo narzędzia pracy. Ciekawe tylko czy pojawiają się jakieś premie do podstawy zarobków.
Zostaw swoją opinię o Perfetti Van Melle Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Perfetti Van Melle Polska