brak logo

Fabryka Styropianu Arbet

Koszalin

Opinie o Fabryka Styropianu Arbet

anonim 2011-09-06 15:50:24
Praca bardzo ciężka, zwłaszcza dla mężczyzn. Jak ktoś chce sobie wyrobić muskuły to polecam. Ogólnie praca na hali w ciągłym hałasie (co prawda dają ochronne słuchawki), pyle i kurzu. Znajdzie się tez tam praca dla kobiet zwłaszcza sezonowo-sama to przerabiałam. Praca na frezarce nie była by taka zła, gdyby wyciąg działał :) Podczas frezowania płyt wydziela się dużo dymu, który powinien być wysysany przez wyciągi... powinien, bo z reguły dym rozchodził się na boki i trzeba było wdychać ten śmierdzący dym. Kolejne stanowisko, które zaliczyłam to praca na formie. Ogólnie...hmmm...dużo biegania z jednej hali na drugą. trzeba było spr czy nie kończy ci się silos z surowcem, jak tak to odkręcać drugi lub zamykać i lecieć do formy robić przejściówkę...whatever...między czasie zrobił ci się blok i czeka na wywiezienie, ale najpierw musisz wpisać godzinę i wagę bloku do raportu, a tu ...ooo... kolejny blok wychodzi. Łapiesz więc za wózek i wywozisz blok na hale ładnie ustawiają w rządku :) Co do pensji...podstawą jest tam chyba 1200zł+premia (jako świeżak premii niet), ale w dobrym okresie ta premia potrafiła wynieść 1000zł Szczerze powiem, że gdyby nie ludzie tam pracujący, rzuciłabym tą robotę w [usunięte przez moderatora] - hałas, kurz, pył i ogólnie ciągłe zaiwanianie przez 8 h. Mistrzem produkcji był fajny, starszy facet, który rzec bym mogła znał się na wszystkim, był motorem tej firmy i z tego co wiem pracował tam bardzo długo. Dzięki niemu wszystko chodziło jak w zegarku. Teraz pozmieniali kadrę i ponoć jest tam mogiła, zero jakiegokolwiek rozeznania nowych mistrzów i kierownika, którzy nie wiedzą co się z czym je(mimo, że pracują tam już jakiś czas). To są już opinie starych pracowników, z którymi do dziś mam bardzo dobry kontakt. Podsumowując - dzięki tej firmie zdobyłam masę znajomych (starszych i młodych) i to by było na tyle z plusami :) Jak na tak ciężkie warunki pracy pensja jest bardzo niska.
OK 2015-03-03 22:43:39
Pracowalem w Gostyniu kiedys. Uwaga na kierownika fabryki-fałszywy.
Wykopie Tobie dołek.
Kazdy tam robi co chce.
Dziewczyny w biurze zadza Pawłem i sa kiezniczkami? nie one sa takie(usunięte przez administratora)-wymaga wiele poświęcenia a nic im w zamian nie da.

1
ciekawski 2015-03-05 23:33:15
a jak tam sie pracuje przedstawicielom handlowym, sa duże rotacje czy raczej stabilnie?
1
bylem 2015-03-25 13:15:05
OK masz rację. Bylem tam na rozmowie o pracę na pH do chemii budowlanej. Nie mają żadnych narzędzi a chcą zdobyć rynek.
Nie mają pojęcia o tym.
Płaca? Chcą ludzi z Baumitu. Bolix Ceresitu za 2000zl.
A kierownik chyba Piotrowski czy Pawłowski nic nie wie.
Nawet klienci jego handlowców go nie trawią bo zrobiłem rekonesans na rynku,jego interesuje tylko prywatna.
Teraz znów szukają pH do chemii. Życzę powodzenia.
Na pierwszą pracę aby się czegoś nauczyć i samemu zdobyć doświadczenie to ok.
Żeby zarobić to odradzam
stary 2015-03-30 23:07:48
nie wiem jak wam tem jest.
Ja pracowałem za Jaskierskiego,
Wałki na wadze na blokach-głównie Classic
Expert był ok
Podłoga tez do bani-są lepsi.
To myslicie ze temu durnemu kierownikowi pozwolą inaczej?
to tylko pionek
za sznurek ciągną wyzej
1
ok 2015-08-27 11:54:17
a w gostyniu jeszcze pracuje piotrowski?
cygan 2015-10-20 16:01:55
Widzę ze nic w tych firmach się nie zmienia.
Robiłem z taśmy produkcyjnej na zlecenie albo najniższa krajowa.
Najlepiej żeby w soboty i niedziele robili.
Podczas deszczu styropian układać itd bo warunków brak.
Dobry jest dyrektor handlowy Szymczak. Ja go tylko w średnie widziałem bo innych chyba rzeczy nie ma. I wszystko czarne. On po zawale był co.
To się chce być gotowy w czarnym na najgorsze.
A produkcja.kierownik spoko. Można z nim pogadać ,majstry tez.
Ciekawe czy nadal na produkcji tak płacą słabo
Pozdrawiam
AN 2015-11-06 13:11:00
Niestety tak:(
xilob 2016-01-18 14:50:11
Byłem ponad rok temu na rozmowie na dth i wtedy nie mieli ani narzędzi ani pomysłu, nawet kasy nie mieli tylko jakieś 2tys.nie wiem jak dzisiaj to wygląda ale raczej nic się nie zmieniło

1
An 2016-02-09 12:16:11
Około dwójki ale brutto!!!
1
Michał 2016-07-16 22:58:22
Dobra firma, mam pozytywne doświadczenia. Praca do łatwych nie należy, mimo to można przywyknąć. Dzisiaj nigdzie nie jest łatwo, może tylko tam gdzie nas nie ma. Do plusów zaliczam fajnych pracowników oraz pewne wypłaty. Jeśli są wolne etaty warto spróbować, bo o pracę w ogóle ciężko, a "narzekający" nie są pożądani.
eio 2016-07-17 16:16:31
nikt nie mówił że będzie lekkoo, ale jak nie chcesz pracować fizycznie to mam dla ciebie idealne rozwiązanie - szukają teraz przedstawiciela handlowego na fajnych warunkach
Zostaw swoją opinię o Fabryka Styropianu Arbet - Koszalin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Styropianu Arbet