logo Grupa Progres Sp. z o.o.

Grupa Progres Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o Grupa Progres Sp. z o.o.

agent 2011-01-25 15:07
Mi też nie podobało się to,że zmieniła się kordynatorka ale jak poznałam (usunięte przez moderatora) okazało się, że jest sypatyczną osobą.
3
obecny pracownik 2011-01-29 11:04
A rozmawiałeś z nową osobą, chyba nie jakbyś zapytał dlaczego pieniądze są 21 to byś głupot nie wypisywał. A skoro umiesz czytać to na umowie masz,że pieniądze wypłacane są do 21.
2
moni 2011-02-13 09:51
Pracuje za pośrednictwem firmy Progress i nie wiem czemu nie którzy narzekają, takich pracodawców ze świeczką szukać. Grafik ustalam sobie sama, jak mi pasuje, kiedy chcę mam wolne, w razie naglych sytuacji możliwość zmiany grafiku. Stawka godzinowa wysoka, a wyplata płatne do 21 zawsze dostaje wcześniej. Pozdrawiam i polecam :)
2
anonim 2011-02-27 20:59
jaka jest stawka
2
anonim 2011-11-29 19:30
(usunięte przez moderatora)boi sie a najgorsze ze nie zna prawa pracy o co ja pytac to nie wie albo tak tlumaczy ze wogole nie wiadomo o co jej chodzi kogo oni zatrudniaja w progresie co na to ich szefowa masakra
2
pracownik Torun 2013-01-23 11:37
Jedno napisze totalne dno,umowy co3-4dni ja np.mialem,nie mowiac o tym ze we wlasnym kraju,i miescie jest coraz mniej pracy na normalna umowe tylko przez tych gnoi agencje co zarabiaja na tobie i placa smieszne pieniadze ja uciekłem po 3tyg i nigdy więcej.Ogólnie nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!tylko dla desperatow(np w kredytach)
7
2013-09-13 09:28
Jeśli chodzi o Olsztyn to polecam pracę ale w innej agencji, która oferuje więcej atrakcji pracownikom. W progresie kiedyś pracowała Dominika i wtedy jak najbardziej poleciłabym współpracę.
4
anonim 2014-01-26 13:11
Agencja Pracy Tymczasowej Progres to oszustwo. Najpierw udają zainteresowanie kandydaturą,dają nadzieję na pracę a potem zero kontaktu. Bez wyjaśnienia "znikają". Poważne firmy tak nie postępują.Sądzę, że chodzi tu o wyłudzanie danych osobowych.
NIE POLECAM.
10
call center 2014-02-28 14:21
Mój znajomy pracował w call center w sochaczewie przez progres i kasa była każdego miesiąca na czas i cala. Sądzę że agencja jest ok tylko ludzie w niektórych oddziałach kombinują albo są niekompetentni. Myślę ze e-mail albo tel. do centrali od kilku osób niezadowolonych pomoże.
1
Gosia42003 2014-07-09 18:29
Pracuje przez tą firmę w K.C.B. Interlight Sp.zo.o. jak zawierałam z nimi umowę to powiedzieli,że wypłaty będą tak samo płacone jak ludzie zatrudnieni przez K.C.B. a jak się okazało to jeszcze wypłaty nie dostałam a z K.C.B. wypłaty dostali 07.07.2014
1
magdzioszek 2014-12-15 18:50
moim zdanien ci ludzie którzy tam pracuja nie nadaja sie na te stanowiska.Oszukuja ludzi,nie polecam
3
fi 2014-12-23 11:52
Kontaktujac sie z brygadzistka twierdzila ze potrzeba ludzi do pracy. Dojechalam 30km a tu sie okazuje ze brakuje miejsc w busie?! Nigdy wiecej nie zaryzykuje wspolpracy chyba ze zaczna szanowac pracownika. Jak narazie widze ze nie traktuja czlowieka nawet powaznie. Kompletnie brak organizacji "kazdy sobie". Pewnie nie w kazdym miescie tak sie dzieje ale PT szczerze nie polecam
2
kandydat 2015-01-07 23:44
ktoś pracował w tej firmie w dziale handlowym w gdansku? jako specjalist ds. sprzedaż uslug hr? sensowne pieniądze? plany realne? czy jest zaintersowanie wsrod firm na tego typu uslugi?
1
Marta 2015-02-06 16:53
Agencja super stawki sa wysokie. Kordynatorka jedna ktora pozanalam tez ok. Wyplacali sa i dbaja o pracownika
1
Nana 2015-08-29 08:24
Zdecydowanie nie polecam tego dziadostwa co się zwie Agencją Pracy . Umowa nie została podpisana na czas, w ogóle gdyby nie to że naciskałam na nich pewnie do tej pory nie zobaczyłabym umowy..Koordynator był niemiły wręcz , a i najważniejsze pieniądze nadal są niewypłacone pomimo faktu że już po 21 sierpnia.... wysłanie e-maila przypomniało dopiero że rzeczywiście mam nie wypłacone wynagrodzenie i kolejne zapewnienia że dziś będzie wypłacone..... obiecanki cacanki a głupiemu radośc....
5
Radommm 2016-04-11 18:18
Pracowałam przez tą agencję pracy z oddziałem w Radomiu i było ok.Mają trochę bałagan ciężko się dodzwonić do kordynatorki, ale wypłaty na czas do 20 tak jak w umowie.Można się było ze wszystkim dogadać.Ogólnie to ok ;)
3
Radommm 2016-04-12 08:44
Pracowałam na hali, na produkcji.Wypłaty były zawsze na czas.Jak tylko będzie okazja podjęcia pracy znowu z Progresem to na pewno się do nich zgłoszę.
2
ala 2016-05-02 13:16
Witam
Ja zawiodłam się na tej agencji pracy oddział w Poznaniu.Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej.Rozmowa była miła i kompetentna.Tak mi się wtedy wydawało.Już na następny dzień wysłali na badania wiec pojechałam.Gdy byłam na miejscu Pani z agencji zadzwoniła i powiedziała,że nagle nie ma pracy.Obiecują pracę,a w rzeczywistości jej nie ma i tak nabierają.A ponownie te same ogłoszenie wystawiają,ale bez sensu skoro mówią,że pracy brak.Straciłam 2 dni na załatwianie i kasę na bilety.Już z taką agencje nie chce mieć nic wspólnego.Już są dla mnie nie wiarygodni.
8
jola51 2016-05-16 17:47
a jaka jest opinia progresu w warszawie.
2
Maki185 2016-07-09 21:34
Jak na razie jestem zadowolony że kasa na czas,że praca jest w tak trudnym okresie. Co do stawki to mogli by podnieść do 10zł. na ręke.
2
Maki185 2016-07-09 21:35
Jak na razie jestem zadowolony że kasa na czas,że praca jest w tak trudnym okresie. Co do stawki to mogli by podnieść do 10zł. na ręke.
3
rudaa 2016-09-06 13:56
Co powiecie o Agencji Progres w Olsztynie ? Jak wygląda wypłacalność i podejście do pracownika ? odpowiedziałam na ofertę pracy zamieszczoną przez nich i jutro mam wstępne spotkanie.
4
Pracownik 2016-09-20 02:21
Jeśli chcecie dostać najniższą krajową w sezonie za robotę fizyczną to polecam. Ta agencja to jest jedno wielkie nieporozumienie. Co innego mówią Tobie a co innego pracodawcy u którego pracujesz. Mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] osobę którą zatrudniają. Nawet się nie pofatyguje po podpisanie umowy tylko wysyłają na email, a jak potrzebujesz do jakieś Urzędu zaświadczenie, że tam pracujesz to sprawiają problemy. Ja swoje zaświadczenie na którym była pieczątka i 2 zdania otrzymałam po 2 miesiącach upominania. Nie polecam nawet najgorszemu wrogowi.
9
bu 2016-09-23 20:39
ja znam wiele osób zadowolonych, którym ta agencja pracę załatwiła, wiadomo że to bedzie zawsze szeregowa raca na niskich stanowiskach jak wykładanie towaru w sklepie ale wazne że robota jest
1
Oliwia 2016-10-31 14:32
Werbują do pracy w Nivea Poznań stawka godzinowa masakra 12zł brutto/ g praca 3 zmianowa na 3/4 etatu , premia po przepracowani 3 miesięcy żal!!!
3
Agnieszka 2016-11-08 12:41
tak za najniższa krajowa plus premia po 3 miesiąca wychodzi na rękę tak ok 1500 zł na 3 zmiany ogólnie niezła porażka
8
Anonim 2016-11-20 17:10
Nie polecam wspolpracy z grupa progres w olsztynie brak kontaktu
5
ggg 2016-12-07 16:58
Skierowała mnie do niemieckiej firmy HPD i odradzam Wam jakiejkolwiek współpracy!!

Nie wchodzcie w kontrakt HPD, zjechałam do Polski, za ich zgodą , umawialismy sie , ze pieniadze za przepracowane dni beda przelane tego dnia jak sie umawialismy i ta miła niemka z biura okazala sie dobra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie mam pieniedzy, przychodza tylko listy, jakies ostrzezenia na polski adres , ze nie ma mnie w pracy i z racji tego nie wypłacą mi pieniedzy, choć dobrze wiedzą, że juz dawno zrezygnowałam z tej pracy!! oszusci !! Taka sytuacje mialy tez 2 inne osoby!
3
**** 2016-12-30 14:53
Nie polecam współpracy z tą firma. Pieniądze nie są wypłacane na czas. Stawka zaniżona a koordynator nie odbiera telefonu albo go wyłącza.
6
Jośko K. 2017-03-02 13:31
KOCHANI !!!!!!!!!!!!!!! LUDZIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CZYTAJCIE UWAŻNIE !!!!!!!!!!!!!! te dranie !!! oszuści !!!! wprowadzili nowość powiadomienia przez SMSa tygodniowo otrzymujesz 3 SMSy KAŻDY po 6 zł !!!!! Aby zrezygnować z tej "usługi" musisz wysłać SMS na nr: 60558 PŁATNY !!! Wpadacie w te sidła tak: jeśli chcesz otrzymać szczegółową informację to proszą o nr. tel. i nazwę operatora , S T O P !!! NIE PODAWAJCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo jeśli podacie to przyjdzie Wam KOD , jeśli wpiszecie to: ..................... mają Was !!!!! Ja by zlikwidować to ŚWIŃSTWO zadzwoniłem do sieci (Orange) i tam mi dopiero wyłączyli wydrwigroszów !!! i Włączyli usługę premium !!!!! PRZEWIDUJĘ PLAJTĘ progresa !!!!!! Pozdrawiam , Krzysztof J.
6
pawciO 2017-03-05 19:22
Cekawe i bardzo niefajne fakty a zarazem okazuje sie ze PRWDZIWE informacje od konkretnych ludzi którzy ta trafili PROGRES ! A co echo niesie w OLSZTYNIE kierują tam ludzi Z URZAEDU PRACY i to na siłe bo niestety zarozumiała młodziutka i zawsze bardzo nieprzyjemna pani z Urzedu Pracy (kiedy msz gotowość itp) na siłe wciska na SKIEROWANIE DO PRACY w firmie Pogres lub tez Telkomu i wygłasza form. ze nie masz wyboru i musisz przyjąć ten jej "nakaz do progresu " !!!!!! Wiedza od lat ze to nie OK pośrednik a nie żaden PRACODAWCA . Urzad pracy wysyła im ludzi na sile z lapanki i PROGRES na łatwo uzyskane i zawsze nowe bazy danych a pośrednik z URZĘDU PRACY to idaealne rozwiązanie dla Prgresu i Telkomu bo nie chcą ludzie z nimi pracować wiec wysyłają tam ludzi żeby miec bezrobotnych z głowy bo nie przymujsz skierowania to skresla z ewidencji i bezrobocie im spada!!!!
6
olsztyn -up ludza to robią 2017-03-05 19:47
Zgadza się ! Na żywo rozmaw. z ludzmi którzy tam niestety trafili z przymusu i także z "łapanki" (bo z tzw. skierowaniem do pracy) wystawiane przez pośredniczki Olsztyńskiego Urzędu Pracy!
Nie polecam tam trafic i dać im CV...i maja baza danych osobowych za friko !
3
Malina 2017-03-08 13:01
Ta firma jesli mozna nazwac to firma wyplacaja pieniadze a.później dzwonia ze za.duzo przelali i prosza o zwrot danej kwoty
1
jadzia 2017-03-15 09:03
Współpracuję z grupą Progres od roku. Są to zazwyczaj krótkotrwałe zlecenia takie jak wykładanie towaru. Wypłata zawsze na czas, nie mam żadnych zastrzeżeń.
Agnieszka 2017-03-29 14:18
Zapoznaliście się z wywiadem udzielonym przez Grupa Progres Sp. z o.o. dla portalu GoWork.pl? http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,66967,wywiad-bozena-rycharska Jakie macie wrażenia?
&&& 2017-05-19 17:43
Chyba takie jak oczekiwanie na wynagrodzenie.
1
Pracownik 2017-05-23 18:55
Progres codziennie obiecuje, że wynagrodzenie będzie w dniu następnym.
2
aga 2017-07-02 20:23
Czy pracował ktoś w magazynach H&M?? warto czy nie?
Zigis 2017-07-04 15:08
Witam.Odradzam współpracy z tą grupą to jak mnie potraktowali jest nie od opisania. Przedstawie wam moją historie z tą agencją. Otóż pochodzę z Małopolski i ubiegałem się o pracę nad morzem drugi koniec Polski.Na cv odpowiedzieli w momencie i wydzwaniali czy na pewno chcę tą pracę i jestem dyspozycyjny oczywiście byłem dyspozycyjny.W dniu w którym miałem jechać zakupiłem bilet zadzwoniłem i chciałem się tylko dopytać czy na miejscu zakwaterowania wiedzą,że mam się pojawić i,że bilet już zakupiłem Szanowna Pani odpowiedziała,że tak informacja została przekazana podziękowałem za rozmowę i się rozłączyłem.Jakieś 30 minut po tym Pani oddzwoniła z "gorącą" informacją z ostatniej chwili,że jednak nie ma pracy bo mają już komplet... W chwili gdy miałem 2 godziny do odjazdu autobusu którego bilet kosztował 100zł byłem już spakowany i gotowy do podróży i zostałem zapewniony,że mam dotrzeć na miejsce pracy dostałem telefon,że jednak praca została odwołana.Takie zachowanie jest na prawdę bezczelne i nieludzkie szczęścia miałem o tyle,że babcia mojej dziewczyny którą poznałem przez internet uratowała mnie i załatwiła mi pracę z zakwaterowaniem tak to bym spał na bruku gdzieś w Mielnie także, bardzo bardzo odradzam współpracy z tą agencją i mam nadzieję,że po przeczytaniu tego podejmie właściwą decyzje o podjęciu współpracy z tą agencją bo nie życzę nikomu by znalazł się w takiej sytuacji jak ja.Pozdrawiam współpracy odmawiam dziękuje za uwagę
2
Grupa Progres 2017-07-18 16:56
Grupa Progres nie posiadała nigdy takiej usługi, musi to być pomyłka, zbieżność nazw lub wirus.
jarząbek 2017-08-01 22:55
chyba regres a nie progres. obiecują rurki z kremem a dostajesz rurkę z g...nem. zatrudniają byle kogo oby kasa płynęła - prowizje od każdego zatrudnionego. a potem pretensje do niewinnych zarżynających się po łokcie za minimalną..kto nie zna struktury i specyfiki od środka - nie zrozumie.. Pan Z. prezes Gdańska nastawiony na łątwą kasę w d.. ma wszystko i wszystkich. bezczelny Janusz któremu z butów słoma wyłazi snopami. żniwa panie prezesku,co?
odradzam... kłamcy i złodzieje.. fabryka, kołchoz... korpo przy nich to raj na ziemi
5
anonim 2017-08-03 12:01
prawda. dla progresu zmieniłam pracę. ale na szczęście bardzo szybko odeszłam z progresu. niesmak pozostanie. to przykre że osoba rekrutująca, dla osiągnięcia własnego celu - kłamie w oczy obiecując rozwój i awans, namawia do zmiany pracy obiecując kolejne korzyści przejścia do progresu. To co zastałam w progresie to chaos, bałagan, brak właściwej organizacji pracy i kompetencji a przede wszystkim brak możliwości wprowadzania zmian na lepsze. bo nie to ma znaczenie niestety w progresie. nawet fakt, że z dnia na dzień ludzie odchodzą hurtem nie wpłynie na zarządzanie.
4
Agnieszka 2017-08-13 19:13
Czy dla osób podejmujących zatrudnienie w Grupa Progres Sp. z o.o. mogą liczyć na określoną ścieżkę kariery i rozwoju w firmie? Dla wielu osób możliwość podnoszenia swoich kompetencji jest niezbędnym warunkiem przy podejmowaniu decyzji o zatrudnieniu.
Chris 2017-09-07 09:31
Pacuje w progres już dwa lata. jest ok. Wypłaty są zawsze na czas. Nie ma na co narzekać .
Agnieszka 2017-09-12 13:53
@Chris - dziękuję za Twój komentarz. Piszesz, że Grupa Progres Sp. z o.o. regularnie wypłaca wynagrodzenie - to bardzo cenna informacja. A jak oceniasz pozostałe warunki zatrudnienia? Czy firma zatrudnia swoich pracowników w ramach umowy o pracę? Są to kluczowe informacje dla osób zainteresowanych podjęciem pracy. Często rodzaj zawieranej umowy decyduje o podjęciu pracy w danej firmie.
mar 2017-09-17 19:07
Co prawda pracowałem z nimi w poprzednie wakacje - tylko przez tydzień, więc nei wiem czy moja opinia komuś pomoże, ale ze mną problemów nie było. Było to krótkie zlecenie, musiałem podac tylko nr tel, zadzwonili do mnie szybko, 2 minuty i byliśmy dogadani. Wysłali umowe na maila. Pieniądze były dopiero po prawie miesiącu, ale to w związku z tym, że oni wtedy przynajmniej wypłacali kase koło połowy miesiąca, a ja zlecenie dostałem koło 20-go. Kasa na czas, pita tez dostalem szybko. Takze polecam
Justyna 2017-09-20 18:52
Każda osoba, która podpiszę umowę z Agencją Pracy PROGRES musi się liczyć z tym, że na wypłatę wynagrodzenia musi ,, trochę poczekać", cierpliwość jest tu cnotą największą.
Przyznaję na początku miałam pewne obawy bo po raz pierwszy podpisałam umowę z Agencją Pracy. Dopiero rozmowa z kierownikiem Netto rozwiała moje obawy.
Dostałam moje wynagrodzenie na czas dlatego bez obaw mogę polecić Agencję Pracy PROGRES. Od dziś PROGRES znaczy dla mnie solidna i uczciwa firma.
nieznajoma/y 2017-09-20 20:55
Witam, pracowałam kiedyś przez tą agencję, wypłaty na czas, ale tak troche przeciągają pieniądze, zamiast pobierać tyle ile jest na umowie, to pobieraja złotówke więcej..........
Gdańsk 2017-09-22 20:20
Pozytywne opinie piszą tutaj chyba tylko pracownicy Działu Marketingu. Ta firma jak mało, która agencja znana jest z różnych nieprawidłowości i przewałek : np.
- celowe nie wypłacanie pracownikom ekwiwalentów za niewykorzystany urlop, licząc na to, że sami się nie upomną
- wykorzystywaniem pracowników z orzeczeniem o niepełnosprawności ( jak tracą orzeczenie są z miejsca zwalniani bo firma nie dostaje dotacji PFRON, oczywiście także nie wypłaca się im ekwiwalentu, bo przecież oni się o to nie upomną )
- nie wypłacanie należnych premii po byle pretekstem
I te ciągłe promowanie się wice-prezesika w mediach.
Nie polecam pracy w Progres ani poprzez Progres. Pracownicy tymczasowi co chwila przychodzili z pretensjami o braki w wynagrodzeniach
1
maja 2017-09-22 20:25
Agnieszko

Na początku będą mamić Cię umową o pracę, a potem okaże się, że jednak tylko umowa cywilnoprawna,a ja się cos nie podoba to mówią, że jak się nie podoba to na Twoje miejsce już czekają następni. No chyba, że się coś zmieniło, ale wątpię....Ogólnie tam zarabiają tylko Kierownicy Biur, którzy zgarniają niezłą premię co miesiąc kosztem pracowników.
Zostaw swoją opinię o Grupa Progres Sp. z o.o. - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Progres Sp. z o.o.