brak logo

Fercon

Jaroszewo

Opinie o Fercon

gość 2011-09-03 10:06:07
WSZYSTKICH OSTRZEGAM PRZED WSPÓŁPRACĄ Z TĄ FIRMĄ. TERMINY PŁATNOŚCI PRZECIĄGAJĄ W NIESKOŃCZONOŚĆ I TRZEBA POSIŁKOWAĆ SIĘ KOMORNIKIEM. O SYSTEMIE PRACY NIE WSPOMINAM BO TO NIE MÓJ PROBLEM ALE WIEM ŻE NAWET PRACOWNIKOM WYPŁAT NIE PŁACĄ NA CZAS.
Dostawca 2011-09-30 09:49:51
Firma tragiczna pod kątem traktowania dostawców i podwykonawców. Naciąganie dostawców i brak płatności miesiącami. Jedyna skuteczna forma ściągnięcia należności to sąd i komornik. Ciągła obłuda i kłamstwo ze strony Prezesa Zarządu i jego prawej ręki w Niemczech, preparują nawet potwierdzenia przelewów. Z takimi ludźmi nigdy nie współpracowaliśmy. Każdemu odradzam współpracę z Fercon.
kolejny dostawca 2011-12-15 17:59:09
jednym słowem - [usunięte przez moderatora] !!! pożal się boże prezes kłamiący na prawo i lewo!!
szuka tylko żeby dał mu ktoś na przelew i nie płaci!! po sądach trzeba się ciągać!!
ludzie naprawdę uważajcie - naciąga na grube pieniądze!!
Jacenty 2012-02-27 14:18:57
Firma była do chrzanu, ale od kiedy właściciele sie wzieli jest ok.
Płacą ok, ale maja male obsuwy. Atmosfera pracy dobra, tylko [usunięte przez moderatora] cisnie wszystkich. Ogolnie OK
Inspektor Przepisów 2012-02-28 08:43:13
Faktem też jest to, że menażer pozwalniał pracowników którzy tworzyli tą firme, nie chce dawać żadnej podwyżki, a przecież taki zwykły pracownik nie pójdzie do prezesa z wypowiedzeniem licząc na to, że ją dostanie.Trzeba siedzieć cicho i robić jak woły. Pozdrawiam tych, co pracują w tej "dynamicznie rozwijającej się firmie"
tyż jacenty 2012-02-28 18:00:10
Jacenty - 2012-02-27 14:18:57

Firma była do chrzanu, ale od kiedy właściciele sie wzieli jest ok.

Płacą ok, ale maja male obsuwy. Atmosfera pracy dobra, tylko [usunięte przez moderatora] cisnie wszystkich. Ogolnie OK
Ty chyba w innej firmie robisz. Albo sam sobie ten wpis dałeś. Firma cały czas jest do chrzanu, nie płacą innym, pracownikom nie płacą nigdy wypłat na czas a te małe obsuwy to jest ponad 10 dni.
Ten cały [usunięte przez moderatora] to na dole się z niego śmieją i "bizneswoman" nazywają :) Koleś bez jaj, pomyłka nie [usunięte przez moderatora] - taka jest prawda
Zainteresowany 2012-02-28 22:05:46
Ciekawe za co wzięli się właściciele, bo na pewno nie za poprawianie sytuacji firmy... Nie wiem kogo ;) lub co ciśnie [usunięte przez moderatora] bo na pewno nie pracowników. Osoba nienadajaca się na zajmowane stanowisko, unika odpowiedzialności, boi sie podejmowac najprostsze decyzje.
wsamosedno 2012-02-29 17:15:18
Popieram przdmówce. Nikt, dosłownie nikt z kierownictwa nie nadaje się na sprawowane stanowiska. jeszcze kiedy pod nieobecność prezesa firmą na miejscu kierował ,,Tymbark,, firma zaczynała faktycznie jakoś funkcjonować. Gdyby nie ciągle podkładanie mu kłód pod nogi firma by tak nie ciułała jak teraz z miesiąca na miesiąc. A szkoda, bo potencjał ten zakład ma ogromny. Szkoda też że kadra kierownicza jest tak mało kompetentna, i z takim podejściem do pracownika że brak słów.
pracownik 2012-02-29 23:38:05
Mam niestety pecha pracować w tej firmie. Nie polecam tej firmy jako "ośrodka" pracy. Warunki pracy okropne, jak i pod względem środowiska pracy tj. ciągłe zapylenie na warsztacie, wysokie temperatury ale i również brak pewności finansowej. Wypłaty mało kiedy są na 10tego ( może 2 razy były na czas jak pracuje w tej firmie) zawsze jest obsuwa. Ale ostatni miesiąc to maskara wypłata nie na czas w ratach, podobna sytuacja była w grudniu, ale wtedy mieliśmy jakieś informacje chociaż kiedy będzie wypłata, a teraz w ogóle. Ale sadzę, że to wina Prezesa, który porwał się z motyka na Słońce. Koc [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y prezes ojj potrafi - co innego mówi nam pracownikom na zebraniach a co innego widać w działaniach.
A co do [usunięte przez moderatora] hheheh ciśnie ale chyba w WC. Koleś nie bez podstawy ma swój pseudonim, jedynie się na daje do robienia głupkowatych min, a nie podejmowania decyzji. Jego planowanie jest hmm ..... heheehe Oto dowód:
Nie ma materiałów na dokończenie produktów. Skaczemy z projektu na projekt aby w ogóle coś robić. Dzisiaj przekazywaliśmy sobie produkty zrobione ze stanowiska ze stanowisko aby coś wyglądało że robimy. Tak jak teraz jest to jeszcze źle firmie nie było.
Nie mogę się do końca zgodzić z przedmówcą co do kierownictwa. Bo ok brygadzistów mamy też "fajnych" i mamy "szefa produkcji", którego więcej nie ma niż jest ale mu się nie dziwie, tez bym tak robił. Reszta załogo kierowniczej czy tez "biurowca" jest po prostu cięta w [usunięte przez moderatora] szkoda ich ale słyszałem że co nie którzy już odchodzą, dobry ruch. Sam odejdę jak w okolicy coś się otworzy :)
Ogólnie firma grająca super firmę ale to WIELKA ŚCIEMA!! Prezes jak wcześniej pisałem. [usunięte przez moderatora] do kitu. Reszta z góry ma związane ręce. Brak osoby która była - sądzę gdy by firmą zarządzał Dyrektor Zarządzający - [usunięte przez moderatora], a nie osoby które się do tego nie nadają to by ta firma działała pięknie.

Nie polecam tej firmy!!!!
wsamosedno 2012-03-01 15:27:16
[usunięte przez moderatora] pożal sie Boże \"menagier ;)\" jak i szef produkcji zamiast wziąć się rzetelnie za prace wymyślają tylko jakby tu [usunięte przez moderatora] pracownikom np wymyślili jakieś [usunięte przez moderatora] punkty karen, lub tylko czekają żeby złapać kogoś na fajce i wlepić mu nagane . Szkoda tylko że nikt nie może im i samemu prezesowi wlepić takiej nagrany za niewywiązywanie się ze swoich obowiązków, czyli przelanie wypłat na czas. w życiu jeszcze nie widziałem takiego zakładu. Niech się tylko rynek pracy ruszy wiosną to na twarzy prezesa pojawi się wielkie zdziwienie bo większość załogi złoży wypowiedzenie :) . O ile jeszcze ten zakład będzie prosperował
polubowny 2012-03-01 20:18:14
produkt menażer ???? buahahahahhaa miękka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a....
jak pieknie sam o sobie pisze w necie buahahahahhaah
swietny profil na goldenline tylko zero akredytacji...
w porzadnej firmie nie zajmowałby takiego stawnowiska...
takie pierd... nikt sie tam nie nadaje i nie nadawał ani tymbark ani tym bardziej przydupas grze...ak firma nie płaci kto madry..

NIE WSPÓŁPRACUJCIE Z NIMI [usunięte przez moderatora] !!!!
hwdferconowi 2012-03-01 20:51:15
wsamosedno - 2012-02-29 17:15:18

Popieram przdmówce. Nikt, dosłownie nikt z kierownictwa nie nadaje się na sprawowane stanowiska. jeszcze kiedy pod nieobecność prezesa firmą na miejscu kierował ,,Tymbark,, firma zaczynała faktycznie jakoś funkcjonować. Gdyby nie ciągle podkładanie mu kłód pod nogi firma by tak nie ciułała jak teraz z miesiąca na miesiąc. A szkoda, bo potencjał ten zakład ma ogromny. Szkoda też że kadra kierownicza jest tak mało kompetentna, i z takim podejściem do pracownika że brak słów.
jakie podkłądanie kłód [usunięte przez moderatora] Pana gosc nie czaił roboty... sam wypłate grubą odbierał a reszta co odwalała robote za zero

xxxx 2012-03-03 09:23:44
tylko [usunięte przez moderatora] i szczóra brakuje...

[usunięte przez moderatora] ten syf
młode ByDlee 91 2012-03-03 21:06:09
Wieta Wy co po co wy piszeta takie rzeczy o tejże firemce czy może foremce jak i tak pan prezes czy przygłupi [usunięte przez moderatora] tego nie czyta ... A to co piszecie to napiszta na googlach barany i bydloki jednie ... Ogólnie powiem Wam jedno co zawsze myślałem Ze: "to są [usunięte przez moderatora] gnoje " a projekta widlakiem rozjechać !!!! Bo to największa memeja pomorza i kujaw !!!

P.S. Mistrz patelni i tak Was zwolni :P
dawniej majster 2012-03-06 18:11:55
jezeli szefostwo bedzie trzymac [usunięte przez moderatora] który jest wogole niekumaty, to dlugo fercon nie pociągnie
dawniej majster 2012-03-06 18:23:27
i jeszcze jedno. uwazam ze to pralnia pieniedzy i jak minie czas dofinansowania od unii to zwina bagaze i ludzi za brame
Z PEPSI 2012-03-06 22:34:50
ale tam jaja są. niech prezes sie bawi m prawo.ale podobno z kasa nie daja rady na wyplaty i ten michal menago jest jakas [usunięte przez moderatora]?
ola 2012-03-07 18:03:16
ktos kiedy wystawil opinie o ferconie i ona sie ciagnie caly czas, ja sie ciesze ze mam prace i tyle.ale dziwie sie ze rzetel nie dostal jeszcze w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e w bydgoszczy za jego podejscie do pracownikow, ani czesc, dzien dobry ani pocaluj mnie w (usunięte przez administratora)
pracownik 2012-03-07 18:09:27
co wy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od nich chcecie?przeciez taka firma potrzebuje kilku lat a nie dwoch tak jak dziala.co bylo we frigo?to samo co u nas.mam nadzieje ze wyplata bedzie
Stalpo 2012-03-07 20:31:29
Prosze pracowników o informację w kwestii wypłat. Musimy ściągnąć dług na stal, jeśli dostaniecie wypłaty, będziemy mieli podstawy do odzyskania długów z września.

Co do prezesa - ucieka nie odbiera nie poświadcza prawdy.
Ten niby Produkt menadzer to zwykłą kukiełka uczniak, ostrzegam przed kontaktami z ta firmą. W żadnej porzadnej firmie nie rzadzi menager bez 2 letniego stazu pracy, to poprzedni stażysta w jednej z bydgoskich małych firemek, który dostał sie na stanowisko bo nikt porzadny i odpowiedzialny nie dałby się namówić w takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] .
wsamosedno 2012-03-12 14:42:06
Ta firma to jedno wielkie dno! A ten kto się cieszy że w niej pracuje to chyba jest nie normalny. W tym miesiącu nie dość że wypłata jak zwykle nie jest na czas bo ma być dopiero ok21go to na dodatek tylko jej połowa. Co do prezesa całego tego cyrku to mam tylko jedno określenie ~ TCHÓRZ. Nie ma w sobie odwagi żeby wyjść do załogi i powiedzieć jaka jest faktyczna sytuacja. PM nie jest lepszy bo uciekł na L4 . Ludziom, którym skończyła się umowa z biur nie raczą nawet powiedzieć czy jeszcze ją otrzymają. Każą im pracować normalnie do czasu przyjazdu prezesa. A jeśli coś się stanie? Banda (usunięte przezmoderaotra) Załoga już czeka tylko na wiosnę i złożenie wypowiedzenia. Ciekaw jestem co SZANOWNY pan prezes wtedy zrobi :D jego mina ,,BEZCENNE,, :D:D
hihihi 2012-03-20 12:39:18
Jak co zrobi. mało idiotów za bramą czeka. Przykład to wszyscy na umowe o dzieło za prawie 8zł na godzine.
zybi 2012-03-22 18:32:04
25 jest w niedziele, ciekawe czy kasa jutro bedzie,,,
STRAJK 2012-03-28 21:51:02
STRAJK ZRÓBCIE
niezadowolony 2012-09-05 15:18:57
widzę, że podobnie jak u mnie są problemy z rzetelności i uczciwością firmy FERCOM. Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi podać aktualny bank, który zajmuje się obsługa firmy.
Pracownik 2012-12-20 16:10:28
Ta firma to więcej niż dno. Dostajemy wynagrodzenie za prace w dwóch ratach . Nie długo święta a my nie dostaliśmy jeszcze drugiej części. Dziś jeszcze nam powiedzieli że tą połowę która mieliśmy dostać bedzie podzielona na jeszcze jedną połowę. Co nie którzy nawet pracują 24 godziny bez przerwy i to nie są nadgodziny tylko do wybrania ,za wolne. Nie długo za miskę ryżu będą pracować bo się boją odezwać.
były pracownik 2013-06-20 10:26:17
To nie są pomówienia kolego, tylko stwierdzanie faktów i rzeczywistości jaka panowała w tej firmie. Po co więc wyskakujesz z tymi paragrafami? Pomówienie jest wtedy kiedy mówisz o kimś coś czego nie możesz udowodnić. Tu wszystko idzie udowodnić. Dobrze, że w końcu ta firma umarła śmiercią naturalną. Niestety zostali ludzie, którzy nie dostali jeszcze pieniędzy i prędko nie dostaną.
indyk 2013-09-17 12:02:38
W ferconie jest robota nowe zlecenia od Mana i BMW już są otwarte. Dziś na druga zmianę idę spawac,składać i ładować na tira. Po co mi kasa robilem tyle miechów za free to co mi szkodzi jeszcze porobic. Wszystko dla Niemca !!!!!!!!! Pozdrawiam wszystkich spotkajmy się na ławce i wypijmy po kawce.Pytasz gdzie? No na hali pełnej myszy i robali.:-)
marcin 2014-12-31 22:06:15
Hej czy w firmie Fercon jest możliwość ewentualnie dodatkowej przerwy na papieroska, czy na terene firmy obowiązuje bezwzględny zakaz palenia lub jest to niemile widziane przez szefostwo i w zwiazku z tym, trzeba potem np. zostac dłużej? Ogółem rzecz biorac polecacie tutaj prace, czy nie bardzo? Pozdrawiam!
marek 2015-01-19 13:10:33
mi się wydaje, że spokojnie można robić sobie takie przerwy o ile jest to faktycznie wcześniej ustalone z szefem, a nie jak się wychodzi od tak zupełnie nie mówiąc o tym nikomu no to nie ma się co dziwić, prawda? zawsze jest tak, że nie do końca nie wyjaśnione sprawy moga przynieść troche kłopotów.
michał 2015-03-26 04:57:45
Uważam, bardzo podobnie jak marek, bo każde opuszczenie miejsca pracy powinno być zgłaszane albo po prostu odbywać się w czasie odgórnie ustalonych przerw. I tu nie chodzi tylko o firmę Fercon, tak dzieję się wszędzie, a przynajmniej tak powinno się dziać. Bo jeśli cos się pracownikowi stanie poza miejscem pracy w godzinach pracy to może być np. problem z odszkodowaniem, ubezpieczeniem itp
ja 2015-04-25 12:54:08
a mi sie wydaje że firma upadla już ze 2 lata temu i nic tam nie ma
loker. 2015-04-26 23:41:55
To już dwa lata by minęło od ich upadłości. Patrząc po forum to bym obstawiał maksimum pół roku. No i może wiecie co było powodem tego, że wycofali się z rynku ?
Zostaw swoją opinię o Fercon - Jaroszewo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fercon