brak logo

ES-SYSTEM

Kraków

Opinie o ES-SYSTEM

silwer3 2013-05-30 12:05
Do mendy REALISTY,pewnie minal sie z powołaniem??,lub nie pracował w ES-SYSTEMzacznijmy od prezesa Mikulski j-23,podobno w pierwszej ławce w kosciele??,tak slyszłem.Dla mnie to szpieg z krainy deszczowców CARAMBA,nigdy nie przywital sie z pracownikiem ,pewnie mysli po co??,to dauni tak jakis czas temu określił praco0wnikow,nawet chyba bylo w gazecie,poznałem tego??nie nazwę czlowiekiem bo na to nie zasluguje,a teraz czytniki demuchanie ,sprawdzanie i plot elektryczny zaraz będzie ,to widac za jakich nas maja pijuaków zlodzieji i nie wiem co jeszczer
1
nickelodeon 2013-06-03 23:13
Jak można pisać, że się pracowało 30 lat, podczas kiedy ta Firma nie ma nawet 25 lat. Poza tym - fatalnie jest zdradzać się z brakiem umiejętności pisania po polsku. Lepiej poczytać cokolwiek i nauczyć się w przyspieszonym tempie języka polskiego. I tacy ludzie mają wielkie wymagania. Sprawa pana J23...To pewnie jedyne, co ten ktoś zapamiętał z edukacji. Seriale zastąpiły szkołę. Kolejna sprawa - wyzywanie od pedałów. To już stało się normalne, w naszej cywilizacji, że są geje i słowo "pedał" mało kogo wzrusza, nie mówiąc o obrażaniu - ten,kto to pisze na pewno pochodzi ze środowiska, gdzie tylko na takie wypowiedzi go stać. Wstyd po prostu. A po kolejne - jeżeli pan J23 jest nie w porządku, to chyba lepiej powiedzieć o tym w Krakowie i tak będzie najrozsądniej. Wyzywanie się jest na tak niskim poziomie jako takie, że szkoda w ogóle reagować na takie wypowiedzi. Wstyd ludzie, wstyd!
1
nickelodeon 2013-06-11 17:07
anonim - 2009-07-25 17:07:11

Dodaj opinie o ES-SYSTEM - Kraków. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
Och - po prostu aż się nie chce czytać. Skąd u was ludzie tyle jadu? Obcina się pensje wtedy, kiedy wszystko dookoła idzie w dół, a potem - pójdą w górę - jak i wszystko inne pójdzie w górę. Przestańcie już z tym jadem. to do niczego nie prowadzi. MA RACJĘ KTOŚ, PISZĄC, ŻE WSTYD I TYLE...
2
ojjjjjjjjjjjjj... 2013-06-11 17:09
silwer3 - 2013-05-30 12:22:53

kiedys byla firma ,teraz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] podobno we Włoszech [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest Wil;asach dzwonki na odlanie sie na sranie i jedzenie czy to normalne???

wszystkie wypowiedzi z wulgarnymi słowami -nie powinny być tutaj umieszczane. Tak powiem.
2
anders 2013-06-18 16:46
Ja pracowałem w tej firmie oddział w Krakowie prawie 2 lata do 2011 r. i sobie chwaliłem. Oczywiście nie wszystko było super, ale sobie radziłem. Szeregowi pracownicy rzeczywiście nie zawsze byli traktowani najlepiej(nie wiem czego się inni spodziewają), ale z przełożonymi dało się dogadać. Nie wiem jak jest w innych oddziałach, ale Kraków jest ok.
anonim 2013-09-23 19:28
a co to za zmiany? zmiany w sensie godzin pracy czy zmiany na lepsze, ewentualnie na gorsze?:) mam nadzieję, że zmiany wiążą się z podwyżkami ):
staruch 2013-09-30 19:45
Próbna, roczna, na czas nieokreślony.
Ale jak Cie zatrudni ktoś z rodziny, kto w es pracuje to możesz wcześniej dostać umowę na czas nieokreślony, a i pobory masz potem ponad przeciętną.
4
2013-10-10 22:57
CIOTKA to ten co o 2 w nocy siedzi przy kompie i przeglada gow.
wiem kim jesteś, :) B. Ale zmiany u nas są.
Odpowiedź: Jestem z zewnątrz, ale zainteresowanie - owszem. Jesteście - niektórzy -:B.andą przedszkolaków...
a do innego - plecy nie pomogą, kiedy w głowie pusto....
Współczuję waszemu szefowi.
1
2013-10-12 02:11
cytat:Próbna, roczna, na czas nieokreślony.
Ale jak Cie zatrudni ktoś z rodziny, kto w es pracuje to możesz wcześniej dostać umowę na czas nieokreślony, a i pobory masz potem ponad przeciętną.
Odpowiedź - tendencyjne odstraszanie być może potencjalnie dobrych dobrych pracowników. Jesteś niepewny siebie i na wszelki wypadek z góry zrobaczywiasz każdego. Amazon.
staruch 2013-10-12 22:39
Jeśli chcesz nazwisk to wystarczy, że zerkniesz na listę głównych udziałowców. Wcale nie narzekam, nie wiem skąd taki wniosek wysnułeś, wręcz przeciwnie, dobrze mi się tam pracowało.
4
NiUnIa 2014-04-02 19:18
Firma bardzo mocno się rozwija , inwestuje w pracowników. Właśnie wprowadzają nowe wynagrodzenia, podstawa to 3000 zł plus premie za obroty . Do tego dostaniemy samochody firmowe do jeżdżenia po klientach i do domku. Ja jestem zadowolona z tego co się zmienia.
Basia 2014-04-26 07:59
Niuniu i bardzo dobrze. Chłopakom na producji którzy zarabiali 900 zł na śmiesznych umowach 1/2 etatu przez 9 lat należy się taka podstawa i auto gratis. Tylko żeby się nie okazało że to taka ściema jak to z waszym zdjęciem na stronie( usunięte przez administratora ) Myślę że oszukiwanie w ten (dodanie hali większej niż w rzeczywistości i zasadzenie lasu w Photoshopie) to słaby sposób na polepszenie opinii o firmie. Tym bardziej że bardzo łatwo zweryfikować to kłamstwo.
KijwMrowisko 2014-04-27 02:56
@Basia. To taki buty? Podaj proszę adres tej strony. Wiem, gdzie ta hala, to łatwo sprawdzę. Już się cieszę na taką gratkę :)
Bleblus 2014-05-01 10:44
tak, cos slyszalam o inwestowaniu w pracowników , ponoc kupiliście nowe bicze i kieraty to prawda - człowiek w dybach lepiej się rozwija
klaus 2014-06-18 20:44
czego nie polecasz?
Wyglądu biura czy współpracy/produktów itp.?
dyrektor 2014-07-16 10:41
Szanowna klientko!
przypadkowo dotarła do mnie informacja , że taki wpis się ukazał i chcę się ustosunkować do twoich stwierdzeń , opinii.
Remont w budynku i w oddziale , jest w toku od czerwca tego roku , jesteśmy w trakcie modernizacji sieci teletechnicznej , remontowany jest korytarz , zapraszam do nas za 3 miesiące - będzie już po remoncie , za oczywiste niedogodności przepraszamy , licząc , że nasi klienci są w podobnej sytuacji i rozumieją kłopoty związane z remontem.
Co do mojej osoby - faktycznie jestem już stary ( jest mi z tego powodu niezmiernie przykro ), ale czuję się młodo i z pewnością nie brakuje mi aktywności . Zapewniam , że nie mam wady wzroku , jak również grymasu na twarzy, a uśmiech jest naturalna konsekwencja mojego stosunku do ludzi . Opieka nad słabymi , w tym nad bezdomnymi zwierzętami, nie może negatywnie rzutować na moja postawę .
Przy okazji, pragnę zapewnić potencjalnych pracowników , że praca w ES System nobilituje każdego początkującego pracownika w tej branży ,stan zatrudnienia jest stabilny , każdy pracownik po szkoleniu w Es System jest poszukiwany ( właściwie wyrywany) na rynku ,a po przejściu do konkurencji jest właściwie traktowany .
Sadzę , że pani opinia była podyktowana jakimiś emocjami , ale nie koniecznie związanymi z wizytą w naszym biurze .
4
ALFA 2014-07-18 01:10
Kasiu, Kasieńko , Kasiuśku, czytając takie opinie mam mieszane uczucia, bo zastanawiam się kim są ich autorzy, tacy idealni? w takich idealnych warunkach pracują? tacy naturalnie uśmiechnięci?, tacy radośni? – a może to na widok tej osoby otoczenie robi się czujne i nikomu nie jest do śmiechu? kim są ludzie, który wydają opinie o innych? a już w ogóle nie rozumiem jak można rozpowszechniać subiektywne opinie o kimś kogo widzi się po raz pierwszy w życiu? nie wszystko złoto co się świeci i na odwrót – nie ocenia się ludzi po wyglądzie. Poza tym prymitywne jest określanie kogoś „starym” – nie wytyka się nikomu wieku, więc wnioskuję z tego, że pisała ten komentarz jakaś zakompleksiona małolata, być może pracownica telemarketingu lub punktu akwizycji skoro wie w jakich warunkach tam się pracuje. Być może to wszystko prawda, ale kultura osobista osoby, która to napisała pozostawia wiele do życzenia. Gdybym był pracownikiem – to poczułabym się urażony i raczej z Kasią bym już do czynienia wolał nie mieć. Ktoś obcy przychodzi niby pooglądać lampy, a tak naprawdę po krótkiej wizycie w firmie wyrabia sobie opinie i o miejscu i o ludziach, którzy tam pracują ????(usunięte przez administratora) . Internet do śmietnik, można wrzucić co się chce i on wszystko łyknie.
1
Danny 2014-09-10 19:36
Z ES-SYSTEM miałem styczność w trakcie stażu z UP. To co w bardzo krótkim czasie rzuca się w oczy to sposób w jaki dyrektor odnosi się do pracowników. Podzielił ich na dwie kasty – tych którzy są od brudnej roboty i załatwiania problemów oraz tych którym przydziela najlepszych architektów i pewne realizacje. Po zakończeniu stażu otrzymałem propozycje pracy, z której nie skorzystałem. Przedstawione warunki były na poziomie najniższej krajowej, a atmosferę jaką funduje ta firma można porównać jedynie z obozem pracy na Syberii.
stazysta 2014-09-11 11:41
a to w jakim oddziale miales staz?. Ja mam wkrotce tez cos takiego mam odbyc w tej firmie.?
Zniesmaczony klient 2014-10-16 12:06
Skąd bierzecie ludzi? wprost z kamieniołomu, czy zatrudniacie osobników zaraz po odsiadce??
Wchodzę do biura w Gliwicach i pierwsze co słyszę to taką podwórkowa łacinę, że mnie zatkało.
I to nie od robotników, którzy pracują przy remoncie, ale od pracowników. Zapewne nie widzieli, że ktoś wchodzi do biura i prowadzili konwersację na sobie właściwym poziomie... Co się stało z czasami kiedy od przedstawicieli wymagało się wysokiej kultury osobistej? Odeszły z pojawieniem się embarga na polskie jabłka?
meggi 2014-12-14 18:50
orientuje się ktoś jakie są stawki na stanowisku pomocy biurowej?
jak wyglądają wyjazdy integracyjne? podobnie jak w branży bankowej?
znalazłam biura w Krakowie i Gliwicach, możne jest jakiś mały oddział w Katowicach tylko nie pokazują go na stronie?
ALFA 2015-01-23 01:12
Ostatnimi czasy w mediach dużo się mówiło o poselskich wyjazdach służbowych i wykorzystywaniu do nich prywatnych samochodów. W skrajnych przypadkach okazywało się, że poseł nie posiadał prawa jazdy, ani nawet nie był właścicielem pojazdu, którego użył w delegacji. A jak to wygląda w sektorze prywatnym? Odwiedza nas osoba z es systemu, sporadycznie firmowym samochodem, częściej samochodem na lokalnych tablicach, ale również z kratką. Czyżby inna firma udostępniała pracownikom es system samochody do wyjazdów służbowych? Jedna i druga strona ma koszty, a pieniądze trafiają gdzie? Dość ciekawy mechanizm wyprowadzania środków finansowych... Jeśli działa to inaczej niż myślę, to niech mnie ktoś oświeci jak?
Nik Znik 2015-01-23 02:27
Zbliżają się święta więc pewnie w es Boguś zrobi spotkanie podsumowujące rok, wszystkim będzie kadził i gratulował sukcesów, a po przedstawieniu wezwie któregoś z pracowników i powie że sam się z tym nie zgadza, ale Kraków jest bardzo niezadowolony, i że zakończył współpracę...
Bo przecież wujcio Bogdan to zawsze 'ten dobry', przyjaciel i obrońca, tylko ten 'Kraków' na nic mu nie pozwala i nakazuje cięcia, a on tak walczy w imieniu pracowników... To jak się zachował to była żenada. Coś takiego nie przystoi człowiekowi na poziomie. Ten dziad to największy oszust i złodziej z jakim miałem styczność w trakcie kariery zawodowej. W żadnym rynkowym przedsiębiorstwie miesiąca by się nie uchował na kierowniczym stanowisku, tu się popisuje i pozuje na wielkiego reformatora, bo stołek ma załatwiony po znajomości. Odpowiedź - o którym z kilku Bogusiów piszesz, sierotko Marysiu? Co?
6
Alfą+ 2015-01-23 07:39
Czy masz na myśli o/Śląsk ?
1
Basia 2015-03-24 16:17
Nie wiecie czy ES SYSTEM prowadzi nabór do pracy?
Gdzie się można zgłaszać?
njutu 2015-04-07 13:29
Stary, ale w ktorym oddziale jest ten magik BogdanO bo jak to tak ma wygladac to szkoda jechac na rozmowe w sprawie roboty, tym bardziej ze sa inne oferty na rynku
miales nie dostac kasy za caly miech pracy ???!!!
Zośka 2015-04-17 17:06
Takie firmy stale poszukują pracowników.
Sprawdź na portalach z ogłoszeniami o pracy, doktora gugle zapytaj, a jeśli bardzo chcesz żeby to była wlaśnie ta firma to w kadrach zapytaj.
NICK - ZNICK 2015-05-05 12:57
A CO DO PRODUKTÓW, TO FLOWER - ECH, CUDO!....
4
Karate_mistrz 2016-06-19 14:23
Zainteresowany jestem pracą w firmie, można zauważyć że poszukują ostatnio pracowników, chciałbym się dowiedzieć czy może ktoś się orientuje jak wygląda atmosfera w firmie? W środowisku mówi się, że jest do( usunięte przez administratora )wielu starych stażem pracowników odchodzi.
Karate_mistrz 2016-06-20 10:51
Na to stanowisko to dopiero szukają przedstawicieli , więc zawiele opini na ten temat nie będzie. Z tego co się orientuję to w porównaniu z awex i Tm to w segmencie oświetlenia awaryjnego trochę im brakuje. Jako pracownik hurtowni coś wiem na ten temat.
Fiołek 2016-08-11 08:42
Czy wiadomo jakie zarobki (podstawa+premia) oferuje firma na stanowisku Inżyniera Sprzedaży ds. oświetlenia awaryjnego??? Jaka polityka jest w tym względzie???
hhhh 2016-08-11 12:44
A kto pracuje nie dostając wynagrodzenia na czas?, pytam... to może mieć pretensje do siebie. Da się mieś 2500 netto na podstawie?
GGG 2016-08-17 09:01
Czy ktoś wie jakie zarobki jako handlowiec????
GGG 2016-08-17 11:58
Ok, to jak wiem że tak jest. Ale czy wiadomo coś na temat podstawy?
Solkan 2016-08-24 12:02
Podstawa jest różna w zależności od stanowiska i regionu, tak że jak trafisz na kiepski rejon i kijowego dyrektora to będziesz miał podstawę niższa od pracownika na niższym stanowisku w innym regionie. Nie tylko na wiejskiej dziela Polaków na lepszy lub gorszy sort. Podobno wielu odchodzi i szukają w ich miejsce nowych pracowników.
1
Szef 2016-09-07 15:51
Do mnie z Krakowskiego oddzialu co chwila to ktoś nowy przyjeżdża i z tego co mówią to wszyscy tam są od niedawna. Starzy, łacznie z dyrektorem rzucili papierami, mieli już dość.
1
Wolny 2016-09-07 20:12
A jak z narzędziami pracy na stanowisku inżyniera sprzedaży??? Ktoś coś wie na ten temat???
erf 2016-09-07 20:32
no masz racje rektutajca od prawie miesica trwa szukają glownie wlasnie inzyneirow sprzedaży--koordyantorow projektów oraz grafika w Krakowie na tym ostatnim to pewnie trzeba mieć odpowiednie wyskztlacneie wyższe informatyczne mam racje czy się myle ?
Alicja 2017-03-16 15:10
ES-SYSTEM ostatnio zamieścił nowe oferty pracy. Poszukują Koordynator Projektów Sprzedaży. Jakie macie doświadczenia z powyższym stanowiskiem?
Płotka 2017-03-25 11:50
Masz dużo wolnego czasu, nie masz rodziny i lubisz pracować 24h na dobę pod presją, to praca właśnie dla Ciebie. Najważniejsze na tym stanowisku to wyrabianie progów sprzedażowych w przeciwnym razie pojawiają się problemy. Pierwszeństwo w Krakowie ma rodzina i przyjaciele HR.
5
Płotka 2017-03-25 11:51
Masz dużo wolnego czasu, nie masz rodziny i lubisz pracować 24h na dobę pod presją, to praca właśnie dla Ciebie. Najważniejsze na tym stanowisku to wyrabianie progów sprzedażowych w przeciwnym razie pojawiają się problemy. Pierwszeństwo w Krakowie ma rodzina i przyjaciele HR.
10
Alicja 2017-03-27 11:41
@Płotka, sam pracowałeś na tym stanowisku? Piszesz z własnego doświadczenia?
Sunflower 2017-04-21 13:23
A jak wygląda praca w księgowości?
Alicja 2017-04-21 13:36
@Sunflower wnioskuję, że zamierzasz aplikować na to stanowisko. Jakie informacje konkretnie Cię interesują?
Sunflower 2017-04-21 13:45
Zastępca GK
Sunflower 2017-04-21 13:48
Jaka atmosfera, zarobki, jakie wymagania. Wypowiedzi niektóre na tym forum nie napawają optymizmem.
matylda 2017-05-11 09:44
A ja się wypowiem o es system Wilkasy .Jeśli jesteś pracowity,ambitny omijaj to miejsce z daleka.Pracowałam cztery lata w firmie każdego roku na innym dziale uwielbiałam ogólnie prace w firmie.Nawet zarobki mimo,że są niskie mi odpowiadały bo lubiłam prace.Problemem jest to,że nowi lub młodzi pracownicy pracują za dwóch tzn.za starych pracowników zwyczajnych nierobów którzy przychodzą prze dyndać te 8 godz.Zgłaszanie do przełożonych nic nie daję bo firma ma już tak złą opinię ,że coraz gorzej o nowych pracowników.Jedni z lepszych często na stałych umowach pracownicy zaczynają odchodzić z firmy.Dyrektorzy(nie wszyscy) uważam chodzą jak dzieci we mgle i nie maja pomysłu na firmę oczywiście najniższych szczeblem nie słuchają mimo,że to właśnie oni wiedzą najwięcej co zrobić by firma lepiej szła do przodu z korzyścią dla wszystkich.Moim zdaniem za mało jest wglądu w indywidualna pracę ludzi.Firma wychodzi z założenia ,że to nić ,że ktoś odejdzie zostają inni lub będą inni na ich miejsce ale nie myślą że tracąc bardzo dobrych pracowników zostają z tą gorszą nie zawsze uczciwą częścią.Więc jest jak jest.Jednym słowem praca fajna ale dla ludzi pozbawionych ambicji i traktujących prace z musu wtedy dopasują się do reszty i nie będzie bolało.Szkoda odeszłam z firmy mimo stałej umowy bo nie będę pracować za kilka osób z niższą stawką niż stara kadra a na pewno nie będę pracować jak oni bo tak mnie wychowano ,że przede wszystkim uczciwa i dobra praca.
6
Kurkubus 2017-05-26 21:22
Ja pracuję w jednym z oddziałów. Jest to najlepsza firma w jakiej dotąd pracowałem, zdrowe zasady, rodzinna atmosfera, fajny ludzki dyrektor, super ludzie i przede wszystkim godne zarobki. Do wszystkich, którzy zainteresowani są pracą na stanowiskach koordynator, projektant. Na początku musicie pracować dużo, żeby jak najszybciej osiągnąć stałe obroty, potem jest łatwiej. Najważniejsze jest być cierpliwym i nie zrażać się tym, że koledzy robią obroty po kilkaset tysięcy, a wy ledwo wyciągacie 40 tys. W firmie pierwszy rok jest rozruchowy więc bez stresu. Pozdrawiam
1
Krk 2017-05-28 18:30
Popracujesz dłużej to zmienisz zdanie. Chyba, że masz plecy i nie interesuje nikogo jaki obrót robisz.
4
Alicja 2017-08-31 10:11
@Krk powiesz co masz na myśli? Warto swoje zdanie uzasadniać, żeby wszyscy użytkownicy wiedzieli o co chodzi i mogli stworzyć swoją własną opinię o ES-SYSTEM.
Zostaw swoją opinię o ES-SYSTEM - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ES-SYSTEM