brak logo

ES-SYSTEM

Kraków

Opinie o ES-SYSTEM

echh, życie 2013-04-09 02:12
Miron - 2013-04-02 17:59:08

Punkt widzenia zależy od miejsca" siedzenia"
To po co było tam się fatygować - nikt nie zmuszał...ale to dobre przedsiębiorstwo - tylko nie dla lelawych.
1
hejnał 2013-04-26 22:54
echh, życie - 2013-04-09 02:12:02

Miron - 2013-04-02 17:59:08

Punkt widzenia zależy od miejsca" siedzenia"
To po co było tam się fatygować - nikt nie zmuszał...ale to dobre przedsiębiorstwo - tylko nie dla lelawych.
Buhahahahahaha!!!!
Nick-elodeon 2013-04-30 00:29
hejnał - 2013-04-26 22:54:28

echh, życie - 2013-04-09 02:12:02

Miron - 2013-04-02 17:59:08

Punkt widzenia zależy od miejsca" siedzenia"
To po co było tam się fatygować - nikt nie zmuszał...ale to dobre przedsiębiorstwo - tylko nie dla lelawych.
Buhahahahahaha!!!!
Ci, którzy piszą takie prostackie wypowiedzi nie powinni się pokazywać w żadnej firmie, (ŻADNEJ!) tylko handlować pod Halą Targową, albo na Kleparzu- ich wypowiedzi "pachną" na milę takim właśnie miejscem. To chyba jednak nieudacznicy życiowi albo obiboki. Gratulować poziomu.
silwer3 2013-05-30 12:05
Do mendy REALISTY,pewnie minal sie z powołaniem??,lub nie pracował w ES-SYSTEMzacznijmy od prezesa Mikulski j-23,podobno w pierwszej ławce w kosciele??,tak slyszłem.Dla mnie to szpieg z krainy deszczowców CARAMBA,nigdy nie przywital sie z pracownikiem ,pewnie mysli po co??,to dauni tak jakis czas temu określił praco0wnikow,nawet chyba bylo w gazecie,poznałem tego??nie nazwę czlowiekiem bo na to nie zasluguje,a teraz czytniki demuchanie ,sprawdzanie i plot elektryczny zaraz będzie ,to widac za jakich nas maja pijuaków zlodzieji i nie wiem co jeszczer
1
nickelodeon 2013-06-03 23:13
Jak można pisać, że się pracowało 30 lat, podczas kiedy ta Firma nie ma nawet 25 lat. Poza tym - fatalnie jest zdradzać się z brakiem umiejętności pisania po polsku. Lepiej poczytać cokolwiek i nauczyć się w przyspieszonym tempie języka polskiego. I tacy ludzie mają wielkie wymagania. Sprawa pana J23...To pewnie jedyne, co ten ktoś zapamiętał z edukacji. Seriale zastąpiły szkołę. Kolejna sprawa - wyzywanie od pedałów. To już stało się normalne, w naszej cywilizacji, że są geje i słowo "pedał" mało kogo wzrusza, nie mówiąc o obrażaniu - ten,kto to pisze na pewno pochodzi ze środowiska, gdzie tylko na takie wypowiedzi go stać. Wstyd po prostu. A po kolejne - jeżeli pan J23 jest nie w porządku, to chyba lepiej powiedzieć o tym w Krakowie i tak będzie najrozsądniej. Wyzywanie się jest na tak niskim poziomie jako takie, że szkoda w ogóle reagować na takie wypowiedzi. Wstyd ludzie, wstyd!
nickelodeon 2013-06-11 17:07
anonim - 2009-07-25 17:07:11

Dodaj opinie o ES-SYSTEM - Kraków. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
Och - po prostu aż się nie chce czytać. Skąd u was ludzie tyle jadu? Obcina się pensje wtedy, kiedy wszystko dookoła idzie w dół, a potem - pójdą w górę - jak i wszystko inne pójdzie w górę. Przestańcie już z tym jadem. to do niczego nie prowadzi. MA RACJĘ KTOŚ, PISZĄC, ŻE WSTYD I TYLE...
1
ojjjjjjjjjjjjj... 2013-06-11 17:09
silwer3 - 2013-05-30 12:22:53

kiedys byla firma ,teraz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] podobno we Włoszech [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest Wil;asach dzwonki na odlanie sie na sranie i jedzenie czy to normalne???

wszystkie wypowiedzi z wulgarnymi słowami -nie powinny być tutaj umieszczane. Tak powiem.
2
anders 2013-06-18 16:46
Ja pracowałem w tej firmie oddział w Krakowie prawie 2 lata do 2011 r. i sobie chwaliłem. Oczywiście nie wszystko było super, ale sobie radziłem. Szeregowi pracownicy rzeczywiście nie zawsze byli traktowani najlepiej(nie wiem czego się inni spodziewają), ale z przełożonymi dało się dogadać. Nie wiem jak jest w innych oddziałach, ale Kraków jest ok.
anonim 2013-09-23 19:28
a co to za zmiany? zmiany w sensie godzin pracy czy zmiany na lepsze, ewentualnie na gorsze?:) mam nadzieję, że zmiany wiążą się z podwyżkami ):
staruch 2013-09-30 19:45
Próbna, roczna, na czas nieokreślony.
Ale jak Cie zatrudni ktoś z rodziny, kto w es pracuje to możesz wcześniej dostać umowę na czas nieokreślony, a i pobory masz potem ponad przeciętną.
4
2013-10-10 22:57
CIOTKA to ten co o 2 w nocy siedzi przy kompie i przeglada gow.
wiem kim jesteś, :) B. Ale zmiany u nas są.
Odpowiedź: Jestem z zewnątrz, ale zainteresowanie - owszem. Jesteście - niektórzy -:B.andą przedszkolaków...
a do innego - plecy nie pomogą, kiedy w głowie pusto....
Współczuję waszemu szefowi.
1
2013-10-12 02:11
cytat:Próbna, roczna, na czas nieokreślony.
Ale jak Cie zatrudni ktoś z rodziny, kto w es pracuje to możesz wcześniej dostać umowę na czas nieokreślony, a i pobory masz potem ponad przeciętną.
Odpowiedź - tendencyjne odstraszanie być może potencjalnie dobrych dobrych pracowników. Jesteś niepewny siebie i na wszelki wypadek z góry zrobaczywiasz każdego. Amazon.
staruch 2013-10-12 22:39
Jeśli chcesz nazwisk to wystarczy, że zerkniesz na listę głównych udziałowców. Wcale nie narzekam, nie wiem skąd taki wniosek wysnułeś, wręcz przeciwnie, dobrze mi się tam pracowało.
4
NiUnIa 2014-04-02 19:18
Firma bardzo mocno się rozwija , inwestuje w pracowników. Właśnie wprowadzają nowe wynagrodzenia, podstawa to 3000 zł plus premie za obroty . Do tego dostaniemy samochody firmowe do jeżdżenia po klientach i do domku. Ja jestem zadowolona z tego co się zmienia.
Basia 2014-04-26 07:59
Niuniu i bardzo dobrze. Chłopakom na producji którzy zarabiali 900 zł na śmiesznych umowach 1/2 etatu przez 9 lat należy się taka podstawa i auto gratis. Tylko żeby się nie okazało że to taka ściema jak to z waszym zdjęciem na stronie( usunięte przez administratora ) Myślę że oszukiwanie w ten (dodanie hali większej niż w rzeczywistości i zasadzenie lasu w Photoshopie) to słaby sposób na polepszenie opinii o firmie. Tym bardziej że bardzo łatwo zweryfikować to kłamstwo.
KijwMrowisko 2014-04-27 02:56
@Basia. To taki buty? Podaj proszę adres tej strony. Wiem, gdzie ta hala, to łatwo sprawdzę. Już się cieszę na taką gratkę :)
Bleblus 2014-05-01 10:44
tak, cos slyszalam o inwestowaniu w pracowników , ponoc kupiliście nowe bicze i kieraty to prawda - człowiek w dybach lepiej się rozwija
klaus 2014-06-18 20:44
czego nie polecasz?
Wyglądu biura czy współpracy/produktów itp.?
dyrektor 2014-07-16 10:41
Szanowna klientko!
przypadkowo dotarła do mnie informacja , że taki wpis się ukazał i chcę się ustosunkować do twoich stwierdzeń , opinii.
Remont w budynku i w oddziale , jest w toku od czerwca tego roku , jesteśmy w trakcie modernizacji sieci teletechnicznej , remontowany jest korytarz , zapraszam do nas za 3 miesiące - będzie już po remoncie , za oczywiste niedogodności przepraszamy , licząc , że nasi klienci są w podobnej sytuacji i rozumieją kłopoty związane z remontem.
Co do mojej osoby - faktycznie jestem już stary ( jest mi z tego powodu niezmiernie przykro ), ale czuję się młodo i z pewnością nie brakuje mi aktywności . Zapewniam , że nie mam wady wzroku , jak również grymasu na twarzy, a uśmiech jest naturalna konsekwencja mojego stosunku do ludzi . Opieka nad słabymi , w tym nad bezdomnymi zwierzętami, nie może negatywnie rzutować na moja postawę .
Przy okazji, pragnę zapewnić potencjalnych pracowników , że praca w ES System nobilituje każdego początkującego pracownika w tej branży ,stan zatrudnienia jest stabilny , każdy pracownik po szkoleniu w Es System jest poszukiwany ( właściwie wyrywany) na rynku ,a po przejściu do konkurencji jest właściwie traktowany .
Sadzę , że pani opinia była podyktowana jakimiś emocjami , ale nie koniecznie związanymi z wizytą w naszym biurze .
3
ALFA 2014-07-18 01:10
Kasiu, Kasieńko , Kasiuśku, czytając takie opinie mam mieszane uczucia, bo zastanawiam się kim są ich autorzy, tacy idealni? w takich idealnych warunkach pracują? tacy naturalnie uśmiechnięci?, tacy radośni? – a może to na widok tej osoby otoczenie robi się czujne i nikomu nie jest do śmiechu? kim są ludzie, który wydają opinie o innych? a już w ogóle nie rozumiem jak można rozpowszechniać subiektywne opinie o kimś kogo widzi się po raz pierwszy w życiu? nie wszystko złoto co się świeci i na odwrót – nie ocenia się ludzi po wyglądzie. Poza tym prymitywne jest określanie kogoś „starym” – nie wytyka się nikomu wieku, więc wnioskuję z tego, że pisała ten komentarz jakaś zakompleksiona małolata, być może pracownica telemarketingu lub punktu akwizycji skoro wie w jakich warunkach tam się pracuje. Być może to wszystko prawda, ale kultura osobista osoby, która to napisała pozostawia wiele do życzenia. Gdybym był pracownikiem – to poczułabym się urażony i raczej z Kasią bym już do czynienia wolał nie mieć. Ktoś obcy przychodzi niby pooglądać lampy, a tak naprawdę po krótkiej wizycie w firmie wyrabia sobie opinie i o miejscu i o ludziach, którzy tam pracują ????(usunięte przez administratora) . Internet do śmietnik, można wrzucić co się chce i on wszystko łyknie.
Danny 2014-09-10 19:36
Z ES-SYSTEM miałem styczność w trakcie stażu z UP. To co w bardzo krótkim czasie rzuca się w oczy to sposób w jaki dyrektor odnosi się do pracowników. Podzielił ich na dwie kasty – tych którzy są od brudnej roboty i załatwiania problemów oraz tych którym przydziela najlepszych architektów i pewne realizacje. Po zakończeniu stażu otrzymałem propozycje pracy, z której nie skorzystałem. Przedstawione warunki były na poziomie najniższej krajowej, a atmosferę jaką funduje ta firma można porównać jedynie z obozem pracy na Syberii.
stazysta 2014-09-11 11:41
a to w jakim oddziale miales staz?. Ja mam wkrotce tez cos takiego mam odbyc w tej firmie.?
Zniesmaczony klient 2014-10-16 12:06
Skąd bierzecie ludzi? wprost z kamieniołomu, czy zatrudniacie osobników zaraz po odsiadce??
Wchodzę do biura w Gliwicach i pierwsze co słyszę to taką podwórkowa łacinę, że mnie zatkało.
I to nie od robotników, którzy pracują przy remoncie, ale od pracowników. Zapewne nie widzieli, że ktoś wchodzi do biura i prowadzili konwersację na sobie właściwym poziomie... Co się stało z czasami kiedy od przedstawicieli wymagało się wysokiej kultury osobistej? Odeszły z pojawieniem się embarga na polskie jabłka?
meggi 2014-12-14 18:50
orientuje się ktoś jakie są stawki na stanowisku pomocy biurowej?
jak wyglądają wyjazdy integracyjne? podobnie jak w branży bankowej?
znalazłam biura w Krakowie i Gliwicach, możne jest jakiś mały oddział w Katowicach tylko nie pokazują go na stronie?
ALFA 2015-01-23 01:12
Ostatnimi czasy w mediach dużo się mówiło o poselskich wyjazdach służbowych i wykorzystywaniu do nich prywatnych samochodów. W skrajnych przypadkach okazywało się, że poseł nie posiadał prawa jazdy, ani nawet nie był właścicielem pojazdu, którego użył w delegacji. A jak to wygląda w sektorze prywatnym? Odwiedza nas osoba z es systemu, sporadycznie firmowym samochodem, częściej samochodem na lokalnych tablicach, ale również z kratką. Czyżby inna firma udostępniała pracownikom es system samochody do wyjazdów służbowych? Jedna i druga strona ma koszty, a pieniądze trafiają gdzie? Dość ciekawy mechanizm wyprowadzania środków finansowych... Jeśli działa to inaczej niż myślę, to niech mnie ktoś oświeci jak?
Nik Znik 2015-01-23 02:27
Zbliżają się święta więc pewnie w es Boguś zrobi spotkanie podsumowujące rok, wszystkim będzie kadził i gratulował sukcesów, a po przedstawieniu wezwie któregoś z pracowników i powie że sam się z tym nie zgadza, ale Kraków jest bardzo niezadowolony, i że zakończył współpracę...
Bo przecież wujcio Bogdan to zawsze 'ten dobry', przyjaciel i obrońca, tylko ten 'Kraków' na nic mu nie pozwala i nakazuje cięcia, a on tak walczy w imieniu pracowników... To jak się zachował to była żenada. Coś takiego nie przystoi człowiekowi na poziomie. Ten dziad to największy oszust i złodziej z jakim miałem styczność w trakcie kariery zawodowej. W żadnym rynkowym przedsiębiorstwie miesiąca by się nie uchował na kierowniczym stanowisku, tu się popisuje i pozuje na wielkiego reformatora, bo stołek ma załatwiony po znajomości. Odpowiedź - o którym z kilku Bogusiów piszesz, sierotko Marysiu? Co?
3
Alfą+ 2015-01-23 07:39
Czy masz na myśli o/Śląsk ?
1
Basia 2015-03-24 16:17
Nie wiecie czy ES SYSTEM prowadzi nabór do pracy?
Gdzie się można zgłaszać?
njutu 2015-04-07 13:29
Stary, ale w ktorym oddziale jest ten magik BogdanO bo jak to tak ma wygladac to szkoda jechac na rozmowe w sprawie roboty, tym bardziej ze sa inne oferty na rynku
miales nie dostac kasy za caly miech pracy ???!!!
Zośka 2015-04-17 17:06
Takie firmy stale poszukują pracowników.
Sprawdź na portalach z ogłoszeniami o pracy, doktora gugle zapytaj, a jeśli bardzo chcesz żeby to była wlaśnie ta firma to w kadrach zapytaj.
NICK - ZNICK 2015-05-05 12:57
A CO DO PRODUKTÓW, TO FLOWER - ECH, CUDO!....
3
Karate_mistrz 2016-06-19 14:23
Zainteresowany jestem pracą w firmie, można zauważyć że poszukują ostatnio pracowników, chciałbym się dowiedzieć czy może ktoś się orientuje jak wygląda atmosfera w firmie? W środowisku mówi się, że jest do( usunięte przez administratora )wielu starych stażem pracowników odchodzi.
Karate_mistrz 2016-06-20 10:51
Na to stanowisko to dopiero szukają przedstawicieli , więc zawiele opini na ten temat nie będzie. Z tego co się orientuję to w porównaniu z awex i Tm to w segmencie oświetlenia awaryjnego trochę im brakuje. Jako pracownik hurtowni coś wiem na ten temat.
Fiołek 2016-08-11 08:42
Czy wiadomo jakie zarobki (podstawa+premia) oferuje firma na stanowisku Inżyniera Sprzedaży ds. oświetlenia awaryjnego??? Jaka polityka jest w tym względzie???
hhhh 2016-08-11 12:44
A kto pracuje nie dostając wynagrodzenia na czas?, pytam... to może mieć pretensje do siebie. Da się mieś 2500 netto na podstawie?
GGG 2016-08-17 09:01
Czy ktoś wie jakie zarobki jako handlowiec????
GGG 2016-08-17 11:58
Ok, to jak wiem że tak jest. Ale czy wiadomo coś na temat podstawy?
Solkan 2016-08-24 12:02
Podstawa jest różna w zależności od stanowiska i regionu, tak że jak trafisz na kiepski rejon i kijowego dyrektora to będziesz miał podstawę niższa od pracownika na niższym stanowisku w innym regionie. Nie tylko na wiejskiej dziela Polaków na lepszy lub gorszy sort. Podobno wielu odchodzi i szukają w ich miejsce nowych pracowników.
Szef 2016-09-07 15:51
Do mnie z Krakowskiego oddzialu co chwila to ktoś nowy przyjeżdża i z tego co mówią to wszyscy tam są od niedawna. Starzy, łacznie z dyrektorem rzucili papierami, mieli już dość.
Wolny 2016-09-07 20:12
A jak z narzędziami pracy na stanowisku inżyniera sprzedaży??? Ktoś coś wie na ten temat???
erf 2016-09-07 20:32
no masz racje rektutajca od prawie miesica trwa szukają glownie wlasnie inzyneirow sprzedaży--koordyantorow projektów oraz grafika w Krakowie na tym ostatnim to pewnie trzeba mieć odpowiednie wyskztlacneie wyższe informatyczne mam racje czy się myle ?
Alicja 2017-03-16 15:10
ES-SYSTEM ostatnio zamieścił nowe oferty pracy. Poszukują Koordynator Projektów Sprzedaży. Jakie macie doświadczenia z powyższym stanowiskiem?
Płotka 2017-03-25 11:50
Masz dużo wolnego czasu, nie masz rodziny i lubisz pracować 24h na dobę pod presją, to praca właśnie dla Ciebie. Najważniejsze na tym stanowisku to wyrabianie progów sprzedażowych w przeciwnym razie pojawiają się problemy. Pierwszeństwo w Krakowie ma rodzina i przyjaciele HR.
4
Płotka 2017-03-25 11:51
Masz dużo wolnego czasu, nie masz rodziny i lubisz pracować 24h na dobę pod presją, to praca właśnie dla Ciebie. Najważniejsze na tym stanowisku to wyrabianie progów sprzedażowych w przeciwnym razie pojawiają się problemy. Pierwszeństwo w Krakowie ma rodzina i przyjaciele HR.
7
Alicja 2017-03-27 11:41
@Płotka, sam pracowałeś na tym stanowisku? Piszesz z własnego doświadczenia?
Sunflower 2017-04-21 13:23
A jak wygląda praca w księgowości?
Alicja 2017-04-21 13:36
@Sunflower wnioskuję, że zamierzasz aplikować na to stanowisko. Jakie informacje konkretnie Cię interesują?
Sunflower 2017-04-21 13:45
Zastępca GK
Sunflower 2017-04-21 13:48
Jaka atmosfera, zarobki, jakie wymagania. Wypowiedzi niektóre na tym forum nie napawają optymizmem.
matylda 2017-05-11 09:44
A ja się wypowiem o es system Wilkasy .Jeśli jesteś pracowity,ambitny omijaj to miejsce z daleka.Pracowałam cztery lata w firmie każdego roku na innym dziale uwielbiałam ogólnie prace w firmie.Nawet zarobki mimo,że są niskie mi odpowiadały bo lubiłam prace.Problemem jest to,że nowi lub młodzi pracownicy pracują za dwóch tzn.za starych pracowników zwyczajnych nierobów którzy przychodzą prze dyndać te 8 godz.Zgłaszanie do przełożonych nic nie daję bo firma ma już tak złą opinię ,że coraz gorzej o nowych pracowników.Jedni z lepszych często na stałych umowach pracownicy zaczynają odchodzić z firmy.Dyrektorzy(nie wszyscy) uważam chodzą jak dzieci we mgle i nie maja pomysłu na firmę oczywiście najniższych szczeblem nie słuchają mimo,że to właśnie oni wiedzą najwięcej co zrobić by firma lepiej szła do przodu z korzyścią dla wszystkich.Moim zdaniem za mało jest wglądu w indywidualna pracę ludzi.Firma wychodzi z założenia ,że to nić ,że ktoś odejdzie zostają inni lub będą inni na ich miejsce ale nie myślą że tracąc bardzo dobrych pracowników zostają z tą gorszą nie zawsze uczciwą częścią.Więc jest jak jest.Jednym słowem praca fajna ale dla ludzi pozbawionych ambicji i traktujących prace z musu wtedy dopasują się do reszty i nie będzie bolało.Szkoda odeszłam z firmy mimo stałej umowy bo nie będę pracować za kilka osób z niższą stawką niż stara kadra a na pewno nie będę pracować jak oni bo tak mnie wychowano ,że przede wszystkim uczciwa i dobra praca.
4
Zostaw swoją opinię o ES-SYSTEM - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ES-SYSTEM