logo Solid Security

Solid Security

Wrocław

Opinie o Solid Security

muciomacio 2016-05-03 22:31
Jak może być dobrze w technicznym jak kierownikami zostają przydupasy poprzednich kierowników. Ludzie , którzy samodzielnie nie założyli ani jednego alarmu czy też systemu monitoringu.
1
racja 2016-05-11 18:01
Pewnie kolo za szybko biega na kierownika. Jak się zostaje kierownikiem w solidzie? Przyjeżdża kontrola z Warszawy, wywalają starego kierownika, następnie przygłupa który jest akurat pod ręką a najwolniej przed nimi ucieka robią nowym kierownikiem.
3
zgred 2016-05-22 10:39
dlaczego w tej firmie cały czas zmieniają sie kierownicy/inspektorzy ochrony? Co tam się na górze dzieje???
7
wroclawiak 2016-05-30 21:25
Stanowisko kierownika działu handlowego we Wrocławiu to tylko sztuczne stanowisko, aby był człowiek na którego można zwalić wszystkie niepowodzenia, niewyrobienie kosmicznych planów itd. Kierownik to osoba która tylko będzie gnojona przez Warszawę. Co do działu handlowego to idzie ku upadkowi. Już nie ma kto pracować, przez kolejne chore pomysły kierownictwa wrocławskiego i warszawskiego praktycznie każdy szuka innej normalnej pracy. Tak to jest jak góra patrzy tylko na liczby, a nie analizuje prawdziwych problemów i nie słucha swoich pracowników. Cóż, Solid Wrocław upada!!!
7
Zzz 2016-05-30 23:24
Zgadzam się. Solid nie robi nic aby utrzymać swoich wieloletnich pracowników i idą tylko w drugą stronę jak jeszcze bardziej zdemontować ich do pracy. Ciągła nagonka na nierealne wyniki i odatkowo sprzedaż ubezpieczeń. Jak nie zrobisz któregoś z powyzszych to zabierają ci pieniądze z podstawy. Ciągła idiotyczna kontrola, uważacie pracownika za kłamce i oszusta, ciągle wmawianie pracownikowi że jest najgorszy, straszenie zwolnieniem, karami finansowymi, nierówne traktowanie pracowników. Przedstawiciele handlowi i cały dział handlowy nie ma lekko. Niepotrzebnie otwierali nowe biuro jak to wszystko niedługo padnie. Zostaną tylko masochisci którzy lubią jak się ich poniża i gnoji. Jesteś normalny to nie idź do Solid Security!!! Dla swojego dobra trzymaj się od tej firmy z daleka.
9
XX 2016-06-10 20:41
Odradzam prace we Wrocław w firmie Solid. Firma się sypie. Kierownicy ochrony są zawaleni robotą i jest ogromna rotacja.. nikt nie wytrzymuje tu długo. Najlepsze jest to, że oddział nie ma dyrektora i nikt z tym niczego nie robi. Klienci rezygnują.. jak widzą 8-go kierownika w kwartale..
5
BDB 2016-06-13 22:41
Następny kierownik ochrony solid szykuje się do zwolnienia.....wiem ,bo właśnie pije z nim piwo
1
Shadov 2016-06-16 09:07
Witajcie, Słyszałem, że Solid Wrocław poszukuję kandydata na stanowisko kierownika przedstawicieli handlowych. Możecie podpowiedzieć co to jest za praca, jak się tam pracuje i dlaczego jest wolne stanowisko?
1
Ted 2016-06-16 20:37
Kierownik w solidzie zajebista robota. Je...sz facetów albo babeczki jak tam lubisz ile tylko chcesz i jeszcze ci za to płacą.
Solidowiec 2016-06-26 17:26
Kierownik działu handlowego - jest to osoba potrzebna aby wszystkie niepowodzenia można było na kogoś zwalić i aby Warszawa miała kogo opierd..c. Ponadto jest to tylko człowiek który ma jeździć po całym Wrocławiu i okolicach od Oleśnicy po Olawe aby pilnować i gonić handlowców. Dodatkowo będzie tylko musiał dawać kary pieniężne podwładnym i będzie najbardziej znienawidzona osoba w dziale handlowym. Nikt nie chce tego stanowiska bo za marne grosze dobija swój prywatny samochód po wszystkich wioskach, nikt cię nie lubi, nie ma szans na wprowadzenie własnych pomysłów, realizacji swoich planów itd. Ma tylko wykonywać głupie zadania wymyślone przez Warszawę. Zwykły pionek. Stanowisko bez perspektyw. Nie polecam. Ogólnie praca w Solid Security to wielka pomyłka. Wiem bo tam pracowałem i najwiekszemu wrogowi bym nie proponował pracy w tym syfie.
6
genexus 2016-08-01 10:56
Pracowałem jakiś czas temu jako dyspozytor centrali telefonicznej. Tragedia i koszmar. Starsi pracownicy są okropni i bardzo niemili. Ciągle wyładowują swoje nerwy na młodszych pracownikach. Wydzierają się, trzaskają słuchawkami i rzucają mięsem, co po chwilę. Telefony dzwonią cały czas. Człowiek musiał się użerać z jakimiś pijakami i ochroniarzami, którzy mieli mentalność jąkających się troglodytów. Człowiek dzwonił po raport do takiego ćwoka, a on odpowiadał "co kur***wa?!" żenada. Dodatkowo telefony ciągle się psuły (posklejane taśmą), jedynie telefon serwisowy był ok. System operacyjny na którym się pracuje to zabytek działający w DOSie, bez obsługi myszki, przyciski na klawiaturach wytarte przez co nie było widać cyferek. Praca po 12 godzin (nocki i dniówki), ale i tak trzeba przychodzić pół godziny wcześniej. Po powrocie do domu człowiek był całkowicie wyprany psychicznie. Dodatkowo solid wziął pod swoje skrzydła mnóstwo biedronek i prawie 60 procent telefonów, to kradzieże, awantury i fałszywe alarmy z tych sklepów. Nie polecam pracy w tej firmie.
5
bara bara 2016-08-01 19:52
Solid i Biedronka to przecież taka ładna i dobrana para...
1
Justin 2016-08-06 14:00
Nie jest to najgorsza firma w kraju ale daleko jej do firmy dobrej.
ład korporacyjny 2016-08-08 14:42
Czy ja wiem czy warto? Zależy kto co lubi.. Mało płacą a trzeba kierownikowi du..y dawać. Jak ktoś lubi będzie zadowolony.
1
Dno i dwa metry mułu 2016-09-04 15:42
NIE WARTO ZATRUDNIAĆ SIĘ NA KTÓREKOLWIEK STANOWISKO W SOLIDZIE!!!
- Dział handlowy upada, zwalniają ludzi albo się sami zwalniają. Obcinają wynagrodzenia, tną prowizje, brak premii, a w zamian dostajesz coraz więcej obowiązków. Mobbing, mobbing i jeszcze raz mobbing. Aż się dziwię, że jeszcze ich nikt nie podał do sądu.
Kierownictwo to jedna wielka patologia. Istna masakra!!! UCIEKAĆ STĄD JAK NAJDALEJ.
Zainteresowanym pracą odradzam!!! NIE WYSYŁAJCIE NAWET SWOJEGO CV. Jest dużo lepiej płatnej pracy gdzie szanują pracownika, a nie mają go za nic.
Jeśli zatrudnisz się w Solid Wrocław to popełnisz największy błąd swojego życia!!!
7
majer 2016-09-11 04:35
jakie nie płacą robię 6 rok i nigdy mi się wypłata nie spóźniła jestem na 2 umowach
Miecz Sprawiedliwości 2016-09-14 15:54
Mam tam znajomego,pisał dokładnie to samo!

KTO w końcu coś z tym zrobi,jak można w świetle-prawa jawnie oszukiwać ludzi?!

..jeśli mają powiązania z TUZ..to wiem jak działają!
TUZ to niewiarygodnie złodziejski ubezpieczyciel.
Kasę biorą za NNW..i potem mają cię w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mimo bardzo poważnego wypadku poza autem!

PROPONUJĘ ZEBRAĆ ZE 100 OSÓB ZAWSZE ZNAJDĄ SIĘ BARDZO DOBRZY PRAWNICY
I POZEW ZBIOROWY O ODSZKODOWANIE POWYŻEJ MILIONA ZŁOTYCH PLUS ODSETKI..ZESRAJĄ SIĘ
I ZNIKNĄ Z RYNKU!
5
Arek 2016-09-24 19:41
Jeśli jakiś kierownik ochrony postawi się za swoimi pracownikami to zaraz go wywalają.Ta firma to abstrakcja
5
kierownik ochrony solid 2016-09-25 18:10
w solidzie nie lubi się kierowników którzy upominają się o swoich pracowników wiem to z własnego doświadczenia bo trochę tutaj już pracuję i kilku za dużó powiedziało i wylecieli
5
kierownik ochrony solid 2016-09-26 18:56
jest sporo firm ale tą Ci odradzam chociaż już tutaj trochę pracuje. Chodziło mi o to że jeśli pracownik nie dostanie pieniędzy na czas lub sa inne niż miały być itp a kierownik sie za nim postawił to wylatywał...jest kilka takich przypadków u nas więc nie będe sie powtarzał bo może napiszą Ci którzy zostali zwolnieni jak byli w tej kwestii zbyt gorliwi
5
Griezmann 2016-10-16 22:30

Firma którą odradzałbym nawet najgorszemu wrogowi...
W chwili obecnej Solid upada brak ludzi, połowa regionów nie obstawionych(albo jeden PH obstawia 2-3regiony) zabierają kase praktycznie za wszystko co sobie wymyślą a progi z kosmosu nie do wykonania nawet dla starych przedstawicieli z dużym doświadczeniem. Ogólnie średniowiecze beton i atmosfera tak gęsta że rzygać się chce. Papierologi raportów zeszytów których musisz prowadzić jest masa.
Ludzi biorą z łapanki bez żadnych kwalifikacji doświadczenia. Nie ma w ogóle chętnych a jak już ktoś przyjdzie to gimbaza w bluzie dresowej a strój obowiązujący to krawat.
Trzeba zacząć że umowa zlecenie własny samochód i jakieś grosze które mają być na paliwo.
Umowę o pracę jak uda Ci się jakimś cudem dostać po paru miesiącach to za najniższą krajową.
Twoja praca wygląda jak zwyczajny akwizytor. Dostajesz foldery dla klientów, długopis, zeszyt A4 w który masz wpisywać co robiłeś, każdy numer domu i kontakty (minimum 5 ale zainteresowanych) i zapier...asz od domu do domu i wciskasz ludziom średniowieczne jak oni to nazywają systemy alarmowe i abonamentem. W regionie masz robić zdjęcia telefonem budów i wklejać w zeszyt jak w przedszkolu. Komunikacja z działem technicznym nie istnieje traktują Cię jak śmiecia, 5 koło u wozu dla którego muszą łaskawie coś zrobić bo przecież mają pilniejsze sprawy.
Cokolwiek załatwić w tej firmie przyspieszyć graniczy z cudem kierownik jest tylko od napier...nia handlowców i dawania kar finansowych za TUZA, za nie zrobienie progów sprzedażowych, za nie zrealizowanie się umów dosłownie za wszystko odpowiada PH. Traktują Cię bez szacunku jesteś zerem.
Traktują pracowników nie równo oczywiście jak liżesz to masz lepiej ale doszło już do tego że lizanie niektórym nie pomaga. Szkolenia w tej firmie wyglądają tak że trzeba potpytywać starszych handlowców żeby Ci coś powiedzieli. Jak się szanujesz to omijaj tę firmę szerokim łukiem.
13
NDUR 2016-10-16 22:34
wiesz, jak jako pracownik ochrony fizycznej dostaniesz 12,50zł/h netto jak obiecują w ogłoszeniach to uwazem że wcale nie jest tak źle i nie ma na co naRZEKAĆ
Mateusz 2016-10-24 12:39
Nie polecam podejmowania pracy w Solid Security. Przepracowałem tam miesiąc na umowie zlecenie. 20-go następnego miesiąca miałem otrzymać wynagrodzenie za przepracowany okres. Od tygodnia nie zrobiono przelewu z wynagrodzeniem na moje konto bankowe.
5
Pola 2016-11-23 17:36
Najmniej dobrze się pracuje w sieci sklepów z kosmetykami. Dziewczyny potrafią się zwrócić do pracownika ochrony " Jesteś Najniżej w Hierarchii tego stada" tylko dlatego, że pracownik chciał zejść na przerwę. Inny obiekt tej sieci sklepów problem, że pracownik ochrony schodzi na 11 godzin uwaga, aż na 11 minut na przerwę, a i tak były komentarze, że jedzenia nie ma oraz wielki problem o picie wody w pracy argumenty na poziomie 2 latka, że Ci na pracy nie zależy. Kierownictwo jak zwykle chciałoby coś zrobić, ale w sumie to im się nie chce, bo w sumie bo co niech pracownica zemdleje w pracy. Nie Polecam również sklepu z zabawkami w największym centrum handlowym tam przychodzą cyganie maja prawo próbować uderzyć pracownika ochrony a i tak jaśniewielmożnej królewnie kierowniczce sklepu nie chce się wezwać Policji, po co dodatkowy koszt. Pracownicy ochrony potrafią celowo wprowadzać w błąd o czasie pracy w efekcie nie docierasz na czas do pracy i masz problemy zamiast problemy powinien mieć ktoś kto tak zrobił. Potrafią nie płacić na czas.
1
majeros 2016-12-06 07:15
mirek jest zajebisty magner też
Hahahahaha 2016-12-08 01:25
TA FIRMA TO TOTALNE DNO!!!
Dział handlowy we Wrocławiu to jakaś porażka. Wszyscy przedstawiciele handlowi uciekają z tego bagna. Praktycznie wszyscy się zwolnili bo tam nie można normalnie pracować. Zostało tylko kilka osób, nie ma kto pracować, szukają na siłę przedstawicieli ale nikt tam nie chce iść. Nie dziwię się bo:
- zabierają kasę z wypłaty
- zabierają kasę z prowizji
- zabierają kasę za brak sprzedanej polisy dla firmy TUZ dla której nie pracujesz
- zasypują Cię obsługą posprzedażową, windykacją i innymi śmieciami a przy okazji wymagają nierealnej dużej ilości umów
- nie zrobisz umów zabierają kasę
- brak szans na jakąś podwyżkę
Przedstawiciele w tej firmie są nikim, są traktowani jak śmiecie. Kroją Cię na każdym kroku i absurdalnie inwigilują na każdym kroku.
Dodatkowo znowu zatrudnili kierownika działu handlowego, który tylko siedzi w biurze, bawi się komórka, gapi się w laptopa, czasami przejdzie się po biurze wkurzyć ludzi i raz na jakiś czas przejedzie się w rejon. I za to wszystko dostaje grubą kasę... a przez niego kolejni handlowcy się zwalniają. W listopadzie odeszło pół działu handlowego, a słychać o kolejnych którzy chcą odejść. Firma upada.
Jesteś normalny to nie idź do tego złodziejskiego bałaganu. Jest dużo normalnej pracy na rynku więc omijaj Solid szerokim łukiem.
15
Piotr 2016-12-22 21:23
Czy to prawda że we Wrocławiu Solid traci mnóstwo obiektów???
3
Kwalifikowany 2016-12-23 22:27
Gówno prawda. Jak leser chce spać lub chlać i dostawać za to pieniądze to nigdzie mu dobrze nie będzie. Pracujesz jak masz grafik. Jak idziesz na zastępstwo to masz zawsze wybór i większą stawkę za godzinę. Szanujesz pracę to szanują ciebie. Jesteś chlorem lub leniem to pod most. Jak kasa ci sie nie zgadza to kierownik się jebnął. Ludzie nic nie musicie...
1
Gość 2016-12-30 17:23
Wrocławską firmę Solid Security która mieści się na Ul. Żmigrodzkiej 244 powinno omijać z daleka.
Firma nie jest rzetelna i oszukuję na pieniądzach. Potrafią tylko stawiać wymagania i traktują pracowników jak śmieci. Trzepią tylko kasę na ludziach a jak przychodzi żeby docenić pracownika to mają w dupie takich ludzi. Tam wyżej siedzi szlachta która tylko zarabia na takich pracownikach. Z daleka od tej firmy.
7
Zert 2017-01-19 19:32
Ponoć tracą obiekt za obiektem
2
KPO 2017-01-25 21:15
Brak dyrektora w oddziale, kierownicy OFI uciekają jak z tonącego okrętu, dział handlowy w szczątkowej formie. Brak poszanowania pracownika i mierzenie wszystkich jedną miarą, cięcia kosztów za wszelką cenę. Ryba psuje się od głowy...
7
Adolf 2017-01-28 05:35
witam! opiszę sytuację z punktu widzenia nie pracownika a 'klienta' . będąc ostatnio w pewnej kancelarii prawnej przy Skwierzyńskiej, dzielnicy Krzyki , spotkalismy z zona pracownika ochrony z Waszej firmy. Niewiem czypan ten ochranial ten teren czy byl tam przypadkiem np z grupy interwencyjnej - byl w takim stanie , ze nawet nie przyszlo nam do glowy by zapytac o to. byl roztrzensiony , na przemian plakal i smial sie , nie wiedzielimy czymu tez mielismy sie smiac czy plakac . pan ten 'umuwmy sie , ze lubie co robie , ale zarabiam 6,5 na gadzine , mimo ustawy'. Nie orientowalismy sie wiec pan nam wyjasnil , ze chodzi o umowy cywilnoprawne - zuzyl za duzo wody w pracy bo siedzial 48 h i chcial sie odswiezyc i boi sie ze bedzie musial zaplacic rachunek. mowil ze w innych firmach tego nie ma , a przynajmniej nic nie wie . stwierdzilismy z zona ze to jakies wiesniactwo i buractwo w bialy dzien , zlodziejstwo pomijajac . na szczescie ze ja nic wiedziec nie musze , nie biegamy z zona za osobami i autami w celu sprawdzania ich , nie kontrolujemy mundurow . nie wiem czy chcialbym pracowac w ochronie , mam umowe o prace w innej branzy , ale zal pracownika sie zrobilo . ochroniarz tez czlowiek i ponizanie takich ludzi zawsze sie odwraca do tego z nawiazka . jestescie duzom firma , znana wiekszosci tak jak JUwentus UMPel czy Konsalnet i inne , jrsli to prawda wstyd tak traktowac pracownikow ! Pan pozalil nam sie ze kontaktowal sie z kierownictwem , notoryczne spoznienia z wyplata , a oni mu na to Gunwo cie to obchodzi , knupel w bialy dzien , przykro tego bylo sluchac . Chcielismy zabrac go do kancelarii na porade , ale na razie czeka . Jęstem drasNiety - tak sie wyrazil , ma jeszcze cierpliwosc .
5
Yar 2017-01-28 22:29
Adolf od razu widać, że nie starałeś się nigdy o pracę w solidzie. Tam normalnych nie zatrudniają. Gość ewidentnie miał coś z główą dlatego pracował w tej firmie.
Marian 2017-02-06 14:04
Witam, ja również chcę opisać swoją sytuację pracy w Solidzie w Sulęcinie o Zielona Góra. Pracę podjąłem 10. 01. 2017, szkoleniem na pracownika ochrony w markecie Biedronka, które polegało na 3godzinnym czytaniu podręczn.pracown. ochrony biedronka, po tym przez 2godz ochroniarz Sebastian z 15letnim stażem tłumaczył na czym ma polegać praca ochroniarza w markecie( same bzdury i bzdety). Na tym szkolenie się skończyło, nie pokazano mi jak działa monitoring, jak sprawdzać nagrania- musiałem nauczyć się tego sam. Natomiast najważniejsza była codzienna inwentaryzacja alkoholu i kawy, która trwała nieraz 2 godz ponieważ stan na komputerze różnił się od tego spisanego przez mnie na sklepie ale okazało się że towar jest jeszcze na magazynie i to w 2-3 miejscach co musiałem sam szukać bo ani kierownictwo ani kasjerki biedronki nie wiedziało gdzie towar jest poukładany i to robiłem 2razy dziennie a na następny dzień towar znów był w innym miejscu albo przywalony innym towarem. Tak pracowałem do 29. 01.2017, 1.02 poszedłem do pracy a na mojej zmianie, przed monitorem siedzi inny ochroniarz, który nic nie wie, próba dzwonienia do p. Marcina K., kierownika solidu nie dała efektu ponieważ w ogóle nie odbierał, 3.02 odebrał ale powiedział że prowadzi samochód i oddzwoni i tak trwa do dzisiaj nie wiem czy pracuję Próbowałem także zadzwonić do p.dyrektora Binczaka zwierzchnika p.Marcina K. też nic nie dało bo p sekretarka nie była upoważniona do niepokojenia p.dyrektora. Nie polecam tego zakładu, omijajcie Solid Security z daleka bo jak widać po raz kolejny LUDZI mają w DUPIE!!! Ja postanowiłem powiadomić Państwową Inspekcję Pracy i złożyć pozew w Sądzie Pracy i Ubezpieczeń Społecznych może więcej z Was też tak zrobi.
9
Arto 2017-02-27 21:18
Firma jak to firma ale trzeba przyznać że niektórzy kierownicy są w niej naprawdę spoko. Jak tam pracowałem to był moim kierownikiem pan Piotr, naprawdę w porządku gość i nigdy nie kręcił . W zasadzie poza nim to ta firma żle mi się kojarzy bo na wypłatę trzeba było długo czekać
4
Haha 2017-02-28 09:04
I tu sie wtrace chlorze leniu itp jak to piszesz. Powiedz mi wzorowy pracowniku. Od kiedy na umowe zlecenie masz GRAFIK?? Znasz prawo ? Od kiedy ma umowe zlecenie masz kierownika, zeszyt sluzby i inne . Tj umowa o prace ...kwalifikowany a widze wiedza zerowa ... Co tez zrobiles kwalifikowanego za 300-500 zl ?? Haha tak mi to wyglada. Pozdrawiam.
3
Adam 2017-03-21 20:57
Czy dalej kierownicy zmieniają się w tej firmie co miesiąc i w dalszym ciągu brak dyrektora???
4
bioo 2017-03-30 10:20
To że prawo mówi tak a tak nie znaczy, że oni nie robią po swojemu (za przyklaśnięciem zleceniodawców - sklepów/obiektów ochranianych) - wiec albo nie wiesz jak to wygląda od drugiej strony, albo żyjesz w jakiejś oderwanej od rzeczywistości utopii, albo starasz się błysnąć. To ostatnie spróbuj z kiero ochrony - usłyszysz "to znajdziemy innego, nara" :) także ten.
Polska, kraina absurdu.
1
bioo 2017-03-30 10:22
Odradzam firmę. Jest koniec marca a ja walczę z nimi o wypłatę za grudzień 2016/styczeń 2017.... od dwóch innych pracowników wiem, że im także zalegali 3 miesiące z wypłatami (jak planujecie S.S. jako główny zarobek, liczcie się z możliwością zostania na finansowym lodzie) - omijać szerokim łukiem oszustów!
3
Robert 2017-04-01 02:58
Przepracowałem w firmie solid 2 lata, żadna firma mnie tak nie upokorzyła. Jak potrzeba na dyżur to proponują stawki z kosmosu - 8,9 zł plus dodatkowe pieniądze, żeby tylko była sztuka. W rozliczeniu wychodzi 5 zł(2015/16). Kierownictwo ignoruje pracowników, FIRMA DZIADY, niebawem sami kierownicy będą przychodzić na dyżury.Przydupasy mają dobrze, uczciwi ludzie zawsze pracują w święta, grafiki zmieniane na potrzeby pupilków Kierownictwa.
3
Daro 2017-05-23 08:50
Ja tam jestem zadowolony.Kto chce pracowac ,to będzie pracować.Tylko marudzicie...,ale nie w każdej firmie sa pieniądze na czas.Pozdrawiam.
Nie stosują się do przepisów prawnych . 2017-06-15 19:02
Właśnie złożyłam zawiadomienie do placówki ZUS o nie odprowadzanie comiesięcznych składek .
4
zły 2017-07-18 16:14
Firma jak firma. Włamanie do sklepu , w obiekcie zamkniętym. Dwóch pseudo ochroniarzy na służbie (spali piani) i to przed samymi świętami . Umyli ręce od tego. Zero jakich kolwiek informacji . Jak juz im nie płacisz to maja cie głęboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> To tyle o pseudo ochronie
Zastanów się zaczym podpiszesz umowę
Pozdrawiam
Natalia 2017-07-24 11:11
@Daro -a czy mógłbyś napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w Solid Security? W lipcu pojawiło się klika nowych ofert pracy - czy warto aplikować? Każda merytoryczna odpowiedź będzie pomocna dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w Solid Security.
Booom 2017-07-24 13:44
Podjęcie pracy w ss wyliczone. Omiajaj ZUS palca co drugi miesiąc . Podpisujesz aktualnie tzw kontrakt zlecdnia na rok jest to 48 umów z twoimi których nigdy nie dostaniesz podpisujesz na przemian z grupą i agencja solid . I co drugi miesiąc z agnecji odprowadzany jest ZUS. W zusie wygląda to tak i nie tylko w zusie i w urzędzie pracy jakbyś miesiąc pracowal miesiąc był na bezrobotnym . A zasuwasz non stop . Żeby ludzi połapać dali średnio 3 zł na godzinie więcej ale pracownik traci ZUS a zyskuje 3 zł na godzinę w sumie summarum ZUS tj około 1000 zł oni dają ci z tego twojego zusu 300 zł a 700 biorą sobie ... Tak to wygląda !! Szok nie ?? Sprawdźcie sobie zusu bo pracując całe życie w tym syfie solidowi w wieku 60sieciu kilku lat okaże się że nie pracowałeś 30 lat tylko 15 bo solid płacił co dwa miechy ZUS ... Polecam sprawdzić . I pozdrowienia dla wice dyra z Wrocławia Radosława I . Jak czytasz to pozdrowienia haha krzykaczu .
3
sama sobie winna 2017-07-25 21:08
To nie pisali w ogloszenia o praca, że szukaja biała murzyna?
1
Rudy 2017-07-27 08:46
Zgadzam sie.Też pracuję już 4 lata i jest ok.Jeszcze jakby dali umowy o pracę,chodziaz tym starym pracownikom to bu bylo ok.
1
Marek 2017-08-01 06:14
Uwszyscy ludzie z Solidu pouciekaja ,jak nie dadza umow o prace.Już inne firmy ochroniarskie daja umowy o pracę,bo ludzi nie ma do pracy.Ja sam pracuję 10 lat w Solidzie i nie mam umowy o prace!,dlatego zastanawiam sie poważnie nad przejściem do innej firmy ochroniarskiej.Pozdrawiam.
1
Natalia 2017-08-25 11:28
@Booom - dziękuję za Twoją odpowiedź. A jaka jest tygodniowo norma przepracowanych godzin? Czy jest możliwość przepracowania odpowiednika pełnego etatu? Czy wynagrodzenie jest wypłacane regularnie? Czy informacje o ZUSie o których wspominasz są potwierdzone? Czy możesz uargumentować swoją wypowiedź?
Booom 2017-08-26 09:54
Co do normy godzin . Hmmm .. smieszne pytanie ale fakt normalnym ludziom to siecw glowie nie miesci wiec wykasniam. Tak owej normy nie ma. Tj umowa zlecenie . Solid jako zleceniobiorca od kontrahenta ochrania dany obiekt . I zalozmy ze jest to obiekt handlowy . I solid musi dac na dany obiekt ochrone ktora wyrobi 400 godzin miesiecznie. I pracownik ochrony prscuje ile ma tylko sil nawet po 14 godzin dziennie. Prxez miesiac jak tylko da rade i chce zarobic . Chyba ze nie ma podmianki to ciagnie sam . Sa tu lamane jakie kolwiek prawa jakie kolwiek. Czy jest mozliwosc prxepracowania etatu ? Hmmm no jest ale racxej solid nie szuka ludzi ktorxy prscuja tylko 168 godzin czy jak to na zlecenie 154 bo to jest za malo . Solid ma podpisane kontakty i kontrahent solidu placi aiec wymaga za wyrobienie godzin na danym obiekcie . I od tego tez solid ma placone pieniadze . (Wiem jakie na jakich obiektach ile dostaje ale pozowle tego nie ujawniac ). Co do regularnych wyplat... hmmm co miesiac ten sam cyrk . Mnie osobiscie nic nie prxyjnego nie trafilo . A wiem ze to dziala jak ruletka dzisiaj adam a w nastepnym miesiacu krzychu dostaje z opoznieniem nawet tygodniowym . A czestym przypadkiem jest tzw przeoczenid na nie korzysc prscownika czyli ze zarobil 2ty a fia przelala 1500 i potrm wyjasnianie kto zawinil. I zawsze ta sama gadka . Kierownik inspektor xe to kadry nie naliczyly dzwonisz do kadr a kadry ze kierownik cos sie pomylil stala regulka solidu . Informacjd o zusie sa potwierdzone znam kilku ludzi ktorzy co wiecej nie mieli odkladanych skladek co drugi miesiac a przez,caly rok !!! W ostatnim miesiacu prscy solid odprowadzil mu skladke rowna 1grosz ! Sprawa drugs solid obecnie daje jak na.dwie podfirmy agencje solid i grupe solid lacznie 48 umow jedno miesiecznych 24 sa dla solidu 24tylko teoretycznie dla pracownika . Dlaczego teoretycznie ?? Zaden z moich znajomych nie ma umowy od 1stycznia dlaczego?? Odbywa sie to tsk . Przychodzac do prscy do solidu popdisujesz te 48 umow kazdy miesiac osobno na miesiac grupa solid i agecnja . I np z agencji solid placi co drugi miesiac skladki od nanjnizszej krajowej na zlecenie czyli 2002 zl brutto a od drugiej nic . W urzedsch wyglada to tak jakby pracownik miesiac pracowal w solidzid w agnecji a drugi byl na bezrobotnyn i tak na przemian. Naprawde polecam wam jak redaktorom/dziennikarzom zrobic prowokacje .... umowa zlecenie nie jest wiarzaca wiec proszd udac sie do punktu/fili soidu i podjac zlecenie na obiekt handlowy albo jaki kolwiek . Lacznie z tym ze podpiszecie panstwo 150 roznych klazulek o tym np ze nir bedze sie pan pani sadzic ,ubiegac o umowe o prace, ustalac stosunku pracy, zrxeszac itp . A kiedys bylo xe nawwt grosz czy iles od godziny zgadzamy sie oddawac na rozwoj firmy hahah naprawde to nie sa info z kosmosu . P.s nadmieniam ze na umowe zlecenid . Zleceniodawca nie moxe nam robic grsfikow nie mozemy miec kierowniko nie mozemy rejestrowa czaau prscy co wiecej umowa zlecenie nie moxe miec stalego miejsca prscy . Ocxywiscie gdy te wyszcxevolnione rzeczy sa lamane to umowa zlecenid staje sie umowa o prscd . I wtedy wlasnie idzie sie do sadu pracy o ustalenie stosunku pracy. Ocxywiscid ja jako pra ownik solidu mam kierownika,robiony grafik z godzinami od ktorej do ktorej musze prscowac , rejestruje sie odbijajac plakietks i wiele wiele innych . Pozdrawiam
3
Zostaw swoją opinię o Solid Security - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Security