brak logo

Leduc Chemie Poland LTD. Sp. z o.o.

Duszna Górka

Opinie o Leduc Chemie Poland LTD. Sp. z o.o.

Pani M. 2014-02-09 18:30:10
Ta firma jest nie kompetentna. Ludzie pracujący w firmie na produkcji czuja się jakby to był (usunięte przez administratora). Grono dyrekcyjne schodzi na dół gdy coś źle jest. Grono ludzi którzy dawali w tej pracy dużo swoich sił nie są doceniani i po miesiącu zwalniani bez podania powodu. W dodatku zwolnienia nie wręcza Grono dyrekcji tylko brygadzistka. Dyrekcja nie uważa szkoły. Jeśli państwo się tam wybieracie to zastanówcie się dwa razy a możne i trzy razy. Z wyrazami szacunku Pani M.
3
Anonim 2014-04-24 22:55:33
Pracuje się tam bardzo źle. Zarząd nie ocenia ludzi sprawiedliwie, ludzie pracujący na produkcji tyrają jak woły, a pomimo to nie są docenieni. Dział zajmujący się pakowaniem, nie robi nic. Ciągle tylko piją kawę, obijają się lub chowają na magazynie. Dobrze mają tam tylko osoby fałszywe i donoszące.
4
kucyk 2014-07-15 10:39:04
nie zmam dokładnie tej firmy , ale teraz tak jest w Polsce że tylko ludzie narzekają , do firmy przychodzą tylko zarobić i nic wiecej ich nie interesuje. Pracodawca nie raz staje na głowie aby produkt wyprodukowany sprzedać tego nikt nie widzi. i on pracuje dzień i w nocy.
3
Anonim 2015-01-12 19:42:49
Praca w tej firmie Leduc Chemie Poland LTD. Sp. z o.o. jest ciężka,a nikt się tam nie docenia tylko ci pieniądze z wypłaty odciągają jak być coś zle zrobiła.A sobota pracująca za 8zł na godzinę.
1
tonik 2015-09-25 22:55:56
Każda praca jest ciężka i odpowiedzialna na swój sposób @Anonim, także tutaj to nie ma się do czego przyczepić. I też wiele firm odciąga z należnej wypłaty za różne błędy pracownika itp, ale to co wyróżnia leduc to to, że oni płacą na czas i nie ma opóźnień w wypłatach i fakt, może 8 zł za godzine pracy w sobotę to nie dużo ale za coś żyć trzeba.
nieznajoma 2016-01-15 08:59:37
W tej firmie tak zwana lepsza grupa pracowników rządzi swoimi prawami czyli jak kogoś przyjmą do pracy a ty nie trzymasz palca w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tym osobą to jesteś na straconej pozycji jesteś obgadywana,ośmieszana...i zwolniona.Kierownictwo nie ma pojęcia co się dzieje na produkcji bo jest zajęte ciągłym zwiększaniem normy,więc w tym zakładzie jest prawo dżungli kto silniejszy to przeżyje!
2
szukajacy pracy 2016-01-19 20:30:06
A mnie ciekawi jakos zarzadzania w firmie- Pani Malgosia i szef,podejscie kierownictwa do pracownikow,place ,warunki.Polecacie czy odradzacie prace ?
3
uppp 2016-04-18 14:14:35
też szukam tutaj pracy @szukająca ale jak widac opinie mega mieszane, chyba trzeba przekonać się na własnej skórze niestety
1
ypo 2016-05-19 11:21:36
znalazłem u nich informację, że posiadają nowoczesny design tego produktu może zaspokoić gusta nawet najbardziej wyrafinowanych klientów, ale zastnawiam sie jeszcze jak to wygląda u nich z jakością głównie teraz..
5
Mei 2016-09-25 17:16:31
Nigdzie nie jest idealnie, ale w Leduc Chemie nie jest tak źle. Padają zarzuty że ludzie się chowają na magazynie żeby nie pracować - nie prawda gdyż od dłuższego czasu są tam kamery i nie da się tam chować nie będąc zauważonym. Praca na każdym stanowisku jest wymagająca, nie ma co ukrywać że jest gdzieś lepiej, a gdzieś gorzej. Na produkcji jest więcej pracy fizycznej niż na pakowaniu. Wybijanie - troche trzeba się nadźwigać skrzynek ze świecami, ale idzie sobie to ułatwić i jest lżej, tylko trzeba pomyśleć. Zresztą od jakiegoś czasu linia wybijania została zmodernizowana i nie trzeba już przepychać ciężkich wózków z chłodni, jest taśma. Norma wygórowana nie jest, więc jeśli ktoś pracuje, a nie skupia się na łażeniu, plotkowaniu i nie ma podejścia "czy się stoi i się leży, kasa sie należy", to na spokojnie tą normę wyrabia i to bez gonienia. Zalewanie, tam z cięższych prac to przeciąganie tych wózków, a tak to trzeba się tylko skupić na laniu wężem parafiny, na dolwekach czy dziurkowaniu, jak się trafi na początek taśmy to jedynie co trzeba to wyłożyć świece z wózka na taśmę i wyczyścić wózek, dość lekka praca. Co do pakowania, praca wymaga myślenia, gdyż trzeba ocenić czy dana świeczka się nadaje czy nie. Do tego kodowanie, etykietowanie, trzeba to robić szybko i sprawnie, bo jak wszędzie są normy i trzeba je realizować. Reasumując, jeśli ktoś chce się obijać to nigdzie nie da sobie rady, obojętnie czy w Leduc czy w jakim kolwiek innym zakładzie, a jeśli ktoś jest pracowity i myśli to bez problemu da sobie radę na każdym stanowisku.
Co do pieniędzy bo to zawsze jest jedna z ważniejszych kwestii, wiadomo chciało by się jak najwiecej zarabiać, ale nie zawsze idzie. Tu nie jest jak w wielu innych zakładach, że jest tylko minimalna i nic ponad to. Jest troche lepiej, nie czasujmy się że cuda, 3 na ręke, ale jest znośnie. Pieniądze zawsze są na czas, często nawet kilka dni wcześniej. Za nadgodziny zawsze jest wypłacone, pierwsze słyszę żeby jakieś odciągnięcia z wypłat były :o To raczej w drugą stronę, na święta są małe premie (dla osób które nie nadużywają L4, co jest całkowicie logiczne!) Także wydaje mi się, że praca godna uwagi o ile nie ma się postawy roszczeniowej. Są lepsze zakłady, ale w ogromnej większości można trafić na te dużo gorsze.
1
Zostaw swoją opinię o Leduc Chemie Poland LTD. Sp. z o.o. - Duszna Górka
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Leduc Chemie Poland LTD. Sp. z o.o.