brak logo

Sabaj System

Kraków

Opinie o Sabaj System

Korol 2015-12-08 20:04:08
Głupszy jesteś niz ustawa przewiduje , a przewiduje tylko że takie ciule jak ty tam pracuja bo normalni ludzie maja prace -normalna!!!
1
Kosiu 2015-12-09 10:10:38
Nie polecam
Badania platne z wlasnej kieszeni,Spotkanie wyglada tak ze tragedia musialem czekac ok.30 min a ktos laskawie do mnie przyjdzie, umowa nie jest odrazu jak to w kazdej normalnej firmie, poprostu brak szacunku do pracownika
Nie polecam
3
Pracownik 2015-12-10 13:40:23
Firma DNO !
Umowa smieciowa (zlecenie)
Rozmowa o prace to Dno ( miala byc o 11.30 laskawie ktos zjawil sie o 12 bez przygotowania,jak by z hali zeszedl przed chwila)
Jestes chory jestes nikim w tej firmie lub zostajesz najgorszym pracownikiem
Panie w biurze to chyba po znajomosci tam pracuja
Najlepsze jest to ze za badania placisz z wlasnej kieszeni i jeszcze pretensje jak przychodzisz czemu tak dlugo byly robione
Atmosfera na hali jest ok ale zarzad i derekcja to DNO !
Nie polecam firmy
1
Hubert. 2015-12-10 19:47:38
Panie KOROL bardzo brzydko się zachowałeś.Podałeś nazwiska osób pracujących w firmie szargając ich dobre imię. Brak słów by opisać to co zrobiłeś. Jesteś pełen kompleksów i złych emocji. Na Twoim miejscu zasiegnąłbym porady u lekarza specjalisty. Zdrowy człowiek tak nie czyni. Żal mi Ciebie....
1
Korol 2015-12-11 05:15:32
Panie Hubert wiem co mówie i Jak Pan ma problemy to zapraszam na ul.Bieżanowską do Komendy bo tam pracuję i wiem co mówię bo mam na to dowody, umoralniać to może pan swoją kobiete , nazwiska które podałem jakby nie były bez winy same sie obronią. Kompleksy to chyba ty masz.
słuszność 2015-12-11 13:22:49
Jakiż to PAN? Trzeba mieć kultury choć trochę w sobie i pokory! W tym egoistycznym podmiocie ciężko ją odnaleźć. A i z pamięcią kiepściutko.
2
Korol 2015-12-12 02:27:34
Jak sieeeeee urodziłeś wróblem baranie to kanarkiem nie zdechniesz.....kończe te wasze retoryczne wywody .Szkoda mi czasu żeby odpisywać do jakiś popaprańców!!!
? 2015-12-16 09:15:01
Na jaki etat? W tej firmie takie pojęcie jak "etat" już od dobrych kilku lat nie istnieje
Gorki 2015-12-29 11:59:52
Tak, nabór mamy średnio co 3 miesiące chyba że aplikant sam wcześniej zrezygnuje.
Zapraszam

1
grzegorz 2015-12-31 14:29:36
Technolog konstruktor zarabia około 3500 zł na rękę.Tak więc warto się zapytać o pracę.
frikck 2015-12-31 21:42:32
Technolog nie zarabia nic plus ten gość z którym pracowałem a teraz zarabia Około 2700 miesięcznie netto euro to ustawia roboty które same robią naraz wszystko a Michałek myślał że go zatrzyma .Powiem jedno są tam ludzie którzy nic nie kumają a zarabiają i też są ludzie którzy dużo wiedzą i mają guzik.Chory jest ten psychicznie który pisał na Piotra Korol. Bo chłopak teraz nie pije i został już oficerem w wydziale zabójstw i terroru kryminalnego, ,sam robiłem u Sabaja a mam studia z robotyki i nie polecam.Dlatego ponieważ umowy nie ma normalnej , Na robocie spawa się to samo i jest taki gość tam co nigdy studiów nie skończył. Natomiast można zrobić praktyką i Sabaj System to dobra firma.
h,hfj,fh 2016-01-04 23:25:15
Panowie
czym wy sie podnicacie,tylko paru wybranych ma dobrze a reszta juz gorzej
takze zalecilbym wiecej ostroznosci
Tak na start to mozna tam pracowac ale z czasem jak sie nie awansuje to jest marnie
friki 2016-01-09 20:12:27
Gościu kiedyś miał ale teraz już nie ,jego żoną jest rzecznikiem krakowskiej prokuratury , więc nie pisz głupot bo sam go widziałem w akcji z AT jeśli wiesz o czym mówię....generalnie miałeś rację tylko do połowy bo go znałeś takim, On nie czyta takich głupot ale uważał bo kiedyś wejdzie na ten śmieszny portal ...jak go znam do do Pani Moniki podjedzie i się dowie. Znam gościa 25 lat i Kapitanie Żbik jakby BSzydło karała za głupotę to byś od razu dostał dożywocie. Pamiętaj art.188.k.k kto obraża lub ( za samo to co napisałeś baranie do 3 lat więzienia , Kapitan Zbik po IP komputera zostanie znaleziony i módl się!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pracownik 2016-01-13 15:50:28
Jedyne co mogę powiedzieć o tej firmie pozytywnego to tylko i wyłącznie o ludziach którzy tam pracują (oczywiście nie każdy, bo jak w każdej firmie zdarzają się "czarne owce")zawsze można na nich polegać, za co wielki plus. Jednak różowy obraz firmy na tym się kończy. Przyjmując się tam, przedstawiane są rewelacyjne warunki zatrudnienia, atrakcyjna stawka, świetna umowa oraz stanowisko pracy na którym nic innego nie robisz tylko : "wciskasz guzik" Oczywiście wszystko jest wciskaniem, ale totalnego kitu! Umowa? Zlecenie... dlaczego? bo nie płacą Ci urlopu, a jak zachorujesz, chorobowego oczywiście też nie... ale jest taki przypadek w tej firmie, który miał opłacone wczasy (2tygodnione) nie wiadomo z jakiej racji... nie ważne. Wracając do tematu umów... Kobieta nie ma co liczyć na umowę o pracę... jak to powiedział jeden z "kierowniczków"? : "z wiadomych przyczyn..." - totalna dyskryminacja... Umowa o pracę - hmm... owszem jest szansa po kilku latach? ale! Muszą Ci niestety uciąć z godziny te 2 lub 3 zł, aby opłacić składki, ponieważ gdy tego nie zrobią będziesz zbyt drogim pracownikiem a firma (co trwa już kilkaaa lat) nie ma pieniędzy i nie stać ich na Twoje utrzymanie... Kolejna kwestia to kierownictwo... Kierownik, zamiast spełnić prośbę pracownika np. o zamówienie wentylatora, w najbardziej upalne dni lata, gdy temp na hali dochodziła do 37 stopni, potrafił powiedzieć "to nie jest takie proste" a żeby dostać ten głupi wentylator pracownica musiała zemdleć i to dosłownie! Najbardziej zastanawiający jest fakt formy zwalniania pracowników... teskt typu "my dobrych pracowników nie zwalniamy" pozostawia dużo do życzenia... Oczywistym faktem powinno być, iż pracownik który się stara, pracuję i nie "olewa" swoich obowiązków powinien być doceniany... ale nie tu. Można to łatwo zauważyć, że osoba która ma totalną "wyje*e" na wszystko, zostawiany jest w spokoju, a pracownik który się stara jest po prostu zwalniany... Kilka przypadków można opisać, ale nie ma sensu, bo każdy z pracowników wie o kogo chodzi. Mało szczerości jest szefostwa względem kierowników a kierowników wobec swoich "podwładnych" =. Koordynator jest zatrudniony właśnie po to by ogarnąć chaos dotyczący komunikacji... spoko... chodzi, węszy, szuka - nie wiadomo czego i po co... Nim go zatrudnili, malaria działała bez zarzutów, od kiedy Wituś zaczął się tam rządzić, odeszło dwóch brygadzistów oraz najlepszy malarz... Pomysły może i ma... ale takie pomysły padały już wcześniej, ale oczywiście na takie działania nikt nie potrafił wpłynąć bo "dobrze jest jak jest" "po co się narażać szefostwu" a kiedy dwóch kierowników odchodzi w tym samym dniu, z działaniem firmy musi być coś nie tak. Niestety zmiany, zmiany i jeszcze raz zmiany... ze zmianami powinno być tak, że muszą być to zmiany na dobre a w firmie wszystko jest na opak... Co jeszcze mogę powiedzieć... może to że nagłe zwolnienie pracownika pod pretekstem "ponieważ nie ma materiału" jest moim zdaniem bez sensu... Zamiast powiedzieć pracownikowi początkiem poprzedniego miesiąca gdzie wiadomo było że materiału jest mało, a kolejny będzie np. w połowie kolejnego i powiedzieć pracownikowi "pracujesz do końca roku, bo nie wiadomo jak dalej będzie" byłoby ok... pracownik ma czas na zorganizowanie sobie nowej pracy, ale nie! Bo Ty jesteś na zleceniu i z dnia na dzień jesteś ot tak wywalony... (pomijamy oczywiście fakt iż materiał ma być za kilka dni :)) Dodam jeszcze że słowa szefowej "my pracowników na zlecenie nie potrzebujemy" a potem dawanie nowej umowy innemu pracownikowi, którą umową jest umowa zlecenie jest sorry, ale przeczeniem samemu sobie... Powiem tylko tyle, polityka tej firmy nie ma żadnej polityki.
2
Janek 2016-01-13 18:49:50
Smutne rzeczy ludzie piszą..... Szanujmy dobrych pracowników.Tak szybko odchodzą....
2
Pracownik 2016-01-16 18:00:47
zatrudnij się na miesiąc, zmienisz zdanie :)
4
st.sier.Piotr Korol 2016-01-23 09:43:23
tak tak jak cię suko dojeadę a ma 48 godzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to sobie pobiegasz na Monte ścierwo i takl cię dojedę bo IP jest u mnie na komendzie zobaczymy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
1
fricky 2016-01-24 05:14:26
Powiem tak jeżeli jesteś trochu inteligentny to atmosfera u Pana Sabaja jest jak byś był na planecie Wenus: najpierw Cie grawitacja zmiażdży a póżniej kwas siarkowy zmieni cię w pył TYLE!!!
1
Pracownik 2016-01-26 11:55:48
Atmosfera w pracy jest świetna jeśli chodzi o kontakt pracownik -pracownik, oczywiście chodzi mi o tych którzy pracują tam latami, bo z nowymi nie ma co rozmawiać - nigdy nie wiadomo czy to nie znajomy Michałka, który przyjmuję swoich kolegów do inwigilacji ^^ a tak btw to Brygadzista nie ma elastycznych godzin pracy (taki chwyt marketingowy) :)
Pietrek 2016-02-25 15:18:51
A jak z nowyimi pracownikami co po okresie probnym ?
abc 2016-02-26 19:23:39
Zdarza się że pracownik jest zmuszany do pracy przy kabinie malarskiej. Praca polega na zawieszaniu i zdejmowanych malowanych elementów. Jest to praca w szczególnych warunkach - szkodliwych dla zdrowia. Nie może być tak że na umowie jest napisane magazynier lub pracownik produkcji, a wykonuje się wyżej wymienioną prace pomimo braku dodatkowych badań czy świadomości pracownika przed podjęciem współpracy.
1
alonzo 2016-03-24 22:05:33
aktualne ogloszeniena team lidera mlodszego brygadziste, to jest pomocnik brygadzisty ? zakres obowiazkow? jakie pieniądze? niby ogloszenie umowa o prace ale w wymaganiach dyspo 180+ czyli jednak zlecenie ?
frrr 2016-03-28 19:32:10
oni non stop kogoś szukają
ekspert 2016-04-12 20:19:57
witam

czy jeździ ktoś z Myślenic ?
Zzdjk 2016-04-21 17:17:16
Szukają przedstawiciela handlowego, wiadomo czy warto?
ria87 2016-05-17 12:15:59
To chyba relikt z jakiejś zamierzchłej epoki gdzie pracownika traktuje się jak gónwo. Ludzie pracują tam po 15 - 20 lat i dostają pensję kapkę wyższe od najniższej krajowej. Prawa pracownika? A co to jest? Przysługuje Ci urlop na żądanie? Tak ale uwalimy Ci z wypłaty. Atmosfera jak za czasów SB, komu i za co by tu obciąć kasę. Zero perspektyw rozwoju - NIE IDŹCIE TAM, chyba że chcecie poczuć się jak za czasów ZSRR gdy wysyłali ludzi do łagrów na sybir na zsyłkę. Banda złodziei i tyle! OMIJAĆ szerokim łukiem !!!!
4
ria87 2016-05-17 12:28:56
@moj - co z tego że prowizja? To jest ich stary chwyt - zatrudnić na g@wniana stawkę gwarantowaną ale za to obiecywać złote góry w postaci premii i prowizji. Prawda jest taka, że premie i prowizje są po to że można je obciąć za byle co. Jesli idziesz do klopa to oby nie na dwójeczkę bo będzie za długo trwało i po premii. Jak w lecie jest hala nagrzana do 45 stopni to nie siadaj przypadkiem i nie wycieraj hektolitrów potu za długo bo po premii. Brak jakichkolwiek ludzkich warunków pracy, inwigilacja, zero rozwoju i szacunku nawet do pracowników wieloletnich i obcinanie zarobków pod byle pretekstem - oto Sabaj w jednym zdaniu
3
zas 2016-05-18 11:32:32
święta prawda!!!
1
pogo 2016-06-18 15:21:55
Miałem okazję popracować w Sabaju i niestety muszę przyznać wszystkim rację. Firma dno. Pracownik nie ma żadnych praw, tylko obowiązki. Wynagrodzenie nawet na umowie o pracę to jakaś kpina. Ciągła kontrola w postaci kamer i ciągłych spacerów dyrektora produkcji i koordynatora który zaś jest oczami i uszami młodego właściciela a ten ma zapędy na dyktatora rodem z Korei. Szkoda tylko tej starej załogi która odwala kawał dobrej roboty za marne grosze i podłe traktowanie i największa katastrofa to taka że muszą się tam męczyć chcąc utrzymać siebie i rodziny bo obecna sytuacja rynku pracy całkowicie ich eliminuje z powodu wieku. Zapewnienia firmy o rozwoju i awansie to też bzdura. W tej firmie ludzie są degradowani a nie awansowani.
OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM.
7
Hubert 2016-06-21 22:04:03
Szukają kierownika magazynu? Przecież nie ma żadnego magazynu! To co jest można nazwać jedynie składowiskiem.
2
Mały 2016-06-30 20:48:17
Ten statek tonie.... Za późno na ratunek....
5
Waldi 2016-07-01 14:19:22 [użytkownik zarejestrowany]
Rekrutacja w tej firmie to samo DNO.Pierwszy i ostatni raz się nabrałem.Stanowisko: pracownik diału montażu/warsztatu, warunki: umowa zlecenie 10 zł/h i możliwość przejścia na umowę o prace bo ponoć 80% z całej załogi ma umowę o prace co jest bzdurą.Haczyk? Płatne badania-sam musiałem zapłacić ale cóż zgodziłem się.Przychodzę do pracy a oni mówią że dadzą mnie na maszyne bo szkoda żebym się marnował.Ok nie robię problemu, po kilku godzinach rezygnuje z pracy na maszynie i idę do dyrektora żeby mnie wrócił na dział montażu a on na to "nie ma już miejsca".Więc spakowałem się i wróciłem skąd przyszedłem.Za badania nikt nie wzrócił bo musiałbym tydzień przepracować.Od tego czasu śledze dalej ogłoszenie i w ciągu 2 miesięcy chyba z 5 może 7 razy ogłaszali się że szukają pracownika działu montażu/warsztatu.Walą w CH... ze wszystkimi.O to cała prawda o SabajÓwnie,totalne dno,wyzysk i kłamstwo.Uciekajcie stamtąd!
10
Opinia 2016-07-03 10:00:40
Jeżeli ktoś chce aplikować do firmy nie koniecznie tej (choć na przykładzie firmy Sabaj widać jak na dłoni co się dzieje wewnątrz), polecam przez jakiś czas poobserwować działania firmy pod względem organizacji rekrutacji, czy też zmian na stronie www. Wnioski jakie można zinterpretować są zdumiewające:
Po 1. Fakt usunięcia 2ch nazwisk dyrektorów działu handlowego w ciągu 2ch m-cy (marzec, kwiecień) ze strony internetowej,
Po 2. Ze strony www. z kontaktów usunięte zostały w ciągu 1 m-ca 2 nazwiska przedstawicieli handlowych,
Po 3. Dział handlowy - obsługi Klienta - brak stabilnego, stałego personelu, bezustanne zmiany nazwisk w dziale - info także ze strony www.
Po 4. Bardzo częste ogłoszenia w internecie dotyczące naboru na stanowiska produkcyjne jak i biurowe,
Po 5. Opinie pracowników...niniejsza strona.
Wnioski:
W firmie możliwe, że występuje brak procedur efektywnej rekrutacji, brak stabilnego systemu wynagradzania adekwatnego i dostosowanego do wykonywanej pracy, a przede wszystkim ewidentnie w przyjętym planie zarządzania istnieje słabe ogniwo. Wszystko wpływa niekorzystnie na wizerunek firmy.
17
Opinia 2016-07-11 20:42:19
W to jak ktoś dba o własne dobro i jak organizuje sobie czas i jaki wkłada wysiłek w to, aby mieć lepiej, być lepiej poinformowanym i efektywniej podejmować decyzje to już wybór i angaż każdego indywidualny. Trzeba znać swoją wartość, doceniać własny wkład pracy i czasami otrzeć pokornie pot z czoła, aby móc dokonywać właściwych i trafnych wyborów. Mieć cel i go osiągnąć - od każdego indywidualnie zależy ile szczebli będzie miała drabina od startu do mety.
anonim 2016-07-15 10:11:20
A co się stało z p. Gorczycą? Awansował, czy dostał wypowiedzenie?
Tytus 2016-07-15 18:11:45
Pracuje nadal, ale podobno większą władzą dysponuje jakiś koordynator. Czy ktoś wie o co chodzi?
bezrobotny 2016-08-04 16:00:40
Pan Gorczyca pracuje nadal, jak byłem ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej to przeprowadził ze mną szkolenie BHP,on cichutko mówi ledwo co go zrozumiałem,papiery podpisałem i zrezygnowałem-dalej szukam pracy.Pan Gorczyca ma niezła fuche siedzi i czyta gazetki a jak trzeba przeszkolić z BHP to strzeli pogawędke na 15 m i znów wraca do prasy-takie czasy
1
pogo 2016-08-19 11:27:23
Pan P.Gorczyca jest dyrektorem produkcji. Przynajmniej był jeszcze kilka miesięcy temu. Ma gorzej niż ludzie na produkcji a to za sprawą Pana Witolda pseudo Kordynator. Bliski kolega Pana Michała S. Człowoek który nie ma pojęcie co ta firma produkuje z czego to produkuje i w jaki sposób to robi. Brak podstawowej wiedzy na temat procesu produkcji i technologi danego wyrobu firmy. Chodzi po hali obserwuje i donosi kto jest nie efektywny. Dyktuje warunki kogo zateudnić i klogo czas zwolnić. Człowoek ten jest odpowiedzialny za cały bałagan jaki tam panuje w kwestii organizacji pracy.
13
Ja 2016-08-20 11:50:47
Wypłata jest zawsze na czas, tego im nie można zarzucić
robi 2016-08-22 14:00:23
THE END.....KONIEC
1
Mateusz 2016-09-05 20:56:05
Napiszę swoją opinię jako KONSUMENT i jeżeli kierownictwo traktuje swoich pracowników na równi ze swoimi potencjalnymi klientami, to odradzam jakąkolwiek współpracę z tą firmą.

Kilka dni temu dokonałem zakupu produktu. Początkowo oferowano mi odbiór osobisty, jednakże zanim doszło do finalizacji transakcji otrzymałem wiadomość, że moje zamówienie jest zbyt niskiej wartości i nie mogą go zrealizować...

NIE POLECAM!

Jedyna dobra strona firmy, z którą miałem przyjemność to Pani Olena, którą bardzo serdecznie pozdrawiam i zachęcam do zmiany pracodawcy. :)
L. 2016-09-20 10:02:14
Pan Gorczyca ma się dobrze i pracuje :)
........ 2016-09-20 14:59:54
haha dobre
........ 2016-09-20 15:10:41
nie polecam w tej firmie pracy ,oprócz terminowego wynagrodzenia nic nie jest spoko taki nowoczesny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
abc 2016-10-16 21:00:02
Zapraszają na rozmowy i musisz czekać aż łaskawie ktoś przyjdzie. co to kur ma być jak się z kimś umawia na dana godzinę to się jest. ale jak nikt do nich nie będzie przychodził to może się naucza szacunku do ludzi i przyszłych pracowników
1
maciek 2016-10-17 09:17:14
Mnie zastanawia jak wygląda praca u nich jako Młodszy specjalista ds. Pozyskiwania Klientów Zagranicznych, bo jednak nie ma na ten temat zbyt wiele informacji w ofercie.
3
Praca 2016-11-07 14:36:46
Byłem tam na rozmowie i powiem szczerze ... TRAGEDIA.
Facet od rekrutacji nawet się nie przedstawił...
Zarobki jak 15 lat temu... Umowa ... śmieciówka...
KOSZMAR
3
........ 2016-12-01 11:42:23
jest koleś "szymuś"co niema zielonego pojecia a chce rzadzic hehe
........ 2016-12-01 11:45:10
wypłata byla terminowa ale są opoznienia wiem o tym bo pracuje tam i się zdarzylo haha
Tomasz 2016-12-01 21:30:49

A gdzie Marcin? A gdzie Gośka? Nie ma ich już?
Zostaw swoją opinię o Sabaj System - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sabaj System