brak logo

Centrum Kształcenia Optimum

Olsztyn

Opinie o Centrum Kształcenia Optimum

Pffss 2014-05-22 12:37
Aż dziwne, że nikogo sądem nie straszą :) TO do nich niepodobne.
2
Pffss 2014-05-23 12:27
Nieee... to właśnie Optimum straszy sądami swoich pracowników / niezadowolonych klientów. Taka właśnie zabawna zamiana ról.
2
ON 2014-07-12 13:29
Opinie na tym portalu są kasowane. Nie ma sensu dyskutować konstruktywnie, gdy po napisaniu rzetelnej opinii niewygodne posty znikają.
Pracowałem w tej firmie. Bardzo mocno nie polecam! Straciłem czas, pieniądze i nerwy.
4
on 2014-07-29 15:47
Ależ jeszcze niedawno strona ck optimum była dostępna. Ciekawa sytuacja, dlaczego zrezygnowali z witryny.
Mistrz Inkwizytorium 2014-07-30 09:25
Faktycznie strona internetowa http://www.optimum.edu.pl/ ZABLOKOWANA.
1
kobietka 2014-08-02 12:14
głupoty wypisujecie, nie chce się wam pracować i tyle
Mistrz Inkwizytorium 2014-08-18 10:51
@kobietko głupstwa marne piszesz, Polacy to pracowity naród, więc nie poniżaj nas.
2
waldi 2014-09-14 21:15
To wszystko można sprawdzić, oficjalnie - (usunięte przez administratora) Konkurencja się złości, bo nikt tak dobrze nie płaci jak Optimum. Pewnie niedługo kolejne osoby tu przejdą. Długo sam się zastanawiałem i teraz wiem, że dobrze zrobiłem.
Dudu 2014-11-20 23:52
Może po prostu Optimum na chwilę obecną nikogo nie szuka do pracy. Myślę, że jeżeli naszłaby ich taka ochota i potrzeba to poinformowalibyście nas, że coś takiego miało miejsce, a tak to wydaje mi się, że sytuacja kadrowa u nich jest względnie wyrównana bez większych rozstań ostatnimi czasy - co może tylko trochę nastawi pozytywnie niektórych ludzi.
Mistrz Inkwizytorium 2014-11-27 20:53
Ot, choćby na pracuj.pl od około dwu tygodni zarzucają sieci. Łowią tak przynajmniej raz na pół roku.
1
megggan 2015-02-03 23:20
a ja się dostałam do pracy..hahhha...wbrew o mocnym przesiewie, daję radę...nawet to polubiłam, nie opierdzielam się to i kasę widzę...co wżne na czas.
oświecony 2015-02-04 08:11
Wpis sponsorowany!!!
2
nika 2015-02-24 23:14
dajecie się robić w konia tym Państwu i tyle, a oni lekką rączką za wasz wysiłek, czas i nakłady (wasze) finansowe kroją nielicha kasę, byłam dobra w tym nabieraniu biednych ludzi na kretyńskie szkolenia i do dziś mnie sumienie gryzie, wymiksowałam się z tej robótki i dziś uczciwie pracuję za o wiele lepsze pieniądze, jak ktos lubi wykorzystywać naiwność biednych w większości ludzi i ma za dużo oszczędności własnych to "polecam"!!!! tandem Wardowska- Podbielski.
4
KOALA 2015-02-25 08:10
a napisz mi czemu nabierałaś ludzi jak to piszesz, jak kłamałaś to nie ma dziwne, że sumienie gryzie, czemu chodziłaś do biednych ludzi, było chodzić do takich co ich stać na dodatkową edukację dzieci, wiadomo na zajęcia dodatkowe biedni nie zapisują, to można nazwać wykorzystywaniem!!! wstydz się!!!
1
KOALA 2015-02-26 09:41
piszesz małe miejscowości..chciałbym mieszkać w małej miejscowości..to co ostatnio widać było na blokadach, ludzie z małych miejscowości...JAKIM sprzętem wyjechali na drogi, nie wiem co oni robią w tych MAŁYCH miejscowościach, że stać ich na takie traktory, nie mów mi o biedzie!
mika 2015-04-07 15:44
Hej! Wasze komentarze i treść umowy dla instruktora, którą właśnie dostałam upewniają mnie w tym żeby trzymać się z daleka od tej firmy. Dzięki za pomoc.
bardziej zdziwiony 2015-04-08 13:58
Mnie dziwi fakt, że ludzie rozsyłają swoje cv na prawo i lewo, a potem są zdziwieni, że ktoś im odpowiada po dłuższym czasie. Firmy mają różne sposoby rekrutacji. Mnie zdarzyło się już, że firma odpowiedziała po 9 miesiącach. Może wybrali wcześniej kogoś innego kto się nie sprawdził i później kontaktują się z innymi. Do tej firmy też wysłałem swoje cv w listopadzie, ale na początku roku dostałem informację że wtedy szkolili osoby z innych miejsc zamieszkania niż moje, a teraz zapraszają mnie. Taka polityka firmy i nie mnie to oceniać. Chyba wiedzą po co to robią, ale mnie dziwi że ktoś składa papiery do firmy z branży którą uważa za przeterminowaną i ma o niej tak złe zdanie. Zastanów się kobieto jakie świadectwo sobie wydałaś.
Paulina 2015-04-09 14:19
Witam, ja też dostałam propozycję na instruktora ale równiez mam obawy? czy słusznie trzymac się z daleka od tej firmy?
instruktorka 2015-04-09 16:19
spoko...tu piszą osoby które się nie dostały
1
czytelnik 2015-07-25 13:16
kasa z wpisy, teraz rozumiem
beta 2015-08-23 20:38
są poważni zapłacili mi też..fakt dawno to było...po terminie ale zapłacili...B KROTEN:p
Ja jako były 2015-09-22 07:40
I właśnie o to chodzi - cały czas masz widzieć i czuć przed sobą ten smakowity kąsek i pędzić ile sił, żeby go sięgnąć, lecz on zawsze będzie przed tobą - bo jest tylko zanętą .....bo nie o to chodzi, by złowić króliczka, lecz o to, by gonić go.
Jeżeli podnieca cię taka zabawa, pędź do Optimum - optimalnie cię wydudkają - zapewniam, że zrobi to na tobie wielkie wrażenie.
5
Kris 2015-09-22 09:03
ZGADZAM SIĘ Z PRZEDMÓWCĄ . NA PEWNO NIE ZAROBISZ JAK JESZCZE NAHARUJESZ SIĘ I SPALISZ SWOJĄ BENZYNĘ. ZA Friiii. Nie polecam robota dla naiwnych .
6
Edwin 2015-09-22 09:06
Zgadzam się i też nie polecam. Naciągacze i tyle.
5
Jacek 2015-09-22 09:08
Ciekawe jak się skończyło ? Chyba nijak z tego wniosek ?!!!!
Grażyna K. 2015-09-30 19:13
Ja pracuję prawie półtorej roku. Z zarobkami jest różnie. Teraz mam gorszy czas i średnia z ostatnich trzech miesięcy wyszła mi na poziomie 4760 zł. Wiem akurat, bo potrzebowałam zaświadczenie do kredytu. Pracuję na działalności i sama pokrywam koszty - generalnie paliwo i mały ZUS, to z podatkiem mniej więcej 1/3 odpada. To tak z grubsza ...
Grażyna K. 2015-10-01 19:30
PKO to nie jest jedyny bank w Polsce. Mój zażyczył sobie dowody wpłaty ZUS i podatku do US za trzy miesiące i zaświadczenie od księgowej. Co do zarobków jeszcze, to najlepszy miałam listopad 2014 – dziewięć trzysta z groszami.
Faktycznie nie wiem ile przedstawicieli pracuje na etat, ja tylko wiem o dwóch. Mnie praca na etat zupełnie nie odpowiadała, bo działalność i tak miałam założoną na krótko przed tym jak zaczęłam pracę w Optimum.
Poza tym nikt mnie nie prosił o to żebym się wpisywała - to bzdura jakaś. Pytałam właścicieli czemu nie piszą nic na tym forum, to powiedzieli mi, że z kłamstwami wpisywanymi przez konkurencję walczyć nie będą. Faktycznie chyba tak jest bo z pracowników pracują ci co chcą. Wszystkich oczywiście nie znam, ale tych co znam na frustratów nie wyglądają. Nie ma żadnych „straszaków” w umowach. Normalne standardowe umowy. Może być tak, że to konkurencja czarny PR nam robi. Pewnie celowo, bo co chwila przechodzą tutaj jakieś osoby, a to z jednej, a to z drugiej firmy …
Florian 2015-10-02 17:15
A skąd ty kolego masz te wszystkie informacje? Czy ty aby przypadkiem nie pomyliłeś firm? Ja akurat po okresie próbnym wybrałem umowę o pracę i od pół roku pracuję w Optimum na umowę o pracę. A już kompletnie nie kapuję po co Optimum miałoby podnajmować lokal do prowadzenia szkoleń jeśli im ten lokal niepotrzebny. Czy ty przypadkiem nie jesteś jakimś kretem, który niedowidzi, niedosłyszy a rozsiewa plotki? Ciekawe jaki masz w tym interes, żeby wprowadzać innych w błąd?
jerry74 2015-10-05 09:12
Bo to konkurencja się wpisuje, a to jest najlepszy na to dowód. Żaden z pracowników tego nie pisał, bo nikt z nas nie pracuje na zlecenie. Chyba że ktoś, kto tylko sobie dorabia... Też każdy kto tu pracuje, dokładnie wie jak wyglądają szkolenia i że żadnych sal od innych firma do tego nie wynajmuje. Żenada!
Maria 2015-10-05 13:37
Ile wynosi wynagrodzenie za cały etat dla osoby rozpoczynającej? Czy są jakieś dodatki?
Czy pracuje się w soboty i niedziele? Jeżeli tak, to ile dostaje się za dni ustawowo wolne od pracy?

haha 2015-11-26 08:50
na działalności nie bierze się zaświadczeń
1
xxx 2016-01-16 11:37
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
3
ggg 2016-01-21 11:29
Czy ktoś może mi napisac konkretnie na czym polega problem w tej firmie? Czemu ta praca to wyzysk? I czemu jesescie niezadowoleni? Czy konieczna jest dzialanosc? Jakie narzedzia pracy? Jakie rozlioczenia za paliwo? Konkrety prosze a nie ogolniki i nie emocjonlane wypowiedzi. Z gory dzieki
Felix 2016-03-21 18:54
Ludzie czytajcie wcześniejsze opinie. Ta firma to żenada .
1
pust 2016-05-08 21:14
Gotowość do pracy zmianowej jest rozsądna, ale ciekawe jakie dają zarobki. Można liczyć u nich na odpowiednie premie, więc widać, że dbają tutaj o niezłe zatrudnienie. Ciekawe czy atmosfera dopisuje w Gdańsku.
Dorota 2016-11-28 06:34
Oszuści
1
Praktyk 2017-01-06 19:43
Fajna firma, chciałbym tam pracować.Czy jakieś przyjęcia?Może ktoś wie.
Marek 2017-01-23 11:55
Ja miałem już sprawę w sądzie i przegrałem, ale mając doświadczenie pomogłem znajomemu sprawę wygrać. Jak najdalej od Optimum. W razie pytań podaję mój mail : marcogdpl@interia.pl
Marek 2017-01-23 11:56
Ja miałem już sprawę w sądzie i przegrałem, ale mając doświadczenie pomogłem znajomemu sprawę wygrać. Jak najdalej od Optimum. W razie pytań podaję mój mail : marcogdpl@interia.pl
1
Były 2017-01-23 13:47
Optimum znam z pracy wcześniejszej i dobrze ją wspominam.
1
Marek 2017-01-23 19:29
Witaj Byly. Zachęć potencjalnych pracowników /współpracowników CKO bardziej konkretnym komentarzem. Twoja lakoniczna wypowiedź nie wnosi nic. Ja mam konkretne dokumenty na standardy Optimum, przedstaw te pozytywne i przedstaw się na portalu. Zapraszam do polemiki co warunków pracy w CKO Olsztyn .
Marek
Marek 2017-01-24 10:08
Po popisaniu umowy, odbyło się szkolenie. Pod koniec szkolenia zrozumiałam, ze nie bede konsultantem tylko naciągaczem akwizytorem. Techniki sprzedaży były dla mnie nie do przyjęcia z przyczyn moralnych.
Próbowałem wycofać się z tej pracy. ie było takiej opcji bez poniesienia tzw kosztów szkolenia, które w części już poniosłem. Ja płaciłem z hotel i wyżywienie. Faktury na te usługi były brane przez CKO. To był ich koszt za który faktycznie płacili przyjmujący się do pracy. CKO przeciw mnie wystąpiło do sądu o zapłatę za szkolenie. Tak było w moim przypadku. Poniosłam stratę około 2000zł, ale sumienie mam czyste.
Aldona 2017-01-25 11:56
Współczuję ci . To jest straszne że prawnie robi się takie rzeczy !!!! Naciąganie ludzi i tyle ...
1
Marek 2017-01-25 15:18
Zamieściłem kilka moich opinii o CK Optimum Olsztyn , dotyczyły one mojej rekrutacji w roku 2008. Po zamieszczeniu ich na portalu GO WORK przedstawiciel Optimum poinformował mnie mailowo, że obecnie nie są pobierane żadne opłaty za szkolenie, system rekrutacji i pracy jest inny. Osobiscie nie wiem jak jest.
Sprostowanie to zamieszczam, gdyż za zniesławienie Optimum grozi mi powództwem sądowym.
Marek 2017-01-27 23:40
Przy podpisywaniu umów z firmą CK Optimum polecam dużą ostrożność, najlepiej konsultacje z prawnikiem, radcą prawnym, pracownikiem PIP w celu uniknięcia błędu i ponoszenia tego konsekwencji .
W moim przypadku za podpis złożony w 2008r podczas szkolenia ponosze konsekwencje do stycznia 2017r. CK Optimum jest przygotowana na każdą okoliczność . Podpisana umowa w Olsztynie skutkuje postepowaniem sądowym w Olsztynie / jeżeli do tego dojdzie/ i nie ma znaczenia jak daleko mieszkasz, Ja mieszkam w Gdańsku i na sprawę sądową w Olsztynie spóźniłem się kilka minut /remont drogi/ . Podpis w 2008r i konsekwencje do 2017. Polecam zapoznanie się z przedstawiona umową minimum kilka dni przed podpisaniem i konsultacją jak napisałem na wstępie. Normalna umowa o pracę, umowa zlecenie to 2 -3 stony. Jak jest ok 8-10 to powinno zastanowić.
Skoczek 2017-01-29 18:57
Czy Optimum prowadzi jakieś nowe rekrutacje w Legnicy? Bardzo mi zależy na pracy w tej firmie. Z zawodu jestem elektromechanikiem, jakie można wyciagnąć zarobki? Czy są jakieś premie a może dodatki socjalne? Słyszałem, że fajni ludzie pracują to może być sympatycznie
Zdegustowana postawą CK OPTIMUM 2017-01-30 08:15
Wiesz co ? Ja również zamieściłam nie pochlebną opinie na temat tej firmy , bo takie miałam doświadczenie z tą firmą . Potem również grożono mi sądem . Ale ludzie dalej swoje........ Jak ktoś lubi.............. .
1
Marek Bandurski 2017-02-10 00:16
Witaj Mały
Podpisuje sie pod Twoja opinią.
Obecnie jestem na etapie stwierdzania zgodności z prawem umowy, którą podpisałem. Uważam, że zabezpieczała ona tylko interesy Optimum, a nie osob ktore umowę te podpisały. Umowę te podpisało co najmniej kilkanascie osób. Możliwy jest pozew zbiorowy, w przypadku wspólnego działania.
Mój adres mailowy ponownie podaję: marcogdpl@interia.pl . Mieszkam w Gdańsku.
Nowym, ewentualnym współpracownikom / pracownikom proponują przed podpisaniem umowy z firma Optimum z Olsztyna o konsultację z prawnikiem, radcą prawnym. Ustrzeże to Was przed ewentualnymi problemami. NIe podpisujcie żadnych weksli lub podobnych zabezpieczeń w umowach cywilno prawnych
Mirek 2017-02-16 17:16
Czy Optimum ma aktualnie nowe oferty pracy? Nigdzie nie mogę nic znaleźć a chciałbym tu pracować bo to dobra firma. Mam tam znajomych oni też chwalą sobie robotę. Po przeczytaniu kilku wpisów dałem spokój bo frustratów wszędzie pełno. Ludzie chcą pracować.
Monika 2017-02-16 20:18
Poznałam 40 osób które zaczynało pracę w OPTIMUM i nie znam ani jednej pochlebnej opini na ich temat .
Nikt tam już nie pracuje . To chyba o czymś świadczy ?
Większość pochlebnych opini właściciele piszą sami sobie .
A jeżeli ktoś nie wierzy to proszę samemu spróbować zainwestować swoje pieniądze i czas bo nawet tego nikt wam nie zwróci .
Radzę co może być bezcenne porozmawiać z dłużej pracującymi pracownikami ;-)
Oczywiście na mojego negatywnego meila teraz pojawią się 3 inne pozytywne hi hi na pewno dzień po dniu .
Ale są inne portale opiniotwórcze co do tej firmy tylko trzeba poszukać .......... Gdzie macki właścicieli nie sięgają .
Pozdrawiam Monika
1
Zostaw swoją opinię o Centrum Kształcenia Optimum - Olsztyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Kształcenia Optimum