brak logo

Centrum Kształcenia Optimum

Olsztyn

Opinie o Centrum Kształcenia Optimum

nowa 2014-02-11 17:01:01
Niech ktoś wreszcie napisze jakie są konsekwencje gdy się nie wypracuje tego co jest w umowie o dzieło bo taką podpisałam .Jaką kwotę i w jaki sposób egzekwują właściciele " psełdo" firmy
Marzena 2014-02-11 20:52:16
Pracuj a nie będzie konsekwencji..jaka pseudo firma? co bredzisz
1
Bohatyrowicz 2014-02-11 22:03:42
@nowa, w umowie powinny być klauzule o wysokościach kar pieniężnych za nieodpracowanie "szkolenia" (nawiasem mówiąc fajny "myk"). Jedziesz dwa dni wydajesz swoją kasę na jedzenie i nocleg, poświęcasz swój czas i jeszcze możesz być "właścicielą" tej PSEUDO firmy winny pieniądze. MISTRZOSTWO ŚWIATA!!!
@Marzena - tak trzymaj - to była ironia:)
2
nowa 2014-02-11 22:15:01
na wszystkich fora tak ładnie cukrujesz,nieżle Ci za to płacą,nie wpuszczaj ludzi w maliny i nie pisz tych bzdur.Uważajcie bo to wielka ściema.
2
Marzena 2014-02-12 09:09:52
płacą mi za pracę a co do malin...to lubię je...ale jeść:P
doświadcony 2014-02-12 12:26:27
(usunięte przez administratora) już niedługo nie będzie Pani stać na te maliny - chyba,że się Pani zatrudni do ich zbierania.
3
świeża rybka 2014-02-16 15:01:07
witam
czytam z ciekawości bo sama sobie odpuściłam
dla mnie jest to .. i nie wkładam palców miedzy drzwi bo będzie bolało
scany znalazłam w sieci wystarczy wklepac i sciagnac (za darmo)
Waszych maili nie widze pewnie dlatego, ze sama nie jestem tu zarejestrowana i jakos juz mniej wszystkim ufam
dzis dostalam przypomnienie z innej branzy (tzw proces rekrutacyjny w fazie koncowej przed rozmowa ale wystepuje
koniecznosc wypelnienia testu itd aaa i mialam go sobie pobrac z hostujemy :D

prosze jak mozna nabierac ludzi i sciagac kase
rece mi opadaja
pozdrawiam

a i dajcie znac Ci ktorzy sie zdecyduja jednak
2
shilla 2014-02-16 17:44:18
Przykre jest to, że ludzie nie mają honoru. Jak im się nie chce pracować, albo nie potrafią, to będą lżyć pracodawcę, albo kłamać. Nawet jak się za nim ujmie jakiś pracownik, to i tak napiszą, że sam sobie pisze pozytywne komentarze. W optimum faktycznie jest tak, że jak rzucasz pracę lub prawie nic nie zrobisz po szkoleniu, to musisz im zapłacić. Bzdury natomiast piszecie o wekslach i innych rzeczach, bo ja umowę podpisywałam na początku 2013 roku i nic tam takiego już nie było. Dobrze radzę się zastanowić zanim zacznie się wylewać nieuzasadnione frustracje, bo ostatnie rozstrzygnięcia sądów dają możliwość skutecznego bronienia się pracodawcom. (usunięte przez administratora)
rozczarowana 2014-03-21 20:50:37
Ja też!! uciekajcie od tej firmy!!!!!!!!!!!
2
ROZCZAROWANA 2014-03-21 20:53:05
1000 ZŁ
Haba 2014-04-09 20:23:28
Wszystkie pozytywne komentarze mają strukturę semantyczną niemal identyczną do siebie i... do wypowiedzi właściciela na żywo. Czyli pisała je jedna i ta sama osoba, która jeszcze ośmiela się mówić innym o honorze. Z dala od tej firmy!
6
bbbbbb 2014-04-13 00:52:32
Nie tyle głupota co sprytnie prowadzona rekrutacja, umowa przed szkoleniem i bezrobocie. Każdy chce dorobić, czytając o pracy np. weekendowej czy popołudniami. Ale to angażuje dużo więcej czasu i przynosi obecnie dużo mniej dochodu na czysto. Bliżej 400 niż 4000.
4
Lays 2014-04-28 22:45:47
Jeśli naprawdę tak jest, to trzymaj się jak najdalej od tych ludzi i ich biznesiku. Pieniędzy nie zobaczysz i tylko będą nieprzyjemności. A no i jeszcze się napracujesz i nic z tego nie zyskasz.
3
Mistrz Inkwizytorium 2014-04-28 23:41:14
Prawisz nam, że szukasz rzetelnych opinii. Sądzę, że szukasz entuzjastycznej aprobaty dla swojej decyzji. Obecnie chciałbyś usłyszeć zachętę typu - "To wspaniale, witaj w naszym elitarnym gronie do którego tylko wybitni mogą trafić!" Skoro lektura tego forum jest dla Ciebie nie rzetelna, to przekonaj się na własnej skórze. Jedynie proszę, nie jęcz później i nie narzekaj na swój los. Zapamiętałem z forum o tej firmie ciekawe spostrzeżenie - "Węgorz to ciekawa ryba".
2
Pffss 2014-05-22 12:37:35
Aż dziwne, że nikogo sądem nie straszą :) TO do nich niepodobne.
1
Pffss 2014-05-23 12:27:11
Nieee... to właśnie Optimum straszy sądami swoich pracowników / niezadowolonych klientów. Taka właśnie zabawna zamiana ról.
1
ON 2014-07-12 13:29:05
Opinie na tym portalu są kasowane. Nie ma sensu dyskutować konstruktywnie, gdy po napisaniu rzetelnej opinii niewygodne posty znikają.
Pracowałem w tej firmie. Bardzo mocno nie polecam! Straciłem czas, pieniądze i nerwy.
3
on 2014-07-29 15:47:38
Ależ jeszcze niedawno strona ck optimum była dostępna. Ciekawa sytuacja, dlaczego zrezygnowali z witryny.
Mistrz Inkwizytorium 2014-07-30 09:25:02
Faktycznie strona internetowa http://www.optimum.edu.pl/ ZABLOKOWANA.
1
kobietka 2014-08-02 12:14:31
głupoty wypisujecie, nie chce się wam pracować i tyle
Mistrz Inkwizytorium 2014-08-18 10:51:12
@kobietko głupstwa marne piszesz, Polacy to pracowity naród, więc nie poniżaj nas.
1
waldi 2014-09-14 21:15:30
To wszystko można sprawdzić, oficjalnie - (usunięte przez administratora) Konkurencja się złości, bo nikt tak dobrze nie płaci jak Optimum. Pewnie niedługo kolejne osoby tu przejdą. Długo sam się zastanawiałem i teraz wiem, że dobrze zrobiłem.
Dudu 2014-11-20 23:52:57
Może po prostu Optimum na chwilę obecną nikogo nie szuka do pracy. Myślę, że jeżeli naszłaby ich taka ochota i potrzeba to poinformowalibyście nas, że coś takiego miało miejsce, a tak to wydaje mi się, że sytuacja kadrowa u nich jest względnie wyrównana bez większych rozstań ostatnimi czasy - co może tylko trochę nastawi pozytywnie niektórych ludzi.
Mistrz Inkwizytorium 2014-11-27 20:53:01
Ot, choćby na pracuj.pl od około dwu tygodni zarzucają sieci. Łowią tak przynajmniej raz na pół roku.
1
megggan 2015-02-03 23:20:26
a ja się dostałam do pracy..hahhha...wbrew o mocnym przesiewie, daję radę...nawet to polubiłam, nie opierdzielam się to i kasę widzę...co wżne na czas.
oświecony 2015-02-04 08:11:00
Wpis sponsorowany!!!
2
nika 2015-02-24 23:14:35
dajecie się robić w konia tym Państwu i tyle, a oni lekką rączką za wasz wysiłek, czas i nakłady (wasze) finansowe kroją nielicha kasę, byłam dobra w tym nabieraniu biednych ludzi na kretyńskie szkolenia i do dziś mnie sumienie gryzie, wymiksowałam się z tej robótki i dziś uczciwie pracuję za o wiele lepsze pieniądze, jak ktos lubi wykorzystywać naiwność biednych w większości ludzi i ma za dużo oszczędności własnych to "polecam"!!!! tandem Wardowska- Podbielski.
4
KOALA 2015-02-25 08:10:43
a napisz mi czemu nabierałaś ludzi jak to piszesz, jak kłamałaś to nie ma dziwne, że sumienie gryzie, czemu chodziłaś do biednych ludzi, było chodzić do takich co ich stać na dodatkową edukację dzieci, wiadomo na zajęcia dodatkowe biedni nie zapisują, to można nazwać wykorzystywaniem!!! wstydz się!!!
KOALA 2015-02-26 09:41:33
piszesz małe miejscowości..chciałbym mieszkać w małej miejscowości..to co ostatnio widać było na blokadach, ludzie z małych miejscowości...JAKIM sprzętem wyjechali na drogi, nie wiem co oni robią w tych MAŁYCH miejscowościach, że stać ich na takie traktory, nie mów mi o biedzie!
mika 2015-04-07 15:44:50
Hej! Wasze komentarze i treść umowy dla instruktora, którą właśnie dostałam upewniają mnie w tym żeby trzymać się z daleka od tej firmy. Dzięki za pomoc.
bardziej zdziwiony 2015-04-08 13:58:53
Mnie dziwi fakt, że ludzie rozsyłają swoje cv na prawo i lewo, a potem są zdziwieni, że ktoś im odpowiada po dłuższym czasie. Firmy mają różne sposoby rekrutacji. Mnie zdarzyło się już, że firma odpowiedziała po 9 miesiącach. Może wybrali wcześniej kogoś innego kto się nie sprawdził i później kontaktują się z innymi. Do tej firmy też wysłałem swoje cv w listopadzie, ale na początku roku dostałem informację że wtedy szkolili osoby z innych miejsc zamieszkania niż moje, a teraz zapraszają mnie. Taka polityka firmy i nie mnie to oceniać. Chyba wiedzą po co to robią, ale mnie dziwi że ktoś składa papiery do firmy z branży którą uważa za przeterminowaną i ma o niej tak złe zdanie. Zastanów się kobieto jakie świadectwo sobie wydałaś.
Paulina 2015-04-09 14:19:26
Witam, ja też dostałam propozycję na instruktora ale równiez mam obawy? czy słusznie trzymac się z daleka od tej firmy?
instruktorka 2015-04-09 16:19:23
spoko...tu piszą osoby które się nie dostały
1
czytelnik 2015-07-25 13:16:29
kasa z wpisy, teraz rozumiem
beta 2015-08-23 20:38:07
są poważni zapłacili mi też..fakt dawno to było...po terminie ale zapłacili...B KROTEN:p
Ja jako były 2015-09-22 07:40:26
I właśnie o to chodzi - cały czas masz widzieć i czuć przed sobą ten smakowity kąsek i pędzić ile sił, żeby go sięgnąć, lecz on zawsze będzie przed tobą - bo jest tylko zanętą .....bo nie o to chodzi, by złowić króliczka, lecz o to, by gonić go.
Jeżeli podnieca cię taka zabawa, pędź do Optimum - optimalnie cię wydudkają - zapewniam, że zrobi to na tobie wielkie wrażenie.
2
Kris 2015-09-22 09:03:19
ZGADZAM SIĘ Z PRZEDMÓWCĄ . NA PEWNO NIE ZAROBISZ JAK JESZCZE NAHARUJESZ SIĘ I SPALISZ SWOJĄ BENZYNĘ. ZA Friiii. Nie polecam robota dla naiwnych .
4
Edwin 2015-09-22 09:06:01
Zgadzam się i też nie polecam. Naciągacze i tyle.
3
Jacek 2015-09-22 09:08:11
Ciekawe jak się skończyło ? Chyba nijak z tego wniosek ?!!!!
Grażyna K. 2015-09-30 19:13:22
Ja pracuję prawie półtorej roku. Z zarobkami jest różnie. Teraz mam gorszy czas i średnia z ostatnich trzech miesięcy wyszła mi na poziomie 4760 zł. Wiem akurat, bo potrzebowałam zaświadczenie do kredytu. Pracuję na działalności i sama pokrywam koszty - generalnie paliwo i mały ZUS, to z podatkiem mniej więcej 1/3 odpada. To tak z grubsza ...
Grażyna K. 2015-10-01 19:30:27
PKO to nie jest jedyny bank w Polsce. Mój zażyczył sobie dowody wpłaty ZUS i podatku do US za trzy miesiące i zaświadczenie od księgowej. Co do zarobków jeszcze, to najlepszy miałam listopad 2014 – dziewięć trzysta z groszami.
Faktycznie nie wiem ile przedstawicieli pracuje na etat, ja tylko wiem o dwóch. Mnie praca na etat zupełnie nie odpowiadała, bo działalność i tak miałam założoną na krótko przed tym jak zaczęłam pracę w Optimum.
Poza tym nikt mnie nie prosił o to żebym się wpisywała - to bzdura jakaś. Pytałam właścicieli czemu nie piszą nic na tym forum, to powiedzieli mi, że z kłamstwami wpisywanymi przez konkurencję walczyć nie będą. Faktycznie chyba tak jest bo z pracowników pracują ci co chcą. Wszystkich oczywiście nie znam, ale tych co znam na frustratów nie wyglądają. Nie ma żadnych „straszaków” w umowach. Normalne standardowe umowy. Może być tak, że to konkurencja czarny PR nam robi. Pewnie celowo, bo co chwila przechodzą tutaj jakieś osoby, a to z jednej, a to z drugiej firmy …
Florian 2015-10-02 17:15:11
A skąd ty kolego masz te wszystkie informacje? Czy ty aby przypadkiem nie pomyliłeś firm? Ja akurat po okresie próbnym wybrałem umowę o pracę i od pół roku pracuję w Optimum na umowę o pracę. A już kompletnie nie kapuję po co Optimum miałoby podnajmować lokal do prowadzenia szkoleń jeśli im ten lokal niepotrzebny. Czy ty przypadkiem nie jesteś jakimś kretem, który niedowidzi, niedosłyszy a rozsiewa plotki? Ciekawe jaki masz w tym interes, żeby wprowadzać innych w błąd?
jerry74 2015-10-05 09:12:04
Bo to konkurencja się wpisuje, a to jest najlepszy na to dowód. Żaden z pracowników tego nie pisał, bo nikt z nas nie pracuje na zlecenie. Chyba że ktoś, kto tylko sobie dorabia... Też każdy kto tu pracuje, dokładnie wie jak wyglądają szkolenia i że żadnych sal od innych firma do tego nie wynajmuje. Żenada!
Maria 2015-10-05 13:37:17
Ile wynosi wynagrodzenie za cały etat dla osoby rozpoczynającej? Czy są jakieś dodatki?
Czy pracuje się w soboty i niedziele? Jeżeli tak, to ile dostaje się za dni ustawowo wolne od pracy?

haha 2015-11-26 08:50:56
na działalności nie bierze się zaświadczeń
xxx 2016-01-16 11:37:32
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
2
ggg 2016-01-21 11:29:30
Czy ktoś może mi napisac konkretnie na czym polega problem w tej firmie? Czemu ta praca to wyzysk? I czemu jesescie niezadowoleni? Czy konieczna jest dzialanosc? Jakie narzedzia pracy? Jakie rozlioczenia za paliwo? Konkrety prosze a nie ogolniki i nie emocjonlane wypowiedzi. Z gory dzieki
Felix 2016-03-21 18:54:22
Ludzie czytajcie wcześniejsze opinie. Ta firma to żenada .
pust 2016-05-08 21:14:30
Gotowość do pracy zmianowej jest rozsądna, ale ciekawe jakie dają zarobki. Można liczyć u nich na odpowiednie premie, więc widać, że dbają tutaj o niezłe zatrudnienie. Ciekawe czy atmosfera dopisuje w Gdańsku.
Dorota 2016-11-28 06:34:38
Oszuści
Zostaw swoją opinię o Centrum Kształcenia Optimum - Olsztyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Kształcenia Optimum