Centrum Językowe KONIK

Głogów

Opinie o Centrum Językowe KONIK

gość 2015-08-08 09:12
Do pana Mateusza- Przykro nam tak wyszło ale dostaliśmy informacje od osoby trzeciej, że Pan Mateusz miał obowiązek nam wypłacić pieniądze do pt. Widocznie tak nie miało być, podpisuje się pod kolegą, oraz wycofuje wszystkie fałszywe oskarżenia w stronę Pana oraz Państwa firme. Zachowaliśmy sie bezczelnie i nie etycznie, za wszystko bardzo przepraszamy i obiecujemy nie dopuścić już do takiej sytuacji
1
Ewelina 2015-08-09 16:20
Współpracuję z firmą KONIK od ok. 4-ch lat. Jestem zadowolona zarówno z pomocy ze strony firmy, jak też ze sprawy najważniejszej- z terminowości wypłat. Nawet, gdy wg umowy miałam otrzymać wynagrodzenie do 20-go, gdy poprosiłam o wcześniejsze przelewy na konto ze względu na spłaty kredytów, pieniądze wypłacone były już 8-9-go każdego miesiąca. Oczywiście, przypilnowałam podopiecznych, aby również rachunki płacone były w terminie. Na starcie mojej pracy, gdy potrzebowałam pomocy, jakichś wyjaśnień pomagano mi. Obecnie, gdy wiem w jaki sposób to wszystko działa sama z koleżankami zmienniczkami ustalamy sobie terminy zmian, bądź sposobu dojazdu. Jest to praca niełatwa, frustrująca, z dala od domu i najbliższych, ale cieszę się, że mam możliwość zarabiania bardzo dobrych pieniędzy. Oczywiście staram się, aby moi podopieczni byli zadowoleni i zadbani, bo to świadczy o mnie i o firmie, która reprezentuję. Dzięki takiej postawie, Niemcy, Szwajcarzy, Luksemburczycy, Brytyjczycy itp.
najbardziej cenią sobie właśnie nas- czyli Polki.
Ewelina 2015-08-09 16:55
Uzupełniam powyższą wypowiedź- pracuję w firmie Konik jako opiekunka. Nie ukończyłam szkoły dla opiekunek, lecz przed rozpoczęciem pracy pól roku przepracowałam jako wolontariusz w hospicjum, aby wiedzieć jak zająć się pacjentem.
A mój wybór padł na firmę Konik, ponieważ firma Promedica 24, do której złożyłam aplikację- ok. 4 lata temu zaproponowała mi wynagrodzenie o ok. 300 E niższe, niż Konik. Zaznaczam, że w jednej i w drugiej firmie startowałam po 3-miesięcznym kursie nauki j. niemieckiego.
1
nick 2015-08-21 08:50
Orientuje sie ktos ile firma konik sobie potraca ?
8
kancus89 2015-08-31 16:07
Witam wszystkie Panie i Panów
Polecam firmę Konik, wypłaty zawsze są na czas, premie, zwroty kosztów podróży.( usunięte przez administratora ) należy do najbardziej rzetelnych i rozsądnych pracowników firmy warto z tą panią załatwiać formalności. Cała organizacja przebiega szybko i bez problemów, szefowa jest bardzo wyrozumiała. Pracuję tutaj ponad 5 lat i nie mogę powiedzieć złego słowa, wszystko załatwione, wszystko zorganizowane i punktualne. Szefostwo naprawdę robi wszystko, żeby tylko pracownicy byli zadowoleni. :)
Marzena 2015-09-11 13:45
Ja uważam, że jest to najlepsza polska firma , jaka w ogóle istnieje na polskim rynku. Jak człowiek pracuje i ładnie się sprawuje to nawet firmowe gadżety dostaje. Ja mam umowę bez zastrzeżeń i pieniądze na czas. A paniom się pewnie rodzina nie podobała i ich warunki i wystawiacie złą opienię dla Konika , bardzo nieładnie. Ja jestem w 100% zadowolona :)
Pozdrawiam
Lidia Bielsko 2015-09-12 09:01
Potwierdzam słowa Pani Marzeny jeżdżę z Konikiem już 3 lata i jestem bardzo zadowolona kasa na czas obsługa firmy super polecam bardzo , rekrutowałam koleżankę jedzie teraz drugi raz i jest bardzo zadowolona .Ja teraz jestem u pani która jest leżąca daje mi bardzo popalić w dzień i w nocy ale nikt nie mówił że będzie pięknie daje rady i jest super . Dziękuje firmie Konik za możliwość pracy.Pozdrawiam
Marzena 2015-09-21 09:28
Wszystko zależy od rodziny do której się jedzie, od wykonywanej pracy, od znajomości języka i od czasu na jak długo się wyjeżdża. Ale do 1300 można wyciągnąć.. nawet jeśli ta firma i tak oferuje największe pensje z pośród innych polskich firm.
obserwator 2015-09-26 13:03
skoro jesat tak dobrze to czemu Konik ma tyle nieobsadzonych miejsc ?
aż czarno od waszych ogłoszeń...
na forach można poczytać opinie jak to się podobno wspaniale z wami pracuje...
(usunięte przez administratora)
7
spostrzegawcza 2015-09-28 21:06
Ha ha ha, Pracujesz ponad 5 lat! Ciekawe, bo agencja pracy funkcjonuje od lata 2011 roku.
15
Marzena 2015-10-09 11:52
Nie przypominam sobie abyśmy proszę pani przeszły na "Ty".
Będzie Pani tak miła i nie będzie obrażać ludzi , których nie zna! Skąd Pani wie jak wyglądała moja współpraca z tą firmą na początku i na jakich warunkach?? Pracuje 5 lat i amen. Na forach obowiązują zasady przyzwoitego zachowania proszę panią! A forum dotyczy pracy i wykonywanego konkretnego zawodu a nie obrażania pracowników. Miłego dnia :)
2
anonim 2015-10-10 10:49
Nie wiem po co wysyłacie te zapytania, skoro negatywna odpowiedż na temat firmy Konik jest momentalnie usuwana. To my mamy ich tylko chwalić ? Pozdrawiam
16
zuzi 2015-10-15 14:31
witam mam zamiar wyjechac do opieki do niemiec przez agencje konik polecacie ale szczerze maja duzo ofert pozdrawiam zuzia
Marzena 2015-10-15 16:15
Z całego serca szczerze polecam :)
Lidia Bielsko 2015-10-16 09:11
Witam serdecznie szczerze polecam firmę konik pracuję już 3 lata z tą firmą i nie narzekam , a że ma ją dużo ofert to chyba dobrze to znaczy że są operatywni nie narzekam polecam gorąco Mam kontakty z paniami które są z innych firm i wiem na 100% że mój wybór jest super pracując z firmą konik.
1
MARZENA 2015-11-19 10:00
W tej firmie warto być dobrym pracownikiem! Rzetelność, pracowitość i sumienność jest wysoko ceniona i nagradzana! Z wielką przyjemnością wystawiam KOLEJNY pozytywny komentarz:) wszyscy są bardzo mili, z wszystkim można się dogadać, wszystko dopięte i załatwione na ostatni guzik, przyjemnie po pracy wraca się do domu :)atmosfera pracy na Nobel :)Pomoc szefa i szefowej zasługuje na Oscara:)po urlopie z ogromną chęcią przystąpię do kolejnej wielomiesięcznej współpracy. Dziękuję Firmie Konik. Pozdrawiam i Polecam!
Lidia Bielsko 2015-11-20 09:54
Witam wszystkich serdecznie i zgadzam się z wypowiedzią pani Marzeny to co napisała to szczera prawda firma KONIK jest na medal współpraca super . Pozdrawiam
xxx 2015-11-25 14:03
A czy ktos ma z tej firmy pieniadze na dzieci i umowe niemiecka?
5
Tomasz 2016-01-26 00:53
Mógłby Pan podać dokładnie na jakiej podstawie prawnej ,, wypisywanie klamstw jest karalne''?
1
Marzena 2016-02-04 15:09
Witam wszystkich pracuję w Niemczech już ponad 5 ty rok i jestem tu od czasu całej tej akcji z imigrantami, nie wypływa to wcale ani na mnie ani na moją pracę, przynajmniej w opiece jest to najlepsze neutralne stanowisko jakie można zająć. I proszę mi wierzyć w Niemczech jest nadal kolorowo teraz mamy Karnawał i Fasching :) więc jest ciekawie :) Polecam wszystkim ! :) :*
1
kk 2016-02-22 14:46
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z Konikiem ?
Marzena 2016-03-18 17:17
Ja mam doświadczenie, 5 lat z tą firmą, jestem mega zadowolona. :) Polecam :)
Marzena 2016-03-21 08:48
oh rozłąka to fakt to męczy, ale ta firma pomaga jak może, poza tym fajnie jest też np. na Wielkanoc coś kupić rodzinie, wcale też nie jest powiedziane, że trzeba wyjechać na wieki, można najpierw spróbować , zobaczyć np. na 6 tygodni, nikt do niczego nie zmusza, ale czasem jest dobrze spotkać nowych ludzi, pogadać i przy okazji zarobić trochę pieniążków i wrócić do domku :)
justyna131211 2016-04-14 10:01
Pracuje nie narzekam ok firemka
opiekunka 2016-08-06 00:07
po przeczytaniu tych opini odechcialo mi sie tej pracy z nimi . (usunięte przez administratora)
5
asss 2016-08-06 09:56
wlasnie szukam i ja czegos rzetelnego, jakiejs porzadnej agencji pracy ktora posiada uczciwe oferty pracy i przede wszytskim zatrudnia na legalnych warunkach pracy, widze ze ogłoszeń mają bardzo dużo jednka opinie dosc nie pochlebne
2
David 2016-08-18 11:51
Zapis o zakazie publikowania informacji/opinii na temat tego podmiotu pod groźbą kary pieniężnej mówi o CJK wszystko.
6
Aldona 2016-09-22 20:45
Ja od 3 lat jeżdżę z konikiem i jestem mega zadowolona. Mam super babcie, bardzo dobrze trafilam i poza tym mam dobrą pensję. Język wyćwiczyłam przy okazji i niedługo będe zarabiała jeszcze więcej. Panie w koniku są bardzo miłe i zawsze służą radą. Umowa na czas i wszystko gra. Polecam wszystkim konika, jak kto chce podam numer telefonu
3
Ewa 2016-09-25 11:28
Odnosnie oferowanego wynagrodzenie dużo informacji można znalezć na stronie internetowej Firmy w zakładce "oferty pracy"
Ewa 2016-09-25 11:28
Odnosnie oferowanego wynagrodzenie dużo informacji można znalezć na stronie internetowej Firmy w zakładce "oferty pracy"
Anai 2016-09-28 16:14
Pracuję 4 lata u konkurencji w opiece , wszędzie dobrze gdzie nas nie ma . Każda firma ma bonusy , promocje
a dobra współpraca zależy od opiekunki kontraktu i rodziny podopiecznego . Nie każdemu idzie dogodzić . Zapotrzebowanie na rynku opiekunek jest bardzo duże i dlatego powstało tyle firm . Największe zarobki są w granicach 1400 eu z bardzo dobrym językiem i opieką nad dwiema osobami . średnio wychodzi 1200-1300 . Różnica może polegać tylko na wysokości odprowadzanych składek do ZUS u. Pozdrawiam koleżanki i kolegów po fachu :)
1
alicja 2016-09-29 21:00
Korzystałam u nich z kursu przez skypa i muszę przyznać, że dużo się nauczyłam, a pani lektor bardzo miła. Później znaleźli dla mnie ofertę, łatwo nie było bo chciałam pracę tylko w Berlinie, ale muszę przyznać, że wcale nie trwało to długo. Wyjechałam tylko raz na wakacjach, bo ogólnie mam stałą pracę u siebie, ale akurat mieliśmy ciężką sytuacje i trzeba było coś zarobić. Także firma sprawdzona, a podejście do opiekunek bardzo profesjonalne.
tereska 2016-09-30 22:53
Zdecydowanie polecam współpracę z nimi. Wyjeżdżam jako opiekunka i zawsze wszystko jest dograne.
ell 2016-10-08 23:50
Konik to dobra, wiarygodna firma. Nie ma nigdy żadnych problemów i "kwiatków" na miejscu, tak jak mówią tak jest i to sie ceni
wii 2016-10-09 13:39
szkoda ze konik odprowadza zus od najnizszej a nie od sredniej krajowej jak to robia inne firmy
5
www 2016-10-16 19:07
Najwięcej mają chyba ofert dla opiekunek, sama wyjeżdżałam kiedyś. Miałam nawet okazje poznać szefową tej firmy i jest to przesympatyczna kobieta. Polecam.
aa 2016-10-23 17:31
No ofertę mają naprawdę ciekawą i fajne zarobki, kiedyś takich nie było
kaja 2016-10-30 20:47
najlepsza firma! współpracowałam już z różnymi, ale tak dobrze mi nie było nigdzie, wszystko jest zawsze dograne, czuję się doceniona! Polecam wszystkim opiekunkom spróbować
agata 2016-11-06 19:44
Bardzo szybko mi znaleźli stelle, fakt że mam dobry język i doświadczenie więc łatwiej coś znaleźć, ale i tak podejście bardzo profesjonalne. Można podać swoje wymagania co do pracy i się tego trzymają. Ja podałam konkretne miejsce i nie chciałam osoby leżącej, żeby nie dźwigać i taką też mi znaleźli ofertę. Także firma solidna i profesjonalna, z czystym sumieniem mogę polecić.
kornela12 2016-11-13 21:47
mają duże premie teraz na święta aż 100 euro plus podwójna dniówka, moim zdaniem opłaca sie
1
asia 2016-11-20 23:26
kornela12 to rzeczywiście ładne premie dają, gdzie mogę znaleźć ich oferty?
kornela12 2016-11-27 22:40
http://www.pracadlaopiekunek24.pl tutaj w zakładce oferty pracy
gośka 2016-12-12 00:13
Jako opiekunka pracuję już 5 lat. Wyjeżdżałam już z różnych firm i najbardziej jestem zadowolona własnie z konika, spotkałam się tutaj z bardzo profesjonalnym podejściem, bardzo szybko znaleziono dla mnie fajną ofertę. Ważne jest też to, że nie kłamią na temat podopiecznych, a pieniążki zawsze są na czas. Polecam i pozdrawiam.
Zuzanna 2017-03-16 11:58
@gośka rozumiem, że dobrze współpracuje Ci się z Centrum Językowym KONIK. Możesz opowiedzieć więcej na temat tego co uważasz za największy plus firmy? Chętnie też usłyszymy więcej na temat Twoich doświadczeń z pracy.
5
Renata 2017-07-17 16:05
czy ktos wyjeżdzał do pracy przez Centrum konik 24 do Niemiec do pracy do sprzątania na campingi . Bardzo prosze o odpowidz i opisanie jak jest naprawde , bo mam oferte by jechac tam do pracy i nie wiem jak tam jest naprawde . Renata
1
mk 2017-07-21 16:50
Tez wysylalam cv tam. W ogłoszeniu napisane od 25 lat praca. A po jakimś czasie piszą ze za młodzi jestesmy do tej pracy. Ja mam 27 lat chłopak 30. (usunięte przez administratora).
mako 2017-07-23 13:24
Do właściciela firmy. Chciałam wiedzieć czy na ogłoszenia które wyatawiacie o zatrudnieniu sam pan odpisuje❔
MAGDALENA 2017-08-11 19:30
FIRMA ORAZ PRACOWNICY SUPER . FAKT ZE 2 RAZY TRAFILAM NA ZLA PRACE NIE Z ICH WINY POPROSTU LUDZIE TO [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ZA TO KASA NA CZAS ZAWSZE MA SIE KONTAKT Z BIUREM . W NIEMCZECH NIE ZOSTAWIAJA NAS NA PASTWE LOSU . FAJNA FIRMA ZAPEWNE ZNOWU Z NIMI POJADE :)AAA I WYJEZDZAM JAKO KELNERKA WIEC KASE PLACA MEGA DOBRA POLECAM
1
aj 2017-08-12 12:48
Poszukuję osób, które pracowały na campingach w Prerow i były zatrudnione przez agencję konik. (usunięte przez administratora)Pozdrawiam.
aj 2017-08-12 12:57
Radzę odpuścić sobie ten wyjazd, szczerze nie polecam.
Zostaw swoją opinię o Centrum Językowe KONIK - Głogów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Językowe KONIK