Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Konsorcjum Ochrony Kopalń

zdjecie uzytkownika
Pracownik KOK. - 2013-12-11 20:24:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zwol.zw. Solidarności k. rewizyjna - 2013-12-11 15:51:53]:
To nieważne co było wcześniej. Ważne jest, co będzie z firmą w przyszłości.
zdjecie uzytkownika
Wiem - 2013-12-11 20:39:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tylko ze ten pan co był wcześniej w zarządzie dalej siedzi na stołku tyle ze wyższym i pamietam jak z jednej pani zrobili panią dyrektor po to żeby dać jej odpowiednia stawkę na spłatę kredytu za auto. Potem gdy zmienił sie zarząd to szybko została v-ce przewodnicząca i jest nie do ruszenia ani ona ani jej hiper wysoka stawka. Ten kok musi być sprzedany tu każdy patrzył i patrzy tylko na własny biznes
zdjecie uzytkownika
wiemy - 2013-12-12 06:17:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ten zarzad jest (usunięte przez administratora) tu mowa jest o zwalnianiu emerytow a z drugiej strony innym emerytom tym od kontroli wewnetrznej nic sie nie dzjeje a nawet im sie umowy przddluza takie to rzady totalna nie sprawiedliwosc a ile ci panowie od kontroli wewnetrznej maja na zlecenie w KR i to w godz pracy w KOK starczylo by na 4 ludzi
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
oskar - 2013-12-12 10:27:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Przyczyny chęci sprzedaży firmy należy szukać w rozbudowanej administracji. Koszty jej utrzymania są bardzo duże nie mówiąc o etatach na oddziałach które w ogóle nie powinny istnieć. Co to za fikcyjne stanowiska się potworzyły ( np. z-ca kierownika sekcji) Dział marketingu jak w 99,9% świadczymy usługi dla kopalń i wiele innych niepotrzebnych wydatków których nie powinno być. Nowy właściciel pewnie będzie miał swoją administracje i okaże się że kilka ludzi zrobi to co teraz robi prawie sto. A stanowiska byłych i obecnych związkowców to już paranoja! Obudź się zarządzie byle nie za późno
zdjecie uzytkownika
zwol.zw. Solidarności k. rewizyjna - 2013-12-12 16:24:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co piszecie o stawkach w innych firmach, które uczestniczą już dziś w przetargach, to rozpiętość 7,5 -13,0. Jest to stawka na rękę. Zestawiając to z tym co osiągają pracownicy w KOK , to uważam że nie ma różnicy.
zdjecie uzytkownika
zyx - 2013-12-12 18:59:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś napisał :chcesz życ,daj drugiemu życ
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
zasłyszane od admina - 2013-12-12 22:15:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też chcę premię świąteczną
(reszta usunięta przez administratora)
zdjecie uzytkownika
naraz/nadwa - 2013-12-15 13:03:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba będzie premia.Wycina 100 %
zdjecie uzytkownika
wwww - 2013-12-17 13:22:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opinię o KOK-u powinien pisać tylko ADMINISTRATOR!!!!
zdjecie uzytkownika
radek - 2013-12-17 21:38:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I tej wersji należy się trzymać.
zdjecie uzytkownika
GUSTAW - 2013-12-18 15:20:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wiecie Co Drodzy Przedmówcy . Jest problem do rozwiązania.
Projekt " odstąpienia " KOK - u. Załoga huczy .. każdy jest przestraszony co będzie . O ile wiem nie odbyło się jakiekolwiek spotkanie strony związkowej z załogą. Wszystko ulotki , podpisy . Nie rozumiem braku jakiejkolwiek reakcji na to co się dzieje . Broń boże nie chce wywołać burzy . Zadna organizacja związkowa sama nie Wygra z Kompanią . Dzwoncie do Swoich przewodniczących !! Molestujcie ich . Związki nie są po to żeby rozdawać PACZKI na ŚWIĘTA . Są od bronienia NAS . BRONIENIA . A JESTEŚMY ZAGROŻENI . SCALMY SIĘ . niezależnie do jakich związków należymy . BEZ jedności LEZYMY . Uświadomić ich trzeba . Na logike ( może nie radze sobie z tym ) biorąc całą sytuacje , w tej chwili jesteśmy najbardziej zagrożeni jako pracownicy . I NIC się NIE ROBI . WYSTOSOWANIE PISM . OK . ALE ROZMOWA Z ZAŁOGĄ ? DZIAŁANIA INNE ?? Że tak łatwo się nie poddamy . Idziemy na rzeź . ZERO OBRONY . NIC
NIe kłóćmy się . ALE RAZEM DZIAŁAJMY . POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
Koleżanka z Północy - 2013-12-18 16:43:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drogi Gustawie. Nie rozumiesz braku reakcji Związków na to co się dzieje. Ja też nie, ale poszperalam w necie szukając informacji na stronach związkowych o sytuacji naszej firmy. Niezależny związek umieścił na swoim profilu na FB informacje o wydarzeniach na Ukrainie, o spotkaniu przeciwko umowom śmieciowym, ale na próżno szukać choćby wzmianki o KOKu. Czyżby los swoich członków w ogóle ich nie interesował??? Przewodniczący innego związku w bardzo obszernym artykule rozpisuje się na temat planowanych zmian w KW, szczyci się dostępem do tajnych informacji, ba nawet podaje ile osób z jakiego dzialu odejdzie, ale o KOKu i członkach tego związku w naszej firmie ani słowa. Zbieg okoliczności?? Czy losy pracowników naszej firmy są im obojętne? Raczej to drugie. Zastanawiająca jest ta cisza wokół naszej firmy, aż dzwoni w uszach tak cicho. Myślę, że nadszedł czas na reakcję pracowników, bo dalsze czekanie, aż coś się wydarzy nie ma już sensu. PRZYPOMINAM, , ŻE CZAS KOŃCZY SIĘ 28 grudnia br. Zostało tyko 10 dni na sprzeciw wobec planu KW SA, potem możemy się pakować.
zdjecie uzytkownika
Olek - 2013-12-19 05:40:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Związkowcy już u nowego pracodawcy dzibią! Oni śą już dogadani.
zdjecie uzytkownika
PiekielnieSzybki - 2013-12-19 09:36:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedno proste pytanko. Jakie chcecie działania podejmować ? Strajk ? Pójście na urlopy ?? Tu chyba nie ma ratunku. Prawda jest taka że dla KW jesteśmy za drodzy. Jest wiele firm ochrony które są w stanie zrobić to co teraz KOK za połowę tej ceny... Czyli dla KW same korzyści....
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2013-12-19 12:01:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie czas na domysły. Jeżeli zajdzie potrzeba, czyli nastąpi ten czarny scenariusz- sprzedaż KOK-u, to będziemy musieli poprzeć górnicze związki zawodowe w demonstracjach pod KW w Katowicach. Tu będziemy musieli się zjednoczyć. Jest nas ok 1,4 tys. pracowników i pamiętajcie , że nie chodzi tylko o ochroniarzy.Odpowiedzcie sobie na pytanie: jaka firma będzie w stanie wejść na kopalnie za nas z dnia na dzień ? ŻADNA !!! Muszą nas podkupić na 1 rok może 2 lata, żeby ich ludzie nauczyli przez ten czas procedur kopalnianych. A od tego jest internet, żeby ludziska z Południa i Północy byli w kontakcie i wspólnie działali. Nie przyjmujemy ich warunków za żadną cenę i pozostaną w(usunięte przez administratora) To takie trudne do przewidzenia ? To jest podobna sytuacja jak wtedy gdy przekształcał się NZOM w KOK, tylko wtedy nas podeszli podstępem. Jednych przekonali groźbami innych obiecankami. I tu może być taka sama sytuacja.
zdjecie uzytkownika
Bogdan - 2013-12-19 14:36:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mylisz się kolego,obca firma nie musi mieć tylu ochroniarzy,po wygranym przetargu zabiera kopalnię razem z ochroną kto chce wtedy może odejść, czasem negocjują ale zawsze jakoś dziury pokleją.Pracowałem 11 lat na kopalni JSW i nie jedna firma nas przejmowała nie przejmowali się że nie mają ludzi znających nowy obiekt 90% zostaje starych.Ale musicie wiedzieć w KOKu że co weszła nowa firma było lepiej coraz lepiej tak jak wszędzie.Pozdrawiam Bogdan
zdjecie uzytkownika
zwol.zw. Solidarności k. rewizyjna - 2013-12-20 22:00:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koleżanki i koledzy z KOK !
Przyszły dla Was ciężkie czasy . Wielu ludzi którzy was dzisiaj reprezentują z związkach zawodowych na podobne wyzwania jest kompletnie nie przygotowana.
Dziś nie wystarczy się poklepać po plecach z prezesami .
Dziś trzeba swoją osobowością coś istotnego reprezentować i potrafić artykułować istotne kwestie .
Dziś mam poważne obawy, że z taką właściwą reprezentacją możecie mieć kłopot.
Przez całe lata niszczono każdą wartościową osobowość , (usunięte przez administratora) , dlatego można obawy czy ci ludzie będą mogli coś istotnego osiągnąć .
Jeszcze nie wszystko jest stracone, piłka dalej jest jeszcze w grze
Jeszcze jest czas by to wygrać ale musicie znaleźć wśród siebie lepszą reprezentację.
Teraz wszyscy muszą ciągnąć w jedną stronę . Z tym zawsze było w firmie nie najlepiej, bardzo często wygrywała prywata .
Nawet gdy pojawi się nowa firma to właściwa reprezentacja będzie szalenie istotna. Z tymi co was dzisiaj mają bronić podejrzewam ,że utoniecie. Nie wszyscy są beznadziejni ale w moim odczuciu zdecydowana większość .
zdjecie uzytkownika
ecik - 2013-12-20 23:17:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nawet gdy pojawi się nowa firma to właściwa reprezentacja będzie szalenie istotna. Z tymi co was dzisiaj mają bronić podejrzewam ,że utoniecie. Nie wszyscy są beznadziejni ale w moim odczuciu zdecydowana większość

taak,tow(usunięte przez administratora) NIECH ŻYJE !

kolejny raz mnie wytną.
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2013-12-21 18:48:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ecik - 2013-12-20 23:17:23]:
Nie(usunięte przez administratora)A kto nas uratuje Związek Zawodowy Kierowników ? :) Może i tak ale nie sam tylko wspólnie z innymi zw. zawodowymi.
zdjecie uzytkownika
LG - 2013-12-22 11:17:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skończcie pisać głupoty, sprzedaż jest już przesądzona i nikt tego nie zmieni i nikt tego nie ma zamiaru zmieniać.
Związki kopalniane mają nas gdzieś daleko, nigdy nie miały zamiaru nas bronić to tylko było stwarzanie pozorów.
A nasze związki to sobie mogą.....
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2013-12-23 20:07:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najbardziej obawiają się o swoje stołki "szefowie"BO ICH STANOWISK JUŻ NIE BĘDZIE'i będą pracować tak jak inni, odczują nieraz smak goryczy/do tej pory uważali się za panów/koniec wieńczy dzieło!!!!!
zdjecie uzytkownika
zgred - 2013-12-23 22:02:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [obserwator - 2013-12-23 20:07:54]:
i 9,50 brutto na godz.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-12-24 08:58:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem, bo już do naszych nie należysz. Jesteś OBCY, człowiek z ulicy. Nie jesteś już członkiem Związku Zawodowego w KOKu. Twój czas już się skończył. Nie masz swojego życia? Swoich spraw? Miej honor i odejdź zamiast trzymać się nas jak rzep psiego ogona. Honorowy obowiązek??? Jaki obowiązek, ktoś Cię o to prosi??? DAJ NAM SPOKÓJ.
zdjecie uzytkownika
zwol.zw. Solidarności k. rewizyjna - 2013-12-26 19:57:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownik najwyraźniej nie wie czemu służą związki zawodowe. Chcę cię poinformować ,że nie rozdawaniu paczek na święte te czy inne.
Służą przede wszystkim temu by zatrudnienie pracownika w firmie miało charakter godny , a pracownik nie był traktowany jak (usunięte przez administratora).
Mało wiesz o życiu .
Tymi którzy stracą nie będą zwyczajni pracownicy.
Wasi przełożeni, którzy nie będą potrafili się dostosować do nowych zasad mogą stracić wiele .
Zapamiętaj "pracownik" , że ci ze styropianu SOLIDARUCHY walczą do końca , JA JESTEM JEDNYM Z NICH.
Efekt mojej walki jest bliski.
Gdy już przestanę się wtrącać to będzie oznaczało, że wszystko co miałem do załatwienia załatwiłem "pracownik"
zdjecie uzytkownika
Janek - 2013-12-26 22:12:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za darmo paczki rozdajecie ???
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-12-27 12:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zwol.zw. Solidarności k. rewizyjna - 2013-12-26 19:57:22]:
BYŁEŚ, BYŁEŚ.
"Efekt mojej walki jest bliski" - szaleńcem zalatuje.
Dyskusja totalnie bezsensu.
zdjecie uzytkownika
Zatrudniony - 2013-12-27 18:04:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ha,ha ... "Efekt mojej walki jest bliski" tak jak koniec kok-u jest bliski, bo to chyba chciał powiedzieć nawiedzony solidaruch nawiasem mówiąc do którego końca przyczynili sie jego kolesie po fachu.
zdjecie uzytkownika
'koleś" - 2013-12-28 15:35:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolesie z solidórności mają się dobrze i coraz lepiej,klepiąc sie po plecach z zarządem zacierając lepkie łapki.
zdjecie uzytkownika
wiesław - 2013-12-28 23:08:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie Prezesie.Zadanie wykonane.
zdjecie uzytkownika
LG - 2013-12-29 15:52:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak to prawda niektórzy juz próbują się ustawiać do nowej sytuacji.
Szczególnie ci co co chwile latą do prezesa, a nie mają czasu na wykonanie swoich obowiązków , ale nasi kierownicy mają od tego ludzi, którzy zamiast wykonywać swoje obowiązki robią papiery za kierowników.
Jeżeli chcecie wiedziec o których chodzi to mogę napisać , ale i tak to skasują.
zdjecie uzytkownika
mark15 - 2013-12-29 19:06:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [LG - 2013-12-29 15:52:08]:
Zwłaszcza na kwk knurów
zdjecie uzytkownika
histeryk - 2013-12-30 19:43:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
za to,co Twoi kolesie związkowi przygotowali sprzed 24-laty powinniście wszyscy być na bruku
zdjecie uzytkownika
zatroskany - 2013-12-30 23:03:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bobrek,Brzeszcze,Makoszowy do likwidacji.Szczy-Knur do sprzedaży.Firma pozwalnia czinowników,zejdzie z kosztów i znów będzie git i spoko.
zdjecie uzytkownika
PiekielnieSzybki - 2013-12-31 08:01:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak to mają socjaliści w zwyczaju, cele szlachetne ale konsekwencje dla ludzi tragiczne. Panie Solidarność czy zdaje sobie Pan sprawę że gdy tylko zlikwidujecie Kopalnie Rudzkie to ludzie zostaną z jedną wypłatą w Koku, a resztę dorabiać będą gdzieś na markecie ?
zdjecie uzytkownika
zatrudniony - 2014-01-01 18:50:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tylko że solidarność (lider W) opowiada że to dla dobra ludzi, KR powinny być zlikwidowane i to właśnie pracownicy się tego domagają. Panie zwolniony związkowiec też uważam że to nie folwark prywatny tylko przedsiębiorstwo państwowe, więc pytam dlaczego solidarność ustawiła do zarządu swoich ludzi - to nie jest WASZA PRYWATNA FIRMA, ludzi bez doświadczenia którzy dopiero studiują zarządzanie ryzykiem bo v-ce ekonomiczny jest komiwojażerem nigdy nie miał doświadczenia które jest szczególnie potrzebne przy zarządzaniu tak dużą firmą w obliczu sytuacji kryzysowych a w takiej obecnie znajduje się nasza firma.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-01-02 09:41:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobrze powiedziałeś zwol. związkowiec,komuna skończyła się w 1989r i na pewno nie dzięki takiej solidarności jaka jest dzisiaj bo ta która jest dzisiaj obdziela stanowiskami swoimi ludźmi jak partia czerwonych, wiec lepiej nie mów o demokracji bo się ośmieszasz, nie jesteś u nas w firmie więc nie widzisz tego co my.
zdjecie uzytkownika
ecik - 2014-01-02 22:00:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wielka szkoda,że brak jedności wśród szefów związków.Rywalizują tylko w obsadzie zarządu już i tak ubezwłasnowolnionego i podziale kasy z socjalu dla siebie.Nie dziwota że Kompania chce spuścić taką upolitycznioną spółeczkę.

(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
kadrowy - 2014-01-03 21:09:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeden komiwojazer,drugi chinski mysliwy,a dowodzi(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
koczek - 2014-01-05 19:06:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wielkie mi uczyniłeś pustki w KOK-u moim
mój drogi związkowcu tym zniknięciem swoim
;-)
zdjecie uzytkownika
AniaM - 2014-01-09 15:49:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co powiecie o nowym zarządzeniu wiceprezesa: zakaz używania prywatnych telefonów komórkowych
zdjecie uzytkownika
PiekielnieSzybki - 2014-01-09 16:09:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z czym to jest związane !?
zdjecie uzytkownika
AniaM - 2014-01-09 17:31:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PiekielnieSzybki - 2014-01-09 16:09:04]:
Najstarsi górale nie wiedzą.
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-01-09 17:36:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarządzenie raczej śmieszne, ale..... gdyby się wczytać to chyba chodzi o zakaz używania tel. komórkowych jako dyktafonów i aparatów fotograficznych, a nie jako środka łączności ze światem.A jeżeli się mylę to całkowity zakaz używania telefonów komórkowych (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
doratca - 2014-01-09 22:29:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to pośpiesz,bo światło gaszą.
zdjecie uzytkownika
znowu ja - 2014-01-10 22:56:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
znowu mnie wykasowali. powiem jeszcze raz. GDYBY KW CHCIAŁA UTRZYMAĆ KOK, TO DO ZARZĄDU NIE POWOŁAŁABY (usunięte przez administratora)O KTÓRYCH MA ODPOWIEDNIE ZDANIE. WCZESNIEJ PRZEZ WSZYSTKIE LATA DAWALI SWOICH BO CHCIELI TRZYMAC NASZĄ SPÓŁKĘ.
zdjecie uzytkownika
koczek - 2014-01-10 23:09:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tera też sa sami swoi( z "S')
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-01-11 11:45:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A w ogóle to zamknąć to forum bo większego badziewia nie widziałem. Dyskusje jak przy flaszce. Bez sensu. (usunięte przez administratora)To forum ma inne przeznaczenie.
zdjecie uzytkownika
LG - 2014-01-11 16:23:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jeżeli ktoś chce pracować w KR, to jest to jego suwerenna decyzja i (usunięte przez administratora) Ci do tego. Jak chcę to pracuję, jak nie chce to nie pracuję. I wszyscy mogą mnie(usunięte przez administratora)To że mam umowę z KR jeszcze nic nie oznacza.
zdjecie uzytkownika
obserwator 2 - 2014-01-11 22:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w zasadzie to Solidarność walczy z umowami śmieciowymi na terenie całej Polski, więc jeżeli reprezentują KOK ich powinnością jest wyplenić te chwasty w pierwszej kolejności które są pod ręką. To bardzo dobry cel, bo w Polsce pracodawcy chcą z nas zrobić tanią siłę roboczą. Oczy wszyscy otworzą gdy kupi KOK jakiś przykładowy Solid i zacznie się praca na umowę zlecenie, wtedy ludzie będą prosić związki o reakcję.
zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-01-12 14:34:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Re: POF w Konsorcjum Ochrony Kopalń Sp. z o.o.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Konsorcjum Ochrony Kopalń !


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsorcjum Ochrony Kopalń
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert