brak logo

Konsorcjum Ochrony Kopalń

Zabrze

Opinie o Konsorcjum Ochrony Kopalń

'koleś" 2013-12-28 15:35:43
kolesie z solidórności mają się dobrze i coraz lepiej,klepiąc sie po plecach z zarządem zacierając lepkie łapki.
wiesław 2013-12-28 23:08:43
Panie Prezesie.Zadanie wykonane.
LG 2013-12-29 15:52:08
Tak to prawda niektórzy juz próbują się ustawiać do nowej sytuacji.
Szczególnie ci co co chwile latą do prezesa, a nie mają czasu na wykonanie swoich obowiązków , ale nasi kierownicy mają od tego ludzi, którzy zamiast wykonywać swoje obowiązki robią papiery za kierowników.
Jeżeli chcecie wiedziec o których chodzi to mogę napisać , ale i tak to skasują.
mark15 2013-12-29 19:06:18
Zwłaszcza na kwk knurów
histeryk 2013-12-30 19:43:29
za to,co Twoi kolesie związkowi przygotowali sprzed 24-laty powinniście wszyscy być na bruku
1
zatroskany 2013-12-30 23:03:51
Bobrek,Brzeszcze,Makoszowy do likwidacji.Szczy-Knur do sprzedaży.Firma pozwalnia czinowników,zejdzie z kosztów i znów będzie git i spoko.
PiekielnieSzybki 2013-12-31 08:01:43
Jak to mają socjaliści w zwyczaju, cele szlachetne ale konsekwencje dla ludzi tragiczne. Panie Solidarność czy zdaje sobie Pan sprawę że gdy tylko zlikwidujecie Kopalnie Rudzkie to ludzie zostaną z jedną wypłatą w Koku, a resztę dorabiać będą gdzieś na markecie ?
1
zatrudniony 2014-01-01 18:50:33
tylko że solidarność (lider W) opowiada że to dla dobra ludzi, KR powinny być zlikwidowane i to właśnie pracownicy się tego domagają. Panie zwolniony związkowiec też uważam że to nie folwark prywatny tylko przedsiębiorstwo państwowe, więc pytam dlaczego solidarność ustawiła do zarządu swoich ludzi - to nie jest WASZA PRYWATNA FIRMA, ludzi bez doświadczenia którzy dopiero studiują zarządzanie ryzykiem bo v-ce ekonomiczny jest komiwojażerem nigdy nie miał doświadczenia które jest szczególnie potrzebne przy zarządzaniu tak dużą firmą w obliczu sytuacji kryzysowych a w takiej obecnie znajduje się nasza firma.
pracownik 2014-01-02 09:41:20
dobrze powiedziałeś zwol. związkowiec,komuna skończyła się w 1989r i na pewno nie dzięki takiej solidarności jaka jest dzisiaj bo ta która jest dzisiaj obdziela stanowiskami swoimi ludźmi jak partia czerwonych, wiec lepiej nie mów o demokracji bo się ośmieszasz, nie jesteś u nas w firmie więc nie widzisz tego co my.
ecik 2014-01-02 22:00:22
Wielka szkoda,że brak jedności wśród szefów związków.Rywalizują tylko w obsadzie zarządu już i tak ubezwłasnowolnionego i podziale kasy z socjalu dla siebie.Nie dziwota że Kompania chce spuścić taką upolitycznioną spółeczkę.

(usunięte przez administratora)
kadrowy 2014-01-03 21:09:21
jeden komiwojazer,drugi chinski mysliwy,a dowodzi(usunięte przez administratora)
koczek 2014-01-05 19:06:07
wielkie mi uczyniłeś pustki w KOK-u moim
mój drogi związkowcu tym zniknięciem swoim
;-)
AniaM 2014-01-09 15:49:08
Co powiecie o nowym zarządzeniu wiceprezesa: zakaz używania prywatnych telefonów komórkowych
PiekielnieSzybki 2014-01-09 16:09:04
Z czym to jest związane !?
AniaM 2014-01-09 17:31:47
Najstarsi górale nie wiedzą.
obserwator 2014-01-09 17:36:02
Zarządzenie raczej śmieszne, ale..... gdyby się wczytać to chyba chodzi o zakaz używania tel. komórkowych jako dyktafonów i aparatów fotograficznych, a nie jako środka łączności ze światem.A jeżeli się mylę to całkowity zakaz używania telefonów komórkowych (usunięte przez administratora)
doratca 2014-01-09 22:29:42
to pośpiesz,bo światło gaszą.
znowu ja 2014-01-10 22:56:55
znowu mnie wykasowali. powiem jeszcze raz. GDYBY KW CHCIAŁA UTRZYMAĆ KOK, TO DO ZARZĄDU NIE POWOŁAŁABY (usunięte przez administratora)O KTÓRYCH MA ODPOWIEDNIE ZDANIE. WCZESNIEJ PRZEZ WSZYSTKIE LATA DAWALI SWOICH BO CHCIELI TRZYMAC NASZĄ SPÓŁKĘ.
koczek 2014-01-10 23:09:59
tera też sa sami swoi( z "S')
Pracownik 2014-01-11 11:45:15
A w ogóle to zamknąć to forum bo większego badziewia nie widziałem. Dyskusje jak przy flaszce. Bez sensu. (usunięte przez administratora)To forum ma inne przeznaczenie.
LG 2014-01-11 16:23:56
A jeżeli ktoś chce pracować w KR, to jest to jego suwerenna decyzja i (usunięte przez administratora) Ci do tego. Jak chcę to pracuję, jak nie chce to nie pracuję. I wszyscy mogą mnie(usunięte przez administratora)To że mam umowę z KR jeszcze nic nie oznacza.
obserwator 2 2014-01-11 22:54:49
w zasadzie to Solidarność walczy z umowami śmieciowymi na terenie całej Polski, więc jeżeli reprezentują KOK ich powinnością jest wyplenić te chwasty w pierwszej kolejności które są pod ręką. To bardzo dobry cel, bo w Polsce pracodawcy chcą z nas zrobić tanią siłę roboczą. Oczy wszyscy otworzą gdy kupi KOK jakiś przykładowy Solid i zacznie się praca na umowę zlecenie, wtedy ludzie będą prosić związki o reakcję.
Janek 2014-01-12 14:34:51
Re: POF w Konsorcjum Ochrony Kopalń Sp. z o.o.
ślepy 2014-01-16 21:10:29
jak ktoś tak fajnie ma to miło ja mam kr bo muszę jak zrezygnuję z kr to "pomogą" mi zrezygnować z pracy.
Marz. 2014-01-17 06:14:12
Gwiazda korytarza! Dobre określenie. Może chodnikowa miss !
1
lol 2014-01-17 06:24:07
Dziwię się tym którzy są w Kadrze a nawet im współczuję.
bryl 2014-01-17 07:03:54
A wiesław co na to.
Józek 2014-01-17 07:43:23
Te wszystkie związki to jedna wielka sitwa.
Wiki 2014-01-17 14:38:34
Po tym co się stało w Kompanii to myśle że Wszyscy członkowie KADRY są winni temu co się stanie z KOKiem bo należąc do tego związku ,płacąc skłsdki dają przyzwolenie i uwieżytelniają ich w działaniu . KADRA nie podpisała porozumienia w Kompanii skutek może być taki że Prezes KW SA przedłoży do realizacji pierwotny program restrukturyzacji Kompanii a tam pisze KOK i inne spółki do sprzedaży. Więc pytam kto nas sprzedał, ja odpowiedz znam a WY ?
Niezrzeszony 2014-01-17 22:03:05
A ja wiem ze podła miss i wiesla razem uplatali ten koszyczek. A teraz kiedy wszystki sie wali napuszaczaja ludzi i wytykają który jest gorszy. Warci siebie bezmozgowce.
MISS 2014-01-20 06:13:10
Bara, bara KOK sprzedany i gitara!
sylwiagd 2014-01-20 10:41:48
Pracuje w Gdańsku i mieszkam myślę czasami nad zmiana życia i praca w ochronie kopalni proszę o opinie
Olek 2014-01-20 11:03:33
Dawaj do nas (usunięte przez administratora)już na wykończeniu.
cc 2014-01-20 14:28:30
Oj jeszcze będziecie się cieszyć, że KADRA zablokowała te rewelacje, które miały być wprowadzone dla "dobra" pracowników. Dla waszej wiadomości żaden z pozostałych związków nigdy nie stanął po stronie administracji ( w KOK-u także)Jak to jest możliwe, że kosztem jednej grupy zawodowej można ratować całą firmę??? Jak związkowiec może na to pozwolić???? Pracownicy równi i równiejsi ...
ecik 2014-01-20 15:21:39
wybrancy mogom wiyncy
PikielnieSzybki 2014-01-21 05:42:52
Z czego będziemy się cieszyć!? Z tego że nas sprzedawczyki z Kadry sprzedali ? Że KOK sprzedadzą i przyjdzie jakaś firemka co da Ci umowę śmieciową ?? Że pójdą do zwolnienia ludzie !? (usunięte przez administratora)Wszyscy Ci co należą do tego związku powinni iść się dowiedzieć czy można dzięki ich posunięciu coś w życiu zaplanować !
JP 2014-01-21 06:56:28
KADRA kompanijna zablokowała przede wszystkim nierówne traktowanie pracowników. Dlaczego nie mogą odebrać części 14 pensji wszystkim pracownikom, ,żeby uratować miejsca pracy??? To rozwiązanie chyba jest bardziej humanitarne. Łatwiej uderzyć w kobiety, które stanowią większość w Administracji, bo za nimi nie ujmie się nikt oprócz Kadry. Gdzie teraz jest Pan Zwolniony z S??? Jakoś nie mówi teraz o nierównym traktowaniu pracowników. Milczy.
Zosia Samosia 2014-01-21 07:03:34
Związki Zawodowe nie mogą godzić się na zabieranie wynagrodzenia pracownikom!!!! Jeżeli teraz zgodzą się na taki krok za chwilę Zarząd pójdzie dalej. Sprzedadzą następną kopalnię i inne zakłady. Jeszcze będą się chwalić : ale my mamy zgodę stronę społecznej. To Związki pozwoliły nam na sprzedanie kopalń, zwalnianie ludzi. Zarząd KW SA i tak zrobi co będzie chciał. Kasa z tych oszczęności szybko się skończy, bo to jest wszystko za mało aby ratować taki moloch.
kadrowy 2014-01-21 23:08:45
to tak jest jak biznesem zarządzają aparatczycy,a zarządy siędzą pod miotłą,aby tylko zaliczyć kolejną kadencję.
Kadra 2014-01-22 06:00:50
Wielki sukces , mamy powody do dumy?
Kadra 2014-01-22 06:18:57
Na pewno nie do wstydu. Co to oznacza dla naszej firmy przekonamy się z czasem. Radzę wystudzić emocje, bo nie wiemy wszystkiego. W takich sprawach najważniejsze dzieje się za kulisami.
Wiem co mam 2014-01-22 06:46:19
Firma powstała w 2006 roku. Od tego czasu kilkakrotnie powiększaliśmy nasze zaplecze sprzętowe i logistyczne, oferując aktualnie profesjonalną realizację ochrony oraz kompleksową obsługę techniczną monitoringu. Nasil Klienci zawsze do nas powracają, widząc w nas profesjonalistów z dużym doświadczeniem oraz sprawdzonego i kompetentnego partnera. Pracujemy dla uznanych firmy jaką jest Kompania Węglowa. Nasi Partnerzy to profesjonaliści w swoich branżach, którzy współpracują z nami przy najbardziej złożonych projektach. Wspólnie podejmujemy się każdego wyzwania oraz zadbamy by wszystko dopiąć na ostatni guzik. Więc nie rzucajcie więcej błota bądźcie poważni .
1
Zadowolony 2014-01-22 08:27:57
Też chwalę sobie pracę w tej firmie, a ludzie całe życie z niczego nie zadowoleni wszędzie się znajdą. Nawet w raju było by im źle.
AnnaM 2014-01-22 09:20:51
Wszyscy chwala. Jak kupi nas Impel, to juz nie bedziemy sobie chwalic.
Alex 2014-01-22 09:29:50
To prawda ludzie zawsze są niezadowoleni. Kiedy jest dobrze milczą, kiedy żle szkalują anonimowo na forach. Dlaczego nikt nie napisze tutaj, że KOK to chyba jedyna firma na rynku oferująca umowy o pracę dla pracowników ochrony? Przynajmniej jest ich bardzo nie wiele. Dzięki temu pracownicy mogą pozwolić sobie choćby na kredyt. Pensje wypłacane zawsze w terminie, a nawet przed. To prawda nie każdego stać na merca, ale taki zawód. Zawsze można zostać posłem, otworzyć własną firmę, poszukać innej pracy. To nie obóz, nikt na siłę nikogo tutaj nie trzyma. Wolna wola. Skoro mamy tylu pracowników nie może być źle.
Janko 2014-01-22 09:38:53
Nas pozytywnie myślących jest więcej i tylko kilku malkontentów szkaluje naszą opinię. Pozytywów w tej firmie jest więcej nisz negatywów, ale zawsze szuka się tych złych rzeczy. Dobrze że jest ta firma i daje mi utrzymanie.
Wiem 2014-01-22 11:39:51
Z ostatniej chwili SPRZEDAJĄ NAS
to niestety pewne
Dziękujemy ci kadro (usunięte przez administratora)
PiekielnieSzybki 2014-01-22 12:42:13
Trzeba iść do KOKu do Kadry zapytać się jaką mają dla nas alternatywę:)
jeszcze szybszy 2014-01-22 14:34:16
Już ci odpowiadam, dla ciebie jesli jesteś pracownikiem fizyczny ( ochrony )jest alternatywa
- umowa zlecenie
- brak urlopu
- brak socjalnego ( wczasy pod gruszą)
- ciuszki jak ci dadzą to będziesz miał bo na umowie cywilnej nie muszą dawac ciuszków
- wypłata może będzie za dwa miesiące może za trzy jak dadzą to będzie ( przerabiałem to, to wiem )
- krzywo popatrzysz na Boga ( Kierownik , Koordynator lub inna ku...a) wylatujesz
No wogule same PLUSY
Natomiast jeśli jesteś Przewodniczącą KADRY W KOK
- zycie otwarte i pełne przygód, już teraz szkolenia mozna liczyć w dziesiątkach , kursy, wyjazdy zagraniczne, rałty, kilo tynku na tważżżżżż i w trase ona i D T sobie poradzą ich firma Carbon kase ma z Kompanii a pozatym składki (usunięte przez administratora)o pardonsik członków KADRY
a dzisiaj też jej nie ma - szkolenie z czego ? nie ważne wazne że szkolenie i on jest.
Alex 2014-01-23 06:21:36
I co z tego?? Przecież KOK jest taki zły, a ludzie nieuczciwi. To czego ci żal? Od dłuższego opluwacie naszą firmę, to co teraz płaczecie? Powinniście się cieszyć, że jest szansa, że kupi nas jakiś "dobry wujek". Tylko pluć potraficie. Było podobno źle, to teraz będziecie mieli lepiej.
2
Zostaw swoją opinię o Konsorcjum Ochrony Kopalń - Zabrze
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsorcjum Ochrony Kopalń