brak logo

Konsorcjum Ochrony Kopalń

Zabrze

Opinie o Konsorcjum Ochrony Kopalń

ecik 2013-12-20 23:17:23
Nawet gdy pojawi się nowa firma to właściwa reprezentacja będzie szalenie istotna. Z tymi co was dzisiaj mają bronić podejrzewam ,że utoniecie. Nie wszyscy są beznadziejni ale w moim odczuciu zdecydowana większość

taak,tow(usunięte przez administratora) NIECH ŻYJE !

kolejny raz mnie wytną.
obserwator 2013-12-21 18:48:12
Nie(usunięte przez administratora)A kto nas uratuje Związek Zawodowy Kierowników ? :) Może i tak ale nie sam tylko wspólnie z innymi zw. zawodowymi.
LG 2013-12-22 11:17:05
Skończcie pisać głupoty, sprzedaż jest już przesądzona i nikt tego nie zmieni i nikt tego nie ma zamiaru zmieniać.
Związki kopalniane mają nas gdzieś daleko, nigdy nie miały zamiaru nas bronić to tylko było stwarzanie pozorów.
A nasze związki to sobie mogą.....
obserwator 2013-12-23 20:07:54
Najbardziej obawiają się o swoje stołki "szefowie"BO ICH STANOWISK JUŻ NIE BĘDZIE'i będą pracować tak jak inni, odczują nieraz smak goryczy/do tej pory uważali się za panów/koniec wieńczy dzieło!!!!!
zgred 2013-12-23 22:02:48
i 9,50 brutto na godz.
pracownik 2013-12-24 08:58:41
Nie rozumiem, bo już do naszych nie należysz. Jesteś OBCY, człowiek z ulicy. Nie jesteś już członkiem Związku Zawodowego w KOKu. Twój czas już się skończył. Nie masz swojego życia? Swoich spraw? Miej honor i odejdź zamiast trzymać się nas jak rzep psiego ogona. Honorowy obowiązek??? Jaki obowiązek, ktoś Cię o to prosi??? DAJ NAM SPOKÓJ.
zwol.zw. Solidarności k. rewizyjna 2013-12-26 19:57:22
Pracownik najwyraźniej nie wie czemu służą związki zawodowe. Chcę cię poinformować ,że nie rozdawaniu paczek na święte te czy inne.
Służą przede wszystkim temu by zatrudnienie pracownika w firmie miało charakter godny , a pracownik nie był traktowany jak (usunięte przez administratora).
Mało wiesz o życiu .
Tymi którzy stracą nie będą zwyczajni pracownicy.
Wasi przełożeni, którzy nie będą potrafili się dostosować do nowych zasad mogą stracić wiele .
Zapamiętaj "pracownik" , że ci ze styropianu SOLIDARUCHY walczą do końca , JA JESTEM JEDNYM Z NICH.
Efekt mojej walki jest bliski.
Gdy już przestanę się wtrącać to będzie oznaczało, że wszystko co miałem do załatwienia załatwiłem "pracownik"
Janek 2013-12-26 22:12:27
Za darmo paczki rozdajecie ???
pracownik 2013-12-27 12:50:12
BYŁEŚ, BYŁEŚ.
"Efekt mojej walki jest bliski" - szaleńcem zalatuje.
Dyskusja totalnie bezsensu.
Zatrudniony 2013-12-27 18:04:29
Ha,ha ... "Efekt mojej walki jest bliski" tak jak koniec kok-u jest bliski, bo to chyba chciał powiedzieć nawiedzony solidaruch nawiasem mówiąc do którego końca przyczynili sie jego kolesie po fachu.
'koleś" 2013-12-28 15:35:43
kolesie z solidórności mają się dobrze i coraz lepiej,klepiąc sie po plecach z zarządem zacierając lepkie łapki.
wiesław 2013-12-28 23:08:43
Panie Prezesie.Zadanie wykonane.
LG 2013-12-29 15:52:08
Tak to prawda niektórzy juz próbują się ustawiać do nowej sytuacji.
Szczególnie ci co co chwile latą do prezesa, a nie mają czasu na wykonanie swoich obowiązków , ale nasi kierownicy mają od tego ludzi, którzy zamiast wykonywać swoje obowiązki robią papiery za kierowników.
Jeżeli chcecie wiedziec o których chodzi to mogę napisać , ale i tak to skasują.
mark15 2013-12-29 19:06:18
Zwłaszcza na kwk knurów
histeryk 2013-12-30 19:43:29
za to,co Twoi kolesie związkowi przygotowali sprzed 24-laty powinniście wszyscy być na bruku
1
zatroskany 2013-12-30 23:03:51
Bobrek,Brzeszcze,Makoszowy do likwidacji.Szczy-Knur do sprzedaży.Firma pozwalnia czinowników,zejdzie z kosztów i znów będzie git i spoko.
PiekielnieSzybki 2013-12-31 08:01:43
Jak to mają socjaliści w zwyczaju, cele szlachetne ale konsekwencje dla ludzi tragiczne. Panie Solidarność czy zdaje sobie Pan sprawę że gdy tylko zlikwidujecie Kopalnie Rudzkie to ludzie zostaną z jedną wypłatą w Koku, a resztę dorabiać będą gdzieś na markecie ?
1
zatrudniony 2014-01-01 18:50:33
tylko że solidarność (lider W) opowiada że to dla dobra ludzi, KR powinny być zlikwidowane i to właśnie pracownicy się tego domagają. Panie zwolniony związkowiec też uważam że to nie folwark prywatny tylko przedsiębiorstwo państwowe, więc pytam dlaczego solidarność ustawiła do zarządu swoich ludzi - to nie jest WASZA PRYWATNA FIRMA, ludzi bez doświadczenia którzy dopiero studiują zarządzanie ryzykiem bo v-ce ekonomiczny jest komiwojażerem nigdy nie miał doświadczenia które jest szczególnie potrzebne przy zarządzaniu tak dużą firmą w obliczu sytuacji kryzysowych a w takiej obecnie znajduje się nasza firma.
pracownik 2014-01-02 09:41:20
dobrze powiedziałeś zwol. związkowiec,komuna skończyła się w 1989r i na pewno nie dzięki takiej solidarności jaka jest dzisiaj bo ta która jest dzisiaj obdziela stanowiskami swoimi ludźmi jak partia czerwonych, wiec lepiej nie mów o demokracji bo się ośmieszasz, nie jesteś u nas w firmie więc nie widzisz tego co my.
ecik 2014-01-02 22:00:22
Wielka szkoda,że brak jedności wśród szefów związków.Rywalizują tylko w obsadzie zarządu już i tak ubezwłasnowolnionego i podziale kasy z socjalu dla siebie.Nie dziwota że Kompania chce spuścić taką upolitycznioną spółeczkę.

(usunięte przez administratora)
kadrowy 2014-01-03 21:09:21
jeden komiwojazer,drugi chinski mysliwy,a dowodzi(usunięte przez administratora)
koczek 2014-01-05 19:06:07
wielkie mi uczyniłeś pustki w KOK-u moim
mój drogi związkowcu tym zniknięciem swoim
;-)
AniaM 2014-01-09 15:49:08
Co powiecie o nowym zarządzeniu wiceprezesa: zakaz używania prywatnych telefonów komórkowych
PiekielnieSzybki 2014-01-09 16:09:04
Z czym to jest związane !?
AniaM 2014-01-09 17:31:47
Najstarsi górale nie wiedzą.
obserwator 2014-01-09 17:36:02
Zarządzenie raczej śmieszne, ale..... gdyby się wczytać to chyba chodzi o zakaz używania tel. komórkowych jako dyktafonów i aparatów fotograficznych, a nie jako środka łączności ze światem.A jeżeli się mylę to całkowity zakaz używania telefonów komórkowych (usunięte przez administratora)
doratca 2014-01-09 22:29:42
to pośpiesz,bo światło gaszą.
znowu ja 2014-01-10 22:56:55
znowu mnie wykasowali. powiem jeszcze raz. GDYBY KW CHCIAŁA UTRZYMAĆ KOK, TO DO ZARZĄDU NIE POWOŁAŁABY (usunięte przez administratora)O KTÓRYCH MA ODPOWIEDNIE ZDANIE. WCZESNIEJ PRZEZ WSZYSTKIE LATA DAWALI SWOICH BO CHCIELI TRZYMAC NASZĄ SPÓŁKĘ.
koczek 2014-01-10 23:09:59
tera też sa sami swoi( z "S')
Pracownik 2014-01-11 11:45:15
A w ogóle to zamknąć to forum bo większego badziewia nie widziałem. Dyskusje jak przy flaszce. Bez sensu. (usunięte przez administratora)To forum ma inne przeznaczenie.
LG 2014-01-11 16:23:56
A jeżeli ktoś chce pracować w KR, to jest to jego suwerenna decyzja i (usunięte przez administratora) Ci do tego. Jak chcę to pracuję, jak nie chce to nie pracuję. I wszyscy mogą mnie(usunięte przez administratora)To że mam umowę z KR jeszcze nic nie oznacza.
obserwator 2 2014-01-11 22:54:49
w zasadzie to Solidarność walczy z umowami śmieciowymi na terenie całej Polski, więc jeżeli reprezentują KOK ich powinnością jest wyplenić te chwasty w pierwszej kolejności które są pod ręką. To bardzo dobry cel, bo w Polsce pracodawcy chcą z nas zrobić tanią siłę roboczą. Oczy wszyscy otworzą gdy kupi KOK jakiś przykładowy Solid i zacznie się praca na umowę zlecenie, wtedy ludzie będą prosić związki o reakcję.
Janek 2014-01-12 14:34:51
Re: POF w Konsorcjum Ochrony Kopalń Sp. z o.o.
ślepy 2014-01-16 21:10:29
jak ktoś tak fajnie ma to miło ja mam kr bo muszę jak zrezygnuję z kr to "pomogą" mi zrezygnować z pracy.
Marz. 2014-01-17 06:14:12
Gwiazda korytarza! Dobre określenie. Może chodnikowa miss !
1
lol 2014-01-17 06:24:07
Dziwię się tym którzy są w Kadrze a nawet im współczuję.
bryl 2014-01-17 07:03:54
A wiesław co na to.
Józek 2014-01-17 07:43:23
Te wszystkie związki to jedna wielka sitwa.
Wiki 2014-01-17 14:38:34
Po tym co się stało w Kompanii to myśle że Wszyscy członkowie KADRY są winni temu co się stanie z KOKiem bo należąc do tego związku ,płacąc skłsdki dają przyzwolenie i uwieżytelniają ich w działaniu . KADRA nie podpisała porozumienia w Kompanii skutek może być taki że Prezes KW SA przedłoży do realizacji pierwotny program restrukturyzacji Kompanii a tam pisze KOK i inne spółki do sprzedaży. Więc pytam kto nas sprzedał, ja odpowiedz znam a WY ?
Niezrzeszony 2014-01-17 22:03:05
A ja wiem ze podła miss i wiesla razem uplatali ten koszyczek. A teraz kiedy wszystki sie wali napuszaczaja ludzi i wytykają który jest gorszy. Warci siebie bezmozgowce.
MISS 2014-01-20 06:13:10
Bara, bara KOK sprzedany i gitara!
sylwiagd 2014-01-20 10:41:48
Pracuje w Gdańsku i mieszkam myślę czasami nad zmiana życia i praca w ochronie kopalni proszę o opinie
Olek 2014-01-20 11:03:33
Dawaj do nas (usunięte przez administratora)już na wykończeniu.
cc 2014-01-20 14:28:30
Oj jeszcze będziecie się cieszyć, że KADRA zablokowała te rewelacje, które miały być wprowadzone dla "dobra" pracowników. Dla waszej wiadomości żaden z pozostałych związków nigdy nie stanął po stronie administracji ( w KOK-u także)Jak to jest możliwe, że kosztem jednej grupy zawodowej można ratować całą firmę??? Jak związkowiec może na to pozwolić???? Pracownicy równi i równiejsi ...
ecik 2014-01-20 15:21:39
wybrancy mogom wiyncy
PikielnieSzybki 2014-01-21 05:42:52
Z czego będziemy się cieszyć!? Z tego że nas sprzedawczyki z Kadry sprzedali ? Że KOK sprzedadzą i przyjdzie jakaś firemka co da Ci umowę śmieciową ?? Że pójdą do zwolnienia ludzie !? (usunięte przez administratora)Wszyscy Ci co należą do tego związku powinni iść się dowiedzieć czy można dzięki ich posunięciu coś w życiu zaplanować !
JP 2014-01-21 06:56:28
KADRA kompanijna zablokowała przede wszystkim nierówne traktowanie pracowników. Dlaczego nie mogą odebrać części 14 pensji wszystkim pracownikom, ,żeby uratować miejsca pracy??? To rozwiązanie chyba jest bardziej humanitarne. Łatwiej uderzyć w kobiety, które stanowią większość w Administracji, bo za nimi nie ujmie się nikt oprócz Kadry. Gdzie teraz jest Pan Zwolniony z S??? Jakoś nie mówi teraz o nierównym traktowaniu pracowników. Milczy.
Zosia Samosia 2014-01-21 07:03:34
Związki Zawodowe nie mogą godzić się na zabieranie wynagrodzenia pracownikom!!!! Jeżeli teraz zgodzą się na taki krok za chwilę Zarząd pójdzie dalej. Sprzedadzą następną kopalnię i inne zakłady. Jeszcze będą się chwalić : ale my mamy zgodę stronę społecznej. To Związki pozwoliły nam na sprzedanie kopalń, zwalnianie ludzi. Zarząd KW SA i tak zrobi co będzie chciał. Kasa z tych oszczęności szybko się skończy, bo to jest wszystko za mało aby ratować taki moloch.
kadrowy 2014-01-21 23:08:45
to tak jest jak biznesem zarządzają aparatczycy,a zarządy siędzą pod miotłą,aby tylko zaliczyć kolejną kadencję.
Kadra 2014-01-22 06:00:50
Wielki sukces , mamy powody do dumy?
Zostaw swoją opinię o Konsorcjum Ochrony Kopalń - Zabrze
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsorcjum Ochrony Kopalń