Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Konsorcjum Ochrony Kopalń

zdjecie uzytkownika
paragraf - 2013-02-19 17:04:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

Kodeks Pracy

Art. 1511.

§ 1. Za pracę w godzinach nadliczbowych, oprócz normalnego wynagrodzenia, przysługuje dodatek w wysokości:

1) 100% wynagrodzenia – za pracę w godzinach nadliczbowych przypadających:

a) w nocy,

b) w niedziele i święta niebędące dla pracownika dniami pracy, zgodnie z obowiązującym go rozkładem czasu pracy,

c) w dniu wolnym od pracy udzielonym pracownikowi w zamian za pracę w niedzielę lub w święto, zgodnie z obowiązującym go rozkładem czasu pracy,

2) 50% wynagrodzenia – za pracę w godzinach nadliczbowych przypadających w każdym innym dniu niż określony w pkt 1.

§ 2. Dodatek w wysokości określonej w § 1 pkt 1 przysługuje także za każdą godzinę pracy nadliczbowej z tytułu przekroczenia przeciętnej tygodniowej normy czasu pracy w przyjętym okresie rozliczeniowym, chyba że przekroczenie tej normy nastąpiło w wyniku pracy w godzinach nadliczbowych, za które pracownikowi przysługuje prawo do dodatku w wysokości określonej w § 1.
Te twoje 2 firmy to zwyczajne [usunięte przez moderatora] a zapłata w przez drugą firmę to jak widzisz to jedynie jałmużna .
zdjecie uzytkownika
wrzeszcze - 2013-02-19 23:28:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chopie jak ty sie marnujesz.Z tymi wiadomosciami to zes juz downo powinien wygrysc tego [usunięte przez moderatora] i tyz bys bol w telewizorni.A tak ino judzisz i pdsrywosz.Trza bylo sie uczyc a nie ciepac kamieniami na szkola.Zgrywosz sie na takiego kombatanta prawego i sprawiedliwego,ale pamietej,juz roz rzescie doprowadzieli do bajzlu.Nie udalo Ci sie zalapac,to teraz nie oglupiaj ludzi bo modzi maja swoj rozum i styropian kleja na scianie,a nie leza na nim.
zdjecie uzytkownika
Sedan - 2013-02-21 07:19:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiste jest, że ludzie w ochronie zawsze dorabiają. Jeżeli nie mogą w macierzystej firmie ( np. przez KR) to i tak szukają dodatkowej pracy w innej firmie. Dlatego kłapanie ozorem, że są [usunięte przez moderatora], zmęczeni to bzdety pod publiczkę. Jeżeli zlikwidują KR i przyjmą dodatkowe osoby to ciekawe z czego będą żyć ci, którzy teraz dorabiają. Ilu z tych ludzi ma kredyty do spłacenia? Póki co jest zawsze dodatkowa kasa na takie wydatki a potem co? Będą szukali zatrudnienia w innych firmach i może dostaną, owszem za połowę tego co mają teraz. Żaden pracodawca nie pozwoli sobie na wypłatę nadgodzin, to nie czasy PRL kiedy za wykonanie 300% normy górnikom stawiało się skrzynkę wódki. Ludzie zejdźcie na ziemię. Uśmiałem się do bólu po przeczytaniu postu o biednym zapracowanym narzeczonym. Laska chciała bogacza a trafił się jej zwykły ochroniarz i niespodzianka. Wracając do tematu jeżeli ktoś nie chce niech nie dorabia, ale niech także nie uszczęśliwia innych na siłę.
zdjecie uzytkownika
zwol.zw. Solidarności - 2013-02-21 21:24:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Płacenie nadgodzin z dodatkiem 100% to kochany kolego nie wymysł z PRL - u ,.
Tak kolego za pracę w czasie ponadnormatywnym płaci się w całej cywilizowanej części Europy.
Ci co tego nie czynią są ścigani z urzędu nie tylko, że zwracają pracownikowi to co faktycznie zarobił , ale dodatkowo płacą wysokie kary za to, że [usunięte przez moderatora] pracownika .

Polska ratyfikowała 10 czerwca 1997 roku Europejską Kartę Społeczną i pewien jej fragment dotyczący zapłaty pracownikowi za pracę w czasie ponadnormatywnym w brzmieniu :

2. uznać prawo pracowników do zwiększonej stawki
wynagrodzenia za pracę w godzinach
nadliczbowych, z zastrzeżeniem wyjątków w
przypadkach szczególnych;

Firma KOK zamiast uznać to prawo zaproponowała ci abyś podpisał kolejną umowę choć tak naprawdę wykonujesz dalej ten sam rodzaj pracy , na dokładnie tym samym stanowisku pracy.
Firma po prostu zakpiła z ciebie i z twojej godności . Bo płacąc za pracę w tej niby innej firmie płaci ci połowę tego co ci się tak naprawdę należy .
Przez ile lat jesteś tak [usunięte przez moderatora] ???
Czy nie warto by się było się o te pieniądze upomnieć , masz do dyspozycji ponoć 5 Związków Zawodowych , niech by one w walce o tą zaległą kasę, o swoje Cię wsparły .
Jest w Kodeksie Pracy taki przepis art. 18 mówiący:

Art. 18
§ 1. Postanowienia umów o pracę oraz innych aktów, na których podstawie powstaje stosunek pracy, nie mogą być mniej korzystne dla pracownika niż przepisy prawa pracy.
§ 2. Postanowienia umów i aktów, o których mowa w § 1, mniej korzystne dla pracownika niż przepisy prawa pracy są nieważne; zamiast nich stosuje się odpowiednie przepisy prawa pracy.

Czy nie warto by się z pomocą związków o tą kasę upomnieć, zamiast narzekać, że nie masz za co spłacać kredytów.
Pieniądze te leżą na ulicy, czy nie warto o nie upomnieć ???
Kochany kolego , gdy w 1956 roku w PRL -u , przestano w Poznaniu płacić nadgodziny, ludzie wyszli na ulicę,choć nie było wtedy niezależnych Związków Zawodowych .
Bez jakichkolwiek ograniczeń czasowych zatrudniano osoby w czasach ZIEMI OBIECANEJ, tak też obecnie zatrudnia się również w [usunięte przez moderatora] .
zdjecie uzytkownika
Sedan - 2013-02-22 13:22:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nic nie zrozumiałeś. Pracodawca zatrudni wiecej ludzi, żeby i tak nie płacić nadgodzin. Na pół albo 3/4 etatu ale i tak ich nie zapłaci.
Tak w innych krajach .... w innych krajach zatrudniają Polaków za 1/4 stawki, co ty bredzisz. Kto tam jest ścigany? Setki tysięcy ludzi pracują na czarno za pół darmo. Zejdź na ziemię. Przepisy są dla kolesi z rządowych ław. Jakie Związki???? Jakie? Nie rozśmieszaj mnie. Gdzie ty żyjesz, komu te twoje związki pomogły? Dzięki związkom przyjęli na umowę o pracę emerytów, bo umowy śmieciowe. Nie ma na podwyżki, bo trzeba im płacic za urlop, wczasy pod gruszą, kupować mundury i płacić na zwolnienia chorobowe. Podziękujmy związkom za to, że za nasze składki kopią nam w tyłki.
zdjecie uzytkownika
zwol.zw. Solidarności - 2013-02-22 23:27:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja kolego Sedan chodzą po ziemi , miałem okazję przyjrzeć się z bliska, jak cywilizowane państwo dba o pracownika i obywatela . Widziałem też jak równym partnerem może być dla pracodawcy działacz związkowy .
Widziałem z bliska jak bezwzględnie traktuje[usunięte przez moderatora]pracownicze pracodawcę .
Jak pojawia się na pierwszych stronach gazet, gdy sprawa zniewalania swoich pracowników wychodzi na jaw.
Ja tą swoją wiedzę opieram na własnym życiowym doświadczeniu .
Nie na tym co mi opowiedział zawiedziony pracą zagranicą kolega, który nie nauczył się języka kraju do którego zajechał aby się tam dorobić . Dlatego wyjeżdżając za granicę zatrudnił się znowu u jakiegoś[usunięte przez moderatora] z Polski , który wyjechał za granicę aby tam szybko dorobić na własnych rodakach .
Nie zaprzeczam , że pseudo związkowców w firmie nie mało. Lecz oprócz tych z pozorantów są również ci, którzy faktycznie działają w dobrej wierze i we waszym interesie.
Jeżeli wierzysz Sedan w to, że pracodawca sam od siebie da ci zarobić więcej z własnej nie przymuszonej woli to jesteś w błędzie.
Pracodawca dopiero postawiony pod murem przez sprawnie funkcjonującą strukturę związkową daje podwyżki .
Kodeks Pracy jest takim właśnie narzędziem dzięki któremu sprawne działające związki są w stanie wymusić na pracodawcy godne zatrudnianie pracowników .
Gdy natomiast związki stają się jedynie przykrywką dla ciemnych interesów pracodawcy, to do takich związków pracownik nie powinien należeć.
Płacenie na takich liderów związkowych to faktycznie strata kasy . Ta rzecz kolego na pewno nas łączy, nie dzieli .
Zapewniam cię jednak, że w tej firmie są taki osoby które są faktycznymi działaczami związkowymi .
Działając wspólnie z nimi jesteście w stanie wiele zmieniać we właściwą stronę w tej jakże chorej branżę firm ochroniarskich . Warto w to uwierzyć .
[usunięte przez moderatora] praca , to tylko bieda praca i praca i jeszcze raz praca . Czy na tym ma polegać nasze życie ???
Zakpiłeś sobie z osoby, która napisała o swoim narzeczonym .Ja ten wpis uważam za bardzo wartościowy i potrzebny , ta sprawa nas tym razem dzieli.
Ten wpis pokazuje ponurą rzeczywistość pracownika zatrudnionego w firmie KOK.
Nad tą ponurą rzeczywistością należy kolego się zastanowić , nie robić sobie z tego kpiny.
Dałeś się kolego urobić propagandzie, która jak widać po dziś dzień w tej nie godniej polecenia firmie funkcjonuje .
Propagandzie ogłupiania , ciemnoty, której jedynym celem jest maksymalny wyzysk Twojej Osoby przez nieuczciwego pracodawcę.
Gdy będziesz chciał działać sam nie wiele uczynisz .
Gdy znajdziesz grupę osób , którą w tym momencie mogą być Związki Zawodowe to nasz szansę, z której warto skorzystać.
Życzę ci Sedan Powodzenia.
zdjecie uzytkownika
pracownik ktory ma dosc kok-u - 2013-02-24 14:16:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fakt pełen pakiet socjalny umowa o prace wszystko jest w tej firmie ale co z tego jak wiekszosc to emeryci ktorzy notorycznie sa w pracy na kazdy tel bo nic innego nie maja do roboty i jeszcze płacza ze mało dodatków pomijam fakt ze pracownik bez licencji za dodatek ma 60 złotych a z licencja 100 % wiecej a koordynator kaze sobie odsniezac dojscie do dzrwi bo prcownik ochrony bez licencji to ciec wiec nie ma sie co dziwic ze reszta licencjonowanych tez tak nas traktuje.
zdjecie uzytkownika
nowoprzyjęty - 2013-02-24 23:09:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oderwali Cię od kasy to teraz mendzisz.Sam sobie układam życie i nie muszę słuchac rad dobrych wójków.Potrzebną kasę mogę dorobic wg swojego uznania.Jak mi się przestanie podobać to sam zrezygnuję,ale nieroboli związkowych nie będę słuchał.Jeden zakład i ileś tam związków,a każdy ciągnie do siebie.Obiecują obronę i wstawiennictwo.Jestem " pisaty i cytaty" i nie potrzebuję utrzymywać tych dziadków.Poznałem rynek ochraniarski i innej f-my nie polecam.Rozwalcie tą firmę i doznacie jak inni z otwartymi rękami na Was czekają !Ale zapomnijcie o umowach o pracy i możliwości oficjalnego dorobienia."Moje uszanowanie"
zdjecie uzytkownika
zwol.zw. Solidarności - 2013-02-25 23:48:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki związkom przyjęli na umowę o pracę emerytów, bo umowy śmieciowe. Nie ma na podwyżki, bo trzeba im płacic za urlop, wczasy pod gruszą, kupować mundury i płacić na zwolnienia chorobowe. Podziękujmy związkom za to, że za nasze składki kopią nam w tyłki.
Rozpocząłem swój od zacytowania słów jednego z kolegów ,,bo jest to przykład propagandy ogłupianie jaki od lat członkowie zarządu tej, że firmy stosują i co z pewnością do pewnych ludzi to faktycznie dociera i i uważają to za prawdę .
Dzięki działaniom związku NSZZ Solidarność udało się ukrócić pewien niebezpieczny proceder . Dzięki temu działaniu ty nowoprzyjęty miałeś okazję uzyskać pracę jak i wielu, którzy w firmie pracują, a ta praca stanowi dla nich jedyne źródło utrzymania tą prace mają szansę utrzymać . Gdyby tego zjawiska polegającego na zatrudnianiu emerytów na Zlecenie , nie zostało przez związek Solidarność zakwestionowane, to firma zaczęła by eliminować pracowników zatrudnionych na zasadzie umowy o pracę.
Wynika to z czystej ekonomi.
Bo po co zatrudniać pracownika na zasadzie umowy o pracę, którego zatrudnienie tak dużo kosztuje, o wiele mniej kosztuje zatrudnienie pracownika na zasadzie umowy zlecenia .
Firma KOK nie poprawia jakości swoich usług ale zawsze stara się obniżać koszty dlatego też zatrudnianie na umowę o pracę pracownika nie jest dla firmy nie opłacalne .
Gdyby NSZZ Solidarność nie podjął tej walki, dzisiaj miejsce młodych pracowników siłą rzeczy zastąpili by ci tańsi pracownicy na emeryturach.
Przy umowach takie jakie wam daje KOK nie macie żadnej pewności że długo popracujecie.
Każdą umowę na czas określonych można w bardzo szybko rozwiązać(choć na niej pisze 5 lat) , tym bardziej, iż zawierają one klauzule 2 tygodniowego wypowiedzenie .
Być może dzięki tym działaniom jakie podjął związek, miałeś szansą się zatrudnić.
Gdyby ich nie było to twoje miejsce zajął by pracownik emeryt, jako ten tańszy .
Jeżeli ktoś kiedyś zlikwiduje tą firmę, to podstawową przyczyną będzie niska jakość usług.
Tą jakość dało by się faktycznie podnieść , gdyby stawki pracownicze były wyższe bo tylko dzięki nim można by do pracy uzyskać lepszych ludzi .
Firma dzięki wyjątkowo dobrze opłacanemu zleceniu mogła by te stawki dać wyższe.
Warunek lepsza organizacja, ta na dziś dzień przypomina głęboki PRL .
Naiwne jest zatem przekonanie, że były by podwyżki gdyby nie trzeba było zatrudniać emerytów na umowę o pracę .
Tego typu oszczędności nie trafiają do kieszeni szeregowego pracownika, one stają się własnością pomysłodawców i o tym zapamiętaj sobie młody człowieku .
Po prostu owinięto ci makaron na uszy.
Dałeś się nabrać , nic więcej !!!
zdjecie uzytkownika
ecik - 2013-02-26 22:47:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po prostu owinięto ci makaron na uszy.
Dałeś się nabrać , nic więcej !!!


Makaron na uszy to nawinęli twoi związkowcy nam wszystkim ponad 20 lat temu rozwalając zakłady przemysłowe , nasze kopalnie i słuzby kopalniane.Cwani kolesie to nawet pozakładali rózne firemki-krzaki w zakresie OCHRONY,idąc na fali zostali nawet posłami.Podziękuj im i innym popapranym solid.......Ciebie zwolnili,bo widocznie poznali sie na Tobie."Dudlej" dalej,bo chyba nic innego nie potrafisz.Pozwól każdemu wybierać swoją drogę,nie uszczęśliwiaj innych swoją żółcią.Szykuj się do kolejnej rozróby.
zdjecie uzytkownika
zwol.zw. Solidarności - 2013-02-27 14:57:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo dumny jestem ze słowa Solidarność i chyba nie tylko ja
Są ludzie dla których zwycięstwo Solidarności nie szczególnie , przypadło do gustu i kojarzy się nieszczególnie na przykład Ecikowi , Nowoprzyjętemu , czy Sedanowi .
Od samego początku jak tylko powstawały w 1980 roku pierwsze struktury tego związku aktywnie w nich uczestniczyłem .
Przez kilka kolejnych lat tylko nocą musiałem kleić na ulicach ulotki podpisywane słowem Solidarność i jestem z tego dumny .
Walka o uczciwą Polskę nie była dla mnie tylko sloganem.

To nie ja zamykałem kopalnie , czy inne zakłady , po zmianach ustrojowych wyjechałem z naszego kraju .
Gdy powróciłem zatrudniłem się w firmie, która niestety, łamie prawa pracownicze, cóż mi pozostało innego jak dalej walczyć .

Tym bardziej,iż za walkę o prawa pracownicze zostałem z KOK zwolniony.

Ostatniego lutego 2008 roku będzie właśnie 5 Rocznica wyrzucenia mnie z pracy, było to dokładnie o godzinie 21 : 40 .
Wyrzucał mnie z pracy opisany wcześniej [usunięte przez moderatora] ( dzisiejszy szef ochrony KOK) , towarzyszył mu kierownik mojego oddziału Lędziny [usunięte przez moderatora].
Pod moim zwolnieniem podpisany był nie kto inny jak [usunięte przez moderatora]aktualny Prezes KOK.
Do mojej szafki ubraniowej na szatni włożono flagę Solidarności , z pewnością z czyjegoś polecenia .
Dziwicie się, że tak uparcie walczę z patologiami w tejże firmie .
To nie Solidarność jest jest odpowiedzialna za to, że w firmach ochroniarskich nagminnie łamane są prawa pracownicze, że ludzie pracuję po 400 nawet więcej godzin aby jako tako egzystować . Taka praca to niewolnictwo.
Pierwsze firmy ochroniarskie tworzyli ludzie Postkomuny, to oni są w głównej mierze odpowiedzialni za całą tą patologię ,
z którą mi dzisiaj przyszło walczyć , choć niektórzy nazywają to:
zatruwaniem żółcią ,
albo uszczęśliwianiem na siłę
nie robi to na mnie jednak szczególnego wrażenia.
Każdy prawdziwy związkowiec by to robił , tym bardziej takiego związku jak Solidarność .
zdjecie uzytkownika
s_kok - 2013-03-01 23:32:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zamiast nosic teczki wolałeś woreczki?Czy ten poseł od f-my ochraniarskiej to postkomunista i dlatego nie zatrudniłeś sie u niego,tylko w tym brzydkim KOK?Moze nie umiałeś nic innego tylko nocą rozklejac plakaty,ogłoszeniaPodając jakieś dane personalne używasz skrótów i kropek uważając Ich za przestępców z wyrokami? Człowieku,wrzóć na luz,bo czuc śmierdzirobótką.Nie szastaj pojęciem prawdziwego związkowca,nie myl pieczywa z doopczywem.
Ktoś napisał=Dudlej dalej= i to chyba najlepsze hasło tego forum.
zdjecie uzytkownika
zwol.zw. Solidarności - 2013-03-03 10:41:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja dobrze wiem, że nie sprawdził się wasz plan , że wyrzucając mnie 5 lat temu nocą miał być spokój i miał zniknąć problem związkowca, który się przeciwstawił głębokiej patologi jaka zagościła w praktykach zatrudnieniowych Państwowej spółce o nazwie Konsorcjum Ochrony Kopalń.
Pomysłodawca ,który to wymyślił faktycznie powinien dostać medal.
Przed moim zwolnieniem areną moich wypowiedzi była mała społeczność wydziału Lędziny .
Dzisiaj o tym, że w KOK[usunięte przez moderatora]e może przeczytać każdy kto interesuje się tym problemem, kto ma dostęp do internetu.
Mają panowie problem dużo szerszy, niż był wcześniej przed wyrzuceniem mnie z pracy.
Bo ten wyrzucony z roboty DULDA I DULDA .
A miał być rzekomo taki święty Spokój.
zdjecie uzytkownika
miki - 2013-03-13 09:12:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowy hit - policja sprawdzała ochroniarzy i wyszło --- popili na Jankowicach 3 z kok -u i 1 pretorjanin z WSO podobno 3 ej z kok -u mają wylecieć a Bóg z WSO ma zostać, od sprawiedliwość
zdjecie uzytkownika
berabuch - 2013-03-18 23:35:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2009-07-24 15:53:01

Dodaj opinie o Konsorcjum Ochrony Kopalń sp. z o.o. - Zabrze. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
Opinię wydam na temat tej firmy ......tylko czekam na przebieg sytuacji heh,,,oj będzie ciekawie;)
zdjecie uzytkownika
barabuch - 2013-03-18 23:43:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za tych trzech zatrudnią emerytów , a ten z WSO zostanie taka prawda.
zdjecie uzytkownika
miki - 2013-03-20 17:40:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moze powinna sie dowiedzieć KW jak piją jej pracownicy którzy maja pilnować żeby nie pili ci z KOK no i górnicy
zdjecie uzytkownika
zzzorro - 2013-03-24 14:46:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
miki - 2013-03-13 09:12:43

Nowy hit - policja sprawdzała ochroniarzy i wyszło --- popili na Jankowicach 3 z kok -u i 1 pretorjanin z WSO podobno 3 ej z kok -u mają wylecieć a Bóg z WSO ma zostać, od sprawiedliwość
Wylecą bo tak chcesz ??. Zmień informatora :))) Wszystko da się załatwić - więc załatwione. Ochroniarz nie wielbłąd pić musi :)
zdjecie uzytkownika
kosa - 2013-03-29 06:57:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zzzorro - 2013-03-24 14:46:06

miki - 2013-03-13 09:12:43

Nowy hit - policja sprawdzała ochroniarzy i wyszło --- popili na Jankowicach 3 z kok -u i 1 pretorjanin z WSO podobno 3 ej z kok -u mają wylecieć a Bóg z WSO ma zostać, od sprawiedliwość
Wylecą bo tak chcesz ??. Zmień informatora :))) Wszystko da się załatwić - więc załatwione. Ochroniarz nie wielbłąd pić musi :)
JAK GROM Z NIEBA-COS PEKLO??? 3-ej zJANKOWIC +(PANI zzzorro NASTEPNA W KOLEJCE)
zdjecie uzytkownika
ba - 2013-04-01 13:00:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co to jest arogancja ?
Arogancja drodzy pracownicy KOK to jest jak prezesi spólki KOK nażekają, ze nie maja pieniędzy, ze Kąpania nie dała a sami w tym czasie remontuja sobie biura , kupuja nowe meble wielkie telewizory kazdy sobie - widziałam pięknie zrobone a my na święta nawet złotówki - to jest arogancja i taki przyjedzie na oddział i ma odwage powiedzieć nie mam pieniędzy ,to jest AROGANCJA WŁADZY
zdjecie uzytkownika
kosa - 2013-04-07 14:44:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tych nieszczesnikow z Jankowic czeka jeszcze dużo niespodzianek???
zdjecie uzytkownika
kosa - 2013-04-08 13:17:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Garstka nieudaczników z Jankowic opłakuje Wielkiego Króla i część Jego podwładnych! Nastała żałoba,chaos,cierpienie,ból,smutek i zło!
Niech żyje Nowy Król (niech nam żyje a kto z nami nie WYPIJE niech się pod stół skryje...!)
Zero współczucia, w Was mnóstwo zepsucia,więc uciekajcie póki jest CZAS!!!!
zdjecie uzytkownika
obym się mylił - 2013-04-09 15:44:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem o wszystki sytuacjach tu opisywanych wiedzą przełożeni i ich przełożeni , nic z tym nie działają podobno JAKI PAN TAKI KRAM tylko ludzie ucierpią jak firma się rozleci, bo jak długo Kompania będzie to znosić - pijaństwo, nepotyzm, [usunięte przez moderatora], cwaniactwo, może za ostre słowa ale lepiej tak mówić i przedewszystkim działać bo potem będzie płacz że firmy nie ma .I nie bądzcie naiwni ci na stanowiskach stracą oni zawsze wypłyną jak [usunięte przez moderatora] na wieszch, tylko my bedziemy płakać, oni mają emerytury policyjne, wojskowe, górnicze a my tylko tę prace.
zdjecie uzytkownika
Didek - 2013-04-09 22:07:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wstyd! W Konsorcjum pracowałem jakieś półtorej roku. I co? Robiłem w święta soboty niedziele, na popołudniowych zmianach zazwyczaj. Ja 21 latek bylem wypisywany jak i gdzie popadnie po to żeby starzy [usunięte przez moderatora]. Mogli sie byczyć w domach. Kobiety które sprzątają łaźnie na kopalni Halemba w tej firmie latają z miotłami między nagimi facetami, musza spuszczać głowy i są poniżane. Kierownik który nie jest tam kierownikiem tylko zwykłym przodowym bo kierownikiem jest zupełnie kto inny chodzi i stawia kobietom krzyżyki na ścianach i wskazuje gdzie jest kurz! Ludzie to kopalnia a nie muzeum! Po za tym że chodzi z kajetem pod pachą i dobija ludzi słowami typu- możesz to umyć nawet językiem byle będzie elekt- to nie robi nic. Zamyka sie w biurze na nocnych zmianach i śpi. A pracownicy boja sie odezwać bo gdzieś robić muszą. Nie wspomnę o urlopach które planowali nam przełożeni i według ich widzi mi sie można było je wybrać. Wszystko to za 1050 zł miesięcznie. Jest tam kilka sprzątaczek, może z dwie, i jedna czarna owca wydająca "powery" którym jest dobrze. Bo trzymają z przełożonymi- kawki, kieliszeczki, ciasteczka . Tym ich przekupuja. Lepiej [usunięte przez moderatora] Na czarno gdzie kolwiek niż w tym [usunięte przez moderatora]. A pracują tam ludzie po maturach i technikach. Młodzi i mądrzy ale dla takich w tym kraju nie ma perspektym. [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
ZFUCK - 2013-04-10 00:50:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
http://www.4safe.pl/wiadomosci/10/kompania_weglowa_przeplaca_za_ochrone_kopaln poczytajcie i robote zmieńcie :DDD
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsorcjum Ochrony Kopalń
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x