brak logo

Konsorcjum Ochrony Kopalń

Zabrze

Opinie o Konsorcjum Ochrony Kopalń

zzzorro 2013-03-24 14:46:06
miki - 2013-03-13 09:12:43

Nowy hit - policja sprawdzała ochroniarzy i wyszło --- popili na Jankowicach 3 z kok -u i 1 pretorjanin z WSO podobno 3 ej z kok -u mają wylecieć a Bóg z WSO ma zostać, od sprawiedliwość
Wylecą bo tak chcesz ??. Zmień informatora :))) Wszystko da się załatwić - więc załatwione. Ochroniarz nie wielbłąd pić musi :)
kosa 2013-03-29 06:57:12
zzzorro - 2013-03-24 14:46:06

miki - 2013-03-13 09:12:43

Nowy hit - policja sprawdzała ochroniarzy i wyszło --- popili na Jankowicach 3 z kok -u i 1 pretorjanin z WSO podobno 3 ej z kok -u mają wylecieć a Bóg z WSO ma zostać, od sprawiedliwość
Wylecą bo tak chcesz ??. Zmień informatora :))) Wszystko da się załatwić - więc załatwione. Ochroniarz nie wielbłąd pić musi :)
JAK GROM Z NIEBA-COS PEKLO??? 3-ej zJANKOWIC +(PANI zzzorro NASTEPNA W KOLEJCE)
ba 2013-04-01 13:00:26
Co to jest arogancja ?
Arogancja drodzy pracownicy KOK to jest jak prezesi spólki KOK nażekają, ze nie maja pieniędzy, ze Kąpania nie dała a sami w tym czasie remontuja sobie biura , kupuja nowe meble wielkie telewizory kazdy sobie - widziałam pięknie zrobone a my na święta nawet złotówki - to jest arogancja i taki przyjedzie na oddział i ma odwage powiedzieć nie mam pieniędzy ,to jest AROGANCJA WŁADZY
kosa 2013-04-07 14:44:27
Tych nieszczesnikow z Jankowic czeka jeszcze dużo niespodzianek???
kosa 2013-04-08 13:17:16
Garstka nieudaczników z Jankowic opłakuje Wielkiego Króla i część Jego podwładnych! Nastała żałoba,chaos,cierpienie,ból,smutek i zło!
Niech żyje Nowy Król (niech nam żyje a kto z nami nie WYPIJE niech się pod stół skryje...!)
Zero współczucia, w Was mnóstwo zepsucia,więc uciekajcie póki jest CZAS!!!!
obym się mylił 2013-04-09 15:44:30
Z tego co wiem o wszystki sytuacjach tu opisywanych wiedzą przełożeni i ich przełożeni , nic z tym nie działają podobno JAKI PAN TAKI KRAM tylko ludzie ucierpią jak firma się rozleci, bo jak długo Kompania będzie to znosić - pijaństwo, nepotyzm, [usunięte przez moderatora], cwaniactwo, może za ostre słowa ale lepiej tak mówić i przedewszystkim działać bo potem będzie płacz że firmy nie ma .I nie bądzcie naiwni ci na stanowiskach stracą oni zawsze wypłyną jak [usunięte przez moderatora] na wieszch, tylko my bedziemy płakać, oni mają emerytury policyjne, wojskowe, górnicze a my tylko tę prace.
Didek 2013-04-09 22:07:54
Wstyd! W Konsorcjum pracowałem jakieś półtorej roku. I co? Robiłem w święta soboty niedziele, na popołudniowych zmianach zazwyczaj. Ja 21 latek bylem wypisywany jak i gdzie popadnie po to żeby starzy [usunięte przez moderatora]. Mogli sie byczyć w domach. Kobiety które sprzątają łaźnie na kopalni Halemba w tej firmie latają z miotłami między nagimi facetami, musza spuszczać głowy i są poniżane. Kierownik który nie jest tam kierownikiem tylko zwykłym przodowym bo kierownikiem jest zupełnie kto inny chodzi i stawia kobietom krzyżyki na ścianach i wskazuje gdzie jest kurz! Ludzie to kopalnia a nie muzeum! Po za tym że chodzi z kajetem pod pachą i dobija ludzi słowami typu- możesz to umyć nawet językiem byle będzie elekt- to nie robi nic. Zamyka sie w biurze na nocnych zmianach i śpi. A pracownicy boja sie odezwać bo gdzieś robić muszą. Nie wspomnę o urlopach które planowali nam przełożeni i według ich widzi mi sie można było je wybrać. Wszystko to za 1050 zł miesięcznie. Jest tam kilka sprzątaczek, może z dwie, i jedna czarna owca wydająca "powery" którym jest dobrze. Bo trzymają z przełożonymi- kawki, kieliszeczki, ciasteczka . Tym ich przekupuja. Lepiej [usunięte przez moderatora] Na czarno gdzie kolwiek niż w tym [usunięte przez moderatora]. A pracują tam ludzie po maturach i technikach. Młodzi i mądrzy ale dla takich w tym kraju nie ma perspektym. [usunięte przez moderatora]
ZFUCK 2013-04-10 00:50:30
kosa 2013-04-10 09:37:42
ZFUCK - 2013-04-10 00:50:30

http://www.4safe.pl/wiadomosci/10/kompania_weglowa_przeplaca_za_ochrone_kopaln poczytajcie i robote zmieńcie :DDD
Czytałem artykuł,który cytujesz i sprawdza się wszystko co się mówi o KOK Zabrze,jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zarządzane przez byłych prezesów Kompanii W.i ich kolesi. Powodem powołania KOK do ochrony kopalń Kompanii było m.in.to,że ochroniarze z tej firmy mieli rzetelnie chronić majątek kopalni,można się uśmiać,bo to właśnie pracownicy KOK w szczególności ci "mający władzę"kradną co się da i wywożą z terenu kopalni co się da,bo wszystko się przyda! Jak pracownik się sprzeciwia temu procederowi,to mu załatwiają posterunki,na których nie widzi złodziejstwa albo wylatuje z roboty! Jak taka firma mogła dostać certyfikat ISO za jakość,oni nie mają żadnej jakości a w firmie rządzą skorumpowani kolesie,którzy preferują "lojalnych"pracowników,czyli układ towarzysko-złodziejski a kobiety mają szanse jak wiedzą komu się "podłożyć",bo takich "kobiet"tez nie brakuje w KOK.
Jak długo ta jątrzona gangreną zepsucia firma będzie rządzić na kopalniach,jak długo ci szefowie i ich szefowie będą traktować ludzi jak bezkształtny motłoch i wyzywać od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak jak jeden przełożony robi na tym forum) ???!!! Ludzie obudźcie się,szanujcie siebie i swoją godność! O związkach nie wspomnę,bo np."wspaniała"Solidarność jest po to w KOK,żeby jej "działacze" i "działaczki" mogły załatwiać niewygodnych kolegów z pracy,wystarczy jeden telefon i taki gość jest [usunięte przez moderatora] i musi szukać pracy. Na kogo Wy te składki płacicie,żeby pomiatały Wami nieuki po podstawówce,bo są solidaruchami??!
luk 2013-04-24 23:02:52
też pracuje w kok a ty nie przesadzaj chyba sie podnieciłeś za bardzo, jest przeciętnie fakt są gorsze firmy ale są też i lepsze a umowa jak umowa dziś jest jutro może byc już inna i sama umowa to nie jest wyznacznikiem dobrych warunków, wręcz przeciwnie w tych okropnych czasach nawet zastanawiająco podejrzane. przede wszystkim atmosfera, ludzie, renoma firmy i wsparcie w razie kłopotów się teraz liczy.
mietek 2013-04-25 11:58:19
To prawda,ochroniarze z kok-u wciaż narzekają na pensje a na bramie wyjazdowej [usunięte przez moderatora]
1
barabuch 2013-05-21 00:48:04
Jeżeli chodzi o jakiekolwiek związki w tej nieszczęsnej firmie , to podsumuje jednym słowem :
ZWIĄZKI CIESZĄ SIĘ TYM ŻE PRACUJĄ W TEJ FIRMIE I MAJĄ [usunięte przez moderatora] LUDZI CO NA NICH PŁACĄ , CZYLI TYCH CO DO NICH WSTĘPUJĄ .[usunięte przez moderatora]
1
Piast 2013-05-22 12:53:26
Mamy nowy ale stary związek zawodowy .Kierownictwo opanowało Związek Zawodowy Pracowników Ochrony Kopalń to są ci podczepieni pod Dołowców na kopalniach . Odwołali [usunięte przez moderatora] i nowym przewodniczącym jest [usunięte przez moderatora] , w Zarządzie sami kierownicy z oddziałów i sam Kierownik Kierowników już namawiają ludzi aby się do nich wpisywali obiecując im różne gratyfikacje a to więcej dniówek w KR , a to premia, a to lepszy posterunek, poparcie przy podniesienu stawek itd.
[usunięte przez moderatora] Dowiedziałem się od [usunięte przez moderatora] ma chłop chwile szczerości ,że Spółka chce wprowadzić premie UZNANIOWĄ taką zależną od UZNANIA kierownika , mieliśmy coś takiego jak był NZOM[usunięte przez moderatora] Jestem pewna że ten -nowy- związek będzie za wprowadzeniem takiej premii jakie to daje możliwości kierownikom jaką władzę na tymi biednymi ochraniarzami jaką włądze temu związkowi.
Piast 2013-05-24 11:04:01
Ludzie to czego się wczoraj dowiedziałam zwaliło mnie z nóg ZWIĄZEK ZAWODOWY KIEROWNIKÓW dawny ZZPOK zgłosił propozycję zmiany do układu zbiorowego WPROWADZENIE PREMII UZNANIOWEJ. LUDZIE ZWIĄZEK ZAWODOWY SKŁADA TAKIE PROPOZYCJE TO SKANDAL CI CO MAJA BRONIĆ PRACOWNIKÓW CHCĄ WPROWADZAĆ TAKĄ PREMIĘ UZALEZNIONA OD WIDZIMI SIĘ –UZNANIA- kierownika ale co się dziwić jak w tym związku sami kierownicy, wszyscy wiemy jak to będzie, ty mi coś a ja ci premie w NZOM to się przerabiało pamiętamy kto miał premie i odpowiednio wysokie stawki . Tęsknota jest wielka bo nie liczyło się jak kto pracuje tylko czy umie się podlizać kierownikowi . A tak poza tym ciekawe jak ten związek będzie się zachowywał jak coś będzie chciał prezes przecież to kierownicy ludzie prezesa na kopalniach ???????? Co przewodniczący tego związku zrobi jak będzie konieczność bronić pracowników przed kierownikami na oddziałach albo zarządem ???????????
Obserwator 2013-06-03 07:26:33
Ja już na szczęście w tej tzw. firmie nie pracuje, ale podzielam opinie innych, aktualnych i byłych pracowników dotyczących naszych drogich Pań [usunięte przez moderatora]
bielszowicki zajączek 2013-06-05 00:58:04
Ale narzekacie na te wasze KRy. Tylu was jest i nie potraficie zrobić z tym porządku. W innych branżach płaci się 50% i 100%. Prawda jest taka, że pracę w ochronie może wykonywać każdy, bo nie potrzeba do tego żadnych umiejętności. W KOKu nie zwalniają za często za granie w [usunięte przez moderatora]. Was ratuje to, że na kopalniach wymagana jest licencja a ludzi na rynku pracy z takimi papierami jest coraz mniej, bo jak ktoś ma inaczej niż dwie lewe ręce to łapie się innej roboty. [usunięte przez moderatora]
Anonim 2013-07-12 03:15:05
Czy w Konsorcjum Ochrony Kopalń sp. z o.o. Zabrze dają narzędzia pracy?
góra 2013-07-14 13:32:31
witam, czy ktoś może wie, jak wygląda sytuacja w KOKu? Przyjmują nowe osoby? I pytanie - warto? Pracuje ktoś z forumowiczów tam?
Pracownik 2013-07-15 11:49:37
Czy warto ? To zależy czego oczekujesz od KOK-u ? Preferowani licencjonowani POF, oczywiście mężczyźni. A o resztę pytaj w Zabrzu tam jest siedziba.
1
nowa 2013-07-17 11:08:47
Jeżeli jesteś kobietą to zapomnij o przyjęciu na KWK Jankowice.Tam kobiety nie są mile widziane.
podatnik 2013-07-22 19:40:19
Ciekawe,czy w KOKu też się zabiorą za tych wypasionych związkowców pasożytujących za nasze pieniądze/oddelegowania,delegacje,ryczałty,.../Może i na podwyżki by się pieniądze znalazły.
były pracownik KOK 2013-07-28 21:47:56
Ten konkretny Pan to faktycznie największa ściema związkowa , a samego przewodniczącego, wraz z jego wystąpieniami kierowanymi do pracowników, już dziś należało by oddać do muzeum Komunizmu do Nowej Huty .
Z pewnością niczym by nie ustępował pozostałym eksponatom .
Sam Pan przewodniczący jeszcze kilka lat temu został też zwolniony , lecz powodem jego zwolnienia nie była walka w obronie praw pracowniczych . ( usunięte przez administratora ) .

Dlatego też aktualni nie uczciwi pracownicy, gdy czasem zdarzy się coś nieuczciwego zbroić, w osobie pana przewodniczącego mogą liczyć na na duchowe wsparcie.
O tym ( usunięte przez administratora ) jest wiadomo niemal każdemu kto tylko jest zatrudniony na na kopalni Piast .
I choć od tamtej nieudanej kradzieży minęły lata niczym legenda przekazywana jest to zdarzenie między zatrudnionymi na kopalni Piast górnikami .
O różnego typu nieuczciwościach ochrony na Piaście opowiada się na ulicach Nowego Bierunia , w autobusach , busach.
Każde takie opowiadanie kończy się komentarzem - ryba psuje się od głowy .
Dla wielu górników p( usunięte przez administratora ) na kopalni Piast .
Jeden tyko ze związków pozoruje działanie, myślę tu o Solidarności .
Co jakiś czas zgłasza patologie jakie funkcjonują w KOK do PIP-u.
Jednak wyraźnych skutków tego działania jakoś dziwnie nie widać.
( usunięte przez administratora )
Związkowiec 2013-08-02 07:34:24
Jak wam nie pasuje to zakładajcie własną firmę- nie będziecie mieć związków.
anonim galusek 2013-08-10 18:49:48
Zgadzam sie
TORN 2013-08-22 13:20:04
Czytam tak te opinie i zastanawiam sie dlaczego ludzie tak sie zmieniaja? Ci ktorzy kiedys byli dobrymi kumplami teraz okazuja sie zwyklymi ( usunięte przez administratora )i,pracuje juz ladne lata w tej firmie,wiele juz widzialem i przezylem,ale to co sie teraz dzieje to juz jest makabra,i wogole jakich czasem ludzi przyjmuja do pracy to strach sie bac z takimi pracowac,nie twierdze ze ja jestem jakims bog wie jakim ochraniarzem,ale naprawde czasem jestem w szoku,nie dosc ze musze dbac o swoje bezpieczenstwo to niestety czasem trzeba i /nowego/ pilnowac,pozdrawiam tych ktorzy sa normalni,jesli wiecie co mam na mysli
kik ass 2013-09-05 10:44:40
ecik - 2013-08-19 20:05:27

cala nadzieja w zwiazkach!
czy ci związki jeść dały ? czy ci związki pomogły i dofinansowały gdy potrzebę miałeś gdy byłeś pod kreską ? więc nie wypisuj takich bzdur
TORN 2013-09-08 12:01:54
Jesli moge odniesc sie do zwiazkow zawodowych w naszej szacownej firmie jaka jest KOK,no coz nie ma sie co dziwic ze nie robia i nie beda robic nic by nam pracownika bylo lepiej a to z jednego prostego powodu,a ten powod jest taki ze swoje biura maja w siedzibie spolki i niestety musza robic to co zechce zarzad i odwrotnie,wy nam to to my wam tamto i tak to jest,pamietam jak zwiazki zaklepaly zeby zamrozili nam nagrody barborkowe i jakos do dzis nie potrafia tego odmrozic,swego czasu dostawalismy bony przez okres zimowy,tez zwiazki zaklepaly zeby nam je zabrano.Co tu duzo gadac,dopoki zwiazki beda mieli swoje biura w spolce nie beda robic nic,gdyby mieli gdzies np w miescie to byc moze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ( usunięte przez administratora ) Zenada i kpina z ludzi,sorry za bledy.
zw zaw 2013-09-10 21:14:18
mam nadzieje ze od jutra obecnosc naszych bedzie widoczna w Warszawie.firme chyba stac na tych pare delegacji
Janusz 2013-09-25 14:35:59
To tez długo już nie pociągnie.
Obserwator 2013-09-26 15:35:27
Szkoda ze podwyżek nie możemy zawdzięczać solidarnisci tak jak kierownicy swoim związkom
H2O 2013-10-13 22:57:34
Ale CI Prezesi coś nie udali się z tego rozdania ..porażka , z resztą na ostatnim spotkaniu z pracownikami dowiedzieli się co o nich pracownicy myślą.
2
Truskawa 2013-11-11 23:32:45
Pani prezes z firmy NIKITA GROUP SP.ZOO,zatrudni byłego znakomitego dowódcę z KWK Jankowice.Którego będziemy zawsze i czule wspominać szczególnie w DZIEN KOBIET.
5
terminator 2013-11-22 16:00:56
Robi się nerwowo.Trza przyjąć kilkunastu ekspertów z Kompanii,a naszych zwalniają.
Koło 2013-11-28 23:23:49
KOK już chyba tonie bo nastała niesamowita cisza.
Obecnie zwalnia się ludzi a zarząd ma listę osób do przyjęć z KW w tej sytuacji obowiązuje tylko sad pracy i nagłośnienie medialne oraz nalezaloby przygotować trzyosobową taczke na wywóz tego śmiesznego zarządu a druga taczke na wywóz związkowców którzy przyczynili się do obecnej sytuacji
obserwator 2013-11-30 16:48:49
A z której kopalni zwalniają naszych ochroniarzy ?
LG 2013-11-30 17:06:28
Z żadnej nie zwalniają bo za te pieniądze i tak nie znajdą ludzi do roboty.
LG 2013-11-30 17:12:16
A zapomniałem o emerytach z policji to przecież "najlepsi" W Konsorcjum.
Dwa miesiące pracy i pół roku zwolnienia lekarskiego tacy zmęczeni po 15 latach pracy w policji.
1
xyz 2013-11-30 23:14:54
Zapomniałeś o przepracowanych związkowcach powodujących co raz wypadki.
1
Ja 2013-12-01 00:03:29
Gdy Knurow zostanie sprzedany do JSW zmniejszy się w KOK-u zatrudnienie i przypływ kasy
LG 2013-12-01 00:05:50
Zawsze jakaś firma będzie ochraniać kopalnie dużo nie stracimy.
obserwator 2013-12-01 09:53:52
Niekoniecznie, bo jak Ci nowa firma zaproponuje dochód miesięczny na poziomie minimalnej płacy krajowej i nieterminowość przelewów na konto to wtedy docenimy KOK i jego Zarząd a teraźniejszy Zarząd nie jest wcale taki zły. Może i popełnia błędy ale widać że na nich się uczy.
Pamiętajmy że nie myli się tylko ten kto nic nie robi....
LG 2013-12-01 19:15:48
I znowu ktoś skasował post o zmęczonych górnikach na emeryturze pracujących za półdarmo
LG 2013-12-01 19:17:18
obawiam się że jak mnie namierzą to będę musiał uciekać za granicę.
LG 2013-12-01 19:22:10
Ten serwis jest dziwnie dobrze nastawiony do górników .
Ciekawe przez kogo jest finansowany.
Mam wrażenie że chodzi im tylko o to aby się dowiedzieć ci się dzieje w naszej firmie. Panowie i panie zastanówcie się co piszecie.

LG 2013-12-01 19:23:55
Jesteś uczulony na związkowców czy co.
LG 2013-12-01 19:27:33
Nie mam nic do Zarządu , ale pamiętaj większość zarabia na poziomie płacy minimalnej.Oczywiście oprócz BIUROWCA.
V 2013-12-02 23:33:26
Na błędach to mogą się uczyć, ale dzieci w szkole. W KW tez uczyli się na błędach a teraz nie wiadomo jak z tego szamba wyjść. W ochronie za male błędy ludzie mieli wielkie problemy a tez tylko uczyli się na bledach przy zarobku 1500
obserwator 2013-12-03 18:26:01
Ty nie narzekaj bo jak nam wcisną ludzi z KW to będziesz się cieszył jak utrzymasz pracę. Już zaczyna być głośno, że pracę może stracić nawet kilkaset osób w kok na rzecz tych (usunięte przez administratora) z kompanii, bo gdzieś ich muszą upchać.
pytek 2013-12-05 20:57:31
ile dostaliście na Barbórkę ?
jola 2013-12-06 08:53:23
I co tak nas poprostu sprzedadzą jak kukiełki!
Zostaw swoją opinię o Konsorcjum Ochrony Kopalń - Zabrze
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsorcjum Ochrony Kopalń