Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Konsorcjum Ochrony Kopalń

zdjecie uzytkownika
paragraf - 2013-01-16 23:38:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dwa etaty u tego samego pracodawcy

W praktyce więcej komplikacji powstaje w momencie chęci nawiązania drugiego stosunku Zatrudnianie obcokrajowca - jakie obowiązki trzeba spełnić
pracy z dotychczasowym pracodawcą. Przede wszystkim nie zawsze dodatkowe zatrudnienie jest możliwe. Za stanowiskiem Sądu Najwyższego należy zwrócić uwagę na fakt, że z tym samym pracodawcą, w zakresie wykonywania pracy tego samego rodzaju, pracownik może pozostawać tylko w jednym stosunku pracy (Wyrok Sądu Najwyższego - Izba Administracyjna, Pracy i Ubezpieczeń Społecznych z dnia 13.031997, I PKN 43/97).

Jeśli pierwotny zakres obowiązków pracownika będzie tożsamy z nową umową – zarówno cywilnoprawną, jak i umową o pracę, nie ma prawnej możliwości zawarcia dodatkowej umowy o pracę. W takiej sytuacji byłoby to zapewne uznane jako obchodzenie przepisów prawa pracy oraz dodatkowo naraziłoby pracodawcę na odpowiedzialność za wykroczenie przeciwko prawom pracownika. Pracodawca może również liczyć się z koniecznością wypłaty wynagrodzenia za pracę świadczoną w godzinach nadliczbowych.
zdjecie uzytkownika
jeszcze bardziej sprawiedliwy - 2013-01-17 21:52:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca w ochronie to nie praca,tylko laba więc przestań narzekać i zabierz się za robotę a nie zajmujesz innymi.jesteś od klachów czy od roboty?
zdjecie uzytkownika
pseudonim - Ferdynand Kiepski - 2013-01-17 23:37:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NR 1051/VI KAD. RADA OCHRONY PRACY 5.08.2008
Mając na uwadze liczne sygnały o nieprawidłowościach w zakresie przestrzegania
przepisów prawa pracy w agencjach ochrony mienia, w maju i czerwcu 2008 r. inspektorzy pracy przeprowadzili kontrole u 33 pracodawców działających w branży ochroniarskiej, którzy zatrudniali blisko 8 tys. osób.
W kontrolowanych jednostkach stwierdzono liczne przypadki zatrudnienia na podstawie umów cywilnoprawnych w sytuacji, gdy cechy tego zatrudnienia wskazywały na
obowiązek zawarcia umowy o pracę. Czynności kontrolne inspektorów pracy wskazują,
że w agencjach ochrony mienia takie praktyki odbywają się za pośrednictwem zorganizowanego systemu podmiotów zależnych gospodarczo. Inspektorzy przeprowadzali
niejednokrotnie równolegle kontrole w kilku podmiotach wchodzących w skład jednej
inicjatywy gospodarczej. Np. kontrolując jednocześnie dwie lub więcej agencji ochrony
stwierdzano zatrudnianie jednej osoby na podstawie umowy o pracę w spółce „matce”,
przy jednoczesnym zatrudnianiu tej samej osoby w ramach umowy zlecenia w spółce
„córce”. Inspektorzy pracy ustalali ponadto, że dana osoba, pracująca na podstawie
dwóch różnych form zatrudnienia w dwóch różnych podmiotach gospodarczych, świadczy pracę tego samego rodzaju, w tym samym miejscu, w z góry zaplanowanym czasie
obejmującym normę z umowy o pracę i umowy zlecenia. W praktyce normy czasu pracy realizowane są u macierzystego pracodawcy, natomiast kontynuacja pracy następuje
w ramach umów cywilnoprawnych, zawieranych z daną osobą przez powiązane z pracodawcą podmioty gospodarcze.
Jak wykazuje analiza materiału zgromadzonego w związku z kontrolami w agencjach ochrony, stan przestrzegania prawa pracy w tych podmiotach jest wysoce niezadowalający. Zważywszy na wagę problemów ujawnionych podczas kontroli w firmach
ochroniarskich oraz ich nasilenie, czynności kontrolne w tego rodzaju podmiotach będą
kontynuowane również w następnych latach. Szczególny nacisk zostanie położony na
kwestie związane z podwójnym zatrudnieniem pracowników ochrony, tj. na podstawie
umowy o pracę i dodatkowo umowy zlecenia z tym samym pracodawcą lub innym podmiotem prawnie i organizacyjnie od niego zależnym.

Walczący, czy aby tej sytuacji nie było przypadkiem z tą firmą , co ochrania kopalnie Kompani Węglowej Katowice , to znaczy Konsorcjum Ochrony Kopalń też ma firmę córkę Kopalnie Rudzkie. Mają podobno ISO, a taki sam przekręt jak pozostali .
To chyba ktoś nazmyślał ???
Dostają taką kasę za ochronę, a mimo to oszukują biednego pracownika.
Piszą , że są tam Związki Zawodowe, pewno należą, do nich prezes i wiceprezes
Albo może KOMUNA WRÓCIŁA ???
Chyba to ostatnie.
5 lat minęło , a wszystko po staremu.
Strach się bać, jak tak dalej to za kolejne 5 lat będą tam w nadgodzinach pracować w czynie społecznym , za kromkę chleba i dobre słowo prezesa .
Tych co walczyli z układami prezesów , na Sybir wywiozą w nagrodę do pilnowania lasu za darmo.
Nie będą przeszkadzać TYTANOM PRACY , bo ci będą robić na okrągło po podpisaniu 3 kolejnych umów z firmami wnuczką , pra-wnuczką , i pra-pra-wnuczką.
Jak pojadą w nagrodę na grzyby, to w łóżkach będą spali po 5 w ramach oszczędności .
Urodzi się z tego chociaż nowe, lepsze pokolenie. Co nie będzie grymasić , że chcą więcej za nadgodziny.
Paździoch to chyba jakieś jaja , znowu kupuję sobie saturator i znowu będzie kasiora.
Wszystko ma swoje minusy i plusy.
zdjecie uzytkownika
ostatni skaut... - 2013-01-31 08:51:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak widać na w/w wpisach problem w tym [usunięte przez moderatora]pracy jest! Ale najlepsze jaja są w KWK "Piekary"!!! Tam się szykuje wielki "COME BACK" p. A[usunięte przez moderatora]. ps. "Nicpoń" (tylko że na ruch II - likwidowana kopalnia ""Andaluzja" - lub już zlikwidowana).Osoba ta zajmuje stanowiska kierownicze, ale wg swoich postępowań, organizacji pracy, nie radzi sobie ABSOLUTNIE z zajmowanym stanowiskiem! To jest człowiek który non stop zalicza wpadki (apogeum nastąpiło na "Bobrku" - znikneły tylko talony węglowe- lub aż!). Na "Piekarach" też dało się zauważyć jego nie udolność. Więc pytam: Jak ta firma ma mieć jakiekolwiek zaufanie wobec kontrachentów, jak ta osoba działa destrukcyjnie na jej działalność?! Odpowiadam: swoi swoich kryją,jakieś śmieszne związki działają (w tym przypadku "Kadra" - tam p.N. działa prężnie z małżonką) Więc suma sumaru: Bądż nie udacznikiem, aferowiczem,po prostu poddaj się destrukcyjnej działalności firmy... Oni takich uwielbiają... R.I.P.
zdjecie uzytkownika
zwol.zw. Solidarności - 2013-02-07 15:33:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdy kopalnie ochraniała jeszcze straż przemysłowa pracownicy zatrudnieni w tej instytucji zarabiali o około 1/3 mniej, niż górnicy .
Dzisiaj dzięki dzielnej postawie związków zawodowych i zarządowi KOK zatrudnieni przy ochronie kopalń
zarabiają 1/3 tego co górnik ,
i wielu czuje się szczęściarzami , iż dostąpili zaszczytu zatrudnienia się w tej firmie.
Rzeczywiście działacze związkowi mają faktycznie powód do dymy ,
bo jest się z czego cieszyć ??????
Zarząd KOK zakpił sobie z ustawy KODEKS PRACY. By nie płacić uczciwe za nadgodziny powołał firmę córkę KOPALNIE RUDZKIE, pod której szyldem ukrył pracę pracownika w nadgodzinach .
Wszystko to odbyło się pod pełną aprobatom związków zawodowych .
Dzisiaj nagle wielkie zdziwienie , że słabo płacą .
Nie rozumiem skąd to zdziwienie ??????
zdjecie uzytkownika
zabol - 2013-02-16 22:07:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie tylko na kwk piekary osoba zajmuje miejsce na ktore sie nie nadaje tak samo jest na kwk nowy-wirek gdzie dano nowego szefa ktory trafil do naszej firmy z ery ktory wogole nie ma pojecia o pracy na kopalni gdyz byl tylko szefem ochrony na obiekcie w erze a posadke w naszej firmie zalatwil mu jakis znajomy i jak dalej tak bedzie to w tej firmie nigdy nie bedzie osoby na odpowiednim stanowisku a pan zdzislaw p. napewno nie odpowiednia osoba na stanowisku szefa ochrony i nie tylko ja tak mysle ale cala zaloga kwk nowy-wirek.zyczliwy
zdjecie uzytkownika
2u9ez - 2013-02-16 22:15:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chciałbyś gruchy obijać i brać kasę z 2 firm.To zwolnij się i poszukaj lepszej pracy jak masz takie wysokie kwalifikacje.Nikt Cię nie zmusza do [usunięte przez moderatora] pracy.Widzę co możesz coś poklepać na klawiaturze bo w domu nie masz nic do gadki przy starej.Potrafisz tylko kablować na kierowników.Związkowcom też żle bo obcięto im dostęp do koryta z socjalu dla swoich kolesiów.
zdjecie uzytkownika
paragraf - 2013-02-19 17:04:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

Kodeks Pracy

Art. 1511.

§ 1. Za pracę w godzinach nadliczbowych, oprócz normalnego wynagrodzenia, przysługuje dodatek w wysokości:

1) 100% wynagrodzenia – za pracę w godzinach nadliczbowych przypadających:

a) w nocy,

b) w niedziele i święta niebędące dla pracownika dniami pracy, zgodnie z obowiązującym go rozkładem czasu pracy,

c) w dniu wolnym od pracy udzielonym pracownikowi w zamian za pracę w niedzielę lub w święto, zgodnie z obowiązującym go rozkładem czasu pracy,

2) 50% wynagrodzenia – za pracę w godzinach nadliczbowych przypadających w każdym innym dniu niż określony w pkt 1.

§ 2. Dodatek w wysokości określonej w § 1 pkt 1 przysługuje także za każdą godzinę pracy nadliczbowej z tytułu przekroczenia przeciętnej tygodniowej normy czasu pracy w przyjętym okresie rozliczeniowym, chyba że przekroczenie tej normy nastąpiło w wyniku pracy w godzinach nadliczbowych, za które pracownikowi przysługuje prawo do dodatku w wysokości określonej w § 1.
Te twoje 2 firmy to zwyczajne [usunięte przez moderatora] a zapłata w przez drugą firmę to jak widzisz to jedynie jałmużna .
zdjecie uzytkownika
wrzeszcze - 2013-02-19 23:28:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chopie jak ty sie marnujesz.Z tymi wiadomosciami to zes juz downo powinien wygrysc tego [usunięte przez moderatora] i tyz bys bol w telewizorni.A tak ino judzisz i pdsrywosz.Trza bylo sie uczyc a nie ciepac kamieniami na szkola.Zgrywosz sie na takiego kombatanta prawego i sprawiedliwego,ale pamietej,juz roz rzescie doprowadzieli do bajzlu.Nie udalo Ci sie zalapac,to teraz nie oglupiaj ludzi bo modzi maja swoj rozum i styropian kleja na scianie,a nie leza na nim.
zdjecie uzytkownika
Sedan - 2013-02-21 07:19:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiste jest, że ludzie w ochronie zawsze dorabiają. Jeżeli nie mogą w macierzystej firmie ( np. przez KR) to i tak szukają dodatkowej pracy w innej firmie. Dlatego kłapanie ozorem, że są [usunięte przez moderatora], zmęczeni to bzdety pod publiczkę. Jeżeli zlikwidują KR i przyjmą dodatkowe osoby to ciekawe z czego będą żyć ci, którzy teraz dorabiają. Ilu z tych ludzi ma kredyty do spłacenia? Póki co jest zawsze dodatkowa kasa na takie wydatki a potem co? Będą szukali zatrudnienia w innych firmach i może dostaną, owszem za połowę tego co mają teraz. Żaden pracodawca nie pozwoli sobie na wypłatę nadgodzin, to nie czasy PRL kiedy za wykonanie 300% normy górnikom stawiało się skrzynkę wódki. Ludzie zejdźcie na ziemię. Uśmiałem się do bólu po przeczytaniu postu o biednym zapracowanym narzeczonym. Laska chciała bogacza a trafił się jej zwykły ochroniarz i niespodzianka. Wracając do tematu jeżeli ktoś nie chce niech nie dorabia, ale niech także nie uszczęśliwia innych na siłę.
zdjecie uzytkownika
zwol.zw. Solidarności - 2013-02-21 21:24:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Płacenie nadgodzin z dodatkiem 100% to kochany kolego nie wymysł z PRL - u ,.
Tak kolego za pracę w czasie ponadnormatywnym płaci się w całej cywilizowanej części Europy.
Ci co tego nie czynią są ścigani z urzędu nie tylko, że zwracają pracownikowi to co faktycznie zarobił , ale dodatkowo płacą wysokie kary za to, że [usunięte przez moderatora] pracownika .

Polska ratyfikowała 10 czerwca 1997 roku Europejską Kartę Społeczną i pewien jej fragment dotyczący zapłaty pracownikowi za pracę w czasie ponadnormatywnym w brzmieniu :

2. uznać prawo pracowników do zwiększonej stawki
wynagrodzenia za pracę w godzinach
nadliczbowych, z zastrzeżeniem wyjątków w
przypadkach szczególnych;

Firma KOK zamiast uznać to prawo zaproponowała ci abyś podpisał kolejną umowę choć tak naprawdę wykonujesz dalej ten sam rodzaj pracy , na dokładnie tym samym stanowisku pracy.
Firma po prostu zakpiła z ciebie i z twojej godności . Bo płacąc za pracę w tej niby innej firmie płaci ci połowę tego co ci się tak naprawdę należy .
Przez ile lat jesteś tak [usunięte przez moderatora] ???
Czy nie warto by się było się o te pieniądze upomnieć , masz do dyspozycji ponoć 5 Związków Zawodowych , niech by one w walce o tą zaległą kasę, o swoje Cię wsparły .
Jest w Kodeksie Pracy taki przepis art. 18 mówiący:

Art. 18
§ 1. Postanowienia umów o pracę oraz innych aktów, na których podstawie powstaje stosunek pracy, nie mogą być mniej korzystne dla pracownika niż przepisy prawa pracy.
§ 2. Postanowienia umów i aktów, o których mowa w § 1, mniej korzystne dla pracownika niż przepisy prawa pracy są nieważne; zamiast nich stosuje się odpowiednie przepisy prawa pracy.

Czy nie warto by się z pomocą związków o tą kasę upomnieć, zamiast narzekać, że nie masz za co spłacać kredytów.
Pieniądze te leżą na ulicy, czy nie warto o nie upomnieć ???
Kochany kolego , gdy w 1956 roku w PRL -u , przestano w Poznaniu płacić nadgodziny, ludzie wyszli na ulicę,choć nie było wtedy niezależnych Związków Zawodowych .
Bez jakichkolwiek ograniczeń czasowych zatrudniano osoby w czasach ZIEMI OBIECANEJ, tak też obecnie zatrudnia się również w [usunięte przez moderatora] .
zdjecie uzytkownika
Sedan - 2013-02-22 13:22:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nic nie zrozumiałeś. Pracodawca zatrudni wiecej ludzi, żeby i tak nie płacić nadgodzin. Na pół albo 3/4 etatu ale i tak ich nie zapłaci.
Tak w innych krajach .... w innych krajach zatrudniają Polaków za 1/4 stawki, co ty bredzisz. Kto tam jest ścigany? Setki tysięcy ludzi pracują na czarno za pół darmo. Zejdź na ziemię. Przepisy są dla kolesi z rządowych ław. Jakie Związki???? Jakie? Nie rozśmieszaj mnie. Gdzie ty żyjesz, komu te twoje związki pomogły? Dzięki związkom przyjęli na umowę o pracę emerytów, bo umowy śmieciowe. Nie ma na podwyżki, bo trzeba im płacic za urlop, wczasy pod gruszą, kupować mundury i płacić na zwolnienia chorobowe. Podziękujmy związkom za to, że za nasze składki kopią nam w tyłki.
zdjecie uzytkownika
zwol.zw. Solidarności - 2013-02-22 23:27:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja kolego Sedan chodzą po ziemi , miałem okazję przyjrzeć się z bliska, jak cywilizowane państwo dba o pracownika i obywatela . Widziałem też jak równym partnerem może być dla pracodawcy działacz związkowy .
Widziałem z bliska jak bezwzględnie traktuje[usunięte przez moderatora]pracownicze pracodawcę .
Jak pojawia się na pierwszych stronach gazet, gdy sprawa zniewalania swoich pracowników wychodzi na jaw.
Ja tą swoją wiedzę opieram na własnym życiowym doświadczeniu .
Nie na tym co mi opowiedział zawiedziony pracą zagranicą kolega, który nie nauczył się języka kraju do którego zajechał aby się tam dorobić . Dlatego wyjeżdżając za granicę zatrudnił się znowu u jakiegoś[usunięte przez moderatora] z Polski , który wyjechał za granicę aby tam szybko dorobić na własnych rodakach .
Nie zaprzeczam , że pseudo związkowców w firmie nie mało. Lecz oprócz tych z pozorantów są również ci, którzy faktycznie działają w dobrej wierze i we waszym interesie.
Jeżeli wierzysz Sedan w to, że pracodawca sam od siebie da ci zarobić więcej z własnej nie przymuszonej woli to jesteś w błędzie.
Pracodawca dopiero postawiony pod murem przez sprawnie funkcjonującą strukturę związkową daje podwyżki .
Kodeks Pracy jest takim właśnie narzędziem dzięki któremu sprawne działające związki są w stanie wymusić na pracodawcy godne zatrudnianie pracowników .
Gdy natomiast związki stają się jedynie przykrywką dla ciemnych interesów pracodawcy, to do takich związków pracownik nie powinien należeć.
Płacenie na takich liderów związkowych to faktycznie strata kasy . Ta rzecz kolego na pewno nas łączy, nie dzieli .
Zapewniam cię jednak, że w tej firmie są taki osoby które są faktycznymi działaczami związkowymi .
Działając wspólnie z nimi jesteście w stanie wiele zmieniać we właściwą stronę w tej jakże chorej branżę firm ochroniarskich . Warto w to uwierzyć .
[usunięte przez moderatora] praca , to tylko bieda praca i praca i jeszcze raz praca . Czy na tym ma polegać nasze życie ???
Zakpiłeś sobie z osoby, która napisała o swoim narzeczonym .Ja ten wpis uważam za bardzo wartościowy i potrzebny , ta sprawa nas tym razem dzieli.
Ten wpis pokazuje ponurą rzeczywistość pracownika zatrudnionego w firmie KOK.
Nad tą ponurą rzeczywistością należy kolego się zastanowić , nie robić sobie z tego kpiny.
Dałeś się kolego urobić propagandzie, która jak widać po dziś dzień w tej nie godniej polecenia firmie funkcjonuje .
Propagandzie ogłupiania , ciemnoty, której jedynym celem jest maksymalny wyzysk Twojej Osoby przez nieuczciwego pracodawcę.
Gdy będziesz chciał działać sam nie wiele uczynisz .
Gdy znajdziesz grupę osób , którą w tym momencie mogą być Związki Zawodowe to nasz szansę, z której warto skorzystać.
Życzę ci Sedan Powodzenia.
zdjecie uzytkownika
pracownik ktory ma dosc kok-u - 2013-02-24 14:16:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fakt pełen pakiet socjalny umowa o prace wszystko jest w tej firmie ale co z tego jak wiekszosc to emeryci ktorzy notorycznie sa w pracy na kazdy tel bo nic innego nie maja do roboty i jeszcze płacza ze mało dodatków pomijam fakt ze pracownik bez licencji za dodatek ma 60 złotych a z licencja 100 % wiecej a koordynator kaze sobie odsniezac dojscie do dzrwi bo prcownik ochrony bez licencji to ciec wiec nie ma sie co dziwic ze reszta licencjonowanych tez tak nas traktuje.
zdjecie uzytkownika
nowoprzyjęty - 2013-02-24 23:09:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oderwali Cię od kasy to teraz mendzisz.Sam sobie układam życie i nie muszę słuchac rad dobrych wójków.Potrzebną kasę mogę dorobic wg swojego uznania.Jak mi się przestanie podobać to sam zrezygnuję,ale nieroboli związkowych nie będę słuchał.Jeden zakład i ileś tam związków,a każdy ciągnie do siebie.Obiecują obronę i wstawiennictwo.Jestem " pisaty i cytaty" i nie potrzebuję utrzymywać tych dziadków.Poznałem rynek ochraniarski i innej f-my nie polecam.Rozwalcie tą firmę i doznacie jak inni z otwartymi rękami na Was czekają !Ale zapomnijcie o umowach o pracy i możliwości oficjalnego dorobienia."Moje uszanowanie"
zdjecie uzytkownika
zwol.zw. Solidarności - 2013-02-25 23:48:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki związkom przyjęli na umowę o pracę emerytów, bo umowy śmieciowe. Nie ma na podwyżki, bo trzeba im płacic za urlop, wczasy pod gruszą, kupować mundury i płacić na zwolnienia chorobowe. Podziękujmy związkom za to, że za nasze składki kopią nam w tyłki.
Rozpocząłem swój od zacytowania słów jednego z kolegów ,,bo jest to przykład propagandy ogłupianie jaki od lat członkowie zarządu tej, że firmy stosują i co z pewnością do pewnych ludzi to faktycznie dociera i i uważają to za prawdę .
Dzięki działaniom związku NSZZ Solidarność udało się ukrócić pewien niebezpieczny proceder . Dzięki temu działaniu ty nowoprzyjęty miałeś okazję uzyskać pracę jak i wielu, którzy w firmie pracują, a ta praca stanowi dla nich jedyne źródło utrzymania tą prace mają szansę utrzymać . Gdyby tego zjawiska polegającego na zatrudnianiu emerytów na Zlecenie , nie zostało przez związek Solidarność zakwestionowane, to firma zaczęła by eliminować pracowników zatrudnionych na zasadzie umowy o pracę.
Wynika to z czystej ekonomi.
Bo po co zatrudniać pracownika na zasadzie umowy o pracę, którego zatrudnienie tak dużo kosztuje, o wiele mniej kosztuje zatrudnienie pracownika na zasadzie umowy zlecenia .
Firma KOK nie poprawia jakości swoich usług ale zawsze stara się obniżać koszty dlatego też zatrudnianie na umowę o pracę pracownika nie jest dla firmy nie opłacalne .
Gdyby NSZZ Solidarność nie podjął tej walki, dzisiaj miejsce młodych pracowników siłą rzeczy zastąpili by ci tańsi pracownicy na emeryturach.
Przy umowach takie jakie wam daje KOK nie macie żadnej pewności że długo popracujecie.
Każdą umowę na czas określonych można w bardzo szybko rozwiązać(choć na niej pisze 5 lat) , tym bardziej, iż zawierają one klauzule 2 tygodniowego wypowiedzenie .
Być może dzięki tym działaniom jakie podjął związek, miałeś szansą się zatrudnić.
Gdyby ich nie było to twoje miejsce zajął by pracownik emeryt, jako ten tańszy .
Jeżeli ktoś kiedyś zlikwiduje tą firmę, to podstawową przyczyną będzie niska jakość usług.
Tą jakość dało by się faktycznie podnieść , gdyby stawki pracownicze były wyższe bo tylko dzięki nim można by do pracy uzyskać lepszych ludzi .
Firma dzięki wyjątkowo dobrze opłacanemu zleceniu mogła by te stawki dać wyższe.
Warunek lepsza organizacja, ta na dziś dzień przypomina głęboki PRL .
Naiwne jest zatem przekonanie, że były by podwyżki gdyby nie trzeba było zatrudniać emerytów na umowę o pracę .
Tego typu oszczędności nie trafiają do kieszeni szeregowego pracownika, one stają się własnością pomysłodawców i o tym zapamiętaj sobie młody człowieku .
Po prostu owinięto ci makaron na uszy.
Dałeś się nabrać , nic więcej !!!
zdjecie uzytkownika
ecik - 2013-02-26 22:47:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po prostu owinięto ci makaron na uszy.
Dałeś się nabrać , nic więcej !!!


Makaron na uszy to nawinęli twoi związkowcy nam wszystkim ponad 20 lat temu rozwalając zakłady przemysłowe , nasze kopalnie i słuzby kopalniane.Cwani kolesie to nawet pozakładali rózne firemki-krzaki w zakresie OCHRONY,idąc na fali zostali nawet posłami.Podziękuj im i innym popapranym solid.......Ciebie zwolnili,bo widocznie poznali sie na Tobie."Dudlej" dalej,bo chyba nic innego nie potrafisz.Pozwól każdemu wybierać swoją drogę,nie uszczęśliwiaj innych swoją żółcią.Szykuj się do kolejnej rozróby.
zdjecie uzytkownika
zwol.zw. Solidarności - 2013-02-27 14:57:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo dumny jestem ze słowa Solidarność i chyba nie tylko ja
Są ludzie dla których zwycięstwo Solidarności nie szczególnie , przypadło do gustu i kojarzy się nieszczególnie na przykład Ecikowi , Nowoprzyjętemu , czy Sedanowi .
Od samego początku jak tylko powstawały w 1980 roku pierwsze struktury tego związku aktywnie w nich uczestniczyłem .
Przez kilka kolejnych lat tylko nocą musiałem kleić na ulicach ulotki podpisywane słowem Solidarność i jestem z tego dumny .
Walka o uczciwą Polskę nie była dla mnie tylko sloganem.

To nie ja zamykałem kopalnie , czy inne zakłady , po zmianach ustrojowych wyjechałem z naszego kraju .
Gdy powróciłem zatrudniłem się w firmie, która niestety, łamie prawa pracownicze, cóż mi pozostało innego jak dalej walczyć .

Tym bardziej,iż za walkę o prawa pracownicze zostałem z KOK zwolniony.

Ostatniego lutego 2008 roku będzie właśnie 5 Rocznica wyrzucenia mnie z pracy, było to dokładnie o godzinie 21 : 40 .
Wyrzucał mnie z pracy opisany wcześniej [usunięte przez moderatora] ( dzisiejszy szef ochrony KOK) , towarzyszył mu kierownik mojego oddziału Lędziny [usunięte przez moderatora].
Pod moim zwolnieniem podpisany był nie kto inny jak [usunięte przez moderatora]aktualny Prezes KOK.
Do mojej szafki ubraniowej na szatni włożono flagę Solidarności , z pewnością z czyjegoś polecenia .
Dziwicie się, że tak uparcie walczę z patologiami w tejże firmie .
To nie Solidarność jest jest odpowiedzialna za to, że w firmach ochroniarskich nagminnie łamane są prawa pracownicze, że ludzie pracuję po 400 nawet więcej godzin aby jako tako egzystować . Taka praca to niewolnictwo.
Pierwsze firmy ochroniarskie tworzyli ludzie Postkomuny, to oni są w głównej mierze odpowiedzialni za całą tą patologię ,
z którą mi dzisiaj przyszło walczyć , choć niektórzy nazywają to:
zatruwaniem żółcią ,
albo uszczęśliwianiem na siłę
nie robi to na mnie jednak szczególnego wrażenia.
Każdy prawdziwy związkowiec by to robił , tym bardziej takiego związku jak Solidarność .
zdjecie uzytkownika
s_kok - 2013-03-01 23:32:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zamiast nosic teczki wolałeś woreczki?Czy ten poseł od f-my ochraniarskiej to postkomunista i dlatego nie zatrudniłeś sie u niego,tylko w tym brzydkim KOK?Moze nie umiałeś nic innego tylko nocą rozklejac plakaty,ogłoszeniaPodając jakieś dane personalne używasz skrótów i kropek uważając Ich za przestępców z wyrokami? Człowieku,wrzóć na luz,bo czuc śmierdzirobótką.Nie szastaj pojęciem prawdziwego związkowca,nie myl pieczywa z doopczywem.
Ktoś napisał=Dudlej dalej= i to chyba najlepsze hasło tego forum.
zdjecie uzytkownika
zwol.zw. Solidarności - 2013-03-03 10:41:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja dobrze wiem, że nie sprawdził się wasz plan , że wyrzucając mnie 5 lat temu nocą miał być spokój i miał zniknąć problem związkowca, który się przeciwstawił głębokiej patologi jaka zagościła w praktykach zatrudnieniowych Państwowej spółce o nazwie Konsorcjum Ochrony Kopalń.
Pomysłodawca ,który to wymyślił faktycznie powinien dostać medal.
Przed moim zwolnieniem areną moich wypowiedzi była mała społeczność wydziału Lędziny .
Dzisiaj o tym, że w KOK[usunięte przez moderatora]e może przeczytać każdy kto interesuje się tym problemem, kto ma dostęp do internetu.
Mają panowie problem dużo szerszy, niż był wcześniej przed wyrzuceniem mnie z pracy.
Bo ten wyrzucony z roboty DULDA I DULDA .
A miał być rzekomo taki święty Spokój.
zdjecie uzytkownika
miki - 2013-03-13 09:12:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowy hit - policja sprawdzała ochroniarzy i wyszło --- popili na Jankowicach 3 z kok -u i 1 pretorjanin z WSO podobno 3 ej z kok -u mają wylecieć a Bóg z WSO ma zostać, od sprawiedliwość
zdjecie uzytkownika
berabuch - 2013-03-18 23:35:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2009-07-24 15:53:01

Dodaj opinie o Konsorcjum Ochrony Kopalń sp. z o.o. - Zabrze. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
Opinię wydam na temat tej firmy ......tylko czekam na przebieg sytuacji heh,,,oj będzie ciekawie;)
zdjecie uzytkownika
barabuch - 2013-03-18 23:43:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za tych trzech zatrudnią emerytów , a ten z WSO zostanie taka prawda.
zdjecie uzytkownika
miki - 2013-03-20 17:40:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moze powinna sie dowiedzieć KW jak piją jej pracownicy którzy maja pilnować żeby nie pili ci z KOK no i górnicy
zdjecie uzytkownika
zzzorro - 2013-03-24 14:46:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
miki - 2013-03-13 09:12:43

Nowy hit - policja sprawdzała ochroniarzy i wyszło --- popili na Jankowicach 3 z kok -u i 1 pretorjanin z WSO podobno 3 ej z kok -u mają wylecieć a Bóg z WSO ma zostać, od sprawiedliwość
Wylecą bo tak chcesz ??. Zmień informatora :))) Wszystko da się załatwić - więc załatwione. Ochroniarz nie wielbłąd pić musi :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsorcjum Ochrony Kopalń
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Konsorcjum Ochrony Kopalń ?
Zadaj pytanie
x