brak logo

P.B.U.H."ZELIAŚ"Leszek Zeliaś i Sylwester Zeliaś Sp. Jawna

Tarnów

Opinie o P.B.U.H."ZELIAŚ"Leszek Zeliaś i Sylwester Zeliaś Sp. Jawna

dario 2013-10-26 06:36
Pracodawca oficjalnie płaci 1800 zł brutto.wszystko dostajesz do ręki tj2500 zł do 3000 zł za około 220 godzin pracy.Jesteś jak niewolnik (zamknij [usunięte przez moderatora] i do roboty).Śpisz w pokoju 8m2 w 5 osób ogrzewanie włściciel nie włącza bo oszczędza.problemy z ciepłą wodą.warunki sanitarne katastrofa.[usunięte przez moderatora].Jedyna zaleta tej pracy to że płaci na czas.
8
jasiek 2015-03-18 21:52
Banda oszustów.Na początku obiecują warunki rewelacyjne. Rzeczywistość okazuje się inna. Mieszkanie w ciasnym, nieogrzewanym pokoju w 5 osób. Praca po 12 godzin dziennie z 15 minutową przerwą. Stawianie i rozbieranie rusztowań gratis ( bezpłatne ), co okazuje się w trakcie pracy, bo na początku nikt o tym nie mówi. Szukają darmowych niewolników. Nie polecam!!!!!!!
2
karola 2016-05-25 10:34
Mój chłopak tam pracuje od narazie czterech tyg ale tez mówi ze to nie wymarzoną praca od godz 7:00-19:00 plus dojazd 30 km do niby hotelu w którym śpią w pokoju po 5 osób masakra
1
Jan,Rybnik 2016-10-24 19:39
Jako wykonawca firma jest beznadziejna.Nie dotrzymuje terminów w żadnym zakresie.Nie wiadomo jakim sposobem wygrała przetargi w Rybniku,gdzie ociepla budynki należące do RSM. Moja opinia oparta jest na obserwacji "prac" bloku, w którym mieszkam.Na początku czerwca postawiono rusztowania tylko na części budynku,zaś pozostałą jego część obsługiwały dźwigi.Rozmyślnie użyłem czasu przeszłego,bo stanowią one mało elegancką ozdobę bloku-nie są używane wcale.No i na tych rusztowaniach pracuje w porywach 3-4 ludzi.A mają oni wykonać,co następuje:ocieplić wnęki balkonowe,wymienić balustrady,położyć kafle,pomalować wnęki. Termin wykonania:30 października. Dzisiaj mamy 24.10. Z drugiej strony bloku na całej jego szerokości również wiszą dźwigi,miały one pracować od 10.10. Firma t ma również wymienić okienka piwniczne i wykonać remonty szybów wentylacyjnych. Dodam,że wszelkie materiały od 5 miesięcy leżą niezabezpieczone,podobnie,jak okna.NIE BRAĆ FIRMY DO ROBÓT,NO,MOŻE DO BUDOWANIA BUD,CHOCIAŻ I TEGO PEWNIE NIE POTRAFIĄ.
7
robsontar 2016-12-11 11:45
moja współpraca z firmą choć trwała zaledwie kilka miesięcy ,raczej nie zapisała w pamięci się zbyt dobrze dla mojej osoby,mściwość starszych współpracowników nie zna granic, chamskie podejście do drugiej osoby raczej nie pozwala na normalną współprace w brygadach, nie polecam,tak jak kolega wyżej jedyny plus to pieniądze na czas.
1
Mysik 2016-12-29 19:04
Witam a ja uważam że pracownicy firmy zelias są sympatyczni i naprawdę pracowici starają się jak mogą mimo warunków atmosferycznych jakie panują na codzień trwało z uśmiechem i pozytywnym nastawieniem pracują do tego odwalaja na prawdę kawał dobrej roboty fakt że trochę się guzdraja, lecz problem tkfi w pracodawcy który łapie przetarg za przetargiem bo przecierz kasa musi się zgadzac, a pracownicy to tylko pionki którzy przynoszą zysk "górze wyrzszej" która umywa ręce a wszystko się skupia na zapracowanych robotnikach którzy dostają kasę na czas.... i mają tak zwana szkołę wytrwania bo pracują na niezbyt fajnych warunkach ! Właściciel firmy powinien docenić swych pracowników a nie liczyć tylko zielone papierki bo Nie na tym życie polega by rzerowac na innych. A więc ja serdecznie pozdrawiam wszystkich pracowników i trzymam kciuki za bloki które remontuja w Rybniku bo oni na prawdę się starają sama ich obserwowałam od czerwca he he :) POZDRAWIAM właściciela firmy który niech okarze swe dobre serce i polepszy warunki swoim pracownikom i da im premie :)
Moja ocena dotyczy pracowników a nie pracodawcy bo on powinien dostać 1!
3
Mysik 2016-12-29 19:08
Witam a ja uważam że pracownicy firmy zelias są sympatyczni i naprawdę pracowici starają się jak mogą mimo warunków atmosferycznych jakie panują na codzień trwało z uśmiechem i pozytywnym nastawieniem pracują do tego odwalaja na prawdę kawał dobrej roboty fakt że trochę się guzdraja, lecz problem tkfi w pracodawcy który łapie przetarg za przetargiem bo przecierz kasa musi się zgadzac, a pracownicy to tylko pionki którzy przynoszą zysk "górze wyrzszej" która umywa ręce a wszystko się skupia na zapracowanych robotnikach którzy dostają kasę na czas.... i mają tak zwana szkołę wytrwania bo pracują na niezbyt fajnych warunkach ! Właściciel firmy powinien docenić swych pracowników a nie liczyć tylko zielone papierki bo Nie na tym życie polega by rzerowac na innych. A więc ja serdecznie pozdrawiam wszystkich pracowników i trzymam kciuki za bloki które remontuja w Rybniku bo oni na prawdę się starają sama ich obserwowałam od czerwca he he :) POZDRAWIAM właściciela firmy który niech okarze swe dobre serce i polepszy warunki swoim pracownikom i da im premie :)
Moja ocena dotyczy pracowników a nie pracodawcy bo on powinien dostać 1!
3
Adol 2017-03-11 20:32
Jeśli chodzi o pracodawce to z większym chamstwem nie miałem jeszcze do czynienia , zwykły buraczyna pozbawiony szacunku dla pracowników , warunki pracy tak jak koledzy wyżej "Auschwitz" omijać to bydło szerokim łukiem!
4
Liliana, Rybnik 2017-08-22 21:52
Bardzo dobra firma, kompetentni, bardzo uprzejmi, grzeczni pracownicy, odznaczający się wysoką kulturą osobistą. Cierpliwie odpowiadają na wszystkie pytania, wyjaśniają wszelkie wątpliwości.
Panowie bardzo ciężko pracują, po 12 godzin dziennie, niezależnie od warunków atmosferycznych. Serdecznie im współczułam gdy temp. W CIENIU wynosiła 32st.(!), a oni pracowali na południowej ścianie mojego bloku. Bezustannie, z krótką przerwą na posiłek.
Czytałam tu, że ktoś narzeka na ich opieszałość. NIE ZGADZAM SIĘ Z TYM! Panowie pracują bardzo szybko, nikt nie siedzi, nikt się nie snuje bez sensu. Wyraźnie widać, że każdy ma swoje zadanie, praca idzie szybko i sprawnie.
Remont mojego bloku planowany jest na V-X.2017. Jest końcówka sierpnia i wygląda na to, że niedługo prace zostaną zakończone. Front bloku zrobiono bardzo szybko (zrywanie azbestu, ocieplanie, malowanie), być może dzięki temu, że zastosowano windy zewnętrzne zamiast rusztowań. Strona balkonowa bloku to, o wiele więcej pracy, a też jest szybko i sprawnie robiona.
Podsumowując, cieszę się, że ocieplanie bloku na Dąbrówki 1 robi firma ZELIAŚ, bo jest szybka, pracownicy są dobrymi fachowcami, wokół bloku jest czysto (widziałam otoczenie wokół remontowanych bloków przez inne firmy!). Przeżyłam szok gdy po zerwaniu folii ochronnej z okien, panowie umyli te okna i to, bardzo dokładnie!
POLECAM FIRMĘ "ZELIAŚ".
Samego pracodawcę trudno mi ocenić. To chyba zadanie pracowników.
Niemniej jednak myślę, że mając TAKICH pracowników, nie powinien żałować pieniędzy na premie. Przecież to, właśnie pracownicy tworzą wizerunek firmy!
Zostaw swoją opinię o P.B.U.H."ZELIAŚ"Leszek Zeliaś i Sylwester Zeliaś Sp. Jawna - Tarnów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.B.U.H."ZELIAŚ"Leszek Zeliaś i Sylwester Zeliaś Sp. Jawna