brak logo

KWK Brzeszcze

Brzeszcze

Opinie o KWK Brzeszcze

Do ffff 2017-02-28 02:31
No powiem ci myliony myliony ,same dane Tauron u wskazują że to bogata firma,inwestuja ale z do inwestowania państwowego,gdyby nie Beatka to kopalni by nie było,pozdro ryle ,dej że se już spokój z tymi pytaniami o kasę.
4
Wilst 2017-02-28 21:58
Gdzie wysyłają na badania jak kogoś przyjmą pod SUG?
niesugowiec 2017-03-01 04:15
Do psychiatry......zbadać czy normalny że sie zgodził w sug-u robić.....
9
wilst 2017-03-01 20:25
Pytam serio bo nie każdy ma rodzine w biurowcu i nie ma możliwości przyjścia pod Turon
2
ruchoma premia 2017-03-01 23:25
Od czego tak naprawdę zależy premia w SUG?

Czy też tak macie, że im więcej dodatku nocnego tym niższa premia uznaniowa?

Czy manipulowanie przy premii uśredniające, a raczej zaniżające zarobek jest w porządku?

Przeanalizujcie kwitki i napiszcie czy i u Was premia za przepracowane miesiące (bez chorobowego) różni się aż tak bardzo?
2452 2017-03-05 21:45
Panowie będą jakieś przyjęcie pod SUG na początku kwietnia??
Sug-owcowiec 2017-03-05 21:48
Hahahah:):):)
1
Adamos 2017-03-08 21:53
Przyjęcia już są. Dzisiaj byłem świadkiem jak chłopak bez doświadczenia, bez żadnych kursów został przyjęty. Drugi bez doświadczenia, za to po szkole również dostał skierowanie na badania.
Kol 2017-03-09 15:40
Była wypłata w Sugu panowie ?
Gwarkowiec 2017-03-10 23:34
Jak wypłaty ja dostałem 3000 z 3 świętami a pracuje pod kopalnia na GT jak na innych odzialach ?
Sug7 2017-03-12 06:42
To mało żeś sie starał SUGOWCY z ściany z 1 świętem dostali 3100
retttr 2017-03-12 11:33
Kolega sie musial pomylic z 1 swietem 2100 nie 3100 hahahahah takie pieniadze to nie w sugu xd pozdro
2
Marcin92 2017-03-14 21:29
Potwierdzam, praca na gwarkach 2300 zł. za luty ze stawką górnika

PS: Kolegów z ZG Sobieski proszę o komentarze dotyczące ich kopalni, bo mam tam bliżej:
http://www.gowork.pl/opinie_firma,743350,0
qweaaa 2017-03-15 21:49
panowie jak z przyjeciami pod kopalnie ? jakies nowe info ja slyszalem ze 4 ludzi w kwietniu i koniec
kilof 2017-03-16 08:02
Rozjeb..ć oddz szybowy w piz... du właściciele szybu..... Gdzie jest BHP na tej kopalni?!?!?! Kto pilnuje porządku przy zjazdach i wyjazdach, to co się dzieje to skandal!!!
1
Fryderyk 2017-03-16 12:44
Witam panowie. Mam pytanko w ktorym barze u was przy kopalni sprzedaja tyton do gryzienia?
Emeryt 2017-03-19 09:50
Bar na prawo od wyjscia. Pozdrawiam
3
przodekzpg 2017-03-19 21:06
Są jakieś przyjęcia pod SUG teraz czy nie ??? bo słyszałem że dopiero w sierpniu wznowią przyjęcia prawda to???
jo 2017-03-26 16:39
I co z przeniesianiami pod Tauron? Miały być w marcu i lipa. Wie ktoś coś wiecej na ten temat?
mati 2017-03-26 21:10
ja slyszalem ze na drugi rok
1
Sug7 2017-03-27 20:21
Słyszałeś kolega taka opowieść bedziemy przenosić bedziemy przenosić i tak cały czas i na tym sie kończy
1
gebels sug2 2017-03-28 02:13
Co do tego jak SUG płaci to 1 przelew za luty, 18dniówek dołowych (2 święta) + 4 dniówki szkoleniowe 3200zł + końcem kwietnia przyjdzie przelew z wyrównaniem za weekendy.
Górnik z zatwierdzeniem, 4 lata dołu i mam jakieś tam uprawnienia powyrabiane - stawka 20zl/h brutto
SUG2 Brzeszcze
wssseeea 2017-03-28 18:06
sug 2 na zbrojeniach kolego chciales dodac bo w sugu takich pieniedzy sie nie zobaczy wiec nie siej zamentu bo juz polowie ludzi na forum cieknie ze w sugu robia a niestety praca w sugu to nie milion na loterii ani los szczescia jak ktos mysli pozdro
4
przodekzpg 2017-03-29 23:28
Gdzie można uzyskać informacje czy są przyjęcia pod SUG?
1
Mondziol 2017-03-31 07:18
Gdzie i gdzie i gdzie k.....a zadzwoń sobie gamoniu
4
Gurnik 2017-03-31 10:35
Są przyjęcia pod sug?
2
Świeżo upieczony sepowiec 2017-04-04 23:35
Jak sytuacja na Brzeszczach. Poprawia się?
1
Paweł1990 2017-04-05 13:27
A niby co się ma/miało poprawić?
Zobaczymy jakie będą wypłaty, za kilka dni.

W każdym razie nacisk na pracę w soboty jest nadal, a paradoks jest taki, że o wybitki niejednokrotnie trudno (do wypłaty się brać nie opłaca, bo ostro jadą po premii) bo albo problemy robią koordynatorzy, albo kierownik oddziału.
3
Pok 2017-04-06 20:53
Będzie wypłata na piątek ktos cos wie
Sug7 2017-04-07 13:58
Co to sie stalo że kartki po 13.29 zł dodatek na wielkanoc
1
Jaglak 2017-04-08 12:29
Szanują nas!!!!!
ltrsa 2017-04-08 14:04
3 swieta w sugu 3.5K więc nie pieprzcie głupoty lenie
Seba SUG2 2017-04-08 15:10
Wybierałeś te święta, czy nie? Na jakim oddziale pracujesz?

Ja w połowie marca awansowałem do SUGu 2 (chwilowe oddelegowanie) i zarobiłem 3 tys. zł. na przebudowie 133 i 022 (spokojnie byłoby +3150 gdyby nie potrącenia). Miałem 2 święta, jednak oba wybrałem. Narzekać na pewno nie będę.
Zresztą marzec był długim miesiącem, aż 23 dni robocze - żaden miesiąc już taki nie będzie.
t43t 2017-04-14 16:33
To sug2 to jest awans? Ja myslalem że kara pomiatają i co chwile zmiana kopalni heh :)
Gorolik 2017-04-14 20:59
Słyszeliście coś o pracy pod sugiem w kopalniach na Słowacji?
Seba SUG2 2017-04-15 11:13
Oficjalnie nadal jestem w SUGu 1 i jakby nie było bardzo chcę tam bezpośrednio wrócić, na swój oddział. Nie wybieram się na żadną inną kopalnię, chyba, że byłyby tam przyjęcia bezpośrednio pod TWD.

@Gorolik - SUG na Słowacji? Ktoś ma fantazję.
Gorolik 2017-04-15 17:23
Sowa znowu kłamała...
2
Wilst 2017-04-27 21:58
Podobno SUG konczy zbroic sciane I polowa przenosi sie na Jaworzno??
Paweł1990 2017-04-28 11:47
Ściana 05 już zazbrojona, choć nie wszystkie prace zostały wykonane i nie obyło się bez awarii - spalenia nowego silnika. Ludzie poprzenoszeni zarówno na Sobieski jak i Janinę.
1
gornik 2017-04-30 13:29
Zloz do spółki jakiejś bo tauron nie ma przyjec
Sug7 2017-05-01 09:01
Jeszcze na start ściany 05 po spaleniu silnika przytrafiło się zalanie podsciany po szyje wody gdzie zalatwilo automatyke scianowa
Gwarkowiec 2017-05-10 13:31
Jak wypłaty? Moim zdaniem były do d... Chyba praca górnika straciła sens jedyne co mnie jeszcze na kopalni trzyma to te 25 lat pracy. Na szczęście pracuje pod kopalnią i jeszcze są dodatki Barburka 14-stka i węgiel.
Jeszcze tylko 15lat jakoś wytrzymam.
1
Górnik 2017-05-10 16:27
Praca już dawno straciła sens na kopalni.. Tylko te 25 lat, żona pracuje w dużym zakładzie i wypłaty kobiety tam mają jak ja na kopalni.. Wózkowy więcej zarabia niż ja.. Więc górnictwo to żaden rarytas na chwilę obecną nawet bym powiedział mizerna średnia.., a już nie wspomnę o pracy w pod firmach i wszystkich którzy myśla że są kimś bo gorniki.. Szanujmy się...
6
Marcin92 2017-05-11 08:40
Cieszcie się, że pracujecie pod kopalnią, a nie w SUG-u. Zarobki poniżej krytyki, kolega który był tydzień na l4 dostał 1600 zł... Ogólnie zarobek ok. 2300 zł. był "dobry". Nie ma co, do ZGRI trzeba się wybrać, bo na Piaście papiery dawno złożone.
3
gónik 2017-05-11 10:08
Kiedy ludzi z Piasta przyjmą na Brzeszcze? (byłych pracowników)
Ryllll 2017-05-11 17:26
Ciekawe poco by mieli was przyjmować? Lepiej Sugiem się dorobić niż płacić wam wszystkie przywileje , chłopie obudź się !!!!
6
patryk 2017-05-12 09:54
z piasta nikogo nie przyjma chyba ze sie zwolni i przyjmie sie do sugu przeciez to prywatna kopalnia taurona a piasta i ziemowit tez nie dugo bedzie sprywatyzowane niemcy chca kupic a ludzi beda przenosic na inne kopalnie
Wilst 2017-05-15 09:38
Podobno juz nie przyjmuja piekarzy
2
SUGowiec 2017-05-19 03:34
Teraz ludzie poprzychodzili na 18:00 do pracy, a tu na drzwiach karteczka z nazwiskami, że jutro o 13:00 mają szkolenia na Janinie i Sobieskim. Czy to jest w porządku?! Zaledwie 11 godzin na "spakowanie" i odejście w nieznane? Część osób nawet nie wie jak trafić na te kopalnie! Już nawet nie wspominam o tym, że to niezgodne z kodeksem pracy, tak szybko zmienić adres pracy...
Sam bym brał l4 i ciągnął je kilka tygodni, chyba, że inna firma (patrz - Linter) lub z PGG by w tym czasie zadzwonili.
Dawid 2017-05-22 12:34
przeciez my tam mamy tylko szkolenie a wracamy na brzeszcze od poniedzialku a za sobote mamy wybitke takze spoko a szkolenie nam sie przyda
2
Zostaw swoją opinię o KWK Brzeszcze - Brzeszcze
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KWK Brzeszcze