brak logo

KWK Brzeszcze

Brzeszcze

Opinie o KWK Brzeszcze

adam 2017-02-23 16:20
ale to jest podfirma po jakims czasie napewno przejdziesz po 2 latach
stranger1975 2017-02-23 17:34
Niektórzy pracują już niemal 3 lata i ciągle czekają na przyjęcie pod kopalnie.
Niby w gazetce związkowej Solidarność Górnicza było napisane "pracownicy SUG mają zagwarantowaną pracę pod kopalnią" jednak prawda jest taka, że nie ma ŻADNEJ konkretnej daty. Ktokolwiek idzie do związków to dowiaduje się "popracuj jeszcze z rok, potem zacznij pytać" (byłem w Sierpniu i Solidarności).
Tak więc zakończmy raz na zawsze dyskusje o przejściach z SUGu pod Tauron (tylko dla pociotków, ewentualnie lizusów albo ludzi z na prawdę porządnymi uprawnieniami i doświadczeniem) bo faktycznie wydaje się, że prędzej zadzwonią z Piasta niż z kopalni TW.
3
monster 2017-02-24 14:20
Czy są przyjęcia na kopalnie w brzeszczach?
3
adam 2017-02-25 16:56
a najduzej ile mozesz robic w sugu bo na przyklad w valeo mozesztylko robic 18 miesiecy i albo cie bierze valeo albo podfirma adecco nie przeduza umowy a w sugu pod firma ile moga cie trzymac prosze napiszcie mi
stranger1975 2017-02-25 20:11
@monster - pod kopalnie nie ma przyjęć i nie licz, że Cie kiedykolwiek będą odblokowane bezpośrednie przyjęcia, ale do firm jak najbardziej można aplikować (SUG, Linter, Trans-Jan, Hydrokop...)

@adam - do czasu gdy złoża kopalni zostaną wyczerpane, w przypadku ZG Brzeszcze to jakieś 30 lat + kilka lat likwidacji.
Na prawdę nie potrafisz czytać tego co się do Ciebie pisze?! Valeo to Valeo, SUG to SUG. Zresztą ty się najpierw WYKAŻ i pokaż, że do czegoś się nadajesz, no ale skoro czytać ze zrozumieniem nie potrafisz to wg mnie do górnictwa WCALE się nie nadajesz i ja nie mam zamiaru szkolić takiego jak ty, bo pewnie sam się szybko zwolnisz.
1
Marek 2017-02-26 15:08
Szukam osoby ktora zalatwi mi prace pod kopalnia jestem mlody mam 27 lat pilne bede bardzo wdzieczny moj telefon kontaktowy 797367460 pozdrawiam
1
weeet 2017-02-26 16:24
Od poczatku roku mówia o 3 z oddziału nawet jakies listy byly ponoc a przyjec jak nie bylo tak nie ma przyjeli pociotków w grudniu i mysla ze jest spoko geje z tauronu
1
jo 2017-02-26 17:26
Poprzenosili największych lebrow i kombinatorów z SUGu i nie ma o czym mówić. Ludzie, który mają jakieś pojęcie o robocie i się starają robią pod gównianym SUGiem a największe lejby poprzechodziły. Mam nadzieje, ze przeniesienia będą jak najszybciej i w końcu się opamiętają i przeniosą konkretnych ludzi bo fachowców brakuje szczególnie na oddziałach energomaszynowych .
Pół człowiek pół emeryt 2017-02-26 20:03
Witam goroliki jak z przyjęciami emerytów pod Tauron??
1
stranger1975 2017-02-27 09:45
@Marek - idź do dyrektora pracy, daj 50 tys. w gotówce i czekaj na telefon.

@weeet - lista pociotków jeszcze się nie wyczerpała.

@jo - i to jest właśnie paradoks SUGu - człowiek zaczyna się zastanawiać czy warto się w ogóle starać, skoro i tak zawsze znajdzie się jakiś pociotek, który będzie "lepszy" od doświadczonego i ogarniętego SUGowca...

@Pół człowiek pół emeryt - przyjmujemy takich z otwartymi rękami, nawet organizujemy huczne imprezy powitalne, umrzesz z zachwytu!
3
X 2017-02-27 14:48
Dej numer tel.to osobiście ci ( ę ) załatwię PAWULONIKU.
Pół człowiek pół emeryt 2017-02-27 14:56
To był oczywiście żart. Za smutno na tym forum :(
rafcio 2017-02-27 18:54
witam.Chciałem zapytac ile zarabia sie w Tauronie na oddzialach górniczych.Mam górnika i 8 lat stażu
Do ffff 2017-02-28 02:31
No powiem ci myliony myliony ,same dane Tauron u wskazują że to bogata firma,inwestuja ale z do inwestowania państwowego,gdyby nie Beatka to kopalni by nie było,pozdro ryle ,dej że se już spokój z tymi pytaniami o kasę.
2
Wilst 2017-02-28 21:58
Gdzie wysyłają na badania jak kogoś przyjmą pod SUG?
niesugowiec 2017-03-01 04:15
Do psychiatry......zbadać czy normalny że sie zgodził w sug-u robić.....
6
wilst 2017-03-01 20:25
Pytam serio bo nie każdy ma rodzine w biurowcu i nie ma możliwości przyjścia pod Turon
1
ruchoma premia 2017-03-01 23:25
Od czego tak naprawdę zależy premia w SUG?

Czy też tak macie, że im więcej dodatku nocnego tym niższa premia uznaniowa?

Czy manipulowanie przy premii uśredniające, a raczej zaniżające zarobek jest w porządku?

Przeanalizujcie kwitki i napiszcie czy i u Was premia za przepracowane miesiące (bez chorobowego) różni się aż tak bardzo?
2452 2017-03-05 21:45
Panowie będą jakieś przyjęcie pod SUG na początku kwietnia??
Sug-owcowiec 2017-03-05 21:48
Hahahah:):):)
1
Adamos 2017-03-08 21:53
Przyjęcia już są. Dzisiaj byłem świadkiem jak chłopak bez doświadczenia, bez żadnych kursów został przyjęty. Drugi bez doświadczenia, za to po szkole również dostał skierowanie na badania.
Kol 2017-03-09 15:40
Była wypłata w Sugu panowie ?
Gwarkowiec 2017-03-10 23:34
Jak wypłaty ja dostałem 3000 z 3 świętami a pracuje pod kopalnia na GT jak na innych odzialach ?
Sug7 2017-03-12 06:42
To mało żeś sie starał SUGOWCY z ściany z 1 świętem dostali 3100
retttr 2017-03-12 11:33
Kolega sie musial pomylic z 1 swietem 2100 nie 3100 hahahahah takie pieniadze to nie w sugu xd pozdro
2
Marcin92 2017-03-14 21:29
Potwierdzam, praca na gwarkach 2300 zł. za luty ze stawką górnika

PS: Kolegów z ZG Sobieski proszę o komentarze dotyczące ich kopalni, bo mam tam bliżej:
http://www.gowork.pl/opinie_firma,743350,0
qweaaa 2017-03-15 21:49
panowie jak z przyjeciami pod kopalnie ? jakies nowe info ja slyszalem ze 4 ludzi w kwietniu i koniec
kilof 2017-03-16 08:02
Rozjeb..ć oddz szybowy w piz... du właściciele szybu..... Gdzie jest BHP na tej kopalni?!?!?! Kto pilnuje porządku przy zjazdach i wyjazdach, to co się dzieje to skandal!!!
1
Fryderyk 2017-03-16 12:44
Witam panowie. Mam pytanko w ktorym barze u was przy kopalni sprzedaja tyton do gryzienia?
Emeryt 2017-03-19 09:50
Bar na prawo od wyjscia. Pozdrawiam
3
przodekzpg 2017-03-19 21:06
Są jakieś przyjęcia pod SUG teraz czy nie ??? bo słyszałem że dopiero w sierpniu wznowią przyjęcia prawda to???
jo 2017-03-26 16:39
I co z przeniesianiami pod Tauron? Miały być w marcu i lipa. Wie ktoś coś wiecej na ten temat?
mati 2017-03-26 21:10
ja slyszalem ze na drugi rok
1
Sug7 2017-03-27 20:21
Słyszałeś kolega taka opowieść bedziemy przenosić bedziemy przenosić i tak cały czas i na tym sie kończy
1
gebels sug2 2017-03-28 02:13
Co do tego jak SUG płaci to 1 przelew za luty, 18dniówek dołowych (2 święta) + 4 dniówki szkoleniowe 3200zł + końcem kwietnia przyjdzie przelew z wyrównaniem za weekendy.
Górnik z zatwierdzeniem, 4 lata dołu i mam jakieś tam uprawnienia powyrabiane - stawka 20zl/h brutto
SUG2 Brzeszcze
wssseeea 2017-03-28 18:06
sug 2 na zbrojeniach kolego chciales dodac bo w sugu takich pieniedzy sie nie zobaczy wiec nie siej zamentu bo juz polowie ludzi na forum cieknie ze w sugu robia a niestety praca w sugu to nie milion na loterii ani los szczescia jak ktos mysli pozdro
4
przodekzpg 2017-03-29 23:28
Gdzie można uzyskać informacje czy są przyjęcia pod SUG?
1
Mondziol 2017-03-31 07:18
Gdzie i gdzie i gdzie k.....a zadzwoń sobie gamoniu
4
Gurnik 2017-03-31 10:35
Są przyjęcia pod sug?
2
Świeżo upieczony sepowiec 2017-04-04 23:35
Jak sytuacja na Brzeszczach. Poprawia się?
1
Paweł1990 2017-04-05 13:27
A niby co się ma/miało poprawić?
Zobaczymy jakie będą wypłaty, za kilka dni.

W każdym razie nacisk na pracę w soboty jest nadal, a paradoks jest taki, że o wybitki niejednokrotnie trudno (do wypłaty się brać nie opłaca, bo ostro jadą po premii) bo albo problemy robią koordynatorzy, albo kierownik oddziału.
3
Pok 2017-04-06 20:53
Będzie wypłata na piątek ktos cos wie
Sug7 2017-04-07 13:58
Co to sie stalo że kartki po 13.29 zł dodatek na wielkanoc
Jaglak 2017-04-08 12:29
Szanują nas!!!!!
ltrsa 2017-04-08 14:04
3 swieta w sugu 3.5K więc nie pieprzcie głupoty lenie
Seba SUG2 2017-04-08 15:10
Wybierałeś te święta, czy nie? Na jakim oddziale pracujesz?

Ja w połowie marca awansowałem do SUGu 2 (chwilowe oddelegowanie) i zarobiłem 3 tys. zł. na przebudowie 133 i 022 (spokojnie byłoby +3150 gdyby nie potrącenia). Miałem 2 święta, jednak oba wybrałem. Narzekać na pewno nie będę.
Zresztą marzec był długim miesiącem, aż 23 dni robocze - żaden miesiąc już taki nie będzie.
t43t 2017-04-14 16:33
To sug2 to jest awans? Ja myslalem że kara pomiatają i co chwile zmiana kopalni heh :)
Gorolik 2017-04-14 20:59
Słyszeliście coś o pracy pod sugiem w kopalniach na Słowacji?
Seba SUG2 2017-04-15 11:13
Oficjalnie nadal jestem w SUGu 1 i jakby nie było bardzo chcę tam bezpośrednio wrócić, na swój oddział. Nie wybieram się na żadną inną kopalnię, chyba, że byłyby tam przyjęcia bezpośrednio pod TWD.

@Gorolik - SUG na Słowacji? Ktoś ma fantazję.
Gorolik 2017-04-15 17:23
Sowa znowu kłamała...
1
Zostaw swoją opinię o KWK Brzeszcze - Brzeszcze
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KWK Brzeszcze