brak logo

KWK Brzeszcze

Brzeszcze

Opinie o KWK Brzeszcze

245 2017-02-08 23:50
Dużo młodych się przyjmuje pod SUG??
bo słyszałem że się przyjmują ale szybko rezygnuja!!
1
SUGowiec 2017-02-10 15:17
No jak wypłaty są takie, a nie inne to nie ma się co dziwić, że tylko młodzi godzą się (na chwilę) na takie pieniądze...
Wypłaty niecałe 2400 zł. ze stawką 18.50 i z przepracowanym jednym świętem. Ostatni raz byłem w weekend!
4
2452 2017-02-12 22:32
Wiadomo coś jak długo firma SUG będzie pracować na Brzeszczach ????
Miodek 2017-02-13 22:09
Do końca życia i jeszcze jeden dzień-:::
3
ppo 2017-02-14 19:38
Gdyby nie SUG to w Brzeszczach niema wydobycia w zasadzie są uzależnieni od SUGu ile razy jest sytuacja gdy SUGusów jest więcej niż ludzi z Kopalni..
8
jurrooo 2017-02-15 20:06
Gdyby nie SUG to Brzeszcze juz dawno by nie istnialy, a i tak ludzie z kopalni maja nas za szmaciazy kierownicy mysla ze bedziemy robic od poniedzialku do niedzieli a jak ktos z nas chce wolne odrazu maja problemy jak dla mnie to chory układ jest, pod kopalnia nie jestesmy a kierownicy kopalni maja nami rzadzic chcecie rzadzic przyjmijcie , wszyscy na to czekamy pozdro:)
14
Gwarkowiec 2017-02-17 03:02
No w tym roku 14 stka bardzo dobra:)
1
wrrrreeerrrrr 2017-02-17 22:20
W sugu na pewno :) zesmy sie nachapali xd
2
Gwarkowiec 2017-02-18 02:50
Ile dostaliscie 14 setki ?
Pytam się pracujących pod kopalnia. Wiem ze w Sugu nie macie (żal mi was)
Tak szczerze to na moim oddziale to niektórzy chłopcy z Sugu to są lepsi niż ci z kopalni (nic nie robiące tylko żeby obstać)
A jak już przenieśli pod kopalnie to tych którzy mieli albo wujka albo szerokie plecy a do roboty się średnio nadają a ci którzy są naprawdę pracowici i znają się na pracy dalej robią pod Sugiem
Pisze szczerze niektórzy naprawdę powinni dostać się pod kopalnie
Ja pracuje 8 lat pod kopalnia na GT
7
Krok 2017-02-19 15:53
4300 dla tych co mało robili świeta a ci co robili swieta to 4800 do 5000 a w sugu nie dali im ani złotówki kpina totalna
3
coc 2017-02-19 18:35
A wy osły róbcie święta ! za wybitke hahaha czy 120zł
4
sug ED 2017-02-19 21:05
Proszę cię kolego co ty za głupoty wypisujesz multisport w sug jest od dawna wiem bo mam a poza tym z tym piastem i ziemowitem to jest lipa wielka ściema ile osób poszło kilka a miały być nie wiadomo jakie przyjęcia nie obraź się ale razem w tym sugu zgnijemy chyba że masz wujka w związkach to pójdziesz następną turą o ile szkoła się nie wciśnie i tak zostaniesz skazany na sug a na elektryczny nie tak źle płacą:D
2
321 2017-02-19 22:00
Tauron ma podobno podpisać umowę ze szkołą gorniczą :)
1
jo 2017-02-19 22:14
Podobno w marcu mają być jakieś przeniesienia. Po trzech z każdego oddziału. Wiadomo coś o tym?
SUGowiec 2017-02-21 10:23
Faktycznie, karty multisport są w SUGu, jednak po pierwsze dotychczas informacji o tym nigdzie nie było, a po drugie takie karty ponoć zauważalnie wpływają na wypłaty, tak więc dziękuję.
"z tym piastem i ziemowitem to jest lipa wielka ściema ile osób poszło kilka a miały być nie wiadomo jakie przyjęcia" (chaotycznie piszesz) przyjęcia na KWK Piast-Ziemowit dopiero się zaczęły.
"nie obraź się ale razem w tym sugu zgnijemy" z Twojego komentarza wynika, że bez względu na to, czy zostaniemy, czy przejdziemy do PGG to i tak źle i tak niedobrze.

@jo - oficjalnie to NIGDY NIC nie wiadomo, jednak ja słyszałem, że końcem lutego mają zacząć się przeniesienia po 4 osoby z każdego oddziału, jednak o marcu też mówi wiele osób.
mati 2017-02-21 18:48
jak dugo mozesz byc w sugu aby wejsc pod taurona najdluzej ile napiszcie mi
1
ja 2017-02-22 14:59
Jak masz plegar to nawet po tygodniu przejdziesz jak beda przeniesienia :)
adam 2017-02-22 20:26
a jak nie masz plecow to za ile miesiecy prosze was o odpowiedz jestem po szkole gorniczej
murarztynkarzgórnikakrobata 2017-02-22 21:16
jak bez znajomości to do emerytury w sugu robisz
5
adam 2017-02-23 16:20
ale to jest podfirma po jakims czasie napewno przejdziesz po 2 latach
stranger1975 2017-02-23 17:34
Niektórzy pracują już niemal 3 lata i ciągle czekają na przyjęcie pod kopalnie.
Niby w gazetce związkowej Solidarność Górnicza było napisane "pracownicy SUG mają zagwarantowaną pracę pod kopalnią" jednak prawda jest taka, że nie ma ŻADNEJ konkretnej daty. Ktokolwiek idzie do związków to dowiaduje się "popracuj jeszcze z rok, potem zacznij pytać" (byłem w Sierpniu i Solidarności).
Tak więc zakończmy raz na zawsze dyskusje o przejściach z SUGu pod Tauron (tylko dla pociotków, ewentualnie lizusów albo ludzi z na prawdę porządnymi uprawnieniami i doświadczeniem) bo faktycznie wydaje się, że prędzej zadzwonią z Piasta niż z kopalni TW.
2
monster 2017-02-24 14:20
Czy są przyjęcia na kopalnie w brzeszczach?
2
adam 2017-02-25 16:56
a najduzej ile mozesz robic w sugu bo na przyklad w valeo mozesztylko robic 18 miesiecy i albo cie bierze valeo albo podfirma adecco nie przeduza umowy a w sugu pod firma ile moga cie trzymac prosze napiszcie mi
stranger1975 2017-02-25 20:11
@monster - pod kopalnie nie ma przyjęć i nie licz, że Cie kiedykolwiek będą odblokowane bezpośrednie przyjęcia, ale do firm jak najbardziej można aplikować (SUG, Linter, Trans-Jan, Hydrokop...)

@adam - do czasu gdy złoża kopalni zostaną wyczerpane, w przypadku ZG Brzeszcze to jakieś 30 lat + kilka lat likwidacji.
Na prawdę nie potrafisz czytać tego co się do Ciebie pisze?! Valeo to Valeo, SUG to SUG. Zresztą ty się najpierw WYKAŻ i pokaż, że do czegoś się nadajesz, no ale skoro czytać ze zrozumieniem nie potrafisz to wg mnie do górnictwa WCALE się nie nadajesz i ja nie mam zamiaru szkolić takiego jak ty, bo pewnie sam się szybko zwolnisz.
1
Marek 2017-02-26 15:08
Szukam osoby ktora zalatwi mi prace pod kopalnia jestem mlody mam 27 lat pilne bede bardzo wdzieczny moj telefon kontaktowy 797367460 pozdrawiam
1
weeet 2017-02-26 16:24
Od poczatku roku mówia o 3 z oddziału nawet jakies listy byly ponoc a przyjec jak nie bylo tak nie ma przyjeli pociotków w grudniu i mysla ze jest spoko geje z tauronu
1
jo 2017-02-26 17:26
Poprzenosili największych lebrow i kombinatorów z SUGu i nie ma o czym mówić. Ludzie, który mają jakieś pojęcie o robocie i się starają robią pod gównianym SUGiem a największe lejby poprzechodziły. Mam nadzieje, ze przeniesienia będą jak najszybciej i w końcu się opamiętają i przeniosą konkretnych ludzi bo fachowców brakuje szczególnie na oddziałach energomaszynowych .
Pół człowiek pół emeryt 2017-02-26 20:03
Witam goroliki jak z przyjęciami emerytów pod Tauron??
1
stranger1975 2017-02-27 09:45
@Marek - idź do dyrektora pracy, daj 50 tys. w gotówce i czekaj na telefon.

@weeet - lista pociotków jeszcze się nie wyczerpała.

@jo - i to jest właśnie paradoks SUGu - człowiek zaczyna się zastanawiać czy warto się w ogóle starać, skoro i tak zawsze znajdzie się jakiś pociotek, który będzie "lepszy" od doświadczonego i ogarniętego SUGowca...

@Pół człowiek pół emeryt - przyjmujemy takich z otwartymi rękami, nawet organizujemy huczne imprezy powitalne, umrzesz z zachwytu!
1
X 2017-02-27 14:48
Dej numer tel.to osobiście ci ( ę ) załatwię PAWULONIKU.
Pół człowiek pół emeryt 2017-02-27 14:56
To był oczywiście żart. Za smutno na tym forum :(
rafcio 2017-02-27 18:54
witam.Chciałem zapytac ile zarabia sie w Tauronie na oddzialach górniczych.Mam górnika i 8 lat stażu
Do ffff 2017-02-28 02:31
No powiem ci myliony myliony ,same dane Tauron u wskazują że to bogata firma,inwestuja ale z do inwestowania państwowego,gdyby nie Beatka to kopalni by nie było,pozdro ryle ,dej że se już spokój z tymi pytaniami o kasę.
2
Wilst 2017-02-28 21:58
Gdzie wysyłają na badania jak kogoś przyjmą pod SUG?
niesugowiec 2017-03-01 04:15
Do psychiatry......zbadać czy normalny że sie zgodził w sug-u robić.....
5
wilst 2017-03-01 20:25
Pytam serio bo nie każdy ma rodzine w biurowcu i nie ma możliwości przyjścia pod Turon
1
ruchoma premia 2017-03-01 23:25
Od czego tak naprawdę zależy premia w SUG?

Czy też tak macie, że im więcej dodatku nocnego tym niższa premia uznaniowa?

Czy manipulowanie przy premii uśredniające, a raczej zaniżające zarobek jest w porządku?

Przeanalizujcie kwitki i napiszcie czy i u Was premia za przepracowane miesiące (bez chorobowego) różni się aż tak bardzo?
2452 2017-03-05 21:45
Panowie będą jakieś przyjęcie pod SUG na początku kwietnia??
Sug-owcowiec 2017-03-05 21:48
Hahahah:):):)
1
Adamos 2017-03-08 21:53
Przyjęcia już są. Dzisiaj byłem świadkiem jak chłopak bez doświadczenia, bez żadnych kursów został przyjęty. Drugi bez doświadczenia, za to po szkole również dostał skierowanie na badania.
Kol 2017-03-09 15:40
Była wypłata w Sugu panowie ?
Gwarkowiec 2017-03-10 23:34
Jak wypłaty ja dostałem 3000 z 3 świętami a pracuje pod kopalnia na GT jak na innych odzialach ?
Sug7 2017-03-12 06:42
To mało żeś sie starał SUGOWCY z ściany z 1 świętem dostali 3100
retttr 2017-03-12 11:33
Kolega sie musial pomylic z 1 swietem 2100 nie 3100 hahahahah takie pieniadze to nie w sugu xd pozdro
2
Marcin92 2017-03-14 21:29
Potwierdzam, praca na gwarkach 2300 zł. za luty ze stawką górnika

PS: Kolegów z ZG Sobieski proszę o komentarze dotyczące ich kopalni, bo mam tam bliżej:
http://www.gowork.pl/opinie_firma,743350,0
qweaaa 2017-03-15 21:49
panowie jak z przyjeciami pod kopalnie ? jakies nowe info ja slyszalem ze 4 ludzi w kwietniu i koniec
kilof 2017-03-16 08:02
Rozjeb..ć oddz szybowy w piz... du właściciele szybu..... Gdzie jest BHP na tej kopalni?!?!?! Kto pilnuje porządku przy zjazdach i wyjazdach, to co się dzieje to skandal!!!
Fryderyk 2017-03-16 12:44
Witam panowie. Mam pytanko w ktorym barze u was przy kopalni sprzedaja tyton do gryzienia?
Emeryt 2017-03-19 09:50
Bar na prawo od wyjscia. Pozdrawiam
2
przodekzpg 2017-03-19 21:06
Są jakieś przyjęcia pod SUG teraz czy nie ??? bo słyszałem że dopiero w sierpniu wznowią przyjęcia prawda to???
Zostaw swoją opinię o KWK Brzeszcze - Brzeszcze
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KWK Brzeszcze