brak logo

ALPLA Opakowania z Tworzyw Sztucznych Sp. z o.o.

Żywiec

Opinie o ALPLA Opakowania z Tworzyw Sztucznych Sp. z o.o.

Rynek 2015-03-26 19:41:50
Tam nie tu nie to gdzie?
? 2015-04-26 21:45:25
kiedy praca w ALPLI przy ul. Stolarskiej nie ma zadnych przyjęć do PRACY?
olaboga 2015-04-28 19:27:49
jak praca na magazynie ?? ile premie ile na swieta itp
:( 2015-05-12 20:46:52
Witam wszystkich jakie trzeba mieć referencje? żeby ubiegać się o stanowisko pakowacz + obsługa wózka jezdniowego w waszej firmie? czy jest w ogóle taka możliwość?
:( 2015-05-13 20:07:59
PLz:(:(:(:(:(
:( 2015-05-13 20:39:17
To jest najlepszy zakład i bardzo dobre produkty na naszym rynku.
tomahawk 2015-05-14 16:23:50
Zapomnij o Stolarskiej.Staraj się o pracę na Leśniance ale koniecznie w dziale dmucharek bo tam za pakowacza z umową w skali roku na samej premii produkcyjnej zarobisz lepiej od doświadczonego operatora wtryskarki.Tak,to nie żart!!!

P.S
Pozdrawiam ludzi myslących normalnie i walczących z absurdami w tej firmie.Niech moc będzie z wami!!!
? 2015-05-15 12:32:49
Dziękuje:)
Skurwozjad 2015-07-18 12:35:15
Na stolarskiej to się już wszyscy zwalniają Kadra to szpece od wszystkiego tego i tamtego.
4
pinkies 2015-07-21 11:51:50
tylko teraz czekać aż biurowiec zacznie pracowac na produkcji :D
3
bry 2015-07-23 09:39:08
Jakie kwalifikacje? 1500zł na rękę w czterobrygadówce tyle dostanie pracownik nowy i na kolejne 5 lat o ile go zostawią.
jan dzban 2015-09-08 12:28:23
Myślenie w tej firmie się skończył dawno, im beton starszy tym twardszy a najmądrzejszy to dopiero wróci z urlopu.
1
123 2015-10-17 01:06:38
nie polecam
beznadziejna firma,zreszta jak kazda inna
1
chuck norris 2015-12-21 19:58:27
gorszej firmy niz alpla to chyba na calym podbeskidziu nie ma,nie dosc ze kiepsko placa bo 1500 na reke plus premia ktora na reke jest moze ze 150 zl ha ha smiech na sal normalnie ,sobota niedziela wszystkie swieta do roboty nawet w swieto pracy do pracy heh ,ludzie sie zwalniaja ciezko jest dostac urlop bo nie ma kto pracowac takze inspekcja pracy ten zaklad powinna odwiedzac co najmniej raz w tygodniu ,podwyzki placy jak sa to 40 gr brutto albo 50 to za przeproszeniem taka podwyzke niech sobie w sadza no wiadomo gdzie ,naszczescie pracuje juz na wyspach mam ponad tysiac funtow a ten kolchoz alpla to omijac szerokim lukiem
Dziad 2016-01-07 19:13:10
Dorze piszesz brachu a za te 50gr to trzeba porządnie klamę polerować bo to górne widełki.Jak na system 4 brygadowy to zarobki są katastrofalnie niskie no chyba że ktoś lubi bakać w weekendy i swięta oczywiście o setkach możecie zapomnieć bo czegoś takiego zwyczajnie tu nie ma
Axel 2016-01-30 08:01:16
To jak kolego noris na wyspach masz tysiąc funtów to śmiało można powiedzieć,ze pracujesz za takie pieniądze jak w tym zakładzie...nie przeliczaj tych funtow na pl tylko na warunki w ktorych mieszkasz,żyjesz...a to wlasnie najniższa krajowa na wyspach...
zniesmaczony 2016-02-16 12:58:06
Słuchajcie drodzy koledzy naganiacze,

Oferty pracy nadal są, bo nie ma kto w tej fimie pracować. Na chwile obecna poszukiwany jest elektryk, wozkowi i pracownicy produkcji. Ale jak uwidzicie stawke 12zł brutto, to się odwrocicie na piecie, jak ci, co przez ostatnie tygodnie przychodza i tak robia.
Jeśli nie bedzie podwyżek w nastepnych tygodniach to odejdą kolejni pracownicy i będa robić same dziadki, ktore maja emeryture niebawem.
Wiec zaczyna robic się ciekawie.



1
giuo 2016-02-16 17:29:26
Nie ma kto w tej firmie pracować? za 12zł ? Podwyżki będą i to dobre z tego co wiem w tym roku. Rewolucja płacowa.
nowy 2016-02-18 20:21:00
nie prawda , teraz nowy dostaje 12 zł /h + 300 zł dodatku na zaklimatyzowanie się w zakładzie , tylko o tym się nie mówi
jaksonek 2016-02-18 20:40:14
Co w gadacie? 12zł czyli 1600 na rękę..w biurze robicie czy co? Każdy z dołu powinien dostać tysiąc więcej bo to oni napędzają ten zakład! Ci w biurze owszem,nie narzekają,1 maszyna idzie czy wszystkie płaca taka sama,dramat! Swego czasu były tylko dwie kobiety teraz 2xwięcej niż na produkcji :D
2
wozkowy 2016-02-19 19:50:29
@amelia

Poczytaj wpierw na temat branzy, a pozniej sie wypowiadaj. od 2012 roku jest wzrost 40% w produkcji. Widac to po firmie, gdzie nom stop sa najwyzsze obroty.
Wiec takie bajki pozostaw dla siebie.

@nowy

300 zł dodatku to w biurze co najwyzej wam placa, za pianie takich bzdur tutaj.

Teamt dotyczy alpli w zywcu, wiec nie pajacujcie.

PS. na stolarskiej zwolnil sie znow wakat to zapraszamy do krainy miodem plynacej
1
real 2016-02-24 20:49:13
Wystarczy popatrzeć na parking czym się do pracy jeździ, a o podwyżkach się mówi.
Nie dać nic i też będzie.
parowa 2016-02-24 22:33:39
@real baranie, na parkingu stoja auta dyrektorow, kierownikow i ludzi z produkcji.
Ci ostatni w wiekszosci nie posiadaja aut. A jak juz to seicenta, fiaty uno, bravo czy inne starocie. Jak nie dadza podwyzek to takie parowy jak ty przyjda z biurowca wywozic kosze na dol.
byk 2016-02-26 18:50:47
Na parkingu nie widzę tych sicentów, jeden takim przyjechał że się TIR nie zmieścił i mu porysował.
wszechwiedzący 2016-03-04 16:55:07
wiem z dobrego źródła , ok. 400 zł na łebka od kwietnia.
znaki na niebie 2016-03-05 16:42:32
Nadszedł czas pracownika tylko się skopci i nikt nie zostanie.
baba 2016-03-06 15:44:14
W tej firmie to przy wymianie żarówki jeden ją trzyma a drugi kręci stołem.
4
twoja stara 2016-03-10 20:04:21
byku ten co mu auto tirem porysowali to brygadzista a oni maja ponad 3 tys na miesiac a pakowacze pomocnicy nawet 2 tys nie moga zarobic chyba ze dostana premie i bony to ledwo ta dwojke maja ,jak ktos wczesniej napisal to za niedlugo same dziadki zostana bo na wiosne pewno kolejne osoby sie zwolnia przy takich nedznych zarobkach
uwaga na kermita 2016-03-10 20:12:13
coraz wiecej kapusiow w tej firmie chyba maja jakies dodatki ,taki jeden kermit kiedys w browarze robil teraz na magazynie robi to kapus numer jeden,drugi z osiedla kolejna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak potem ma byc dobrze jak tacy konfidenci robia
bidna chlopina 2016-03-10 20:57:47
poswiecilem zycie i mlodosc alpli i co z tego mam?garba i kredyty ktorych nie splace do konca zycia
mareczek 2016-03-12 19:38:40
co tak skomplecie nie dali 50 groszy w tym roku ?
1
poeta 2016-03-12 19:52:20
W wiezieniu - spędzasz większość czasu w celi 3 na 4 metry.
W pracy - spędzasz większość czasu w boksie 2 na 2 metry.
W wiezieniu - dostajesz trzy posiłki dziennie.
W pracy - masz przerwie tylko na jeden i w dodatku musisz za niego zapłacić.
W wiezieniu - w zamian za dobre zachowanie masz dodatkowy czas wolny.
W pracy - za dobre zachowanie dostajesz dodatkowa robotę.
W wiezieniu - strażnik otwiera i zamyka ci drzwi.
W pracy - sam sobie zamykasz i otwierasz drzwi.
W wiezieniu - możesz oglądać telewizję i grać w gry video.
W pracy - za oglądanie telewizji i za gry możesz wylecieć.
W wiezieniu - masz własną ubikację.
W pracy - musisz korzystać z jednej z innymi.
W wiezieniu - może Cię odwiedzać rodzina i przyjaciele.
W pracy - nie wolno Ci z nimi rozmawiać.
W wiezieniu - wszystkie twoje potrzeby są opłacane przez podatników.
W pracy - musisz opłacać wszystkie koszty związane z twoja pracą, a w dodatku z twoich podatków utrzymuje się więźniów.
W wiezieniu - spędzasz większość czasu wyglądając zza krat na Świat i myśląc, jak się stąd wydostać.
W pracy - spędzasz większość czasu wyglądając zza krat na Świat i myśląc, jak się stad wydostać.
W wiezieniu - możesz do woli czytać zabawne e-maile.
W pracy - jak Cię na tym złapią, możesz pożałować.
W wiezieniu - strażnicy są często sadystami.
W pracy - mówi się na nich: kierownicy.
zwalniam sie 2016-03-12 19:55:03
mareczek jak tam w hutchinsonie?ile masz na godzine i ile Ci dali podwyzki?
300Spartan 2016-03-13 11:24:28
I czego szaraki nie rozumiecie?kto ma zarabiac to zarabia a kto ma zapieprzac to tak bedzie musial robic i kilkoma negatywnymi wpisami nic nie zmienicie

Granice UE sa ciagle otwarte a Alpla niemiecka płaci 8,5 Euro na powitanie wiec droga wolna i nie mamrotac mi tutaj wiecej bo wasz poziom retoryki jest ponizej krytycznych wartosci
300 kermitow 2016-03-15 18:31:37
ostatni gasi swiatlo haha
3
jasny gwint 2016-03-15 19:57:17
ten co swietnie sobie daje rade ostatni zgasi swiatlo ha ha
5
300Spartanów 2016-03-30 12:31:24
@300spartan

Dzisiaj już nikt nic nie musi!!! nawet za granicę jechać!!! w każdym zakładzie są podwyżki w tym roku minimum 100zł netto chyba że się ma dalej klapy na oczach i się udaje że nić się nie dzieje, a problem się sam rozwiąże, bo po co myśleć lepiej siedzieć i pieniądze brać.
6
kwiecień 2016-03-31 12:21:19
Spokojnie panowie.Podwyżki są od 1 kwietnia.Zobaczymy tylko jakie; po staremu czyli na otarcie łez i tyle co kot napłacze czy też ruszamy do przodu jak przystało na solidną europejską firmę jaką jest ALPLA...
jui 2016-04-08 11:14:50
@alaa 300-400 zł brutto. Nie jest źle.
jozek 2016-04-08 17:05:20
Co sobie kupimy za te 20-30 gr podwyzki ? Chyba jedynie na flaszke nam starczy...
2
emil 2016-04-09 09:48:29
za te 30 groszy podwyzki to moze starczy na cwiartke krupnika,smiech na sali z tymi podwyzkami
2
Moloko 2016-04-10 15:42:58
Kermit z magazynu awansował!
2
yuta wataze 2016-06-11 20:10:16
tak czytam wasze posty to smiac mi sie chce widze ze byly pracownik nadal nie odpuszcza i chce wrocic chyba w okolicy nie ma innego zakladu oprocz Alpli niech sie zastanowia nad konkretnymi podwyzkami plac bo za niedlugo nie bedzie mial kto pracowac chyba ze zatrudnia emerytow lub rencistow i zrobia zaklad pracy chronionej
yuta wataze 2016-07-07 23:41:40
tego nie wiem czy poszukuja ludzi do pracy bo juz tam nie pracuje ale jak tak dalej bedzie z zarobkami to nikt tam ie bedzie chcial pracowac z tego co wiem odeszlo kilku dobrych ludzi co znali sie na pracy
1
Bb, 2016-07-11 21:54:57
Co leszcze centrala sie nie zgodziła? Czy kryzys? a może jego brat? Bo teraz przez 5 lat to Brexit bedzie modny.
4
666 2016-07-14 17:33:02
To ze firma jest na plus to na co liczysz?
2
yuta wataze 2016-07-26 12:45:33
tu masz racje prowadza rekrutacje wsrod swoich znajomych jesli masz znajomosci w biurze dostaniesz lepsze stanowisko sa na to przyklady
5
szajbus 2016-09-27 19:05:53
Wzorcowy przykład firmy która nie ma zamiaru dzielić się wypracowanymi zyskami z pracownikiem.Jak ktoś szuka czegoś takiego to lepiej nie można trafić
1
zbój 2016-09-29 18:48:16
Powinno być 0,5% zysku rocznego przeznaczonego na premię co roku itp, Każdy pracownik powinien mieć udział w tych 0,5% pieniądze dla firmy nijakie ludzi garstka ale woli brak.
2
szokers 2016-10-02 17:30:40
Najważniejsze że oprócz dobrej podstawy dorzucają jeszcze premie, co znacznie urozmaica zatrudnienie. W końcu zarobki są istotne.
1
Zostaw swoją opinię o ALPLA Opakowania z Tworzyw Sztucznych Sp. z o.o. - Żywiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ALPLA Opakowania z Tworzyw Sztucznych Sp. z o.o.