brak logo

TEKRA Sp. z o.o.

Gubin

Opinie o TEKRA Sp. z o.o.

@ 2015-12-02 18:37
Żadne bzdu3ry sama prawda.
xxx 2016-01-12 12:23
Odradzam kazdemu ta firme jestem spawaczem z kilkunastoletnim stażem i nie jedno spawałem po roku dlaem sobie siana,placa dobra ale atmosfera i podejscie kierownictwa to porażka,najlepiej jakby nikt nie miał życia prywatnego,kierownik jest tak poryty ze jak na 3 zmiany pracowalismy to potrafil o 2 wnocy na firme przyjechac bo myslal ze ludzie dogory ch..em leza
3
:-( 2016-01-30 22:05
A co myślicie o br. Olku??
3
ggg 2016-02-09 21:28
Chłop robi swoją robotę i w całej firmie nie ma lepszego brygadzisty zna się na swojej robocie i życzę mu samych sukcesów w tej firmie.
5
eee 2016-02-15 20:20
No nie wiem czy te marudzenie na prace w tej firmie jest uzasadnione,może i nie jest łatwo ale da się wyrobić no a zarobki są satysfakcjonujące.A co do kierownika taka chyba jego rola żeby od czasu do czasu sprawdzić co jest.
4
yyy 2016-02-18 22:24
Właśnie od czasu do czasu dobrze napisane,a czy rola taka to chyba gruba pomyłka...
2
Rrr 2016-04-06 10:07
Taką opinie wystawił sobie sam ,to jest największy czop na firmie!!!!!!!
3
mario 2016-08-27 15:03
ludzie macie problem . praca w de. czeka .ja mam niemiecki pass. i pracuje w guben i takze mieszkam u wojka ktory tutaj kupil dom w guben. woj po 34 latach pobytu w dortmundzie i bochum wrocil blizej rodzinnych stron jest na emeryturze. i sie smieje .woze auta w rodzinne strony do krapkowic. biore z niemieckich komisow w okolicach cottbus i berlina.. w okolicach cottbus po 1945 r. mamy takze czesc rodziny ktora musiala wyjechac z schlesien. moj dziadek zostal bo babcia miala ojca polaka a matka byla niemka. firmy tekra nie kojarze tutaj w guben chyba nie jest za bardzo znana.ale kiedys slyszalem w barze ze ludzie chwalili sie dobrymi zarobkami jak na polske , to chyba nie jest zla.
erf 2016-08-30 12:53
Zarządzanie sprzedażą produktów nie stanowi dużego wymogu do spełnienia, ale wiadomo czy oprócz podstawy jest jeszcze szansa na jakieś premie? Podobno się miały pojawić jeszcze przed wakacjami. Pozdrawiam
Cieńki 2016-11-12 17:29
Witam,pracuje w tej firmie 1,5roku,kierownik jak wszędzie, kiedy chodzę z jakąś sprawą to jest przyjemny i też kąkretny, że się załatwi daną sprawe dla obu stron dobrze. Wymagają dokładnosci bo to kosztuje grube ppieniądze reklamacje też nie są małe.jak wykonujesz swoją pracę to nie czepiają się z byle powodu.a jak zaskoczysz tą pracę to nie jest cięszko a przy wypłacie będziesz zadowolony.
10
Anonimus 2017-02-07 19:51
Hahaha ludzie co wy piszecie! Prawda jest taka że ta firma to obóz pracy. Jak już ktoś wspominał, same wymagania i kary. Premie ? Dzisiaj masz jutro nie ! I nikt nic nie powie za co. Kierownik? Zwykły gumbas antypatyczny, jest dobry jeśli coś potrzebuje tak jak jego "przyjaciel" Łukasz.
Czy Olek jest dobrym brygadzista? To zależy :-)
Procenty i wydajność się liczy, ma być zrobione w takim czasie jakim brygadzista Olek sobie wymyśli. Jasne jest po to aby wymagać ale nie za wszelką cenę a już na pewno nie za cenę jakości, później zdziwieni że reklamację są ;-)
Chorować też nie wolno . Czy sraczka czy grypa idź na L4 to zobaczysz co to gniew szeryfow, z lekka mobingiem daje w Tekrze . Ale są też tacy co ze świeżo ucieta noga przyjdą do pracy bo sobie kierownik lub brygadzista tego życzy. No ale cóż.... płacą jak najbardziej ok , ale jeśli nie zmieni się podejście do ludzi pracujących tam to jeszcze troszkę i szlachta z biura sama będzie pracować na hali. Doszedł jeszcze jeden brygadzista który tylko potwierdza słowa "zapomniał wół jak cieleciem był"
Ale mam nadzieje ze to wszystko się zmieni i firma pomoże podnieść morale pracowników oraz zacznie szanować ludzi którzy tam ciężko pracują. Mimo wszystko życzę powodzenia i Wszystkiego dobrego firmie "Tekra"
8
XyZ 2017-02-08 07:46
To może i ja wtronce swoje trzy grosze na temat załogi. Mało jest ludzi z którymi można normalnie pogadać. Olek wiecznie na telefonie , Łukasz następny wiecznie szukający ludzi którym można by było zabrać premię, Grzesiek Ch. typ gościa który lubi pokazać swojom władze. Nasterydowany kolega z prasy też nie wiadomo czy lepiej z nim pogadać cz omijać szerokim łukiem. Kontrola ...Adam - wiecznie coś mu nie pasuje, Kula stary w miarę normalny Młody też, Krzysiek J. nie za bardzo kwapi się do pracy woli telefon , Rafał czerwona koszulka też w miarę ok ,
WoWo lubi poklepac po plecach ale jeszcze bardziej lubi donosic. Mała obróbka same plociuchy z kilkoma wyjątkami. I tak to wygląda...
1
Nasterydowany kolega z prasy 2017-02-08 10:15
Do kolegi "xyz"
Po pierwsze widzać że nie było Cię na lekcji języka polskiego skoro napisałeś "wtronce" , oraz nie wiem czy wiesz ale nowego zdania nie zaczyna się od "i"
Po drugie "nasterydowanym" kolegą z prasy to sobie gęby nie wycieraj, bo nie powinno Cię intresowac co robię w życiu prywatnym. Jeśli masz do kogoś problem a widzę że masz również do mnie to zapraszam bo anonimowo to możesz sobie pisać co tylko chcesz.
Nie pozdrawiam
12
XyZ 2017-02-09 14:39
Te nie badz taki mondry bo za krudki jestes ! wiesz co to dyslekcja ? czy mam tlumaczyc? a moze sterydy wyjadly ci reszte muzgu ? napisalem prawde o wszystkich i o tobie takie jest moje zdanie
1
tunczyk11 2017-02-09 17:21
Witam,błędów żeś narobił jak przedszkolak!Napisz tu lepiej gdzie się tak języka nauczyłeś?Chyba nie na ulicy?
2
Nasterydowany kolega z prasy 2017-02-09 19:45
Boże widzisz i nie grzmisz ;-)
Po pierwsze mój drogi kolego nie ma takiej choroby jak dyslekcja za to jest dysleksja !!
A tak naprawdę w Twoim przypadku to zwykle lenistwo i niedbalstwo, znam kilka osób z podobnym problemem a mimo wszystko starają se pisać poprawnie.
Po drugie panie z biura mają z Ciebie dobry ubaw jak wypełniasz kartę pracy...co wpisujesz ? Tranzport? Róra?
Po trzecie. Cos się tak czepił tych sterydów? Coś Cię boli ? Że wyglądam lepiej niż Ty? Jeśli sterydy niszczą mózg to Ty zapewne przesadzałeś z dawkami.
Po czwarte. Wiesz na pewno ze firma wysyła na okresowe badania jeśli jeszcze nie byłeś to poproś również o skierowanie do psychiatry bo twój stan umysłu pozostawia wiele do życzenia.
Po piąte. Proponuję abyś poszedł do biura , do kierownika i powiedział że byłeś u "koksa" na prasie pogadać a on nie chciałem z Tobą rozmawiać i pewne jeszcze Ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Skoro jesteś burakiem to tak Cię też potraktowałem i uwierz mi ze wcale nie jest mi smutno z tego powodu , bo co to ja jestem zupa pomidorowa albo z cukru żebyś Ty mnie lubił lub nie ?!
Po szóste. Powoli zaczynam Cię rozumieć stawiam się na Twoim miejscu i widzę to tak :
"Wracasz do domu, nikt na Ciebie nie czeka , żona Cię nie kocha a dzieci nie szanują, pies uciekł z domu a jakby tego było mało to nawet Twoja rybka popełniła samobójstwo byle by na Ciebie nie patrzeć. Siadasz więc przed komputerem cisniesz po ludziach , oczywiście anonimowo po w twarz nie masz odwagi. Domyślam się też że czekasz z podnieceniem na kolejny wpis i cały dzień knujesz na kogo i co by tutaj napisać.
Po siódme i ostanie idź i jeb*** bara w ściane i zastanów się nad sobą, po póki co robisz z siebie pośmiewisko i wrogów :-) i pamiętam prędzej czy później wyjedzie na jaw kto ukrywa się pod XyZ
Mój ojciec kiedyś powiedział " synu nie dyskutuj z debilem bo nie dość że zniży Cię do swojego poziomu to jeszcze pokona doświadczeniem. Sam widzisz mam dużo więcej argumentów niż Ty bo nie masz żadnego! Jedyny jaki Ci przychodzi na myśl to "sterydy" i to ze jestem krótki, to fakt do najwyższych nie należę a o dopingu piszesz tak namiętnie że chyba nawet mnie namówisz ;-)
Szach Mat Gamoniu , ciekawe co teraz napiszesz? Tylko BŁAGAM UŻYWAJ SŁOWNIKA bo aż oczy bolą a najlepiej to przestań już pajacować.
11
Nasterydowany kolega z prasy 2017-02-09 19:47
A nie sorry myślałem że napisałeś dyzlekcja, zwracam honor albo nie i tak głąb kapuściany i gamoń jesteś
5
XyZ 2017-02-10 05:50
Nastempny polonista się znalazl
eh. 2017-02-10 15:41
Weź chociaż słownik zainstaluj sobie, albo sprawdzaj wiadomości przed ich napisaniem. Ty firmę reprezentujesz przecież...
Później takie osoby z zewnątrz będą szukać informacji o zakładzie, trafią oczywiście tutaj i wstyd że firma ma pracowników, którzy nie potrafią poprawnie napisać jednego zdania.
5
XyZ 2017-02-10 17:12
Wszystko co kolega z prasy na mnie napisał to niestety prawda! Boję mu się mu w twarz powiedzieć bo zrobi ze mnie dżem! Sam jestem nie lepszy,chyba już najwyższy czas wziąć się za siebie,czytać więcej książek, iść do lekarza,i bardziej przykładać się do roboty,a nie oceniać innych.
Lukas 2017-02-10 18:48
Polecam Tekrę ,jest to świetny zakład,można przyzwoicie zarobić,praca nie jest ciężka,można robić nadgodziny.Nie wiem czemu koledzy napisali,że nie polecają,wypłata zawsze na czas,brak pośpiechu praca jak w Niemczech,kierownictwo w porządku i co najważniejsze bardzo dbają o bezpieczeństwo pracowników,i nie tylko!Premia świąteczna i urlopowa i to nie mała!Byłem bardzo zadowolony z pracy w tej firmie,żałuje,że odszedłem,miło wspominam.
3
kolega nie z prasy 2017-02-10 21:01
Łysio zapraszamy ponownie
2
zajuco 2017-02-10 21:15
Do XyZ przyjacielu lub pszyjacielu jak wolisz wybierz lub wybiesz sobie. Kolegę z prasy już przeprosiłeś ale szeryfowie cię dopadną i myślę że nie będzie opcji tłumaczenia. Pozdrawiam kolege z prasy
3
Prasowy 2017-02-10 21:52
Siema :-)
Jakoś Twoja skrucha do mnie nie przemawia o ile w ogóle Ty to pisałeś. Osobiście uważam że powinieneś się w najbliższym czasie zameldować u mnie na prasie i powiedzieć że Cię emocje poniosły wtedy zapominamy o całej tej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] burzy. Jeśli tego nie zrobisz to będzie wiadomo że jesteś cwaniak w necie ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a w świecie ;-)
Anonimowo każdy może każdego pojechać, ale gdybyś zrobił to osobiście prosto w ryj to wtedy szacun , nie zrobil bym z Ciebie dżemu od razu przecier :-)
Peace ✌
Wc 2017-02-11 07:06
Hohoho, skoro było tak fantastycznie to dlaczego się zwolniłeś? Dlaczego nie wrócisz? Każdy we że jeśli dobry spawacz / monter i nie spali za sobą mostów to zawsze może wrócić do firmy. Więc coś tak czuję że ktoś nas tutaj oszukuje. Praca jak w Niemczech ? Tak, zgadza się zupełnie jak w Auschwitz...patrząc na wczorajsze zachowanie brygadzisty który liczył czas ile kolega w WC jest to naprawdę ŻENADA ! Nikt nie idzie sobie posiedzieć do kibla bo tak mu się podoba a może miał rozwolnienie ? Nie wpadłeś na to geniuszu ?
2
Master SpawSter 2017-02-11 07:12
brygadzistów można poukładać od najlepszego do najgorszego
1 - Rafał- mówi co ma być zrobione i jest.
2 - Łukasz - nie łazi nie marudzi
3 - Grzesiek krudko u niego robiłem ale dużo marudzil
4 - Olek- maruda, wiecznie coś nie tak , wiecznie za wolno
5 - Hiszpański terrorysta
PANOWIE ZROZUMCIE W KOŃCU ŻE NIE MA SZYBKO I DOBRZE ! JAKOŚĆ WYMAGA CZASU! A POZA TYM NIKT NIE BĘDZIE SOBIE RĄK ŁAMAĆ JEŚLI LINIJKA NA KWITKU
=PREMIA UZNANIOWA = 0.00 = JEST RÓWNA ZERU


Abc 2017-02-11 07:16
W biurze też jest kilka osób.....ciężkich hehe np ten co łazi po hali o chyba liczy że wszyscy będą się mu kłaniac ale cóż robolą się cześć nie mówi. Widocznie taka twoja kultura, zajmij się lepiej rysunkami bo wiecznie ich nie ma
Michal Szpak 2017-02-11 07:20
Jeśli chodzi o kieriwnika to może i masz rację ale popatrz teraz na niego. Przyjdzie przywita się jak człowiek wcześniej mijał ludzi jak powietrze więc zmiany są na plus jeszcze tych majstrow powinien trochę poustawiac i wytłumaczyć że terror nic nie da poza tym że ludzie jeszcze bardziej będą się buntowac
Michal Szpak 2017-02-11 07:21
Jeśli chodzi o kieriwnika to może i masz rację ale popatrz teraz na niego. Przyjdzie przywita się jak człowiek wcześniej mijał ludzi jak powietrze więc zmiany są na plus jeszcze tych majstrow powinien trochę poustawiac i wytłumaczyć że terror nic nie da poza tym że ludzie jeszcze bardziej będą się buntowac może się zakochał
KuntaKinte 2017-02-11 07:41
Jeszcze fajnie by było gdyby mówili za co premia zostala zabrana ...
Wujek Samo Zło 2017-02-11 07:43
A jeszcze lepiej jakby dawali
Sędzia 2017-02-11 08:09
TAK WŁAŚNIE PANOWIE TROSZKĘ WIĘCEJ SZACUNKU DLA LUDZI PRACUJĄCYCH W TEKRZE. TO MY WYKONUJEMY CZARNA ROBOTĘ ZA KTÓRĄ OCZYWIŚCIE OTRZYMUJEMY WYNAGRODZENIE ALE TO WCALE NIE OZNACZA ŻE MOŻECIE NAMI POMIATAC
MOJA LISTA BRYGADIEROW OD 1 DO 5 GDZIE NR 5 TO KATASTROFA
1 RAFAŁ NORMALNY GOŚĆ WYMAGA ALE NIE PO TRUPACH DO CELU
2 OLEK - MARUDA I TERROR ALE JAK TRZEBA TO JEST OK
3 GRZESIEK - OCENIAM CZAS GDY U NIEGO ROBIŁEM - STRASZNIE BOJAZLIWY GDY TYLKO SŁYSZY IMIĘ KIEROWNIKA
4 ŁUKASZ- NIE MARUDZI - NIE POGANIA EWENTUALNIE DAŁBYM GO NA 3 MIEJSCE A GRZESKA NA 4
5 HISZPAN - NIE ROBIŁEM U NIEGO NA ZMIANIE
MOŻE NAWET TO I LEPIEJ
Pazdzioch 2017-02-11 08:31
U mnie podobnie
Rafał
Olek
Grzesiek
Hiszpan
Ferdynand Kiepski 2017-02-11 08:36
Jeśli chodzi o premie to Olek jak najbardziej ok , jest słowny jak powie tak zrobi. Tak powinno być wymagasz ? Ok ale daj też coś w zamian. Z Oleksy to funkcjonuje jak najbardziej na PLUS.
Szczęść Boże
1
Ferdynand Kiepski 2017-02-11 08:37
Nie z Oleksy tylko z Olkiem
Sorry za błąd
Szczjeść Boże
Halina Kiepska 2017-02-11 08:39
Pazdzioch pan to jesteś menda i złodziej
Sa też tacy którzy tylko zabierają nasze skromne premiulki
SpawMix 2017-02-11 08:48
Dziwne jest to że nikt o naszym inżynierze nie wspomniał mówią oczywiście o Panu Dariuszu. Może i teorii jest dobry ale nie idzie to w parze z praktyką. Chyba wszyscy wiemy o co chodzi . Zamiast gadav może lepiej pokazać? Albo lepiej nie po co się pogrążać......
Cwaniak 2017-02-11 10:21
Na Olka złego słowa nie można powiedzieć zawsze pomoże rure na chłopaków konto zrobi jak chłopaki nie mają co w kartę wpisać za spawaczy pospawa pomaga Rafałowi normę wyrobić chłopak pierwsza klasa A kierownik przyjdzie pochwali po plecach poklepie nic tylko przy pierwszej lepszej okazji zawijać się z tego zakładu paląc podeszfy obóz pracy nic więcej pozdrawiam i nie polecam tego zakładu!!!! :-)
krzychu 2017-02-11 17:13
..... a te kilka wyjątków z "Małej obróbki" co nie są pleciuchy to kto na przykład????
allmoc 2017-02-12 16:24
1 ~zasada Chlopaki ,nie plotkujcie jak baby i nie żalcie sie jak "XYZ psudonim "Bo jak Ci sie nie podoba w Tekrze to znajdz sobie inna prace o tyle na temat
3
wer 2017-02-12 19:37
Prawie same marudy się tu rozpisują.
Brygadzista ,,Hiszpan" jak najbardziej w porządku.
6
Jaja 2017-02-12 21:33
Jak wygląda praca na spawalni spokojna czy cały czas gaz gaz i po ile godzin
A 2017-02-14 15:57
Przyjmują spawaczy teraz?
Pracownik 2017-02-14 19:52
Władza odbiera rozum - brygadziści z Tekry wzięli sobie to do serca, nie wszyscy ale zdecydowana większość. Wywyższają się ewidentnie przy kazdej okazji. Żenada.
4
Zdzichu 2017-02-15 20:07
Bez wyjątkow !!
1
Marek 2017-02-15 20:10
Jak wam tak źle to zmiencie pracę! Każdy ma prawo poprawić swój standard życia . Ktoś tam z Iwanickim wyjechał, chyba fora pomyliłeś. Robiłem na tapicerni i źle nie było. Przyszedłem do tekry bo lepszy pieniądze ale traktowanie ludzi na tym samym poziomie. Jeśli Ci tak źle i Iwana do zapraszamy do Tekry
XyZ 2017-02-15 20:15
Nom siemanko chcialem jeszcze cos pogadać bo ominolem jednego platfósa chodzi o Tomka T pseudonim rudy hahiha. Chłopaki gadajom ze najmondrzejszy jestes..tylko ty tak mowisz a głupia jak but jesyes wszyscy wiedzom ze chciles iść na UP tylko nikt ciem tam nie chcial. Skącz się mondrowac bo duzo gadasz malo robisz
;-) 2017-02-15 20:49
'-)
Xyz 2017-02-27 09:04
CZESC BUSZA BYLA I BUSZA SIE SKOMCZYLA NIC SIE NIE ZMIENILO NADAL JESTESMY TRAKTOWANI JAK BYDLO I TANIA SIŁA ROBOCZA majstry NADAL teroryzujom kontrola sie dalej czepia a prasowy nadal agresywny wobec mnie a ja chcialem tylko sobie z nim bajere óskutecznuc to kazal mi spr...cham i prostak. Majster muwi do mnie ze mam byc w sobotem w pracy bo jak nie to premie mi zabieże a wez jom sobie i tak jusz wszystko zabraliscie. NIE POLECAM ! i jeszcze slowo do wowo zajmnij siem swoimi ludzmi a nie do nas na chale przylazisz na szpiegi pewnie rzeby donosic
1
Nie karmić troli. 2017-02-27 21:07
Ludzie przydało by się wam trochę Netykiety.
Ktoś kto założył to forum nie robił tego po to by obrażać innych.
W sieci każdy zostawia swój ślad, w internecie nie jesteś anonimowy. Pozwolę sobie zacytować pewien artykuł:
"Wielu użytkowników internetu błędnie przypuszcza, że zapewnia on całkowitą anonimowość. Dlatego bez oporów znieważają lub pomawiają osoby lub instytucje. Najczęściej ich ofiarą padają przedstawiciele wolnych zawodów, m.in. lekarze, weterynarze. Coraz częściej też pracodawcy, którzy są szkalowani na forach przez byłych pracowników. Tego typu czyny nie są jednak bezkarne"
Wiec zanim kogoś obrazisz, zastanów się dwa razy.
Pozdro71.
8
Zostaw swoją opinię o TEKRA Sp. z o.o. - Gubin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TEKRA Sp. z o.o.