logo TRANS-POZ S.A

TRANS-POZ S.A

Poznań

Opinie o TRANS-POZ S.A

xxx 2014-05-04 21:26:17
Nowy "kierownik" blacharni-lakierni w Poznaniu na wieruszowskiej to TOTALNE nieporozumienie. Jak ktoś chce się pośmiać i ma trochę wolnego czasu to zapraszam .
IVECO 2014-05-12 20:11:05
Serwis kobylanka trans-poz wielkie nieporozumienie juz dwa auta stanęły mi na trasie po naprawach gwarancyjnych niepolecam tego serwisu
1
han 2014-05-14 12:39:16
ja należę do grona byłych pracowników i w sumie muszę potwierdzić opienie, że firma nie wybija się pod wieloma względami ponad przeciętną, jeśli chodzi o finanse. Jest full pracy, człowiek ewidentnie nie ma kiedy się nudzić. Plus jest taki, że ludzie są wporządku, jest z kim pogadać, życzliwie podchodza do czlowieka. Bezpośredni kierownik też ok, na luzie, ale wymagający. Przynajmniej nie miałem wątplwości co mam robic i czego sie ode mnie wymaga. Jakbym byl włascicielem firmy, to bym ja troche przeorganizował, bo neiktóre rzeczy były na łapu capu i były nieprzemyślane, robione na szybko. Ogólna ocena pozytywna.
krono 2014-05-19 12:25:15
a ja się zgadzam z gościem co się podpisał "han", się zastanawiam czy nie byliśmy kolegami z działu hehe
xxx 2014-05-27 18:57:55
Widzę ze" kierownik" zaglada na opinię o firmie i pisze laurki. Jak tam ludzie? Został ktoś jeszcze czy wszyscy już podziękowali?
Ir 2014-06-02 18:53:15
Trochę tam pracowałem w administracji.
Kierownicy - z tego co wiem ratują firmę, bo są naprawdę dobrzy w tym co robią.
Mechanicy - ciężko mi określić ile zarabiają, ale zależy od wydajności i jest to skrupulatnie liczone. Jeśli jest ruch i się nie obijasz to możesz zarobić dużo. Jeśli jest mało zleceń to nie ważne ile zapierdalasz.
Blacharze/Lakiernicy - z tego co wiem, ciągły ruch i niezłe zarobki
Handlowcy - bądźmy szczerzy, dobry handlowiec zawsze dobrze zarabia i firma zawsze o niego zawalczy jak jest dobry. Są tacy którzy zarabiają naprawdę dobre pieniądze.

(usunięte przez administratora)
andy 2014-06-09 13:08:05
mi sie wydaje, ze jak człowiek jest obrotny, to da radę się nachapać. zreszta w kazdej firmie sa pionki, co podpieraja sciane i sa zawsze tacy ludzie, ktorzy wiedzxa, z ktorej strony chlep posmarowany. jak potrafisz sobie poogarniac prace, zeby bylo sprawnie i efektownie, to czlowiek wyjdzie na swoje.
camel 2014-06-10 11:29:52
Tragedia a już nie wspomne o Kierowniku rozjeb jakich mało w dodatku zwolni cię bo nie zostajesz nadgodzin praca do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie płacą za nadgodziny odradzam tam pracy no chyba ze lubisz być traktowany jak śmiec.
szatan 2014-06-10 11:36:11
Bez komentarza potwierdzam opis camela Morze jak zmienią kierownika to będzie lepiej ale wątpię cwaniak jakich mało przyjdzie jego czas ale ogólnie atmosfera ok oststni się dowiedziałem od ziomka ze straszył go policją.
1
xxx 2014-06-13 02:04:04
Śruba od tego statku w Niepruszewie jest juz mocno zamulona.Cała załoga szuka nowego stałego londu.Pozdrawiam
ziomal 2014-06-16 15:38:20
Może warto poznać szcegóły danej sytuacji.
misiek 2014-06-16 15:51:04
Słyszałem tylko że szukają fachowców a z tym ciężko, sam wiem bo pracuję u siebie i szukam dobrego pomocnika i lipa.
xxx 2014-06-16 16:18:23
mi zapłacił, ale mam wrażenie że do konca nie ma na to wpływa to raczej gora płaci a wiem od kumpla ze potrafia zabrac premie.
tomek 2014-06-16 16:20:50
a ile płacisz?
adamp. 2014-06-17 14:10:37
ale to na każdym dziale jest taka sytuacja?
job_hunter 2014-08-13 09:03:02
witam
czy coś o pracy jako kierowca ?
zbychu 2014-08-13 13:45:00
oni kierowców nie zaturniają, zatrudnia TRANSPOST na Winklera
Ktoś 2014-10-02 15:14:05
Nie utyskujcie!
Teraz, gdy Pani .(usunięte przez administratora), naczelny ekspert ds. excela w siostrzanym Transpost, została prezesem wszystko będzie świetnie poukładane. Nowa pani prezes, z typową dla siebie zapalczywością, przystąpi do mapowania pracy każdego pracownika za pomocą tabelki, począwszy od sprzątaczek - co zostało posprzątane i w jakim przedziale czasowym. Ze znaną sobie drobiazgowością pani prezes zbada np. stosunek poświęconego czasu do powierzchni umytej w tym czasie klapy sedesowej. Przy okazji zabierze się za kadrowe porządki, robiąc je w typowy dla siebie sposób: mało elegancki, pełen tupetu, czasem okraszony dorabianiem na siłę uzasadnienia wylotu pracownika.
2
filip 2014-10-13 15:58:04
Wszystko było by inaczej gdyby nie CAŁY Śrem tam pracował... nie jedna firme juz rozłożyli...
2
Waleczny 2014-10-13 19:41:03
taaaaa... tabelki już są! Czyli czekamy na czystki kadrowe.. ciekawe na kogo "padnie"....
1
Waleczny 2014-10-13 19:45:21
no, no!! Ja ze Śremu nie jestem ale zgodzić się nie mogę z tym wpisem! Jak to zwykle bywa różni ludzie są w tej "grupie"....oczywiście są Ci mało wartościowi ale część z Nich to doskonali fachowcy angażujący się w pracę!
Ktoś 2014-10-14 12:49:34
Tabelki już są?
Czyli schematyzm wiecznie żywy:) No, ale czym skorupka za młodu nasiąknie...
Dla niektórych tabelkomania jest po prostu jedynym znanym im sposobem zarządzania. Daje szansę na otabelkowanie wszystkich i wszystkiego. A na koniec dnia można jeszcze zrobić tabelkę zbiorczą wszystkich dziennych tabelek. To jest dopiero rozkosz! Wprost kwintesencja "tabelkizmu" :) Pani Prezes jest w tym niewątpiwym ekspertem.
A na kogo padnie w pierwszej kolejności? Zapewne na szanownego Dyrektora H., znanego od dawna jako paź królowej.
3
Ktoś 2014-10-27 16:00:12
Po prostu - tabelki uber alles.
W przypadku obecnej szefowej zarządu "tabelkarstwo" ma formę wieloletniego natręctwa, którym mierzy wszystko. A przynajmniej wydaje się jej, że cokolwiek ma pod kontrolą :)
Ale przecież każdy cierpi na swoje śmiesznostki :)
4
elwis 2014-11-11 20:24:02
Co mogę powiedzieć że połowa Ludzi jest nie potrzeba w tej firmie i jeszcze dostają kasę. Stawka za nadgodziny proponują taką jak za zwykle godziny. A prawdziwych fachowców nie doceniają. Premia która jest na umowie o pracę to tak naprawdę to jej nigdy nie ma przy wypłacie. ..
1
zenek 2014-11-13 11:19:51
Rekrutacja a znalesc fachowca ta są dwie sprawy
1
Defo 2014-12-03 08:57:30
Podobo Trans Poz jest na granicy upadlosci - wiecie cos na ten temat?
Edek 2014-12-05 14:13:27
Transpoz i transpost to jedna grupa kapitalowa. Obie spolki są potwornie zadłuzone. Dlatego trudno ustalic, kto kogo bardziej ciagnie na dno. Ale upadlosc obu spolek już blizej niz dalej.
2
Człowiek 2014-12-20 09:36:26
Ale jakich "dowodów i faktów" oczekujesz?
Masz tu mnóstwo opinii pracowników: nieterminowych przelewów pensji dokonują firmy, które ledwo przędą; nie regulują płatności wobec kontrahentów firmy, które ledwo zipią; praktykantami wysługują się firmy, których już nie stać na fachowców; tną premie (pod byle pretekstem) firmy, które z coraz większym trudem znajdują pieniądze na wypłacenie podstaw wynagrodzenia; udział w rynku (wynajem floty, transport, serwisowanie) tracą upadające firmy (utratę rynku przez Transpost-Transpoz łatwo sprawdzić w prasie branżowej); prawa autoryzowanego serwisanta Peugeot traci firma, która nie spełnia norm. Oto współczesny obraz Transpost-Transpoz.
To jakich "faktów i dowodów" jeszcze Kleofas sobie życzy? Poproś większościowego udziałowca o dane finansowe, ale z pewnością ci ich nie udzieli, przygnębiony myślą, że suma słupka "winien" przewyższa słupek z sumą "ma".
Ale po co miałby udzielać Ci danych, skoro opinia branży nt. Grupy Transpost jest powszechnie znana i nie bierze się znikąd. I powiedzmy sobie szczerze: lepiej już było i nigdy nie wróci. Od co najmniej 2009/2010 roku trwa równia pochyła. Kiedyś zarządy i administracja obu spółek Grupy były w dwóch osobnych budynkach. Dzisiaj jeden z nich jest wynajmowany, a zsumowane zarządy i administracja siedzą w jednym budynku, w którym w połowie pomieszczeń hula wiatr.
5
... 2014-12-30 14:01:12
robota jak każda inna, robić trzeba wszędzie, więc nie bardzo rozumiem narzekanie... skończyły się czasy, czy się stoi czy się leży kasa się należy...
2
zbożek 2015-01-22 19:49:50
takie gadanie, gdzie indziej jest lepiej? I tak zostaną ci co robią robotę.Znam tych co chcą wrócić i nie mogą.
4
asdf 2015-01-22 23:19:31
heh mój znajomy tam pracuje za biurkiem, współczuje jemu, chociaż pracuje na " marzenia" widać gdzie ten debil poszedł. Zauważyłem że niby wszyscy pracują do 16 w biurze a gwiazdy filmowe siedzą i oglądają Facebooka, mój znajomy pracuje od ok 7:30 - 16 , a wczoraj pracował 19!, dla mnie chora ta firma, ponoć dyrektor daje im prace do domu, gdzie on ma wolny czas?, strasznie on się zmienił przez tą firmę!. Panie dyrektorze niech pan zapanuje nad oddziałem w Poznaniu, bo robią z pana w ciula.
sławek 2015-01-24 22:36:56
Chyba wiem o kogo chodzi drugie piętro,ostatni gabinet od lewej strony, oni we dwójkę zawsze zostają po godzinach, tego kolesia nie lubie w okularach i w krótkich włosach jest przemądrzały itp. dziwny ten koleś.... a ta babeczka blondyna spoko, współczuje jej że ma takie kolegę w pracy i jeszcze na dodatek dzieli z nim gabinet..
Wesoły 2015-02-05 21:42:50
Gdyby na świecie były tylko Toyoty to by mechanik musiał umieć prać a ,że na świecie jest jeszcze Iveco to nasza ekipa naprawi wszystko.Rekrutacje są do Amazona a tutaj trzeba sobie na wszystko ciężko zapracować.Jak naprawiasz samochody to musisz tutaj umieć wszystko ,a jak nie nosisz spodni na szelkach to musisz umieć wszystkie tabelki. To by było na tyle
2
Heniu 2015-03-07 08:05:34
Gdyby Toyota była tak zarządzana jak Trans-Poz to nigdy nie zwojowalaby świata.
3
alek 2015-03-31 22:37:20
hej, mam pytanie, uczę się w szkole policealnej na kierunku technik administracji, chciałbym mieć praktyki. Do kogo można się zgłosić?
WALEK 2015-04-20 19:28:11
Podmiania wtryskow pomp w dislach w samochodach klientow to norma pseudo M to Norma sciema klienta to Norma

WALEK
Lolek 2015-05-05 17:53:16
To prawda że prezes-tabelka poleciala ze stolka?
edward 2015-05-09 19:26:34
Niestety nie, prezes-tabelka dalej tabelkujei muszę przyznać nieźle jej idzie.
1
kibic 2015-05-13 18:04:13
Poleciała ze stanowisko tylko nikt oficjalnie tego nie chce potwierdzic.
edward 2015-05-14 10:57:08
Masz złe informacje. Pani tabelka nadal zarządza całą firmą. Wiem bo pracuję w tej firmie.
1
bronek 2015-05-14 11:05:27
Gdyby poleciała ze stanowiska to byłby komunikat i nowy Prezes. Pracuję w Niepruszewie i codziennie widzę Panią Prezes w swoim gabinecie.
Nie wprowadzaj zamieszania tylko zajmij się swoją robotą.
1
kibic 2015-05-18 08:35:25
Monia jest obecnie Niby-Prezesem, co jest wiedzą powszechną w firmie. Ale oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie zebyś był/-a jej społecznym rzecznikiem i bronił jej czci jak niepodległosci. Powodzenia w nowej misji. Nie zapomnij jednak na koniec dnia sporządzic dla Prezes-Tabelki tabelke z ilości odebranych i wykonanych telefonów, długości prowadzonych rozmow telefonicznych i podania liczby wypisanych dzis długopisow.
1
anioł 2015-07-05 23:22:36
Denerwuje mnie w Poznaniu Trans- Poz p. Wojtek , wielki mądrala!dobrze że pracuje na pierwszym piętrze. Jest tak denerwujący, a popisuje przed wszystkimi ze jest WIELKI MACHO.
łysy 2015-07-06 23:47:27
praca to praca
1
kinga 2015-07-16 13:26:11
Cześć, z tego co piszecie firma nie tylko pokręcona skladająca się jakby z dwóch to jeszcze zadłużona. Zastanawiam się nad pracą w administracji. Byłam juz na rozmowie, niby wszystko wygląda obiecująco ale firma sprawia wrażenie komunistycznej. Przyznam że fakt zadłużenia mnie szokuje bo nie chciałabym za jakiś czas usłyszeć o płaceniu ns raty lub niewypłacalności firmy. Waszym zdaniem warto się tam pchać?
maniek 2015-08-31 16:26:32
Lepiej idź do byle jakiego komisu niż do transpozu. Walą w rogi każdego pracownika, jak kazda firma w (niemal) stanie upadlosci.
Obiektywny 2015-09-11 20:46:50
Ja przerabiałem już prace w różnych firmach i TRANS-POZ jest firmą normalną. Oczywiście wszędzie jest dobrze tam gdzie nas nie ma. Jak komuś się nie chce pracować to nawet siedzenie go znudzi. Ja uważam, że jest O.K., wypłata na czas ludzie fajni i atmosfera też.
4
steward 2015-09-28 16:19:16
Kiedyś pracowałam w tej firmie i nie polecam. Zaznaczę że sama zrezygnowałam.
Gobo 2015-10-02 12:45:14
I cieszyliśmy się, że zrezygnowałaś bo orłem w tej branży nie jesteś. Po za tym sama wiesz jak Cię lubuliśmy... :-). Teraz nam się lepiej pracuje a Ty sprzedawaj zabudowy w NT.
gg 2016-05-05 19:59:57
wiesz co powiem Ci ze w tym Gorzowie Wielkopolskim to juz nie szukaja
Zostaw swoją opinię o TRANS-POZ S.A - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TRANS-POZ S.A