brak logo

Saueressig

Poznań

Opinie o Saueressig

chce wyjechac 2014-05-20 14:18
No i co po tych zmianach? Lepiej? Odpowiedzcie, bo sie zastanawiam, ale musze miec info od pracownikow
6
widz 2014-12-06 23:35
czesc, robi tam niejaki waldzio chyba na kierowniczym stanowisku z takim zlamanym noskiem? jak sie zachowuje i sprawuje, wlazi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy staje okoniem?
1
beton kaseton 2015-02-17 07:30
Pracuję tam niejaki kaseton?
produkcyjny 2015-03-03 18:23
powiem Wam tak , że w tej firmie warto lizac ostatnim przykładem jest "kolega" który "wychodził" lub jak kto woli "wylizał" sobie droge do tego żeby zostac niejakim zmianowym którzy jak wszyscy wiedzą nie robią NIC pozatym że chodzą na kawe i marudzą i tylko stwarzają problemy i generalnie w produkcje nie wnoszą NIC poza swoimi parszywymi mordami bo każdy wie co ma robic z tzw IFS-a , ale jak już wspomniałem "kolega" który wsadza nos we wszystko co tylko możliwe w tej firmie który pewnie bedzie tzw. zmianiowym który jezyk i brode ma żółtą od lizania jest jednym grupy tzw. dwulicowych h... którzy chodzą i kapują bo tylko na to ich stac pozdrawiam WAS normalni pracownicy Sauera
8
ak 2015-09-29 15:13
ciekawe dlaczego znikają niektóre opinie...prawda w oczy kole?
6
Lauda-DTP 2016-05-09 11:56
Nigdy nie pracowałem w Saueressig. Ostatnio jednak szukam nowej roboty. Przed złożeniem CV chciałbym tylko zapytać, czy to, że np. na Jobrapido regularnie, co parę miesięcy, pojawiają się propozycje pracy w dziale reprograficznym wynika z rotacji czy z rozwoju? Czy w tej firmie zatrudniają na umowę o pracę? Ile wynosi minimalna pensja na początku i po jakm czasie dają podwyżkę? Czy płacą za nadgodziny i czy pracują w trybie zmianowym? Z góry dziękuję za informację.
3
KJ 2016-05-09 13:18
Hey.
Rozwój. Dział reprograficzny prężnie się rozwija.
Praca na II zmiany. Nadgodziny płacone. Pensja zależna od umiejętności.
Do zobaczenia!
Jola 2016-06-14 09:30
Buahaha kupa kasy, za tyle nie da sie wyzywic dziecka. Lepiej w niemczech placa.
7
fik mik 2016-06-28 20:06
praca na produkcji za 11,50zł/h brutto na bogato ale możesz chodzić 30 dni w miesiącu super dzięki no i dużo chemii i wazeliny
6
Jacek 2016-08-07 19:48
Masz racje kolego tylko że 10,50 na godzine
4
hsd 2016-08-24 11:38
3 tyś to po znajomości i to kilka osoób
7
Skcwj 2016-09-02 16:36
To jest cena zniewolenia. Usmiechasz sie bo musisz i masz sztuczna atmosfere :D
7
Kasetonia 2016-09-07 00:32
Skoro jest tak super to nie będzie już rotacji. W końcu ......
smell 2016-09-07 13:39
No to dobrze, że zawierana jest z pracownikami umowa o pracę @kalka, bo o takie stabilne warunki jest teraz dość trudno, a przynajmniej wiadomo, że dorzucą do tego odpowiednie benefity socjalne, co jest dobrym znakiem.
Róża 2016-10-30 21:22
Nie można używać telefonu pod groźbą zwolnienia ... nie polecam, za byle co zwalniają, lojalki są mogę przesłać swoją na maila osobą zainteresowanym.
4
? 2016-11-11 15:25
Skąd wiesz, że nie można używać telefonu?
dora 2016-11-25 19:59
Nie można poteierdzam
4
eow 2016-11-25 20:04
Daja rowno Benemu :D
3
Alicja 2016-12-29 22:54
Duża rotacja, 0d 2 lat firma się ogłasza z naborem do działu DTP to chyba oznacza że jest coś nie tak, już nie przez pracuj tylko przez indeed. Zarobki kiepskie w porównaniu z innymi firmami. Atmosfera nie ciekawa, dużo znajomych itp.
6
Operator InDesigna 2017-01-05 23:27
Z całym szacunkiem Alicjo, ale w mojej firmie detepowiec, który zamiast dużej litery "O" wstawiłby cyfrę "0" miałby poważną rozmowę z szefem działu. Oprócz tego w krótkim tekście zawarłaś dwa, dodatkowe, błędy. Ojoj. Rasowy DeTePowiec pilnuje jakości ;-)
Alicja 2017-01-07 18:09
Pisałam na klawiaturze tel. który musiałam trzymać pod biurkiem, tak aby nikt nie zauważył że korzystam z prywatnwgo tel. w pracy, ciągły stress i pośpiech to było przyczyną
3
Produkcja 2017-01-27 20:40
Na produkcji ogolna rozpierducha. Żadzą podpierdalacze i dupowłazy. Kierownik jak coś potrzebuje to potrafi wejść w dupe a ogólnie poniewiera ludźmi. Wyplaty jak na tą chemię to bardzo śmieszne .
8
Produkcja 2 2017-01-28 17:15
Dokładnie tak jak pisze mój przedmówca ogólnie na produkcji [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Kierownik co swojego zdania nie ma , od wszystkiego sie odcina jak jest jakis przypał "To nie ja mnie nie było " itp , stawki ogólnie słabe jak na warunki 10,50 brutto , atmosfera fatalna , ludzie spoko , nadgodzin brak a jak juz są to i tak wysla cie na urlop za nadgodziny . Ogolnie szukam jakies nowej roboty .
5
ZM 2017-01-28 19:33
Krzysiu i Kuba wpisy wrzucają. Chcecie znać szczegóły, to dzwońcie do nich proszę.
2
Produkcja 2017-02-01 16:32
A co niech ludzie wiedzą że zwalniają za byle co, zabierają premię i nie szanują pracownika....
10
Kwach 2017-02-07 23:04
Widziałem jak przeżarło łańcuchy kwasoodporne, a normy niby ok. Szkoda zdrowia ....
11
Wspaniały pracownik 2017-04-24 14:35
Masakra.Nie polecam nikomu pracy w tej firmie.Zastanów się dwa razy zanim złożysz tam swoje CV.
Pieniądze zabierają za co tylko im się podoba.
Kierownik i jego pseudo zastępca mają wszystkich w du....
A zarobki na okresie próbnym to prawie 1700zł.
Po okresie próbnym dostajesz premię którą zaraz zabierają za reklamacje.
No i ta chemia.
Każdy patrzy żeby Cię sprzedać.
5
Beatarobilodaholendrowi 2017-04-25 23:05
Potwierdzam
3
Agnieszka 2017-04-26 11:05
@Wspaniały pracownik, wspominasz m.in. o tym, że pracodawca 'zabiera' z wynagrodzenia z różnych powodów. Możesz powiedzieć z jakich? Czy spotkała Cię taka sytuacja? Jeżeli tak, to czy była ona jednorazowa, czy pojawia się jednak częściej?
Agnieszka 2017-05-08 11:52
@Ciocialiżepytongaholendrowi czy możesz powiedzieć więcej na temat sytuacji, którą opisujesz? Co masz konkretnie na myśli? Czy przytrafiła Ci się taka sytuacja? Czekamy na Twoją opinię.
Pracownik produkcji 2017-05-08 14:53
Witam. Jestem pracownikiem Saureressig już od 5 lat. To co się ostatnie czasy dzieje w firmie na produkcji to jakieś nieporozumienie. Premie zabierane tak jak pisali wcześniej za "byle co". Jeśli już nie zabiorą premii to straszą, że ją stracisz. Prowadzi to do pracy w ciągłym stresie i zniesmaczeniu, aż nie chce się tam przyjeżdżać!! Ciągłe narzekania na pracowników, że za mało robią i że jakość nie taka itp. Kierownictwo nie rozumie, że jak nie ma obsady na stanowiskach to będzie robione mniej produkcji.
Zakaz używania telefonów( nawet zerknąć nie możesz czy ktoś pinie nie dzwonił). Nakaz noszenia okularów ochronnych na całej produkcji przez całą zmianę czyli 12 godzin (oczy od tego bolą).

Biorąc pod uwagę obecną sytuacją na lokalnym rynku pracy NIKT nie przyjdzie wam do tego SYFU pracować za 1700 zł "na rękę" i w dodatku do tej chemii.
Bez konkretnych podwyżek nie zatrzymacie doświadczonych pracowników, których za chwile stracicie!!
Ja przyznaje się, że moja przygoda z Sauerem niedługo dobiegnie końca i z tego co słyszałem kilkunastu doświadczonych pracowników również szykuje zmiany pracy.
Pozdrawiam XYZ
4
Szawarna 2017-05-09 20:28
W amazonie więcej płacą :D i w ochronie :D

Ice robią Was w bambuko
3
Rafał WRACAJ 2017-05-10 21:19
Pseudo kierownictwo na produkcji to są marionetki boją sie o posady i robią jak im zagraja tak bylo jest i bedzie . Generalnie atmosfera FATALNA wprowadzona i podjudzana przez kierownictwo z dołu , ale "oni nic nie mogą " . Wiec pytam sie : PO CO JESTESCIE !!!! Odejdźcie sami jeśli macie Honor , ale co to jest pytacie jak odejdziecie to zobaczycie jak życ za 2 tys .
Rafał Wracaj !!!!!!!!
3
Agnieszka 2017-05-11 11:53
@Pracownik produkcji piszesz m.in. o zakazie noszenia okularów ochronnych. Dlaczego pojawił się taki zakaz? Powiedz więcej na ten temat. Czekamy na Twoją opinię.
Zauer 2017-05-11 19:44
Pani Agnieszko zejdź pani na produkcje to porozmawiamy a premie zabieraja za l4 2 dni i po premi wymyślają reklamacje byle tylko oskubać biednego pracownika. Firma ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracownika bo przecież za bramą stoi 100 osób na twoje miejsce .
A te śmieszne podwyżki 50 gr to Kierownictwo za więcej przechleje w City Parku jak tak będziecie robić to sobie szukajcie pracowników bo następną osobą która odejdzie z tego syfu będe Ja.
A tak apropo co do kierownikow to za Małego było życie z uśmiechem na ustach szło się do pracy. I tyle na temat pani Agnieszko
4
CHWDW 2017-05-11 21:05
Dokładnie tak jak mówisz za Małego można było iśc pogadac , dogadac sie zawsze znalazło sie jakies wyjscie , rozwiazanie no i zawsze Cie wysłuchał , a teraz porównując z tym co jest ; w sumie nie ma co porownywac "chyba" każdy widzi PRZEPAŚĆ
7
gadula 2017-05-11 22:34
najgorsze jest to ze starych stazem pracownikow wogole sie nie szanuje maja zblizone stawki do nowych co przychodza a jeszcze wymagaja zeby cos od siebie dawac
3
Pracownik produkcji 2017-05-17 10:28
Nie pisałem czegoś takiego. Przeczytaj jeszcze raz.
RPS 2017-05-19 23:34
"Występując z tego ścierwa, nie przestrzegam waszych reguł,
nie ja je ustalałem, więc działam w drugim obiegu.
Posiadam własny kodeks postępowania, czujesz?,
wystraszone społeczniaki na forum nazwą mnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] em.
Nie poskutkuje, jeśli żaden w cztery oczy,
nie powie tego w twarz, masz ikrę?, spróbuj psioczyć"
Tyle na temat
PZDR
2
Holendergwalcipolki 2017-06-10 10:11
Firma niby taka super a co miesiąc te same ogłoszenia. Macie tam dużą rotację ?
1
? 2017-06-12 15:11
to nie rotacja tylko nikt nie chce przyjsc
1
We are one 2017-06-12 21:50
Nikt nie chce wtopić, całkowicie rozumie, tez bym nie zaryzykował.
2
Były pracownik 2017-06-14 22:14
Co tam koledzy słyszałem że z łaski dali wam podwyżke od lipca? A teraz co miesiąc wam premie zabierają... Ha ha ha dobrze że odeszłem z tej firmy. I trochę wam współczuje bo nic nie osiągniecie pracując w tym syfie.
2
Leszek 2017-06-26 22:53
Żadne pieniądze nie są w stanie zrekompensować utraconego zdrowia. To co zarabiacie to 1/4 tego co zarabia się za granicą w byle pracy.
2
Ewelina 2017-07-07 19:39
Dobrze że już tam nie pracuję, premia stanowi sporą część wynagrodzenia i może być zabrana za wszystko co tylko im przyjdzie do głowy. You know what i mean ...

3
mat 2017-07-09 20:06
Ile zarabiają graficy - zajmujący się składem?
ahoj 2017-07-09 22:29
Po zabraniu premii słyszałem że 1800 zł nawet jak zarobisz kokosy to zobacz jaka jest rotacja, ogłoszenia non stop od kilku lat :-)
3
Janusz gol 2017-07-17 14:01
Dokładnie
Małe zarobki, duże wymagania. Nikt normalny tam nie przyjdzie pracować. Zobaczycie po okresie urlopowym jak ubędzie pracowników.
2
Production 2017-08-12 12:56
Powiem tak dopóki będzie tam kierował produkcją w cudzysłowiu oczywiście kierował , Waldziu z krzywym nosem to będzie koniec tej firmy za jakiś czas. Ile zmieniło się od odejścia Lewego? Zarobki o dobre 30% poszły w dół, atmosfera taka że za chwile będziemy się bić na produkcji i mało tego baran myśli że jest w porządku. Tak że Waldziu jeżeli masz troche honoru odejdź z tej firmy. Ps Maciej fajnie sobie wytresowałeś dwóch osłów jeden na produkcji drugi na spedycji ????
2
Agnieszka 2017-08-16 15:21
@Production - a możesz napisać na jakim stanowisku pracujesz? Często warunki zatrudnienia różnią się od siebie w zależności o stanowiska pracy.
Zostaw swoją opinię o Saueressig - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Saueressig