logo Jeronimo Martins Biedronka

Jeronimo Martins Biedronka

Kostrzyn

Opinie o Jeronimo Martins Biedronka

nie polecam 2016-02-04 15:22:55
pracowalam,tam,nigdy.wiecej,pensja.slaba,bez.premii.za.obecnosc
warto.zajsc.w.ciaze.i.tyle.inaczej,kregoslup.do.wymiany
najgorsze,ze,mozesz,pracowac.dobrze,ale,kierownik,tego.nie.doceni.
moga.cie.nie.lubic.za.to.ze.masz.dobre.cv.i.jestes.za.ladna
wazeliniarze.mile.widziani.-tylko.oni.maja.piewrsze.zmiany.i.nie,siedza, na.kasie.
ogolnie.kasjer.jest,traktowany.gorzej.jak.smiec.-grafik.jest.ciagle.zmieniany,coraz.mniej.ludzi.chce.tu.dxmac.i.to.widac.po.kolejkach
7
noico! 2016-02-05 18:38:19
Byłam ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w Biedrące i co Wam mogę powiedzieć jestem menedżerem wysokiego szczebla szukającym pracy, poziom rekrutacji Pani Regionalnej i jeszcze jednej Pani zakrawa o pomstę do nieba( 15 min ;D zero pytań o zarządzanie o motywowanie itp -DNO!!)!! Drodzy Dyrektorzy bardzo proszę zainwestujcie w szkolenia z rekrutowania ludzi do pracy osobom piastującym te stanowiska. Dodam że chodzi mi tu o region małopolski a mianowicie N S. Pani Okręgowa menedżer styl i zachowanie ala Pani z PSS Społem grubo po 40 ;D Gratuluję Państwu tak dużego poczucia humoru! Pozdrawiam.
8
noico! 2016-02-07 09:41:17
drogi @fans bardzo Cię proszę jeżeli odpowiadasz na mój wpis przeczytaj go jeszcze raz - czytania ze zrozumieniem uczyli zdaje się w podstawówce! Skrytykowałam poziom rekrutacji, a nie warunki pracy w Biedrące w której chciałam kontynuować swoją karierę zawodową! Niestety Panie wolały wybrać o 4 stanowiska niższego kandydata- chyba bojąc się o swoje stołki...no cóż..good luck!
5
noico! 2016-02-09 13:28:21
@ irek Nie potrafiły niczego innego ja mam 14 lat doświadczenia zawodowego w handlu!!!!, a o wpadaniu w tzw "oko" mam rozumieć przez to rekrutację ??? :// a najlepsze jest to..że zadzwoniła do mnie ta okręgowa menedżer i powiedziała że znaleźli już kandydatów ale, że zachowa moja cv sobie, po czym weszłam na ogłoszenia, a tam przed chwilą dodane ogłoszenie!!! ;/// grrr
1
noico! 2016-02-11 18:40:45
@namaste jednego możesz być u mnie pewna/ny to mej pewności siebie! Pewne siebie to raczej nie były Panie przeprowadzające rekrutacje bojąc się o swoje stołeczunie :) that's all
1
kork 2016-02-12 16:27:11
w biedronce mamy teraz sporo asortymentu nowego z czego bardzo sie ciesze,można wybrać dużo ciekawych produktów
bbbb 2016-03-01 17:26:40
Witam ma moze ktos nr do biura jeronim martins koszalin. Bo skladalem cv w poniedzialek i chcialbym zadz jutro dowiedziec cos na ten temat prosze o kontakt to moj nr( usunięte przez administratora )z gory dzieki
bbbb 2016-03-02 08:59:22
Norek@ to sadzisz ze sami zadz bo moj kolega skladal to wg nie zadz do niego a tak to ile mialbym czekac na ich tel??
cvc 2016-03-04 16:14:48
Witam dalo by rade czegos sie dowiedziec na temat jeronim martins w koszalinie magazynier place organizacje czy ciezko sie tam utrzymac i ogolnie czy warto tam isc z gory dzieki
cvc 2016-03-04 16:14:52
Witam dalo by rade czegos sie dowiedziec na temat jeronim martins w koszalinie magazynier place organizacje czy ciezko sie tam utrzymac i ogolnie czy warto tam isc z gory dzieki
iooo 2016-03-09 21:56:16
u mnie na sklepie ogłoszenie wisi od maja tzn najpierw na drzwiach było ogłoszenie a teraz jest przed kasami a chętnych mało ..... 2 cv haha
1
biedros 2016-04-03 13:10:14
byłem pracownikiem Biedronki w CD i szczerze nikomu nie polecam. Robią wszystko żeby nie dać zarobić, nie liczą się wgl z ludźmi. nigdy nie wiesz o której godzinie skończysz, jak chcesz urlop to musisz specjalnie przyjechać i nie wiadomo czy go dostaniesz szybciej nie ma mowy zebys dostał, następna sprawa to błędy i wzywanie na brame mógłbym dużo tak wypisywać uważam ze za 2000 zł to ta praca nie jest warta żeby niszczyć sobie zdrowie psychiczne i fizyczne.
6
357484 2016-04-07 12:11:32
jak ja to czytam to aż się nie chce ciągle nażekanie już dajcie spokój nie pasuje proszę bardzo kartka i pisz wypowiedzenie ja też ciężko pracuję nie nażekam a klimat na sklepie mamy fajny
Kali 2016-04-07 22:38:29
To jak tak ludzie bronicie biedronek że się tam dobrze pracuje to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam do emerytury
2
z.stolicy 2016-04-08 15:14:13
zgadzam.,sie.ta.firma.to.porazka.i.nie,placa.za.urlopy.
radze.dobrze.sie.zastanowic,zreszta.w.warszawie.nie.maja.chetnych.do.pracy.
za1600gole.a.dzwiganie
7
gigant 2016-04-20 16:26:39
najlepsza praca, wyrobienie normy na 150 procent to pestka, kolo 3 tys zarobic nic trudniejszego.. plus duzo dodatkow... no i sylwetka znieniona na lepszze :D wszedzie trzeba pracowac , za nie robienie nie placa... zle opinie pisza tylko lenie co wiecznie marudza... w ten sposob pokazauja swoja slabosc, wziac sie do robotyy... bo wam brzuchy rosna
2
Zły gość 2016-05-13 19:29:08
Ludzie zastanówcie się zanim podejmiecie pracę w biedronce, dobrze wam radzę to jest tragedia ja nawet nie zostałem przyjęty bo kierowniczka miała problem. Najpierw piszą w ulotkach że zatrudniają na pół etatu, 0,75 lub cały ( zależy od Twoich potrzeb tak na ulotkach) a prawda jest inna. Trzeba charować po kilka godzin 122 dziennie nawet do 24 i co potem dają dzień wolny. A niedziela każda do pracy to jest horror. Nie polecam wam tam praqcować. Kierowniczka to dramat. Kasa tez dramat rodziny nie wyżywisz a opłaty. Lepiej poszukać gfdzie indfziej. A studenci też mają przesrane w takim sklepie.
4
niko 2016-05-19 21:29:14
kasa się zgadza, po trzech latach kręgosłup do rehabilitacji postać na pół godziny w sklepie i obserwować pracowników i wszystko wiadomo
8
młoda93 2016-06-01 20:14:34
Witam , jakie zarobki proponuje JM na stanowisku młodszej księgowej?
6
Merida 2016-07-12 15:57:02
Mam pytanie.Jaki jest termin wypłat w Biedronce?
3
das 2016-07-14 02:25:59
nie polecam nikomu
5
k20 2016-07-23 15:39:36
A jednak Biedronki oszukują. Byłem dzś w sklepie Biedronka w Chrzanowie /40463/ zrobiłem zakupy za 111,25 zł zapłaciłem dostalem paragon i poszedlem z zakupami do domu. gdzie zauważyłem, że do paragonu jest dolaczona oferta "SUPER OKAZJA" - ZRÓB ZAKUPY ZA MIN. 99 ZŁ I KUP śWIEŻY FILET Z KURCZAKA za jedyne 9,99 zł - zamiast 15,89kg/. Wróciłe do sklepu z paragonem i promocją wziąłem filety kurczaka i poszedłem do kasy. i tu zaczyna się problem. Kasjerka powiedziała, ze niestety nie może mi sprzedać tych filetów w promocyjnej cenie ponieważ zakup musi być na jednym paragonie z tym za 111,25 zł. Ja o takiej promocji wcześnie nie wiedziałem kasjerka pry podliczenu towaru powinna informować klienta, że przysługuje mu promocja, wtenczas mógłbym dobrać filety. kasjerka powiedziała,że sa ulotki i trzeba czytać - paranoja. Otrzywiście nie kupiłe tych filetów. Ciekawe co na to szefostwo Biedronki.
5
Pit26 2016-07-28 13:21:16
Jestem pracownikiem biedronki, a raczej jej niewolnikiem bo inaczej nie mozna nazwać pracy w biedronce. Jeśli chodzi o te kretynskie promocje, które wymysla góra i te stosy paragonów wychodzących z kasy jako dodatkowe to niech Pan nie ma pretensji do nas pracownikow. Gdybysmy chcieli każdego z osobna klienta informować o promocjach to obsługa trwałaby o wiele dłużej a nie wiem czy zdaje Pan sobie sprawę z tego , że te barany z góry obliczaja produktywność na podstawie ilości paragonów wychodzących z kasy i często robią nam testy z znajomości kodów. Poza tym dochodzi jeszcze badanie tajemniczego klienta itd. Czas najwyższy żeby wreszcie opinia publiczna zwróciła uwagę na to co sie dzieje w tej korporacji, a klienci starali sie być bardziej wyrozumiali dla sprzedawców, którzy są niesamowicie przemęczeni przez te stosy głupawych procedur utrudniającym nam i klientom życie. I jeszcze jedno - załogi biedronek maja tak bardzo okrojone składy, że ludzie po prostu nie wytrzymuja fizycznie i psychicznie i dlatego mało kto w tej pracy zagrzewa miejsce na dłużej....
23
Pit26 2016-07-28 14:41:45
W moim regionie w Warszawie ludzie uciekają z tej firmy masowo. Nie będę pisał ile osób uciekło przez ostatnie pół roku bo to jest wręcz przerażające. Odeszli naprawdę wartosciowi ludzie bo nie wytrzymali fizycznie i psychicznie. U mnie brakuje kilku osób do składu i tak juz bardzo okrojonego przez górę. Jeśli jeszcze ktoś pójdzie na chorobowe to pracujemy nawet za trzy osoby. Przecież to jakaś paranoje żeby na zmianie popołudniowej czy też rannej były często 3 osoby plus kierownik.......a wiadomo ile mamy obowiązków. Szkoda gadać. Jak tylko coś sensownego sie trafi to uciekam i nawet 5 min nie bede sie zastanawiał - Pozdrawiam Pit26
7
xxx 2016-07-28 19:28:34
człowieku ogarnij się, gdyby sprzedawca chciał każdego klienta informować o promocji stałbyś w kolejce godzinę, są informacje na plakatach tylko trzeba nauczyć się czytać ze zrozumieniem..promocja to oferta wiązana
11
ona1234 2016-09-09 10:35:13
pracuje w jednych z biedronek we wroclawiu ale niemam co narzekac ekipa super!!!!kierownictwo tez zarobki ok 1800 na reke...chwilami jest ciezko...ale idac do tej pracy wiedzialam o tym...pozdrawiam narzekajacych...
3
Agula 2016-09-14 15:16:01
Wyrazasz opinie a nic nie wiesz. Placa 2100 brutto na poczatek + premia za obecnisc 150 zl.brutto+ tajemniczy klient. Razeem na miesiac ponad 1700 zl bony za święta we wrześniu 220 zl najmniej premii. Roczna premia q wysokości jednej wyplaty. Nie pracuje sie wszystkich niedziel max 3 normy godz wedlug przepisów. Odstep miedzy jedna zmiana a druga musi byc 12 godz. Ja pracuje na calym etacie jezeli mam w jedym miesiącu więcej godz to w nastepnych mniej. Dodatkowo kasa za pranie odZiezy roboczej, kasrta multisport, paczni na święta, dzien dziecka. Zastanow sie gdzie u jakiegoś prywaciarza tyle bd.miec! Nie lubie jak ktos wyraża opinie a sam o tym nic nie wie!!!
4
Agula 2016-09-14 15:16:31
Wyrazasz opinie a nic nie wiesz. Placa 2100 brutto na poczatek + premia za obecnisc 150 zl.brutto+ tajemniczy klient. Razeem na miesiac ponad 1700 zl bony za święta we wrześniu 220 zl najmniej premii. Roczna premia q wysokości jednej wyplaty. Nie pracuje sie wszystkich niedziel max 3 normy godz wedlug przepisów. Odstep miedzy jedna zmiana a druga musi byc 12 godz. Ja pracuje na calym etacie jezeli mam w jedym miesiącu więcej godz to w nastepnych mniej. Dodatkowo kasa za pranie odZiezy roboczej, kasrta multisport, paczni na święta, dzien dziecka. Zastanow sie gdzie u jakiegoś prywaciarza tyle bd.miec! Nie lubie jak ktos wyraża opinie a sam o tym nic nie wie!!!
Zła 2016-09-15 00:17:42
Zostałam zs kierownika,i nie wytrzymałam długo...nie boję się ciężkiej pracy,ale dwie kasjerki na cały sklep i jeden kierownik to trochę mało...na sklepie syf,nie ma jak dołożyć towaru i jeszcze przyjeżdża [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownik rejonu i dopisuje ci zadania w pamietniku,bo masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] no kurna jakoś widzę!!!!pierdziele te 2200 bez premii.
5
Elka 2016-09-22 09:41:56
Ciężko mi tam pracować. Jestem wypompowana na maksa! Informacji ze str. kierownictwa żadnych-kliencie nie dziw się-wiem tyle co Ty z gazetki! Robię, co mogę dla Ciebie na kasie.
7
niejestemwołemroboczym 2016-09-22 18:38:56
potwierdzam, praca w biedronce to obóz pracy ja za ciężkie tyranie w miejscowości letniskowej dostałam 1700 zł praca ponad siły, obiecują dużo podczas rozmowy a potem tyrasz ponad siły za grosze, poza tym ciągle brakuje ludzi do pracy bo szybko ludzie z tej firmy uciekają jest gorzej niż źle, przychodzisz do pracy na 8-10 godzin i jeszcze trzeba często zostawać dłużej i nikt się ciebie nie pyta czy możesz a jak przychodzi do wypłaty to dostajesz 1600 -1700 zł żadnych premii ani dodatków to jest tylko obiecane i możesz pomarzyć, szczerz odradzam prace w tej firmie, no chyba że masz 20 lat i końskie zdrowie do ciągania tych palet z towarem załadowanym pod sufit, a przerwa to tylko jest w kodeksie pracy, zapomnij o przerwie, i tak mojej opinii nie dodadzą bo jako administratorzy usuwają negatywne opinie
4
Ja 2016-09-25 20:57:12
Zależy jak się trafi - w jednym sklepie będzie tragedia, zmiany grafiku z dnia na dzień bez informacji, mobbing i harówa na czas. W innym - grafik dostosowany do próśb pracowników, super atmosfera i harówa, ale nie na czas ;) Pracuję już kilka lat i nie zamierzam zmieniać pracy. Pewnie, że czasem jest ciężko wyrobić fizycznie, ale się da.
Socjal super, wypłata na czas, godziny pracy z góry ustalone i nie do przekroczenia. Nie zdarzyło mi się nigdy zostać po godzinach, nigdy też nikt tego nie wymagał. Premie są nie tylko na papierze. Ogólnie nie jest źle, ale 3/4 sukcesu to zgrana ekipa i kierownictwo.
3
Ja 2016-09-26 19:04:34
Napisałam o mobbingu, bo krążą opinie jakoby istniał w niektórych sklepach - ja osobiście nigdy się z tym nie spotkałam. Chodziło mi o to, że ile osób i ile sklepów, tyle będzie opinii, dość często skrajnie różnych.
3
xxx 2016-09-27 20:48:48
Pracowałam w biedronce niecałe 2 lata i z wielką przyjemnością się zwolniłam. Kierowniczka traktowała mnie jak gówno. Byłam jej kozłem ofiarnym i miała chyba z tego satysfakcję. Mimo że mam tylko 22 l. To nie dawałam sobie wejść na głowę . Po przepracowanym roku jako jedyna nie otrzymałam trzynastki i takim sposobem nie miałam premi rocznej. Fajna kierowniczka nie ? Ciągle ustawiala mi 2 zmiany a przerwa to 15 min w zegarkiem w ręku. Porażka !!! A jak się zwolniłam to nawet nic nie powiedziała tylko chodziła wkurwiona i się wsciekala na wszystkich. Ale to nic bo stosowała również mobbing w pracy. Nie idźcie do biedny. Wszędzie jest tak samo. Odradzam. Zmieniłam na pracę w Rossmannie chociaż miałam propozycje w hebe ale podziękowałam.
5
Maka 2016-09-30 12:39:46
Gdyby Kasjerka miała każdego o tym informować to stałbyś w tej kolejce do rana tupiąc nerwowo że musisz czekać.
Czytanie nie jest trudne, nawet czytanie ze zrozumieniem. Warto skorzystać z tej umiejętności i uwłaczać własnej inteligencji :)
4
Maka 2016-09-30 12:46:06
Nie uwłaczać * ;)
Gggg 2016-10-05 16:50:11
Na temat biedronki w Turku na ul Kaliskiej sie nie wypowiadam tam powinni poszukać problemu w kierownictwie a nie w pracownikach
Kierowniczki sa nie miłe do pracownic
Maja swoje pupilki innych gnebia
Niech wkoncu ktoś za to sie weznie
4
Mmmmm 2016-10-07 16:48:31
To samo sie dzieje w Biedronce na ul Kaliskiej masakra pracowaaa tam i odeszlam i sie zastanawiam jak dlugo wytrzymaja nowe osoby niech do cholery ktoś tam zrobi porządek
zks 2016-10-13 12:25:17
teraz to sie zaczęło odkad zmienili sie kr i wprowadzili po dwóck kr na rejon,calkiem im odwala, od miesiaca nie chce sie pracowac, wszystko zle ,niedobrze, ludzie sie zwalniaja kierownicy sami sie degraduja na kasjerow. czy to jest normalne??? A gora nie moze o niczym sie dowiedziec bo inaczej polecisz. ciekawe kto by polecial ja czy kr??? nie masz ludzi do pracy a kogo to obchodzi napewno nie pania swiezakową, "ma byc zrobione", "bo tak" to sa jej odpowiedzi czlowieka na stanowisku....
2
zks 2016-10-14 12:13:28
a co z tych podwyzek? żeby nam gęby zamknać bo jest ciezko, nie marzekaj ci powie kr. dadza podwyzke, a za to premie ujebia i na to samo wyjdzie, a rąbać musisz jak wół za dwóch... żal, sie nie chce isc czlowiekowi do pracy, ale pracowac gdzies trzeba ...
1
Jasiek 2016-10-16 12:57:15
@zks ale przecież można próbować szukać innej pracy. Widocznie nie jest aż tak źle ;)
zks 2016-10-27 13:22:26
jest bardzo źle ,juz szukam innej lepszej pracy:_)
klaudia 2016-10-29 20:17:05
Pracowalam, bardzo ciezko wytrzymac chamstwo,wlazenie kierowniczce w d....... bo jak nie wlazisz to odpadasz poza tym mydlenie o przywilejach tpu : paczki ,kolonie ,cuda-wianki-------bzdura!!!!!!! tak jak w innych zakladach ,nic innego.....................chamstwo,Zebrzydowice to najwieksze chamstwo swiata ..................LUDZIE NIE DAJCIE SIE NABRAC NA BIEDRONKE WOLALABYM MIESZKAC POD MOSTEM NIZ TAM PRACOWAC wytrzymalam MIESIAC!!!!!!!!!!
Janusz 2016-11-02 12:06:12
zgadzam się
asia 2016-11-15 14:36:21
W Biedronce w Trzebnicy nie wydają naklejek nie można też otrzymać "darmowego" świerzaka a przecież akcja promocyjna ciągle trwa. Nie można absolutnie się skontaktować ani z konkretnym sklepem ani z nr kontaktowym. Biedronka pracuje na fatalną opinię.
1
papaya28 2016-11-20 21:16:11
Praca w Biedronce, przynajmniej na Górnym śląsku - Cieszyn, Wisła, Ustroń, Goleszów, Trójwieś, Skoczów to istny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Na większych punktach po 2-3 pracownice, z czego dwie na kasie, jedna, czasem dwie do rozładunku towaru. Z niczy nie daje się rady wyrobić !!! Na takie powierzchnie sklepowe, jak Biedronki należałoby po pierwsze przyjąć odpowiednią ilość pracowników a nie zajeżdżać jednego robotą na trzy osoby !! Świeżaków nie ma bo trzeba było wydać je klientom, firma nie zadbała o kontrolę i sprawdzanie uzbieranych punktów na karcie a uznała sobie, że do wydania maskotek wystarczy zaklejony katalog. Masy rolek widnieją na portalach sprzedażowych - po super promocyjnych cenach, lokalizacje - Warszawa, Katowice, Bydgoszcz, cwaniaki handlują naklejkami, maskotki masowo poszły na punkty w większych miastach, u nas brakuje, klienci są wściekli - my też bo nic za to nie poradzimy !!! Nadmiar obowiązków i pracy na jedną osobę, niemożność korzystania z 15to minutowej przerwy z powodu nawału roboty, z którą i tak nie wyrabiamy, przychodzimy do domu i nerwowo pracownicy nie wytrzymują, z miesiąca na miesiąc zwalniają się u nas ludzie, bo zwyczajnie nie wytrzymują presji w tych nieludzkich warunkach. Rejonowi specjalnie olewają sprawę, nie starają się wyżej o zatrudnianie u nas dodatkowych ludzi, zwyczajnie się tym nie interesują i tyle !!!! Gdzie jest PIP ????? W godzinach szczytu ludzie wrzeszczą w kolejkach o kasjerów - jak zwyczajnie nie ma nas więcej na sklepie !!!! W końcu wjadą kontrole i problem, który powrócił sprzed lat będzie musiał wrócić do normalnego stanu bo tak zwyczajnie być nie może. Portugalczycy wyciskają nas jak cytryny a polski zarząd im na to pozwala. Stanowczo sprawa powinna jak najszybciej trafić do mediów i PIPu, koniec bo ludzie są ludźmi, chcemy pracować w ludzkich warunkach a nie być traktowanymi w taki sposób!!!!
5
Polak 2016-11-27 07:41:58
Płatności kartą są dobre ale w Biedronkach np. Bytom nie podoba mi się sposób montażu tych czytników bo raz są wysoko na tych pleksowych półkach i nie widać kwoty a dwa każdy widzi kto i jaki pin podaje
1
BYŁA 2016-12-05 18:31:09
A co powiecie na temat Kórnika? Chodzi mi o traktowanie personelu przez kierowniczkę
Moni123 2016-12-06 23:00:27
Pracowałam w biedronce całe 4 dni, w tym 2 byłam na szkoleniu i powiem jedno, to że stamtąd uciekłam to była najlepsza decyzja jaką podjęłam. Błędem było, że w ogole zdecydowałam się tam pracować ale zasugerowałam się socjalem i opinią jednej z kasjerek, która tak zachwalała tą pracę chociaż naprawdę nie wiem co w niej jest takiego fajnego. Dla mnie to istny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i najgorsza praca na jaką trafiłam.
agata 2016-12-07 13:42:47
jak pracownicy pracuja to trzeba zrobic zakupy, a jak pracodawca traktuje klientow wystarczy poczytac gazetke i isc na zakupy. polowy towaru w promocji nie ma, kasjerka to śpiąca krolewna ktora w niczym sie nie orientuje i nie zwroci klientowi uwagi ze jest jakas promocja. gazetki falszywe-towaru brak, cena na kasie inna niz w gazetce, brak info o promocji przy produkcie na polce-dzis 07-12-2106-promocja kup 4 soki zaplac za 3, kupilam 3 soki, bo nie wiedzialam o promocji i czuje sie oszukana. powinnam dostac 1 sok gratis. -taka powinna byc promocja. a tak biedronka zaoszczedzila 2 złote. BRAVO!!! taki mały przekręt, a moze klient nie orientuje sie a na pewno jest wiecej takich ja ja. tak, jedyny sklep w Toruniu, ktory nie dostarcza gazetek do mieszkan. sklep na Fałata, coraz gorzej.
Zostaw swoją opinię o Jeronimo Martins Biedronka - Kostrzyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jeronimo Martins Biedronka