brak logo

Kancelaria Inkaso WEC S.A

Łódź

Opinie o Kancelaria Inkaso WEC S.A

STRZEŻENIE 2016-01-15 20:17
do nowych pracowników!!!
Nie dajcie sie wciągnąć w niską podstawę że to niby duże premie się wyciąga. Premii nie było, nie ma i nie będzie. Takie są targety żeby ludzie nie wyrabiali. powodzenia
2
trampam 2016-01-17 20:25
może i dobrze sobie radzi, nie mniej nie przekłada się to na pracowników. hmm to jest dobre stwierdzenie mieć szanse na premie czy podwyżkę. to jest ta pokusa dla nowych pracowników. a tak dobrxze doradcomże ciągle jest ogłoszenie. ściema
1
księgowa prawdziwa 2016-01-17 21:15
firma się rozwija stąd ogłoszenia o charakterze ciągłym od zeszłego roku wzrost zatrudnienia o ok 30% a premie są wypłacane w firmie często widzę to
ksiegowa ta pierwsza 2016-01-18 14:20
Wiem, że ten post zaraz zostanie usunięty ale pierwsze co mi się nasunęło na myśl po przeczytaniu komentarza prawdziwej księgowej to stwierdzenie "rzygam tęczą":)
Nie neguję, że prawdziwa księgowa widzi przelewy premii, ja wiem nawet dla kogo one są - dla prezesa, jego żony i może któregoś kierownika, który dostał Klientów po wszystkich handlowcach, którzy odeszli z firmy, więc kasa sama płynie :)
6
hgfyt 2016-01-18 19:37
a wzrost zatrudnienia wynika z faktu ze ludzie pracują mniej więcej do miesiąca więc zatrudnienie jest piorunujące.
łoł 2016-01-18 20:13
@Księgowa ta pierwsza :) pięknie to ujęłaś :) hahaha 10000% prawdy.
1
nowa 2016-01-19 12:56
Cześć,Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej i mam pytanie czy faktycznie premie są w tej firmie?
Leo 2016-01-19 16:58
w szkoleniach są oczywiście trzeba plan zrobić gdzie indziej chyba też bo czasami słyszę ale szczegółów nie znam
do leo 2016-01-19 20:35
Leo a skąd wiesz jak jest w szkoleniach? gdzie indziej też są , czasami słyszę, dobre gdzie tak słyszysz?głupoty opowiadasz. myślisz że to wpłynie na tłum ludzi chętnych do pracy w wecu???
trelebele 2016-01-24 21:27
O to może miesiąc wytrzymasz bo mniej więcej co taki okres zmieniaja się pracownicy. nie polecam
3
krys 2016-02-09 10:50
Oczywiście że nie warto wchodzić do takiej firmy, po co ci wpis w cv że pracowałeś 2 msc. Ogłoszenie do tej firmy jest cały czas i nic dziwnego, kierownicy działów sa tragiczni a o sam genialnym małżeństwie B. nie wspomnę.
5
Chechło 2016-02-11 18:32
Chyba Twój stary :D
2
mel 2016-02-12 20:19
czyżby to jakiś sabotaż??? któż inny ma takie inf jak nie pracownik. chłopie musisz ich nienawidzieć skoro takie inf wyciągasz na forum. ale fakt jest faktem te 0 kosztów to nic innego jak chwyt "prężnie" działającegfo działu marketingu.
1
Kierownik 2016-02-13 17:25
oj Artur ogarnij się pisać co chwilę pod roznymi nickami bzdury nie wypada nie ma cię tu i już wyluzuj a nie przezywasz jak mrówka okres i jeszcze kolegów obrażasz stary wstyd po prostu wstyd, a jak byłeś w wecu to potulny Arturek a teraz lew internetu bo anonimowy ?
Mel, prosik, henek, gary, rytek, pony itd. co jeszcze wymyślisz, a i jak piszesz w starej firmie i nowej czyli vindico to chociaż przerwę zachowaj a nie tak post co pięć minut walisz to tu ;)
1
Gary 2016-02-13 18:07
będę pisał co chce jak chce i wam nic do tego co pisze i kim jestem nienawidzę Weca i tyle a ty kimkolwiek jesteś czy prezes czy maria czy ktokolwiek inny co mi zrobicie mam żal do Weca i tak zostanie
2
Hony 2016-02-13 18:16
portal jest od oceniania firm i oceniał jak mam ochotę będę tą firemke
Kierownik 2016-02-13 20:58
nasz były kolega Artur próbuje tu zrobić zamieszanie po raz kolejny, stąd teksty o sabotażu i tym i owym, chłopak jest rozżalony i wylewa pod rożnymi nickami wymyślone sytuacje kierując się chęcią szkodzenia byłemu pracodawcy a ponieważ do tego pracuje teraz w konkurencji gdzie nie jest różowo to wygląda to jak wygląda
2
były pracownik 2016-02-23 18:24
to okropne tak opisywać byłych pracowników, przecież nie tylko wspomniany wyżej Pan Artur odszedł z tej firmy i nie on jedyny odszedł bo był nie zadowolony, bo przecież zadowolony pracownik nie opuszcza takiego "super pracodawcy" ;)
poniżej krytyki jest oczernianie były pracowników...
6
Kierownik 2016-02-23 18:59
Masz racje Artur vel Kolec vel Hony no i vel księgowa i vel inne nicki pod które się podszywasz wstyd tak oczerniać kolegów z byłej pracy jak i firmę w której pracowałeś dwa lata jakby nie patrzeć i pamiętamy powód rozstania
2
pracuś 2016-02-24 16:14
DZIADOSKA FIRMA ... OMIJAĆ Z DALEKA!!!!!
3
Kierownik 2016-02-24 17:30
Artur a ty cały czas problemy z ortografią nie do uwierzenia. A ten nowy nick pracuś to przegięcie lenia jak ty niełatwo znaleźć.
2
haloooo 2016-03-02 10:16
pracowałem u nich. Oszuści, mówią jedno robią drugie. Nie polecam tej firmy. Kompletuje dokumenty i idę do Sądu pracy, zgłoszę nadużycia do PIPU.
Byli pracownicy: szkoda czasu i nerwów!! Lepiej zróbcie to samo, im więcej nas będzie tym lepiej.
4
Kierownik 2016-03-02 11:45
Artur, a ty bez zmian myślisz że jak zmienisz nick to się ukryjesz i będziesz dalej mieszał; czekamy na kontrole i pozew z utęsknieniem bo pewnie jak zawsze wyłącznie na użytek tego portalu wpisik.
Ciekawe jakie to musisz dokumenty kompletować do zawiadomienia PIP to się po prostu idzie do PIP i składa zawiadomienie a PIP robi kontrolę zrób to chłopie śmiało nie pisz bzdur znowu
4
Artur G 2016-03-07 23:49
W związku z tym, iż dotarły do mnie informacje, że pojawiły się wpisy dotyczące mojej osoby pragnę zabrać głos w dyskusji.

Fakt – jestem byłym pracownikiem weca i poznałem tam wielu wspaniałych ludzi, których bardzo miło wspominam. Pracuję w konkurencji i jest mi tam dobrze.
Czy umieszczałem wpisy na forum – TAK ! Z moich wpisów został do dziś TYLKO 1 (z dnia 2013-06-03 aquarela) 2 pozostałe z tego samego okresu czasu zostały skasowane ! Od tamtego czasu nie zamieszczałem żadnych wpisów !

Drogi kierowniku :
- jedynego kierownika którego miałem bardzo szanuję i serdecznie pozdrawiam (MB),
- wychodzi na to że wszyscy kochają weca a te wszystkie złe wpisy tylko Artur umieszcza,
- polemika z tobą na poziomie który prezentujesz nie ma sensu.

Mijają 3 lata jak sam zrezygnowałem z pracy w tej firmie i mam gdzieś co się tam dzieje. Żyję dniem dzisiejszym a nie historią. Ludziom, którzy czytają to forum przed podjęciem pracy w wecu na pewno szanowny kierownik pomaga w podjęciu odpowiedniej decyzji. Panie prezesie gratuluję „kierownika”.
Jak widać legenda Artura wciąż żywa :)
7
Kierownik 2016-03-08 07:56
Artur gratuluje coming outu ale coś wydaje mi się nie do końca szczery i zaraz po tym wyznaniu pojawią się pewnie kolejne twoje przemyślenia pod różnymi nickami jak zawsze. Fajnie że szanujesz Maćka ale dlaczego twierdzisz że zabiera ci klientów? Przy okazji już tyle lat poza firmą w międzyczasie w kilku firmach praca, a ty u nas cały czas aktywny - tęsknisz pewnie cóż takie życie dasz radę. Co do tego, że znikają ci stąd wpisy częściej zmieniaj IP kompa jak się powtarzają wpisy z różnymi nickami z tego samego IP w dużej liczbie to zaczyna admin kasować :)
Natomiast masz racje dyskusja z tobą jest poniżej poziomu zwłaszcza że mnie lekceważysz i piszesz w cudzysłowiu szkoda że masz takie podejście do ludzi czyli faktycznie nie mamy o czym rozmawiać.
5
Michal 2016-04-21 21:12
Patologia w całej rozciągłości. Nie warto sobie zawracać gitary tą firmą, szczególnie jak się jest młodym.
2
3e bis 2016-05-10 13:43
firma totalne dno...
3
abc 2016-07-27 22:22
Wiktor - serio?
na kilometr twój komentarz śmierdzi wpisem pracownika tej firmy :-/
Od kiedy w ogłoszeniu rekrutacyjnym podają wysokość wynagrodzenia?
Poza tym, żadne pieniądze nie są warte pracy w tej firmie.
Wystarczy poczytaj sobie wcześniejsze opinie zarówno pracowników jak i Klientów weca ;)
2
radek 2016-07-28 09:22
Młodszy Specjalista ds. wsparcia sprzedaży teraz jest potrzebny.
9
Władek 2016-11-23 17:54
Praca jako doradca klienta. Jakie zarobki, jakie obowiązki, jakie opinie nt. pracy na tym stanowisku? Będę wdzięczny za pomoc.
Kandydat 2016-12-21 08:49
Uwaga
Ci Państwo nie mają żadnej klasy . Na spotkanie rekrutacyjne jechałem ze Szczecina do Łodzi ( 400 km) tylko po to aby pseudo Pani Dyrektor ( słoma w butach ) zdawała tendencyjne pytania rekrutacyjne , żadnej wiedzy na temat rekrutacji i stanowiska ( doradca klienta) Rozmowa trwała 15 minut . I wy się nazywacie Kancelaria Prawną . Z was prawnicy jak z Kaczora Premier . I jest duze podobieństwo do Pisiorów -po prostu ,,wiocha,,
10
Nunus 2017-01-16 14:39
Smutny z ciebie człowiek. Nie pracujesz a zadajesz sobie tyle trudu żeby komuś dokopać. Mnie sie firma podoba i jest mi tu dobrze. Zarobki niezłe jedynie praca nerwowa. Każdy komu nie pasuje praca może sobie ją zmienić a na rynku jest sporo pracy. Czemu to robisz?
5
Nina 2017-02-16 09:45
Żeby kogoś ocenić trzeba go znać. Ja tu pracuję i jest super.
6
Szczepan 2017-02-21 15:56
Miałem swego czasu wątpliwa , ,przyjemność " pracy w tej kancelarii i podzielam w pełni negatywne poniższe opinie na jej temat tu przytoczone.
2
Szczepan 2017-02-21 16:04
Jednym słowem nie szanują pracowników, podstawy niskie, premie jeśli w ogóle są to śmiesznie niskie, ,,obiecują " złote góry (usunięte przez administratora)
6
Mądrala 2017-02-24 19:28
Opluwanie firm to powód do dumy dla niejednej osoby, nieważne czy sa powody czy też nie . Kancelaria Prawna to miejsce trudnych spraw i stresu, jesli to jest trudne do opanowania najlepiej zmienić charakter pracy. Dodam jeszcze, że wyroki zapadaj aw sądzie a nie w kancelariach,
10
Iza 2017-03-20 11:40
Czy jest aż tak źle? A może jednak nie do końca, może są osoby które mają inne zdanie? Dobrze poznać wszystkie strony.
Go 2017-03-20 15:02
@Iza: Jeśli chcesz poznać inne zdanie to raczej nie poprzez portal gowork gdzie notorycznie piszą te same osoby pod innymi nikami – zazwyczaj ci którym coś „nie poszło” i się odgrywają. Nie będę chwaliła tej firmy bo zaraz mnie tu zestawią z pracodawcą albo działem marketingu. Po prostu jak Cie interesuje konkretne stanowisko to złóż CV, przyjdź na rozmowę to będziesz bogatsza w doświadczenie, gowork Ci nie pomoże, tu nie uzyskasz rzetelnej informacji ani o WEC-u ani żadnej innej firmie.
4
Natalia 2017-03-25 16:19
Kancelaria Inkaso WEC jest normalną firmą, praca jest stresujaca,to fakt.
6
jk 2017-04-04 08:34
po moich wcześniejszych pracach tu jestem zadowolona pieniądze zawsze na czas, umowa o pracę, luxmed, fitsport, natomiast praca dosyć stresująca jak to w usługach
4
Iza 2017-04-05 11:05
Mam pytanie czy praca dla asystentki biura sprzedaży z marca jest jeszcze aktualna? Może dowiem się jeszcze kilka szczegółów o firmie? Ja słyszałam, że jest ok.
Hauptwelle 2017-04-05 12:27
Swoją drogą musiałeś być jednostką nieprzeciętną, skoro do tej pory jesteś osobą numer 1 jeżeli chodzi o Twoje wpisy tutaj.
... Ciekawi mnie czy jest dużo osób, które się przysłużyły (w ten lub inny sposób) firmie i o nich pamiętają.

P.S. To nie pisał Artur, serio.
Ndżamena 2017-04-06 11:52
Witam

Spędziłem tam trochę czasu (już nie pracuję - nie mam po co, ani komu tam słodzić). Miałem kontakt z wieloma działami i zdążyłem zorientować się o co chodzi.
Konkrety, bo szkoda czasu...
POZYTYWY:
- terminowo wypłata, składki itp.
- jakieś dodatkowe benefity typu prywatna opieka medyczna, paczki okazjonalne
- oczywiście masz SWOJE stanowisko i jest ono praktycznie nienaruszalne (etyka biura)
- empatyczna i konkretna ekipa (przynajmniej jak ja tam byłem)
- z Prezesem na prawdę idzie się do gadać
- nie było większych problemów, jeżeli chciałeś coś załatwić
- osoby, które tego potrzebują (np. doradcy) mają do dyspozycji samochody, komórki, laptopy

NEGATYWY:
- trzeba pracować (najlepiej jak potrafisz, wydajnie)
- jesteś pod stałym nadzorem
- brak elastyczności pracy
- nie ze wszystkimi pracownikami idzie się "normalnie" dogadać (z pozoru wyklucza się z pozytywnym wpisem, ale jeżeli tam popracujesz, to będziesz wiedzieć o co chodzi)

Firma musi na Tobie zarobić (niby logiczne... ale nie zawsze). Prezes zainwestował w nią dużo czasu i podejrzewam, że pieniędzy. Zniszczyć czyjeś dzieło nie jest trudno (szczególnie w tych czasach), dlatego nie dziwi mnie chęć monitorowania pracy, czy GPS w samochodach. Zrozum, że będąc na Jego miejscu zrobiłbyś/zrobiłabyś podobnie - dba o swoje dzieło, m.in. dla dobra pracowników również. Nie musisz się zgadzać na niską podstawę - wynegocjuj coś więcej.
Czy praca tam jest stratą czasu? To zależy od Ciebie? Jeżeli uważasz, że nie jesteś w stanie nauczyć się niczego więcej... nie pracuj tam - załóż własną działalność.
6
Nunus 2017-04-09 12:31
Czy na pewno jest tak źle w tej firmie czy tylko ludzie chcą sobie zrekompensować swoje frustracje? Praca w kancelarii jest bardzo odpowiedzialna i generuje stres jesli ktoś nie lubi tego typu warunków musi zmienić firmę. Nikt nie będzie pracował charytatywnie za wszystko trzeba płacić.
6
Devil's Head 2017-04-11 11:51
W poządnych firmach piszą albo przewidzianą kwotę, albo "widełki" zarobku. Niestety w tym kraju to jeszcze nie jest normą. Tak jak np dla mnie jest patologią żądanie CV z foto...
Devil's Head 2017-04-11 11:51
W poządnych firmach piszą albo przewidzianą kwotę, albo "widełki" zarobku. Niestety w tym kraju to jeszcze nie jest normą. Tak jak np dla mnie jest patologią żądanie CV z foto...
1
Ala 2017-04-11 15:05
Dobra, konkretnie. Jakie są zarobki na starcie i jakie premie ?
1
Waldi 2017-04-19 11:04
Pracuję w firmie i wiem, że to trudna praca, bardzo stresująca i z całą pewnością nie dla każdego. Zarobki są przyzwoite więc nie narzekam a i ludzie z którymi pracuję są fajni. Ogólnie mówiąc to praca fajna i trudna.
8
Nero 2017-06-04 18:35
Proponuję w pierwszej kolejności zastanowić się nad charakterem pracy i dopiero pytać o widełki płacowe!!
4
Obserwator 2017-07-14 11:24
Najłatwiej wrzucić takie oskarżenie na forum bez żadnego uzasadnienia. Sądzę , że powód byłby mało przyjemny dla @Michal Sz
Zostaw swoją opinię o Kancelaria Inkaso WEC S.A - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Inkaso WEC S.A