brak logo

Kancelaria Inkaso WEC S.A

Łódź

Opinie o Kancelaria Inkaso WEC S.A

pony 2016-01-05 16:48:44
jest zadowolony - prezesik, jego żonka i może z dwóch kierowników którzy tam jeszcze zostali ;) pracownicy uciekają stamtąd szybciutko, zresztą widać to po tym, że ogłoszenia o pracę do tej firemki są i są :)
Liquid 2016-01-06 12:29:39
bzdury piszesz to jest spółka giełdowa wystarczy wejść na newconnect i zobaczyć ich raporty okresowe
rytek 2016-01-06 20:48:31
liquid , przecież wiadomo że prezesik Tobą steruje i wypisujesz pozytywy na temat tej firmy. a co to ma do rzeczy że jest notowana na giełdzie , jakoś nie przekłada się to na zarobki i poziom traktowania pracowników. Ludzie spieprzają z trego gówna po miesiącu pracy. A tylko frajerzy i lizusy zostali i pogodzili się z poziomem reprezentowanym prezesiny.
1
van 2016-01-06 21:35:35
Liquid większej głupoty dawno nie czytałem, jakie ma znaczenie czy spółka jest giełdowa czy nie w odniesieniu do warunków pracy i płacy...Poza tym jakos szczególnie dobrze nie radzi sobie na tej giełdzie.
1
Liquid 2016-01-06 22:28:47
W raportach badanych przez biegłego rewidenta są dane o zatrudnieniu, kwotach wynagrodzeń, kwotach wydatkowanych przez spółkę na ubezpieczenia społeczne i oczywiście przychodach, kosztach, zyskach itp.. Z tego wynika ile tam ludzie zarabiaja i ile jest zatrudnionych osób i w jakiej formie zarówno w spółce dominującej jak i zależnych wystarczy kilka działań matematycznych i masz wiedzę a jak poczytasz raporty chronologicznie to widzisz czy spółka sie rozwija czy nie. Na tej podstawie twierdzę dalej ze piszesz bzdury, a teraz wiem że jesteś też ignorantem. Jaki masz problem z nimi czy ze sobą moze raczej w to nie wnikam ale nie mierz ludzi swoją miarą i nie obrażaj jak ich nie znasz. Żegnam bez odbioru
ksiegowa 2016-01-08 07:12:46
gandi masz rację, z tym że na tym portalu umieszczane są opinie o pracodawcach, aby ostrzec ludzi przed nieuczciwymi firmami, aby jak najmniej ludzi zostało oszukane. i tak jest właśnie z tą firemką - szkoda tylko że tyle komentarzy odnośnie weca jest systematycznie kasowane
Yealik 2016-01-08 11:57:50
liquid - a co kogo interesują raporty biegłego rewidenta ? Ludzi interesuje jak się pracuje, ile się zarabia, jaka jest atmosfera a nie cyferki. twoim tokiem myślenia podam przykład : w firmie CEW zatrudnionych jest 20 osób, na wynagrodzenia prezes wydaje 65000, 5 kierowników zarabia po 10000 ile zarabiają pozostali pracownicy ? Ja masz problem z liczeniem to wpisz w google hasło kalkulator. Wniosek: każde cyferki można tak przedstawić jak się chce. Dla osób rozważających pracę w tej firmie: szkoda waszego czasu. Wyzysk za marne pieniądze a jak będziesz upominał się o swoje usłyszysz ile to kosztujesz firmę lub żegnam bez odbioru i jeszcze postraszą Cię sądem.
1
admin 2016-01-08 13:13:49
@ksiegowa możesz wskazać w jaki sposób ten pracodawca oszukuje pracowników
Yealik 2016-01-11 11:01:17
Do lonia - muszę się z tobą zgodzić nienawidzę weca. Mam ku temu swoje powody.
Całkowicie zgadzam się z księgową - ja nigdy nie dostałem takiej kasy jaką miałem otrzymać. A klient był po to by go wydoić. Żadna lonia czy lodzia nie będzie dyktować co wolno czego nie (ty nie podpisałaś się imieniem i nazwiskiem). Pracowałem tam i moja opinia jest ku przestrodze dla innych. I nie rozśmieszajcie mnie pisząc że skoro wec jest spółką giełdową to otwiera to wszystkie drzwi. No teraz skoro w cv mam weca to mogę startować na prezesa Orlenu lub KGHM ! Jeśli ktoś ma pracować tylko żeby dostać bilet do kina na urodziny, paczę słodyczy na święta lub UWAGA bilet do zoo to gratuluję. Tyle poniżania, pogardy i wyzysku za bilety do zoo. No po prostu jest super.
ksiegowa 2016-01-11 18:30:56
Sanders urzekła mnie Twoja historia :D
Super, że masz firmowego Opla :D Też go miałam :D A teraz mam większe i ładniejsze auto służbowe bez wszczepionego gpsa :) Co więcej już nikt nie inwigiluje mojego komputera, nie kontroluje telefonu, nie rozlicza przejechanych kilometrów.
Może chwilowo "dbają" o pracowników bo mają takie braki kadrowe hahaha.., w końcu ich ogłoszenia o pracę wiszą i wiszą.
Z tego co piszesz wynika, że to chyba Twoja pierwsza praca i póki co jarasz się oplem, biletami do zoo, paczkami słodyczy. Dorośniesz, zmienią Ci się priorytety :) A ja daję sobie rękę uciąć, że w niedalekiej przyszłości dołączysz do fan klubu byłych pracowników którzy niekoniecznie wspominają dobrze pracę w tej firmie.

A co do wpisu loni- nie nienawidzę weca. NIENAWIDZĘ jak ktoś gra nieuczciwie, a kłamstwo działa na mnie jak płachta na byka. I nie wylewam swojej nienawiści wobec tej firmy, wylewam swoje zdanie o tej firmie aby ostrzec przyszłych pracowników przed złą firmą. Po to jest ten portal - aby wydać swoją opinię o pracodawcy. A skoro znam to nie polecam.
I widać nie tylko ja skoro firma ma już 9 stron komentarzy - 90% negatywnych, a byłoby jeszcze więcej gdyby nie były usuwane przez admina.
hola hola 2016-01-11 19:01:10
przecież widać ze to ten sam człowiek pod rożnymi nickami jakiś ostry frustrat
1
Masakracja 2016-01-11 23:47:16
Panie prezesie piszący na tym portalu pod nickiem Sander i Lonia lub/i innymi, polecam skorzystać ze słownika ortograficznego przez zatwierdzeniem swojego komentarza, chyba, że udając, że się skończyło prawo, udaje pan również, że zaliczał pan dyktanda w podstawówce.

Skończcie z tą propagandą, sami do siebie piszecie, że firma daje paczki na święta za 30,00 zł, bilety do kina raz w roku (o ile ktoś tyle popracuje), lub wejściówki do zoo. A w buty wsadźcie sobie te "profity"
Ludzie oczekują godnej płacy za pracę i poświęcenie, które wykonują dla firmy. To czcze gadanie, że firma dale paczki jest po prosto żałosne. Jakby przeczytała to konkurencja to by chyba z fotela spadła ze śmiechu. Tak się chwalicie, że jesteście na giełdzie? A co to ma do rzeczy? To podnieście standardy jak pchacie się do ludzi, a nie ciągle na przedmieściach gracujecie i udajecie "wiodącą spółkę". W normalnych firmach się zarabia porządnie i nie oszukuje, że firma oferuje premie, więc podstawa w umowie jest niska.

Tak, tak proszę państwa. Po pierwsze i najważniejsze i odrażające jest to, że wec oferuje niską podstawę nowym pracownikom mamiąc wysokimi premiami, których nie ma i stąd ta frustracja! I co zdziwiony zarząd, że ludzie zmieniają zdanie o firmie?
Właśnie to jest powód negatywnych wpisów. Niskie zarobki, brak premii, mijanie się z prawdą, poganianie, śmieciowe podwyżki, wieczne pretensje i narzekania.

Pozdrawiam "frustratów"

*czas start kiedy wpis zniknie :)
sequel 2016-01-13 21:03:22
Oceniam pracę dobrze, naprawdę :) i jestem zadowolony chciałem podwyżkę dostałem, chciałem umowę o pracę dostałem może faktycznie to przypadek i wstrzeliłem się ale tak jest. Atmosfera u mnie w dziale też oki i można sporo się nauczyć. Zauważyliście znikają stąd niby opinie może i prawda ale zdaje się te dobre nie widzę tych o których piszesz stąd moja wrzuta tak na próbę bo niecierpie takich portali, zobaczymy jak długo się utrzyma pozytyw.
to chyba faktycznie portal żyjący z jątrzenia ciekawe czy sami podpuszczają dyskusje?
Yealik 2016-01-15 09:46:49
sequel - oceniam twój wpis dobrze, naprawdę :) - ale jedzie wazeliną ! starasz się o podwyżkę czy chwalisz swój 1 osobowy dział prezesa ?
1
księgowa 2016-01-15 20:14:46
dobre, podwyżka, coś takiego istnieje???? pierwsze słyszę... Marionetko prezesiny nie ściemniaj = fakt musisz tak pisać bo prezesina bedzie zły, brrrr
STRZEŻENIE 2016-01-15 20:17:41
do nowych pracowników!!!
Nie dajcie sie wciągnąć w niską podstawę że to niby duże premie się wyciąga. Premii nie było, nie ma i nie będzie. Takie są targety żeby ludzie nie wyrabiali. powodzenia
1
trampam 2016-01-17 20:25:16
może i dobrze sobie radzi, nie mniej nie przekłada się to na pracowników. hmm to jest dobre stwierdzenie mieć szanse na premie czy podwyżkę. to jest ta pokusa dla nowych pracowników. a tak dobrxze doradcomże ciągle jest ogłoszenie. ściema
księgowa prawdziwa 2016-01-17 21:15:40
firma się rozwija stąd ogłoszenia o charakterze ciągłym od zeszłego roku wzrost zatrudnienia o ok 30% a premie są wypłacane w firmie często widzę to
ksiegowa ta pierwsza 2016-01-18 14:20:33
Wiem, że ten post zaraz zostanie usunięty ale pierwsze co mi się nasunęło na myśl po przeczytaniu komentarza prawdziwej księgowej to stwierdzenie "rzygam tęczą":)
Nie neguję, że prawdziwa księgowa widzi przelewy premii, ja wiem nawet dla kogo one są - dla prezesa, jego żony i może któregoś kierownika, który dostał Klientów po wszystkich handlowcach, którzy odeszli z firmy, więc kasa sama płynie :)
1
hgfyt 2016-01-18 19:37:15
a wzrost zatrudnienia wynika z faktu ze ludzie pracują mniej więcej do miesiąca więc zatrudnienie jest piorunujące.
łoł 2016-01-18 20:13:08
@Księgowa ta pierwsza :) pięknie to ujęłaś :) hahaha 10000% prawdy.
nowa 2016-01-19 12:56:05
Cześć,Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej i mam pytanie czy faktycznie premie są w tej firmie?
Leo 2016-01-19 16:58:37
w szkoleniach są oczywiście trzeba plan zrobić gdzie indziej chyba też bo czasami słyszę ale szczegółów nie znam
do leo 2016-01-19 20:35:40
Leo a skąd wiesz jak jest w szkoleniach? gdzie indziej też są , czasami słyszę, dobre gdzie tak słyszysz?głupoty opowiadasz. myślisz że to wpłynie na tłum ludzi chętnych do pracy w wecu???
trelebele 2016-01-24 21:27:05
O to może miesiąc wytrzymasz bo mniej więcej co taki okres zmieniaja się pracownicy. nie polecam
2
krys 2016-02-09 10:50:02
Oczywiście że nie warto wchodzić do takiej firmy, po co ci wpis w cv że pracowałeś 2 msc. Ogłoszenie do tej firmy jest cały czas i nic dziwnego, kierownicy działów sa tragiczni a o sam genialnym małżeństwie B. nie wspomnę.
2
Chechło 2016-02-11 18:32:11
Chyba Twój stary :D
hanek 2016-02-12 13:02:55
Widzę, że firma nie tylko nie ściąga długów, obciąża klientów fakturami kosztowymi i zastępstwa procesowego, ale i nie płaci swoim pracownikom? Nie polecam.
1
mel 2016-02-12 20:19:40
czyżby to jakiś sabotaż??? któż inny ma takie inf jak nie pracownik. chłopie musisz ich nienawidzieć skoro takie inf wyciągasz na forum. ale fakt jest faktem te 0 kosztów to nic innego jak chwyt "prężnie" działającegfo działu marketingu.
Jerzy 2016-02-12 23:12:10
a dlaczego mają nie obciążać kosztami sądowymi to raczej normalne w usługach prawnych nikt nie wyklada za klientów pieniędzy dziwny zarzut inne tak samo sensowne?
1
Kierownik 2016-02-13 17:25:58
oj Artur ogarnij się pisać co chwilę pod roznymi nickami bzdury nie wypada nie ma cię tu i już wyluzuj a nie przezywasz jak mrówka okres i jeszcze kolegów obrażasz stary wstyd po prostu wstyd, a jak byłeś w wecu to potulny Arturek a teraz lew internetu bo anonimowy ?
Mel, prosik, henek, gary, rytek, pony itd. co jeszcze wymyślisz, a i jak piszesz w starej firmie i nowej czyli vindico to chociaż przerwę zachowaj a nie tak post co pięć minut walisz to tu ;)
1
Gary 2016-02-13 18:07:10
będę pisał co chce jak chce i wam nic do tego co pisze i kim jestem nienawidzę Weca i tyle a ty kimkolwiek jesteś czy prezes czy maria czy ktokolwiek inny co mi zrobicie mam żal do Weca i tak zostanie
1
Hony 2016-02-13 18:16:07
portal jest od oceniania firm i oceniał jak mam ochotę będę tą firemke
Kierownik 2016-02-13 20:58:54
nasz były kolega Artur próbuje tu zrobić zamieszanie po raz kolejny, stąd teksty o sabotażu i tym i owym, chłopak jest rozżalony i wylewa pod rożnymi nickami wymyślone sytuacje kierując się chęcią szkodzenia byłemu pracodawcy a ponieważ do tego pracuje teraz w konkurencji gdzie nie jest różowo to wygląda to jak wygląda
2
były pracownik 2016-02-23 18:24:10
to okropne tak opisywać byłych pracowników, przecież nie tylko wspomniany wyżej Pan Artur odszedł z tej firmy i nie on jedyny odszedł bo był nie zadowolony, bo przecież zadowolony pracownik nie opuszcza takiego "super pracodawcy" ;)
poniżej krytyki jest oczernianie były pracowników...
3
Kierownik 2016-02-23 18:59:24
Masz racje Artur vel Kolec vel Hony no i vel księgowa i vel inne nicki pod które się podszywasz wstyd tak oczerniać kolegów z byłej pracy jak i firmę w której pracowałeś dwa lata jakby nie patrzeć i pamiętamy powód rozstania
2
pracuś 2016-02-24 16:14:52
DZIADOSKA FIRMA ... OMIJAĆ Z DALEKA!!!!!
2
Kierownik 2016-02-24 17:30:02
Artur a ty cały czas problemy z ortografią nie do uwierzenia. A ten nowy nick pracuś to przegięcie lenia jak ty niełatwo znaleźć.
2
haloooo 2016-03-02 10:16:59
pracowałem u nich. Oszuści, mówią jedno robią drugie. Nie polecam tej firmy. Kompletuje dokumenty i idę do Sądu pracy, zgłoszę nadużycia do PIPU.
Byli pracownicy: szkoda czasu i nerwów!! Lepiej zróbcie to samo, im więcej nas będzie tym lepiej.
2
Kierownik 2016-03-02 11:45:26
Artur, a ty bez zmian myślisz że jak zmienisz nick to się ukryjesz i będziesz dalej mieszał; czekamy na kontrole i pozew z utęsknieniem bo pewnie jak zawsze wyłącznie na użytek tego portalu wpisik.
Ciekawe jakie to musisz dokumenty kompletować do zawiadomienia PIP to się po prostu idzie do PIP i składa zawiadomienie a PIP robi kontrolę zrób to chłopie śmiało nie pisz bzdur znowu
4
Artur G 2016-03-07 23:49:43
W związku z tym, iż dotarły do mnie informacje, że pojawiły się wpisy dotyczące mojej osoby pragnę zabrać głos w dyskusji.

Fakt – jestem byłym pracownikiem weca i poznałem tam wielu wspaniałych ludzi, których bardzo miło wspominam. Pracuję w konkurencji i jest mi tam dobrze.
Czy umieszczałem wpisy na forum – TAK ! Z moich wpisów został do dziś TYLKO 1 (z dnia 2013-06-03 aquarela) 2 pozostałe z tego samego okresu czasu zostały skasowane ! Od tamtego czasu nie zamieszczałem żadnych wpisów !

Drogi kierowniku :
- jedynego kierownika którego miałem bardzo szanuję i serdecznie pozdrawiam (MB),
- wychodzi na to że wszyscy kochają weca a te wszystkie złe wpisy tylko Artur umieszcza,
- polemika z tobą na poziomie który prezentujesz nie ma sensu.

Mijają 3 lata jak sam zrezygnowałem z pracy w tej firmie i mam gdzieś co się tam dzieje. Żyję dniem dzisiejszym a nie historią. Ludziom, którzy czytają to forum przed podjęciem pracy w wecu na pewno szanowny kierownik pomaga w podjęciu odpowiedniej decyzji. Panie prezesie gratuluję „kierownika”.
Jak widać legenda Artura wciąż żywa :)
5
Kierownik 2016-03-08 07:56:10
Artur gratuluje coming outu ale coś wydaje mi się nie do końca szczery i zaraz po tym wyznaniu pojawią się pewnie kolejne twoje przemyślenia pod różnymi nickami jak zawsze. Fajnie że szanujesz Maćka ale dlaczego twierdzisz że zabiera ci klientów? Przy okazji już tyle lat poza firmą w międzyczasie w kilku firmach praca, a ty u nas cały czas aktywny - tęsknisz pewnie cóż takie życie dasz radę. Co do tego, że znikają ci stąd wpisy częściej zmieniaj IP kompa jak się powtarzają wpisy z różnymi nickami z tego samego IP w dużej liczbie to zaczyna admin kasować :)
Natomiast masz racje dyskusja z tobą jest poniżej poziomu zwłaszcza że mnie lekceważysz i piszesz w cudzysłowiu szkoda że masz takie podejście do ludzi czyli faktycznie nie mamy o czym rozmawiać.
4
Michal 2016-04-21 21:12:54
Patologia w całej rozciągłości. Nie warto sobie zawracać gitary tą firmą, szczególnie jak się jest młodym.
2
3e bis 2016-05-10 13:43:29
firma totalne dno...
3
Ceze 2016-07-26 08:18:57
Witam jestem klijentem tej kancelarii i strzeże odradzam korzystanie z usług tej firmy moja sprawa toczy się już 2 rok aż ręce opadają a miało być szybka i sprawnie - cały mechanizm polega na tym żebklijenta jak najwięcej z klijenta . Jeśli szukacie firmy do ściągnięcia długu to zapewne nie jest to ta firma
Ceze 2016-07-26 08:19:38
Witam jestem klijentem tej kancelarii i strzeże odradzam korzystanie z usług tej firmy moja sprawa toczy się już 2 rok aż ręce opadają a miało być szybka i sprawnie - cały mechanizm polega na tym żebklijenta jak najwięcej z klijenta . Jeśli szukacie firmy do ściągnięcia długu to zapewne nie jest to ta firma
abc 2016-07-27 22:22:58
Wiktor - serio?
na kilometr twój komentarz śmierdzi wpisem pracownika tej firmy :-/
Od kiedy w ogłoszeniu rekrutacyjnym podają wysokość wynagrodzenia?
Poza tym, żadne pieniądze nie są warte pracy w tej firmie.
Wystarczy poczytaj sobie wcześniejsze opinie zarówno pracowników jak i Klientów weca ;)
2
Bono 2016-07-28 07:33:21
Sprawa pewnie jest w sądzie to niestety może i więcej potrwać niż rok dwa jak twój dłużnik się broni i nie uznaje długu to będzie trwało długo bardzo długo sądy wyznaczają rozprawy w danej sprawie 1-2 razy do roku a wystarczy, że nie przyjdzie jeden świadek albo strona i już masz kolejny termin, a potem apelacja lata całe zwłaszcza w dużych miastach i adwokat nic nie ma do tego nie on decyduje tylko sąd
11
radek 2016-07-28 09:22:41
Młodszy Specjalista ds. wsparcia sprzedaży teraz jest potrzebny.
9
Władek 2016-11-23 17:54:15
Praca jako doradca klienta. Jakie zarobki, jakie obowiązki, jakie opinie nt. pracy na tym stanowisku? Będę wdzięczny za pomoc.
Zostaw swoją opinię o Kancelaria Inkaso WEC S.A - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Inkaso WEC S.A