Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Obst Plantagen Schemmel

Pracowałeś w firmie Obst Plantagen Schemmel i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Zbieracz - 2015-07-01 16:06:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Plantacja Obst Pfantagen Schemel jest jedna wielka porazka, ludzie sa traktowani jak bydlo, praca zaczyna sie w godzinach okolo 4-5 a konczy okolo 21. Bardzo malo snu, przerwy sa nieregularne, bardzo czesto trwaja okolo jednej godziny w ciagu dnia. Zarobki to kpina, normalny czlowiek ktory nie posiada wieloletniej praktyki zarobi w szczycie sezony okolo 40 euro w ciagu 13h. Falyszyeinformacje podawane przez telefon to juz wgl przegiecie, praca akordowa a cena za kgz dnia na dzien jest coraz nizsza. Nie polecam nikomu tej platntacji.Jedyna rzecz ktora moze cieszyc tam pracownika to ostatni dzien w pracy gdy juz wie ze wiecej nie bedzie musial pracowac "za darmo"
Nie polecam!!!!
zdjecie uzytkownika
gralu - 2015-07-06 16:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
szemel to firma ktura zatrudnila rumunow my ganiamy po polu jak idioci a oni dostaja osobne rejki eleganta woda ciepla bez zmian norma to kpina nierealna jest juz po sezonie jak ktos byl w tamtym roku to pamieta bombe
zdjecie uzytkownika
Zbieraczka - 2015-07-09 20:27:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja już wróciłam od Schemmela, jest już po sezonie którego z reszta wcale nie było płaci od kg a nie za godzinę, nie radzę nikomu tam jechać, jest dużo odtrąceń przy rozliczeniu, podatki nawet za kościół, za śmieci, kontener, ubezpieczenie, tydzień trzeba tyrać, na same odliczenia.
zdjecie uzytkownika
tyr - 2015-07-14 22:12:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak płacili w tym roku?
zdjecie uzytkownika
Schemmel Obst - 2015-07-15 01:44:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Why so bad and wrong information?
zdjecie uzytkownika
prezes - 2015-07-16 12:29:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sezon szparagowy 2015 porażka .... dno .... już tam sie nie pojawię 4 sezony i coraz gorzej
zdjecie uzytkownika
mala - 2015-07-21 21:47:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co racja to racja. Ale czemu nie którzy mieli dniowke 80 euro.a jest poraz pierwszy.pieprzycie ja jestem tego zdania ze jak ktoś chce zarobić to zarobi a nie chlac piwska i do pracy nie chodzić tylko mieć w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co do warunków się zgodze choć z tego co slyszalam bylo gorzej.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-07-27 20:38:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta plantacja to zart.. po elefonie do firmy z prosba o imie i nazwiska osoby odpowiedzialnej za wyplaty i warunki uslyszalam "nieh sobie pani poszuka w necie" przed wyjazdem wszyscy przez tel mili a teraz? do wiadomosci szefostwa: pakujcie rzeczy i zapraszam do Polski na sprawe sadowa.. ;) chetnie Was pozam i zobaczymy kto bedzie marzejszy ;) nie zartuje sprawa zgloszona jest o prokuratury. i nie mydlcie mi oczu ze wszystko jest zgodnie z prwem, w mojej rodzinie jest 2 prawnikow a ja studiuje prawo ;) zaplacicie za transport, przepracowane dni oraz za wyrzucenie 5 pracownikow na bruk niespodziewanie na czyste szczere pole. gwarantuje Wam ze sie spotkamy :) do zobaczenie.
zdjecie uzytkownika
bolo - 2015-07-28 19:00:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Schemmel to zlodziej za tamten rok ludzia jeszcze kasy nie wyplacil a z tego co czytam w postach to okrada on ludzi w tym sezonie rowno napewno to nie robi zgodnie z prawem niema naco czekac moja rada jest taka jak najszybciej sprawa do sadu do urzedu celnego go zglosic i urzedu podatkowego bo to co odtracil w tym roku podatek za kosciol napewno zrobil to niezgodnie z prawem
zdjecie uzytkownika
szczery - 2015-07-29 18:06:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [bolo - 2015-07-28 19:00:45]:
Panie Schemmel, gdzie miał pan tą ładną truskawkę, chyba w edece a nie na polu. Choć przed wyjazdem i na wieczornych apelach wszyscy mówili jakie piękne będą zbiory. warunki socjalne dno, ale mogło być gorzej, mogliśmy przynosić wodę z potoku a nie z łazienki.
POLAKU, POLKO, OBYWATELU NIE MUSISZ NIE JEDŹ TAM.
zdjecie uzytkownika
Maciej as - 2015-07-30 10:03:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to porażka kierownik który jeździ rowerem ty celu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pamiętaj pijaku [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze spotkam cie w polsce i wtedy będziesz inaczej śpiewa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownik Janusz ma na imi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak ten cały schemmela [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie truskawki ma
zdjecie uzytkownika
szczery - 2015-07-30 16:21:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mala - 2015-07-21 21:47:34]:
Też miałem dniówkę prawie 90 euro, parę razy powyżej 50 i byłem happy. A tak ciężko było ustukać 30 lub 40 euro.Zdarzały się dniówki 20, 10 albo kilka euro. Kierownicy to sami nie wiedzą co im rośnie na polu. Każą zbierać najmniejsze truskawki o średnicy 2,5cm, dopiero jak chłodnia podnosi raban że jest dużo 2cm, to każą zbierać takie. Firma dno
zdjecie uzytkownika
pracownik truskawkowy - 2015-08-15 12:07:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie nie jedzdzcie tam podatki ubezpieczenie kampy tyle teraz odtracają za 2mies 3 tys zł na czysto tyranie od rana do wieczora w polsce sie wiecej zarabia i lzej jest kradną przy rozliczeniach konta nie mozna sprawdzic nawet bo oni wglodu nie mają niby złodziejstwo i kpina z ludzi i na chłodni odpisują to nie firma to dno
zdjecie uzytkownika
pracownik truskawkowy - 2015-08-15 12:09:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie nie jedzdzcie tam podatki ubezpieczenie kampy tyle teraz odtracają za 2mies 3 tys zł na czysto tyranie od rana do wieczora w polsce sie wiecej zarabia i lzej jest kradną przy rozliczeniach konta nie mozna sprawdzic nawet bo oni wglodu nie mają niby złodziejstwo i kpina z ludzi i na chłodni odpisują to nie firma to dno
zdjecie uzytkownika
Zbieraczka sezon 2015 - 2015-08-17 16:37:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam od 11.06 do 14.05. Po potrąceniach zarobiłam 965 euro.Co do warunków, to nie są one zadowalające to prawda, ale nie wprowadzajcie ludzi w błąd co do zarobków.Praca jest ciężka,sezon był krótki z powodu suszy itp. W czasie 2 mc-y można zarobić więcej niż 3000 złotych na rękę, trzeba się tylko postarać.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-08-17 17:31:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to naprawdę dużo 965 euro przez 11 miesiecy
zdjecie uzytkownika
Zbieraczka sezon 2015 - 2015-08-17 17:42:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłam od 11.06 do 14.07. Po potrąceniach zarobiłam 965 euro.Co do warunków, to nie są one zadowalające to prawda, ale nie wprowadzajcie ludzi w błąd co do zarobków.Praca jest ciężka,sezon był krótki z powodu suszy itp. W czasie 2 mc-y można zarobić więcej niż 3000 złotych na rękę, trzeba się tylko postarać.Przepraszam za wprowadzenie w błąd co do daty pobytu.
zdjecie uzytkownika
sara12 - 2015-08-17 23:52:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sezon był krótki , ostatnie osoby zjezdzają 19 sierpnia....kiedy dostaną swoje pieniadze ?na konto ...nie wiadomo ...może za miesiąc albo dwa.
Tak naprawdę nikt do końca nie wiedział ile zarobił !nie było możliwości sprawdzic....Biuro zazwyczaj było nieczynne!!!. Wgląd do stanu naszego konta miał TYLKO Schemmel ....on nie miał czasu i ochoty sprawdzać stan konta POLSKIM KURWOM...(to są jego słowa!!!!!!)
zdjecie uzytkownika
sara12 - 2015-08-18 00:02:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podatki które odciągali można było spokojnie ominąć.... np u Malmana się dało.
Schemmel ściągnął w tym roku 100 Rumunów ....musiał im zapewnić odpowiednie warunki ...stad dużo potrąceń i odpisanych skrzynek.
w przyszłym roku zaprasza do pracy ...ale trzeba wpłacić kaucję 60Euro!....Raczej będzie tam pracowało mało Polaków ....w tym roku bardzo duzo osób zrezygnowało a kaucji nie było, więc w przyszłym roku to raczej sama Romania będzie pracować
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-19 01:49:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
hanai - 2015-08-19 01:50:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To faktycznie całkiem dobra kasa, biorąc pod uwagę polskie realia i ile można zarobić w naszym rodzimym kraju. Tak się zastanawiam jeszcze, kiedy w ogóle najlepiej aplikować do obst plantagen schemmel, bo teraz rozumiem ludzie już zjechali do domu, to pytanie, czy będzie jeszcze możliwość jakiejś pracy u nich. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
szczery - 2015-08-24 09:45:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I wyszła z szelmy esesmańska natura. Kolesiowi się wydaje, że jest 1939 rok. A k... to poszukaj szelma wśród najbliższych.Niech wprowadzą kaucje, Polacy w większości nie przyjadą, a Rumunii nie zapłacą.W tym roku musiał im za sponsorować przejazd, pościel, jakieś gary. z nimi będzie miał fajnie. zrywają jak leci wszystko i potrafią się postawić. Nie wyszli do pracy któregoś dnia, bo nie chcieli im powiedzieć ile zarobili. Od razu stolik na zewnątrz, komp. i już im mówią. Rumunii umieją się postawić.POLAKU, POLKO, OBYWATELU NIE MUSISZ NIE JEDŹ TAM.
zdjecie uzytkownika
ZOŁZA..... - 2015-08-29 00:54:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DWIE TRZECIE WPISÓW...TO PRAWDA.
zdjecie uzytkownika
ZOŁZA..... - 2015-08-29 01:01:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fakt że biuro ciągle nieczynne,kierownictwo że tak powiem zamotane,,,,tak czy siak zarobić da sie wiecej niż w polsce.byłam 2 miesiące i zarobiłam 3000euro po mimo że czesto padało.nie jest to szczyt marzeń ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co jest....
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-29 01:05:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
cicha - 2015-08-29 01:06:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
schemmel sie nie popisał potrafi być wulgarny,rumuni faktycznie mieli wieksze fory jak polacy,a niewielu z nich nadaje się do pracy.
zdjecie uzytkownika
... - 2015-08-31 10:01:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadza się, Agnieszka była spoko. Ale Biała Mamba i Czarna Mamba obraz nędzy i rozpaczy. Rozwydrzone mordy i nic więcej.Podobno szelma jednej z rajkowych policzył tylko 6 godzin pracy. Wie może ktoś kto zarabiał na sklepiku? Ten kto prowadził czy szelma?ciekawe czy w tym sezonie wprowadzi bilety miesięczne na autobus i opłatę klimatyczną.W końcu są tam góry mieliśmy dużo spacerów.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Obst Plantagen Schemmel
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Obst Plantagen Schemmel?
Zadaj pytanie
alert