Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Obst Plantagen Schemmel

Pracowałeś w firmie Obst Plantagen Schemmel i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
dadadadada - 2014-08-12 21:11:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w tym miejscu to jakieś nieporozumienie. Wracając po 14 godzinach pracy na kolanach zastaję lodowatą wodę, mało tego, codzienna kąpiel w świeżo opryskanych polach doprowadza do szaleństwa. Ludzie kichają, zdarzały się przypadki, że wymiotowali i mdleli. Praca w upale, smrodzie za żałosne pieniądze! Wstyd dla pracodawcy żeby tak traktować ludzi! Moja noga nigdy więcej tam nie postanie!
zdjecie uzytkownika
dadadadada - 2014-08-12 21:12:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w tym miejscu to jakieś nieporozumienie. Wracając po 14 godzinach pracy na kolanach zastaję lodowatą wodę, mało tego, codzienna kąpiel w świeżo opryskanych polach doprowadza do szaleństwa. Ludzie kichają, zdarzały się przypadki, że wymiotowali i mdleli. Praca w upale, smrodzie za żałosne pieniądze! Wstyd dla pracodawcy żeby tak traktować ludzi! Moja noga nigdy więcej tam nie postanie!
zdjecie uzytkownika
Oli - 2014-08-13 01:07:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
14 godzin to rzeczywiście długo, ale to jest praca fizyczna tym bardziej, że to praca sezonowa czy przy szparagach czy przy truskawkach. Inną parę kaloszy stanowi praca ogrodnika czy sprzedawcy - chociaż tutaj znajomość języka jest wymagana. Zastanawiam się czy oni w jakiś sposób to weryfikują.... Co do warunków pracowych - niestety praca fizyczna charakteryzuje się tym, że czy to po 6,8,12 czy 14 godzinach jest się wypompowanym, raz mniej raz więcej, ale praca fizyczna rozbija siły.
zdjecie uzytkownika
ronson - 2014-08-13 15:09:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie wiem jak inni ale ja wracam w przyszlym roku,na dluzej...chrzanów malopolska
zdjecie uzytkownika
Wykorzystany - 2014-09-11 19:04:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zdala o tej firmy pracowłem długi czas i nie dostałem pieniedzy jedenyie 250 E na zjazd...Nie tylko tylko ja ale mnóstwo innych ludzi. Myśle że dadzą tą opinię tutaj. Szef tłumaczył się bankrutctewm i tym ze pieniadze na pewno beda. Gwarantował ze to kwestia maks 3 tygodni. upłyneło juz 6 tyg. nie odbieraja telefonów nie odpisuja na e-maile. Zostało kilka osób ktróe czekaja na pieniadze i nie mogą ich odzyskac... jeśli mam mówić o warunkach to koszmarem są "kible" o ile można nawet tej nazy użyć... brak ciepłej wody lub brak jej w ogóle..
zdjecie uzytkownika
rapanuj - 2014-09-12 15:05:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
e tam jakies brednie opowiadasz ,ja zjezdzałem to wszyscy dostawali tyle ile zarobili
zdjecie uzytkownika
oczekujący - 2014-09-15 07:53:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
żadne brednie ,ja tez czekam już ponad miesiąc na przelew od nich i nic...żadnych pieniędzy, a obiecywali że do 4 tyg wyslą!!!
zdjecie uzytkownika
przejebane - 2014-09-15 14:33:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie zostaje nic innego jak przyjezdzac w przyszłym roku zeby swoje odebrać,chyba ze wam jeszcze doślą
zdjecie uzytkownika
wojtek2327 - 2014-09-26 13:54:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wysłali komuś te pieniądzę?
zdjecie uzytkownika
lili3434 - 2014-09-26 14:48:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pieniądze mają przelewać do 10 października...trzeba jeszcze troszkę cierpliwości, taka sytuacja była kilka sezonów wstecz-WYPŁACIŁ CO DO CENTA
zdjecie uzytkownika
wojtek2327 - 2014-09-30 10:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ok, ale pytanie mam czy ktoś już otrzymał pieniądze?
Ile tak idzie przelew z Niemiec?
zdjecie uzytkownika
marta - 2014-10-01 16:25:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moze było by dobrze gdy by wypowiedział sie ktoś z administracji,jak to jest naprawde z tymi przelewami,jedni zjeżdzali dostawali całośc wynagrodzenia odrazu,inni czekaja-niech sie wypowie ktos z administratorów,aby wszyscy mieli jasnosc jak tam jest
zdjecie uzytkownika
Stanilav - 2014-10-07 09:05:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyznam szczerze, że pomysł z odebraniem swoich pieniędzy 'za rok' raczej pali od razu na samym starcie. W tym czasie mogą powiedzieć, że wysłali tysiąc razy pieniądze, a widocznie nie doszły ... Obst powinien wszystkim od razu wypłacać pieniądze i mieć to z głowy, bo teraz wynikają z tego same problemy.
zdjecie uzytkownika
marika - 2014-10-07 10:29:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba tak powinno byc jak piszesz-stanilav...ludzie ktorzy ciezko i solidnie pracowali pomimo trudnych warunkow powinni dostac premie.....
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-10-07 21:20:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że powyższy temat o nie przysłaniu pieniędzy można uznać za nieważny. Część osób właśnie dzisiaj dostała przelew ze swoją pensją zarobioną u Schemmela. CO DO GROSZA.
zdjecie uzytkownika
bolo - 2014-10-11 18:28:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tego posta to napisal ktos z biura bo to bzdury nikt ze znajomych jeszcze zadnej kasy nie dostal.
zdjecie uzytkownika
bomba - 2014-10-17 12:02:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gdzie sa pienidze za cieżko prace w polu i zero zycia
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-10-29 10:01:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam dostaliście już kase od tego pracodawcy?
zdjecie uzytkownika
kalina - 2014-10-30 19:03:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pomijając kwestię pieniądzy, jak wygląda sama sytuacja w pracy i z akomodacją już po wyjeździe? godnie i zacnie jest? widzę że z kasą ok jak finalnie wszyscy dostaję. z tego co słyszę pieniądze co płacą są całkiem całkiem solidne więc na pewne rzeczy za taką sumkę mogę nawet przymknąc oko i poczekać dzień dłużej
zdjecie uzytkownika
Tonny - 2014-11-05 09:07:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej mam mozliwosc wyjechac do pracy do Obst Plantagen mozecie mi napisac cos o tej Firmie Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
robert - 2014-11-05 19:34:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przeczytaj opinie od kaliny ale miej na uwadze opinie innych osob,prywatnie musisz miec duzo sily i cierpliwosci i byc odpornym na zmienne warumki pogodowe,jezeli masz jedno i drugie to raczej sobie poradzisz jak wiekszosc ktora tam przyjezdza co roku
zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2014-11-14 16:55:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostaliście już swoją kasę?
zdjecie uzytkownika
Peter - 2014-11-29 11:55:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piszecie ale konkretnych kwot nie podajecie,ile zarabiacie i przy czym i ile godzin,Ja na truskawkach jak jest wysyp zarabiam 80-100 eur dziennie a wy ile tam
zdjecie uzytkownika
ronson - 2014-11-29 17:59:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to nie najgorzej Peter ,jak jest wysyp i zdrowe stawy,to można zarobić i 100,a jak masz pomoc to może i wiecej-kto wie....
zdjecie uzytkownika
Bolo - 2014-11-30 20:39:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Schemmel to kanciaz i zlodziej nie placi kto tam pojedzie to frajer warunki karygodne brak cieplej wody itp
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Obst Plantagen Schemmel
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Obst Plantagen Schemmel?
Zadaj pytanie
x