brak logo

Obst Plantagen Schemmel

Bad Salzuflen

Opinie o Obst Plantagen Schemmel

mala 2015-07-21 21:47:34
Co racja to racja. Ale czemu nie którzy mieli dniowke 80 euro.a jest poraz pierwszy.pieprzycie ja jestem tego zdania ze jak ktoś chce zarobić to zarobi a nie chlac piwska i do pracy nie chodzić tylko mieć w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co do warunków się zgodze choć z tego co slyszalam bylo gorzej.
xxx 2015-07-27 20:38:33
ta plantacja to zart.. po elefonie do firmy z prosba o imie i nazwiska osoby odpowiedzialnej za wyplaty i warunki uslyszalam "nieh sobie pani poszuka w necie" przed wyjazdem wszyscy przez tel mili a teraz? do wiadomosci szefostwa: pakujcie rzeczy i zapraszam do Polski na sprawe sadowa.. ;) chetnie Was pozam i zobaczymy kto bedzie marzejszy ;) nie zartuje sprawa zgloszona jest o prokuratury. i nie mydlcie mi oczu ze wszystko jest zgodnie z prwem, w mojej rodzinie jest 2 prawnikow a ja studiuje prawo ;) zaplacicie za transport, przepracowane dni oraz za wyrzucenie 5 pracownikow na bruk niespodziewanie na czyste szczere pole. gwarantuje Wam ze sie spotkamy :) do zobaczenie.
bolo 2015-07-28 19:00:45
Schemmel to zlodziej za tamten rok ludzia jeszcze kasy nie wyplacil a z tego co czytam w postach to okrada on ludzi w tym sezonie rowno napewno to nie robi zgodnie z prawem niema naco czekac moja rada jest taka jak najszybciej sprawa do sadu do urzedu celnego go zglosic i urzedu podatkowego bo to co odtracil w tym roku podatek za kosciol napewno zrobil to niezgodnie z prawem
2
szczery 2015-07-29 18:06:57
Panie Schemmel, gdzie miał pan tą ładną truskawkę, chyba w edece a nie na polu. Choć przed wyjazdem i na wieczornych apelach wszyscy mówili jakie piękne będą zbiory. warunki socjalne dno, ale mogło być gorzej, mogliśmy przynosić wodę z potoku a nie z łazienki.
POLAKU, POLKO, OBYWATELU NIE MUSISZ NIE JEDŹ TAM.
2
Maciej as 2015-07-30 10:03:57
Ta firma to porażka kierownik który jeździ rowerem ty celu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pamiętaj pijaku [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze spotkam cie w polsce i wtedy będziesz inaczej śpiewa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownik Janusz ma na imi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak ten cały schemmela [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie truskawki ma
szczery 2015-07-30 16:21:31
Też miałem dniówkę prawie 90 euro, parę razy powyżej 50 i byłem happy. A tak ciężko było ustukać 30 lub 40 euro.Zdarzały się dniówki 20, 10 albo kilka euro. Kierownicy to sami nie wiedzą co im rośnie na polu. Każą zbierać najmniejsze truskawki o średnicy 2,5cm, dopiero jak chłodnia podnosi raban że jest dużo 2cm, to każą zbierać takie. Firma dno
pracownik truskawkowy 2015-08-15 12:07:58
ludzie nie jedzdzcie tam podatki ubezpieczenie kampy tyle teraz odtracają za 2mies 3 tys zł na czysto tyranie od rana do wieczora w polsce sie wiecej zarabia i lzej jest kradną przy rozliczeniach konta nie mozna sprawdzic nawet bo oni wglodu nie mają niby złodziejstwo i kpina z ludzi i na chłodni odpisują to nie firma to dno
pracownik truskawkowy 2015-08-15 12:09:32
ludzie nie jedzdzcie tam podatki ubezpieczenie kampy tyle teraz odtracają za 2mies 3 tys zł na czysto tyranie od rana do wieczora w polsce sie wiecej zarabia i lzej jest kradną przy rozliczeniach konta nie mozna sprawdzic nawet bo oni wglodu nie mają niby złodziejstwo i kpina z ludzi i na chłodni odpisują to nie firma to dno
1
Zbieraczka sezon 2015 2015-08-17 16:37:54
Byłam od 11.06 do 14.05. Po potrąceniach zarobiłam 965 euro.Co do warunków, to nie są one zadowalające to prawda, ale nie wprowadzajcie ludzi w błąd co do zarobków.Praca jest ciężka,sezon był krótki z powodu suszy itp. W czasie 2 mc-y można zarobić więcej niż 3000 złotych na rękę, trzeba się tylko postarać.
ja 2015-08-17 17:31:41
to naprawdę dużo 965 euro przez 11 miesiecy
Zbieraczka sezon 2015 2015-08-17 17:42:04
Byłam od 11.06 do 14.07. Po potrąceniach zarobiłam 965 euro.Co do warunków, to nie są one zadowalające to prawda, ale nie wprowadzajcie ludzi w błąd co do zarobków.Praca jest ciężka,sezon był krótki z powodu suszy itp. W czasie 2 mc-y można zarobić więcej niż 3000 złotych na rękę, trzeba się tylko postarać.Przepraszam za wprowadzenie w błąd co do daty pobytu.
1
sara12 2015-08-17 23:52:46
sezon był krótki , ostatnie osoby zjezdzają 19 sierpnia....kiedy dostaną swoje pieniadze ?na konto ...nie wiadomo ...może za miesiąc albo dwa.
Tak naprawdę nikt do końca nie wiedział ile zarobił !nie było możliwości sprawdzic....Biuro zazwyczaj było nieczynne!!!. Wgląd do stanu naszego konta miał TYLKO Schemmel ....on nie miał czasu i ochoty sprawdzać stan konta POLSKIM KURWOM...(to są jego słowa!!!!!!)
sara12 2015-08-18 00:02:26
Podatki które odciągali można było spokojnie ominąć.... np u Malmana się dało.
Schemmel ściągnął w tym roku 100 Rumunów ....musiał im zapewnić odpowiednie warunki ...stad dużo potrąceń i odpisanych skrzynek.
w przyszłym roku zaprasza do pracy ...ale trzeba wpłacić kaucję 60Euro!....Raczej będzie tam pracowało mało Polaków ....w tym roku bardzo duzo osób zrezygnowało a kaucji nie było, więc w przyszłym roku to raczej sama Romania będzie pracować
szczery 2015-08-24 09:45:16
I wyszła z szelmy esesmańska natura. Kolesiowi się wydaje, że jest 1939 rok. A k... to poszukaj szelma wśród najbliższych.Niech wprowadzą kaucje, Polacy w większości nie przyjadą, a Rumunii nie zapłacą.W tym roku musiał im za sponsorować przejazd, pościel, jakieś gary. z nimi będzie miał fajnie. zrywają jak leci wszystko i potrafią się postawić. Nie wyszli do pracy któregoś dnia, bo nie chcieli im powiedzieć ile zarobili. Od razu stolik na zewnątrz, komp. i już im mówią. Rumunii umieją się postawić.POLAKU, POLKO, OBYWATELU NIE MUSISZ NIE JEDŹ TAM.
ZOŁZA..... 2015-08-29 00:54:53
DWIE TRZECIE WPISÓW...TO PRAWDA.
ZOŁZA..... 2015-08-29 01:01:24
fakt że biuro ciągle nieczynne,kierownictwo że tak powiem zamotane,,,,tak czy siak zarobić da sie wiecej niż w polsce.byłam 2 miesiące i zarobiłam 3000euro po mimo że czesto padało.nie jest to szczyt marzeń ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co jest....
cicha 2015-08-29 01:06:15
schemmel sie nie popisał potrafi być wulgarny,rumuni faktycznie mieli wieksze fory jak polacy,a niewielu z nich nadaje się do pracy.
... 2015-08-31 10:01:29
Zgadza się, Agnieszka była spoko. Ale Biała Mamba i Czarna Mamba obraz nędzy i rozpaczy. Rozwydrzone mordy i nic więcej.Podobno szelma jednej z rajkowych policzył tylko 6 godzin pracy. Wie może ktoś kto zarabiał na sklepiku? Ten kto prowadził czy szelma?ciekawe czy w tym sezonie wprowadzi bilety miesięczne na autobus i opłatę klimatyczną.W końcu są tam góry mieliśmy dużo spacerów.
ktos 2015-09-06 16:34:51
odp.szelma nie zarabia na sklepiku,on ma to gdzieś.to tylko dobra wola tych ludzi ze w wolnym czasie sprzedadzą podstawowe ptodukty,i całe szczescie bo inaczej do edeki 5 km z buta
1
... 2015-09-10 20:22:55
do sklepu jest około 3km. A w sklepiku ceny od 30 do 70 % wyższe niż w edece, czyli ktos zarabia na tym
ja 2015-09-11 13:21:28
duża przesada z tymi procentami...i jak rozumiem mój przedmówca lubi pracować gratisowo.....brawo.
ekspracownik 2015-09-12 23:55:22
Jadąc tam nastaw się na pracę gratisową bo to co ci dadzą to nawet na jałmużnę za mało
Pawcio 2015-10-02 01:56:32
zgadzam się koleżanko z tym co napisałaś...ponieważ tak było i to jest prawda co napisałaś ...byłem tam w tym sezonie,, tak ogólnie to pierwszy raz na zbiorach truskawek i wytrzymałem do końca można tak powiedzieć he he ;) zarobiłem ok.4 000 eu. netto.w.ok 2 m-c i 2 tyg .moglo być lepiej no ale deszcz często padał ..zbiory żądzą się swoimi prawami niezależnie gdzie się pojedzie i rodzaj zbiorów.np,szparagi.. trzeba ogólnie być odpornym na wszystko i wtedy jest się w gronie najlepszych i TY CiCHa należysz do tego grona ... No a NYGUSÓW tam nie brakowało ale muszą być i tacy co ciągle narzekają i nie chce im się pracować....no i zarobią w 2 m-c 1500 euro albo mniej he he he ;D
Pawcio 2015-10-02 02:11:28
zgadzam się"CiCHa" z tym co napisałaś...ponieważ tak było i to jest prawda co napisałaś ...byłem tam w tym sezonie,, tak ogólnie to pierwszy raz na zbiorach truskawek i wytrzymałem do końca można tak powiedzieć he he ;) zarobiłem ok.4 000 eu. netto.w.ok 2 m-c i 2 tyg .moglo być lepiej no ale deszcz często padał ..zbiory żądzą się swoimi prawami niezależnie gdzie się pojedzie i rodzaj zbiorów.np,szparagi.. trzeba ogólnie być odpornym na wszystko i wtedy jest się w gronie najlepszych i TY CiCHa należysz do tego grona ... No a NYGUSÓW tam nie brakowało ale muszą być i tacy co ciągle narzekają i nie chce im się pracować....no i zarobią w 2 m-c 1500 euro albo mniej he he he ;D
ekspracownik 2015-10-23 12:04:14
Do franka właź sobie swojemu Panu w 4 litery dalej i dalej słuchaj w kolejnym sezonie że wysyp to jeszcze będzie ( a truskawka na polu zgniła )że pogoda nie dopisała że warunki są lux .Ja mam to już za sobą .Uwierz można znaleźć godziwą pracę która spełnia warunki min. 21 wieku ale skoro chcesz pracować społecznie to niech twój pan na tobie dalej kokosy trzepie a ty ciesz się z tych ochłapów bo przecież ty gość za granicą tyrasz i co z tego masz zapałki?
Ludzie którzy chcecie tam jechać miejcie od razu ze sobą na powrót !
1
Adi 2015-12-03 18:55:53
Dziwne by bylo jak by nie zarabial, chyba kazdy chce zarobic to wejs sie za prace .
witek 2016-01-25 23:33:26
NIE PRACUJCIE TAM ! W DWA TYGODNIE ZAROBILEM JAKIES 400ZL, TO JEST JAKAS PORAZKA !!! WIECEJ SIE W POLSCE DOROBI, TAM SIE NIE DA PRACOWAC, LUDZIE NIE JEDZCIE TAM !!!
Filip 2016-04-21 03:00:33
To witek mniej niż trzy skrzynki (5kg/skrzynka) na dzień rwałeś? To gratuluję wydajności. Jak ty się chłopie na polu utrzymałeś? Byłeś na chorobowym, czy jak?
sprawiedliwy 2016-04-28 11:21:15
Truskawki, porzeczki, maliny jadł. Kompoty gotował,polował na dzikie króliki, było ich trochę na kwaterze. Dla chcącego nic trudnego!
cytrynka 2016-05-03 15:59:00
Witam :) po mimo tych wszystkich negatywnych komentarzy,wybieram się w tym sezonie na truskawki :) wszędzie sie trzeba natyrać za granicą,aby mieć się trochę lepiej w Pl:)chciałam tylko zapytać(osoby które były u Schemmela)czy rzeczywiście jest taka tragedia z tą ciepłą wodą w prysznicach i czy mieszkanie w miarę wyposażone?(garnki,szklanki,sztućce)czy wszystko trzeba zabierać?jadę pierwszy raz :) pozdrawiam :)
sprawiedliwy 2016-05-03 18:49:09
Wszystko musisz zabrać, Rumuni w zeszłym roku coś dostawali, a reszta musiała zabrać ze sobą. Z ciepłą wodą czasem jest problem, przeważnie jest problem. U facetów to kolejek do prysznica nie ma, brać nie lubi się kąpać. Generalnie warunki mieszkaniowe to syf, kontenery jak na budowie, jak zimno na zewnątrz to i w środku zimno,jak gorąco to i w środku upał. Mam nadzieje, że jesteś odporna psychicznie?:)
1
cytrynka 2016-05-04 11:18:24
Dziękuję serdecznie za info:)wszystko idzie strawić,ale brak możliwości kąpieli,po przyjściu z pola..tragedia.Co do odporności psychicznej,to wiele przeszłam pracując za granicą,myślę..że nic mnie nie zdziwi heh,trzeba zęby zagryść,jak chce się trochę zarobić.Sprawiedliwy..czy mógłbyś mi jeszcze napisać,czy jako nowicjuszowi dają gorsze rajki,czy"starzy"zbieracze wygryzaja i ile mniej więcej można zarobić na dzień..jako nowa? :) pozdrawiam :)
1
sprawiedliwy 2016-05-06 17:57:51
Gorszych rajek nowym raczej nie dają, ale musisz walczyć o swoje i nie dawać sobie w kaszę dmuchać. Zbierałaś już owoce w Polsce lub zagranicą? Czy masz do tego smykałkę? Rekordziści zbierali podczas wysypu 300 - 350 kg. Ja jestem średni zbieracz. Podczas wysypu zbierałem 150- 200kg. W zeszłym roku truskawka był kiepska, było sucho. Czasem wyszło parę euro dniówki, bo padało, dniówki miałem od 20 parę euro do 100 euro(dwa razy wpadła taka dniówka). Chodziliśmy też na malinę(nie polecam, zbierane jest na 2 , 3 kolory), porzeczki(kręgosłup trochę odpocznie). Rewelacji nie było. Jak zbierasz mało to daj sobie spokój.
1
bajobongo 2016-05-07 21:30:53
Ta plantacja to jakaś totalna pomyłka. Z roku na rok jest coraz gorzej, ludzie którzy mają się za właścicieli tego syfu , nie potrafią tym zarządzać, dobierają sobie polaczków jako swoich " pracowników" w biurze a Ci skrzętnie robią wszystko, żeby ciężko pracującego człowieka upodlić i zniszczyć. Wprowadzony w ubiegłym roku elektroniczny system rozliczeniowy to jakaś bzdura, ludzie musieli zapisywać sobie swoje nazbierane skrzynki i przepracowane godziny , bo często w tym "systemie" brakowało danych, kto co ile nazbierał ... Część ludzi do tej pory nie ma wypłaconych zaległych brakujących pieniędzy, które podczas rozliczenia gdzieś zaginęły, bo wyżej wspomniany "system" wyliczył mniejszą liczbę przepracowanych godzin niż było w rzeczywistości i co zostało zapisywane .. Cała ta plantacja to jest jedno wielkie nieporozumienie, jedziesz nie po to żeby zarobić, ale po to żeby nabawić się garba i nerwicy, bo nie wiesz jak zostaniesz potraktowany na koniec. Jeszcze do tego właściciel naściągał w ubiegłym roku Rumunów, którzy okazali się Cyganami.. Im wszystko było wolno wchodzić w nie swoje rajki, palić w nich papierosy, gdzie był ewidentny zakaz, zbierać szrot. Ale jak zrobili strajk bo za mało zarabiali to od razu znalazła się dla nich praca i wyższe zarobki .. A Ty marny polaczku siedź w swojej rajce i dłub na te swoje marne kilkadziesiąt euro ... Warunki sanitarne powyżej ludzkiej godności. NIE POLECAM!
6
namo 2016-05-10 11:34:25
Muszę potwierdzić Twoja opinię
W tym sezonie zrezygnowali z pracy niektórzy grupowi....
Będzie większość pracowników z Romani i będzie o wiele ciekawiej niż w zeszłym roku
Każdy kto się wybiera do pracy w tym sezonie do Schemmela niech się bardzo dobrze zastanowi czy warto
1
cytrynka 2016-05-10 16:34:33
Witam :) ja jadę pierwszy raz,zawsze można zarobić na powrót i zjechać jak będą oszukiwać.. czy robić inne cuda,mam nadzieję,że dam radę :P pozdrawiam.
cytrynka 2016-05-24 11:29:21
Witam,mam wyjazd około 10czerwca,jadę pierwszy raz,więc nic nie wiem a opinie są różne.Oczywiście po powrocie... podzielę się spostrzeżeniami ;) pozdrawiam :)
duch 2016-06-01 16:44:52
skad bedziesz jechac bo ja sie tez wybieram
1
cytrynka 2016-06-06 16:03:08
jade z gornego slaska :)
Monia 2016-06-15 13:41:13
syf,syf i jeszcze raz syf.Co nie którym takie warunki pasuja,jak sie przychodzi z pola..100 metrów do lazienki czy wc,jak i po wode,umyc talerz i szklanke,wiadomo,ze praca ciezka,szlo by wytrzymac jak by nie te TRAGICZNE¡¡¡¡warunki,odradzam
2
opus dei 2016-06-17 21:13:31
całe szczęście, że nie pojechałem.
5
Michał 2016-07-05 07:37:58
Byłem 2 tygodnie nie polecam,zarobiłem na czysto 100 euro pracując 14 godzin dziennie ,więcej czyszczenia pola niż zbierania,nawet ludzie co jezdzili kilka lat zjezdzali mówili że jest coraz gorzej.A warunki socjalne najgorsze w jakich byłem a byłem już w paru miejscach ,nie dość że wracasz o 21 z pola to zimna woda pod prysznicem nie dają obiadu , syf wszędzie warunki jak w kołchozie .Jeśli ktoś nie ma wyjścia i pracy w Polsce to lepiej niech jedzie do Thiermanna lub Bockhopa.
7
sprawiedliwy 2016-07-06 18:38:55
No to na zarabiałeś, szkoda tam jechać..
1
KAJA 2016-07-20 14:28:22
Naprawde ja byłam przez dwa tygodnie zarobilam 150 euro. Warunki były bardzo złe przez całe dwa tygodnie cały czas była zimna woda nie można było się dobrze wykąpać bo rumunki cały czas zajmowały prysznice. NIE POLECAM TAM NIKOMU JECHAĆ GDYBYM WIEDZIAŁA ŻE TAK BĘDZIE W ŻYCIU BYM TAM NIE POJECHAŁA SYF KIŁA I MOGIŁA TAM JEST OMIJAJCIE PLANTACJE SCHEMMELA Z DALEKA
3
Niezadowoleni 2016-07-28 12:27:10
Mój tato wyjechał w kwietniu po czym pod koniec czerwca wrócił.Ta cała plantacja to totalne dno,jak sam mówił ludzie po paru dniach/tygodniach rezygnowali z pracy i wracali do Polski.Przez rumunów często było tak że brakowało wody,albo ciepła się zużyła i musieli się myć pod zimną,warunki mieszkalne nie najlepsze no ale wiadomo nie spodziewajmy się cudów..Praca która kompletnie wykańcza człowieka,jak przyjechał to go nie poznałam,zmizerniał i nabawił się garba.Warto też powiedzieć że trzeba tam uważać na niektórych Polaków którzy okradają,wiadomo nie każdy taki jest ale warto mieć oczy dookoła głowy.Śmieszne jest również to że odciągają tam za kościół,nieważne czy ktoś do niego chodzi czy nie,oni po prostu odciągają,w ogłoszeniu stawka za barak miała być mniejsza po przyjeździe oczywiście okazała się większa.Zdecydowanie nie polecam tam jechać,zarobki są marne i nie ma co zwalać winy na pogodę,wiadomo nie zawsze świeci słońce itd ale w tym sezonie nie była ona najgorsza,po prostu oni nie chcą płacić i wymyślają sobie milion rzeczy za które odciągają pieniądze.Do sklepu jest dosyć daleko,a bywało tak że rumunii zagradzali drogę autami,abyśmy my Polacy nie mogli wyjechać autem do sklepu,a gdy zwracało się im uwagę to mieli to zwyczajnie gdzieś.Po paru miesiącach zarobki wyniosły 660 euro,po zebraniu ponad tony szparagi :)
5
BDDA 2016-08-20 18:34:10
Co wy opowiadacie? Tak! to ciężka praca ale idzie to wytrzymać, ciepła woda jest ale w odpowiednich godzinach, (woda musi się nagrzać dla tylu osób) i idzie dobrze zarobić tylko pamiętajcie to zbiory, praca jest zależna od warunków atmosferycznych. Organizacja jest do kitu ale nie jest tragiczna i Polak polaka wspiera. Ale jeżeli ktoś wytrzymał ciężki początek gdzie padało i został do końca to zarobił bardzo ładnie. Ja zarobiłem bardzo ładnie :) a i za kościół nie płaciłem, jedyne co to za ubezpieczenie no i na początku za kampa, no i oczywiście wyżywienie na własną odpowiedzialność, autobusy do sklepu jeździły co tydzień :) kondycję trzeba mieć, wysypiać też się da :) Po przyjeździe odpocząłem i jestem zadowolony :) to były przyjemne wakacje :)
Bolo 2016-08-21 08:51:49
To ty chyba na innej plantacji byłes bo tam jest syf kiła i mogiła a zarobki do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] totalne oszustwo tam panuje pola stare ludzi masa oszustwo zarobki dno
1
Wiktoria 2016-09-19 00:23:35
Byłam, doświadczyłam na własnej skórze, wszelkie złe opinie to prawda jeden wielki syf zero poszanowania dla człowieka, jesli nie ma pogody to zdajesz sobie sprawę ze nie bedzie zarobku, a tam cie przeciągną po polu, owoców nie zbierzesz bo pada deszcz a na kolejny dzień wysyłają tam wszystkich pracowników żeby czyści [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kiedy można wysłać część. Jak kilkaset osób moze uzbierać owoc i zarobić na CZYSZCZENIU podkreślam pola? pięć rszy zmieniana godzina wyjścia na pole a ty biegaj i sprawdzaj czy moze wisi kolejna kartka ze zmianą godziny wyjścia. Robienie z ludzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jak jest sezon w pełni to oczywiście ze jest owoc, ale to nie trwa długo wierzcie! Nieodpowiedni owoc trafia pomiędzy rajki czyli na glebe nie na zaden drugi sort za czyszczenie tego gowna nikt nie płaci. Warunki mieszkaniowe i sanitarne w szczególności uwlaczajace. Mam porównanie z innymi miejscami pracy za granicą wiem co mówię. Schemmel plantagen to ostatnie dno, syf i brak poszanowania dla człowieka i pracownika który ciężko dla nich dogina. Będę ten komentarz kopiować i wklejać na różne fora aby przestrzec takich mądrych jak ja którzy nie wierzyli i musieli sami doświadczyć. Dodam jeszcze ze w sezonie 2016 pan shemmel musial dzwonić i wysyłać pisma do swoich stałych murzynów czyli polaczkow bo rumuni tak czy inaczej przyjadą a polaczkow coraz mniej. Wymieniać można jeszcze dlugo to taki ogólny zarys tego syfu.
5
Bolo2 2016-10-01 20:50:57
Byłem ,pracowałem ......więcej już tam nie pojadę ....bo nie będzie do czego....plantacja jest NIEWYPŁACALNA...do dnia dzisiejszego czyli 01-10-2016 wiele osób które tam pracowały nie dostały swoich ciężko zarobionych pieniędzy.
Plantacją przez ostatnie dwa lata zarządzają trzy osoby ,...efekty już widać. od dwóch lat na plantacji pracują Rumuńscy cyganie.... ale oni też za darmo pracować tam nie będą
1
Uczciwa 2016-11-08 10:48:45
Byłam tam 2 razy. w 2015 i 2016 nie polecam nikomu tego miejsca do pracy . Oszukują przy rozliczeniu nie zgadza się wypłata ilość kilogramów truskawki i porzeczki więcej już tam nie jadę. Jeszcze dla dużo osób w tym roku 2016 do teraz nie wypłacili pieniędzy
Zostaw swoją opinię o Obst Plantagen Schemmel - Bad Salzuflen
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Obst Plantagen Schemmel