Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Obst Plantagen Schemmel

Pracowałeś w firmie Obst Plantagen Schemmel i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kiedyś - 2014-06-26 17:57:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ja tez tam byłem,pracowałbym dalej gdyby nie kolano,ale jest dokładnie tak jak pisze kolorowa,totalna harówa,trzeba mieć końskie zdrowie i stalowe nerwy
zdjecie uzytkownika
joannad - 2014-07-01 18:35:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [damian1234 - 2014-04-24 22:42:03]:
Nie jedzcie tam.Zgadzam się, że płacą 2 euro za skrzynkę, ale skrzynkę nazbieracie przez godzinę, czyli zarobicie 8zł za godzinę.Robota podła, ciągle na klęczkach, musicie sami się wyżywić, zapłacić za nocleg.Dużo pieniędzy wydacie na leki po powrocie bo będzie bolało Was wszystko Lepiej pojechać na zbiory do Polaka , bo przynajmniej jesteście w Polsce i za bochenek chleba zapłacicie 2 zł a nie 2 euro a pieniądze za zbiory takie same.Miejsce do spania takie sobie, toalety typu taj-toj, prysznice w blaszanych barakach nie w miejscu spania.Tak zwani grupowi pilnują Was czy za mało nie nazbieraliście.Jednym słowem wyzysk i tania siła robocza z Polski.
zdjecie uzytkownika
kolorowa - 2014-07-06 23:35:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [joannad - 2014-07-01 18:35:00]:
jestem tego samego zdania ,,w Polsce za zbiory zarobicie tyle samo chcecie cos wiedziec piszcie ;)
zdjecie uzytkownika
robert - 2014-07-09 19:56:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spodobało mi sie pare dziewczyn,i pomimo bulu chetnie bym tam wrocił,ale nie wiem czy one tez tam przyjadą,byłem tak roztargniny cała sytuacją ze zapomniałem wziasc nr telefonów-moze te dziewczyny wiedzą to prosze o numery telefonu
zdjecie uzytkownika
Stanilav - 2014-07-09 23:00:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego bo tu jeszcze się jakieś związki zakręcą... Co by nie mówić, lekka praca to nie jest i potrzeba dużo zdrowia zostawić dla efektu pracy...
zdjecie uzytkownika
Lilia - 2014-07-16 20:05:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam. Jest XXI wiek, to kpina, że jeszcze ktoś oferuje takie warunki pracy i standard mieszkania. Nie ma sensu się tak męczyć, a to tylko złudne marzenia, że się coś zarobi. Przeliczając wszystkie wydatki, to niewiele zostanie, ba jak ktoś już wcześniej wspominał, praca u schemmela = końskie zdrowie, anielska cierpliwość, ogromna odporoność psychiczna i fizyczna. No chyba, że ktoś jest już bardzo desperowany.... Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
dadadadada - 2014-08-12 21:11:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w tym miejscu to jakieś nieporozumienie. Wracając po 14 godzinach pracy na kolanach zastaję lodowatą wodę, mało tego, codzienna kąpiel w świeżo opryskanych polach doprowadza do szaleństwa. Ludzie kichają, zdarzały się przypadki, że wymiotowali i mdleli. Praca w upale, smrodzie za żałosne pieniądze! Wstyd dla pracodawcy żeby tak traktować ludzi! Moja noga nigdy więcej tam nie postanie!
zdjecie uzytkownika
dadadadada - 2014-08-12 21:12:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w tym miejscu to jakieś nieporozumienie. Wracając po 14 godzinach pracy na kolanach zastaję lodowatą wodę, mało tego, codzienna kąpiel w świeżo opryskanych polach doprowadza do szaleństwa. Ludzie kichają, zdarzały się przypadki, że wymiotowali i mdleli. Praca w upale, smrodzie za żałosne pieniądze! Wstyd dla pracodawcy żeby tak traktować ludzi! Moja noga nigdy więcej tam nie postanie!
zdjecie uzytkownika
Oli - 2014-08-13 01:07:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
14 godzin to rzeczywiście długo, ale to jest praca fizyczna tym bardziej, że to praca sezonowa czy przy szparagach czy przy truskawkach. Inną parę kaloszy stanowi praca ogrodnika czy sprzedawcy - chociaż tutaj znajomość języka jest wymagana. Zastanawiam się czy oni w jakiś sposób to weryfikują.... Co do warunków pracowych - niestety praca fizyczna charakteryzuje się tym, że czy to po 6,8,12 czy 14 godzinach jest się wypompowanym, raz mniej raz więcej, ale praca fizyczna rozbija siły.
zdjecie uzytkownika
ronson - 2014-08-13 15:09:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie wiem jak inni ale ja wracam w przyszlym roku,na dluzej...chrzanów malopolska
zdjecie uzytkownika
Wykorzystany - 2014-09-11 19:04:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zdala o tej firmy pracowłem długi czas i nie dostałem pieniedzy jedenyie 250 E na zjazd...Nie tylko tylko ja ale mnóstwo innych ludzi. Myśle że dadzą tą opinię tutaj. Szef tłumaczył się bankrutctewm i tym ze pieniadze na pewno beda. Gwarantował ze to kwestia maks 3 tygodni. upłyneło juz 6 tyg. nie odbieraja telefonów nie odpisuja na e-maile. Zostało kilka osób ktróe czekaja na pieniadze i nie mogą ich odzyskac... jeśli mam mówić o warunkach to koszmarem są "kible" o ile można nawet tej nazy użyć... brak ciepłej wody lub brak jej w ogóle..
zdjecie uzytkownika
rapanuj - 2014-09-12 15:05:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
e tam jakies brednie opowiadasz ,ja zjezdzałem to wszyscy dostawali tyle ile zarobili
zdjecie uzytkownika
oczekujący - 2014-09-15 07:53:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
żadne brednie ,ja tez czekam już ponad miesiąc na przelew od nich i nic...żadnych pieniędzy, a obiecywali że do 4 tyg wyslą!!!
zdjecie uzytkownika
przejebane - 2014-09-15 14:33:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie zostaje nic innego jak przyjezdzac w przyszłym roku zeby swoje odebrać,chyba ze wam jeszcze doślą
zdjecie uzytkownika
wojtek2327 - 2014-09-26 13:54:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wysłali komuś te pieniądzę?
zdjecie uzytkownika
lili3434 - 2014-09-26 14:48:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pieniądze mają przelewać do 10 października...trzeba jeszcze troszkę cierpliwości, taka sytuacja była kilka sezonów wstecz-WYPŁACIŁ CO DO CENTA
zdjecie uzytkownika
wojtek2327 - 2014-09-30 10:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ok, ale pytanie mam czy ktoś już otrzymał pieniądze?
Ile tak idzie przelew z Niemiec?
zdjecie uzytkownika
marta - 2014-10-01 16:25:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moze było by dobrze gdy by wypowiedział sie ktoś z administracji,jak to jest naprawde z tymi przelewami,jedni zjeżdzali dostawali całośc wynagrodzenia odrazu,inni czekaja-niech sie wypowie ktos z administratorów,aby wszyscy mieli jasnosc jak tam jest
zdjecie uzytkownika
Stanilav - 2014-10-07 09:05:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyznam szczerze, że pomysł z odebraniem swoich pieniędzy 'za rok' raczej pali od razu na samym starcie. W tym czasie mogą powiedzieć, że wysłali tysiąc razy pieniądze, a widocznie nie doszły ... Obst powinien wszystkim od razu wypłacać pieniądze i mieć to z głowy, bo teraz wynikają z tego same problemy.
zdjecie uzytkownika
marika - 2014-10-07 10:29:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba tak powinno byc jak piszesz-stanilav...ludzie ktorzy ciezko i solidnie pracowali pomimo trudnych warunkow powinni dostac premie.....
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-10-07 21:20:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że powyższy temat o nie przysłaniu pieniędzy można uznać za nieważny. Część osób właśnie dzisiaj dostała przelew ze swoją pensją zarobioną u Schemmela. CO DO GROSZA.
zdjecie uzytkownika
bolo - 2014-10-11 18:28:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tego posta to napisal ktos z biura bo to bzdury nikt ze znajomych jeszcze zadnej kasy nie dostal.
zdjecie uzytkownika
bomba - 2014-10-17 12:02:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gdzie sa pienidze za cieżko prace w polu i zero zycia
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-10-29 10:01:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam dostaliście już kase od tego pracodawcy?
zdjecie uzytkownika
kalina - 2014-10-30 19:03:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pomijając kwestię pieniądzy, jak wygląda sama sytuacja w pracy i z akomodacją już po wyjeździe? godnie i zacnie jest? widzę że z kasą ok jak finalnie wszyscy dostaję. z tego co słyszę pieniądze co płacą są całkiem całkiem solidne więc na pewne rzeczy za taką sumkę mogę nawet przymknąc oko i poczekać dzień dłużej
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Obst Plantagen Schemmel
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x