Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Obst Plantagen Schemmel

Pracowałeś w firmie Obst Plantagen Schemmel i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zeta - 2015-06-07 16:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na dzień dzisiejszy na plantacji u Schemmela jest ok 150 osób...część przyjechało w środę ,inni w sobotę....wszyscy siedzą.....pracy nie ma !!!!!
W tym roku folii nie ma , tuneli nie ma....
Szefostwo pierwszy "przelot"planuje końcem tygodnia tzn ok 11,12 oczywiście tylko kilka osób....
Czarno ten sezon widzę....współczuje moim znajomym ...którzy są na miejscu.
PRZESTRZEGAM TYCH KTÓRZY TAM MAJA JECHAĆ DO PRACY

zdjecie uzytkownika
Marzena - 2015-06-08 08:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gość - 2015-06-03 09:00:07]:
pierwszy raz jadę 9 czwewca ze Skrzynna to jest koło Radomia
zdjecie uzytkownika
Ekspracownik - 2015-06-12 15:40:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z ciekawości tu zerkam i widzę że niektórzy muszą sami na własnej skórze poznać realia ( a może nie chce się czytać przestróg ). Jedna rada BIERZCIE Z DOMU NA BILET POWROTNY bo długo będziecie tam tyrać by utyrać na powrót i nie zapomnijcie przestrzec innych by uniknęli marnego losu .
zdjecie uzytkownika
Schemmel Obst - 2015-06-14 01:24:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz startuje gowne Saison truskawki na nasze plantacja. Dobre jakosz na truskawki. Do 30 skinnek dzinne teraz mosliwe.
zdjecie uzytkownika
Schemmel Obst - 2015-06-22 09:33:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
22.06.2015. Aktuell: Praca duze, dobre jakocz truskawki,pod dobra cena do 1 skinky 3 - 3,50 Euro. 24 skinky dzienie Standard. Bedzie winkzie. Saison juz bedie 8 Tygodnie. Pod normale truskawki bedzie 15 Hektar czerwone pojedzkie, potem Klasse 1, potem 12 Hektar Malina Tulameen, potem 15 ha Frigo truskawkie,
Potem 10 Hektar bardzo dobre gattunek truskawki Malwina. Ogolne bardzo dobre warunki do pynonce. Container komplette renovatia, Casino Television, Gas gratis. Teraz 80 Euro netto na rekce jest normalne. Lizone jest 100 % elektronischne, bez bonduw. Ofizialne statment ot chefem Georg Schemmel i rodzina.
zdjecie uzytkownika
Bolo - 2015-06-23 23:14:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jaka firma taki szef i jego polski tragedja
zdjecie uzytkownika
Bolo - 2015-06-23 23:19:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pisz pan po niemiecku bo po polsku nikt cie nie rozumie
zdjecie uzytkownika
waldek - 2015-06-24 11:02:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy jest praca na tej plantacji? Ile godzin pracujecie? Czy jest truskawka? Ile płacą za skrzynkę?
zdjecie uzytkownika
kmilka - 2015-06-26 15:53:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile pytan na raz @waldek, na pewno na rekrutacji powiedzą Ci jakie mają konkretnie stawki no i nie bedzie problemem jednak dowiedzieć się ile płaca za skrzynkę.. poza tym ja słyszałem, ze płacą nie za skrzynkę tylko za godzinę pracy. Oczywiście jest do tego jakiś limit dzienny, który trzeba wyrobić ale nie trzeba.
zdjecie uzytkownika
waldek - 2015-06-28 11:08:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po co mi odpowiadasz jak nie wiesz na pewno? Pytam ludzi ktorzy juz tam sa i maja sprawdzone informacje. Nie jakies pierdoly moze, moze. Co mnie obchodzi co slyszales. Potrzebuje sprawdzonych informacji od pracownikow.
zdjecie uzytkownika
Justyna - 2015-06-29 21:22:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jest ktos z Gorzowa Wlkp albo oklic kto jedzie tam do pracy 24 czerwca? pytam bo moj tata tam jedzie w tym wlasnie czasie i mysle ze razniej by bylo gdyby poznalo sie wczesniej kogos z kim bedzie sie pracowac ;) jak cos to podaje poczte do kontaktu ;) justyna.grzeszykowska@o2.pl
zdjecie uzytkownika
kk - 2015-06-30 17:44:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, mam plan pojechać tam z dziewczyną w najbliższych dniach. przeczytałem wszystkie strony opinii, nie wygląda to najlepiej, ale podobno w tym roku miało się coś zmienić. Ktoś kto tam jest może powiedzieć, czy jest praca i da się zarobić? Jęśli tak to ile?
zdjecie uzytkownika
Zbieracz - 2015-07-01 16:06:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Plantacja Obst Pfantagen Schemel jest jedna wielka porazka, ludzie sa traktowani jak bydlo, praca zaczyna sie w godzinach okolo 4-5 a konczy okolo 21. Bardzo malo snu, przerwy sa nieregularne, bardzo czesto trwaja okolo jednej godziny w ciagu dnia. Zarobki to kpina, normalny czlowiek ktory nie posiada wieloletniej praktyki zarobi w szczycie sezony okolo 40 euro w ciagu 13h. Falyszyeinformacje podawane przez telefon to juz wgl przegiecie, praca akordowa a cena za kgz dnia na dzien jest coraz nizsza. Nie polecam nikomu tej platntacji.Jedyna rzecz ktora moze cieszyc tam pracownika to ostatni dzien w pracy gdy juz wie ze wiecej nie bedzie musial pracowac "za darmo"
Nie polecam!!!!
zdjecie uzytkownika
gralu - 2015-07-06 16:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
szemel to firma ktura zatrudnila rumunow my ganiamy po polu jak idioci a oni dostaja osobne rejki eleganta woda ciepla bez zmian norma to kpina nierealna jest juz po sezonie jak ktos byl w tamtym roku to pamieta bombe
zdjecie uzytkownika
Zbieraczka - 2015-07-09 20:27:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja już wróciłam od Schemmela, jest już po sezonie którego z reszta wcale nie było płaci od kg a nie za godzinę, nie radzę nikomu tam jechać, jest dużo odtrąceń przy rozliczeniu, podatki nawet za kościół, za śmieci, kontener, ubezpieczenie, tydzień trzeba tyrać, na same odliczenia.
zdjecie uzytkownika
tyr - 2015-07-14 22:12:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak płacili w tym roku?
zdjecie uzytkownika
Schemmel Obst - 2015-07-15 01:44:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Why so bad and wrong information?
zdjecie uzytkownika
prezes - 2015-07-16 12:29:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sezon szparagowy 2015 porażka .... dno .... już tam sie nie pojawię 4 sezony i coraz gorzej
zdjecie uzytkownika
mala - 2015-07-21 21:47:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co racja to racja. Ale czemu nie którzy mieli dniowke 80 euro.a jest poraz pierwszy.pieprzycie ja jestem tego zdania ze jak ktoś chce zarobić to zarobi a nie chlac piwska i do pracy nie chodzić tylko mieć w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co do warunków się zgodze choć z tego co slyszalam bylo gorzej.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-07-27 20:38:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta plantacja to zart.. po elefonie do firmy z prosba o imie i nazwiska osoby odpowiedzialnej za wyplaty i warunki uslyszalam "nieh sobie pani poszuka w necie" przed wyjazdem wszyscy przez tel mili a teraz? do wiadomosci szefostwa: pakujcie rzeczy i zapraszam do Polski na sprawe sadowa.. ;) chetnie Was pozam i zobaczymy kto bedzie marzejszy ;) nie zartuje sprawa zgloszona jest o prokuratury. i nie mydlcie mi oczu ze wszystko jest zgodnie z prwem, w mojej rodzinie jest 2 prawnikow a ja studiuje prawo ;) zaplacicie za transport, przepracowane dni oraz za wyrzucenie 5 pracownikow na bruk niespodziewanie na czyste szczere pole. gwarantuje Wam ze sie spotkamy :) do zobaczenie.
zdjecie uzytkownika
bolo - 2015-07-28 19:00:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Schemmel to zlodziej za tamten rok ludzia jeszcze kasy nie wyplacil a z tego co czytam w postach to okrada on ludzi w tym sezonie rowno napewno to nie robi zgodnie z prawem niema naco czekac moja rada jest taka jak najszybciej sprawa do sadu do urzedu celnego go zglosic i urzedu podatkowego bo to co odtracil w tym roku podatek za kosciol napewno zrobil to niezgodnie z prawem
zdjecie uzytkownika
szczery - 2015-07-29 18:06:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [bolo - 2015-07-28 19:00:45]:
Panie Schemmel, gdzie miał pan tą ładną truskawkę, chyba w edece a nie na polu. Choć przed wyjazdem i na wieczornych apelach wszyscy mówili jakie piękne będą zbiory. warunki socjalne dno, ale mogło być gorzej, mogliśmy przynosić wodę z potoku a nie z łazienki.
POLAKU, POLKO, OBYWATELU NIE MUSISZ NIE JEDŹ TAM.
zdjecie uzytkownika
Maciej as - 2015-07-30 10:03:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to porażka kierownik który jeździ rowerem ty celu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pamiętaj pijaku [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze spotkam cie w polsce i wtedy będziesz inaczej śpiewa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownik Janusz ma na imi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak ten cały schemmela [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie truskawki ma
zdjecie uzytkownika
szczery - 2015-07-30 16:21:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mala - 2015-07-21 21:47:34]:
Też miałem dniówkę prawie 90 euro, parę razy powyżej 50 i byłem happy. A tak ciężko było ustukać 30 lub 40 euro.Zdarzały się dniówki 20, 10 albo kilka euro. Kierownicy to sami nie wiedzą co im rośnie na polu. Każą zbierać najmniejsze truskawki o średnicy 2,5cm, dopiero jak chłodnia podnosi raban że jest dużo 2cm, to każą zbierać takie. Firma dno
zdjecie uzytkownika
pracownik truskawkowy - 2015-08-15 12:07:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie nie jedzdzcie tam podatki ubezpieczenie kampy tyle teraz odtracają za 2mies 3 tys zł na czysto tyranie od rana do wieczora w polsce sie wiecej zarabia i lzej jest kradną przy rozliczeniach konta nie mozna sprawdzic nawet bo oni wglodu nie mają niby złodziejstwo i kpina z ludzi i na chłodni odpisują to nie firma to dno
zdjecie uzytkownika
pracownik truskawkowy - 2015-08-15 12:09:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie nie jedzdzcie tam podatki ubezpieczenie kampy tyle teraz odtracają za 2mies 3 tys zł na czysto tyranie od rana do wieczora w polsce sie wiecej zarabia i lzej jest kradną przy rozliczeniach konta nie mozna sprawdzic nawet bo oni wglodu nie mają niby złodziejstwo i kpina z ludzi i na chłodni odpisują to nie firma to dno
zdjecie uzytkownika
Zbieraczka sezon 2015 - 2015-08-17 16:37:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam od 11.06 do 14.05. Po potrąceniach zarobiłam 965 euro.Co do warunków, to nie są one zadowalające to prawda, ale nie wprowadzajcie ludzi w błąd co do zarobków.Praca jest ciężka,sezon był krótki z powodu suszy itp. W czasie 2 mc-y można zarobić więcej niż 3000 złotych na rękę, trzeba się tylko postarać.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-08-17 17:31:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to naprawdę dużo 965 euro przez 11 miesiecy
zdjecie uzytkownika
Zbieraczka sezon 2015 - 2015-08-17 17:42:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłam od 11.06 do 14.07. Po potrąceniach zarobiłam 965 euro.Co do warunków, to nie są one zadowalające to prawda, ale nie wprowadzajcie ludzi w błąd co do zarobków.Praca jest ciężka,sezon był krótki z powodu suszy itp. W czasie 2 mc-y można zarobić więcej niż 3000 złotych na rękę, trzeba się tylko postarać.Przepraszam za wprowadzenie w błąd co do daty pobytu.
zdjecie uzytkownika
sara12 - 2015-08-17 23:52:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sezon był krótki , ostatnie osoby zjezdzają 19 sierpnia....kiedy dostaną swoje pieniadze ?na konto ...nie wiadomo ...może za miesiąc albo dwa.
Tak naprawdę nikt do końca nie wiedział ile zarobił !nie było możliwości sprawdzic....Biuro zazwyczaj było nieczynne!!!. Wgląd do stanu naszego konta miał TYLKO Schemmel ....on nie miał czasu i ochoty sprawdzać stan konta POLSKIM KURWOM...(to są jego słowa!!!!!!)
zdjecie uzytkownika
sara12 - 2015-08-18 00:02:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podatki które odciągali można było spokojnie ominąć.... np u Malmana się dało.
Schemmel ściągnął w tym roku 100 Rumunów ....musiał im zapewnić odpowiednie warunki ...stad dużo potrąceń i odpisanych skrzynek.
w przyszłym roku zaprasza do pracy ...ale trzeba wpłacić kaucję 60Euro!....Raczej będzie tam pracowało mało Polaków ....w tym roku bardzo duzo osób zrezygnowało a kaucji nie było, więc w przyszłym roku to raczej sama Romania będzie pracować
zdjecie uzytkownika
hanai - 2015-08-19 01:50:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To faktycznie całkiem dobra kasa, biorąc pod uwagę polskie realia i ile można zarobić w naszym rodzimym kraju. Tak się zastanawiam jeszcze, kiedy w ogóle najlepiej aplikować do obst plantagen schemmel, bo teraz rozumiem ludzie już zjechali do domu, to pytanie, czy będzie jeszcze możliwość jakiejś pracy u nich. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
szczery - 2015-08-24 09:45:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I wyszła z szelmy esesmańska natura. Kolesiowi się wydaje, że jest 1939 rok. A k... to poszukaj szelma wśród najbliższych.Niech wprowadzą kaucje, Polacy w większości nie przyjadą, a Rumunii nie zapłacą.W tym roku musiał im za sponsorować przejazd, pościel, jakieś gary. z nimi będzie miał fajnie. zrywają jak leci wszystko i potrafią się postawić. Nie wyszli do pracy któregoś dnia, bo nie chcieli im powiedzieć ile zarobili. Od razu stolik na zewnątrz, komp. i już im mówią. Rumunii umieją się postawić.POLAKU, POLKO, OBYWATELU NIE MUSISZ NIE JEDŹ TAM.
zdjecie uzytkownika
ZOŁZA..... - 2015-08-29 00:54:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DWIE TRZECIE WPISÓW...TO PRAWDA.
zdjecie uzytkownika
ZOŁZA..... - 2015-08-29 01:01:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fakt że biuro ciągle nieczynne,kierownictwo że tak powiem zamotane,,,,tak czy siak zarobić da sie wiecej niż w polsce.byłam 2 miesiące i zarobiłam 3000euro po mimo że czesto padało.nie jest to szczyt marzeń ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co jest....
zdjecie uzytkownika
cicha - 2015-08-29 01:06:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
schemmel sie nie popisał potrafi być wulgarny,rumuni faktycznie mieli wieksze fory jak polacy,a niewielu z nich nadaje się do pracy.
zdjecie uzytkownika
... - 2015-08-31 10:01:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadza się, Agnieszka była spoko. Ale Biała Mamba i Czarna Mamba obraz nędzy i rozpaczy. Rozwydrzone mordy i nic więcej.Podobno szelma jednej z rajkowych policzył tylko 6 godzin pracy. Wie może ktoś kto zarabiał na sklepiku? Ten kto prowadził czy szelma?ciekawe czy w tym sezonie wprowadzi bilety miesięczne na autobus i opłatę klimatyczną.W końcu są tam góry mieliśmy dużo spacerów.
zdjecie uzytkownika
ktos - 2015-09-06 16:34:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odp.szelma nie zarabia na sklepiku,on ma to gdzieś.to tylko dobra wola tych ludzi ze w wolnym czasie sprzedadzą podstawowe ptodukty,i całe szczescie bo inaczej do edeki 5 km z buta
zdjecie uzytkownika
... - 2015-09-10 20:22:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktos - 2015-09-06 16:34:51]:
do sklepu jest około 3km. A w sklepiku ceny od 30 do 70 % wyższe niż w edece, czyli ktos zarabia na tym
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-09-11 13:21:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [... - 2015-09-10 20:22:55]:
duża przesada z tymi procentami...i jak rozumiem mój przedmówca lubi pracować gratisowo.....brawo.
zdjecie uzytkownika
ekspracownik - 2015-09-12 23:55:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jadąc tam nastaw się na pracę gratisową bo to co ci dadzą to nawet na jałmużnę za mało
zdjecie uzytkownika
panna kalafiorka - 2015-09-18 12:15:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no szczerze mówiąc to dziwią się wam kochani bardzo, przecież wiecie że jak się don niemca jedzie na szparagi czy owoce to oczywiste jest to że rpaca jest trudna ciężka i wyczerpująca, to jasne jak słońce przecież jest. ale wy jednak liczycie że będziecie tam jak na wczasach na Majorce. praca fizyczna tego typu rządzi się swoimi prawami
zdjecie uzytkownika
Pawcio - 2015-10-02 01:56:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się koleżanko z tym co napisałaś...ponieważ tak było i to jest prawda co napisałaś ...byłem tam w tym sezonie,, tak ogólnie to pierwszy raz na zbiorach truskawek i wytrzymałem do końca można tak powiedzieć he he ;) zarobiłem ok.4 000 eu. netto.w.ok 2 m-c i 2 tyg .moglo być lepiej no ale deszcz często padał ..zbiory żądzą się swoimi prawami niezależnie gdzie się pojedzie i rodzaj zbiorów.np,szparagi.. trzeba ogólnie być odpornym na wszystko i wtedy jest się w gronie najlepszych i TY CiCHa należysz do tego grona ... No a NYGUSÓW tam nie brakowało ale muszą być i tacy co ciągle narzekają i nie chce im się pracować....no i zarobią w 2 m-c 1500 euro albo mniej he he he ;D
zdjecie uzytkownika
Pawcio - 2015-10-02 02:11:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się"CiCHa" z tym co napisałaś...ponieważ tak było i to jest prawda co napisałaś ...byłem tam w tym sezonie,, tak ogólnie to pierwszy raz na zbiorach truskawek i wytrzymałem do końca można tak powiedzieć he he ;) zarobiłem ok.4 000 eu. netto.w.ok 2 m-c i 2 tyg .moglo być lepiej no ale deszcz często padał ..zbiory żądzą się swoimi prawami niezależnie gdzie się pojedzie i rodzaj zbiorów.np,szparagi.. trzeba ogólnie być odpornym na wszystko i wtedy jest się w gronie najlepszych i TY CiCHa należysz do tego grona ... No a NYGUSÓW tam nie brakowało ale muszą być i tacy co ciągle narzekają i nie chce im się pracować....no i zarobią w 2 m-c 1500 euro albo mniej he he he ;D
zdjecie uzytkownika
franek - 2015-10-18 15:19:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kazdemu jest malo, co by nie zarobil to i tak jest zle i tylko narzka, jak jeden tutaj ze pojechal i jalmuzne dostal , ciekawy jestem czy w polsce by cokolwiek dostal, takich ,,pracownikow'' jak @ekspracownik, jest najwiecej, najgorsi sa tacy z takim nastawieniem jak ty , idz na zasilek leniu, jezeli ci nie odpowiada
zdjecie uzytkownika
ekspracownik - 2015-10-23 12:04:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do franka właź sobie swojemu Panu w 4 litery dalej i dalej słuchaj w kolejnym sezonie że wysyp to jeszcze będzie ( a truskawka na polu zgniła )że pogoda nie dopisała że warunki są lux .Ja mam to już za sobą .Uwierz można znaleźć godziwą pracę która spełnia warunki min. 21 wieku ale skoro chcesz pracować społecznie to niech twój pan na tobie dalej kokosy trzepie a ty ciesz się z tych ochłapów bo przecież ty gość za granicą tyrasz i co z tego masz zapałki?
Ludzie którzy chcecie tam jechać miejcie od razu ze sobą na powrót !
zdjecie uzytkownika
buton - 2015-12-01 18:38:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma jest bardzo dobrym miejscem do rozpoczęcia swojej przygody z tą branżą. Na początku wiadomo , że najważniejsza jest widze praktyczna, którą tutaj łatwo jest zdobyć dzięki pomocy innych.
zdjecie uzytkownika
Adi - 2015-12-03 18:55:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-09-11 13:21:28]:
Dziwne by bylo jak by nie zarabial, chyba kazdy chce zarobic to wejs sie za prace .
zdjecie uzytkownika
olek - 2015-12-11 22:52:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Adi jak widać ludzie narzekają i nie chcą widocznie zarabiać.. Według mnie im więcej pracownik z siebie da, tym większa karma do niego wróci, koniec kropka.
zdjecie uzytkownika
witek - 2016-01-25 23:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2015-06-03 09:00:07]:
NIE PRACUJCIE TAM ! W DWA TYGODNIE ZAROBILEM JAKIES 400ZL, TO JEST JAKAS PORAZKA !!! WIECEJ SIE W POLSCE DOROBI, TAM SIE NIE DA PRACOWAC, LUDZIE NIE JEDZCIE TAM !!!

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Obst Plantagen Schemmel
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert