brak logo

Wydawnictwo graficzne ARTIS-COLLAGE

Uchylsko

Opinie o Wydawnictwo graficzne ARTIS-COLLAGE

anonim 2011-05-29 10:21:54
Polecam pracę w tej firmie ponieważ od lat z nią współpracuję. Dotrzymują umowy, płacą w terminie a w dodatku to praca czysta i przyjemna.
Ann 2011-05-31 18:28:08
polecam pracę w tej oryginalnej firmie.
HarisPilton 2012-12-07 11:02:13
Nie polecam pracy w tej małej zaściankowej firmie . Brak organizacji pracy , brak pomysłu na zarządzanie , praca po omacku bez zasad i konsekwencji . Umowy o prace to mit w tej firmie , BHP nie istnieje , zasady zatrudnienia po wielkim znakiem zapytania . Kierowniczka niemiła i konfliktowa .
1
B 2012-12-12 15:24:36
Tak pewnie pisze ktoś, kto się nie sprawdził i jest rozczarowany porażką.
Ja wprawdzie dorywczo dorabiam czasami w tej firmie ale i tak jest dużo lepiej niż w innych firmach. Polecam. J.
1
Anna 2012-12-12 21:27:35
Ja uważam, że to jedna z niewielu tak sympatycznych firm. Wiem o tym, bo sama pracowałam w niej. Jeżeli chodzi o formalności jest przepisowo i dokładnie (dba o to skrupulatna szefowa). To fakt, że kierowniczka Pani E. jest wymagająca i zostają tylko "najlepsi". Szefowie z którymi można pogadać. Branża kreatywna więc jest ciekawie i nietuzinkowo, oczywiście jak ktoś lubi. Myślę, że w przyszłości znowu będę starała się o zatrudnienie. Polecam.
Projektantka 2013-01-03 16:54:01
Kierowniczka artystyczna firmy wykształcona na zachodzie Europy, tam też zrobiła super karierę (stąd też dobre kontakty firmy). Brała udział w wielu międzynarodowych workshopach Dizajnu. Myślę, że jest to jedna z najbardziej kreatywnych firm na rynku polskim, proponująca ciągle nowe rzeczy. Absolutnie oryginalny dizajn. Zaskoczeniem jest to, że firma znajduje się na "końcu świata" w pięknym malowniczym otoczeniu. Atmosfera ok., reszta też. Polecam
K.Ar. 2013-02-09 22:34:50
Firma polsko-niemiecka. Robią serie na Polskę i na Niemcy. Dlatego można spotkać ich kartki na zachodzie na targach i w sklepach.
Polecam
były pracownik 2013-07-23 01:07:55
Nie bądz głupia i nie podejmuj pracy w tej firmie, mało że nie dają umowy od razu to zarabiasz nawet 5 groszy za jedną kartkę !
app 2013-07-24 15:31:01
zadzwoń i zapytaj lub wyślij maila
SA 2013-07-31 15:41:20
Odpowiedź do "app"
Po pokazaniu swoich możliwości manualnych zostają przyjęci i dostają umowę oczywiście tylko te osoby które nadają się do tej pracy! To chyba logiczne...
Cena kartek jest zależna od ilości klejonych wykrojników, perełek, wstążek itp. a nie jak"app" pisze. Jak ktoś potrafi dobrze naklejać wykrojniki i perełki to może dobrze zarobić. Fakt, że trzeba to lubieć. Są ludzie, którzy od ponad 10 lat tym się zajmują (jak ja) a to coś mówi.
Pozdrawiam
tuza 2014-03-11 19:29:16
wydaję mi się, że akurat w Artisie to trzeba najpierw wykazać się pewnymi umiejętnościami żeby potem było łatwiej
Antek 2014-03-13 15:01:10
Ja wiem jedynie, że asrtis-collage szuka na stanowisko Konfekcjonera, nie opisali jednak czego oczekują od kandydatów, nie wiem czy aplikować w ciemno.
keller 2014-04-06 16:12:19
jeśli bardzo potrzebujesz teraz pracy i się na tym znasz to chyba nie zaszkodzi zadzwonić albo aplikować
sony 2014-04-30 03:30:33
Dokładnie, zgodze się z tym co napisał keller, nie ma co czekac, tylko aplikujcie, póki jst mozliwość, wszystko lepsze niż bezrobocie.
do pracy 2014-05-21 16:34:50
@keller, pytanie mam, bo widzę żeś z Artis-Collage. Jak tam ogólnie się pracuje. Napisz jakie widzisz plusy, minusy. Chcę aplikować. Dzięki.
zdzis 2014-07-28 10:42:08
Ktoś pytał o handlowców: jest umowa o pracę, podstawa + premia. Do tego samochód służbowy, telefon i niezła atmosfera. Produkt dobrze się sprzedaje, więc jak ktoś lubi handlować to powinien się bez problemu odnaleźć.
romoko 2015-02-04 16:11:52
a słuchajcie, oni jakiego typu książko wydają? bo to firma, która ma jakąś konkrentie okresloną branże czy nie za bardzo, wydaja wszystko w zasadzie i nie ma podziału tematami? bo też mam taką ksiąze do wydania, ale właś nie szuka dobrego wydawnictwa i zastnawiam się nad tym własnie, jak myślicie to dobry pomysł?
byly 2015-02-17 10:22:45
Nie polecam pracy w tej firmie, atmosfera beznadziejna, szef wymaga a nie daje wsparcia w asortymencie.
2
Jan 2015-02-26 19:32:07
Czyżby napisał to Pan, który właśnie dostał wypowiedzenie ze względu na działanie kryminalne... Pracuję od niedawna, ale atmosfera jest super, dobra energia (może po ostatnich zmianach) a szef (jak na moje paroletnie porównanie z innymi firmami) wyjątkowo kulturalny i komunikatywny. Dużo nowych i ciekawych produktów w trakcie produkcji. Bardzo kreatywna firma!
Syl123 2015-07-20 11:20:38
Praca w tej firmie nie była zła,ogólnie nie miałam zastrzeżeń. Szefowa wymagająca,trochę konfliktowa,ale bez przesady,szło przywyknąć;p Atmosfera na hali wporządku. Pracownice bardzo pomocne:)Jak już wyżej pisała #tuza "najpierw trzeba wykazać się pewnymi umiejętnościami żeby potem było łatwiej". Wynagrodzenie zależne od ilości i jakości zrobionych kartek.Praca żeby sobie dorobić, a nie zarobić. Umowa o dzieło, więc jak ktoś szuka pracy stałej to nie dla niego. Ja aktualnie znowu będę aplikować,gdyż jak się trochę porobi w tej firmie,a komuś się to podoba,to potem tego brakuje;p
Syl123 2015-09-26 16:09:19
#Dora ja siedziałam przy kartkach czy torebkach dzień w dzień,praktycznie non stop i za 2 mies. najwięcej wyciągłam troche ponad 500zł. Nie wiem czy dałabym radę więcej. Ale jak ktoś umi,to czemu nie. Firma ogólnie fajna,szkoda tylko,że płacone grosze i co 2 mies. Jak mówiłam by sobie dorobić. :)
Bea 2015-10-11 17:12:41
Jak pracujesz jako chałupnik to wiadomo, że możesz zarobić od sztuki. Czyli im lepiej ci praca "leży", tym więcej zarobisz. Robią prześliczne rzeczy, teraz doszły podobno kalendarze, ale trudno się wkręcić. Obstawione przez okoliczne panie... śledzę ostatnie miesiące, ale nic się nie pojawia w ogłoszeniach. Zobaczymy.
Damian 2016-02-18 00:16:51
Szczerze nie polecam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jako były handlowiec nie mogę powiedzieć dobrego słowa na temat firmy, szefa, biura etc. Złodzieje, oszuści i ludzie szukający winy w swoich pracownikach!! Zostałem zwolniony dyscyplinarnie po czym skierowałem wniosek do sądu i dostałem normalne wypowiedzenie. Ludzie nie do ogarnięcia przynajmniej na moją małostkową wielkopolską kulture, ciagle tylko grozby, za grosz szacunku, 0 premi i podkradanie klientów na powierzonym mi terenie przez biuro.7 osób w tym nowy kierownik ktory nie wytrzymał 3miesiecy, nie pojeta logika firmy. Szef za zwrot "Szef" wielce się oburza i każe mówić do siebie Panie !!! niewola!!!!! Ludzie zatrudniają handlowców po to aby oni stworzyli swoją bazę po czym ich zwalniają !!! Przez rok czasu ok. Ciągła rotoacja pracowników i same problemy. NIE POLECAM !!!!!! FU*K ARTIS !!!
3
Ja 2016-03-09 12:37:01
Dodam to tych żalów, że niejaka ewa z biura odpowiada za większość konfliktów, zwolnień i problemów w firmie, i tak jest od lat. Istny szatan nie baba ;) Co ona tam robi, czy to zakład pracy chronionej? Drodzy właściciele, wszystko buduje się na zdrowej komunikacji, pracy zespołowej i jasnej strukturze. Nie może ogon machać psem:) Pozdrawiam Damian i powodzenia w drodze zawodowej.
1
magazyn 2016-03-22 08:11:26
Damian. Właśnie dlatego ta firma jest lepsza od innych, bo ci wycofali to zwolnienie. Podobno bardzo prosiłeś i szef się uliotwoł... To tylko dobrze o nich mówi. Właśnie dlatego polecam firme.
xxx 2016-04-09 17:15:05
nie polecam tej firmy pracowałem jako PH. słabe zarobki ogromne wymagania, ogromna rotacja, generalnie chaos i bałagan w firmie. komentarze użytkowników o nicku Damian i Ja są jak najbardziej rzeczywiste i prawdziwe. Na rozmowie kwalifikacyjnej nie dajcie się nabrać na bajki o gruszkach na wierzbie kierownika który będzie z wami przeprowadzał proces rekrutacyjny ... ;]
4
xxx 2016-04-09 17:20:31
Rad,kuzik,magazyn nie wiem czy się szef ulitował... czy po prostu Adwokat Pana Damiana się skontaktował z P.Zamarskim za bez posdstawne zwolnienie dyscyplinarne, i P.Zamarski nie miał innego wyboru... ;)
3
emka 2016-04-14 23:36:18
dnoo, nie polecam.
1
beko 2016-04-26 20:58:25
omijać szerokim łukiem. nie polecam
1
wiewiór123 2016-05-05 20:49:42
Nie polecam tej firmy. Za kartke dostaje sie 5 gr. Robiłam je od rana do wieczora, miałam przeciążone dłonie, umowa i wypłata po dwóch miesiącach i to jeszcze trzeba było się jej domagać bo ciągle jakieś wymówki. Dostałam ledwo 500zł. Ponadto panie, które sprawdzały kartki były niemiłe. Moje prace były staranne i dokładne, a im ciągle coś nie pasowało. Zdecydowanie nie polecam.
3
STEFAN 2016-05-10 13:22:00
Praca nie dla madrych ludzi
2
chalupniczka 2016-05-11 16:43:30
nie polecam porazka uchodzcy by nierobili za takie warunki wiecznie problem z wyplaceniem
1
chalupniczka 2 2016-06-05 18:22:40
Jeżeli chodzi o pracę chałupniczą to bardzo przyjemna robota! Trzeba jednak pracować czysto i dokładnie - i nie ma co się dziwić, że to niektórym przeszkadza. Ja też potrzebowałam czasu, żeby się wyrobić. Teraz jest super, bo to lubię a moge pracować w domu. Robią najładniejsze kartki w Posce! Wszyscy dookoła ich podrabiają. Niektórzy po prostu beznadziejnie a nawet koszmarnie z czego szefowie mają czasami ubaw. Polecam firmę, bo jest wyjątkowa a praca pewna, bo na rynku są ponad 20 lat.

Mag 2016-06-05 20:15:56
Polecam bardzo pracę w tej firmie. Płacą jeszcze lepiej jak inni np. w firmie z woreczkami, czy torebkami płacili co kwartał, lub co 3m-ce, a praca była nieregularnie. W Artisie ciągle jest co składać, produkują coraz więcej.
Co do "podrobów" firmy to miałam okazję widzieć te amatorskie, pokraczne i żenujące wypociny. Aż przykro patrzeć, jak brzydko można podrabiać. Trochę jestem dumna przed znajomymi, że składam takie piękne rzeczy. Jak czasami zapytam to dostaję parę kartek. Za darmo i bezproblemowo.
Dora 2016-06-06 12:02:15
Ubaw to maja wszyscy byli pracownicy tej firmy, czytając wypociny właścicieli, którzy jako jedyni na tej stronie dodają pozytywne opinie :) Najładniejsze kartki w Polsce? Wszyscy ich podrabiają? Czy to nie są słowa właściciela? :)
Co za bełkot!
To co pisze wiewiór123 to prawda.
Zarobki marne, płacone ze sporym opóźnieniem, a stosunek szefostwa do załogi...poniżej krytyki. Pogardę czuć na każdym kroku. Dla nich Polska i Polacy to ciemnogród.
Żal tylko tych, którzy dadzą się nabrać na niespełnione obietnice.
5
Vio 2016-06-07 12:08:22
Polecam prace w firmie. Jest Okay. Robie w niej ponad 10 lat! Tak więc da się żyć. Dobre godziny pracy. Problemy jak wszędzie. A chociaż nie wszystkich w firmie lubię (PE) - to trzeba powiedzieć, że kartki mają bardzo ładne i oryginalne. To musisz Dora przyznać! To fakt, że ich okropnie podrabiają. Ale to chyba dobrze. Generalnie nie jest tak źle, jak piszesz.
Bliska znajoma właścicielki,, 2016-06-11 12:49:16
Dora trochę podejrzewam, że jesteś jednym z podrabiaczy (były pracownik). Sama jestem plastyczką po studiach i znam się lepiej od Ciebie- i to fakt, że kartki są piękne i oryginalne. Jako pierwsi w Polsce zrobili Imiennik, Cyferki Dziecięce, Cyfry dla Dorosłych itd, itp. Podrabianie Artisa jest smutne i żenujące (nawet ten sam papier, te same wykrojniki, te same kompozycje, te same motywy... Wstyd!!!) Jak Artis zrobi motor, piwo, auto, krawat- to te same motywy od razu naśladujecie. Wstyd tak kopiować i proponować w sklepach. Przecież takie coś w życiu wraca do człowieka. Czasami brzydko. Co do doświadczeń i kontaktów międzynarodowych Artisa- to przecież tylko dobrze o nich świadczy. Zrób wreszcie coś swojego, nowego a nie naśladuj ludzi i opisuj w internecie. Super Firma. Bardzo polecam.
bartek 2016-06-22 11:11:29
Miałem nie przyjemność pracować dla tych ludzi. Określę to jednym słowem żenada, mało tego kierownik działu handlowego nie ma pojęcia o branży jak i w mojej ocenie generalnie o handlu. stawki są tragiczne wymagania wysokie absolutnie nie adekwatne do wypłat. powiem jeszcze że biuro obsługuje sobie hurtownie generujące spore obroty telefonicznie a handlowiec lata po sklepikach i kwiaciarniach etc. kierownik książkowo podchodzi do tematu i chce 15 wizyt dziennie :) odradzam szczerze
3
Marcin 2016-06-22 17:25:59
Zarobki jak w innych firmach. Wymagania też. Towar dobrej jakości. Nie trzeba " wciskać" bo oryginalny i dużo nowości. Kierownik sprzedaży wymaga zaangażowania i ucziwości... To nie każdemu odpowiada. Czy nie lepiej pobiegać sobie i odreagować napięcia zamiast pisać agresywnie. Polecam szczerze, znam dużo dłużej firmę niż bartek.
Były ph 2016-06-23 19:24:19
Czytając komentarze poprzedników muszę stwierdzić, że prawda leży po środku, jak się zatrudniałem była świetna atmosfera jak to mówił Właściciel wszyscy byli teamem i pomagali sobie wzajemnie, utrudnienia nastąpiły po odejściu Pani Dyrektor handlowej - swoją drogą osoba do rany przyłóż, która później została oskarżona przez następcy o niekompetencję z czym się absolutnie nie zgadzam. Odnośnie następcy właściciel jest w nim zapatrzony jak w malowidło, przyjmuje wszystko bezkrytycznie i bezrefleksyjnie. Właścicielowi jak Panu Dyrektorowi brakuje jednak zaufania do pracowników, co przekłada na niskie morale u pracowników. Odnośnie zarobków, nie były najgorsze, można było wyrobić niezłą sumkę jako przedstawiciel, ale... No własnie ale - cele były jednolite dla wszystkich, dla przedstawicieli sprzedających na podstawie wysyłki towarów - jak najbardziej można było zarobić fajną kasę, ale co innego w van-sellingu, jakąkolwiek premie zrobić było strasznie ciężko. Do tego ciągłe wezwania na zakład do pracy typu - przynieś, podaj, pozamiataj.

Reasumując, moja ogólna ocena to niestety 4/10 - firma ma prawo bytu i może być w przyszłości być bardzo wielka, ale trzeba to tego zmiany mentalności właścicieli oraz dyrektora, większego zaufania do pracowników. Po prostu stania się ludźmi dla ludzi, bo dopóty firma się nie zmieni na lepszei będzie rosła na to jak zasługuje, dopóki kadra kierownicza nie zmieni tego komunistycznego podejścia do pracownika.

Pozdrawiam były przedstawiciel handlowy.
1
Nie wazne ;) 2016-06-28 22:09:04
Firma nie jest zla, lecz zarobki marne, za taka prace ktora jest tam wykonywana powinna byc bardziej platna. Nad godziny placone marnym i smiesznym groszem, szef spoko dopóki nie pojawily sie zmiany ktore wychodza na gorsze lecz nikt tego nie widZi ale zycze powodzenia, sZkoda tylko ze ciagle kogos zwalniaja i nigdy im nic nie pasuje
2
Drukarnia - Kraków 2016-06-29 20:11:58
Aktualnie firma na pewno "kwitnie" i rozwija się wyjątkowo dobrze. Jedno zamówienie goni następne - z czego bardzo się cieszymy. Tylko tak dalej! Życzymy dalszych sukcesów i cieszymy się na owocną współpracę. Bardzo polecamy firmę i gratulujemy dwóch nowych Kolekcji!
Byly pracownik 2016-07-12 15:33:38
Mogę wrócić do pracy pod warunkiem ze zmieni sie stosunek szefostwa do pracownikow, ale tak nigdy nie bedzie
4
Rad 2016-07-13 19:25:17
Wiesz co, no te stosunki ludzkie to zawsze są różne, bo człowiek jest różny, ale w Wydawnictwo graficzne ARTIS-COLLAGE nie ma z tym problemu
M. Chałupniczka 2016-11-10 10:21:10
Chałupnicy mają wypłacane co miesiąc! Pracowałam już dla innych firm chałupniczo i wiem, że to wyjątek. To zostało wprowadzone już parę miesięcy temu. Dlatego polecam pracę w tej firmie.
2
phhh 2016-12-29 21:54:03
dno nie polecam,
1
phph 2017-01-03 12:31:50
Polecam, bardzo dobra firma. Dobre warunki pracy i atmosfera trochę "artystyczna", ciekawa.
1
Pracownica 2017-01-03 13:49:15
Super firma - polecam. Nowy kierownik sprzedaży zreformował firmę i aż miło patrzeć jak pięknie leci.
Kartki super, wyjątkowe w Polsce. Jestem bardzo zadowolona.
1
Poszuk 2017-01-04 18:03:02
Kartki tez mi sie podobaja widac je w okolicy a jak jest z nadgodzinami? Czy trzeba robic w sobote ?
1
Gona 2017-01-09 20:28:29
Praca od poniedziałku do piątku od 8 do 16stej. Sobote i niedziele się nie pracuje. Nadgodziny czasami, ale raczej rzadko. Da się robić.
Zostaw swoją opinię o Wydawnictwo graficzne ARTIS-COLLAGE - Uchylsko
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo graficzne ARTIS-COLLAGE