brak logo

Wydawnictwo graficzne ARTIS-COLLAGE

Uchylsko

Opinie o Wydawnictwo graficzne ARTIS-COLLAGE

Bea 2015-10-11 17:12
Jak pracujesz jako chałupnik to wiadomo, że możesz zarobić od sztuki. Czyli im lepiej ci praca "leży", tym więcej zarobisz. Robią prześliczne rzeczy, teraz doszły podobno kalendarze, ale trudno się wkręcić. Obstawione przez okoliczne panie... śledzę ostatnie miesiące, ale nic się nie pojawia w ogłoszeniach. Zobaczymy.
Damian 2016-02-18 00:16
Szczerze nie polecam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jako były handlowiec nie mogę powiedzieć dobrego słowa na temat firmy, szefa, biura etc. Złodzieje, oszuści i ludzie szukający winy w swoich pracownikach!! Zostałem zwolniony dyscyplinarnie po czym skierowałem wniosek do sądu i dostałem normalne wypowiedzenie. Ludzie nie do ogarnięcia przynajmniej na moją małostkową wielkopolską kulture, ciagle tylko grozby, za grosz szacunku, 0 premi i podkradanie klientów na powierzonym mi terenie przez biuro.7 osób w tym nowy kierownik ktory nie wytrzymał 3miesiecy, nie pojeta logika firmy. Szef za zwrot "Szef" wielce się oburza i każe mówić do siebie Panie !!! niewola!!!!! Ludzie zatrudniają handlowców po to aby oni stworzyli swoją bazę po czym ich zwalniają !!! Przez rok czasu ok. Ciągła rotoacja pracowników i same problemy. NIE POLECAM !!!!!! FU*K ARTIS !!!
3
Ja 2016-03-09 12:37
Dodam to tych żalów, że niejaka ewa z biura odpowiada za większość konfliktów, zwolnień i problemów w firmie, i tak jest od lat. Istny szatan nie baba ;) Co ona tam robi, czy to zakład pracy chronionej? Drodzy właściciele, wszystko buduje się na zdrowej komunikacji, pracy zespołowej i jasnej strukturze. Nie może ogon machać psem:) Pozdrawiam Damian i powodzenia w drodze zawodowej.
1
magazyn 2016-03-22 08:11
Damian. Właśnie dlatego ta firma jest lepsza od innych, bo ci wycofali to zwolnienie. Podobno bardzo prosiłeś i szef się uliotwoł... To tylko dobrze o nich mówi. Właśnie dlatego polecam firme.
xxx 2016-04-09 17:15
nie polecam tej firmy pracowałem jako PH. słabe zarobki ogromne wymagania, ogromna rotacja, generalnie chaos i bałagan w firmie. komentarze użytkowników o nicku Damian i Ja są jak najbardziej rzeczywiste i prawdziwe. Na rozmowie kwalifikacyjnej nie dajcie się nabrać na bajki o gruszkach na wierzbie kierownika który będzie z wami przeprowadzał proces rekrutacyjny ... ;]
4
xxx 2016-04-09 17:20
Rad,kuzik,magazyn nie wiem czy się szef ulitował... czy po prostu Adwokat Pana Damiana się skontaktował z P.Zamarskim za bez posdstawne zwolnienie dyscyplinarne, i P.Zamarski nie miał innego wyboru... ;)
3
emka 2016-04-14 23:36
dnoo, nie polecam.
1
beko 2016-04-26 20:58
omijać szerokim łukiem. nie polecam
1
wiewiór123 2016-05-05 20:49
Nie polecam tej firmy. Za kartke dostaje sie 5 gr. Robiłam je od rana do wieczora, miałam przeciążone dłonie, umowa i wypłata po dwóch miesiącach i to jeszcze trzeba było się jej domagać bo ciągle jakieś wymówki. Dostałam ledwo 500zł. Ponadto panie, które sprawdzały kartki były niemiłe. Moje prace były staranne i dokładne, a im ciągle coś nie pasowało. Zdecydowanie nie polecam.
3
STEFAN 2016-05-10 13:22
Praca nie dla madrych ludzi
2
chalupniczka 2016-05-11 16:43
nie polecam porazka uchodzcy by nierobili za takie warunki wiecznie problem z wyplaceniem
1
chalupniczka 2 2016-06-05 18:22
Jeżeli chodzi o pracę chałupniczą to bardzo przyjemna robota! Trzeba jednak pracować czysto i dokładnie - i nie ma co się dziwić, że to niektórym przeszkadza. Ja też potrzebowałam czasu, żeby się wyrobić. Teraz jest super, bo to lubię a moge pracować w domu. Robią najładniejsze kartki w Posce! Wszyscy dookoła ich podrabiają. Niektórzy po prostu beznadziejnie a nawet koszmarnie z czego szefowie mają czasami ubaw. Polecam firmę, bo jest wyjątkowa a praca pewna, bo na rynku są ponad 20 lat.

Mag 2016-06-05 20:15
Polecam bardzo pracę w tej firmie. Płacą jeszcze lepiej jak inni np. w firmie z woreczkami, czy torebkami płacili co kwartał, lub co 3m-ce, a praca była nieregularnie. W Artisie ciągle jest co składać, produkują coraz więcej.
Co do "podrobów" firmy to miałam okazję widzieć te amatorskie, pokraczne i żenujące wypociny. Aż przykro patrzeć, jak brzydko można podrabiać. Trochę jestem dumna przed znajomymi, że składam takie piękne rzeczy. Jak czasami zapytam to dostaję parę kartek. Za darmo i bezproblemowo.
Dora 2016-06-06 12:02
Ubaw to maja wszyscy byli pracownicy tej firmy, czytając wypociny właścicieli, którzy jako jedyni na tej stronie dodają pozytywne opinie :) Najładniejsze kartki w Polsce? Wszyscy ich podrabiają? Czy to nie są słowa właściciela? :)
Co za bełkot!
To co pisze wiewiór123 to prawda.
Zarobki marne, płacone ze sporym opóźnieniem, a stosunek szefostwa do załogi...poniżej krytyki. Pogardę czuć na każdym kroku. Dla nich Polska i Polacy to ciemnogród.
Żal tylko tych, którzy dadzą się nabrać na niespełnione obietnice.
5
Vio 2016-06-07 12:08
Polecam prace w firmie. Jest Okay. Robie w niej ponad 10 lat! Tak więc da się żyć. Dobre godziny pracy. Problemy jak wszędzie. A chociaż nie wszystkich w firmie lubię (PE) - to trzeba powiedzieć, że kartki mają bardzo ładne i oryginalne. To musisz Dora przyznać! To fakt, że ich okropnie podrabiają. Ale to chyba dobrze. Generalnie nie jest tak źle, jak piszesz.
Bliska znajoma właścicielki,, 2016-06-11 12:49
Dora trochę podejrzewam, że jesteś jednym z podrabiaczy (były pracownik). Sama jestem plastyczką po studiach i znam się lepiej od Ciebie- i to fakt, że kartki są piękne i oryginalne. Jako pierwsi w Polsce zrobili Imiennik, Cyferki Dziecięce, Cyfry dla Dorosłych itd, itp. Podrabianie Artisa jest smutne i żenujące (nawet ten sam papier, te same wykrojniki, te same kompozycje, te same motywy... Wstyd!!!) Jak Artis zrobi motor, piwo, auto, krawat- to te same motywy od razu naśladujecie. Wstyd tak kopiować i proponować w sklepach. Przecież takie coś w życiu wraca do człowieka. Czasami brzydko. Co do doświadczeń i kontaktów międzynarodowych Artisa- to przecież tylko dobrze o nich świadczy. Zrób wreszcie coś swojego, nowego a nie naśladuj ludzi i opisuj w internecie. Super Firma. Bardzo polecam.
bartek 2016-06-22 11:11
Miałem nie przyjemność pracować dla tych ludzi. Określę to jednym słowem żenada, mało tego kierownik działu handlowego nie ma pojęcia o branży jak i w mojej ocenie generalnie o handlu. stawki są tragiczne wymagania wysokie absolutnie nie adekwatne do wypłat. powiem jeszcze że biuro obsługuje sobie hurtownie generujące spore obroty telefonicznie a handlowiec lata po sklepikach i kwiaciarniach etc. kierownik książkowo podchodzi do tematu i chce 15 wizyt dziennie :) odradzam szczerze
3
Marcin 2016-06-22 17:25
Zarobki jak w innych firmach. Wymagania też. Towar dobrej jakości. Nie trzeba " wciskać" bo oryginalny i dużo nowości. Kierownik sprzedaży wymaga zaangażowania i ucziwości... To nie każdemu odpowiada. Czy nie lepiej pobiegać sobie i odreagować napięcia zamiast pisać agresywnie. Polecam szczerze, znam dużo dłużej firmę niż bartek.
Były ph 2016-06-23 19:24
Czytając komentarze poprzedników muszę stwierdzić, że prawda leży po środku, jak się zatrudniałem była świetna atmosfera jak to mówił Właściciel wszyscy byli teamem i pomagali sobie wzajemnie, utrudnienia nastąpiły po odejściu Pani Dyrektor handlowej - swoją drogą osoba do rany przyłóż, która później została oskarżona przez następcy o niekompetencję z czym się absolutnie nie zgadzam. Odnośnie następcy właściciel jest w nim zapatrzony jak w malowidło, przyjmuje wszystko bezkrytycznie i bezrefleksyjnie. Właścicielowi jak Panu Dyrektorowi brakuje jednak zaufania do pracowników, co przekłada na niskie morale u pracowników. Odnośnie zarobków, nie były najgorsze, można było wyrobić niezłą sumkę jako przedstawiciel, ale... No własnie ale - cele były jednolite dla wszystkich, dla przedstawicieli sprzedających na podstawie wysyłki towarów - jak najbardziej można było zarobić fajną kasę, ale co innego w van-sellingu, jakąkolwiek premie zrobić było strasznie ciężko. Do tego ciągłe wezwania na zakład do pracy typu - przynieś, podaj, pozamiataj.

Reasumując, moja ogólna ocena to niestety 4/10 - firma ma prawo bytu i może być w przyszłości być bardzo wielka, ale trzeba to tego zmiany mentalności właścicieli oraz dyrektora, większego zaufania do pracowników. Po prostu stania się ludźmi dla ludzi, bo dopóty firma się nie zmieni na lepszei będzie rosła na to jak zasługuje, dopóki kadra kierownicza nie zmieni tego komunistycznego podejścia do pracownika.

Pozdrawiam były przedstawiciel handlowy.
1
Nie wazne ;) 2016-06-28 22:09
Firma nie jest zla, lecz zarobki marne, za taka prace ktora jest tam wykonywana powinna byc bardziej platna. Nad godziny placone marnym i smiesznym groszem, szef spoko dopóki nie pojawily sie zmiany ktore wychodza na gorsze lecz nikt tego nie widZi ale zycze powodzenia, sZkoda tylko ze ciagle kogos zwalniaja i nigdy im nic nie pasuje
2
Drukarnia - Kraków 2016-06-29 20:11
Aktualnie firma na pewno "kwitnie" i rozwija się wyjątkowo dobrze. Jedno zamówienie goni następne - z czego bardzo się cieszymy. Tylko tak dalej! Życzymy dalszych sukcesów i cieszymy się na owocną współpracę. Bardzo polecamy firmę i gratulujemy dwóch nowych Kolekcji!
Byly pracownik 2016-07-12 15:33
Mogę wrócić do pracy pod warunkiem ze zmieni sie stosunek szefostwa do pracownikow, ale tak nigdy nie bedzie
4
Rad 2016-07-13 19:25
Wiesz co, no te stosunki ludzkie to zawsze są różne, bo człowiek jest różny, ale w Wydawnictwo graficzne ARTIS-COLLAGE nie ma z tym problemu
M. Chałupniczka 2016-11-10 10:21
Chałupnicy mają wypłacane co miesiąc! Pracowałam już dla innych firm chałupniczo i wiem, że to wyjątek. To zostało wprowadzone już parę miesięcy temu. Dlatego polecam pracę w tej firmie.
2
phhh 2016-12-29 21:54
dno nie polecam,
1
phph 2017-01-03 12:31
Polecam, bardzo dobra firma. Dobre warunki pracy i atmosfera trochę "artystyczna", ciekawa.
1
Pracownica 2017-01-03 13:49
Super firma - polecam. Nowy kierownik sprzedaży zreformował firmę i aż miło patrzeć jak pięknie leci.
Kartki super, wyjątkowe w Polsce. Jestem bardzo zadowolona.
1
Poszuk 2017-01-04 18:03
Kartki tez mi sie podobaja widac je w okolicy a jak jest z nadgodzinami? Czy trzeba robic w sobote ?
1
Gona 2017-01-09 20:28
Praca od poniedziałku do piątku od 8 do 16stej. Sobote i niedziele się nie pracuje. Nadgodziny czasami, ale raczej rzadko. Da się robić.
1
Iwona 2017-03-15 16:01
W tamtym roku kupowałam od nich kartki po niemiecku. Podobyły mi sie bardzo. Potrzebuje koniecznie. Teraz nie ma ich w tym sklepie. Gdzie sie da je kupić? Jestem z Jastrzębia.
ARTIS Collage 2017-03-21 10:05
Dziękujemy za komplement! Właśnie jest przygotowywana Kolekcja po niemiecku. Nowe motywy powinny być w sprzedaży również w Polsce od maja. Aktualne motywy można zamawiać pod numerem 32 4513326.
HandPrz 2017-03-23 00:17
Kartki tej firmy przypominają niesamowicie karti firmy DKCARD! Marna podróba! :)
Te same kompozycje, te same symbole
te same wykrojniki, podobne teksty, podobne serie, podobne papiery itd.
2
Kier.Sklep 2017-03-23 00:19
Nieoryginalna firma. Nieoryginalny projektant i produkt.
Ja z mojego sklepu usunęłam ich kartki, mimo, że proponowali taniej. Nie wspieram tego typu firm. Popieram oryginalne i pomysłowe i nienaśladujące innych firmy. Preferuję polskie produkty, a nie marne niemieckie podróby.Nie polecam.
1
Moni 2017-03-23 00:22
Co za grupa... Smutne i trochę żałosne, że zamiast robić coś nowego proponują podobne, naśladujące inne firmy kartki. Co to za "projektant"?! Zupełnie bez ambicji! Naśladowaniem daleko się nie dochodzi, najwyżej w kozi róg...
1
Były PH 2017-03-27 13:41
Właściciel Artisa musi być bardzo zdesperowany wypisując sam sobie pochlebne opinie. Pracownicy, jeden po drugim opuszczają go na rzecz konkurencyjnej, prężniej działającej firmy. Ciekawe dlaczego ? Skoro ta firma jest taka beznadziejna, to o co tyle szumu? :D Każdy logicznie myślący człowiek zada sobie to pytanie. Właściciel ARTIS COLLLAGE nie szanuje pracowników, notorycznie stosuje mobbing, uważa się za lepszego od innych.Płace są gorzej niż marne, a wymagania nieproporcjonalnie duże.
2
PH 2017-03-27 13:52
W tym momencie to artis podpatruje wszystkie nowości, nie tylko DKCARD, ale również innych firm i przypisuje wszystko sobie. To jest dopiero wstyd! Do tego uważają , że mają wyłączność na klientów!
Firma z takim stażem, a zachowuje tak nieprofesjonalnie.Żenada!!!
2
Zufrid 2017-03-27 16:09
Panowie byli pracownicy ARTIS-Collage - chętnie byśmy coś podrobili od Was ale co??????????????? ARTIS Collage obchodzi w tym roku 20lecie! Właśnie rozbudowuje firmę pod każdym względem. Wszystkie serie są oryginalne, - każdy pomysł, każda kartka, każdy wykrojnik, każda seria, kolekcja do udowodnienia prawnie ! Panowie DKCard, byli pracownicy Artisa- nie dość, że nas naśladują - widocznie źle leci skoro tak się poniżają i takie brednie tutaj wypisując. ARTIS od początku jest oryginalny i wyjątkowy na rynku polskim dlatego jest podrabiany.
X 2017-03-27 16:11
Na stronie internetowej w zakładce o nas dalej artis chwali się zdjęciami ludzi których wywalił rozumiem że to z sentymentu
1
Drukarna Kraków 2017-03-27 16:17
Gratuluję Nowej Kolekcji! Jest piękna. Proszę o pamiętać o przykładach.
X 2017-03-27 16:19
Hahaha
1
Kari 2017-03-27 20:40
Jak wygląda praca chałupnicza w tej firmie? Słyszałam, że potrzebują dużo chałupników. Na czym to polega?
chałupniczka 2017-03-28 08:41
Szczerze, to nie polecam. Wypłaty nieterminowe, a stawki zmieniają się wg. "widzimisie" szefa.
1
AM 2017-03-28 09:38
To pisze ktoś, kto nie ma aktualnie żadnego kontaktu z firmą i tam samym bieżących informacji.
Na stan dzisiejszy - praca chałupnicza wypłacana jest na bieżąco co miesiąc. Można w każdej chwili zadzwonić i zrobić termin. Polecam serdecznie.
APC 2017-03-28 09:48
Jeżeli chodzi o pracę chałupniczą to po rozmowie telefonicznej lub wizycie w firmie odbywa się szkolenie.
Doświadczone w temacie Panie pokazują jak dokładnie przygotować towar, krok po kroku. Jest okazja poćwiczyć i popytać. Polecam
Były PH 2017-03-28 13:23
Co do podrabiania to nie dziwię się, że byli pracownicy ARTISa naśladują ich styl. To typowe dla wielu firm w Polsce. Nie ma pomysłu to się zrzyna! Z tego co wiem ARTIS-Collage to firma polsko-niemiecka, kierowniczka artystyczna ma studia plastyczne w Polsce i w Niemczech i jeszcze gdzieś tam. Jakieś kursy międzynarodowe itd. Za sobą karierę na zachodzie. Bawią się teraz w eksperymenty w Polsce. Z drugiej strony- co do ich podrabiania, to wydaje mi się to trochę dziwne. Ich styl jest typowo zachodni, nie da się ukryć. Jak ktoś ich naśladuje, jak byli pracownicy to widać od razu. Spotkałem się z takimi uwagami w sklepach. Tylko po co? Są też dobry, inne i polskie firmy, które mają super projekty.
PrzCh 2017-03-29 11:43
Co do pracy konfekjconera. To czy trzeba pakować książki czy kartki czy jeszcze coś innego?
Znajoma 2017-03-29 14:10
Jak tak dalej pójdzie to przez tyle wpisów dostaną nagrodę i wylansujecie ich na celebrytów! Chyba na to liczy firma bo nie usuwa tych częściowo bezsensownych opinii, czy wpisów jakiś psycholi. Proszę załóżcie poradnie terapeutyczną dla byłych pracowników. W ramach jej oczywiście zajęcia plastyczne. Generalnie polecam firmę. Kartki są OK.
Chałupniczka 2017-03-30 11:57
Głównie konfekcjonuje się kartki i czasami torebki na prezenty. Na kartki nakleja się aplikacje lub kokardki. Czasami też dochodzą inne dekory. Kartki mają swój cennik w zależności od kolekcji lub motywu. Firma wydaje półprodukty przeprowadzając wcześniej odpowiednie szkolenie. Na początku trzeba poćwiczyć a z czasem idzie coraz lepiej i szybciej. Praca czysta i przyjemna. Polecam.
Znajoma Jaworzno 2017-03-30 12:06
Bardzo ciekawa firma, przyjemny temat, ciekawe pomysły, oryginalny design. Od lat tyle pięknych Serii! Tylko tak dalej!
Swoją drogą - widać Was wreszcie więcej.
new 2017-03-30 17:28
Śmiechu warte są te uwagi o tym, że Artis podrabia kartki dkcard ( Artis istnieje od wielu lat a dkcard ile 2-3 lata?), jest dokładnie odwrotnie. Dodatkowo Panowie z konkurencji liczą, że jak podebrali Artisowi nie jaką EW wraz z bazą klientów to Artis upadnie. Nic bardziej mylnego, odkąd jej nie ma, w firmie jest w końcu normalna atmosfera i wszystko wraca na właściwie tory. Dkcard tylko pogratulować doboru pracowników haha. Może nie zarabiamy kokosów (chociaż zarobki znacznie sie poprawiły) ale wyplata zawsze na czas. Nie mówię, że jest idealnie ale z pewnością nie jest źle, a dzięki ekipie jaka tam pracuje chce się chodzić do pracy!
Zostaw swoją opinię o Wydawnictwo graficzne ARTIS-COLLAGE - Uchylsko
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo graficzne ARTIS-COLLAGE