logo Stora Enso

Stora Enso

Łódź

Opinie o Stora Enso

op20 2016-09-06 10:40
tak wszysko niby ladnie na papierze ,naprawdę brak jakiego kolwiek szacunku do pracowników po10 latach pracy niewiesz co cie czeka następnego dnia nieważne ze pracujesz na wózku myjesz kible biura i inne rzeczy bo pani kierownik by chciała praca przy produkcji zchodzi na 2 plan i tak wyrobicie
człowiek powinien isc do pracy a jest traktowany jak niewolnik przez8godzin
co do nadgodzin kantują pisza50 nieważne ze pracowales 12-14godzin
szkolenia bhp-sciema karza podpisac a następnie karza je lamac w praktyce wielka lipa
3
Ktoś tam 2016-09-10 10:44
Podobno jest rekrutacja zewnętrzna też. Ale czy to prawda...
Ktoś tamp 2016-09-10 10:49
A jeśli chodzi o GN to kieras sie czepia ze pisza 100 a nie 50 a mistrzowie pracownikom agencyjnym dopisuja godziny tak ze miejsca w raportach nie maja i jest dobrze. Nikt sie nie doczepi. Paranoja!!!
1
Ktos tam 2016-09-10 23:43
Dawajcie na mistrza
xyz 2016-10-08 23:12
Zwracam się do kolegi który określił J.H jako najlepszego mistrza jesteś w błędzie bo ani z niego nie był dobry mistrz ani też reprezentant związków zawodowych. Potrafił wydzierać się na pracowników a tak naprawdę nic nie znaczył w oczach kierowników gnębił załogę a tak naprawdę przed nimi grał człowieka który jest po ich stronie.
xyz 2016-10-08 23:12
Zwracam się do kolegi który określił J.H jako najlepszego mistrza jesteś w błędzie bo ani z niego nie był dobry mistrz ani też reprezentant związków zawodowych. Potrafił wydzierać się na pracowników a tak naprawdę nic nie znaczył w oczach kierowników gnębił załogę a tak naprawdę przed nimi grał człowieka który jest po ich stronie.
Prawdomówny 2016-10-09 00:38
Cała prawda o Stora Enso-witamy w piekle!
A więc zaczynamy dzień z życia pracownika w Stora Enso :
1.Mobbing....mobbing....mobbing i zgadnijcie co?MOBBING.
2.A teraz coś co jest na porządku dziennym czyli układy, układziki, oszustwa czy też kłamstwa.
3.Punkt bardzo ważny bo dotyczy pracowników a dokładnie typowych włazodupów czyli tych którzy brakiem swojej kompetencji szkodzą nawet swojemu pracodawcy czyli Stora Enso. Najlepszymi przykładami takich ludzi są A.K,R.F,D.W, czy też Kulawy
4.Następny bardzo ważny punkt to niezrozumienie pracownika człowiek który zgłosi jakikolwiek problem , chce naprawy maszyny czy też zauważy ze jest coś nie tak jest wrogiem.
5. Zbliżamy się powoli do końca ale teraz zaczynają się najsmutniejsze aspekty tej pracy. Stora Enso wyciska z pracownika ostatnie poty a płaca nie jest adekwatna do warunków pracy niestety brak szacunku do pracownika jest widziany na każdym kroku. Nakład pracy również jest nie do zniesienia, horrendalne ilości pracy niszczą psychicznie pracowników do tego stopnia że stają się oni wrakiem człowieka a jakakolwiek radość z życia znika po rozpoczęciu tam pracy. A teraz wisienka na torcie...
6.Firmy zewnętrzne które zatrudniają ludzi bez jakichkolwiek kwalifikacji ba często bywa ze to nawet nie są Polacy np. Ukraińcy którzy nic nie powiedzą w naszym języku . I teraz pytanie w jaki to sposób Ci ludzie przechodzą testy. Czymś takim ten zakład pracy pokazuje swoją beznadziejność.
Szczerze mówiąc może trzeba dać cynk jakiemuś dobremu reżyserowi na czarną komedie hit by był na miarę filmów Stanisława Barei.
A teraz crème de la crème.....
7.Pan z BHP P.M człowiek który powinien teoretycznie pomagać pracownikowi i bronić tego w jakich warunkach pracy dana osoba pracuje . Jest on marionetką w rękach kierownictwa i zarządu a człowieka tego można podsumować słowami "Nie wiem nie znam się nie orientuje się zarobiony jestem".
Oto jest dzień z życia pracownika Stora Enso.

-
1
Prawdomówny 2016-10-09 00:39
Cała prawda o Stora Enso-witamy w piekle!
A więc zaczynamy dzień z życia pracownika w Stora Enso :
1.Mobbing....mobbing....mobbing i zgadnijcie co?MOBBING.
2.A teraz coś co jest na porządku dziennym czyli układy, układziki, oszustwa czy też kłamstwa.
3.Punkt bardzo ważny bo dotyczy pracowników a dokładnie typowych włazodupów czyli tych którzy brakiem swojej kompetencji szkodzą nawet swojemu pracodawcy czyli Stora Enso. Najlepszymi przykładami takich ludzi są A.K,R.F,D.W, czy też Kulawy
4.Następny bardzo ważny punkt to niezrozumienie pracownika człowiek który zgłosi jakikolwiek problem , chce naprawy maszyny czy też zauważy ze jest coś nie tak jest wrogiem.
5. Zbliżamy się powoli do końca ale teraz zaczynają się najsmutniejsze aspekty tej pracy. Stora Enso wyciska z pracownika ostatnie poty a płaca nie jest adekwatna do warunków pracy niestety brak szacunku do pracownika jest widziany na każdym kroku. Nakład pracy również jest nie do zniesienia, horrendalne ilości pracy niszczą psychicznie pracowników do tego stopnia że stają się oni wrakiem człowieka a jakakolwiek radość z życia znika po rozpoczęciu tam pracy. A teraz wisienka na torcie...
6.Firmy zewnętrzne które zatrudniają ludzi bez jakichkolwiek kwalifikacji ba często bywa ze to nawet nie są Polacy np. Ukraińcy którzy nic nie powiedzą w naszym języku . I teraz pytanie w jaki to sposób Ci ludzie przechodzą testy. Czymś takim ten zakład pracy pokazuje swoją beznadziejność.
Szczerze mówiąc może trzeba dać cynk jakiemuś dobremu reżyserowi na czarną komedie hit by był na miarę filmów Stanisława Barei.
A teraz crème de la crème.....
7.Pan z BHP P.M człowiek który powinien teoretycznie pomagać pracownikowi i bronić tego w jakich warunkach pracy dana osoba pracuje . Jest on marionetką w rękach kierownictwa i zarządu a człowieka tego można podsumować słowami "Nie wiem nie znam się nie orientuje się zarobiony jestem".
Oto jest dzień z życia pracownika Stora Enso.

-
6
trew 2016-10-09 09:41
wiesz co no tak na prawdę to chyba najlepiej to będzie samemu sprawdzić i się przekonać jak jest nie wydaje Ci się? teraz jest okazja bo akurat szukają nowych pracowników do zatrudnienia np. w Ostrołęce
1
D 2016-11-21 18:12
Witam. A jak z pracą w dziale utrzymania ruchu? Jest tu może jakiś automatyk z tej firmy? Warunki pracy, finanse?
F 2016-11-23 08:12
Automatyk jest jeden w firmie
alex 2016-12-06 20:07
a jak się pracuje na wózku? wiem że nie dają umowy bezpośredniej ale ile się wyciąga i jak się pracuje?
Rebeliant 2016-12-31 01:46
Witam!
Stora Enso Łódź po raz kolejny pokazała swoją beznadziejność chodzi o aspekt nagród zostały przyznane pracowniom którzy byli na zwolnieniu a Ci którzy uczciwie zasuwali dla dobra firmy i własnego dostali przysłowiową figę z makiem. Niestety w firmie nigdy nie nadejdą lepsze czasy a osoby wypowiadające się tu że jest dobrze to albo dorobkiewicze bądź ludzie nie traktujący swojego życia na serio. Nie widać promyka nadziei dla tych którzy w sposób uczciwy tam zasuwają jak stado biednych mrówek. Oczywiście zaraz pojawi się kontrofensywa która napisze że najlepiej samemu tu przyjść i się przekonać....powiem tak jeżeli ktoś naprawdę chce stracić zdrowie i nerwy to tak polecam mu jak najbardziej. Ranking firm min na praca do kitu pokazuje z jakim beznadziejnym tworem zwanym Stora Enso mamy do czynienia. Pozdrawiam Sumienna Rebelia.
Wyrolowany 2017-01-02 10:06
Aplikowałem na Mistrza w waszej firmie - poświęciłem swój czas na spotkanie z kierownictwem . Niestety zero informacji zwrotnej - zostałem zwyczajnie olany . Takie macie standardy ? Jeśli tak traktujecie swoich pracowników jak kandydatów na pracowników to chyba dobrze , że u was nie pracuję .
3
o 2017-01-14 22:05
Odział w Kaliszu tylko dla ludzi z niskim poziomek kultury osobistej...
Bazylea 2017-01-30 19:52
Czy Stora Enso ma aktualnie nowe ofert pracy? Głównie chciałabym dostać się w Ostrołęce? Jak ktoś wie jakie zarobki można wyciągnąć po początkowym okresie? Czy sa jakieś dodatki w stylu premia, karty multisportu lub opieka medyczna? Będę bardzo wdzięczna
Dzidek 2017-02-10 09:06
Ale ( usunięte przez administratora )chyba nie pracowaliscie w zlych firmach skoro macie taka opinie o SE. Stawka powyzej lodzkich standarow i na wejscie umowa o prace a nie tymczasowa. Robota jak robota ale na koncu i tak zawsze chodzi o kase.
5
Andrzej 2017-02-10 13:42
zgadzam sie z dzidkiem, jak sie komus robic nie chce to zawsze mu cos nie bedzie pasowac
Janusz_Tracz 2017-02-10 20:15
Ogolnie to nie ma co narzekac, robota jak robota. Zacytuje klasyka "uczciwoscia i ciezka praca ludzie sie bogaca"
mosina 2017-02-11 22:32
Szczerze odradzam pracę w zakładzie w Mosinie. Od 10.2016 prowadzą rekrutację na stanowisko Kierownika Jakości i żaden kandydat im nie odpowiadał. W wymaganiach na stanowisko managerskie jest tylko wykształcenie średnie.....:) Na rozmowie okazuje się że kontrolą jakości zajmuje się 5 pracowników w 3-zmianowym systemie (czyli 2 zmiany po 2 osoby i 1 zmiana z 1 osobą). Ci pracownicy co kontrolują jakość są zwykłymi pracownikami produkcji, a kontrole jakości robię przy okazji obsługi maszyn produkcyjnych. Tak więc obsługując maszyny produkcyjne nie mają czasu żeby się zając fizycznie kontrola jakości. W dodatku jak ktoś z nich jest na urlopie a na dodatek ktos się rozchoruje to nie ma jak obsadzić stanowisk ludźmi. Do tego brak jakichkolwiek specjalistów czy inżynierów jakości,czyli szef jakości zajmuje się wszystkim od nadzoru KJ, poprzez kompletne tworzenie dokumentacji jakościowej - KJ i ISO, prowadzenie jakościowe projektów - średnio kilkadziesiąt miesięcznie, reklamacje, audity i do tego jeszcze prowadzenie spraw związanych z ochroną środowiska. Do tego nie bardzo wiadomo kto zastępować ma szefa jakości w przypadku nieobecności. Poprzedni szef jakosci się zwolnił wg jednej z wersji "bo nie mógł się dogadać z dyrektorem zakładu". W międzyczasie wymienili dyrektora zakladu (coś czuję że były szef jakości do centrali zaraportował na nieprawidowości przez niego robione). Obecnie jest nowy dyrektor zakładu tam ale na pytanie czemu poprzedni szef jakości się zwolnił bardzo się oburza, czyli mozna wywnioskować, że zatrudnili na stanowisko dyrektora kogoś pokroju poprzedniego dyrka i dalej będzie coś nie tak. Na pytania czy obsada jakości nie jest zbyt mało liczna i nowy dyrektorek i kadrowka z ostrołęki się bardzo oburzają zupełnie jakby mieli coś do ukrycia przed kandydat-ami/-tkami. Juz 3 razy dawali ogłoszenie na pracuju, a teraz wisi nowe (4-te) zamieszczone tym razem nie przez nich a przez agencje rekrutacyjną Chronos International Sp. z o.o. Tak więc pracownicy obslugujący maszyny produkcyjne przy okazji zajmują się kontrolą jakościa szef jakości jest od wszystkiego + kwestie z ochroną środowiska. Za to dział sprzedaży i obsługi klienta jest bardzo liczny a nawet chwilami zajmowac się potrafi reklamacjami od klientów (być może z racji obecnego braku szefa jakości). Zatem w jakości z szefem będzie łącznie 6 osób, czyli by wynikało, że na 1 osobę z jakości przypada około 1-3 osób ze sprzedaży i obsługi klienta. A ile jest pracy przy przyjęciu zamówienia a ile przy kontroli jakości na produkcji i przygotowaniu planu kontroli dla tego zamówienia. Zupelnie jakby jakość tam miała pracować X10 z w porównaniu ze sprzedażą. Zupełnie nie dziwi fakt wymagania tylko sredniego w ogłoszeniu, może poprostu szukaja takiego żeby sie znał ale nie za bardzo na tym jak winna jakości funkcjonować...???
2
Bożena 2017-02-12 22:33
Nieźle... a czy ty przypadkiem nie jesteś tym zwolnionym kierownikiem jakości? XD XD
4
Bazyliszek 2017-02-19 10:20
W związku z tym, że tu pracuję to mogę potwierdzić wpisy z dobrą opinią o firmie. Dla zaangażowanych zawsze będzie dobrze. Natomiast ludzie, którzy przychodzą obijać sie i myślą, że inni za nich będą pracować maja kiepskie wyniki, ale "generalnie to wina firmy"
Weronika 2017-02-28 13:26
Firma obecnie poszukuje kandydatów na stanowisko AUTOMATYK Łódź - aplikujecie? ;)
leśny ludek 2017-03-03 07:28
Zgadzam się ,jak ktoś nie umie pływać mówi że woda za rzadka !!
1
Weronika 2017-03-06 09:08
A jak z rozwojem pracowników w Stora Enso? Firma organizuje jakieś szkolenia? ;)
Ja 2017-03-06 10:47
Są szkolenia językowe, kury excel, szkolenia branżowe. To zależy, gdzie i na jaki stanowisku się pracuje.
Weronika 2017-03-06 10:56
@Ja brzmi bardzo dobrze. Uczestniczyłeś w jakichś?
operator produkcji 2017-03-07 01:02
Kto ma trochę oleju w głowie ten ucieka z tej firmy jak najdalej. Konkurencja nie śpi i przechwytuje doświadczonych pracowników dając DUŻO wyższe stawki i z pocałowaniem w rączkę. Nie trzeba pracować w 4 brygadach za liche pieniądze a za chwilę się okazuję że nowy pracownik ma większą stawkę niż operator z 20 letnim stażem.
Aż się wierzyć nie chce że ostatnio publikowane ogłoszenia o pracę dotyczą naszego zakładu - bogaty pakiet socjalny, konkurencyjne stawki - hahaha.
Podsumowując :
- warto tą firmę opuścić i dostać o wiele lepsze warunki u konkurencji
- nie warto przychodzić do tej firmy i tracić zdrowia fizycznego i psychicznego
- wszystkie wcześniejsze opinie również te o patologi, mobbingu itd są bardzo zabawne ale niestety prawdziwe
2
Weronika 2017-03-07 10:01
@operator produkcji jednak nadal jesteś pracownikiem Stora Enso?
BrightSideOfLife 2017-03-07 10:41
Jest mi przykro jak czytam takie wypowiedzi. Nie znasz chyba realiów skoro uważasz że stora to zła firma! To nie moja pierwsza praca fakt raz bywało lepiej raz gorzej ale tutaj mam co miesiąc 2200 na rękę!!! Dodatkowo nagrody przez większość roku wpada lepsza kasa. Socjalu nie ma???? A co to jest multisport? Paczki dla dziecka, kasa na podręczniki, premia świąteczna 2xroku???? Taka ciężka praca serio ;D ??? to się zwolnij do KONKURENCJI i idź pracować przez agencje do Hutchinsona albo Indesitu albo na maszynki hahahaha
2
Weronika 2017-03-07 11:21
@BrightSideOfLife dzięki za komentarz. To jak to w końcu jest z tym pakietem socjalnym? :) Z tego co piszesz, są naprawdę ciekawe benefity!
Ja 2017-03-07 12:33
pakiet socjalny jest dokładnie taki, jak opisuje BrightSideOfLife - dofinansowanie do multisport, paczki dla dzieci, świadczenia świąteczne, zeszytowe, pożyczki, zapomogi, wycieczki dla dzieci i pracowników...A czy w Indesicie jest lepiej? Na pewno? Zawsze lepiej tam, gdzie nas nie ma.
1
Weronika 2017-03-07 12:54
Myślę, że w takim razie firma oferuje naprawdę ciekawe dodatki.
apt 2017-03-08 00:25
nie polecam firmy przez apt - układy i układziki (m.in dopisywanie godzin lizodupom, premia dla wybrańców), odsyłanie bo brak pracy (a ukraińców nie odeślą, bo nawet nie ma osoby która mówi po ich niemu i więcej problemów mieliby), bhp to jeden wielki żart.
1
Weronika 2017-03-08 09:26
@apt czyli uważasz, że premia nie jest przyznawana sprawiedliwie? Myślisz, że od czego to zależy?
Specjalista 2017-03-08 16:09
Na chwile obecna poszukuję pracy na stanowisku Specjalista ds. produkcji, czy w SE są osoby na podobnym stanowisku- jak z wynagrodzeniem i pełnym zakresem obowiązków?

Pozdrawiam.
Weronika 2017-03-08 16:15
Ciekawe pytanie @specjalista. Kto pomoże?
operator produkcji 2017-03-11 21:32
BrightSideOfLife -no tak rozumiem praca życia. Jeśli patrzysz na łódzki rynek pracy tylko przez pryzmat wielkich firm które mogą oferować gorsze warunki niż stora to pozostań dalej w ciemnej dupie z korzyścią dla innych bardziej ambitnych pracowników.
apt 2017-03-11 23:05
od ilości wypracowanych godzin oraz od znajomości
BrightSideOfLife 2017-03-13 13:25
Podaj mi przykład takiej firmy. I nie mówię tu o rodzinnych firemkach z kasą pod stołem. Nie mówię że to praca życia ale na prawdę nie rozumiem tych wiecznych malkontentów. Poza tym zawsze będą firmy lepsze i gorsze. Stora nie jest szczytem moich marzeń ale nie jest tutaj aż tak źle jak niektórzy piszą.
2
Weronika 2017-03-14 09:57
@apt dziękuję. A co najbardziej sobie cenicie w pracy w Stora Enso?
CLP 2017-04-11 13:00
Nie polecam
-odeslania do domu
-rób a operator usiądzie i będzie oglądać film
-mistrz Darek to żenada wszystko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] może
-zapierdzielasz jak wół a i tak Ci obróbka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze nic nie robisz..
1
Weronika 2017-04-11 13:12
@CLP, a na jakim stanowisku jesteś zatrudniony?
ŁdZ 2017-04-12 19:49
Też pracuje na Wareckiej już grubo ponad 5 lat i odradzam...pakiet socjalny ok ale wycieczek jak było wyżej napisane to raptem co roku na integracje z czego nie ma że każdy może jechać bo mmaszyny muszą się kręcić. Jeżdźą wybrańcy. Stawka też jest kpiną pracownicy,którzy pracują ponad 10-20 lat mają tą samą stawkę (2100 bruttoo) co świeżaki bez żadnego doświadczenia. Premie za wydajności też są nie jasne. Jednego miesiąca dostajesz 100zl innego 50zl i w sumie nie ma żadnych progów a powinny być choćby do pensji operator 1 powien zarabiac xx , operator 2 x a operator 3 też daną sumę. Teraz zatrudniają nowych za 4000zl na reke a starzy pracownicy z doświadczeniem zarabiają marne grosze. O podwyżke też musisz iść się prosić no i czekać,niektórzy po 4 latach dostają ją dopiero. Kpina. Trzeba się powoli stąd zawijać bo zarobki nie są adekwatne do pracy i odpowiedzialnosci jaką ponosimy
2
Weronika 2017-04-13 09:08
@ŁdZ, jeżeli chodzi o bardzo rzadkie wyjazdy integracyjne, o których wspominasz, może warto zgłosić swoje uwagi do przełożonego?
1
najdżel 2017-04-14 14:04
a to nie dostajesz dodatku 4 bryg?
Leon 2017-04-18 11:29
Stora Enso nie ma wcale nowych ofert pracy dla fizycznych, czyżby tak było dobrze i ludzie nie zmieniają pracy?
Matitom 2017-06-18 02:45
Nieciekawe miejsce. Typowa korporacja, czyli taka, w ktorej kierownicy charakteryzują się niewielkim zrozumieniem dla praw pracowniczych, ale zastraszeni ludzie, którzy maja kredyty i dzieci, nie maja odwagi podniesc glow i walczyc o swoje.
Wszyscy wydaja sie juz mocno skloceni i podzieleni, zastraszeni.
Najzabawniejsze sa jednak te ciagle gadki o bezpieczenstwie i pracy fair.
Typowa korproacja, w ktorej mydli sie oczy pracownikom.
Bazylea 2017-06-19 22:52
Być może Stora Enso to typowa korporacja ale za to zarobki też są całkiem niezłe. Przeważnie jest coś za coś i trzeba wybierać na czym bardziej nam zależy.
Bazylea 2017-06-22 23:09
Znalazłam pracę z której mogę być bardzo zadowolona a mianowicie specjalista ds. sprawozdawczości finansowej. Może ktoś podpowie mi coś więcej w tym temacie? Lubię wiedzieć o firmie dużo zanim będę aplikować.
Zostaw swoją opinię o Stora Enso - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stora Enso