logo Capita Group

Capita Group

Kraków

Opinie o Capita Group

undula 2016-11-04 01:02
w Capicie pracuję ponad pół roku. Nie wiem, jakim kretynem trzeba być, żeby zostać zwolnionym. Zasadę mają taką, że jak już zatrudnili (o co nie trudno), trzeba się postarać, żeby im się odwidziało. Kasa to min. 3 tys brutto na start (po stricte humanistycznych studiach, takich jak moje i tylko z angielskim), ścieżka awansu istnieje, skoro większość team leaderów to "swoi" ludzie. Czasem jak widzę, kto zostaje team leaderem albo specjalistą, trafia mnie szlag, bo bywają to osoby naprawdę beznadziejne, ale z kompetencjami pewnie różnie bywa, moja szefowa była świetna.
Nie wiem, czy ktoś jeszcze pracuje na słuchawkach, skoro zamknęli CTI.
O grupowych zwolnieniach nie słyszałam.
Generalnie źle nie jest, ale to typowa korporacja ze wszystkimi swoimi wadami i zaletami.
W niektórych projektach dni pracy dostosowane są do Wielkiej Brytanii (8 świąt vs nasze 13), więc trzeba się nastawić na pracujący 1 listopad czy 3 maj.
2
Billy 2016-11-04 19:26
Totalnie niepoważna korpo, nieprofesjonalizm i taniość.
Wrzucają ogłoszenia, piszą maile, zapraszają na test ang. (Który w 90% innych korpo zwykle dostaje się mailem i robi on-line)
Po zrobieniu testu na miejscu kontakt się urywa, dzwoniłem, pisałem maile ale nikogo to nie interesuje.
Szkoda czasu, zarobki na najniższym poziomie, brak ścieżek rozwoju.
2
Kraków 2016-11-25 14:22
Jest tu ktoś na wyższym stanowisku?

Widzę że bez problemu firma oferuje 5 cyfrowe zarobki więc przynajmniej ta kwestia jest ok
1
agee 2016-12-17 15:45
Byłam tam na rozmowie i się dostałam,w porządku atmosfera,póki co jestem zadowolona.
Ale już na rozmowie kwalifikacyjnej gdy czekałam aż ktoś przyjdzie zwróciłam uwagę na zachowanie dziewczyn pracujących na recepcji,to jakieś nieporozumienie - siedziałam tam z 15 min,w tym czasie one cały czas bawiły się telefonami,gdy jakiś pracownik podszedł zapytać o coś jedna ofukneła coś niegrzecznie,a druga stwierdziła,że są aktualnie zajęte,gdy odszedł zaczeły się śmiać z tego kogoś,chwilę potem ktoś zadzwonił z jakąś sprawą - też ten sam niegrzeczny ton w stylu "jak ktoś może dzwonić i im przeszkadzać" byłam tym dość skonsternowana,obok mnie siedziała też inna osoba chyba czekająca na rozmowe też się temu przyglądała. Zwróciłam na to uwagę bo recepcja powinna być wizytówką firmy,a to było po prostu chamskie .
Sama rozmowa kwalifikacyjna była standardowa,pytanie o doświadczenie itp.
12
koko 2016-12-23 07:43
Ktoś podpowie ile wyciąga manager średniego szczebla w tej firmie ? Jakie dodatkowe benefity dają ? Jest ogłoszenie na Facility Managera, ale po tych opiniach tutaj sama nie wiem czy aplikować....
Promot 2017-01-20 17:50
Czy Capita robi obecnie jakieś rekrutacje? Szukam dobrej firmy i dostałem namiar na nich. Co sądzicie?
Prawilny 2017-02-04 16:25
Ziomki byłem tak było [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co miesiąc pensja na czas i nawet netto wiecej niz jest minimalna brutto. Wczesniej bylem cieciem na parkingu i pracowalem 12h i polowa mniej. polecam
1
sdfghjk 2017-02-06 10:18
Cześć 'agee'. Sama prawda jeśli chodzi o zachowanie recepcjonistek, zwłaszcza takiej jednej blondyny z końskim ogonem (i twarzą, a co!). Możliwe, że to akurat mnie tak wtedy potraktowała. Właśnie taką scenę pamiętam.
2
Jasio 2017-02-07 23:26
Jak firma dobra to nie ma nowych ofert pracy bo ludzie nie odchodzą!!A szkoda bo bardzo bym chciała się dostać
Sams 2017-02-23 16:24
A Capita robi background check?
Mela 2017-02-24 08:59
Bardzo sie ciszę, że tu pracuję, jest super oby tak dalej.
Aneta 2017-03-01 09:14
@jasio obecnie Capita Group prowadzi wiele rekrutacji na różne stanowiska. Sprawdź teraz oferty pracy. Może znajdziesz ofertę odpowiednią dla Ciebie!
@Mela długo już pracujesz w firmie? Mogłabyś opowiedzieć jak wyglądał proces rekrutacji?
capec 2017-03-20 14:45
pracowalam w capicie 2,5 roku w tym samym zespole od poczatku do konca. niestety przez ostatni rok bylo coraz gorzej. podwyzek nie ma a jak juz to trzeba sie o nie po prostu bic. na awans nie ma mowy bo przyjezdza ktos z tzw UK i zajmuje stanowisko. Kazdy prawie kto mial cos do zaoferowania juz tam nie pracuje bo firma ta doprowadza sama cie do takiego momentu ze przez szacunek dla wlasnej osoby odchodzisz. Moj menadzer nie mial nawet licencjatu wiec jaki pan taki kram. dla studentow z pierwszego roku ok
zeby na mieszkanie bylo
3
Aneta 2017-03-20 14:52
@capec rozumiem, że obecnie nie pracujesz już w firmie. A co możesz powiedzieć na temat na temat możliwości rozwoju oferowanych przez Capita Group?
ZITARIX 2017-03-24 18:40
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć na czym polega stanowisko Investor Relations Assistant Analyst? Chodzi mi o to co głównie tam się robi i jakiego można spodziewać się wynagrodzenia.
Z góry dziękuję za pomoc
3
Marcin Niedziela 2017-03-28 11:03
Witam,

W naszym projekcie zajmujemy się głównie analizą rejestrów akcjonariuszy dla spółek notowanych na giełdzie w Londynie (czasem też jednocześnie na innych parkietach). W dużym uproszczeniu chodzi o wykazanie kto kupuje/sprzedaje/pożycza akcje firmy w danej perspektywie czasowej, np. w ciągu miesiąca. Pózniej na podstawie naszych analiz oraz danych z innych zrodeł np. obligatoryjnych dla firm notownaych na giełdzie publicznych ogłoszeń lub danych dotyczących konkurentów, przygotowujemy dla naszych klientów różnego rodzaju raporty. Nasza baza klientów składa się obecnie z około 250 firm, od gigantów z FTSE 100 po drobne firmy notowane na AIM.

Do naszego projektu poszukujemy ludzi potrafiących pracować zadaniowo, chętnych do nauki, mających wysokie umiejętności analityczne. Duży nacisk kładziemy też na obsługe Excela (podstawy VBA czy różnego rodzaju funkcje).

Poza rozwojem związanym z codzienną pracą, staramy sie inwestować w podnoszenie kwalifikacji naszych pracowników. Przewidziane są dobrze rozpoznawalne w krajach anglosaskich egzaminy w celu uzyskania certyfikatów dotyczących szeroko pojętych rynków finansowych. Dodatkowo, jeżeli ktoś przejawia duże zainteresowanie i chce pogłębiać swoje umiejętności w środowisku Excel, staramy się aby miał szansę je rozwijać poprzez udział w wewnętrznych i zewnętrznych kursach tematycznych.

Kwestie wynagrodzenia pozwalamy sobie dyskutować indywidualnie na ostatnim etapie rekrutacji z każdym kandydatem indywidualnie.

Zachęcamy do skaładnia podań o pracę w naszym projekcie. Zapewniamy że każda aplikacja zostanie przez nas przeanalizowana.

Pozdrawiam,
Marcin Niedziela
Investor Relations Team Leader
Financials & Brokers Sector
3
CiąglePracuje 2017-03-31 17:19
Firma homofobiczna i szowinistyczna. Fatalny przepływ informacji. Teamleaderzy nie reagują na zgłaszany problem.
1
ZITARIX 2017-04-01 10:51
Na całym świecie nikt nie ma problemu z podawaniem widełek zarobków, a w Polsce ma każdy. Zarobki na świecie w Capicie są dostępne na Glassdorze bez najmniejszego problemu, ale oczywiście tutaj jest to wielka tajemnica. Co Wam tak bardzo szkodzi podać proponowane zarobki?
8
Aneta 2017-04-03 09:02
@CiąglePracuje co sprawia, że tak odbierasz w firmę? Czy masz na myśli konkretne sytuacje? Zachowania, o których wspomniałeś warto zgłaszać, jeśli nie do teamleadera, to choćby do działu HR.
Tim 2017-04-11 12:15
Dział HR nie reaguje na zgłaszane sytuacje. Wielokrotnie się spotkałem, że osoby odchodzące z firmy z powodów nietolerancji, zgłaszały sytuacje w których pracownicy obrażali bezkarnie innych. Mimo zapewnień sprawa nigdy nie została nawet pozornie rozpatrzona.
1
Aneta 2017-04-11 12:25
@Tim rozumiem, że sprawy te skończyły się na dziale HR i nie zostały zgłoszone dalej? Co według Ciebie warto w firmie zmienić, by pracowało się lepiej?
1
anonim 2017-04-12 15:44
Witajcie, chciałbym zapytać po jakim czasie od rozmowy telefonicznej mogę się spodziewać zaproszenia na testy (3 etap rekrutacji) ?
Tadzik 2017-04-20 22:51
Czy Capita Group ma jakieś nowe oferty pracy, to fajna firma.
1
junior coś tam coś tam 2017-04-21 14:51
Hej, byłam w Capicie na okresowym projekcie, umowa nieprzedłużona, no trudno, rekrutowałam się na inny projekt. Na pożegnaniu wszystko cacy, pytają się co warto pozmieniać w firmie itp. Papierki dostałam, tylko potem przez 3 tygodnie nie umieją dać odpowiedzi, jaki wynik mojej rozmowy kwalifikacyjnej, Co dzwoniłam to podawali mi kolejny termin, w którym się ze mną skontaktują. Nie fajnie, więcej nie odwiedzę i nie polecam.
Aneta 2017-04-21 15:03
@junior coś tam coś tam możesz coś więcej opowiedzieć o swoich doświadczeniach w firmie? Rozumiem, że jeśli chodzi o termin nowej rozmowy, firma nie zachowała się do końca profesjonalnie. Piszesz, że przy pożegnaniu pytano Cię o to co warto w firmie zmienić. Mogłabyś też tutaj powiedzieć coś na ten temat?
junior coś tam coś tam 2017-04-27 15:13
Jeśli chodzi o zmiany w Capicie to tylko zasugerowałam, żeby wprowadzić zmiany na niepełny etat, dla studentów ostatnich lat, czy matek z dziećmi. Więcej nie trzeba, system 8 godzin pracy w tym pół godziny przerwy jest bardzo komfortowy. Jak na moje kwalifikacje to na zarobki, warunki pracy i umowę nie mogę się skarżyć.
Ja 2017-04-30 14:06
Podpisuję się pod tym obiema rękami
Patryk 2017-05-03 14:15
Capita Group to firma inwestujące w nowoczesne technologie, świetne perspektywy dające poczucie stabilności i pracy dla pracowników. Sądzę, że niestety nie wszyscy mogą tu pracować, dla ambitnych jest miejsce.
1
Pawel 2017-05-12 13:31
Lepiej CV wysyłać bezpośrednio na maila podanego w ofercie pracy, czy może przez stronkę Capity i formularz pod przyciskiem 'złóż wniosek' ?
Pawel 2017-05-12 13:32
Lepiej CV wysyłać bezpośrednio na maila podanego w ofercie pracy, czy może przez stronkę Capity i formularz pod przyciskiem 'złóż wniosek' ?
Promot 2017-05-14 13:22
Złożyłam cv do firmy i po lekturze wpisów jestem spokojna o swoją decyzję. Lubię w życiu wyzwania a praca zgodna z moimi zainteresowaniami dla mnie przyjemnością.
Aneta 2017-05-30 13:58
@Promot jeśli zostaniesz zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną to bardzo chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak przebiegała oraz jak wygląda proces rekrutacyjny do Capita Group. Takie informacje mogą być pomocne dla osób, które właśnie czekają na rozmowę kwalifikacyjną do firmy.
Woźny 2017-06-06 14:36
Niestety mało poważna firma. Najpierw dzwonią z anonimowego numeru, umawiają się na rozmowę po czym brak odpowiedzi.
1
Kola 2017-06-06 20:18
@Woźny Może nie wszystkich potrzebują do pracy.?
1
Rafał M. 2017-06-12 22:20
Wizytówką każdej firmy jest pierwszy kontakt i bez znaczenia pozostaje fakt czy dotyczy on klienta, prezesa czy sprzątaczki. Tak przynajmniej się nauczyłem przez ostatnie 20 lat pracy. Znane mi są różne absurdy pracy działu HR ale to co mnie spotkało jest dla mnie co najmniej zaskakujące. Nie jestem świeżakiem i kilka procesów rekrutacyjnych w życiu zdążyłem przejść. Otóż niecały miesiąc temu złożyłem aplikację na PM'a. Minęły 3 tygodnie i cisza, znaczy mój profil najprawdopodobniej nie wpisuje się w wymagania firmy. Normalna sprawa, odhaczam pudło, może następnym razem. W czwartym tygodniu w drodze do pracy o 8.15 rano otrzymuję telefon z numeru prywatnego (można powiedzieć, że nieistotny szczegół). Standardowo Pani Rekruter się przedstawia, z jakiej firmy dzwoni, jakiej oferty dotyczy kontakt i czy mam czas na rozmowę. Zgodnie z prawdą odpowiadam, że jestem w drodze więc niezbyt to zręczne ale za godzinkę jak najbardziej, dotrę do pracy, przycupnę w jakiejś salce i proszę bardzo. Po drugiej stronie słuchawki zdziwienie z nutką oburzenia. Jak to, przecież byliśmy umówieni na rozmowę na dzisiaj na 8.15. SIC!. No cóż, wszyscy jesteśmy ludźmi, błędy się zdarzają a bałagan jest immanentną cechą dużych organizacji.Próbuję zatem rozładować atmosferę uśmiechem, że zaszło nieporozumienie a tego typu ustalenia raczej staram się zachowywać w pamięci. Aplikację składałem miesiąc temu i od tego czasu nie było ze strony firmy kontaktu. Pani Rekruter zapytała czy jestem nadal zainteresowany na co odparłem, że wstępnie tak; w takim razie zadzwoni za godzinę o 9.15 i porozmawiamy szacunkowo około 20 minut. Po dotarciu do pracy zarezerwowałem sobie czas do 9.50 i... cisza. Zero kontaktu.Przekaz dla mnie absolutnie jasny i zdanie na temat firmy ugruntowane.
Szanowna Pani Rekruterko, zachowanie absolutnie poniżej standardów obowiązujących w świecie biznesu. Jeśli firma chce przyciągnąć specjalistę, to powinna się zachowywać profesjonalnie. Jeśli natomiast nie jest to jej intencją to nie powinna mi zawracać głowy. Szkoda naszego cennego czasu. Kwestie komunikacji są kluczowe dla wizerunku i wzajemnego szacunku.
5
Rafał M. 2017-06-12 22:21
Wizytówką każdej firmy jest pierwszy kontakt i bez znaczenia pozostaje fakt czy dotyczy on klienta, prezesa czy sprzątaczki. Tak przynajmniej się nauczyłem przez ostatnie 20 lat pracy. Znane mi są różne absurdy pracy działu HR ale to co mnie spotkało jest dla mnie co najmniej zaskakujące. Nie jestem świeżakiem i kilka procesów rekrutacyjnych w życiu zdążyłem przejść. Otóż niecały miesiąc temu złożyłem aplikację na PM'a. Minęły 3 tygodnie i cisza, znaczy mój profil najprawdopodobniej nie wpisuje się w wymagania firmy. Normalna sprawa, odhaczam pudło, może następnym razem. W czwartym tygodniu w drodze do pracy o 8.15 rano otrzymuję telefon z numeru prywatnego (można powiedzieć, że nieistotny szczegół). Standardowo Pani Rekruter się przedstawia, z jakiej firmy dzwoni, jakiej oferty dotyczy kontakt i czy mam czas na rozmowę. Zgodnie z prawdą odpowiadam, że jestem w drodze więc niezbyt to zręczne ale za godzinkę jak najbardziej, dotrę do pracy, przycupnę w jakiejś salce i proszę bardzo. Po drugiej stronie słuchawki zdziwienie z nutką oburzenia. Jak to, przecież byliśmy umówieni na rozmowę na dzisiaj na 8.15. SIC!. No cóż, wszyscy jesteśmy ludźmi, błędy się zdarzają a bałagan jest immanentną cechą dużych organizacji.Próbuję zatem rozładować atmosferę uśmiechem, że zaszło nieporozumienie a tego typu ustalenia raczej staram się zachowywać w pamięci. Aplikację składałem miesiąc temu i od tego czasu nie było ze strony firmy kontaktu. Pani Rekruter zapytała czy jestem nadal zainteresowany na co odparłem, że wstępnie tak; w takim razie zadzwoni za godzinę o 9.15 i porozmawiamy szacunkowo około 20 minut. Po dotarciu do pracy zarezerwowałem sobie czas do 9.50 i... cisza. Zero kontaktu.Przekaz dla mnie absolutnie jasny i zdanie na temat firmy ugruntowane.
Szanowna Pani Rekruterko, zachowanie absolutnie poniżej standardów obowiązujących w świecie biznesu. Jeśli firma chce przyciągnąć specjalistę, to powinna się zachowywać profesjonalnie. Jeśli natomiast nie jest to jej intencją to nie powinna mi zawracać głowy. Szkoda naszego cennego czasu. Kwestie komunikacji są kluczowe dla wizerunku i wzajemnego szacunku.
Oluś 2017-06-16 18:19
Nawet najlepsi czasami popełniają błędy, nie oceniajmy firmy tak szybko.
2
Anonim 2017-06-21 18:26
Co robi się na stanowisku Junior Accountant? Jakie są obowiązki?
Capitamr 2017-06-21 19:33
Bedziesz zaczynal prace na tym stanowisku ?
2
Piotr 2017-06-21 23:17
Capita Group to lider w dążeniu do wdrażania cyfrowych procesów komunikacji. To nowoczesna firma z dużym potencjałem. Widzę, że mają długa listę ofert pracy, pewnie coś nowego gdyż bez powodu nikt nie zatrudnia.
SAP Monster 2017-06-22 22:18
Hej Billy,

Skoro piszesz, że po zrobieniu testów nikt się nie odezwał, to skąd wiesz jaka stawka i ścieżka kariery?
SAP Monster 2017-06-22 22:18
Hej Billy,

Skoro piszesz, że po zrobieniu testów nikt się nie odezwał, to skąd wiesz jaka stawka i ścieżka kariery?
Tomasz 2017-06-25 11:17
Capita Group to fajna firma i cieszę się , że tu pracuję.
Aneta 2017-06-26 14:15
@Tomasz co sprawia, że cieszysz się z możliwości pracy w Capita Group? Co uważasz za plusy pracy w firmie? Dodatkowe informacje mogą być istotne dla osób, które zastanawiają się nad dołączeniem do firmy i trafiły na ten wątek szukając odpowiedzi na swoje pytania.
Ola 2017-07-20 19:55
Zdecydowanie nie polecam, o ile na początku atmosfera pracy była wspaniała tak po zmianie menadżerstwa i to siadło. Jeden wielki chaos w procesach, pupilkami team leaderów zostają osoby, które po prostu umieją się dobrze ustawić, a pół dnia spędzają przeglądając internet pozostali jak posiedzą na kawie dłużej niż 5 min to już mają zwracana uwagę. Jeden z menadżerów ma w stylu rzucać świńskimi żarcikami, które są niesmaczne. Zatrudnij się na stanowisko junior accountant, a gwarantuje Ci, że zapomnisz co to jest księgowość.
Ola 2017-07-20 19:57
Zdecydowanie nie polecam, o ile na początku atmosfera pracy była wspaniała tak po zmianie menadżerstwa i to siadło. Jeden wielki chaos w procesach, pupilkami team leaderów zostają osoby, które po prostu umieją się dobrze ustawić, a pół dnia spędzają przeglądając internet pozostali jak posiedzą na kawie dłużej niż 5 min to już mają zwracana uwagę. Jeden z menadżerów ma w stylu rzucać świńskimi żarcikami, które są niesmaczne. Zatrudnij się na stanowisko junior accountant, a gwarantuje Ci, że zapomnisz co to jest księgowość.
adelka 2017-07-21 11:33
Czy możesz trochę rozwinąć tę kwestię : " Zatrudnij się na stanowisko junior accountant, a gwarantuje Ci, że zapomnisz co to jest księgowość." Biorę udział w rekrutacji na to stanowisko i byłoby to dla mnie ważną informacją. Dziękuję!
Ola 2017-07-22 02:09
Jako junior accountant będziesz wykonywać pracę transakcyjna tzn będziesz tworzyć faktury -
przepisywać do systemu z plików jakie przesłała Anglia, przesuwać czas pracy pracowników, tworzyć zamówienia itp. Jest to praca na stanowisko administratora, ale łatwiej jest kogoś znaleźć jak się da w nazwie accountant.
adelka 2017-07-22 23:53
Dziękuję za informację. Czy mógłbyś jeszcze napisać w jakim dziale pracowałaś? Ja aplikowałam na GL/RtR.
Przemo 2017-07-24 09:14
Czy Capita Group ma jakieś nowe oferty? Dobra firma i mam zamiar aplikować . Poczytałem opinie ale tu niewiele skorzystałem bo jak zwykle wylewacie swoje żale .
Zostaw swoją opinię o Capita Group - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Capita Group