logo Capita Group

Capita Group

Kraków

Opinie o Capita Group

bolo_z_długim 2015-12-17 21:45
żałosne że kadra pisze na tym forum takie i inne peany - capita to dno, płacą nie adekwatnie do umiejętności i nie liczą się wcale z pracownikami zdala od takich firm
7
bubal 2015-12-27 16:27
"nawet dają umowę"? - Brakuje chyba tylko tego, żeby przestali dawać ludziom umowy... Jeżeli macie jakąś inną opcję, to radzę omijąć tę firmę z daleka. Zarobki nieadekwatne do obowiązków, brak szacunku dla pracownika.
11
Ela bez Przyjaciela 2015-12-30 16:36
Jaja sobie robisz? Przecież w korporacjach umowa o pracę to norma, nikt o tym nie pisze, bo przecież to oczywistość. Po co ktoś znający francuski ma pójść do Capity skoro w Capgemini, UBS albo HSBC zapłacą mu za ten francuski 2 razy więcej. I jeszcze u konkurencji ma pewność, że nie spotkają go zwolnienia grupowe.
10
Oreo 2016-01-01 13:58
A ty wróżka jesteś, czy pracownik capitowskich HR-ów? W takim razie, proszę wymień, które krakowskie korporacje nie dają umów o pracę.
8
bubal 2016-01-01 20:49
Czyżby pracownicy HR próbowali ratować wizerunek tej firmy? "Bardzo duże wynagrodzenia" ? :O Czy już nikt nie chce tam pracować i stąd te posty pełne zechęty?
7
Lex Lege 2016-01-04 21:42
W dziale prawnym (zanim go nie rozwiązali) płacili od 1600 zł do 2300 zł netto. Większość narzekała na zarobki :)
10
bubal 2016-01-06 11:57
Temat wynagrodzeń był już poruszany na poprzednich stronach. Zresztą widzę, że ktoś już odpowiedział. Osobiście uważam, że 2300 to nienajgorzej(na początek), jednak 1600 to bardzo skromna wypłata... Pytanie ile osób rzeczywiście miało te 2300? Sprawiedliwie jest też dodać, że rzeczywiście, kiedy ta firma wchodziła na rynek krakowski 3 lata temu słyszało się na jej temat dobre opinie.
1
Crap it A ! 2016-03-22 14:08
Na Pracuj.pl ogłoszenie, że szukają Legal Assistant, ludzie wysyłają cv, a i tak znowu nikogo nie zatrudnią. Nie ma to jak kreacja wizerunku w sieci.
8
bluebel 2016-03-28 18:21
No dają dodatki, jak zapłacisz 25 zł to dostaniesz multisporta. Przez półtora roku pracy tam nikt z mojego zespołu, w tym ja nie otrzymał premii.

Żeby nie skłamać, rok temu z okazji Bożego narodzenia dawali każdemu pracownikowi ciastko z piernika.
4
Belcanto 2016-03-31 10:20
Jak w ramach premii Capita daje tylko jedno ciastko rocznie z okazji świąt, to nie bardzo jest co spalać na tej siłowni. Wtedy nawet wydatek 25 zł miesięcznie to dużo. A za pensję rzędu 1 600 zł na rękę miesięcznie to nie zaszalejesz ze słodyczami. Więc ten multisport to marny deal.
7
cgoq 2016-05-16 12:56
Jakie zarobki z samym angielskim? Opłaca się w ogóle wyslac cv?
4
rych 2016-05-16 13:44
Omijajcie tego pracodawcę z daleka! Pracowałem w kilku firmach, małych i dużych, ale takiego braku szacunku dla człowieka nie widziałem nigdzie. Kadra zarządzająca prezentuje żałosny poziom, organizacja żadna. Ścieżki kariery, szkolenia, rozwój - czysta fikcja. Aż dziwne, że wśród tak dużej konkurencji na rynku pracodawców tej branży, ta firma jeszcze się utrzymuje. Zakładam, że trafiają tam tylko tacy, którzy wcześniej nic o nich nie słyszeli...
12
qwer 2016-06-01 13:27
Większość negatywnych opinii to pewnie od ludzi zwolnionych albo bez przedłużenia umowy,wiadomo,ale to już taki standard.
1
stomko 2016-06-17 02:27
Do firm które nie płacą na czas i nie oferują umowy przychodzi Państwowa Inspekcja Pracy :)
Więc nie ma się czym chwalić.
6
stomko 2016-06-20 23:56
Sugerujesz, że krakowska Państwowa Inspekcja Pracy jest przekupna? Masz na to jakieś dowody?
3
eh 2016-06-22 10:44
Bardzo nieprofesjonalnie prowadzony proces rekrutacji. Chaos i balagan, zmienianie terminow rozmowy.Pani rekruterka sprawiala wrazenie jakby nie rozumiala cos sie do niej mowi. I oczywiscie brak informacji zwrotnej. Jezeli marnujecie czyjs czas to wypadalaby przynajmniej poinformowac o wyniku rekrutacji.
4
stomko 2016-06-22 15:39
Czyli konkretów żadnych, tylko same teorie spiskowe, że ktoś tam kiedyś komuś coś...
Wychodzi na to, że firma nie ma nic do zaoferowania poza marnymi groszami, za to wypłacanymi w terminie ;)
3
hmm 2016-06-23 17:26
Pisał ktoś może u nich test z gramatyki z angielskiego? możecie powiedzieć jak wygląda ostatni etap rekturacji?
pmelcia 2016-07-05 22:02
Skąd wiesz czy jest tego warte?
1
Team Leader 2016-07-09 16:02
Tak, wiadomo. Żadnych podwyżek nie ma, nie było i nie będzie. Nawet tych "inflacyjnych".
6
Stan 2016-07-10 21:04
Jakby firma przedłużała umowę zgodnie z pierwotnymi założeniami to nikt by się nie żalił, a tak są górnolotne założenia i mydlenie oczu jakie to długodystansowe projekty czekają ludzi.
6
mike 2016-07-10 21:39
No właśnie team leaderzy są z wewnątrz i zaczynali jako szeregowi pracownicy/ Stają się leaderami nie mając doświadczenia w zarządzaniu ludźmi albo przechodzą z jakichś pseudo firm. Zespół team leaderów to najsłabsze ogniwo tej firmy.
7
laspalmas 2016-08-25 09:26
Jesli czytaja to Panie rekruterki z Capity to polecam troche wiecej profesjonalizmu!
Nie dzwoni sie do kandydata z zaproszeniem na rozmowe na dzien nastepny najlepiej, po czym nigdy wiecej sie nie oddzwania ! Rozumiem, ze pewnie nie wpasowalam sie w widelki finansowe, ale taka informacje mozna by kandydatowi podac!
Pani zadzwonila do mnie jedngo dnia i od razu zaczela o tego ze chcasie spotkac najlepiej jutro, natychmiast a jesli nie to kiedy moge po weekendzie. oczywiscie powiedzialam ze sie dostosuje i postaram sie byc nastepnego dnia. Pani obiecala ze potwierdzi termin i oddzwoni a na sam koniec rozmowy zapytala o oczekiwania finanssowe. Podalami i nie uzyskalam zadnego komentarza wiec przyjelam ze jest ok. Pani oddzwonila po kilkunastu minutach i poinformowala mnie ze nastepnego dnia jednak nie da rady (a ze poprzednio nalegala to juz w obecnej pracy ustawilam sobie dzien inaczej...) ze po weekendzie ale to ona jeszcze zadzwoni jak bedzie znala terminy. Nie zadzwonila wiecej...
Malo to profesjonalne drogie Capitowe HRy....
8
AmerykańskiNightmare 2016-09-08 09:12
Jak nie awansujesz, to znaczy, że nie chcesz i nie pracujesz wystarczająco ciężko, więc do roboty <slap!>!
Hehe 2016-09-08 09:19
Zabawnie brzmi ubieranie sformułowania "naprawdę godziwe warunki" jako wyjątkowy atut firmy czy wręcz coś ponad standard. Przypomina mi to pewne ogłoszenie, w którym pracodawca oferował... uwaga... werble... "wynagrodzenie"! Miło z jego strony, prawda?
2
ABZ 2016-09-08 20:08
Hehe, ale czy wiesz, że jak się nie napisze "wynagrodzenie", tylko np. "etat w pełnym, wymiarze godzin", to niektórzy trollują w komentarzach, że firma na pewno nie płaci??? Smutna prawda...
gpw 2016-09-09 11:38
Godziwe warunki to 1800 zł netto
1
XXX 2016-09-17 16:38
capita daje standardowo na start 3000 brutto:) moja znajoma pracuje i ja też:)
żadna ceniąca sie korpo nie daje poniżej 3000 brutto
W Lufthansie proponowali 1950 na rekę, International Paper na staż ok 2000 na reke
UBS staż około 2100 na rekę.
są dodatki językowe!
zenek 2016-09-18 16:20
Hehe, usunęli mój post o tym, że team leaderzy upokarzają czasami pracowników..chyba liczba chętnych na rekrutację się zmniejszyła
5
tralalala 2016-10-06 21:10
kiedyś miałam tą nieprzyjemność pracować w tej śmiesznej firemce, zwykli, szeregowi, podrzędni pracownicy nagle stali się team leaderami, bez żadnych kompetencji i doświadczenia, najgorzej wspominam tą małą grubą flądre, która się panoszyła jakby była szefem wszystkich szefów, na szczęście szybko poszła na zwolnienie i tutaj anegdotka - miała męża i zrobiła sobie dzieciaka z kolegą z firmy - koniec anegdotki, wtedy już było źle, a z biegiem czasu robiło się jeszcze gorzej, wszędzie panował haos, zamykali projekty, tworzyli nowe, przychodziły dziesiątki nowych osób i tak samo szybko odchodziły. SZKODA ŻYCIA NA CAPITE.
3
gramofonomanka 2016-10-11 18:39
@rob2 to nie do konca jest tak jak piszesz, nikt z doświadczeniem nie godzil się na współpracę z nimi na warunkach jakie proponowali, mowa tu oczywiście o stronie finansowej, dlatego obsadzali wyższe stanowiska pracownikami niższego szczebla, tamci z kolei myśleli, że złapali przysłowiowego byka za rogi, bo trafili do firmy od razu po studiach i nie mieli pojęcia, jakie są stawki na podobnych stanowiskach w innych firmach.
@tralalala odnosząc się do Twojego wpisu, doskonale wiem o kim mówisz i pamiętam, że takowa osoba była w ciąży, nie sądziłam jednak, że wykreciła taki numer :-) w tej capicie jak w telenoweli :-) jestem bardzo ciekawa jak teraz wygląda życie capity od srodka ;-)
1
SJP 2016-10-13 16:51
Chaos pisze się przez „ch”, ot co.
ja 2016-10-18 19:26
I co z tą brzuchatą?? :-D Ktos cos wiecej wie? ;-D. @ania Sytuacja dzieje sie w kapuczy wiec dotyczy kapuczy ;-)
przemko 2016-10-18 19:28
@ja ale wiesz, że to nie jest portal plotkarski? Tak się tyko upewniam :) Może ktoś mi napisać, czy Capita Group będzie rekrutowała jeszcze w tym roku nowych pracowników? Zależy mi na szybkiej odpowiedzi i pewnej iforomacji, zależy mi na nowym i lepszym zatrudnieniu
1
undula 2016-11-04 01:02
w Capicie pracuję ponad pół roku. Nie wiem, jakim kretynem trzeba być, żeby zostać zwolnionym. Zasadę mają taką, że jak już zatrudnili (o co nie trudno), trzeba się postarać, żeby im się odwidziało. Kasa to min. 3 tys brutto na start (po stricte humanistycznych studiach, takich jak moje i tylko z angielskim), ścieżka awansu istnieje, skoro większość team leaderów to "swoi" ludzie. Czasem jak widzę, kto zostaje team leaderem albo specjalistą, trafia mnie szlag, bo bywają to osoby naprawdę beznadziejne, ale z kompetencjami pewnie różnie bywa, moja szefowa była świetna.
Nie wiem, czy ktoś jeszcze pracuje na słuchawkach, skoro zamknęli CTI.
O grupowych zwolnieniach nie słyszałam.
Generalnie źle nie jest, ale to typowa korporacja ze wszystkimi swoimi wadami i zaletami.
W niektórych projektach dni pracy dostosowane są do Wielkiej Brytanii (8 świąt vs nasze 13), więc trzeba się nastawić na pracujący 1 listopad czy 3 maj.
1
Billy 2016-11-04 19:26
Totalnie niepoważna korpo, nieprofesjonalizm i taniość.
Wrzucają ogłoszenia, piszą maile, zapraszają na test ang. (Który w 90% innych korpo zwykle dostaje się mailem i robi on-line)
Po zrobieniu testu na miejscu kontakt się urywa, dzwoniłem, pisałem maile ale nikogo to nie interesuje.
Szkoda czasu, zarobki na najniższym poziomie, brak ścieżek rozwoju.
2
Kraków 2016-11-25 14:22
Jest tu ktoś na wyższym stanowisku?

Widzę że bez problemu firma oferuje 5 cyfrowe zarobki więc przynajmniej ta kwestia jest ok
1
agee 2016-12-17 15:45
Byłam tam na rozmowie i się dostałam,w porządku atmosfera,póki co jestem zadowolona.
Ale już na rozmowie kwalifikacyjnej gdy czekałam aż ktoś przyjdzie zwróciłam uwagę na zachowanie dziewczyn pracujących na recepcji,to jakieś nieporozumienie - siedziałam tam z 15 min,w tym czasie one cały czas bawiły się telefonami,gdy jakiś pracownik podszedł zapytać o coś jedna ofukneła coś niegrzecznie,a druga stwierdziła,że są aktualnie zajęte,gdy odszedł zaczeły się śmiać z tego kogoś,chwilę potem ktoś zadzwonił z jakąś sprawą - też ten sam niegrzeczny ton w stylu "jak ktoś może dzwonić i im przeszkadzać" byłam tym dość skonsternowana,obok mnie siedziała też inna osoba chyba czekająca na rozmowe też się temu przyglądała. Zwróciłam na to uwagę bo recepcja powinna być wizytówką firmy,a to było po prostu chamskie .
Sama rozmowa kwalifikacyjna była standardowa,pytanie o doświadczenie itp.
7
koko 2016-12-23 07:43
Ktoś podpowie ile wyciąga manager średniego szczebla w tej firmie ? Jakie dodatkowe benefity dają ? Jest ogłoszenie na Facility Managera, ale po tych opiniach tutaj sama nie wiem czy aplikować....
Promot 2017-01-20 17:50
Czy Capita robi obecnie jakieś rekrutacje? Szukam dobrej firmy i dostałem namiar na nich. Co sądzicie?
Prawilny 2017-02-04 16:25
Ziomki byłem tak było [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co miesiąc pensja na czas i nawet netto wiecej niz jest minimalna brutto. Wczesniej bylem cieciem na parkingu i pracowalem 12h i polowa mniej. polecam
1
sdfghjk 2017-02-06 10:18
Cześć 'agee'. Sama prawda jeśli chodzi o zachowanie recepcjonistek, zwłaszcza takiej jednej blondyny z końskim ogonem (i twarzą, a co!). Możliwe, że to akurat mnie tak wtedy potraktowała. Właśnie taką scenę pamiętam.
1
Jasio 2017-02-07 23:26
Jak firma dobra to nie ma nowych ofert pracy bo ludzie nie odchodzą!!A szkoda bo bardzo bym chciała się dostać
Sams 2017-02-23 16:24
A Capita robi background check?
Mela 2017-02-24 08:59
Bardzo sie ciszę, że tu pracuję, jest super oby tak dalej.
Aneta 2017-03-01 09:14
@jasio obecnie Capita Group prowadzi wiele rekrutacji na różne stanowiska. Sprawdź teraz oferty pracy. Może znajdziesz ofertę odpowiednią dla Ciebie!
@Mela długo już pracujesz w firmie? Mogłabyś opowiedzieć jak wyglądał proces rekrutacji?
capec 2017-03-20 14:45
pracowalam w capicie 2,5 roku w tym samym zespole od poczatku do konca. niestety przez ostatni rok bylo coraz gorzej. podwyzek nie ma a jak juz to trzeba sie o nie po prostu bic. na awans nie ma mowy bo przyjezdza ktos z tzw UK i zajmuje stanowisko. Kazdy prawie kto mial cos do zaoferowania juz tam nie pracuje bo firma ta doprowadza sama cie do takiego momentu ze przez szacunek dla wlasnej osoby odchodzisz. Moj menadzer nie mial nawet licencjatu wiec jaki pan taki kram. dla studentow z pierwszego roku ok
zeby na mieszkanie bylo
Aneta 2017-03-20 14:52
@capec rozumiem, że obecnie nie pracujesz już w firmie. A co możesz powiedzieć na temat na temat możliwości rozwoju oferowanych przez Capita Group?
ZITARIX 2017-03-24 18:40
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć na czym polega stanowisko Investor Relations Assistant Analyst? Chodzi mi o to co głównie tam się robi i jakiego można spodziewać się wynagrodzenia.
Z góry dziękuję za pomoc
2
Marcin Niedziela 2017-03-28 11:03
Witam,

W naszym projekcie zajmujemy się głównie analizą rejestrów akcjonariuszy dla spółek notowanych na giełdzie w Londynie (czasem też jednocześnie na innych parkietach). W dużym uproszczeniu chodzi o wykazanie kto kupuje/sprzedaje/pożycza akcje firmy w danej perspektywie czasowej, np. w ciągu miesiąca. Pózniej na podstawie naszych analiz oraz danych z innych zrodeł np. obligatoryjnych dla firm notownaych na giełdzie publicznych ogłoszeń lub danych dotyczących konkurentów, przygotowujemy dla naszych klientów różnego rodzaju raporty. Nasza baza klientów składa się obecnie z około 250 firm, od gigantów z FTSE 100 po drobne firmy notowane na AIM.

Do naszego projektu poszukujemy ludzi potrafiących pracować zadaniowo, chętnych do nauki, mających wysokie umiejętności analityczne. Duży nacisk kładziemy też na obsługe Excela (podstawy VBA czy różnego rodzaju funkcje).

Poza rozwojem związanym z codzienną pracą, staramy sie inwestować w podnoszenie kwalifikacji naszych pracowników. Przewidziane są dobrze rozpoznawalne w krajach anglosaskich egzaminy w celu uzyskania certyfikatów dotyczących szeroko pojętych rynków finansowych. Dodatkowo, jeżeli ktoś przejawia duże zainteresowanie i chce pogłębiać swoje umiejętności w środowisku Excel, staramy się aby miał szansę je rozwijać poprzez udział w wewnętrznych i zewnętrznych kursach tematycznych.

Kwestie wynagrodzenia pozwalamy sobie dyskutować indywidualnie na ostatnim etapie rekrutacji z każdym kandydatem indywidualnie.

Zachęcamy do skaładnia podań o pracę w naszym projekcie. Zapewniamy że każda aplikacja zostanie przez nas przeanalizowana.

Pozdrawiam,
Marcin Niedziela
Investor Relations Team Leader
Financials & Brokers Sector
Zostaw swoją opinię o Capita Group - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Capita Group