logo Capita Group

Capita Group

Kraków

Opinie o Capita Group

adelka 2017-07-21 11:33
Czy możesz trochę rozwinąć tę kwestię : " Zatrudnij się na stanowisko junior accountant, a gwarantuje Ci, że zapomnisz co to jest księgowość." Biorę udział w rekrutacji na to stanowisko i byłoby to dla mnie ważną informacją. Dziękuję!
Ola 2017-07-22 02:09
Jako junior accountant będziesz wykonywać pracę transakcyjna tzn będziesz tworzyć faktury -
przepisywać do systemu z plików jakie przesłała Anglia, przesuwać czas pracy pracowników, tworzyć zamówienia itp. Jest to praca na stanowisko administratora, ale łatwiej jest kogoś znaleźć jak się da w nazwie accountant.
adelka 2017-07-22 23:53
Dziękuję za informację. Czy mógłbyś jeszcze napisać w jakim dziale pracowałaś? Ja aplikowałam na GL/RtR.
Przemo 2017-07-24 09:14
Czy Capita Group ma jakieś nowe oferty? Dobra firma i mam zamiar aplikować . Poczytałem opinie ale tu niewiele skorzystałem bo jak zwykle wylewacie swoje żale .
Darky 2017-07-25 22:35
Hej, jak wygladaja godziny pracy w tej firmie?
Ja 2017-07-26 22:42
Sztywne godziny pracy, 9-17 dla całej capity
Drogi 2017-07-28 14:10
Ja mam pytanie i byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź.
W poniedziałek zadzwoniła do mnie rekruterka, która przeprowadziła ze mną krótki wywiad o moje doświadczenie i chęć rozwoju w danej branży ( cała rozmowa była po angielsku i raczej nie była Polką). Na koniec powiedziała że będę musiał wykonać test wiedzy w ciągu 3 dni. Minęło już 5 dni i nie mam od niej żadnego odzewu. Mam przez to rozumieć że zrezygnowano ze mnie już po rozmowie telefonicznej ? I Czy byłoby wskazane oddzwonić do niej na numer z którego dzwoniła ?
Balbous 2017-07-31 21:58
Czy moze ktoś wie dlaczego Capita Group ma tak długa ofertę pracy? Jakiś nowy oddział, czy może projekt?
Grzes 2017-08-04 20:58
Moze po prostu nie nadawalas sie na inne stanowisko, tylko do transakcji. Stanowiska junior accountants sa tam rowniez bardziej wymagajace, przede wszystkim podstaw rachunkowosci i nie kazdy sie nadaje.
Grzes 2017-08-04 20:58
Moze po prostu nie nadawalas sie na inne stanowisko, tylko do transakcji. Stanowiska junior accountants sa tam rowniez bardziej wymagajace, przede wszystkim podstaw rachunkowosci i nie kazdy sie nadaje.
Hanna 2017-08-04 21:49
Ja prace w Capicie bardzo sobie chwale choc juz tam nie pracuje. Zarobki srednie, mozliwosc rozwoju istnieje tylko trzeba sie wykazac. Problem w tym, ze niektorzy chce byc leaderami po roku pracy, sa sflustrowani jak ktos inny awansuje. Polecam, atmosfera jest fajna.
Pawel 2017-08-05 18:56
Tylko jedna uwaga... Jak na stanowisku junior accountant mozesz zapomniec co to ksiegowosc? Zeby zapomniec trzeba ja znac...Capita zatrudnia absolwentow bez doswiadczenia, sam pracowalem tam ponad 2 lata. Na poczatek kariery polecam.
Wujek 2017-08-05 19:00
Pojawiaja sie nowe projekty oraz rozwijaja Te ktore juz istnieja.
Marcin 2017-08-07 15:55
Cześć, dostanę od Was informacje na temat stanowiska Learning Coordinator w Capita? Ktoś pracował, albo zna kogoś, kto pracował? Będę wdzięczny za informacje!
Pasjat 2017-08-11 16:09
Capita Group to dobrze rozwijająca się firma, wprowadzająca w swoje działania najnowsze technologie. Takie działania widzą pracownicy i dlatego każdy zaczyna chwalić firmę. Powiem wam, że dobrze mi się tu pracuje i z przyjemnością przychodzę codziennie do pracy.
1
Ania 2017-08-11 20:04
Ja miałam interview dziś i do tej pory firmę oceniam za profesjonalną
Ania 2017-08-11 20:05
Ja miałam interview dziś i do tej pory firmę oceniam za profesjonalną
2
Paula 2017-08-15 14:41
Właśnie aplikowałam do firmy i cieszę się mając nadzieję, że dostanę pracę w firmie. Fajny byłby start w życie.
już niezadowolony 2017-08-15 16:56
a ja jako pracownik tej firmy i widząc zmiany polegające na wyrzucaniu ostatnich fajnych managerów, nie wróżę Capicie nic pozytywnego, niestety.
Ja w każdym razie, rozpocząłem poszukiwania nowego pracodawcy.
2
Pracownik 2017-08-17 14:49
A ja uwazam, ze zmiany ida ku lepszemu....
Azrael 2017-08-17 22:44
Zgadzam się co do komentarzy dotyczących recepcji. Nie zamierzam nikogo obrażać opisem - pani niższa, ciemne włosy używająca języka jak z rynsztoku nieważne że ludzie czekają na rozmowę, pracownicy przechodzą obok (nikt nie zwraca uwagi!!). Dziwię się jak można tolerować taki brak profesjonalizmu. Ot "wizytówka".
1
Rekrutacja 2017-08-19 12:59
Znalazłam ofertę stażu w dziale rekrutacji. Orientuje się ktoś czy warto??
jamnik 2017-08-19 21:00
Aplikowałem na stanowisko accountant. W ie ktoś jak wygląda rozmowa, test z angielskiego? Są jakieś inne testy? Będę wdzaięczny za odpowiedź
Piotr 2017-08-20 13:31
Widziałam ostatnią listę ofert pracy i okazuje się, że potrzebują trochę ludzi. W każdym razie jest szansa, że dostanę się. Czy rekrutacja jest trudna?
Hej 2017-08-21 07:30
Na stanowisko accountant jest rozmowa I test merytoryczny. Ostatnio bylam i wlasnie czekam na odpowiedz.
Księgowy 2017-08-22 13:35
Zastanawiam się nad wysłaniem aplikacji, ale zależy mi na stałości i pewności zatrudnienia. Słyszałem, że w Capicie zdarzają się zwolnienia grupowe i bez uprzedzenia likwiduje się działy, a ludzi z dnia na dzień wyrzuca na bruk. Podobno tak było z pielęgniarkami i prawnikami. Czy to prawda?
Waldi 2017-08-23 13:23
@księgowy- tak to prawda, zdarza się. Poza tym, Capita płaci najgorzej w Krakowie wśród podobnych firm, więc poszukaj zatrudnienia gdzie indziej.
1
Klara 2017-08-24 08:40
Czy zmieniło się coś w firmie i zaczęliście narzekać na pracę ? Interesuje mnie i miałam zamiar aplikować ale jestem zaniepokojona niektórymi wypowiedziami. Nie chciałabym zmieniać firmy po krótkim czasie pracy. Proszę o konkretne informacje, będę wdzięczna
Karolka 2017-08-24 09:39
Niestety widzę, że zmienia się na gorsze. Częste zwalnianie managerów nie zwiastuje nic dobrego. Atmosfera przez to też siadła, przynajmniej u mnie w teamie.
3
Karolka 2017-08-24 09:40
Niestety widzę, że zmienia się na gorsze. Częste zwalnianie managerów nie zwiastuje nic dobrego. Atmosfera przez to też siadła, przynajmniej u mnie w teamie.
Hey 2017-08-25 22:55
Rzeczywiscie bylem swiadkiem, ze recepcjonistka przeklina I nie baczy na ludzi wokol, ktorzy czekaja na rozmowe. Jak ktogs taki moze byc wizytowka firmy?
2
Skutelek 2017-08-29 10:07
Ja właśnie zaczynam prace jako learning coordinator. Mam nadzieję ze dobrze wybralam :)
Poldi 2017-08-29 13:28
Jak idziesz do pracy z dobrym nastawieniem i chęcią to będzie dobrze!!
Powroty 2017-08-30 07:10
Słyszałem o osobach, które wcześniej zrezygnowały, zatrudniły się w innych,podobno lepszych firmach, ale po jakimś czasie wracają do Capity...czyli nie jest tak złe :-)
1
Karlina 2017-09-03 22:26
Dysproporcje między wynagrodzeniami pracowników przyjętych w tym samym czasie na równorzedne stanowiska. Zenada
1
Grace Kelly 2017-09-04 16:34
A mogą liczyć na wyższe wynagrodzenie czy wracają na takie same warunki jak miały poprzednio? Jaki jest odstęp czasowy pomiędzy kolejnym zatrudnieniem?
1
Marcus 2017-09-04 17:56
Ludzie,

Odpuśćcie sobie tą Capitę. Jest tyle ciekawych firm w Krakowie. Oni się powoli zwijają więc nie warto ryzykować. Słyszałem, że nowych projektów jakoś nie przybywa a stare się kurczą. Chyba tam nikt nie ma pomysłu na rozwój tej firmy i tym samymi pracowników- nie warto tracić czasu na nich.
1
Bombel 2017-09-05 09:17
Capita Group ma opinię dobrego pracodawcy i dziwię się niektórym wpisom. Być może nie wszystkim jest w firmie dobrze ale czasami trzeba spojrzeć na swoją pracę!
2
Nastepna Rewelacja 2017-09-08 07:46
Capita nigdzie się nie zwija, nie wiem skąd masz takie rewelacje. Chyba flustracja Tobą kieruje, bo Capita się z Tobą pożegnała.
Jarek 2017-09-08 07:53
Każdy negocjuje swoje warunki finansowe odrębnie, może ktoś ma większe i dłuższe doświadczenie, mówi 3ma językami etc. To chyba oczywiste.
1
Marcus 2017-09-08 16:03
@Następna Rewelacja

Po pierwsze-nie mam flustracji bo to ja się pożegnałem z Capitą- szkoda że tak późno- teraz na podobnym stanowisku zarabiam 2 tys. więcej. Capita płaci bardzo słabo w porównaniu z innymi.
Po drugie-często spotykam się z ludźmi z Capity i wiem jakie nastroje panują wśród załogi, połowa z nich myśli o zmianie pracy, więc o czymś to świadczy. niedługo nie będzie kto miał tam pracować stąd myślę że powoli będą zwijać niektóre projekty.
1
Następna Rewelacja 2017-09-09 14:51
Super, jesteś szczęściarzem, wiec skoncentruj się na swoim nowym, fantastycznym pracodawcy i nie zostaw Capita w spokoju. Nikt nikogo na sile nie trzyma, a pracuje nam się bardzo dobrze. Tylko byli pracownicy psują opinie tej firmie, zamiast sie skupić na swojej błyskotliwej karierze gdzie indziej.
1
Paweł 2017-09-11 10:01
Gdyby w Capita Group było źle to firma miałaby dużo ofert pracy a tu jak na lekarstwo . Ktoś napisał, że tylko byli pracownicy chcą popsuć opinię i taka jest prawda. W myśl powiedzenia" Ta zniewaga krwi wymaga " to się mszczą , że nie pracują już w firmie.
1
Gil 2017-09-11 22:24
nie ma ofert bo nie ma projektów i nic się nie dzieje.
Pracownik 2017-09-13 19:59
O co się ma dziać? Są projekty, rozwijają się te już istniejące. Mało ludzi teraz odchodzi, wiec nie ma dużo ofert na rynku.
1
df 2017-09-15 23:53
Akurat szukają sporą liczbę osób. Mój brat pracuje w firmie i co drugi dzień jest zasypywani mailami z HR o aktualnych rekrutacjach. Także proszę nie uprawiać mitologii
1
Rambo 2017-09-18 13:02
Nie, tak nie było. Wszyscy dostali nowe propozycje. Niektórzy nie skorzystali. Ktoś kto patrzył z boku mógł widzieć coś innego ale ponieważ wiem jak to wygląda od wewnątrz to zapewniam że przy likwidacji projektów, nikt nie zostaje opuszczony.
1
Zabawny gość z fajnego projektu 2017-09-18 13:41
Bawią mnie niektóre hejterskie opinie.

Owszem Capita jak Każda firma ma swoje wady i zalety. Jednak wy ludzie skoncentrujcie się na tym jak wykonujecie swoje obowiązki. Jesli przychodzisz tylko klikać, pogadać z klientem przez telefon, odstukać swoje 8h a trudne sprawy zrzucasz na innych bo nie chcesz wykazać inicjatywy to czego się spodziewasz?

Co do wynagrodzenia to ja akurat mam wyższe niż moi koledzy i koleżanki bo takie sobie wynegocjowałem, zapracowałem na podwyżkę (chociaż lekko nie było). Nie mam żadnych znajomości.

Przez ta firmę, odkąd pracuję przewinęło się dużo ludzi, ale szczerze... niektórzy się zwolnili po tygodniu ponieważ ciężkie dla nich było odbieranie maili po angielsku i rozmowa telefoniczna z klientami. SERIO!!! - tacy ludzie pisząc tu opinię są żenujący.

Atmosfera jest super. Co do TLi to nie wiem jak reszta ale ja nie narzekam. Jak któryś jest nieuprzejmy lub nieuczciwy to i na takie coś są sposoby. Ciężko tutaj zostać zwolnionym a jesli jakiś projekt się kończy to są nowe możliwości i propozycje.

Ostatnio jeden projekt rozwinął się o kolejne 2 pododziały po około 15 osób każdy. Inny cały czas rekrutuje pomimo że po stronie klienta zmienia się co chwilę kierownictwo. GS daje możliwości rozwoju od podstaw w dziedzinie SAP.

Oczywiście widzę mnustwo SFRUSTROWANYCH (nie sflustrowanych) ludzi, słyszałem również plotki że jest źle. Z ludźmi nie ma kto tak naprawdę pogadać, nie ma kto przedstawić faktów a głupie plotki które jak głuchy telefon zmieniają nieprawdziwą pierdołę do rangi katastrofy. Fajni managerownie zostali pozwalniani co było wynikiem w mniejszym lub większym stopniu nowej wizji head managera. Jednak Capita Polska się nie zwija a jedynie przekształca, ewoluuje. Czy na gorsze czy na lepsze zobaczymy - chociaż GoWorkowe wróżki i wróże wiedzą pewnie lepiej.

Na koniec powiem tyle że jeśli chcesz mieć fajną atmosferę to sam ją twórz razem z innymi. Na waszą całą grupę TL jest jeden a was jest wielu. Jeśli ma pupila to jest ich 2-je. Ja mam dobrze bo sam sobie na to zapracowałem i nigdy nie pozwoliłem zmienić atmosfery w moim projekcie. Ludzie którzy ze mną pracują to ludzie na których mogę polegać.

Jak macie jakieś pytania i chcecie odpowiedzi szczerej aż do bólu to zapraszam.
1
aa 2017-09-19 20:57
mnustwo? serio?...
nick 2017-09-20 12:16
Capita jest miejscem w sam raz na pierwszą pracę w korporacji - atmosfera jest w porządku, system pracy dość sympatyczny (pólgodzinna przerwa obiadowa wliczana do czasu pracy, więc łącznie raptem 8h się siedzi w biurze, co nie jest standardem w krakowskich korporacjach), a i zarobki znośne.

Nie wiem, jak jest z rekrutacją ludzi z zewnątrz, ale tydzień w tydzień od kilku miesięcy pracownicy dostają wykaz otwartych stanowisk w Capicie liczący kilkanaście pozycji, więc odważyłbym się stwierdzić, że szukają ludzi, tym bardziej, że dział odpowiedzialny za rekrutację ma nawał roboty. Kiedyś kręciły tym HR-y, obecnie jest chyba osobny zespół, co też świadczy o tym, że dużo ludzi muszą werbować, skoro zrobili osobny team tylko do takich zadań.

W kwestii awansowania to jest to jak najbardziej możliwe i wcale nie trzeba sobie żył wypruwać - wystarczy przykładać się do pracy i być aktywnym. Problem w tym, że dużo osób przychodzi tam z założeniem, że przesiedzą w biurze 8h dziennie, co trudniejsze rzeczy zrzucą na innych, dostaną pieniądze i cześć - z takim nastawieniem ciężko gdziekolwiek awansować. Dużo mówi fakt, że wszyscy team leaderzy zaczynali, jako szeregowi pracownicy, więc na pewno nie ma tam żadnego szklanego sufitu.

Co do zwolnień - z tego co wiem grupówki zdarzają się bardzo rzadko (ostatnia była chyba 2 lata temu). Sporym plusem jest fakt, że nawet gdy dany dział jest likwidowany to oferują pracę na innym stanowisku w innym dziale - rzecz jasna nie każdy może być tym zainteresowany, ale co do zasady w razie zwolnień nie zostawiają ludzi na lodzie. Natomiast, żeby zostać stamtąd wywalonym ot tak, to trzeba się naprawdę solidnie postarać, ponieważ ich zasada jest taka, że jak już kogoś przyjmą to raczej nie zwalniają, nawet jak ktoś sobie nie radzi to starają się zaproponować inne stanowisko.

Atmosfera ogólnie jest bardzo sympatyczna, choć zależy to zapewne od zespołu i charakteru pracy. Było parę większych zmian ostatnio i Capita straciła paru świetnych managerów, ale żadnej katastrofy nie stwierdzono.

Natomiast krytyczne opinie na temat recepcji, które się tu pojawiają są niestety uzasadnione - co prawda nastąpiły zmiany kadrowe tam i nowa osoba tam pracująca wywiązuje się ze swoich obowiązków bardzo dobrze, ale została jedna dziewczyna ze "starej" recepcji - ta niższa z ciemnymi włosami i niestety jej nastawienie do pracowników i ogólnej pracy dalej jest takie samo, czyli jak u pani z dziekanatu na uczelni albo pani z okienka w "Misiu" Barei, więc jak ludzie nie muszą korzystać z jej pomocy to unikają recepcji.

Ogólnie dobre miejsce na początek korpokariery.
Zostaw swoją opinię o Capita Group - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Capita Group