logo DB Schenker

DB Schenker

Łódź

Opinie o DB Schenker

anonim 2009-03-23 15:38
łamią prawo poruszając się trasami z zakazem wiazdu dla pojazdów ciężarowych.
4
ktoś 2009-08-21 22:43
naucz sie pisać po polsku a później za przepisy analfabeto
11
łuksz 2011-06-08 11:29
witam a dlugo tam pracowales ja ide na dzien probny na kat c myslalem ze to dobra firma teraz po przeczytaniu opini to dales mi do myslenia jak wygladaly tam zarobki
3
anonim 2011-10-29 21:57
od pewnego czasu też tam \\\'pracuje\\\' to wszystko prawda.jest jeszcze gorzej \\\'tacho\\\' to fikcja \\\'co na to ITD.
3
romanmiko 2012-06-20 23:58
panowie bardzo wam dziękuję za tak cenne infornacje jutro mam iść na rozmowę w sprawie pracy na magazynie ale po tym co przeczytałem to chyba sobie dam na luz i poszukam czegoś innego

dzięki
4
procent 2012-07-08 21:10
w swiecie glosno mowi sie o tej firmie to myslalem ze jest tam nowoczesnie. niestety pomylka, smialo moge napisac ze to sredniowiecze magazynowe. brak skanerow czy systemu ktory zdecydowanie usprawnia prace. a jak sie magazynier pomyli to sie go zamieni na innego z agencyjki. powiadam wam, takiego balaganu logistycznego to jeszcze nie widzialem nigdzie.
3
cv 2012-08-31 13:24
a praca w biurze obsługi jak wygląda?
7
animon 2012-11-22 17:39
Proszę o pomoc ! Idę jutro na rozmowę do Schenker na ulicy Al. Ofiar Terroryzmu . Nie chcę się stać jedną z tych ofiar :|
Jak długo trwa praca przez agencje ile się zarabia i czy po przejściu stawka jest inna ?Ogólnie jak jest ?
13
lucky 93 2013-06-08 10:17
pracuję na magazynie paręnaście lat. nie jest tak żle.wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
2
sales 2014-02-01 00:53
odradzam aplikowanie i prace na stanowiskach sprzedazowych (account manager i sales manager). Nie dosc, ze beznadziejne zarobki (o premii to mozna pomarzyc), to jeszcze bardzo wysokie wymagania sprzedazowe. Firma mysli ze klienci sa niedorwinieci i kaze im wmawiac, ze placenie wyzszej ceny idzie w parze z wyzsza jakoscia uslug w schenkrzez :) (usunięte przez administratora)
5
Zielas 2014-02-22 00:01
Zarobki proponowane przez przewoźników Schenkera są fikcją(w papierach najniższa krajowa) reszta pod stołem, za urlop oczywiście też płacone z najniższej. Odpowiedzialność finansowa za towar,gotówkę, dokumenty, samochód. Przewoźnik nie ma skrupułów najmniejszych, miałem sytuacje niejednokrotną że pomimo tego że auto było przeładowane o parę ładnych ton przełożony wręcz upychał towar wózkiem widłowym niszcząc inny towar za który kierowca miał odpowiedzialność finansową twierdząc że jak mi się nie podoba mogę się zwolnić.Firma Schenker świadczy usługi wnoszenia towaru do lokalu odbiorcy kto to robi? sam kierowca( jedno drzwiowa lodówka pepsi waży 90kg wniesiesz to sam na 2piętro?Dowody rejestracyjne są zabierane kierowcą żeby przypadkiem podczas kontroli policji lub itd nie zabrano. Załadunki oraz rozładunki auta samodzielne, nie jedno krotnie zdarzają się sytuacje że kierowca jest zmuszony samodzielnie zniszczonym ręcznym paleciakiem targać paletę o wadze 1500kg przez cały magazyn logistyczny. Firma Schenker traktuję cię jak nr w systemie, nie ma znaczenia czy ty jesteś chory czy ty musisz zrobić tzw pauzę czy jesteś głodny( masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] statystyki są najważniejsze, bo oni niedostaną premii. Suma sumaru pracujesz po 12/14 godz dziennie po czym masz jakąś usterkę w aucie i jesteś zmuszony pomóc w naprawie żeby na następny dzień nikogo tym autem nie zabić bo przecież w takiej sytuacji by się wszyscy odwrócili i ci nie pomogli(auto musi wyjechać za wszelką cenę). Masz rodzinę? Dla firmy Schenker nie ma to znaczenia!!! Masz jakieś pytania na temat tego "obozu pracy" pisz scania52@wp.pl mnie zniszczyli fizycznie, finansowo teraz niszczą psychicznie. Zapraszam media zapowiada się ciekawy reportaż...
12
mk' 2014-09-26 12:14
Zdecydowanie nie polecam
3
mm 2014-12-02 17:47
tragedia, brak profesjonalizmu, wprowadzaja ludzi w błąd nie chcą przyjąc uszkodzonych przesyłek tylko mowią o reklamacji w ciagu 7 dni. Ale ja niechce uszkodzonej przesyłki !!!!!! Wstyd ze taka firma istnieje
3
Kimbi 2015-01-25 02:27
Co by nie mówić ale DB raczej nie może pozwolić sobie na zniżenie lotów. Mają zbyt wielu klientów w całej Europie/świecie i czuwającą konkurencję. Z drugiej jednak strony każdy myśli tylko i wyłącznie o redukcji kosztów. Powiedzcie czy firma się zwija czy raczej rozwija. Mam nadzieję, że można liczyć u nich na względnie dobre warunki.?
5
bary 2015-03-05 20:54
w duzej czesci potwierdam.Domyslam sie ze u Łosia tyrasz.Ale tak jest spedycja dyma przewoznikow przynajmniej niektorych a oni dymaja nas.
2
bary 2015-07-01 06:05
Z nicka domyslam sie ze tyrasz u Łosia.Ale pozostali przewoznicy to podobny syf.Jak widac mozna latami łamac prawo i funkcjonowac.
2
bary 2015-07-01 06:08
Nie czytaj ich miesiecznika bo to pisemko propaganowe.Zycie pisze swoja bajke.
2
Przewoznik 2015-10-26 19:33
Opłaca się z nimi współpracować ? Chodzi o kontener z windą do 3,5 t...
2
uhahaha 2015-12-18 13:10
Złem jest tam jeden grubasek w okularach. Człowiek bez zasad w biznesie. Patrzy tylko na swój nos i rozgrywa ludźmi.
4
Nina 2016-05-18 10:01
wszystko prawda, tylko jedna uwaga: Schenker zatrudnia przewożników i za wszystkie "niedoskonałości" pracy kierowcy odpowiada jego szef /nie Schenker/
pracownicy Schenkera sa również zatrudniani na podłych warunkach...wyzysk!
4
Ninna 2016-05-18 10:16
premii brak...tylko goła podstawowa pensja
1
KLAUDIA 2016-07-19 17:10
BRAK MI SŁÓW!!!!!! PRZESYŁKĘ DOSTAŁAM Z TYGODNIOWYM OPÓŹNIENIEM, DLA PANI SPEDYTOR KŁAMSTWO TO CHLEB POWSZEDNI - MAJĄ W D... KLIENTA, ADRES DOSTAWY Z NR MIESZKANIA, KIEROWCA TOWAR WYRZUCA POD KLATKĄ, DO TEGO KIEROWCA CHAMSKI!!!!!!! JEDNO WIELKIE ZDZIERSTWO! ZA PRZESYŁKĘ ZAPŁACIŁAM 160ZL I KIEROWCY MUSIALAM DAĆ 20 ŻEBY MI ŁASKAWIE WNIÓSŁ DO MIESZKANIA!!! TO ZA CO TAKA KASA?????? I DO TEGO TAKIE OLBRZYMIE OPÓŹNIENIE KIEDY MI WYJĄTKOWO ZALEŻAŁO NA CZASIE - NIE POLECAM!!!! JEŚLI MUSICIE KORZYSTAĆ Z JAKIEJ FIRMY KURIERSKIEJ WYBIERJAJCIE TE MNIEJSZE, NIE TE OLBRZYMIE BO ONI ROBIĄ MASÓWKĘ I MAJĄ KLIENTÓW GDZIEŚ! PRZYKRO MI ŻE SPOTKAŁO MNIE COŚ TAKIEGO - I NAPRAWDĘ KIEROWCY TEŻ POWINNI WYKAZYWAĆ SIĘ KULTURĄ I ZROZUMIENIEM, ADRES PODANY JEST ADRESEM DOSTAWY
5
step. 2016-09-02 13:46
Bardzo chamskie zachowanie kuriera, nagrywał to co ja w nerwach mówiłem, a jak on ubliżał i straszył to nie nagrywał, bezczelny i arogancki, nie polecam. Dość często korzystam z wielu innych firm przewozowych od lat i nigdy nie było problemu, tu natomiast w dobie tak wielkiej konkurencji coś nieprawdopodobnego , koszmar, nigdy więcej tej firmy
2
maniek 2016-09-04 20:36
Znajomość angielskiego nie jest dużym wymogiem, a jaka wypłata?
6
Malami 2016-12-29 21:18
Witam, szukam podwykonawców firmy schenker a mianowicie tych którzy zostali perfidnie wykorzystani przez ta firmę, nie wypłacono im pieniędzy itp. Jeśli sa pracownicy którzy zostali oszukani w jakikolwiek sposób przez ta firme (a posiadam wiadomości na ten temat) proszę o kontakt : malami92@interia.pl
4
Olek 2017-01-20 22:51
(usunięte przez administratora) Ci co pracują w Schenker jak to przeczytają zapewne się uśmiechną - ale raczej będzie to śmiech przez łzy albo z wkurwienia... Po kilkunastu latach pracy nawet nie ma co marzyć o takich pensjach...
3
Kaczynek 2017-01-26 17:47
Proces rekrutacyjny na Nowe Sady to nieporozumienie, jeśli chodzi o stanowisko asystenta. Absolutnie nie polecam :) Składajcie od razu do Niemiec, zarobki 5x większe i zupełnie przyjaźniejszy proces rekrutacji.
5
Michel 2017-02-09 04:36
mnie nie przyjęli w Łodzi, za to w Niemczech cały proces rekrutacji trwał 30 minut? max, po czym leader przekazał, że takich ludzi szukają, w Łodzi jakieś debilne testy na logikę kwadraciki, kółeczka, szkoda że kostek rubika nie dają...
5
XYZ 2017-04-24 11:03
Jeśli chodzi o Łódź i magazyny DB Schenker - znajomy planuje zmienić pracę, więc wysłał tam swoje CV. Odzewu doczekał się bardzo szybko - następnego dnia otrzymał telefon z zaproszeniem na rozmowę. Znajomy nie jest "świeżakiem" w branży - 4 lata doświadczenia jako magazynier, posiada też uprawnienia na większość typów wózków. Pensja zaoferowana przez DB Schenker - 2500 brutto...
1
damian 2017-08-05 23:08
w Łodzi rozmowa na asystenta klienta. 3 etapy na 3cim 50min pytan. zabraklo chyba tylko o preferencje sexualne, stan konta i metraz mieszkania. rynsztok ludzki !!! odradzam!!
Lidia 2017-08-07 11:23
Z wywiadu GoWork: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,276401,wywiad-beata-konecka-iwona-lasocinska-dorota-michalec "Jaka była najcięższa, najbardziej wymagająca rekrutacja i ile trwała? D.M : Każda rekrutacja jest na swój sposób wyjątkowa z racji kompleksowości naszego biznesu. Rekrutowana osoba, szczególnie w przypadku specjalistycznego stanowiska, musi mieć kompetencje i wiedzę o wielu obszarach, w których poruszamy się na co dzień, żeby z sukcesem realizować swoje zadania. Dlatego trudno wskazać jeden, najbardziej wymagający proces rekrutacyjny, ponieważ taka rekrutacja jest często wymagającym, złożonym przedsięwzięciem." @damian może chciałbyś się ustosunkować do wypowiedzi dyrektor polityki personalnej w DB Schenker po swojej rozmowie rekrutacyjnej?
Tek38 2017-09-21 21:13
Powiem tak. Pracuję w tym syfie od miesiąca. I wystarczy. Zastanawiam się jak to coś w ogóle funkcjonuje. 70 godzin tygodniowo to norma. Samodzielne pakowanie auta to około 3 godziny. I w trasę. Chamstwo na każdym kroku.
Lidia 2017-09-22 08:51
@Tek38 starajmy się na forum nie pozostawiać obraźliwych komentarzy, bo zabrania tego regulamin: http://www.gowork.pl/regulamin. Czy przed podjęciem pracy i podpisaniem umowy byłeś poinformowany, że tak wyglądają standardy pracy w DB Schenker? Jaką masz umowę? Masz jakoś inaczej wypłacane nadgodziny? To informacje, które powinny być ustalone.
damian 2017-10-06 22:34
niestety wszystko co napisane wcześniej jest prawdą ,nie piszecie o tym że brak butów na terminalu 50 zł, brak klina pod koła 50 zł itd . Liczą się tylko słupki , procenty i wyniki dowozu towarów ks ( klient strategiczny ) ogólnie baaggnnoo......
damian 2017-10-06 22:41
lidia chyba jesteś pracownicą db schenker i udajesz albo nie chcesz widzieć stanu faktycznego rekrutacji
jesteście tak wypaleni szkoleniami i naciskami co do wykonania założonego celu że nie widzicie stanu faktycznego
Lidia 2017-10-09 12:16
@damian nie jestem pracownikiem firmy DB Schenker . Jestem moderatorem forum GoWork.pl i jestem tu po to, aby pomóc w uzyskaniu jak największej ilości informacji o pracy w firmie dla osób, które są zainteresowane aplikowaniem. Czy ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia związane z pracą w DB Schenker?
Adi 2017-10-12 11:19
Witam firma beznadziejna towar jedzie do mnie juz tydzien. Dzis zadzwonil kurier odbieram a on z tekstem bede u pana za 3 min a koles wiezie mi lodowke kiedy jestem w pracy zadnej wczesniejszej wiadomosci o przewidywanej godz ani nic. Brak slow
Roma 2017-10-16 10:31
Ubiegam się o pracę w DB Schenker byłam na spotkaniu - spotkanie jak do pracy w Wersalu, a tak na prawdę do do kitu firma, umawiają się i nie oddzwaniają. Są bardzo niesolidni i zarozumiali a jeszcze słyszę tu, że nie płacą?
Zostaw swoją opinię o DB Schenker - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DB Schenker