brak logo

BERFIN DYWANY SP. Z O.O.

Toruń

Opinie o BERFIN DYWANY SP. Z O.O.

Benek 2014-08-19 10:25:12
Turcy kantują nas, ZUS i urząd skarbowy. Większość transakcji odbywa się pod stołem. Ludzi zatrudnia na 2000 pln, a reszta pod stołem. Kobiety w pracy traktuje po turecku. Mają być młode, uległe, zgrabne i milczeć. Stosuje mobbing w pracy. Zabrania pracownikom spożywać i przechowywać innych artykułów żywnościowych niż pozwala islam. Nie przestrzega się BHP. Pracujemy, bo potrzebujemy tej pracy, ale kiedyś nie wytrzymamy i doniesiemy gdzie trzeba. Ogólnie dno, tyle że płacą na czas i z wielką łaską.
3
! 2014-08-20 09:35:28
!
5
Xxx 2014-10-16 13:38:04
Pracowałem kiedyś w Berfinie ładnych pare lat temu i jestem w szoku to wszystkie pracownice sypiają z tymi turasami ?
1
Loco 2015-03-30 08:47:54
Też pracowałem w tym czymś. Dziwna to firma i dziwne układy. Od znajomych, którzy tam jeszcze robią wiem, że źle zaczyna się dziać w państwie duńskim. Ogólnie odradzam.
1
Coolo 2015-04-01 14:55:47
Ja też pracowałem. Kiedyś. Dziwna firma. Rotacja pracowników ponad normę. Tylko Turcy jakoś się utrzymują. Są podobno droższymi pracownikami od nas, ale mniej fachowi. Taka manufaktura po turecku. Pewnie jakieś układy towarzysko rodzinne. Oni udawali, że pracują, a my zapieprzaliśmy. Kiepska atmosfera w pracy. Też nie polecam.
Pepo 2015-04-14 08:53:58
Pracuję tam teraz. Wszystkie oznaki na ziemi i niebie wskazują że mają duże problemy finansowe i chyba nawet allach im nie pomoże. Atmosfera jak we wzburzonym ulu. Trzeba stąd spadać
lelek 2015-04-14 13:17:27
Mój ojciec tam pracuje. Turasy i lale z biura podobno milczą jak grób na tematy firmowe, ale jak mówi ojciec robi się dziwnie i też szuka pracy. Z tego co mówi ojciec to jakby wpadła PIPa to mieliby duże problemy, a ZuS i urząd skarbowy tak by im dołożył że musieliby zmienić kraj zamieszkania, najlepiej poza UE.
Coala 2015-05-29 08:43:39
Oni chyba dalej myślą że są w Turcji. A w Polsce trzeba przestrzegać prawa, inaczej wezmą ich za futro i karzą spadać do domu. I nie wjadą już do Unii Europejskiej. Zostanie im tylko badziewny bazarek w Stambule. W najlepszym razie i jeśli będą mięli czym handlować. Możcie im w tym pomóc. To proste. Mały donosik do urzędu skarbowego, Zusu, Pipy i po sprawie.
Pepe 2015-05-29 11:56:45
Ja też pracowałem w firmie gdzie Turcy byli właścicielami. Posłaliśmy ich z torbami i jeszcze dostaliśmy odszkodowania za łamanie prawa pracy. Ja dostałem 16000 zł. Piszcie, co wy doświadczyliście negatywnego w tej super firmie. Pomogę wam. Allah niech będzie z nimi.
Laplaja 2015-06-12 08:27:00
Z tego co się zorientowałem właściciele mają jakieś problemy. Zanosi się na jakieś zmiany podobno. Chyba bankrutują.
1
ex11 2015-10-28 22:29:59
TO JEDNO WIELKIE GOWNO OBUZ PRACY ZERO SZACUNKU DLA CZLOWIEKA ZASTRASZANIE OSZUKUJA ZUS CZLOWIEK DOSTAJE LEWE UMOWY NIE JEST ZGLASZANY DO ZUSU I TAKIE TAM NIKOMU NIE POLECAM SYF I TYLE TRZEBA ZROBIC Z NIMI PORZADEK I NASLAC JAKIES KONTROLE
IRAM 2016-04-29 13:57:39
Mam wrażenie że na tym portalu to piszą same nie zadowolone życiem ludzi. I takie same ludzi tymi opiniami się sugerują. Pracowałam tam. Nie ma w tej firmie a ni obozu pracy, a ni mobbingu, pracowniki mają swoją kuchnie i jedzą co chcą. Wszystkie są na umowach o pracę i odpowiednich zezwoleniach. Odnośnie opłaty pracy to każdy zarabia tyle na ile się umówił z szefem i w zależności od wykonywanej pracy. Nikt nikogo ni do czego nie zmusza i nie wykorzystuje. Każdy ma prawo wyboru. A to że Turcy mają inną mentalność i jakiś swoi tradycji i zasady to co tu dziwnego? Każdy naród ich ma. Oni chyba lepiej nasze tradycji tolerują a niż my ich.
1
xxxxxx 2016-04-29 14:09:18
Ja pracuję w tej firmie od ładnych paru lat i to co czytam to szok kto z kim sypia i dlaczego robicie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tej firmy jakoś nie przypominam sobie żebym spała z szefem więc wypraszam sobie takie sugestię co do dziewczyn w tej firmie i trochę szacunku proszę....po drugie kontrole były nie raz i firma dalej prosperuje więc kto tu kogo oszukuje chyba te osoby co to piszą wprowadzają w błąd tych co to czytają...po trzecie jak patrzę jak niektórzy pracują w tej firmie to w życiu nie dałabym im takiej pensji jaką mają bo oczywiście każdy chciałby zarobić a się nie narobić więc zacznijcie uczciwie pracować a nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabiać każdemu to wtedy może odechce się wam wymyślać jak w tej firmie źle albo znajdźcie inną pracę z tego co mi wiadomo nikt tu na siłę nikogo nie trzyma... bo chyba jeszcze nie spotkałam osoby zadowolonej w 100% z miejsca swojej pracy, tylko postawcie się na miejscu pracodawcy czy pozwolilibyście sobie na walenie w ch........a jak niektórzy robili może mały rachunek sumienia...wy odbębnicie 8 godzin i macie wywalone a jak ktoś prowadzi własną działalność pracuję 24h i za wszystko odpowiada żebyśmy mieli za co zrobić zakupy ale wy macie na to wywalone bo szef wam każe wam coś zrobić, każdy ma obowiązki swoje i trzeba je wykonywać za to przecież dostajemy wynagrodzenie więc nie gadajcie głupot i jeszcze jakiś mobbing...następnie z tego co widzę to właściciel pozwalniał turków więc chyba jakoś "turcy się nie utrzymują" w tej firmie zostają osoby które chcą pracować i robią to sumiennie a nie takie które patrzą aby tylko nie robić ale zarobić.
Ja po tylu latach mam dobrą opinię o tej firmie każdy miewa gorsze dni nikt nie jest idealny..z właścicielem zawsze można się dogadać tylko jak da palec to każdy chce całą rękę a jak nie da ręki to już jest zły ludzie nie tędy droga... jak mam problem to zawsze mówię otwarcie a nie obrabiam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] więc jak macie problem to idźcie i pogadajcie...a co do jedzenia to ja przynoszę i jem co mi się podoba i szef nie ma problemu jest tolerancyjny i nigdy mi nie zabronił jeść czegoś co oni nie mogą....jak mamy więcej pracy i zostajemy po godzinach czasem się zdarzy do sam kupuje jedzenie i woła nas żebyśmy zjedli. Ja po tylu latach nie mam zastrzeżeń i pracuje mi się tu dobrze bo z tego co wiem i się orientowałam to polscy szefowie dużo gorzej traktują pracowników i nie zawsze pracuje się legalnie na umowę o pracę a tu nie ma problemu.
Więc jak my będziemy w porządku to myślę że zmienicie opinię niestety ale taka prawda...


1
ert 2016-05-09 19:09:48
@IRAM nie no bez przesady przeciez pozytywne opinie sa rowniez kazdy moze miec swoje zdanie na jakis temat
Zostaw swoją opinię o BERFIN DYWANY SP. Z O.O. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BERFIN DYWANY SP. Z O.O.