brak logo

Warta 24 Plus

Katowice

Opinie o Warta 24 Plus

robol 2009-08-10 23:15:01
Płacą grosze, nie dotrzymują obietnic podwyżek, ilość pracy taka, że ciułać by przez 24 h na dobę a i tak człowiek by się nie wyrobił, zmuszają do robienia nadgodzin, totalny nieład organizacyjny, ciągłe wysłuchiwanie skarg i awantur zdesperowanych klientów i bezradność... tak oto wspominam tę firmę.
2009-08-11 13:35:37
czy ktoś praowcował w Warcie w Katowicach mam mieć rozmowę w czwartek, do katowic mam kawał drogi więc się zastanawiam czy jechać, z wyżej wypowiedzi widzę że chyba sobie daruję a czy ktoś może napisze wiecej m.in. chodzi mi o zarobki Dzięki :)
nikola 2009-08-14 13:30:20
I jak po rozmowie kwalfikacyjnej w warcie? jakie pytania??? jaka twoja reakacja ... prosze o odpowiedz
nikola 2009-08-14 13:30:37
I jak po rozmowie kwalfikacyjnej w warcie? jakie pytania??? jaka twoja reakacja ... prosze o odpowiedz
2
opinia 2009-10-07 21:43:50
+ do tego praca na 3 zmiany w tym w soboty i niedziele.
wiktoria 2011-05-20 18:57:14
Nie polecam pracy w Warcie, zwłaszcza w Mysłowicach. Pani dyrektor nie szanuje pracowników, liczą się tylko wyniki a pracuje się na prowizje dla pani derektor żeby mogła sobie pojechać na wakacje do Stanów zjednoczonych.
misti 2011-09-08 13:11:34
jak pracujesz to jesteś tylko planem-wynikiem, nie liczysz się jako człowiek, jak odchodzisz straszą cię,żebyś nie próbował szczęścia u konkurencji, bo masz zakaz konkurencji. Nikogo nie obchodzisz, masz robić durne przypisy za 1100 zł., biegać jak piesek za klientami za swoje paliwo i swój tel. Nikt ci za nic nie odda, mogą cię tylko obciążyć jakimiś notami i innymi duperelami. Nie polecam.
lady 2011-10-27 14:29:31
Praca- żenada, płaca- minimalna, wymagania- maksymalne, atmosfera- jeden by drugiego zagryzł, ogólnie nie polecam, no chyba że chcesz się nabawić nerwicy, depresji i wielu innych przykrych dolegliwości.
anonim 2011-11-27 17:45:22
Podpisuję się pod tym w 100%
... 2011-12-02 21:32:49
to jest Likwidator Techbiczny???o takim stanowisku piszecie?
next 2012-01-02 22:05:31
chyba mowa o sprzedaży jakiś doradca coś w tym stylu, jako doradca nie polecam, chyba, że chcesz dostać zajoba złośliwego.
Zawiedziona 2014-07-04 09:58:28
Rozmowa kwalifikacyjna dotyczyła stanowiska rejestratora szkód i obsługi klienta w Warcie w Katowicach. Praca wprawdzie na telefonie ale przy rozmowach przychodzących. Rekrutacja 2-etapowa. Najpierw grupowa - assessment center, a później rozmowa indywidualna. Praktycznie wszyscy kandydaci przeszli etap rekrutacji, więc nie widzę sensu robienia tego typu rekrutacji. Praca na umowę zlecenie, co nie każdemu odpowiada. Nie to jest jednak problemem. Najpierw okazało się, że kandydat musi przejść 2-tygodniowe darmowe szkolenie w siedzibie firmy. Bezsens, bo w większości firm szkolenia są w trakcie trwania umowy i są płatne. Do tego okazało się, że stawka nie jest godzinowa, ale za ilość zarejestrowanych szkód. Także nie da się obliczyć miesięcznej wypłaty, bo nie ma żadnej podstawy. Rekrutacje przeszłam pozytywnie, ale nie uzyskałam przed szkoleniem odpowiedzi na temat pieniędzy. Także zrezygnowałam z tej pracy.
niewarta 2014-07-04 15:25:54
Beznadziejny system płacowy. Po szkoleniu dają przez pierwszy miesiąc 11 zł brutto za godzinę, później przez 2 miesiące 8 zł brutto lub można wybrać opcję prowizyjną, czyli 3 zł brutto za każdą rejestrację szkody. A później po okresie 3 miesięcy dostaje się tylko 3 zł brutto za zarejestrowaną szkodę, czyli praca akordowa.
mama 2014-07-04 15:40:32
czyli praca dobra dla uczniów i studentów którzy chcą sobie dorobić
mała 2014-07-07 12:02:41
Szkoda że nie byłam na tym forum wcześniej bo tylko straciłam czas na rekrutacji. Szukam stałej pracy z płacą wyższą niż najniższa krajowa a w Warcie nie ma na to szansy.
alice 2014-07-24 14:36:21
Hej. A czy może mi ktoś powiedzieć jakie zadania były na Assessment i jakie są godziny pracy ?
alice 2014-07-25 12:37:10
hej. godziny są między 6 a 22.Oczekują 30 godz. min tygodniowo. Info z Assessment. Warunki tzn.?
Gość 2014-07-29 08:42:12
Praca w przedziale czasu 6-22 plus soboty. Minimalna dyspozycyjność to u nich 3 godzin tygodniowo. Przez pierwszy miesiąc płacą 11 zł brutto za godzinę a od drugiego 8 zł brutto za godz. albo przechodzi się na system akordowy i dostaję się 4,20 coś około brutto za zarejestrowanie sprawy w systemie. Jedna rejestracja trwa 15, 20 min. Brak podstawy więc trzeba siedzieć i dzwonić. Liderki mają po 20 lat. Prawie pusta sala, rotacja i ogłoszenia co chwilę.
oleńka 2014-07-29 16:44:22
a czy godziny w jakich sie pracuje ustalają oni czy można samemu je sobie wybierać z przedziału 6-22 bo nie ukrywam że nie miałabym za bardzo jak dojechać do siebie z katowic po godzinie 22
o 2014-08-17 11:15:36
piszecie tu o różnych stanowiskach, doradca, rejestrator szkód. Czy ktoś może pracuje lub pracował na rejestracji szkód w Katowicach?
gość 2014-08-17 11:16:12
piszecie tu o różnych stanowiskach, doradca, rejestrator szkód. Czy ktoś może pracuje lub pracował na rejestracji szkód w Katowicach?
2
xxx 2014-08-17 22:42:02
Co za bzdury. Moze warto sprobowac, zanim sie napisze takie glupoty Prawda jest taka ze Twoja wyplata zalezy od Twojego zaangażowania. Jak masz wszystko w D i liczysz na wyplate dzieki stawce godzinowej, to nie wiem czy wyciagniesz nawet 1200. A jak chcesz sie nauczyc i skupisz sie na swojej pracy, to wyciagniesz nawet 3000 netto (albo wiecej). Jak chcesz to zarobisz-tyle. To jest zasada na tym stanowisku. Powodzenia:)
2
on 2014-08-22 21:06:25
tzn.ile zarobić dużo to dla jednego 800 zł a dla drugiego np.2000 tyś. Bez podstawy to raczej ciężko. Z tego co piszecie to praca dla studentów
1
zed 2014-09-16 18:48:27
Aby tam sie dostac trzeba przejsc Assesment Center plus kolejna rozmowe, z assessmentu przechodzi niewiele osob a potem jest kolejny etap. Praca dobra dla poczatkujacych zawodowo. Co do dodatkow to przeciez tylko pracodawca moze je uzyskac a nie ta osoba konkretna. Moze zadzwon do kadr do wawy...ja nie slyszalem by ktos tam mial stopien nieprlnospr.ale wiafomo o tym sie nie mowi.
xxxx 2014-09-17 18:08:06
Praca nie jest zła. Fakt jest akordowa i na umowę zlecenie.Praca jest dobra przede wszystkim dla studentów, którzy chcą dorobić i mieć doświadczenie w przyszłości podczas poszukiwania nowej pracy. Może się wiele nauczyć z dziedziny ubezpieczeń. Umowę dostaje się na dłuższy czas. Rekrutacja jest trzy etapowa: rozmowa telefoniczna, Assesment Center oraz rozmowa indywidualna. Szkolenie jest bezpłatne, ale pierwszy miesiąc ma zwiększoną stawkę. Kolejne dwa mają mniejszą stawkę, następnie przechodzi się na akord. Można dużo zarobić, ale trzeba chcieć i być zaangażowanym. Nieprawdą jest, że liderzy i trenerzy mają 20 lat - są w różnym wieku, jedni są młodsi, drudzy starsi. Wielu z nich zostało wybranych w rekrutacjach wewnętrznych. W firmie pracują ludzie w różnym wieku. Większość to studenci, ale są też osoby po 30, 40 i 50. Jest możliwość otrzymania umowy o pracę, nie jest gwarantowana, ale jeśli zwalnia się stanowisko wybiera się osobę, która dobrze wykonuje swoją pracę, ma dobre wyniki jakościowe. Wiele osób już w ten sposób podpisało taką umowę. Są osoby, które już w tej firmie pracują 5, 6 lat i na tym stanowisku. Poza tym atmosfera w firmie jest rewelacyjna.
xxx 2014-09-18 23:24:36
Da sie zarobić jeśli sa połączenia, ... Obecnie nie ma za duzo pracy... Jeśli chodzi o szkoleniae to masakra bo każą robić z siebie idiote. .. Większość trenerow nic nie umie i ciężko u nich znaleźć pomoc. .. Zazwyczaj przyjmują wszystkich, no chyba ze im sie ktoś nie podoba to go odrzucą... Ogolnie jeśli ktoś ma wiedzę z ubezpieczeń to sobie sam poradzi na aluchawce:-)
1
zzz 2014-09-18 23:39:21
Pierwszy etap to robienie z siebie debila i planowanie jakiegoś biznesu pana bułki ( od paru Łat te same zadania na rekrutacji) zarobki nawet spoko jeśli ktoś duzo robi. .. Potwierdzam ze niektórzy trenerzy nic ie umieją. .. Mają nawet problem z produktami OUW warty.... Nie doceniają pracowników którzy naprawdę wiedzą o co chodzi w ubezpieczeniach. ..choć szkoda bo byłaby dużą lepsza obsługa klienta. .. Do. Pana prezesa : proszę sie przyjrzeć pracy trenerow gdyż myślę ze jako specjaliści powinni znac sie na tym co robią. ..
2
xxxxxxc 2014-09-27 10:38:42
Potwierdzam trenerzy niewiele wiedza. I niektorzy niewiele pracuja!!!!! Wychodza na pogaduchy. Nie umieja pomoc, bo ich wiedza jest zenujaca i wielu pracownikow zna sie lepiej na ubezpieczeniach. Jeden z nich ..coz czesto nie rozumie co sie do niego mowi i odpowiada dosc irytujaco zostawiajac bez konkretnej pomocy. A ludzie b.ok:)
1
d mr 2014-10-22 20:19:20
Pierwszy miesiac to 11 zl brutto za godzine, kolejne dwa miesiace to 8 zl brutto. Od 4 miesiaca nie ma stawki godzinowej jest system akordowy, wiec zarabiasz tyle ile przyjmiesz dziennie zgloszen. Przyjecie zgloszenia trwa do 15, 20 minut zalezy to od wielu czynnikow.
major 2015-02-01 16:31:08
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
wroc 2015-02-13 14:04:38
Aktualne stawki: 8 zł brutto w pierwszym miesiącu pracy
Zanim rozpoczniesz pracę musisz odbyć 2 tygodniowe szkolenie nie płatne.

Szkoda tylko, że dopiero w pierwszym dniu szkolenia dowiadujesz się o czasie jego trwania, bo na początku mówią tylko o tygodniowym szkoleniu...

Mnóstwo kar finansowych za rozmowę nie według ich klucza, czasem może zabraknąć jakiegoś słowa i już ucinają ci pensje... Mogą uciąć nawet 20% z miesięcznej wypłaty.

Jak chcesz siku musisz zapytać lidera czy możesz wyjść do toalety.

ATMOSFERA bardzo dobra, ale zarobki żadne.

Możliwość awansu: Po 5 latach
2
cxvc 2015-04-14 13:41:52
a te szkolenie w jakich godzinach się odbywa?
1
alex 2015-07-07 20:07:56
Byłem dzisiaj na rozmowie w Katowicach i nic nie sciemniają
Nerona 2015-08-26 14:35:53
@alex a możesz coś więcej? stawki i ile rzeczywiście trwa to szkolenie?
doświadczony 2015-08-28 21:30:52
szkolenie trwa 2 tygodnie jest bezpłatne...po szkoleniu w pierwszym miesiącu jest 11 zł brutto na godzinę w drugim 9 a w trzecim 8 ...można wyrobić premie ale w pierwszych miesiącach jest to raczej nie do zrobienia ponieważ trzeba się wdrożyć
gana 2016-05-13 23:22:16
moim zdaniem @nerwus nic już nie ogłoszą. Firma jest zlikwidowana
Idę na rozmowe 2016-11-16 00:24:44
Obecnie realizuje to Telekadra jeśli sie nie mylę.
rekrutowana 2016-11-16 19:20:43
też dziś byłam na rozmowie.
usłyszałam,że teraz płacą 12 zł brutto podstawy a od stycznia 13
i za zarejestrowaną szkodę 5 zl brutto

1 rozmowa to grupowe spotkanie
2 rozmowa to 5cio godzinna "zabawa" aby nas sprawdzić i tam zapada decyzja czy chcemy współpracować czy nie (bądż czy oni nas chcą)
Ciekawy 2016-11-17 15:00:39
Możesz powiedzieć coś więcej o 5 godzinnej zabawie ? w przyszłym tygodniu będę na rekrutacji
Zdegustownay 2016-11-24 22:31:43
Najpierw robisz wywiad o kimś z grupy, potem coś o sobie jakieś głupie ćwiczenie z dykcji. Potem o wynagrodzeniu, przerwa, kolejne głupie ćwiczenie (kapitan ma tyle lat co ty ;) ) i kto wygrał wybory (tak kolejna bezsensowna zabawa...) 15 min przerwy i mówią kogo biorą. Co dalej... Cóż nie wiem. Wg mnie wypadłem dobrze, nie polecam, straciłem 3,5 godziny czasu...
Zostaw swoją opinię o Warta 24 Plus - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Warta 24 Plus