brak logo

HURTOWNIA WIDAN

Świlcza

Opinie o HURTOWNIA WIDAN

jankes 2015-01-14 16:21:37
Zatrudnij się w Widanie a zarobisz kupę kasy, od rana do wieczora harujesz i nie zarobisz nawet średniej krajowej (usunięte przez administratora)
5
GPX 2015-12-20 18:25:11
Jeszcze nie słyszłem aby ktoś tam pracował tyle godzin ... w Widanie, ale może to jakaś nowość.

Ja pracuje w Krakowie na umowę normalnie od roku. Szału nie ma ale źle też nie jest. Trzeba robić i tyle.
1
Z Okolicy 2015-12-20 21:54:28
GPX, albo pomyliłeś oddziały albo daty na umowie, jeżeli w ogóle ją masz!!!
bo wydaje mi się, że w KRK oprócz Pani "Dyrektor oddziału", to nikt nie pracuje.
Zastanawiam się czy jest chociaż 10% pracowników która pracuje dłużej niż 7 miesięcy?
Praca z właścicielami a w szczególności z ich synami to jakieś nieporozumienie,
Najlepsze jest jak jadą z kimś na rozmowę i każda osoba, która reprezentuje firmę ma inne zdanie.
Praca za minimalną kase, brak umów, praca na działalności, brak premii bo nawet jak ją wyrobisz i Ci się należy to oni maja 10 powodów dla których Ci jej nie dać.
Proponuję zrobić imprezę z byłymi pracownikami, obecnymi, chętnymi do pracy w firmie Widan i właścicielami... Co Wy na to???


1
konkurencja 2015-12-29 21:02:16
W którym, oddziale tak oszukują? Bo ogłoszenie jest na Rzeszów i Warszawkę.
Wysłałem cv do Rzeszowa, bo u nas w firmie od pewnego czasu jest źle
1
Witek 2015-12-29 21:24:34
Pytałem kilku ludzi z konkurencji o firmie widan, nikt o nich nie słyszał,
widan? a co to?
jakaś firma utylizująca żywność i inne?
takie zdziwienie jak pytałem w Krakowie, może ktoś coś więcej powie? same negatywy? zero plusów?
iza 2015-12-29 22:18:52
A mnie zaciekawilo ogloszenie na stanowisko pracownik biurowy, cel obowiazkow do uzgodnienia? KTOŚ COŚ NA TEN TEMAT MOŻE PWOIEDZIEC??
ilona 2015-12-30 14:20:20
do jakiej miejscowości szukają pracownika biurowego?
xxx 2015-12-30 21:24:10
juz nieaktualne :)
jolka 2015-12-31 18:21:17
synowie na pewno nie beda zle traktowani przez pracowników, bo beda ustawieni tak jak ich ojcowie :) ps a tak na marginesie, nie pracowałam u nich, ale mialam okazję rozmawiać z jednym z właścicieli i całkiem spoko sie wydaje, żona wydje się być gorsza, ale nie wiem czy ona ma coś do gadania :)
Tomek 2016-01-04 21:56:14
Founde, a spytaj kolegi czemu nie pracuje dalej??? Bo z reguły jeżeli jest ok to się długo pracuje w firmie, no chyba, ze się wyprowadził na drugi koniec Polski, albo zmienił branże albo.....:-)
kajzerek 2016-01-08 13:56:54
Stanowczo odradzam każdemu !!!
Mimo złych opinii jakie słyszałem o firmie Widan sam postanowiłem się przekonać.
Pomyślałem "nie może być tak źle ludzie zawsze marudzą,a oferta brzmi ciekawie"
To był mój błąd oferta tylko brzmiała ciekawie w rzeczywistości nie mogę nic dobrego powiedzieć o tej firmie ( usunięte przez administratora ) Nie popełniajcie mojego błędu i nie myślcie, że może w którymś oddziale jest lepiej. Wszedzień jest tak samo bo zarządzają Ci sami ludzie.
1
xxx 2016-01-10 20:58:51
i jeszcze ksiezniczka :)
Daniel 2016-01-12 18:15:14
Masz za dużo wolnego czasu??? Zapraszamy do Widanu, my Ci go zagospodarujemy pracą na nasze lepsze.. Lahahahaha
petent 2016-01-19 15:20:05
Sporo negatywów ale czy jest ktoś kto tam obecnie pracuje i może się wypowiedzieć na temat zarobków, warunków pracy oraz socjalu czy samochodami służbowymi można jeździć prywatnie ?
PH 2016-01-22 12:46:05
Tak, obecnie pracuję w firmie Widan i jestem tutaj tylko dlatego bo nie znalazłem żadnej innej pracy. Zarobki są bardzo małe ledwo starczające na utrzymanie nie mówiąc o jakiś rozrywkach. Socialu nie ma nawet o rzeczy niezbędne trzeba się prosić. Samochód nie jest do użytku prywatnego każdego dnia jesteś czytany z GPS i sprawdzany . Brak możliwości podnoszenia kwalifikacji zawodowych, zero szkoleń . Olbrzymim minusem jest zła atmosfera w pracy,która wprowadzają właściciele. Oczekują od pracownika pracy powyżej 8 godzin najlepiej 12g i nie jest ona dodatkowo płatna
1
!!! 2016-01-23 23:22:03
Tak to wszystko prawda !!!
2
hmmm 2016-01-25 20:23:19
PH 22-01-2016 godz. 12:46 środek dnia pracy a PH ma czas na serfowanie po necie ... , jeżeli tak wygląda odwiedzanie klientów i zbieranie zamówień to nie ma się co dziwić, że ledwo wiążesz koniec z końcem.
PH 2016-01-26 08:45:17
hmmm - 2016-01-25 tego dnia miałem wolne..... zdziwiony, że w czasie wolnym nie jestem w pracy??? standard!!!!
Piekny i młody 2016-01-26 08:48:17
Jestem często na GOWORK i czytam opinie o Widan, zastanawiam się czemu 3/4 opinii jest usunieta? Czyżby właścicieli bolała prawda?
1
olaf 2016-03-06 23:49:52
a o którym oddziale mowa? bo z tego co się orientuję to jest ich kilka i każdy z synów ma inny oddział?
1
ciekawy 2016-03-07 10:55:12
Jakim autami jeżdżą Przedstawiciele ? Ktoś wie ?
1
zainteresowana praca 2016-03-09 21:08:13
Koledze wyżej właściciel chyba porządnie zaszedł za skórę. Fakturzysta także pracuje na umowe zlecenie? Często zmieniają i szukają tam fakturzysty czy jak uda się komuś załapać na to stanowisko to już na dłużej? w jakim programie pracują?
1
Pawian 2016-03-19 22:27:39
Moi drodzy. Osoby piszące na tym forum to w dużej mierze sfrustrowani pracownicy, którym brakuje kompetencji... W dużej firmie takim ludziom mówi się by szli pracować na pocztę :). Ale do sedna. Firma Widan. Nie ma tu umów śmieciowych. Własna działalność lub umowa o pracę -dla PH , biuro, magazyn czy kierowca. Praca z podstawą dość solidną, dla PH podstawa + prowizja. Brak limitu górnego. Sprzedajesz = zarabiasz. Oprócz PH wszyscy pracują wg godzinowego planu pracy ( kierowcy w zależności od wywozu ) dla PH są sam os z GPS ale do użytku własnego ( z rozwagą ale od tego jest kierownik ) Kasa ? Jak w każdej firmie handlowej podstawa ( kwestia negocjacji ale nie mniej niż w biedronce) plus prowizja bez ograniczeń. Uważam że jest to fair. Robisz obrót x dostajesz 100 robisz obrót 2x dostajesz 200 itd. Wiec nie czytajcie tych zgubnych opinii ( jednego człowieka ) Tylko sami przekonajcie się podczas ewentualnej rekrutacji... Pzdr
castro 2016-03-22 21:17:54
Auta są raczej nowe dwa lata temu wymieniali całą flotę dla handlowców.

Głownie to fiaty firino,punta, dużo kia picanto.
Abc 2016-03-24 20:57:08
Pawian... Rozumiem większa sprzedaż =większa kasa... Jak wszędzie, niczego nowego nie odkryłeś. Z tego co wiem to firmie WIDAN auta prywatnie się nie użytkuje.... Od kierownika niewiele zależy..hehe. premie hehe kolejny ciekawy temat... Ale jeśli ktoś chce się przekonać wystarczy popytać obecnych PH jak to super jest tam pracować.
Ph 2016-03-25 09:29:51
Pracuje już kilkanaście miesięcy wszystko jest czarno na białym jasne i przejrzyste zasady współpracy na PAPIERZE !!! W 100% zrealizowane przez firmę. Co do samochodów mam nowiutki samochodzik fiorinę z Klimą i radiem i z GPSemmmmm który mi w niczym nie przeszkadza bo użytkowanie samochodu po godzinach jest także w pełni uregulowane i wszystko zależy od bezpośredniego przełożonego. Zasada jest jedna jak w każdej firmie stosujesz się do poleceń nie jesteś problemowy i masz wynik to robotę masz na lata, nie zgadzam się także z opiniami o właścicielach ze oszukują wręcz przeciwnie nigdy jeszcze nie miałem tak dobrych i życzliwych przełożonych o co bym nie poprosił nigdy mi nie odmówili ale w druga stronę to działa tak samo .
Pozdrawiam wszystkich pokrzywdzonych którym się po prostu pracować nie chce!
Zzzzz 2016-03-30 06:45:04
Każda opinia jest cenna tylko wtedy kiedy jest prawdziwa, pozdrawiam Cię PH i Twoje RÓŻOWE okulary w 100% na papierze....
1
inna 2016-03-31 09:50:01
Szkoda pracować. Lepiej siedzieć na zwolnieniu od psychiatry przez pół roku i smarować w necie :-)
Były PH Widanu 2016-03-31 21:03:49
Witam Panie i Panów.
Pracowałem w Firmie Widan na stanowisku PH Przez okres 2 lat 2013 do 2015 r. I mogę śmiało powiedzieć, że byłem z tej pracy zadowolony. Przede wszystkim jeśli robisz co do Ciebie należy to jesteś traktowany poważnie, a jeśli lecisz w kulki to i z Tobą lecą w kulki. Nie ma się czemu dziwić. Jeśli chodzi o samochody to flota jest nowa z klimą. GPS jest teraz w 90% firm i tu również jest ale jak robisz co do Ciebie należy to w czym problem?? Chyba że macie coś do ukrycia. Osobiście nigdy nie miałem problemu ani z Witkiem ani z Danielem ani z rodzicami obu Panów. Właścicielka jest osobą rozmowną natomiast Właściciel jest osobą która lubi konkrety. Synowie pilnujący również interesu to osoby które również pracują w terenie z klientami i wiedza na czym ta praca polega i z czym ją się je. Nigdy nie miałem z nimi problemu i zawsze można do nich zwrócić się o jaką kolwiek pomoc. Oczywiście to Twoi szefowie więc i wymagają od pracownika. Osoby które piszą że to kołchoz to moim zdaniem osoby które zostały zwolnione ze względu na swoja pracę a raczej ze względu na brak włożonej swojej pracy. Gdyby było tak źle to dlaczego w Widanie pracuje tyle osób które są już tam po kilka lub nawet kilkanaście lat? Osobiście mogę powiedzieć że nie pracuje w Widanie ponieważ rozpocząłem działalność na własny rachunek i buduje swój własny rynek odbiorców.
Pozdrawiam.
1
Półroczny 2016-04-01 18:23:50
Witam, jestem pracownikiem firmy i chce uciąć te wszystkie spekulacje. Znam osobiście właścicieli i wszystkie pozytywne komentarze jakie przeczytałem są pisane tylko i wyłącznie przez nich.
Poznałem sporo pracowników i nikt nie wypowie sie na temat firmy Widan pozytywnie. Robią to tylko po to żeby złapać jakiegoś jelenia do pracy za ich śmieszne stawki. Wiele osób pyta o samochody są to fiaty Fiorino oraz KIA w podstawie. Za każdy Kilometr przejechany prywatnie płacicie prawie tyle co w taxi ale i tak robią łaskę(ostatnio dowiedziałem się,że takie praktyki nie są zgodne z prawem).
Generalnie są to ludzie którzy myślą jak oszukać pracownika. Na papierze NIE MA warunków premiowych i co miesiąc trzeba się prosić,a wręcz toczyć wojnę o premie !!!
Z takich ciekawszych rzeczy dodam,że Właściciele firmy Widan NIE PRZESTRZEGAJĄ KODEKSU PRACY w Widanie nie ma odbioru dni wolnych za święto wypadające w Sobotę. Jeżeli jednak już pójdziesz z własnej woli przeprowadzają z Tobą rozmowę w której słyszysz "NAS PRAWO NIE DOTYCZY".
Na dodatek pragnę zauważyć,że doszło do złamania ochrony danych osobowych nik "Inna" - pod którym kryje się właściciel ujawnił powód nieobecności swojego pracownika oraz specjalistę który wystawił zwolnienie. Nawet tutaj pokazują swoje prawdziwe obliczę ale ciekawe co na to Sond. Pozdrawiam
2
Były PH Widanu 2016-04-01 20:51:42
Kolego "Półroczny" Przede wszystkim w Widanie w większości pracuje się na umowie współpracy na zasadzie działalności gospodarczej tutaj kodeks pracy nie obowiązuje. Warunki współpracy omawia się przed podpisaniem umowy. A jeśli chodzi o wynagrodzenie to jest to jasno i klarownie opisane w umowie. Osobiście nie spotkałem się z oszukiwaniem mojej osoby. Oczywiście jak w każdej firmie znajda sie plusy i minusy. Ale nie ma firmy idealnej, która każdemu będzie odpowiadała w 100 %. Jeśli chodzi o zarobki to ani nie są niskie ani wysokie. Ale to kwestia negocjacji z właścicielami na początku rozmów o pracę. Nikt nikogo nie zmusza do pracy w Firmie Widan. Każdy sam podejmuje decyzję., W końcu jesteśmy dorosłymi ludźmi.
3
Mag.... 2016-04-01 21:07:41
Kolego "Były PH widanu", coś mi się wydaje że obecnie jesteś dyrektorem od sprzedaży w tej cudnej firmie. Ja tam pracowałem i popieram "Półrocznego"
Zasady są nie jasne i nie ma nic na papierze odnośnie premii, a jak trzeba ją rozliczyć to siedzisz z ojcem i myślisz jak jej nie wypłacić, przestańcie robić ludzi w balona,
A z tego co wiem to dużo osób odchodzi od Was i tymi ludźmi co pracują po kilka lat to jest kilka a w szczególnosci bliska rodzina i ludzie w Przemyślu.
Może nie jest tak??
2
Półroczny 2016-04-01 22:02:56
Były PH Widanu doskonale wiem na jakiej umowie jestem i zdziwię Cię ale jest to umowa o prace. W tym przypadku obowiązują wszystkie prawa. A co do premii wszystko jest ustnie w dniu wypłaty ojciec z synem mają zaćmienie i znajdują 10 powodów, żeby jej nie wypłacić. Jak dla mnie to jest oszustwo.
2
Paweł 2016-05-23 20:53:51
Ja umowy nie mam i jestem szczęsliwy, pracuję na umowie na własnej działalności i jest mi dobrze. Dzięki temu mam jeszcze inne etaty i tam też mam kase. A można mieć i 3 etaty, Widan i tak tego nie sprawdzi.
2
lollollol 2016-09-26 21:45:29
Upadają i mają kreta pomoże im.
Captcha 2016-09-28 20:57:32
A czemu upadają? Gdzie ten kret?
Duża 2016-10-21 17:43:54
Witam,
mam pytanie, jak w Widanie wygląda praca fakturzystki? Godziny? zarobki?
Szukają do oddziału w Krakowie i jestem zainteresowana. Ktoś może coś powiedzieć na ten temat?
Zeus 2016-10-28 19:58:30
Zero szacunku dla pracowników, liczy się tylko zysk dla firmy. Pracownik jest tylko trybikiem w tej machinie który przyczynia się do zysku. Nie sprawdzisz się zostaniesz zwolniony. Zatrudnienie to najlepiej na wlasnej działalności. Pracownik jest nikim w tej firmie. Wiem , bo pracowalem. Nie polecam.



niko 2016-10-30 07:28:08
Flip i Flap - cały czas piszą to samo .... tylko różne nicki
była 2016-11-26 00:56:41
a to dlaczego, az tak u nich żle? w jakim oddziale pracowales?
Zostaw swoją opinię o HURTOWNIA WIDAN - Świlcza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HURTOWNIA WIDAN