brak logo

Imtech Polska

Warszawa

Opinie o Imtech Polska

anonim 2011-04-13 20:13:08
a to jest ten sam IMTECH co dzialal na stadionie we Wrcławiu? pracowalem w tym okresie na stadionie co ww. firma i skonczylo sie na tym ze sprawa sie obila o tv i prokurature.( usunięte przez administratora )
fidel 2011-08-14 12:36:17
Imtech w Gdansku paskudnie ( usunięte przez administratora ) swoich robotnikow, przez co zwolnilo sie ich az 15!! Brak wystarczajacej kontroli nad brygadzistami( usunięte przez administratora ) poprzewracalo od awansów!!!
podwykonawca 2012-05-22 16:20:49
Firma do kitu,kadra dno,nikt nie bierze odpowiedzialności,najlepiej jak podwykonawca za wszystko odpowiada.Umowa z nimi to tragedia,już na początku budowy zamiast ci pomagać to cię gnoją,straszą karami itp.Omijajcie tą firmę, i jeszcze jedno-NIE PŁACĄ W TERMINIE.
... 2012-07-17 22:12:07
prawda
podwykonawca 2012-10-24 12:59:17
ostrzegam wszystkich podwykonawców, kłopoty z należnościami gwarantowane
podwykonawca 2 2012-11-06 16:51:15
Zgadzam się w 100% najgorsza firma z jaką współpracowaliśmy, brak płatności, zero odezwu na wezwania do zapłaty, robią z ludzi wariatów,Brak profesjonalizmu, przez takie firmy mniejsze, mają problemy finansowe.
roko 2012-11-29 20:34:38
Ludzie, uciekajcie od Imtech, byle dalej... pracowałem tam 1,5 roku we Wrocławiu... kierownictwo zainteresowane tylko swoim własnym stołkiem, a do tego upokażające traktowanie ludzi i dowartościowywanie się w ten sposób. [usunięte przez moderatora]
rokoko 2012-12-04 08:44:23
roko napisz coś więcej bo złożyłem papiery do wrocławia????
koko euro spoko 2012-12-04 15:23:24
roko a czemu odeszłeś?
dak 2012-12-10 22:49:28
bhp,ile godzin pracujesz a ile masz na umowie???
opek 2012-12-12 13:02:17
Ano właśnie, jeśli chodzi o czas pracy, to w imtech obowiązuje tylko jedna zasada, wszyscy siedzimy aż dostaniemy hemoroidów i żylaków, tragedia, nawet jak nie ma nic do roboty, to i tak siedzimy paranoja! 2-3 h poza standard to norma :)
kokon 2012-12-19 01:34:09
ale jak to? codziennie? i gdzie? bo w Warszawie w piątek o 14.30 nikt już nie odbiera... [usunięte przez moderatora]
nela29 2012-12-19 06:49:24
a czy ktoś wspomniał o podwykonawcach ile firm przez IMTECH pod upadło są niewypłacalni a jak już płacą to z dużym opóźnieniem i nic sobie z tego nie robią , jedna wielka ściema ,chcieli stadiony to je mają ale kosztem innych firm które na tym ucierpiały
krok 2012-12-19 16:54:25
Imtech nie przestrzega etyki biznesowej, szantaż, kłamstwo to były typowe praktyki na stadionie we Wrocławiu.
ELJAWWOJ 2013-02-16 22:36:05
Witam wszystkich . My byliśmy podwykonawcami IMTECH Polska
i wszystkie należności zostały Nam zapłacone , może nie w terminie ale zostały . Są w Polsce firmy które nie płacą wcale !!!!! i co wtedy .
Każdy z właścicieli firm wiedział o tym iż IMTECH nie płaci terminowo ,
więc po co podpisywali z Nimi umowy ????
1
ben 2013-03-01 17:20:53
zmienił się zarząd i jest nadzieja, że będzie lepiej
item tech 2013-04-06 18:08:02
ludzie, komu się ciągle chce wymyślać i wypisywać takie teksty? skąd tu was przywiało..? i w jakim celu...? IM w dalszym ciągu realizuje inwestycje podwykonawcami, którym płaci i później zgadnijcie co.. nadal będzie robił podwykonawcami.. i nadal będzie im płacił...
a nie jest tajemnicą, że pracownicy mają najlepszy socjal i uposażenie w porównaniu do wszystkich pozostałych firm konkurencyjnych.
oszukany/a 2013-04-19 14:41:35
Skoro Ci pracownicy mają tak dobrze to dlaczego odeszło ich ostatnio tylu i zamierzają się z firmą sądzić??? Co się tam ostatnio ciekawego wydarzyło? W jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firma wdepnęła??? Czy ktoś coś na ten temat wie?
1
Boczek 2013-06-21 17:28:38
Zacznijcie trenować podpisy do aneksów.
3
WSH 2013-07-10 11:18:05
Witam!
Koledzy napiszcie coś na temat zarobków w tej firmie,czy warto się zatrudniać?Jak tak naprawdę jest?Mają front robót?z góry dzięki!
3
dak 2013-08-03 00:34:28
święta prawda
3
2013-08-24 17:54:33
lepiej,lepiej nie gadać haaahaaa
inżynier 2013-11-29 13:20:01
Witam,
nie należę do osób które publicznie wylewają swoje żale, dlatego też postaram się aby moja ocena firmy Imtech była jak najbardziej konstruktywna i obiektywna chociaż jestem jej byłym pracownikiem. Ponieważ często korzystam z tego serwisu, dodam też tzw. swoje pięć groszy. Chciałbym wszystkich myśląc o pracy dla tej firmy ostrzec. Chociaż Imtech to firma z kapitałem zagranicznym, standardy pracy są rodem z PRL. Niegospodarność sięga zenitu, cieńcie kosztów nie tam gdzie należy. Ze względu na malwersacje finansowe jakie miały miejsce na początku roku w firmie zmienił się zarząd (dwóch ostatnich prezesów pożegnało się z firmą bez żadnych konsekwencji). Ze względu na kompletny brak nowych kontraktów oraz ze względu na opinie (teraz mało kto chce z nimi współpracować) Imtech zaczął zwalniać ludzi z około 500set osobowej załogi, z której większość została zatrudniona w czasie akcji: budujemy stadiony. Aktualny stan zatrudnienia do ok. 300 osób, z informacji jakie posiadam w przeciągu 3 miesięcy ma zostać zwolnionych jeszcze 50. Najlepsze jest to że zwalniani ludzie brani są z łapanki , bez żadnej merytorycznej oceny ich pracy i wkładu w działalność firmy. Kadra zarządzająca wyższego szczebla m.ni. dyrektorzy oddziałów oraz kierownicy projektów, to jedynie marionetki bez żadnej decyzyjności. Większość z nich niestety nie ma zielonego pojęci o zarządzaniu w standardach PMI.
Wiele jeszcze mógłbym pisać, ale niestety są to głównie negatywy. Z dobrych rzeczy muszę powiedzieć że Imtech posiada dobrą kardę inżynierską, wielu ambitnych znających się na rzeczy i potrafiących współpracować młodych ludzi a przynajmniej ja z takimi miałem okazję współpracować.
Podsumowując na dzień dzisiejszy szczerze odradzam jakąkolwiek współpracę z firmą Imtech, mam nadzieje że kiedyś zmieni się na lepsze.

Pozdrawiam.
3
stalin 2013-12-03 23:09:45
Masz racje prawie ze wszystkim.Tylko o tej kadrze inzynierskiej to cie ponioslo oczywiscie moge sie mylicnie wszystkich znam.Co do tego PRL to masz sto procent racji.(usunięte przez administratora).A ze Imtech wali w czlona z podwykonawcami to norma.
2
Nieskuteczny 2013-12-10 10:00:05
Ja sobię zadaję pytanie dlaczego tych ludzi zwalniają jednego po drugim a nie zwolnią wkońcu tych którzy odpowiadają za te ogromne ilości towaru który pozostał na magazynie centralnym.Przeciaż to są setki tysięcy złotych(usunięte przez administratora)
1
wiesiek 2013-12-20 07:43:05
Felix Colsman (Niemcy) ani Hermann Stammeier (Polska) nie skontrolowali przebiegu redukcji zatrudnienia jaka odbyła się w Polsce.(usunięte przez administratora)udzie odpowiedzialni za straty powstałe na AWW nadal pracują... Wiele z zredukowanych osób to wartościowi inżynierowie, którzy nic nie mieli wspólnego z fatalnym rachunkiem finansowym Imtechu, a nie do pomyślenia byłoby pozbywać się ich podczas budowy trzech dużych stadionów w latach 2010-2012 gdzie odgrywali kluczowe role. Trzeba życzyć Imtechowi wszystkiego dobrego w nadchodzącym Nowym Roku oraz dużo szcześcia, którego mu najwidoczniej brakuje.
2
sabina 2013-12-20 20:21:05
anonim - imtech z przyjęć to sobie może robić jedynie imprezy, bo pozwalniał ludzi z przyczyn ekonomicznych i żadnych przyjęć na zwalniane stanowiska być nie może. jeśli kogoś przyjmie to ludzie go rozszarpią w sądach pracy
2
Sumo 2014-02-05 13:53:42
Ktos ma jakies doswiadczenia z nowym zarzadem? lepiej tam teraz?
pracownik 2014-02-09 18:47:19
jako były pracownik te firmy ubolewam nad losem tych co zostali tam i dają się wykorzystywać tym nieudacznikom z zarządu ludzie zostawcie tych (usunięte przez administratora)niech spróbują sami na siebie zarobić
misiak 2014-02-11 04:53:11
to by bylo super.Juz widze,jak prezesi zakasuja rekawy i zabieraja sie do pracy.(usunięte przez administratora)
misiak 2014-02-11 05:04:15
Dodajmy do tego jeszcze fakt,ze rodziny sa rozwalane,bo przezucaja wszystkich wedle upodobania!!!!Jeszcze tylko na Syberii nic nie buduja-haha(usunięte przez administratora)
Kim Dzon Um 2014-02-17 22:40:18
A kto tam został panowie po 50 przed emeryturką i paru młodych przestraszonych utratą pracy ludzi.Zostali ci którzy tak szczekali że jaka ta firma jest zła(usunięte przez administratora)
inżynier 2014-03-02 15:14:57
Już kiedyś umieszczałem tu mój wpis ale ze tego co widzę przydałby się jeszcze...wszyscy którzy myślicie o pracy w Imtechu omijajcie tą firmę szerokim łukiem. Naprawdę szkoda waszego czasu i energii, w tej firmie nie liczy się Twoja wiedza, umiejętności i zaangażowanie, a raczej to jak bardzo jesteś nasmarowany wazelinom i bardzo potrafisz (wiecie jak to dalej idzie). Dlaczego nie ma ofert pracy bo Imtech jest tak nieudolną firmą, że żadnego nic nie potrafi zdobyć, a jak już podpisze jakiś kontrakt to zazwyczaj jest to kontrakt od razu na minusie. Hasło Imtechu: best in technology performance to jakiś śmiech na sali, ludzie którzy tam pracują chyba nie mają pojęcia co to znaczy.
2
Zigi 2014-03-13 06:49:32
BRAWO ŚWIĘTE SŁOWA!!!!!POPIERAM!!!!
1
Skrzypek na dachu 2014-03-26 22:32:13
A mają coś do roboty po EURO CENTRUM I SZPITALU na Banacha? Bo jak się podpytuje pracowników to każdy odpowiada że nie.Czyżby ta firma po takim zrywie jak EURO 2012 gdzie miała stadiony do roboty schodziła na psy?Kto tam tak zawinił że jest taka sytuacja że obcina się pensje pracownikom fizycznym przecież na stadionie narodowym to wszyscy mieli dobrze a teraz jak z nimi rozmawiam to każdy kręci nosem i pracuje tam tylko dlatego że nie może ogarnać gdzieś pracy.
m 2014-04-08 23:44:59
Ludzie, żenada jak to się czyta!!!
Jak widać dobrze nas określają że Polak to tylko marudzić potrafi. Z tej całej plątaniny to jeśli jest ktoś taki uprzejmy to proszę niech napisze jakie są inne firmy które tak świetnie prosperują :)

2
Gierek 2014-04-13 21:40:00
To nie czytaj !!!!
Kim Dzon Um 2014-04-27 10:25:46
Barani łbie nie chodzi o firmę jak prosperuje tylko o ludzi którzy tam pracują i atmosferę jaka tam panuje.Wiadomo że nie jest tak łatwo w tych czasach o dobrą firmę ale trzeba tępić prostackie i chamskie zachowania i niszczyć kolesiostwo.A w Imtechu tego nie brakuje rączka rączke myje.
christo 2014-05-23 19:14:39
Lipa robiłem tam 1 rok, kierownictwo sie w ogóle nie nadaje, do próby wody zimnej kierownik mi przyniósł manometr do 6 bar?? i to jeszcze walnięty. Kierownicy sie na niczym nie znają, zwalają wszystko na pracownika, jak coś nie wyjdzie twoja wina, zawsze cie opierdzielą, są nerwowi i nic nie wiedzą. Ostatnie wypłaty spóźnione o ok. 2 tygodnie. Sam sie zwolniłem, nie polecam.
2
gołąbel 2014-06-25 21:49:23
choć nie cierpię tej firmy i większości ludzi tam pracujących ponieważ jestem byłym pracownikiem to co do wypłaty to jakieś sądze że ten pan napisał brednie komu jak komu nie płacili podwykonawcom ale dla swoich pracowników zawsze gleit na czas był choć szukają tylko żeby obciąć na każdym kroku ale płacą pensie na czas
gołąbel 2014-07-03 22:41:57
dlaczego? szkoda że tam nie pracowałeś bo trudno by ci było zaczaić to co bym ci napisał,zresztą i tak nie przyjmują tylko zawalniają teraz na czasie poleciało kilka chłopaków i to pewnie przed smak dopiero bo firma nie ma nic do zaproponowania do pracy,ci co tam zostali nie mam pojęcia na co liczą może jakiś fuksik i firma wyskoczy z kontraktem czego im życze ze względu na tych ludzi z produkcji bo reszta to chamy no i się szykuje ostry atak do sądów pracy zobaczymy jak to się zakończy,oby wszyscy dopieli swego bo to się nam wszystkim należy jak psu buda
Młody 2014-09-16 22:22:40
Pracowałem w tej zasranej firmie. Tysiąc nie zapłaconych nadgodzin poszło w gwizdek. Byłem z tym w PIP-ie i co...? i NIC! Lojalni pracownicy okłamali komisje która nas przesłuchiwała, każdy został pouczony co ma mówić przez kierownika i dyrektora G. ...tylko w PL takie sytuacje. Chcesz prace...to pracuj za darmo! Nie odzywaj się, nie domagaj się bo przyjdzie dyr i cię wyrzuci! Andrzej...nie ma ludzi niezastąpionych a Ciebei pies tracał stary kłamco !!!
2
razemus 2014-09-18 00:01:16
A ja byłem ostatnio na rozmowie o prace w tej firmie i jednym słowem....FARSA momentami czułem się jak bym miał być zatrudniony jako dyrektor(aplikowałem na instalacje)
olekk 2014-12-11 05:07:42
Jak tam sytuacja w firmie? warto wysylac cv. Z tego co wiem to dostali fabryke vw we wrzesni
"inż. petrobudowy" 2015-01-23 10:13:49
Kasa na czas, nie mała stawka, czasem płacili nawet za nadgodziny. Szkoda tylko .że na rozmowie nie wspominają ,ze po 10h się pracuje w standardzie a płacone za 8h.. :( Kierownicy są zupełnie nieodpowiedzialni i z małą wiedzą techniczną- o zgrozo! Chyba ,że ten z wąsikiem, chudy... ;) On zna się dobrze ale wazelina mu się skończyła dawno i nie wiadomo czy się nie zatrze... :(
Pozdro dla najbardziej kompetentnego majstra w tej firmie: Przema ;)
2
rudolf 2015-02-27 20:01:19
Głównym celem działalności Imtech jest efektywne zmniejszanie zapotrzebowania energetycznego w budynkach. By to osiągnąć, tworzą odpowiednie rozwiązania we wszystkich segmentach zarządzania energetycznego i podnoszenia efektywności energetycznej.Projektują, budują i obsługują złożone pod względem technicznym urządzenia.
Me 2015-03-14 15:46:33
Oni sie sami kompromituja, ja nie wiem dzieki jakiemu cisnieniu ta firma w kurniku w Modlniczce jeszcze funkcjonuje. P.S: Szef z kompleksami- kryzys wieku sredniego etc
1
Ja 2015-03-24 16:36:02
zgadza sie,firma nogami robiona.
123 2016-02-12 14:51:48
beznadziejna firma, kierownik biura w Modlniczce nadaje sie tylko na leczenie psychiatryczne. Zdecydowanie niepolecam. Lepiej dojezdzac do Krakowa, zabierzowa do NORMALNEJ pracy.
1
Czarli 2016-05-12 15:44:52
Do Imtech Polska poszukiwali jakiś czas temu wielkiej liczby inżynierów czy ktoś z was się dostał i tam pracuje?
2
Zostaw swoją opinię o Imtech Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Imtech Polska