Budomex

Miejsce Piastowe

Opinie o Budomex

przyszly 2014-08-30 19:31:01
No to pieknie zasilimy ta firmę do zobaczenia
0
bronka 2014-10-27 16:41:42
jeśli chodzi o Polskę wschodnią i realizacje pochodzące od firm właśnie stąd to Budomex jest dość znaną i uznaną firmą. Swoją robotę w budowlance rozpoczęli już w 1992 , także można u nich mówić o dużym doświadczeniu. Choć należy również wspomnieć , że jak każdej firmy także i ich imają się różne problemy...mniejsze i większe
0
Y.Q. 2014-11-18 23:49:18
Właśnie leci na TVN info o tej "firemce". System standardowy. Obiecać, skaptować a za pracę nie zapłacić. W Sądach Pracy stać ich na kauzyperdów za ukradzioną kasę.
4
pp123 2014-11-19 00:11:06
wlasnie tez ogladalam ten reportaz, gnoje dorobili sie na cudzej krzywdzie. rajdy nic nie kosztuja smiech na sali i na takich nie ma nic w kodeksie??do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z takim prawem!!! ciąć i sypać sól a itak bedzie klamac jak ta baba!!!
1
szok!!!!!!!!!! 2014-11-19 10:00:44
18.11.14 wieczorem w TVP w programie SUPERWIZJER, wyemitowany został materiał o firmie BUDOMEX z siedzibą w Miejscu Piastowym
ludzie, uciekajcie z tej firmy, bo płacą Wam kilkakrotnie niższe niż powinni, nie wypłacają odszkodowań powypadkowych, jak zdarzy się Wam wypadek, to koniec, zostawią Was na lodzie, prasa duńska i związki zawodowe duńskie, szeroko rozpisują się o tych oszustach.
Wy zarabiacie grosze, w baaardzo trudnych warunkach pracy, a oni świetnie się bawią, mają luksusowe wakacje, domy, auta i chwalą się tym na portalach społecznościowych - idioci!!!!
pooglądajcie sobie ten reportaż, naprawdę warto!!!
1
WAŻNE 2014-11-22 12:11:48
........Koledzy zanim wyjedziecie z jakiej kol wiek firmy polskiej za granice uważajcie ja też w przeszłości byłem oszukany większość firm polskich ( nie jeden by powiedział że wszystkie ;) ) kantują nieświadomych pracowników. Prześwietlajcie firmę jak sami macie z tym problem poproście kogoś kto płynnie porusza się w internecie.
- Są sytuacje gdzie ludzie mieli wypadki na budowie a firmy na sile ich zwozili do polski i sobie radźcie sami !!! Nigdy się na to nie zgadzajcie zawsze domagajcie się udzielenia pomocy na miejscu wtedy przysługuje wam bezpłatna rehabilitacja bo inaczej wszystko w przyszłości pokrywacie sami a koszty są astronomiczne
- Pilnujcie rozliczenia z podatku w danym państwie gdzie jesteście jeśli jest rażąco niskie możecie mieć słuszne podejrzenie że ktoś składa fałszywe oświadczenia podatkowe, wystarczy zgłosić nawet jeśli nie znacie języka w polskich odpowiednich instytucjach a one maja obowiązek wysłać chociaż zapytanie do odpowiedników swych w krajach Unii Europejskiej
- Pamiętajcie pensja na rękę to nie wszystko pamiętajcie iż jak pracujecie w takich firmach za granicą a i nawet w polsce poświęcicie 1 godzinę czasu jak jesteście w domu w Polsce by podejść do ZUS i zapytać się czy pracodawca opłaca prawidłowo składki wystarczy wziąć dowód i umowę która zweryfikuje z jakiej kwoty powinien wam opłacać składki (bo może wo gule pracodawca podał jakieś fikcyjne kwoty,) udzielą wam odrazu odpowiedzi na miejscu lub prześlą ją do domu oczywiście zrobią to anonimowo ponieważ prawo zabrania ( o ochronie danych osobowych ) więc niczego się nie bójcie a może to was ocalić przed wegetacyjną emeryturą !!! Nie żartuje !!!
- Jeśli padliście ofiarą oszustwa obojętne nie wypłacona w całości pensja / składki / podatek nie bójcie się składać spraw do sądu pracy ponieważ tu akurat to nic nie kosztuje ( za darmo )wystarczy napisać pozew ( wiele wzorów dostępnych na Google ) podać powód pozwu swoje dane i dane pracodawcy oraz załączniki ksero umowy / świadectwa dobrze najpierw do Państwowej Inspekcji Pracy zgłosić chociaż by tylko po to by dostać pismo o przeprowadzonej kontroli a oni zawsze coś znajdą jest to kolejny dowód dla was który możecie dołączyć i wysłać do sądu Pracy gdzie mieści sie pracodawca w pozwie możecie napisać nawet by sprawa toczyła się bez waszej obecności. Jak macie jakiś problem natury formalnej W każdej Państwowej Inspekcji Pracy są dyżury radców Prawnych odnośnie prawa pracy porad udzielają za darmo !!!!
1
WAŻNE 2014-11-22 12:14:37
Trochę się rozpisałem ale duże wrażenie zrobił na mnie wczorajszy reportaż w TV ( nie czynami bo to znam ale skala oszukanych pracowników )

Koledzy na koniec nie bójcie się walczyć o swoje , nie obiecam wam sukcesów w sądach ale wierzcie mi każda sprawa jest indywidualna i przy większej ilości firmy same się uginają by nie ponosić konsekwencji nie tylko finansowych ale też karnych względem tak zwanych prezesów/właściciel tych firm , nie bójcie się zgłaszać to do odpowiednich instytucji w Polsce bo nie tylko one mogą przeprowadzać kontrole w Polsce ale informują również swych odpowiedników w państwach UE a to bardzo zaboli takie firmy które oszukują i mają dużo na sumieniu. Nie liczcie że urzędy ze same będą działać i wyłapywać ale jak wy zgłosicie to juz nie mają wyjścia bo machina się uruchamia administracyjna.
Ta informacja jest do wszystkich pracujących w firmach polskich za granicą ale i też w Polsce! Pozdrawiam wszystkich
1
mietek 2014-12-02 01:33:20
wszystko jest dobrze póki sie noga nie podwinie ... wypadek odrazu jestes odsylany do kraju !!! traktuja cie jak przedmiot !!!
0
rami 2014-12-17 22:54:43
ale nie do końca rozumiem o co masz teraz pretensje ? jeśli wypadek jest z Twojej winy to chyba nie jest dziwne , że nie chcą cię już u siebie ... A jeżeli akurat Tobie się coś stanie to również logiczne , że niesprawny pracownik jest im zupełnie niepotrzebny. Trzeba było na siebie uważać kolego ...
0
frak 2015-01-31 22:32:01
Budomex czyli holdingi i biura inwestycyjne nie są na pewno tym czym się zajmują na co dzień. Wiele osób pisze o działalności budowlanej, ale czy to jest prawda, zbyt konkretnych informacji na ich temat nie można znaleźć, a obiło mi się o uszy, że warto chociaż spróbować tutaj swoich sił. A wy co sądzicie?
0
kara 2015-02-01 17:44:02
wpisz w google ,, budomex TVN ,, wyskoczy ci niedawny reportaż , po przeczytaniu go (oglądnięciu ) i poczytaniu forum tutaj odpowiedz sobie na to pytanie ;)
0
edgardoo 2015-02-16 18:20:43
no ale co z tego, ze jest w internecie jakis reportaż o nich? to co, firma już nie działa w ogóle? czy jak to wszystko wygląda na chwilę obecną? bo nie wiem teraz cyz do nich iśc czy nie? czekam na Wasze komentarze teraz jesli takie się pojawią, bo nie wiem juz czy iśc do nich czy nie, martwi mnie ta sytuacja.
0
rubin 2015-03-10 18:49:22
i jak Edgardoo, zdecydowałeś się pójśc do nich do pracy? teraz ja mam tego typu dylemat. jakoś nie mogę znaleźć tego reportażu telewizyjnego z tvn o którym pisaliście, czego on konkretnie dotyczył i co z niego wynikało? bardzo mnie ciekawi ten temat i pewnie od tego będzie zależało czy wyślę im moje cv
0
lek 2015-03-27 18:25:42
nic trudnego wpisujesz wyszukiwarce google ,, TVN Budomex superwizjer ,, miłego reportażu
0
dwayne 2015-03-27 18:50:38
jeżeli od jakiegoś tvn-owskiego materiału uzależniasz swoją przyszłą karierę to gratuluję :P Jeśli są tak rzetelni w materiale na temat Budomexu jak w swoich informacjach to możesz włożyć sobie te informacje między bajki. Prawdziwy obraz tego czego możesz się po firmie spodziewać polecam wyciągnąć choociażby z tego forum
0
Niznany 2015-03-30 19:11:15
Ludzie nie piszcie bzdur, tam w firmie pracują sami "piekarze" nieliczni to są fachowcy. A co do oceny zarobków to dno, ponieważ odbijają za mieszkanie, dojazd do pracy i jest wiele innych ukrytych kosztów. Tak że zarobki nie są wysokie jak twierdzą w firmie bo odbiją ci za wszystko i za cały miesiąc zostanie ok. 7-8 tys. a jeśli pojedziesz do domu na 2 tygodnie zostanie ci 2-3 tys. i sumując to z dwóch miesięcy zostaje 5,5 do 6 tys. miesięcznie.
Stanowczo nie polecam tej firmy jako zarobkowej bo jak jesteś fachowcem traktują cię jak "piekarza". Byłem tam i widziałem.
0
stary pracownik 2015-04-02 15:17:37
Nie polecam .Kiedyś był dobrze.Bardzo słaba kadra.90% ciotka,wujek.
Katastrofa firma idzie na psy.
0
Rick 2015-04-11 08:14:02
Naprawdę jest tak źle jak piszą? Gdzie są kwatery,jakie są umowy? jakie warunki?
0
pracownik12 2015-04-13 14:10:46
Pracuje w tej firmie już przeszło 5 lat i chce pracować dalej. Wiadomo, sa tacy że im sie niepodoba, ale za prace jest wypłata normalnie i w terminie jeśli chodzi o Danie i ja jestem zadowolony. Jakos inni też pracują wiele lat i jakby był taki wyzysk, to by sie pozwalniali już dawno temu. A jak ktos jest pijakiem i leniem, to wiadomo że go zwolnią? Do TVN poszli kłamcy i kombinatorzy. Aż wstyd patrzeć na te twarze.
0
Rick 2015-04-13 19:56:42
Ja TVN nie biorę pod uwagę,tam jest propaganda gorsza jak za komuny,to jest prywatna stacja która robi nieświadomym ludziom mętlik w głowach,nie oglądam wiadomości na TVN bo są upolitycznione i manipulują,nie obchodzi mnie tvn. Duńczycy też patrzą na Polaków źle,jesteśmy tam niemile widziani. Ja bym chciał wiedzieć tylko czy czy jest w miarę godne warunki w firmie,wypłata,umowa,kwatera.
0
pracownik12 2015-04-13 23:22:42
Kwatera może być, może to nie są luksusy, ale normalne pokoje po 2 osoby i teraz na nowych obiektach porobili pokoje po 3 i 4 osoby żeby ludzie płacili mniej i to można dogadać jak sie chce mieszkać tylko we dwóch i tam gdzie mieszkasz dostajesz meldunek. Umowa według duńskiego prawa i wszystkie składki odprowadzone. Wiadomo że SKAT dużo zabiera ale tak jest w każdej firmie w Danii.
0
stachu 2015-04-14 21:09:08
Pracuje w tej firmie już od 3 lat, teraz jestem w Danii i muszę powiedzieć, że ostatnio faktycznie zaobserwowałem zwiększoną liczbę "piekarzy" na budowie ale to tylko dlatego, że wszyscy prawdziwi fachowcy już gdzieś pracują a firma ciągle potrzebuje pracowników. Zarobki nie są złe dają dobrze zarobić. Najlepszym przykładem, że w firmie nie jest źle jest mój kolega, który pracował tu z synem o kilka lat dłużej ode mnie ale zwolnili się jakiś rok temu i poszedł do konkurencji w poszukiwaniu lepszego życia. Teraz wrócił i powiedział mi, że tu czuje się jak ryba w wodzie (albo lis w lesie) i jeśli tylko uda mu się wybłagać kierownictwo to znów ściągnie tu syna. Co do zakwaterowania... tragedii nie ma, pokoje w dobrym stanie a cena w stosunku do zarobków jest ok. Jeśli chodzi o podatki to faktycznie są wysokie- wszak to Dania a nie Rumunia. Na szczęście są też odpisy. Ja sam odliczam żonę która nie pracuje i zawsze dostawałem zwroty przy rozliczeniu. Pozdrawiam
0
tajemniczy 2015-04-15 19:13:36
Panowie spokojnie... widzę kogoś poniosły tutaj emocje.. jakaś ujma na honorze?
0
welax 2015-04-19 10:16:12
Powiem tak , raczej bym nie ignorował tych informacji z telewizji , są wyroki na które sie powołują , a komentrze ... sory każdy może podszywać się pod pracowników i pisać cuda więc pamiętajcie uczcie się na innych błędach a nie na swoich.
1
eldorado 2015-06-13 20:32:00
w polbale zostaje 5-6tysi i sovie chwale a ty na 7-8 narzekac chcesz to juz nie wiem
0
Loha 2015-06-16 12:50:50
Staszek podaj jakieś namiary na kogoś kto zajmuje się rekrutacją do Danii
0
igor 2015-08-25 03:25:14
Wiecie co, ja tak myślę, że takie osobiste przepychanki na forum naprawdę nic nie dają i nie przynoszą nic dobrego. Wiadomo, że nie każdy musi się z każdym lubić i nie każdemu wszystko musi pasować, ale robienie tego na forum to słaby pomysł. Ja chciałem znaleźć jakieś info o atmosferze jaka panuje w firmie, ale przez to nie mam szans.
0
Były pracownik 2015-08-25 10:04:17
Też oglądałem reportaż na TVN i też pracowałem w tej firmie. Pan Andrzej S. (w tv podali jego nazwisko) to nie żaden krętacz tylko wysoko wykwalifikowany cieśla szalunkowy. Z pewnością mówi prawdę. Tak jak wcześniej już pisałem pracowałem u nich i stałem się nie wygodny gdy narzekałem na znaczne opóźnienia z wypłatą a to było na porządku dziennym. W zasadzie każdemu firma jest winna pewną sumę pieniędzy i jak sam odejdziesz to tracisz więc lepiej tam siedzieć i czekać aż w pewnym momencie oddadzą Ci wszystko.
Właściciel pan Marek C. jest faktycznie kombinatorem ale nie oszukujmy się - 99% polskich firm za granicą kombinuje.
Zgadzam się też z przedmówcami że w Eurotech/S-Bud/CRZ/Budomex (wszystko to jedna firma) pracuje coraz więcej piekarzy i dmuchaczy szkła artystycznego w huty szkła w Krośnie.
Co do związków zawodowych to proszę nie pisać żadnych pierduł że związki szukają haka na Budomex bo nawet gdyby Marek C. płacił wszystko w 100% pracownikom to związku by robiły nagonkę że papier toaletowy w barakach socjalnych na budowie nie jest różowy tylko zielony.
Pan Marek C. jest mi winny jakieś 6-8tyś zł i nigdy tego nie odzyskam. Cieszę się jednak że już się uwolniłem z pracy w Budomexie bo choć pieniądze były dobre (kiedyś) ale ciągłe czekanie na wypłatę było bardzo męczące. Od początku 2009 (kryzys światowy) znacznie spadła liczba kontraktów, liczba zatrudnionych i przestało być w Budomexie różowo.
Pozdrawiam byłych pracowników i tych co jeszcze pracują. Pozdrowienia kieruję jednak tylko do fachowców a nie piekarzy i pociotków.
Pan Andrzej S. z reportażu to naprawdę bardzo dobry cieśla i bardzo mi przykro że w taki sposób potraktowała go firma. Andrzej S. nie pochodził z okolic Krosna i nie był żadnym pociotkiem więc po prostu go olali.
3
rfe 2015-08-27 09:25:33
coś z tą firma jest nie tak
0
pier 2015-09-15 21:46:31
Firma wybiera sobie pracowników, nie wiadomo według jakich kryteriów, tak jak pisze wyżej biorą ludzi bez doświadczenia a jak człowiek z doświadczeniem chce jechać a jest z okolic to go nie wezmą. Od rekrutacji jest tam Pani Maria która przy wyborze kandydatów kieruje się nie wiadomo jakim rozumowaniem.
0
Gro 2015-09-24 13:52:18
@pier dziwne, że wolą wybierać ludzi bez wykształcenia.. Wydaje mi się, że powinni głównie bazować na pracownikach z wiedzą i przebytym czasem pracy na podobnych stanowiskach. A skoro wolą tak, to pewnie odbije się im to czkawką, bo jednak robota będzie gorzej wykonana, niż przez fachowca, tak sądzę.
0
marko 2015-10-24 21:00:52
hejka hej, bardzo proszę, dajcie mi znać czy oni teraz aktualnie nie szukają przypadkiem kogoś do pracy... nie przedłużyli mi w obecnej (jeszcze) pracy umowy i pracuję do końca miesiąca, a mam rodzinę na utrzymaniu... szukam już w każdym możliwym źródle, dlatego jak ktoś coś wie to proszę o pomoc, dzięki
0
Allah 2015-12-29 07:17:43
Kormal Warszawa potrzebuje .
0
mik 2015-12-29 12:57:27
@marko zalezy na jakies stanowiski, bo wlasnie poszukuja murarzy- tynkarzy, elektrykow czy tez kierownika robot budowlanych ale to juz za granica w norwegii
0
wiko 2015-12-31 16:01:45
widze, ze z tego misiaca mieli oferte pracy na muraza-tynkarza, wiec widocznie firma nadal kogos poszukuje jak widac, praca idzie dalej wiec chyba problemy sie rozwiazały
0
gfgfgf 2016-01-02 19:22:22
@wiko wydaje mi sie ze rownie ciekawa oferta pracy jest na stanowsiko kierownika robot budowlanych i to za granica w Norwegii, wiec mozna liczyc na spore zarobki
0
cvbnm, 2016-01-04 22:24:41
jak wiadmo nie od dzis ze praca za granica to szansa na duze zarobki, na podszkolenie sie z jezyka ale i podniesienie swoich kwalifikacji, np. jako kierownik robot
0
bronka 2016-02-10 15:58:52
może i rzeczywiście , ale to w końcu jednak wyjazd daleko od domu. Z tego co widziałem na temat budomexu to że szukają teraz elektryków ale chyba robota w kraju
0
ja 2016-02-13 19:55:40
pracuje na tunelu tp4 i pocioty widzę co się dzieje pocioty to nieroby z nosami zadartymi bo są nietykalni jak oni to mówią firma nie szanuje fachowców liczą się tylko pociotki nie polecam fachowcom papraków serdecznie zapraszam tu się odnajdą
0
pola 2016-02-13 19:58:04
aha, no dobra to ja rozumiem, ze jak nie jest się kablem to nie ma szans na prace.. jakoś nie chce mi się wierzyć. Poza tym szukają obecnie elektryka i można tu mieć samodzielne stanowisko.
0
Momox 2016-02-15 20:44:41
Można mieć samodzielne stanowisko, ale co lepsze można pracować w kraju albo za granicą w Norwegii. Zależy jak kto chce zarabiać i czy jest gotowy wyjechać za pracą. No i szukają też malarzy, sprzątaczki, tynkarzy, kierowców. Żeby się dowiedzieć więcej informacji to trzeba do nich zadzwonić.
0
mar 2016-02-18 21:27:45
albo po prostu bezpośrednio się do nich udać, chociaż widzę, że szukają np. elektryków w krośnie odrzańskim, no ale wiadomo, trzeba mieć odpowiednie kwalifikacje ;)
0
lipstick 2016-02-27 20:59:44
Hej, wiecie czy niedługo się pojawią jakieś oferty pracy? Podobno można liczyć teraz na zatrudnienie, a najbardziej kuszące są te podwyżki, które miały być przyznane wraz z początkiem roku.
0
ksdp 2016-03-12 21:39:11
Pojawiają się czasem, no i teraz także, bo szukają konkretnie malarzy @lipstick, oczywiście możesz liczyć na legalne zatrudnieni w oparciu o umowę o pracę.
0
jawor 2016-03-13 10:34:53
panowie powiem wam tak jak nie jesteś jakimś pociotkiem to nawet nie próbuj w tej firmie bo nie masz czego tam szukać pociotek który nie potrafi nic będzie robił a ten co pracuje uczciwie zostaje usunięty szkoda nerwów lepiej poszukać coś innego taka jest moja opinia o tej firmie nie polecam nikomu
0
lasek 2016-04-11 21:40:14
Ja to bym się chętnie załapał na elektryka, ale jeśli mimo to jest szansa na umowy o pracę, to się nie dziwię, że zatrudnienie u nich jest tak opłacalne.
0
swoj 2016-04-18 17:47:37
pracowalem w tej firmie i w innych firmach polsko-dunskich w Danii i musze powiedziec ze Budomex wspominam najlepiej. Oplacali wszystkie skladki, podatki, emeryture nie to co inne polskie firmy ktore zaraz bankrutowaly i nie mogly wyplacic pieniedzy pracownikom. Da sie umowic bez problemu na zjazdy i urlopy do Polski. Pracowalem najpierw w Arhus, tam byl taki kierownik, ale go zwolnili bo przez niego mieli klopoty. Potem pracowalem w Kopenhadze i w Kopenhadze to znacznie maja lepsza kadre. Ich ksiegowa tez widac ze sie zna na dunskich przepisach i podatkach. Mysle ze warto tam pracowac jesli sie ma do wyboru inne firmy zatrudniajace polakow w Danii
0
bawaria 2016-04-27 22:43:56
banda kretaczy
0
marek 2016-05-10 21:55:59
widzę, że Budomex dobrze działa. Ważne, że zatrudnienie opiera się na zasadach raczej duńskich, niż polskich. To na pewno ma znaczenie jesli chodzi o wysokosc zarobkow
0
gregor 2016-06-28 19:15:54
pracowałem w tej firmie,i wspominam dobrze.Czy można jakiś namiar na maila aktualny?bo dzwonię na stary i cisza.gregor76m@o2.pl
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Budomex