brak logo

gn-knit building division

Olsztyn

Opinie o gn-knit building division

anonim 2011-08-23 13:55
Na papierze płaca minimalna, reszta wypłacana w dietach zagranicznych, - pracownik nie pracujący przebywając w delegacji (z powodu choroby) nie dostaje nic! Nadgodziny wypłacane w niewyjaśniony sposób podczas pobytu na terenie RP od minimalnej płacy. Praca w delegacji 6X12 g =72 godziny tygodniowo - Dało się słyszeć opinie wśród pracowników że to kołchoz. Jedyny DUŻY PLUS to że firma zapewnia wyżywienie i nocleg.
olsztyniak 2014-11-18 08:58
Szkoda paliwa i butów na dojazd i rozmowę z pracodawcą. Pomimo tego życzę prezesowi pomyślności.
jaaaaa 2016-06-14 20:31
witam prosze o napisanie jak jest w tej firmie ile placa na godzine bo tam sie wybieram proponuja mi 13zl na godzine w tym diety praca po 10 god dziennie nadgodziny przechodza w premie uznaniowa i to jest dlamnie troche chore.
GN-KNIT 2016-09-12 14:35
Przykro mi, że nie zrozumieliśmy się w sprawie zasad wynagrodzenia na rozmowie wstępnej,
stawka uzależniona jest od kwalifikacji kandydata. Wymieniona przez Pana kwota 13 zl netto za godzinę to jest stawka podstawowa z premią (wszystko podlega opodatkowaniu i ozusowaniu), dodatkowo wypłacamy diety, jeżeli praca jest poza Olsztynem (zapewniamy zakwaterowanie i posiłki regeneracyjne), nadgodziny są rozliczane w systemie 12 miesięcznym.
Proszę śmiało pytać jeżeli zasady są niezrozumiałe. Życzę powodzenia. Wanda Gołombek
2
Olsztyn 2016-09-29 12:18
Rozmowa kwalifikacyjna przyjemna. Pani prezes miła i sympatyczna wszystko jasne i zrozumiale. Firma wydaje się być stabilna. Wynagrodzenie do 10-go każdego miesiąca zatrudnienie na najniższą krajową + premia ok 986 zł. Moim skromnym zdaniem firma godna polecenia
1
Jarosław 2017-06-03 15:48
Nie polecam tej firmy szczególnie dla podwykonawców. Pomogłem tej firmie wygrać ofertę, poświęciłem czas na wyceny i spotkania z inwestorem, a firma GN-Knit odwdzięczyła mi się tym, za moimi plecami wybrali innego podwykonawcę.
4
GN-KNIT 2017-06-06 11:50
Panie Jarosławie, przykro mi, że został Pan z Takim poczuciem, tym bardziej, że przy poprzednich zleceniach współpraca układała nam się dobrze. Przypominam, że Pana firma, ElektroJar, dostała od nas prośbę o zaktualizowanie swojej oferty, z uwagi na zmianę projektu wykonawczego. Niestety nie odpowiedział Pan na ponowne zapytanie. Pomijając powyższe, chciałam nadmienić, że złożenie oferty nie jest równoznaczne z dostaniem zlecenia. Nasza firma również wielokrotnie ponosiła koszty związane ze złożeniem oferty, czasami nasze zaangażowanie było naprawdę bardzo duże. Nigdy nawet nie pomyśleliśmy, żeby domagać się rekompensaty za to, że ktoś nie wybrał naszej oferty. Niestety takie jest ryzyko, że poniesione nakłady nie zwrócą się, wpisuje się to w koszty prowadzonej działalności. Jeżeli ktoś nie chce ponosić tego ryzyka to powinien z góry określić cenę za złożenie oferty, lub odmówić jej składania.
Z poważaniem
Wanda Gołombek
13
Jarosław 2017-06-06 21:10
Otóż sprawa wygląda nieco inaczej, gdy składa się ofertę i czeka się na rozstrzygnięcie np. przetargu a inaczej w sytuacji, kiedy Państwa pracownicy Pan F. i Pan M. proszę mnie, aby pojechać z nimi do inwestora i wytłumaczyć skąd biorą się koszta w mojej ofercie. Oczywiście pojechałem na to spotkanie, wierząc w dobrą współpracę z Państwa firmą i to, że podejmiemy się robót zawartych w ofercie. Przecież nie omawiałem z inwestorem przypadkowych kwestii technicznych, tylko kwestii technicznych opartych na mojej ofercie. Wiecie Państwo i ja też wiem, że branża elektryczna była decydująca w wyborze oferty przez tego inwestora. Później kilkukrotnie rozmawiałem z Panem M, który na moje pytania dotyczące tej inwestycji mówił, że w trwają jakieś sprawy formalne i realizacja inwestycji rozpocznie się prawdopodobnie na jesień 2016r.
Jeżeli chodzi o aktualizacje oferty, to owszem nie przesłałem jej, ponieważ już wtedy wiedziałem, że wysyłacie Państwo zapytania cenowe do innych zaznajomionych mi firm, zresztą to właśnie te firmy poinformowały mnie o tym fakcie. Jesteście Państwo głównym wykonawcą tej inwestycji, a inaczej wygląda sprawa podwykonawców takich jak moja firma, których trud i poświęcony czas na WYGRANIU oferty, skutkował zapewne wyborem tańszego podwykonawcy. Patrząc z punktu prawnego, rekompensata się nie należy, jednak Państwa kręgosłup moralny powinien mówić co innego.
3
Jarosław 2017-06-08 18:29
Rozumiem że brakuje Państwu argumentów a jedyną odpowiedzią jest "plusowanie" swoich komentarzy. Tak czy inaczej utwierdziliście mnie Państwo w przekonaniu, żeby przestrzec innych podwykonawców.
5
Zostaw swoją opinię o gn-knit building division - Olsztyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie gn-knit building division