brak logo

Metzeler Automotiv Profiles Systems Polska

Dzierżoniów

Opinie o Metzeler Automotiv Profiles Systems Polska

kamyk 2010-01-01 15:53:52
jest to spoldzielnia inwolidow
1
Paryż 2010-01-29 19:04:01
Zarobki takie sobie ale ludzi traktują za przeproszeniem jak gówno !!!
Gruby 2011-08-31 17:51:28
Metzeler to największy i najgorszy [usunięte przez administratora] pracy w okolicy.
Praca w wysokiej temperaturze,w szkodliwych oparach.PRzyjmując się tam,dostałem umowę na trzy miesiące i najniższą stawkę.Pracowałem w systemie zmianowym,na 3 zmiany.Dorabiałem w soboty.Wychodziłem jakieś 1600zł (3 lata temu).Po trzech miesiącach miałem dostać nową umowę z wyższą kwotą.Zapierdzielałem jak mały robocik,podbudowany tymi podwyżkami,które miały nadejść,wraz z upływem czasu.
Na 5 dni przed końcem pierwszej umowy,zostałem poinformowany,że przenoszą mnie na system czterobrygadowy,gdzie pracujesz wg zapotrzebowania,bez określonego porządku.Kazali mi w niedziele przychodzić do pracy,za zwykłą stawkę,ale za to w środę mogłem mieć wolnę.W ogólnym rozrachunku,robiłbym świątek/piątek za 50zł dziennie.Nie tak się umawialiśmy.Poszedłem się przebrać i pojechałem do domu.

Do tego co pół roku badania krwi.Jak Ci się wyniki popsują,to Cię odsuną od pracy.Tak się zabezpieczają,przed ewentualnymi odszkodowaniami.Nie polecam nikomu normalnemu.
2
Pracownik 2012-02-10 19:25:36
To co teraz obecnie sie dzieje w tym zakladzie to gorzej niz oboz koncentracyjny.Ludzie harują po 12 godzin dziennie przez cale 2 tygodnie(14 dni)zeby dostac premie. Zarobki zamiast isc w gore to spadaja w dol.Na innym dziale system 4 brygady.Normy ustalone z kosmosu nie do osiagniecia dla pracownika.Przerwa 15 minut i praca do konca zmiany,przekazanie w biegu z reki do reki.Kadra zarzadzajaca to jedna wielka mafia,kolesiostwo bez wyksztalcenia.Nieodpowiedni ludzie na nieodpowiednich stanowiskach.Czas poszukac nowej pracy,bo w tym zakladzie juz czlowiek wiecej sie niczego nie dorobi jak tylko jakiegos chorobska.Nie polecam nikomu tego zakladu.Dno
peter 2012-02-28 19:08:40
Firma porażka !!! pracowałem tam i nigdy bym nie wrócił na wet jakby to byłostatni zakład ludzie uciekajcie szkoda zdrowia a i tak nie zarobiciw.
pracownik 2012-04-05 22:20:35
Ciezko tam wytrzymac, zle zarzadzany zaklad. Co tydzien zmainy organizacyjne. Wyzysk, [usunięte przez administratora] i niekompetencja zarzadzajacych zakaldem.....to codziennosc...niestety. Wstyd,ze to Polacy Polakom taka atmosfere stwarzaja w amerykanskiej firmie.....wstyd straszny!
pracownik 2012-08-28 23:57:48
Trudno powiedzieć coś dobrego, no może tylko,że wypłaty są terminowo. Atmosfera niedobra, ciągłe zmiany organizacyjne, firma ma kłopoty na własne życzenie - blokowanie wydatków, a potem płacenie 10 razy tyle. Brak rozsądku, ludzie są traktowani jak śmieci - bez szacunku. Praca w święta państwowe i kościelne, po 12 godzin. Totalny bałagan i kompromitacja wg mnie. A prawo pracy, przepisy .....lepiej nie mówić.
1
kierownik 2013-07-16 15:39:41
metzeler to super zaklad,pracuje tam juz 3 lata i mam 1600 brutto.Jesli przepracuje jeszcze 5 lat to dostane 1700 zl brutto
1
kali74x9 2013-08-19 23:20:03
to przyjmij się do metzelera przez jarex to zobaczysz jakie wtedy są dopiero warunki
marek 2013-09-21 22:25:30
Ale jak to jest z tą pensją? Bo nie wiem czy tam aplikować. Bo jeśli po jakimś czasie nie będzie więcej niż 1600 to nie ma to sensu raczej
2013-10-01 14:19:42
Witam doszły mnie słuchy że przenoszą fabrykę na wschód, czy to prawda czy fantazja?
Agent 2014-01-17 02:30:02
Witam
nie pracuje tam ale pracuje moich dwóch kupli i mowią ze nie tak zle ... fakt 4 brygadówki bardzo mało wolnego, nie słyszałem od nich żeby traktowano ich jak smiecie ale co poradzic to fabryka wiec jesteś robotem, nie narzekają też na zarobki 2000+ to chyba nie tak zle, kumpel ze wszystkimi premiami i dodatkami przytulił nawet 2600 wiec stwierdzam ze nie tak zle no ale jesli ktos chce moze sam sie zgłosic tam i zobaczyc jak tam jest.
Igor 2014-03-19 15:50:13
Czy ktos moglby wyrazic opinie na temat dzialu logistyki,jako wozkowy?Jaka placa,zmiany 4-brg?,(usunięte przez administratora)
1
tatoo boy 2014-03-27 18:06:05
Nie polecam przyjmować się przez jarex bo nigdy nie wiesz kiedy dostaniesz dyscyplinarkę lub kare umowna lub obydwie rzeczy naraz.Srednia długośc pracy to 6-7 dni,a wszystko zależy od widzimisie majstra i kierownika ,jak maja zły dzień to lecisz na bank.Stawija cie na stanowisku bez poinformowania o twoich obowiązkach a później maja wielkie pretensje ,że coś żle robisz i jeszcze spowalniasz pracę, choć z drugiej strony masz zapisane w umowie ,że posiadasz stosowne kwalifikacje do samodzielnego wykonania zlecenia i to jest ten mały chaczyk który pozwala im tobie wlepic dyscyplinarke i nałozyc 500 zl za nieprawidłowe wykonanie zlecenia.
Takze zastanówcie sie dwa razy w co się pakujecie.
na wylocie 2014-05-04 19:55:50
Źle powiedziane na cywilno- prawnej nie ma czegos takiego jak dyscyplinarka ;)
Pozatym te śmieszne sms-y z jarexsu dzisiejszego dnia ,że jak nie przyjdziesz na okres wizytacji to dyscyplinarka,pani Olu prosimy się nie osmieszać wiemy że jest pani pod dużą presja wiadomo kogo ale to nie powód do straszenia zwolnieniem bo i tak ludzie sami odchodza ,bo sa traktowani jak piąte koło u wozu.Wymagania że hoho a dodatkowych gratyfikacji motywujących do pracy brak.
Pozdrowienia i no stres xD
Niedoszły pracownik 2014-05-09 12:04:45
Właśnie wróciłem z "rozmowy kwalifikacyjnej". Śmieciowa umowa, śmieciowe zarobki, śmieciowy czas pracy. Firma jarexs najwyraźniej szuka naiwnych i zdesperowanych idiotów bo spartańskie warunki jakie stawiają to po prostu kpina z człowieka. Czas pracy "do oporu" (cokolwiek to znaczy) w dwuzmianowym systemie po 12h, na śmieciowej umowie bez jakichkolwiek praw do zasiłku czy chorobowego. Nic więcej komentować nie trzeba, dno totalne.
zainteresowany 2014-05-11 08:47:26
Witam. Wielu narzeka ale wielu także chwali, jeżeli najgorzej przez jarex to przez co najlepiej??I może ktoś wyjaśni kwestie zarobków bo dwójka z przodu mnie motywuje wiem że jest to zależne od premii ale może ktoś wypowie się jaśniej.
co chwali 2014-05-13 11:02:28
sprawa wyglada następujaco jeżeli przyjmujesz się przez ranstad to 2 z przodu bedziesz miał ale przygotuj sie na dużą ilość nadgodzin i pracę praktycznie przez 7 dni w tygodniu narazie na 3 zmiany ,a później mają wejść 4 brygady
Przez jarex no comment 1700 to chyba max
2
4 brygady r.i.p. 2014-06-26 12:10:20
W jarexsie wchodza 4 brygady czyli na reke teraz będzie 1200 z groszem,sajonara metzelerku :D
KTOS 2014-07-06 10:16:28
Wszyscy narzekają ale pracują to jest właśnie chore w naszym narodzie nie pasuje ci coś to nikt nikogo do niczego nie zmusza,droga wolna.Zastanawia mnie tylko dlaczego nikt nie napisze agencji GPR która także działa na zakładzie metzeler.
heheh 2014-07-08 20:46:06
GPR to grupa pierwszego reagowania(ratunku) a nie agencja pracy:P
1
NIKO 2014-07-10 09:04:04
Czemu nie wspomnisz że w tej dziwnej grupie czeka sie dwa miesiące na pierwszą wypłate,i umowa zlecenie na miesiąc jest.
magik 2014-07-27 12:30:45
wtedy masz odłożone pieniądze z gigantycznej premi miesiąca poprzedniego :)
zawiedziony 2014-08-14 23:02:00
Poraz kolejny ta pseoudo firma od siedmiu bolesci robi sobie z pracowników jaja .Wypłaty miały byc do 15-stego a oni nawet nie raczyli poinformowac o tym ,że wypłata moze będzie w poniedziałek,a może do 20-stego,jak próbuje sie nam teraz wmówic.Na umowie jest wyraźnie napisane że do 15-stego ale oni i tak leja na to z góry.Traktują ludzi jak bezmyslnych fizoli,którzy nie potrzebuja pieniedzy na zapłate za rachunki, jedzenie ,leki.Zero jakiegokolwiek kontaktu i lakoniczne zbywanie pani Oli.Szczerze niepolecam pracowac w tym bur...
1
zawiedziony 2014-08-14 23:23:45
Chodzi oczywiscie o firme jarexs.
1
Obłok 2014-11-05 18:47:12
Nie polecam tam pracy jako pośrednik Randstad traktuje ludzi gorzej jak za czasów
niewolnictwa. Wyzysk ijak majster czy kierownik w zaleźności od humoru daje pracę
albo wysyła do domu. I potem zwalniają. Nie łakomcie się na kasę bo co 2 osoba jest zwalniana i żle traktowana.
che 2014-11-20 15:53:59
Pracowałem tam 6 lat:)To juz nie jest metzeler tylko jakis śmieszny cooper standard.Jeżeli ktos chce sie tam przyjąć odradzam!Mamy XXI wiek jesteśmy w Unii europejskiej a wtej firmir dalej jest niewolnictwo!Tak niewolnictwo.Jeżeli ktoś mi napisze że tam jest dobrze i sięze mną nie zgodzi chetnie podyskutuje na temat tej pseudo firmy!Po pierwsze majstrowie:)Tym ludziom poje... się w głowkach.Jeden pierdo... ze jest wyzej od boga drugi mówi do dziewczyny że jak on zechce to nawet do kibla nie bedzie mogła wyjść.Jest jeszcze kilku majstrów idiotow ale za duzo pisania.Ale najlepsza to jest ten rudy babo-chlop jak jej tam jest Barbara.To jest majster!~Baba to znaczy chyba to jest kobieta biega jak poparzona a łysemu (takiemu pseudo kierownikowi któremu pojebało się w bani) jak by mogla to dupe by lizała cała zmianę.Znaczy lizała to jest pewne.Na nią uważajcie tak samo jak na Jarusia blondyna z przedziałkiem na lbie.Jest jeszcze jeden który jest wice przewodniczącym związku Kubuś czy Walduś jesen huj.Tak samo poryty jak cala reszta idiot-majstrów.Z tego co pamiętam to 2-3 majstrów było zajebistych.Pierwszy to Pan Styś.Szacunek dla tego Pana.Spokojny opanowany i ogolnie nie pasujący do reszty tych idiotów.Jest jeszcze 2 wporządku ale dokładnie nie pamiętam jak się nazywają.Następni to wielcy kierownicy.Ci są najlepsi.Szczegolnie TAKI JEDEN MAŁY GRUBAS który zostawił żonę z dziecmi i związal się z wykanczarką.Wojtuś Sz!Kiedyś był zwykłym preserem ale od czego jest dlugi język.Został majstrem to tak na skodzie lizał du... kierownikowi że sam został kierownikiem:)To jest kurw.... parodia.Jak taki człowiek może być kierownikiem!Toż to jest parodia.Pamietasz mnie grubasie.Oj pamietasz:)))Móglbym jeszcze duzo napisać ale nie chce mi się pisać o tych zastraszanych ludziach i ogólnie o tej pseudo firmie!Bo to jest pseudo firma.Jeżeli ktoś chce tam przyjść do pracy naprawdę niech się zastanowi 2x zanim zrobi ten bład!Jeżeli nie masz wyboru to próbuj ale to tylko w skrajnych sytuacjach.Tak jak pisałem wyżej XXI wiek a dzierżoniowie niewolnictwo.Jezeli ktoś się ze mną nie zgadza a ludzi którzy chcą się tam przyjać mają jakieś pytania to proszę pisać ja odpowiem.A i zapomniałem dodać że jak idziesz na chorobowe to jak wracasz to od razu wysyłają Cię do kadrowej.Tam w biurze mósisz wszystko wyjaśnić Pani Ani:Dlaczego byłeś na chorobowym,co Ci dolegało i podpisujesz jakieś papierki że więcej już na chorobowe nie pójdziesz:)))To jest dobre.Nawet ta Pani z kadr jest zażenowana że musi przeprowadzać z Tobą taką rozmowę ale z tego co mi mówiła to musi.Taki ma odgórny nakaz!Dobra kończę ale jak byście mieli jakieś pytania to chętnie odpowiem.Pozdrawiam starych znajomych z zakładu.
5
zbeer 2014-11-26 14:37:51
Także nie polecam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] też pracowałem tam kilka lat i tak jak kolega wyżej pisze - odradzam. Atmosfera bardzo niemiła, gorąco, opary z benzyny i gumy, skontrolują nawet wyjście do WC i powiedzą ze za dlugo hahaha, moze i płaca nawet względna ale czy zdrowie jest ważniejsze od pieniędzy? przez ostatnie pare lat czułem się jak niewolnik dokładnie ! Majstrowie ? porazka nie wspominając o kierownictwie - tragedia, kolega wyżej dobrze to opisał ale to tylko jeden przykład ;)
5
anonim 2014-12-30 16:31:09
napisałem o dzierżoniowie wyżej
che 2015-01-05 16:14:45
Wojtuś jest najlepszy:)))Nie pisz tak bo ta gruba parówa jeszcze Cię do sądu poda:)
IKAR 2015-04-02 14:31:43
Wszystkich poszkodowanych w wypadkach przy pracy zapraszamy do kontaktu z Centrum Odszkodowań „IKAR” z Wrocławia
Istnieje możliwość uzyskania dodatkowych, dużych, pieniędzy od pracodawcy za wypadek przy pracy lub chorobę zawodową niezależnie od ZUS.
Ważny jest kontakt z nami już na etapie sporządzania przez pracodawcę dokumentacji. Wuwuwu twoje-odszkodowanie pl
Adriann 2015-07-21 14:56:07
Szukam pracy może to być praca fizyczna
jakub 2016-05-10 19:42:17
pracowałem tam 6 miesiecy , na poczatku była rozmowa że dostane umowe na okres próbny na 3 miesiace a potem normalna.Po trzech miesiacach dotałem kolejna umowe na 3 miesiace.Zwiekszono normy ,pracowałem po 12h , nie zatrudniono nowych pracowników tylko narzucono wiecej pracy dla nas.Pozatym zatrudniaja tylko majstrów (to te cioty i suki w pomaranczowych koszulkach) którzy nic nie robia.Po 6 miesiacach zwolnilem sie i byłem u samego kierownika ,który dziwił sie ze rezygnuje.Po prostu NIE POLECAM i ODRADZAM to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
k 2016-10-23 16:01:45
Witam, miałem nieprzyjemność pracowania w tym zakładzie przez miesiąc na stanowisku preser. Każdy marudził i narzekał na Coopera, ale chciałem się przekonać na własnej skórze, jak tam jest i serdecznie odradzam komukolwiek wysyłania CV do tego zakładu i omijania go szerokim łukiem. Stawka 11.6 brutto na godzinę + jakieś śmieszne premie, aby tylko obejść płacenie większych podatków. Jakaś śmieszna norma, której nawet doświadczeni pracownicy często nie byli w stanie zrobić. Smród palonej gumy uderzający do nozdrzy zaraz po wejściu na hale (nie pracuje już tam od dłuższego czasu, a przejeżdżając obok tego zakładu, bierze mnie na wymioty od tego odoru), i oczywiście te jeb*ne uszczelki, o których się już nie będę rozpisywał :)
Zostaw swoją opinię o Metzeler Automotiv Profiles Systems Polska - Dzierżoniów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metzeler Automotiv Profiles Systems Polska