Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A.

Pszczyna

Opinie o Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A.

jalka 2011-02-28 08:49:20
aż tak tam strasznie? wybieram się właśnie do nich na rozmowę kwalifikacyjną ale po tym co napisałaś nie jestem pewna :-/ Napisz dokładniej jak wygląda ta praca.
1
Monika 2011-03-02 12:40:28
A czy na dziale etykietowania są 2 czy 3 zmiany?Jak się tam naprawdę traktuje pracowników,bo słyszałam o tym zakładzie dużo złego,aż się tam boję iść do pracy?
poszukujacy ph 2013-04-02 22:45:42
witam mam pytanie jak wyglada praca jako ph w tej firmie ? jakiej mniej wiecej kasy mozna sie spodziewac ? i czy towar generalnie sie sprzedaje czy jezdzi sie i wymienia jak jest na co ? jacy kierownicy i jakie cisnienie ? dajcie znac pozdro

ps widze ze rekrutacje ruszyly w kilku woj pytanie czy to zwolnienia byly czy nowe stanowiska tworza ?
sylwia 2013-04-12 20:49:26
witam mam pytanie pracują u was osoby z bierunia nowego,bo chodzi mi o transport czy jeżdzą jakieś busy,dzięki jak ktoś odpisze mi
mięsny jeż 2013-04-20 19:14:14
A to ciekawe że określenie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez administratora została sklasyfikowana jako treść niecenzuralna :)
Gdy we Włoszech odkryto nazwany przez media [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie więzieni byli polacy nikt nie widział problemu.
U Heńka większość pracowników tak właśnie się czuje nie mogąc skorzystać z zasłużonego wolnego dnia pod groźbą zwolnienia z pracy.Dodam jeszcze od siebie że wg. mnie brakuje jeszcze tylko napisu nad wejściem do zakładu (usunięte przez administratora) pracownikom uświadomić to że w każdej chwili mogą to miejsce opuścić zwalniając się lub w przenośni odlecieć przez komin pieca wędzarniczego po padnięciu z wycięczenia.Białe kitle już tam wszyscy mają, brakuje tylko anielskich skrzydeł :)
Pozdrawiam !
sylwia 2013-05-11 09:18:55
Tak,pracowalam tam niecaly miesiac,masakra,warunki pracy takie ze szok,zimno-7stopni,mokro,pracuje sie caly czas,bez dnia wolnego,weekend po 12 godzin,niewolno miec nic przy sobie,juz nie mowiac o telefonie,masakra...
branżowiec 2013-05-29 09:33:04
Dostaniesz bon towarowy o wartości 50zł do sklepu firmowego na zakup wędlin ZM Henryka Kanii. Zapomnij o Sodexo, i innych świadczeniach typu prywatna opieka zdrowotna czy Karta Multisport. Samochód służbowy możesz używać do celów prywatnych, ale jest limit, więc nie pojeździsz. Powodzenia
anonim 2013-06-07 13:53:21
Powiem szczerze że bon towarowy o wartości 50 złotych to nie jest mój szczyt marzeć. A ta premia to od czego ona zależy i na jakiej postawie jest naliczana? Zastanawiam się nad pracą w zakładach przetwórstwa mięsnego henryk kania dlatego sie pytam
2
anonimowa 2013-06-09 21:59:14
a daja umowe prace??
1
anonim 2013-06-10 10:35:57
A czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to jest z tą premią? I mniej więcej w jakiej wysokości ona jest?
anonim 2013-06-11 15:37:12
w zależności od ilości przepracowanych godzin i efektów jakie osiągasz. Spokojnie kilka stówek do pensji dochodzi...
3
anonim 2013-06-11 15:39:31
Premia jest od ilości przepracowanych godzin? Trochę dziwne ale nie mnie to oceniac. A możesz napisać jaka umowa?
mietek 2013-06-17 18:33:04
No ale ten artykuł nie mówi nic o tym jak się tam pracuje. Jest tylko o wytwarzaniu. Jest tam umowa o pracę?
mietek 2013-06-20 10:23:49
A jest tam realna szansa na to że dostanę podwyżkę? Wiecie nie chodzi mi tutaj o podwyżkę typu 0,05 zł
rozwyk 2013-07-01 18:02:25
robiłem tam97 2001 dużo godzin ale zarobić sie dało ale jeśli dalej rządzą tam kierownicy kucharze piekarze mechanicy kutrują a w dodatku to sześciopalczaste racioki to nie ma tam co iść ale jeśli ci sie nudzi w swojej jaskini to się tam nadasz oni tam takich potrzebują
mietek 2013-07-02 20:39:35
Wiesz nudzić to się raczej nie nudzę. Może inaczej to powiem szukam pracy bo dzieci same się nie nakarmią
2
franczeska 2013-07-14 14:53:22
nie jest tak zle pracuje tam i jestem zadowolona jak komus chce sie pracowac to nie bedzie narzekac:)tak daja umowe o prace caly etat i to jest super bo teraz zadko daja taka umiowe:)))
mietek 2013-07-14 15:12:06
No to fakt teraz rzadko dają taką umowę. Umowa o pracę jest na czas nieokreślony czy jak to tam jest?
jestem ktory jestem 2013-07-23 22:26:01
ja ogólnie jestem zadowolony
Po prostu normalny zaklad pracy ,wymagajacy ,majacy rezim i dyscypline ,na samym poczatku trudno było sie przyzwyczaic potem okazuje sie ze jest ok ,rezim jest bo w koncu pracujemy z zywnoscia i dlal ludzi,tu przychodzac musisz wiedziec czego chcesz ,i po co tu jestes ,nie unos sie honorami ,tu trzeba nie raz wykonac rzeczy dziwne ,,ktore ktos z boku by sie w zyciu nie podjal , jest takie pojecie (usunięte przez administratora) wylecisz albo sam odejdziesz , jesli grasz uczciwie to znajdziesz fajnych zyczliwych ludzi i spokojna stabilna prace
józef 2013-07-26 14:45:34
Ja natomiast mam pytanie odnośnie tego jaki jest socjal w Zakładach Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania?
1
leberka 2013-08-30 21:20:08
zatrudnij sie zobaczysz
4 dni 2013-09-02 19:10:22
4 dni pracy wystarczy, dziekuje, polecam innym
nick 2013-09-08 07:09:44
brakuje mi slow, nie dba sie o nic(usunięte przez administratora). inaczej nie bedzie chyba ze sie ustroj zmieni,
2013-09-11 17:00:17
Nowa oferta dla rzeznikow na wieprzowine. 360 Recruitment oferuje zwrot czesci kosztow dojazdu albo zorganizowanie busa, którego 70% ceny pokryje pracodawca.

Stawka godzinowa dla rzeznikow wynosi £8.40/h
nadgodziny platne £10.08/h
Minimum 38h/tydz. gwarantowane.
czyli po miesiacu pracy minimalna wyplata to £1175 (na czysto, juz po potraceniu podatkow)

Rozne zmiany dostepne.

Wymagamy umiejetnosci wykrawania szynki lub/i lopatki na tasmie, test nie jest trudny jeżeli osoba oczywiscie ma doswiadczenie na wykrawaniu kosci z szynki lub lopatki.

Osoby chetne musza być gotowe do podjecia pracy w ciagu najblizszych 3 tygodni.
Kontakt pod numerem tel. (0044) 115923 3366
lub przeslanie smsa z imieniem, nazwiskiem i dopiskiem "rzeznik wieprzowina" na nr 00447930189363 - oddzwonimy
jurek 2013-09-16 20:36:25
To chyba nie jest zbyt ciekawie skoro ktoś pracował 4 dni i zrezygnował. 4 dni jak możesz to opisz swoje doświadczenia
2013-09-19 14:28:25
Od pewnego czasu dajemy pracownikom ZPM Henryk Kania możliwość powalczenia o swoje prawa w miejscu pracy - rozdajemy ulotki z namiarami na organizatorów związkowych NSZZ Solidarność w naszym regionie. Wszystkim, którzy chcieliby dowiedzieć się czegoś więcej o związkach zawodowych i organizowaniu się, zapraszam do kontaktu:
email: t.krzak@solidarnosckatowice.pl
telefon: 693 410 836

Odpowiemy na pytania, pomożemy zorganizować się w związek zawodowy. Pytać nic nie kosztuje, a zyskać w zakładzie, w którym pracownika traktuje się jak przedmiot, można wiele.
Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu,
Tomasz Krzak, organizator związkowy NSZZ Solidarność Region Śląsko-Dąbrowski
jurek 2013-09-19 15:00:11
Coś osoba pod nickiem 4 dni nie bardzo odpisuje. A szkoda bo chętnie dowiedziałbym się czegoś więce
2013-09-22 06:38:39
w mokrsku gdzie jest odział ZM HK jest tak że karaluchy wieszają się w kiblach a ludzie NIE ludzie pracują po14h (usunięte przez administratora) NO PRZECIEŻ ZARABIACIE 12h to standart
jurek 2013-09-22 14:26:38
A czy ktoś orientuje się jakie osoba pod nickiem 4 dni miała doświadczenia albo chociaż o co mogło chodzić?
ph 2013-10-05 12:46:17
Witam .Powiedzcie jak wygląda praca ph w tej firmie (kasa, samochód ,ciśnienie itp.) z góry dziękuję za info
olaf 2013-10-09 17:04:33
Ja również szukam informacji o pracy przedstawiciela. Znana firma i marka więc pomyślałem że może tutaj spróbuje
ja 2013-11-10 17:59:09
PH na północy może mieć całkiem całkiem.
ala 2013-12-30 11:49:41
praca ciężka , kierownik zabiera premię z byle powodu , w tygodiu 48 godzin pracy , bez zapłaty wolnego też nie mozna wybrać Myślę , że te reklamy w TVN to za ludzką krzywdę. Szkoda, że TVN reklamuje takie produkty od nieuczciwego pracodawcy. Podejrzewam, że kania - własciciel nawet nie wie co wyprawia jego kierownictwo, bo ze wstydu schował by swoją twarz na tych reklamach. Ale teraz PIP nawet nie reaguje na takie rzeczy. Bo cóż , że zgłosisz to do PIP nim przyjadą na kontrol to chłop już zwolnoony z pracy. Teraz to tylko media dają radę takim pracodawcą. Pozdrawiam
hanys 2014-01-05 14:57:16
jest tam spoko. wybiyrom sie ponownie tam :) pozdro dla pracowników z produkcji a szczególnie na mielonce ;))
3
katastrofa 2014-01-14 15:41:59
Nie idźcie tam pracowac...
nick 2014-02-04 11:38:54
(usunięte przez administratora)zwolili dwie kobiety na rozbiorze za to ze nie przyszly w niedziele do pracy.TO sie nazywa demokrcja.
hubert 2014-02-04 14:42:19
przestańcie biadolić! to jest praca jak każda inna i zawsze komuś się coś nie będzie podobało, ale jak ktoś jest pracowity i się nie (usunięte przez administratora) to nie będzie miał na co narzekać. jak dla mnie warunki i sposób traktowania pracowników są bardzo spoko, chociaż pracuję tu dopiero od pół roku
Karlos 2014-02-09 10:39:03
Pracowałem w firmie przeszło 4 lata, odszedłem bo dostałem lepszą propozycję.
Firma jak każdy zakład ma swoje plusy i minusy, ale jeżeli ktoś przykłada się do swojej pracy i nie robi dziwnych akcji, to zarząd potrafi to docenić. Płaca całkiem niezła, świadczenia socjalne też. Nie chce żeby brzmiało jakbym zachwalał to miejsce, ale w porównaniu z innymi zakładami w których pracowałem wcześniej jest naprawdę dobrze (byłem w 3 innych w ciągu 2 lat - to mówi samo za siebie).
1
gość 2014-02-09 14:46:44
firma jak każda inna tylko majstry do (usunięte przez administratora)chcą się wykazać a nic nie potrafią tylko kablować
ZBIGNIEW 2014-02-09 18:34:36
NAJLEPSZY ZE WSZYSTKICH JEST 'DYREKTOR' ŁOŚ,PODEJMUJE ON NAJWAŻNIEJSZE DECYZJE DOTYCZĄCE FIRMY,JEŚLI TAM PRACUJESZ MUSISZ MU LIZAĆ DUPĘ BO W PRZECIWNYM RAZIE SKOŃCZYSZ JAK TE DWIE KTÓRE POTRAKTOWAŁ JAK ŚMIECI.ŻAL MI TYCH DZIEWCZYN BO BYŁY UCZCIWE I ZA PRAWDOMÓWNOŚĆ WYLECIAŁY.ALE NA PEWNO NIE ŻAŁUJĄ BO PSYCHIKA NIE JEDNEMU JUŻ SIADŁA PRZEZ PANA ŁOSIA.CZEKAM TYLKO NA MOMENT KIEDY ZACZNIE ROZSĄDNIE MYŚLEĆ I TRAKTOWAĆ LUDZI SPRAWIEDLIWIE!!!!
NIEDŁUGO WESELE WIĘC PIJEMY KOLEDZY:)
m 2014-02-21 19:49:51
chciałem tam się dostać na rozbiór ma ktoś numer tel do majstra
AS 2014-02-26 09:29:49
MALO NIE POLAMALEM SOBIE ZEBOW NA KIELBASIE MYSLIWSKIEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KOSC NA KOSCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!WSTYD !!!!!!!!!!!A REKLAMUJE SIE PRODUKTY (usunięte przez administratora)JAKO TE NAJWYZSZEJ JAKOSCI!!!
... 2014-02-27 12:12:33
A jak u Was mają kierowcy tirów ??
Myślę nad złożeniem aplikacji ..
1
zeki 2014-03-04 00:17:32
lepiej z daleka nic dobrego tu na człowieka nie czeka mówie serio
Zostaw swoją opinię o Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. - Pszczyna
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A.