logo Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A.

Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A.

Pszczyna

Opinie o Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A.

Jowita 2016-02-17 14:17
Co Wy z tym 1300 ja już pracuję u kani od roku i ani razu nie miałam tyle wypłaty zawsze miałam i mam powyżej 1700 zł a praca jak każda inna za leżenie nikt płacił nie będzie : normalka przecież.Ja nie narzekam pracować trzeba. Tylko leniwi ciągle narzekają.
4
Yankes 2016-02-18 08:50
Słuchajcie jak z dostaniem sie do firmy ZM kania czy sa jakies problemy zeby sie tam dostac??
ala 2016-02-18 18:51
Ludzie co wy piszecie jakie 1300 pracuje sie dni 1 dzien wolego a po notce 2 dni sa dodatki za nocki i premie chyba te 1300 nie za cały miesiąc pracy jak jest ciagłosc lub nadgodziny to idze fajnie zarobic a dostać sie łatwo wystarczy zadzwonic do kadr i spytac sie o przyjecie do pracy.Ja pracuje i nie narzekam najniższa wypłate mialam 1600zl a praca zalezy gdzie bedzisz pracowac czy na paczkowni czy na produkcji
1
Jacek 2016-03-03 13:41
ile można zarobić na produkcji proszę niech ktoś napiszę
1
nfdshnsdhn 2016-03-04 17:21
Czy ktos z tu obecnych pracował kiedyś w dziale jakości? widziałem,że teraz kogoś tam szukają?jak z wynagrodzeniami?
Operator pieca na paczkowni 2016-03-13 08:49
Hmm ludzie co wy godocie ta praca jest zajebista to wy jestescie slabymi leszczykami którzy tam po prostu rady nie daja pracuje tam 9 miesiecyni jest tam pieknie wyplata miesieczna 1900 zł mało? gdzie dostaniecie więcej za tak łatwa prace czasem zapierdol jest ale przez kolejne 2 miesiace nic nie robisz wiec co wy tyle tu narzekacie polowa z was teraz siedzi w domciu bez pracy
6
Władca 2016-03-14 14:48
Dokładnie, nie ma co narzekać - pracowałem w innych zakładach i nie chcielibyście tam pracować narzekacze
2
xc 2016-03-14 18:22
Za 26 dni pracy np. na plastrach 2002 zl na reke.
3
q 2016-03-15 15:46
chyba na okrętke bez dnia wolnego
1
robot 2016-03-17 05:26
Witam moja narzeczona pracuje w tym zakładzie w goczałkowicach i maja teraz ciągłość w pracy pracuje tam od 4 marca i podobno jeszcze 2 tygodnie po świętach to nie może tak byc ze dziennie od poniedziałku do niedzieli pracowac powinni mieć jeden dzien wolnego. Nie mam kiedy z nią nawet spedzic czasu bo przychodzi zmęczona. Nie powinno tak być !!!!!!
5
pracownik 2016-03-20 20:15
Do Alek.Robot ma rację. Trwa słynna "ciągłość".Pracujemy już trzeci tydzień bez dnia wolnego.
1
ktos 2016-03-21 21:05
W zakładach mięsnych w Mokrsku pracuje się minimum 10 godzin dziennie, jak się uda to jeden weekend w miesiącu jest wolny...szkoda że tych wszystkich wpisów nie czyta Inspekcja Pracy. Mobbing , przeklinanie i obrażanie Pracowników w zakładzie w Mokrsku to norma.Ochrona bez uzasadnienia bada alkomatem,przeszukuje torebki.Szkoda że w tej firmie nie ma Związków Zawodowych...
3
e 2016-03-22 11:53
To jest niewolnictwo w 21 wieku dobrze że obroży nie zakladaja na szyje
2
kattakwoj 2016-03-25 09:12
Tak tam jest, mój mąż tam pracuje i robi non stopn- nie miał ani jednego dnia wolnego od miesiaca(robi caly tydzien- od poniedzialku do niedzieli), lacznie z tym, ze dwa razy mial taka sytuacje: szedł na nocke w piatek, przyszedł do domu sie przespac pare godzin,zjadl obiad i na druga zmiane w sobote...
nowa 2016-03-27 12:53
to sie zatrudnij i sie przekonasz mnie ciaglosc zastala na drugiej zmianie i najciezej w niedziel isc di roboty jak wszyscy odpoczywaja
e 2016-03-28 12:36
bo sobie na to pozwalacie a oni robia z wami co chca chory kraj chore zaklady pracy wrednosc nienawisc i wyzysk
4
ja 2016-04-01 12:52
witam pracuje juz u kani dwa lata na nowym zakladzie i jakos nie narzekam zarobki adekwatne do wykonywanej pracy ja od kad tam pracuje nie dostalem ponizej 2000zl na reke fakt faktem ze te ciaglasci sa ale idzie sie przyzwyczaic
Alek 2016-04-04 10:41
No własnie @ja mówi dobrze, da się pracować i nie narzekać, są jeszcze przecież normalni ludzie, którzy nie odwajają jakichś dziwnych rzeczy, mam nadzieję chociaż
zzz 2016-04-04 19:35
2 tys są dobre dla kawalera co siedzi z rodzicami w domu ozen się załóż rodzinę wynajmij mieszkanie to zobaczysz na co te 2 tys ci starcza
2
Kar 2016-04-04 20:58
A jak kobiety mają na pakowaniu?
daro 2016-04-09 16:21
witam a jak jest na zakładach w Mokrsku , ktoś już tu pisał ale może coś sie zmieniło bo jak rozmawiałem przez telefon o prace to mówili nawet 5 brutto
niech ktoś napisze czy można tyle dostać
damian 2016-04-10 23:42
czesc chce podjac prace u Kani czy jerzdza jakies osoby z Jastrzebia a lbo z zor mój tel( usunięte przez administratora ) ewentualnie ja bym jezdzil autem
Mru8 2016-04-17 06:15
Tak jeździ przewóz z Jastrzębia
damian 2016-04-17 23:19
dziekuje
pracownik Kania Pszczyna 2016-04-29 20:24
Witam wszystkich zgłaszam problem odnośnie romansów w pracy w zakładzie w Pszczynie.Firma nie zważa na to by pary chłopak i dziewczyna ,mąż i żona itp. nie pracowały razem na zmianie to stwarza dużo problemów i przeszkadza w pracy.Nie mam nic do tworzących się chorych związków w pracy ale w wszystkich innych zakładach jest to szybko wychwytywane i pary w związkach partnerskich oraz małżeńskich są rozdzielane żeby to nie kolidowało w pracy.Wolne powinni mieć ustawiane tak żeby nie mieli razem wolnego !!
2
pracowniczka Kania Pszczyna 2016-04-29 20:48
Negatywne konsekwencje związku ze współpracownikiem

Podjęcie decyzji o tym, czy wchodzić w związek z osobą z pracy to konieczność przemyślenia sporej ilości kwestii. Co zrobię, jeśli nam nie wyjdzie? Czy poradzę sobie z innym grafikiem mojej drugiej połówki i tym, że będzie moim partnerem Jak zareaguje szef i współpracownicy? Czy mogę stracić pracę bądź szanse na przedłużenie umowy , a jeśli tak, to co dla mnie jest w tym momencie ważniejsze? Na takie kwestie pracownicy często nie zwracają uwagi decydując się na wejście w bliską relację ze współpracownikiem. Potwierdzają to psychologowie – Judith Sills, doktor psychologii, zwraca uwagę na to, że osoby zakochane dotyka złudzenie wyjątkowości ich związku oraz przekonanie o tym, że nikt z produkcji nie domyśla się tego, że para jest w bliskiej relacji. Sills podkreśla, że te złudzenia się powszechne dla niemalże wszystkich pracowników decydujących się na romans w pracy. Uniemożliwiają one racjonalne podejście do tematu i zaplanowanie działań oraz przewidzenie konsekwencji podejmowanych decyzji. Dlatego – kiedy romans się kończy lub odkrywa go przeciwny takim relacjom pracownik-pracownica cierpią i nierzadko przynajmniej jedno z nich musi zmienić pracę.
7
po 2016-05-05 21:08
co to znaczy dodatek do pracy
NOVA 2016-06-19 06:55
SANDARDOWO 1700 -1900 NO CHYBA ZE (usunięte przez administratora) 2200
maro 2016-06-24 15:03
Jak każda firma, idealnie nie jest, ale jest naprawdę w porządku.
1
Mark 2016-06-28 22:32
Witam ile można zarobić u kanii na magazynie(na rękę) ?czy są jakieś świadczenia pozaplacowe? Czy stawka jest taka sama narzucona z góry czy nożna ją negocjować?
Dorota 2016-09-14 05:36
Zanim przyjmiesz się do KANI zastanów się bardzo dobrze i nie pochopnie to nie jest praca dla ludzi którzy mają rodziny i dzieci ze względu na (usunięte przez administratora) ; nie ma tu miejsca dla ludzi przyzwyczajonych do lekkich prac trzeba mieć stalowe nerwy i niezłą krzepę już nie wspomnę o odporności psychicznej.Każdemu też doradzę niech się przyjmie i spróbuje sam na własnej skórze to sam się przekona jak jest czy jest na tyle wytrzymały że popracuje bo to nie jest łatwy kawałek chleba !
11
nowy 2016-09-26 17:12
hej czy może ktoś napisać jaką stawkę mają tam kierownicy ? chcę przejść z innego zakładu tylko nie wiem czy mi się opłaca ..może ktoś napisać ?
3
nowy 2016-09-27 15:57
czy może ktoś się wypowiedzieć
loki 2016-10-04 16:56
Witam,pracowałem u Pana Kani i zarobki naprawdę marne. Obecnie pracuję u Pana Pali w Łące,niedziele wolne,soboty dwie w miesiącu tez wolne a zarobków nawet nie porównuje.
5
xx 2016-12-08 05:38
Wy musicie (usunięte przez administratora) by mieć to co ja bez sobót i niedziel... :) Pracujcie za 10-ciu dalej :)
Prosiaczek 2016-12-19 14:11
Jak komuś się chce pracować to jest Ok. Jak komuś się nie chce to wszędzie źle.
2
Palo 2017-01-09 18:30
Kasa marna trzeba robic nie dojsc ze na siebie to jeszcze za Ukraincow. Obojętnie ile zrobisz to i tak Mało
1
lolad 2017-01-10 11:46
smieszna jesteś ja pracuje u kani i weekendy mam wolne chyba ze w sobote na rano pracuje na 2 zmiany i zarobię 1900 nawet 2000
znajoma 2017-01-10 11:52
praca super ;) jestem zadowolona polecam dział plastry . 2 zmiany i pozdrawiam dziewczyny ;)
bamber 2017-01-13 21:06
1700 zł na rękę dramat. Ludzie opamietajcie komu to starcza ja osobiście mam w innej branży w Polsce 4000 zł i nie wyobrażam sobie pracy za takie pieniądze kredyt mieszkaniowy 900 zł + opłaty narazie singiel i za 1700 zł Spierd...ać z tego kraju. U niemca podstawa 2800 zł. Ale jak jak mówi stary świat jak jest popyt to i podaż.
1
adam 2017-02-03 21:50
jak zarobki na magazynie ?
Sylwia 2017-02-08 14:39
Jestem pracownikiem Energi Rubin u nas jest robota [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jestesmy małą zgraną grupką pracujemy przeważnie po 8 godzin, ale czasami bywa tak że mamy mniej pracy lub szybko zrobimy co mamy w planie więc idziemy wcześnie do domu i nikt nie robi z tego tytułu problemu. Jeśli chodzi o weekendy to przważnie są wolne czasami zdaża się że trzeba pójść go pracy w sobotę. Ważne żeby mieć przepracowane 160 godzin w miesiącu a wypłaty kształtują się mniej więcej na poziomie 1750 do 1800 zł. Aha najważniejsza rzecz mamy super kucharke która gotuje nam saaame pyszności.
komas 2017-03-04 12:38
to co oferuje kania to już wszystkie firmy oferują zakłady produkcyjne zachęcają że mają przewozy premie itp a dlaczego? bo kobieta mająca 2-3 dzieci dostaje 500 zł na dziecko i nie opłaca jej się pracować lepiej być w domu i niech płacą ja to rozumiem.Wystarczy przejrzeć ogłoszenia na olx lub z pup Żory itp i naprawdę lepsze warunki płacowe i socjalne oferują inne firmy.
1
patryk11917 2017-03-24 12:31
witam jaka bys mi praca poleciłs co se zarabia 2000tyś i wekendy som wolne oto mój adres email to patryk11917@gmail.com bende czekac co mi polecisz
zada 2017-03-28 20:39
Chcesz 5000 zł a nawet pisać nie umiesz, a szkołę to chyba mijałeś patryk11917 z daleka.

Nie wiem czy wiesz ale 2000tys = 2.000.000 = 2 mln - uczyli tego w podstawówce. Polecam powtórkę ;)
Phh 2017-04-02 10:11
Rekrutacja na poziomie nic nieznaczącej na rynku firmy. Ogłoszenie na ph ds. rynku nowoczesnego, na rozmowie okazuje się że "tradycja". Kilka dni po rozmowie dostałem info, ze dostałem pracę a potem cisza aż do dzis(minęły trzy miesiące). Może jeszcze zadzwonią. Cynizm i bezczelność.
1
jo44 2017-04-28 14:00
Zawracanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oferta w tle z MAZOWIECKIM a w praktyce PSZCZYNA w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 300km stąd...tj ode mnie. Straciłem 5 minut i opinię o firmie. Szkoda, bo te przekąski były moimi ulubionymi zagryzkami ...
1
Pinio-biuro1 2017-05-05 00:40
Dlaczego administrator tej strony usuwa moje opinie o tym zakładzie!Pisze prawdę jak u H.Kani jest.A jest tak że kobiety na produkcji(stary zakład)paczkownia pracują -ciągłość od Świąt Wielkanocnych!bez dnia wolnego!Do dzisiaj-z jednym weekendem wolnego!Czysty Bangladesz!Wyzysk,mobbing zastraszanie zwolnieniem za nie przyjście w święta do pracy.Lub zabraniem premii-Już od początku maja pracują wszystkie święta!1-maj 3-maj.Gdzie jest Państwowa Inspekcja Pracy!W/g przepisów przestrzegania czasu pracy!Zarobek brutto 2000 zł.Plus kilka stówek do świąt w/g uznania brygadzistki!Dostaniesz albo nie dostaniesz premii.Praca w temp.3-5 stopni.Kobiety chorują ale chodzą do pracy.Zachorujesz-zwolnienie Ci wisi.Ale w mediach cisza!Rotacja załogi jest wielka.Ukraińcy już nie chcą nawet u H.Kani pracować!Wiem co piszę i odradzam tam pracy.Chyba że ktoś nie ma rodziny.Bo kobiety w domu nie zobaczysz!
2
Produkcja 2017-05-09 17:56
Pracuje w tym zakladzie 4 lata i jak mam ochote to ide w dodatkowe dnie a jak nie to nie. Święta w pracy nie sa obowiązkowe zwolnic cie nie moga co najwyzej umowy nie przedluzyc. A zarobki caly miesiac na l4 i 1550 zl. Caly miesiac przepracowany 21 dni 1900. Nie ma co narzekac. Fakt praca nie jest lekka ale jak sie nie podoba to szukac gdzie indziej. Pozdrawiam
1
Kar 2017-05-25 21:02
A może tak nie kupowac tych niby wyrooobow
Zostaw swoją opinię o Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. - Pszczyna
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A.