Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania

Opinie o Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania

Pracowałeś w firmie Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
melmann - 2016-01-09 11:50:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja mam pytanie, czy na facebooku jest strona pracownikow Kani?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-01-21 11:45:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że może być, ale nie strona, a grupa, i to pewnie zamknięta @melmann. W sumie takie fora jak to czy grupy są potrzebne do wymiany informacji o zakładzie :)
zdjecie uzytkownika
Pani - 2016-01-22 08:10:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Samotna matka - 2016-01-07 09:07:24]:
A CO TAK SIĘ BOISZ ŻE DADZĄ 500 ZŁ NA DZIECKO ??? NIE BĘDZIE MIAŁ KTO PRACOWAĆ ?? PRZEMĄDRZAŁE BRYGADZISTKI I BRYGADZIŚCI BĘDĄ PRACOWAĆ WSZAK MAJĄ TAKIE MNIEMANIE O SOBIE ŻE PEWNIE WSZYSTKO ZROBIĄ SAMI.
zdjecie uzytkownika
grupa - 2016-01-24 20:14:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Pani a ten komentarz to w związku z czym, bo nie rozumiem. Co ma 500 złotych na dziecko do pracy w Zakładach Kani? :) Ważne, że firma płaci konkretne pieniądze.
zdjecie uzytkownika
zorro - 2016-01-24 20:28:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam prosze o napisać jak tam jest na nowym i starym zakładzie jak z wynagrodzeniem i jaki czas pracy się pracuje
zdjecie uzytkownika
ania - 2016-01-25 11:30:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
też prosiłabym jak wyżej ponieważ idę w piatek na spotkanie z pracodawcą
zdjecie uzytkownika
lock - 2016-01-26 01:08:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jaką umowe daje zakład na start ? i na jaki okres ? pozdrawiam Dawid.
zdjecie uzytkownika
Kaja - 2016-01-26 22:23:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [luizô - 2015-12-06 03:02:29]:
Nie chcesz prosić bo duma nie pozwala to niestety dzwigaj a jesli za ciezka praca to może ją zmień np.na jakiś ciucholand.Dużo lżej będzie.Też jestem kobietą ale uważam,że faceci mogą ale nie muszą nam pomagać,bo każdy ma jakieś swoje obowiązki w pracy.
zdjecie uzytkownika
Kaja - 2016-01-26 22:34:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [K - 2015-11-07 09:12:13]:
Kochana czym ty jezdzisz i skąd że na paliwo wydajesz 800 zł?
zdjecie uzytkownika
melmann - 2016-01-27 12:46:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2016-01-21 11:45:11]:
a jak znalezc taka grupe?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-01-27 23:49:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
umowa przez firme tymczsowa umowa o prace co miesiąc przedłuzana 8 godzin pracy po 4dni i wolne 11zł brutto plus premia i dodatek za nocki na nowym zakładzie jest lepiej niz na starym
zdjecie uzytkownika
JA - 2016-01-31 16:51:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jorgus - 2015-10-29 08:07:21]:
PRACOWALAM JUZ W TEJ BRANZY W INNYM ZAKLADZIE JEST POROWNYWALNIE LECZ WOLE U KANI PRZYNAJMNIEJ KASA PEWNA I TROCHE WIEKSZA NIZ GDZIE INDZIEJ OGOLNIE JESTEM ZADOWOLONA I POLECAM.
zdjecie uzytkownika
pikuś - 2016-02-01 11:00:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie, ja rozumiem, że można trochę ponarzekać, ale niektórzy przechodzą samych siebie... np. zamiast cieszyć się, że jest autobus, to narzekacie, że jedzie wolno. Dramat. Jak Wam aż tak zle to czemu nie idziecie pracować w inne miejsce? Albo dlatego ze Was nie chca albo wy nie chcecie za marne gorsze siedzieć na kasach w sklepach.
zdjecie uzytkownika
prac - 2016-02-01 12:53:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lalala - 2015-11-05 11:30:31]:
Hej lalala,

450 zł wydaje na paliwo aby dojechać do pracy oddalonej o 55 km, do Dąbrowy Górniczej.
Czyli ty dojeżdzasz do Pszczyny z Krakowa czy z Kędzierzyna-Koźla.
Mocno przerysowane.
zdjecie uzytkownika
Zibi - 2016-02-01 13:03:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Część może ktoś napisać jak jest z pracą. W weekend czy wszystkie są obowiązkowe
Rozumiem że żeby zarobić trzeba pracować w weekend ale czasem jakaś wolna sobota by się przydała
zdjecie uzytkownika
smiech na sali - 2016-02-10 21:07:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie, pracujecie grubo ponad 200 godzin (około 240) i macie podniete bo dostaliście około 2000! Pierwsza lepsza robota soboty i niedziele wolne 8h zero nadgodzin, praca niezbyt ciężka lecz monotonna, nikt nie pogania nikt nie krzyczy, atmosfera rodzinna, ponad 2000 na rękę... A u Pana Kani co macie? Soboty i niedziele, święta nie święta, mobing na każdym kroku, 20 kamer w jednym miejscu, syf i malarie ? Tak jestem byłym pracownikiem tej firmy z wydawki (nowy zakład) i wszystkim nawet i wrogom odradzam tej firmy. Jak macie szacunek do samych siebie to omijajcie ten zakład szerokim łukiem !
zdjecie uzytkownika
jadwiga - 2016-02-14 10:36:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto chce zgłosić do Sądu Pracy ze jak jest przestój to wszyscy pracownicy sa wysyłani na przymusowe urlopy taki dzien powinien byc normalnie platny bez urlopu zgodnie z kodeksem pracy jadwiga149@interia.pl
zdjecie uzytkownika
taka.ona - 2016-02-16 14:05:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak wygląda u nich rozmowa rekrutacyjna? ile czeka się na odpowiedz?
zdjecie uzytkownika
MaBar - 2016-02-16 19:05:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ile faktycznie można zarobić w ZM Kania ? w obecnym zakładzie mam 1300zł. wolne soboty i niedziele i zastanawiam się nad zmianą pracy ale najpierw chciałabym się dowiedzieć jak jest w rzeczywistości ...czy może mi ktoś obiektywnie napisać jakie są naprawdę warunki pracy i wynagrodzenie ???
zdjecie uzytkownika
jadwiga - 2016-02-17 08:33:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MaBar - 2016-02-16 19:05:34]:
jak pójdziesz do kani to zapomnij o wolnych weekendach a więcej niż 1300 na rękę nie zarobisz
zdjecie uzytkownika
pinguini - 2016-02-17 09:18:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bez przesady z tym 1300. Jak pracujesz dużo to zarobisz sporo więcej. Poza tym zależy od stanowiska.
zdjecie uzytkownika
Jowita - 2016-02-17 14:17:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co Wy z tym 1300 ja już pracuję u kani od roku i ani razu nie miałam tyle wypłaty zawsze miałam i mam powyżej 1700 zł a praca jak każda inna za leżenie nikt płacił nie będzie : normalka przecież.Ja nie narzekam pracować trzeba. Tylko leniwi ciągle narzekają.
zdjecie uzytkownika
Yankes - 2016-02-18 08:50:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słuchajcie jak z dostaniem sie do firmy ZM kania czy sa jakies problemy zeby sie tam dostac??
zdjecie uzytkownika
ala - 2016-02-18 18:51:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie co wy piszecie jakie 1300 pracuje sie dni 1 dzien wolego a po notce 2 dni sa dodatki za nocki i premie chyba te 1300 nie za cały miesiąc pracy jak jest ciagłosc lub nadgodziny to idze fajnie zarobic a dostać sie łatwo wystarczy zadzwonic do kadr i spytac sie o przyjecie do pracy.Ja pracuje i nie narzekam najniższa wypłate mialam 1600zl a praca zalezy gdzie bedzisz pracowac czy na paczkowni czy na produkcji
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2016-03-03 13:41:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile można zarobić na produkcji proszę niech ktoś napiszę
zdjecie uzytkownika
nfdshnsdhn - 2016-03-04 17:21:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktos z tu obecnych pracował kiedyś w dziale jakości? widziałem,że teraz kogoś tam szukają?jak z wynagrodzeniami?
zdjecie uzytkownika
Operator pieca na paczkowni - 2016-03-13 08:49:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hmm ludzie co wy godocie ta praca jest zajebista to wy jestescie slabymi leszczykami którzy tam po prostu rady nie daja pracuje tam 9 miesiecyni jest tam pieknie wyplata miesieczna 1900 zł mało? gdzie dostaniecie więcej za tak łatwa prace czasem zapierdol jest ale przez kolejne 2 miesiace nic nie robisz wiec co wy tyle tu narzekacie polowa z was teraz siedzi w domciu bez pracy
zdjecie uzytkownika
Władca - 2016-03-14 14:48:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Operator pieca na paczkowni - 2016-03-13 08:49:45]:
Dokładnie, nie ma co narzekać - pracowałem w innych zakładach i nie chcielibyście tam pracować narzekacze
zdjecie uzytkownika
xc - 2016-03-14 18:22:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za 26 dni pracy np. na plastrach 2002 zl na reke.
zdjecie uzytkownika
q - 2016-03-15 15:46:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba na okrętke bez dnia wolnego
zdjecie uzytkownika
łyk - 2016-03-15 21:31:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak dla mnie to dość niskie wynagrodzenie @xc, nie wiem więc czy uznajesz to za dobre czy słabe pieniądze. Ciekawe, czy zdarzają się podwyżki na produkcji
zdjecie uzytkownika
robot - 2016-03-17 05:26:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam moja narzeczona pracuje w tym zakładzie w goczałkowicach i maja teraz ciągłość w pracy pracuje tam od 4 marca i podobno jeszcze 2 tygodnie po świętach to nie może tak byc ze dziennie od poniedziałku do niedzieli pracowac powinni mieć jeden dzien wolnego. Nie mam kiedy z nią nawet spedzic czasu bo przychodzi zmęczona. Nie powinno tak być !!!!!!
zdjecie uzytkownika
Alek - 2016-03-19 14:12:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesz, co może twoja narzeczona coś ściemnia, bo moim zdaniem i moją wiedzą, to nie jest tak, że pracy jest od miesiąca na wszystkie dni, bo tak to się nie da
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-03-20 20:15:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Alek.Robot ma rację. Trwa słynna "ciągłość".Pracujemy już trzeci tydzień bez dnia wolnego.
zdjecie uzytkownika
Alek - 2016-03-21 15:35:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No powiem Wam, że to trudne do pomyślenia tak mi się wydaje, generalnie to chyba powinno być w jakiś sposób regulowane, prawda? Nie mogę się nadziwić temu co czytam
zdjecie uzytkownika
ktos - 2016-03-21 21:05:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W zakładach mięsnych w Mokrsku pracuje się minimum 10 godzin dziennie, jak się uda to jeden weekend w miesiącu jest wolny...szkoda że tych wszystkich wpisów nie czyta Inspekcja Pracy. Mobbing , przeklinanie i obrażanie Pracowników w zakładzie w Mokrsku to norma.Ochrona bez uzasadnienia bada alkomatem,przeszukuje torebki.Szkoda że w tej firmie nie ma Związków Zawodowych...
zdjecie uzytkownika
e - 2016-03-22 11:53:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest niewolnictwo w 21 wieku dobrze że obroży nie zakladaja na szyje
zdjecie uzytkownika
kattakwoj - 2016-03-25 09:12:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Alek - 2016-03-19 14:12:56]:
Tak tam jest, mój mąż tam pracuje i robi non stopn- nie miał ani jednego dnia wolnego od miesiaca(robi caly tydzien- od poniedzialku do niedzieli), lacznie z tym, ze dwa razy mial taka sytuacje: szedł na nocke w piatek, przyszedł do domu sie przespac pare godzin,zjadl obiad i na druga zmiane w sobote...
zdjecie uzytkownika
nowa - 2016-03-27 12:53:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2016-03-20 20:15:19]:
to sie zatrudnij i sie przekonasz mnie ciaglosc zastala na drugiej zmianie i najciezej w niedziel isc di roboty jak wszyscy odpoczywaja
zdjecie uzytkownika
e - 2016-03-28 12:36:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bo sobie na to pozwalacie a oni robia z wami co chca chory kraj chore zaklady pracy wrednosc nienawisc i wyzysk
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-04-01 12:52:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam pracuje juz u kani dwa lata na nowym zakladzie i jakos nie narzekam zarobki adekwatne do wykonywanej pracy ja od kad tam pracuje nie dostalem ponizej 2000zl na reke fakt faktem ze te ciaglasci sa ale idzie sie przyzwyczaic
zdjecie uzytkownika
Alek - 2016-04-04 10:41:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No własnie @ja mówi dobrze, da się pracować i nie narzekać, są jeszcze przecież normalni ludzie, którzy nie odwajają jakichś dziwnych rzeczy, mam nadzieję chociaż
zdjecie uzytkownika
zzz - 2016-04-04 19:35:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2 tys są dobre dla kawalera co siedzi z rodzicami w domu ozen się załóż rodzinę wynajmij mieszkanie to zobaczysz na co te 2 tys ci starcza
zdjecie uzytkownika
Kar - 2016-04-04 20:58:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jacek - 2016-03-03 13:41:27]:
A jak kobiety mają na pakowaniu?
zdjecie uzytkownika
daro - 2016-04-09 16:21:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam a jak jest na zakładach w Mokrsku , ktoś już tu pisał ale może coś sie zmieniło bo jak rozmawiałem przez telefon o prace to mówili nawet 5 brutto
niech ktoś napisze czy można tyle dostać
zdjecie uzytkownika
damian - 2016-04-10 23:42:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc chce podjac prace u Kani czy jerzdza jakies osoby z Jastrzebia a lbo z zor mój tel( usunięte przez administratora ) ewentualnie ja bym jezdzil autem
zdjecie uzytkownika
Mru8 - 2016-04-17 06:15:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak jeździ przewóz z Jastrzębia
zdjecie uzytkownika
damian - 2016-04-17 23:19:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziekuje
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa przebiegła szybko. Pozytywnie.
Pytania: Czy posidam aktualną książeczkę sanepidowskąó
zdjecie uzytkownika
pracownik Kania Pszczyna - 2016-04-29 20:24:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich zgłaszam problem odnośnie romansów w pracy w zakładzie w Pszczynie.Firma nie zważa na to by pary chłopak i dziewczyna ,mąż i żona itp. nie pracowały razem na zmianie to stwarza dużo problemów i przeszkadza w pracy.Nie mam nic do tworzących się chorych związków w pracy ale w wszystkich innych zakładach jest to szybko wychwytywane i pary w związkach partnerskich oraz małżeńskich są rozdzielane żeby to nie kolidowało w pracy.Wolne powinni mieć ustawiane tak żeby nie mieli razem wolnego !!
zdjecie uzytkownika
pracowniczka Kania Pszczyna - 2016-04-29 20:48:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracownik Kania Pszczyna - 2016-04-29 20:24:59]:
Negatywne konsekwencje związku ze współpracownikiem

Podjęcie decyzji o tym, czy wchodzić w związek z osobą z pracy to konieczność przemyślenia sporej ilości kwestii. Co zrobię, jeśli nam nie wyjdzie? Czy poradzę sobie z innym grafikiem mojej drugiej połówki i tym, że będzie moim partnerem Jak zareaguje szef i współpracownicy? Czy mogę stracić pracę bądź szanse na przedłużenie umowy , a jeśli tak, to co dla mnie jest w tym momencie ważniejsze? Na takie kwestie pracownicy często nie zwracają uwagi decydując się na wejście w bliską relację ze współpracownikiem. Potwierdzają to psychologowie – Judith Sills, doktor psychologii, zwraca uwagę na to, że osoby zakochane dotyka złudzenie wyjątkowości ich związku oraz przekonanie o tym, że nikt z produkcji nie domyśla się tego, że para jest w bliskiej relacji. Sills podkreśla, że te złudzenia się powszechne dla niemalże wszystkich pracowników decydujących się na romans w pracy. Uniemożliwiają one racjonalne podejście do tematu i zaplanowanie działań oraz przewidzenie konsekwencji podejmowanych decyzji. Dlatego – kiedy romans się kończy lub odkrywa go przeciwny takim relacjom pracownik-pracownica cierpią i nierzadko przynajmniej jedno z nich musi zmienić pracę.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert