Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania

Opinie o Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania

Pracowałeś w firmie Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
K - 2015-11-07 09:12:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co jakiś czas pojawia sie oferty pracy u Kani w biurze, administracji, dziale zakupów itp etc. Macie jakieś opinie nt tego sektora ? Prawie wszystko co tu widzę do produkcja,paczkownia,magazyn itp.
zdjecie uzytkownika
friends - 2015-11-09 11:14:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytanko mam, jest to wolne na starym zakładzie tj 11 listopada bo nagle nikt nic nie wie nawet majstrzy czy brygadzisci czy o dziwo dział kadr?
zdjecie uzytkownika
Pracownik Kania - 2015-11-18 15:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [lalala - 2015-11-05 11:30:31]:
Po twojej opini przypomina mi się wywiad jaki przeprowadziła reporterka w pewnej wsi pod Mrągowem gdzie otwarto filię LG ,dyrekcja LG żaliła się że nie ma chętnych do pracy za 1200 zł za wypracowaną normę po mimo że bezrobocie w tych okolicach wynosiło ponad 22 procent jak to na mazurach.Reporterka zapytała kilka osób siedzących pod sklepem dlaczego nie chcą pracować za 1200 zł na to jeden z niech że się nie opłaca bo 900 zł przepije to jak ma żyć za 300 zł.Ty piszesz że trzeba przejezdzić 800 zł śmiech mnie ogarnia ludzie dojeżdzają autobusem z pół polski i się cieszą że mają pracę.Pewnie ci jeszcze przeszkadza wygląd kierowcy najlepiej jak by za kierownicą siedział george clooney albo ci przeszkadza ciśnienie w oponach autobusu.
zdjecie uzytkownika
dxd - 2015-11-25 07:34:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do mięśniak - 2015-09-22 09:21:40]:
Do ilu dni od rozmowy odpowiadaja ?
zdjecie uzytkownika
hm? - 2015-11-25 19:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę, że czasem to jest pewnie koło tygodnia w zależności od tego, ilu chętnych jest na dane stanowisko, a powiedz proszę @dxd na jakie stanowisko aplikowałeś, może będę mogła w jakiś sposób ci pomóc w tej sprawie, tylko poproszę o więcej szczegółów, chyba że ty po prostu zadzwoń do nich i dopytaj hm?
zdjecie uzytkownika
pracownica Kania - 2015-11-28 01:19:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
MAM TAKI APEL DO PSEUDO MĘŻCZYZN PRACUJĄCYCH NA ZAKŁADZIE KANIA W PSZCZYNIE ZASTANAWIAM SIĘ CZY NIE JEST WAM WSTYD JAK MY TASZCZYMY CIĘŻKIE RZECZY GDZIE WASZA DUMA I MĘSKOŚĆ O KTÓREJ TAK CIĄGLE MÓWICIE JUŻ DANUTA RINN ŚPIEWAŁA PIOSENKĘ GDZIE CI MĘŻCZYZNI BO NA PEWNO NIE NA ZAKŁADZIE KANIA.NIKT Z NAS KOBIET NIE MÓWI ABYŚCIE ZA NAS DZWIGALI CIĘŻARY ALE CHOCIAŻ DROBNA POMOC NIE RAZ BY SIĘ PRZYDAŁA A WY STOICIE JAK TE WIDŁY W GNOJU I PATRZYCIE JAK MY SIĘ MĘCZYMY.TO JEST TAKI MÓJ MAŁY APEL DO WAS.
zdjecie uzytkownika
tak to działa - 2015-12-01 16:37:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz buzię? To poproś o pomoc, chyba że ci duma nie pozwala to dzwigaj sama. Facet nie wróżka, nie domyśli się. Chcesz pomocy, to się upomnij, a na pewno ktoś pomoże. Ale pewnie wygodniej jest być księżniczką, wokół której trzeba nadskakiwać. Czekają na pomoc i jeszcze marudzą. Co za debilizm.
zdjecie uzytkownika
pracownica Kania - 2015-12-03 00:36:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [tak to działa - 2015-12-01 16:37:03]:
Tak ciężko się domyśleć kiedy potrzebujemy pomocy ,żadna z nas to nie księżniczka bo księżniczki nie pracują w zakładach mięsnych.Tak mam buzię i dumę jak mam się prosić to wolę dzwigać sami powinniście podejść i pomóc ale cóż prawdziwych cyganów już nie ma i mężczyzn też nie ma niestety.Trzeba zgłosić gdzie trzeba ile my kobiety dzwigamy i wtedy zobaczymy jak wam pot poleci dżentelmeni z Bożej łaski.
zdjecie uzytkownika
luizô - 2015-12-06 03:02:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jezeli mialbym mozliwosc to z checia bym z nimi wspolprace zawiazal. problemem jest chwilowy brak ofert gdziekolwiek.
zdjecie uzytkownika
Ciekawe - 2015-12-09 17:25:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Jak zostanie zatwierdzona ustawa 500 zł na każde dziecko to firmy będą miały problemy bo jeśli ktoś ma 3 dzieci to otrzyma 1500 zł co miesiąc i nie sądzę że będzie się już opłacało iść do pracy.
zdjecie uzytkownika
wczoraj_sie_poddalem - 2015-12-11 14:58:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Dzien dobry, pisze tutaj, nie zeby was zniechecic tylko jakie sa realia firmy. Po wczorajszym wynagrodzeniu jakie przyszlo mi za prace w weekendy i 5 dni wolnego, postanowilem sie zwolnic. Zacznijmy od minusow
- Brudno jest wszedzie
- Nie ma szafek na czysta/brudna odziez, jest szafeczka rodem z podstawowki, w ktora ledwo wkladasz rzeczy (ladnie smierdza ciuchy po pracy)
- Na ochronie pracuja takie k****wy ze szkoda slow, zrobia wszystko aby uprzykrzyc Ci zycie i zabrac premie, druga policja lub zomo
Wyplaty podobno mowia ze okolo 1600 zl, jak tyle zobaczycie to napiszcie bo chetnie zobacze takowy pasek z takimi pieniedzmi. Jedynym plusem jest to darmowe jedzenie, a tak ogolem to hala jest straszna, przypomina [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak kto woli. Za dowoz placisz nawet jak nie jezdzisz do pracy, a jak chcesz sie wypisac to masz problem bo nie da sie. Zalosne, nie bede tego komentowac, daje 2/5 ze wzgledu na to ze ludzie i przelozeni sa jeszcze wporzadku
zdjecie uzytkownika
dziękujemy za taką wypłątę - 2015-12-12 08:06:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Odpowiedź na: [wczoraj_sie_poddalem - 2015-12-11 14:58:15]:
Po tej wypłacie co daliście to będziecie sami pracować ,szykujemy się do zwolnień za tak ciężka pracę taka wypłata to wszędzie znajdziemy sobie lepszą pracę bez łaski.Tylko( usunięte przez administratora )tonu i tony i tony i mało i mało mało a( usunięte przez administratora ) taką pracą !!!
zdjecie uzytkownika
my name - 2015-12-12 09:59:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
dostałem 1300 PLN netto wypłaty za przerobiony miesiąc, wstyd,dodam że na starym zakładzie,szkoda słów,w górnictwie miałem nieco 1800 PLN w firmie a tutaj,zdrowie można zniszczyć już mam efekty.Nie polecam firmy to złodzieje!!
zdjecie uzytkownika
DO WSZYSTKICH - 2015-12-12 18:08:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [dziękujemy za taką wypłątę - 2015-12-12 08:06:14]:
JEST JEDNA MĄDRA MYŚL - PAMIĘTAJCIE TAM GDZIE SĄ PRZYJĘCIA TAM ZAWSZE JEST COŚ NIE TAK !!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2015-12-14 15:36:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
ZGADZAM SIE DOSTAŁAM 1400 WYPŁATY Z PREMIĄ ZA CAŁY MIESIĄC PRACY A BEZ PREMIJ TO CHYBA Z 1100 BYM DOSTAŁA ZA TAKĄ CHARÓWE LUDZIE WAM SIĘ BĘDĄ ZWALNIAĆ CIEKAWE CZY CHOCIAŻ COŚ NA ŚWIĘTA DOSTANIEMY JAK NA WYPŁATACH OSZUKALI NIECH DADZĄ TO CO NAS OSZUKALI BO SAMI OD SIEBIE NIC NIE DADZĄ TYLKO TO CO NAM ZABRALI ROBIĘ DO KOŃCA ROKU I UCIEKAM Z FIRMY TAM TYLKO DOBRZE MAJĄ BRYGADZISCI I MAJSTROWIE
zdjecie uzytkownika
paracownica - 2015-12-15 07:59:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [pracownica - 2015-12-14 15:36:35]:
Tylko tak dalej a kichy będą sobie kręcić brygadziści i majstrowie za te śmieszne wypłaty.Od stycznia będą braki i to duże w ludziach po tej wypłacie to nic nie zrekompensuje nawet na otarcie łez cokolwiek dadzą na święta to i tak nic nie da.
zdjecie uzytkownika
qoaka - 2015-12-16 12:10:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że stawki i tak są o wiele lepsze niż jeszcze rok temu były, bo tutaj można zarobić ok. 2000 zł netto już do ręki tak naprawde i to jest dobra stawka jak sądze.
zdjecie uzytkownika
pracownica Kania - 2015-12-16 17:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [qoaka - 2015-12-16 12:10:17]:
CO CI DAJĄ ZA PISANIE TAKICH OPINII ???
zdjecie uzytkownika
anonim1 - 2015-12-17 05:28:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tu sie powinno zarobic 3000 na lape bez zadnej łachy i nadgodzin ale inni sie zadowolą byle ochlapkami bo takie wyplaty to kpiny no ale cóż jestesmy tania cila robocza i niewolnikami tego zakladu najlepiej niech nam tam budy porobia bedziemy na kazde ich zawolanie
zdjecie uzytkownika
kacperek - 2015-12-19 18:42:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
PRACA W KANI JEST DO BANI !!!
zdjecie uzytkownika
pracownica Kani - 2015-12-20 07:42:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Coś z tą ochroną trzeba zrobić bo się rozpanoszyli zgłosić wszystko co robią zarządowi Kani niech zmienią ochronę a ci niech idą krowy paść.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-12-20 18:54:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na którym zakładzie ochrona tak szaleje?
zdjecie uzytkownika
pracownica Kania - 2015-12-22 02:19:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [Anonim - 2015-12-20 18:54:16]:
Szaleje na zakładzie Pszczyna ale chcemy aby firma Kania rozpisała przetarg na nową firmę ochroniarską będziemy oto walczyć.Oczywiście będziemy żądać aby żaden z obecnych pracowników ochrony już nigdy tam nie pracował pod żadną firmą ochroniarską.
zdjecie uzytkownika
mgr - 2015-12-23 16:22:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [qoaka - 2015-12-16 12:10:17]:
To i tak duża wypłata jak za pracę którą może wykonywać nawet szympans. Jakie masz kwalifikacje ? Masz wogóle jakieś ? Ciesz się że ktoś wogóle chciał cię zatrudnić
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-12-28 23:08:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli rzeczywiście dają 3 tysiące na rękę to jestem pod wrażeniem. Tak jak @mgr pisze nie jest to robota, która wymaga jakiegoś wielkiego doświadczenia czy kwalifikacji, więc robić ją może prawie każdy. Poczekam więc aż będą szukać ludzi do siebie.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-12-30 13:01:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chyba 3 tys w 3 miesiace
zdjecie uzytkownika
PRACOWNIK - 2016-01-01 18:24:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ochroniarz nie ma prawa:

żądać okazania dowodu osobistego lub innych dokumentów potwierdzających tożsamość,
przeszukać bagażu (torby, plecaka),
przeprowadzić kontroli osobistej.


Dwie ostatnie czynności zastrzeżone są wyłącznie dla policji i innych służb publicznych (ABW, Straży Granicznej itp.).
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2016-01-03 23:42:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O co Wam chodzi ?Jak pracowaliście,że dostaliście 1500zł ?? Bo chyba niezbyt dobrze..A może to tylko pierwsza wypłata ..od czegoś się zaczyna,nie od razu daja wszyskim porządne pieniądze .Ja,jak mam poniżej 2600zł(pracuje rok) to narzekam,że mało ! Tyle,że te osoby,które tyle dostają-robią coś więcej niż pisanie po internecie i palenie w wc..a co do pracy-fajna,ale ciagłości są chyba niezbyt zgodne z kodeksem pracy ..
zdjecie uzytkownika
wydra - 2016-01-04 12:47:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
popieram @pracownika, po prostu pracować trzeba i wykorzystać możliwości które daje firma ze swoją wielką rozpoznawalnością. konsumpcja mięsa rośnie w Polsce więc firma będzie się rozwijać
zdjecie uzytkownika
taktak - 2016-01-05 10:57:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jafirma daje mozliwosci ciekawe jakie buhaha 2600? ale sciema no chyba ze siedzisz tam czaly miesiac bez dnia wolnego a w domu to jestec tylko gosciem warto? tak 2600 hahaaa niezly dowcip
zdjecie uzytkownika
ania - 2016-01-05 13:33:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zostawcie ochrone w spokoju to ich praca,dla mnie są ok
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2016-01-05 18:08:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ania - 2016-01-05 13:33:54]:
nO AKURAT jak pracowalam 26 dni to zarobiłam 3200zł.Wtedy byłam gosciem w domu,fakt.Ale 2500-to taki standard. Ale trzeba sie postarać,pracować a nie obgadywać pracodawce w internecie-jak widać wielu tutaj tylko to potrafi.
zdjecie uzytkownika
grek - 2016-01-06 16:53:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracownica - 2016-01-05 18:08:07]:
Hej Wam. Poszukuje obecnie pracy i w sumie robię mały research. Sporo już się o nich dowiedziałem , ale to raczej bardziej techniczne kwestie mnie interesowały. Kurczę @pracownica nie chce całego miesiąca spędzać w robocie...
zdjecie uzytkownika
Samotna matka - 2016-01-07 09:07:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ciekawe - 2015-12-09 17:25:55]:
Ale wy jesteście naiwni Pisiory obiecują gruszki na wierzbie a naiwniaki w to wierzą. Jeszcze nikt nikomu nie dał nic za darmo a te 500 zl będzie się wliczało do dochodu tak jak alimenty więc żadnej kasy nie będzie bo dział rodzinny stwierdzi że dochód na osobę jest przekroczony a zasiłek sie nie należy. Te pieniądze dostaną tylko rodziny wielodzietne i to nie 500 zl tylko o wiele mniej ok. 200 na jedno dziecko. NAIWNIAKI SZKODA MI WAS. Lepiej weźcie się za uczciwą pracę a nie liczycie że ktoś was będzie utrzymywał za darmo
zdjecie uzytkownika
bar - 2016-01-08 13:10:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
koszmar w biurze warszawskim
zdjecie uzytkownika
melmann - 2016-01-09 11:50:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja mam pytanie, czy na facebooku jest strona pracownikow Kani?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-01-21 11:45:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że może być, ale nie strona, a grupa, i to pewnie zamknięta @melmann. W sumie takie fora jak to czy grupy są potrzebne do wymiany informacji o zakładzie :)
zdjecie uzytkownika
Pani - 2016-01-22 08:10:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Samotna matka - 2016-01-07 09:07:24]:
A CO TAK SIĘ BOISZ ŻE DADZĄ 500 ZŁ NA DZIECKO ??? NIE BĘDZIE MIAŁ KTO PRACOWAĆ ?? PRZEMĄDRZAŁE BRYGADZISTKI I BRYGADZIŚCI BĘDĄ PRACOWAĆ WSZAK MAJĄ TAKIE MNIEMANIE O SOBIE ŻE PEWNIE WSZYSTKO ZROBIĄ SAMI.
zdjecie uzytkownika
grupa - 2016-01-24 20:14:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Pani a ten komentarz to w związku z czym, bo nie rozumiem. Co ma 500 złotych na dziecko do pracy w Zakładach Kani? :) Ważne, że firma płaci konkretne pieniądze.
zdjecie uzytkownika
zorro - 2016-01-24 20:28:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam prosze o napisać jak tam jest na nowym i starym zakładzie jak z wynagrodzeniem i jaki czas pracy się pracuje
zdjecie uzytkownika
ania - 2016-01-25 11:30:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
też prosiłabym jak wyżej ponieważ idę w piatek na spotkanie z pracodawcą
zdjecie uzytkownika
lock - 2016-01-26 01:08:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jaką umowe daje zakład na start ? i na jaki okres ? pozdrawiam Dawid.
zdjecie uzytkownika
Kaja - 2016-01-26 22:23:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [luizô - 2015-12-06 03:02:29]:
Nie chcesz prosić bo duma nie pozwala to niestety dzwigaj a jesli za ciezka praca to może ją zmień np.na jakiś ciucholand.Dużo lżej będzie.Też jestem kobietą ale uważam,że faceci mogą ale nie muszą nam pomagać,bo każdy ma jakieś swoje obowiązki w pracy.
zdjecie uzytkownika
Kaja - 2016-01-26 22:34:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [K - 2015-11-07 09:12:13]:
Kochana czym ty jezdzisz i skąd że na paliwo wydajesz 800 zł?
zdjecie uzytkownika
melmann - 2016-01-27 12:46:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2016-01-21 11:45:11]:
a jak znalezc taka grupe?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-01-27 23:49:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
umowa przez firme tymczsowa umowa o prace co miesiąc przedłuzana 8 godzin pracy po 4dni i wolne 11zł brutto plus premia i dodatek za nocki na nowym zakładzie jest lepiej niz na starym
zdjecie uzytkownika
JA - 2016-01-31 16:51:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jorgus - 2015-10-29 08:07:21]:
PRACOWALAM JUZ W TEJ BRANZY W INNYM ZAKLADZIE JEST POROWNYWALNIE LECZ WOLE U KANI PRZYNAJMNIEJ KASA PEWNA I TROCHE WIEKSZA NIZ GDZIE INDZIEJ OGOLNIE JESTEM ZADOWOLONA I POLECAM.
zdjecie uzytkownika
pikuś - 2016-02-01 11:00:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie, ja rozumiem, że można trochę ponarzekać, ale niektórzy przechodzą samych siebie... np. zamiast cieszyć się, że jest autobus, to narzekacie, że jedzie wolno. Dramat. Jak Wam aż tak zle to czemu nie idziecie pracować w inne miejsce? Albo dlatego ze Was nie chca albo wy nie chcecie za marne gorsze siedzieć na kasach w sklepach.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Jedno pytanie, później opisano stanowisko pracy i ogólne warunki, i pytanie czy przyjmuję ofertę.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
prac - 2016-02-01 12:53:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lalala - 2015-11-05 11:30:31]:
Hej lalala,

450 zł wydaje na paliwo aby dojechać do pracy oddalonej o 55 km, do Dąbrowy Górniczej.
Czyli ty dojeżdzasz do Pszczyny z Krakowa czy z Kędzierzyna-Koźla.
Mocno przerysowane.
zdjecie uzytkownika
Zibi - 2016-02-01 13:03:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Część może ktoś napisać jak jest z pracą. W weekend czy wszystkie są obowiązkowe
Rozumiem że żeby zarobić trzeba pracować w weekend ale czasem jakaś wolna sobota by się przydała

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert