Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania

Opinie o Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania

Pracowałeś w firmie Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Bola - 2015-06-25 07:03:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [Krzysztof - 2015-06-16 21:47:11]:
Klara napisała tu tylko swoją opinię na temat Waszego produktu. Nie wymądrzaj się i nie strasz ludzi jakąś odpowiedzialnością karną za wyrażanie własnej opinii, bo można to podciągnąć pod odpowiedni paragraf!!! Zanim napiszesz następny tego typu bezsensowny komentarz, radzę Ci zgłębić wiadomości na temat orzeczeń Sądów w takich właśnie sprawach! Np. Postanowienie opublikowane w Orzecznictwo Sądu Najwyższego w Sprawach Karnych 2005 poz. 1470. Sąd Najwyższy postawił tam następujące tezy:

Rozpowszechnianie przez oskarżonego jego własnej opinii ma charakter ocenny, a przez to nie jest zniesławiające i nie stanowi realizacji znamion czynu opisanego w art. 212 § 2 kk.

Uznanie za bezprawne „opinii”, stanowiłoby zbyt daleką ingerencję w sferę poszanowania wolności ekspresji i naruszałoby art. 10 ust. 1 Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności. ......... Tak więc nie strasz bo się zes.....sz!!!!
zdjecie uzytkownika
Bola - 2015-06-25 14:10:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Krzysztof - 2015-06-16 21:38:12]:
A skoro napisałeś, że ..." to nie jest forum opiniujące produkty wytwarzane przez dany zakład lecz forum z opiniami oczywiście kulturalnymi o pracy w danym zakładzie", i tak zawzięcie bronisz swojego zakładu, to może kulturalnie poproszę Cię, abyś mi wytłumaczył dlaczego tak "znakomity" zakład nie dba o swoich pracowników! Jak sam pewnie wiesz, pracę na rzecz zakładu świadczy się w niskich temp. tj. 4 st.C- 8 st.C. Jak stanowi art. 232 K.p., pracodawca musi zapewnić nieodpłatnie pracownikom zatrudnionym w warunkach szczególnie uciążliwych odpowiednie posiłki i napoje, jeżeli jest to niezbędne ze względów profilaktycznych. Rodzaje tych posiłków i napojów określa rozporządzenie w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów. Napoje i posiłki wydawane są bezpłatnie, pracodawca może je dostarczyć we własnym zakresie lub wykupić w zakładzie gastronomicznym. Posiłki (składające się w połowie z węglowodanów, a także z tłuszczów i białek) powinny być dostarczane pracownikom, którzy m.in
wykonują prace fizyczne w pomieszczeniach zamkniętych, w których ze względów technologicznych utrzymuje się stała temperatura poniżej 10°C lub wskaźnik obciążenia termicznego wynosi powyżej 25°C. Ponadto wg. Kodeksu Pracy pracownikom zatrudnionym w warunkach mikroklimatu zimnego oraz przy pracach na otwartej przestrzeni przy temperaturze otoczenia poniżej 10°C należy zapewnić odpowiednią do zapotrzebowania ilość gorących napojów. Napoje powinny być dostępne w ciągu całej zmiany roboczej. Wytłumacz tu zainteresowanym, jak wygląda w Twoim zakładzie sprawa z tymi wymaganymi posiłkami regeneracyjnymi i gorącymi napojami???
zdjecie uzytkownika
Krzysztof - 2015-06-28 08:06:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Bola - 2015-06-25 14:10:55]:
Dobrze piszesz według bhp powinieneś nosić kask ochronny w domu bo może ci żarówka spaść na głowę ,a jak idziesz spać to połóż sobie materac koło łóżka bo jak spadniesz to sobie nic nie połamiesz i zrób żonie menu na miarę twoich praw małżeńskich co ci się należy
zdjecie uzytkownika
Bola - 2015-06-29 19:46:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Krzysztof - 2015-06-28 08:06:24]:
He,he,he...tak żeś błysnął głupotą, że aż mnie oślepiła...no ale cóż, tak jest jak się nie ma nic mądrego do powiedzenia! Ty chyba nawet nie bardzo wiesz co piszesz! Twoje porównania są naprawdę żałosne,wręcz żenujące, wcześniej hi,hi...-dziecko produkt rodziców i teraz -menu praw małżeńskich :D !!! Ostatnim swoim komentarzem pokazałeś brak podstawowych wiadomości na temat Kodeksu pracy i przepisów BHP!!!Kodeks pracy nakłada na PRACODAWCÓW obowiązek zapewnienia pracownikom bezpiecznych i higienicznych warunków pracy.Dla normalnych ludzi dom to azyl, miejsce do którego po prostu chce się uciec ,miejsce wypoczynku i realizacji własnych pasji i zainteresowań,a nie zakład pracy.Dla Ciebie jest miejscem pracy, że chcesz nosić kask ochronny???A, to pewnie pracodawcą jest żona a Ty pracownikiem porządkowo-gospodarczym :D Powieś nad łóżkiem przepisy BHP i he,he....dobrze wykonuj swoją "pracę",bo nie dostaniesz premii uznaniowej!!!No widzisz,a wystarczyło tylko napisać,że pracownicy Twojego zakładu mogą zapomnieć o tych nieszczęsnych posiłkach regeneracyjnych i gorących napojach,bo wg. Twojego pracodawcy "robol" "żreć" nie musi,ale za to ma nie chorować i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nawet po 10-12 godzin za 1300zł na rękę!!!Ktoś tu mądrze napisał,że jest tam średniowiecze i wyzysk,a Ty i niejaka udzielająca się tu Agnieszka,będziecie nawet zapieprzać za miskę polewki,całując w podzięce ręce "dobroczyńcom"!!!Ludzie!!!Jak pracodawca ma mieć do Was szacunek skoro WY sami siebie nie szanujecie i dajecie z siebie niewolników robić!!!
zdjecie uzytkownika
Krzysztof - 2015-07-01 15:55:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Odpowiedź na: [Bola - 2015-06-29 19:46:21]:
nie słuchajcie nieudaczników życiowych którzy piszą na tych forach 95 procent z nich to stare konie którzy żyją z rodzicami lub dziadkami i żerują na ich wypłatach lub rentach czy też emeryturach,przyjmują się do firma bo mamusia kazała im się usamodzielnić ale po co porobi taki jeden z drugim kilka dni i idzie do domu bo za ciężko bo wyzysk itp. i mówi mamusi czy babci że tam jest wyzysk i siada wieczorami przed komputerem i swoje żale wylewa na forum.Żałośni jesteście to kapitalizm każdy ma tyle ile sobie zarobi tylko silni wygrywają a słabi siedzą pod skrzydłami mamusi bo tak mu lepiej jak kurczaczki pod kwoką.
zdjecie uzytkownika
goscc - 2015-07-02 11:45:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam jak pracuje sie u kani ? i jakie stanowisko jest latwiejsze: pakowanie czy etykietowanie. z gory dziekuje za odp
zdjecie uzytkownika
Krzysztof - 2015-07-02 20:54:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [goscc - 2015-07-02 11:45:53]:
odpowiadam ci że lepiej jest na pakowaniu ,przy etykietowaniu bardziej patrzą na dokładność i precyzję ,najlepszy dział to myjka a na wszystkich pozostałych jest trudno i duże wymagania jakościowe.
zdjecie uzytkownika
Wojciech - 2015-07-02 20:58:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [Bola - 2015-06-29 19:46:21]:
He,he,he...tak żeś błysnął głupotą, że aż mnie oślepiła , KOLEJNY Stevie Wonder KTÓREGO ODMROZILI Z LODU Z ROKU 1992 I ŻYJE CZASAMI KOMUNY WEZ SOBIE KSIĄŻECZKĘ ŚWIADKÓW JEHOWY Z TYTUŁEM PRZEBUDZCIE SIĘ !!!!
zdjecie uzytkownika
Agnieszka - 2015-07-02 21:42:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [goscc - 2015-07-02 11:45:53]:
nie jesteś przypisany/przypisana do danego działu dziś jesteś na jednym jutro na innym pojutrze na jeszcze innym dziale jak się firmie podoba moja rada nie przyzwyczajać się do danego działu bo to jest chwilowe na dzień dwa i potem na inny dział ,jak szukasz najmniej wymagającego działu i na którym się najmniej pracuje to polecam odwiedzić najbliższy oddział MOPS
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2015-07-06 10:24:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
praca do kitu mobing i tyle wyzywanie sie na nowych wyzysk dzwiganie cieżkich kielbas na haki noszenie cięzkich skrzyń z mięsem chodzi o produkcje ludzie nie wytrzymują i się zwalniają a atmosfera do kitu mobing przez brygadzistów jak i przez starych pracowników krzyczenie wyzywanie człowiek zapieprza i jeszcze żle a ta pani agnieszka z produkcji to smarkula która krzyczy i wyżywa się na pracownikach ona chyba za duzo sobie mysli że jest nie zastapiona .ludzie nie pracujcie w kani a ja tej sprawy tak nie zostawie
zdjecie uzytkownika
brawo ! - 2015-07-06 12:49:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [byly pracownik - 2015-07-06 10:24:34]:
to jest prawda brawo !!!
zdjecie uzytkownika
praca - 2015-07-06 13:14:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam teraz wygląda praca zarówno na starym jak i nowym zakłądzie
zdjecie uzytkownika
do Agnieszki - 2015-07-08 20:20:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [byly pracownik - 2015-07-06 10:24:34]:
Nie jesteś bezkarna telefony i dyktafony nosimy w biustonoszach nadal mój jak mówisz twoje dni w zakładzie są policzone , piękne dni się kończą jak innym piszesz żeby poszli do mops jama za nie długo tam pójdziesz ,zbieramy świetny materiał o tobie program interwencja jest bardzo zainteresowany materiałem o tobie,zakład powinien się pozbyć ciebie żeby nie robić sobie złej reklamy
zdjecie uzytkownika
lubie kielbase ale dobra - 2015-07-09 12:20:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zaciekawiona - 2015-06-15 17:31:28]:
Krzysztof, jak jesteś taki mądry to sam się ujawnij, bo dal mnie możesz byś zwykłym gimbą-hejterem.
Ta opinia tutaj wygląda mi na opinie klienta który zapłacił za waszą kiełbasę i ma prawo wyrazic opinie.
A żeby ci było weselej to dodam jeszcze swoją opinię. Kupiłem kiełbasę Kani i wyglądała w środku jak masa szynkowa. O dziwo też tak pachniała wiec dałem ją kotu. Kot obwąchał i odszedł od miski. Jak przekonacie mojego kota do swoich wyrobów to przekonacie mnie. Na dzień dzisiejszy kupując wędliny zawsze upewniam się w sklepie czy przypadkiem producent to nie Kania
zdjecie uzytkownika
Krzysztof - 2015-07-10 11:22:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [lubie kielbase ale dobra - 2015-07-09 12:20:21]:
za niski poziom intelektualny i merytoryczny tego forum jak dla mnie
zdjecie uzytkownika
Kremo - 2015-07-11 23:20:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pisanie na takich forach jest wielkim obciachem tak dla przypomnienia !!!!
zdjecie uzytkownika
Kremo - 2015-07-11 23:41:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
"Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuje zapłatę, będącą nie łaską, lecz zasłużonym wynagrodzeniem." Ludwig von Mises
zdjecie uzytkownika
Kusza - 2015-07-12 05:24:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [lubie kielbase ale dobra - 2015-07-09 12:20:21]:
Okazuje się że kot był mądrzejszy od ciebie i przeczytał etykietę na produkcie spożywczym z czego jest zrobiona ta kiełbasa brawo dla kota !!!
zdjecie uzytkownika
Heros - 2015-07-12 05:28:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [zniesmaczony - 2015-01-29 00:33:53]:
Kolejny płaczek jak mu to ciężko ojojoj biedactwo
zdjecie uzytkownika
do przyjęcia - 2015-07-21 13:13:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
napiszcie jak jest w tym zakładzie jakie zarobki bo własnie jestem umówiona na rozmowę kwalifikacyjną proszę napiszcie prawdę jak tam jest
zdjecie uzytkownika
Aneczka - 2015-07-22 05:50:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że niektórzy mają jakieś lepsze dojścia do firmy. Bo tak patrzyłam czy ostatnio nie ma jakiś ogłoszeń i nic nigdzie nie widziałam. A tutaj takie pytanie o rozmowę kwalifikacyjną, bardzo podejrzana sprawa. Zastanawiam się gdzie tu jeszcze ludzie szukają informacji o ofertach pracy w zakładach Henryk Kania, bo bardzo bym chciała tam pracować, bo wiele dobrego o warunkach słyszałam.
zdjecie uzytkownika
Wojtek - 2015-07-23 21:07:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Aneczka - 2015-07-22 05:50:19]:
dostarcz c.v do Kani lub wyślij przyjmują non stop bo są tak wspaniałe warunki pracy że ludzie ciągle się zwalniają !
zdjecie uzytkownika
KOMO - 2015-07-23 22:23:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
JEST JEDNA ŚWIĘTA ZASADA PAMIĘTAJCIE ŻE TAM GDZIE JEST DOBRZE TAM NIE MA PRZYJĘĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa trwa 5 minut. Standardowe pytania i stwierdzenie, że zostajesz przyjęty.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
KOMO - 2015-07-28 13:28:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aneczka - 2015-07-22 05:50:19]:
na olx non stop są ogłoszenia o przyjęciu bo nikt nie chce tam pracować
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2015-07-30 14:58:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, jest tam też ogłoszenie specjalisty ds. IT - ktoś wie jakie są widełki płacowe na tym stanowisku ? Pytam, bo nie wiem czy warto sobie zawracać głowę. Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania?
Zadaj pytanie
alert