brak logo

Torf Corporation

Kąty Wrocławskie

Opinie o Torf Corporation

mela2 2009-07-20 21:04
Firma DRAMAT! Obłuda, fałsz! Nie możesz pokazać, że jesteś dobry - wiesz, umiesz więcej niż prostak będący nad Tobą, bo szybko Cię zniszczą . Ludzie na stanowiskach w większości dzięki powiązaniom rodzinnym; mama księgowa, wuj dyrektor itd. Zero szacunku dla pracownika i marna kasa i to zwykle nie na czas! Omijać z daleka!
9
Opinia 2009-07-27 13:06
Hej,

Ostatni myślam nad podjeciem pracy w tej firmie.
czy można wiedzieć czym się zajmowałeś / łaś?
qqłka 2009-08-20 14:33
Stanowiska menedżerskie i kierownicze: o niczym nie decydujesz, debil nad tobą o niższych kwalifikacjach, za to dużych znajomościach, mówi ci co masz robić. Patrzysz jak firma, która mogłaby świetnie funkcjonować, kuleje. Kasa marna. Praca "od do", jak za komuny- nie wychylaj się, rób swoje, nie myśl, ale jak coś to ty dostaniesz po d..pie za decyzje, które zostały ci narzucone. To tyle.
7
Wiedzący 2009-11-29 20:20
Pracuję tu i to co słyszę i z czym się na codzień spotykam jest poniżej czegokolwiek więc szukam innych możliwości , bo co byś nie ruszył i czegokolwiek nie usłyszał to krew zalewa. Umowa jest niedotrzymywana w praktycznie każdym punkcie marketing nie funkcjonuje - robi co się panią uwidzi i nie baczy na potrzeby rynkowe , zero komunikacji... zero jakiejkolwiek strategii, a ludzie się nie liczą wcale, tylko słupki.
6
xman 2013-02-08 21:29
Znam tą firmę, żona chciałą złożyć podanie odrzucili ją na bramie. tam rządzi klika na dziewczyna mgr. ale brak pleców, a tam liczy się bardzo twoje dna.
może Szwajcaria 2013-02-24 12:06
Wiecie, mam już bardzo dużo doświadczenie, pracowałam wiele lat w dużej firmie (narzekałam) na zarząd i sposób pracy, potem zmieniając pracę, trafiłam do mniejszej firmy i powiązania, brak rzetelności i kompetencji jeszcze więcej. Chciałabym wreszcie trafić na firmę, gdzie ludzie się przykładają, są kompetentni i nie marnują czasu, by po pracy mieć go jak najwięcej dla rodziny. I wiecie co, wiem, że nie znajdę takiej w Polsce, może w Szwajcarii.. Tacy ludzie, jak ja powinni mieć swoje firmy i szukać ludzi podobnych do siebie, może
wtedy wreszcie odzyskaliby spokój... I pamiętajcie wszystko zależy od ludzi, którzy tworzą firmę. Stąd każdej formie tworzenia, która jest niezwykła sama w sobie, życzę wspaniałych rąk, kreatywnych, pracowitych i o dobrej woli................
2
zainteresowana 2013-03-25 17:08
ile osób zatrudnia firma w kątach? jakie są struktury/działy? ktoś może opisać?
1
nie laskow......rajc......... 2013-04-06 07:37
Stanowiska kierownicze = debil nad tobą o niższych kwalifikacjach, za to dużych znajomościach. Jeśli jesteś mężczyzną ta firma jest dla ciebie! Panowie hołubieni pod każdym względem. ZAPRASZAMY
10
piotrek 2015-06-11 15:58
lepiej dla ciebie jak się tam NIE dostaniesz - no chyba że masz tam rodzine
Brutus 2015-07-08 11:57
Pamiętam ze 20 lat temu, jak firma była jeszcze we Wrocławiu przy Mydlanej, to wydawało się, ze cenią dobrych pracowników z inwencją twórcza i chęcią wykorzystania swojej wiedzy dla dobra swojego i firmy. Jednak, po przekształceniach własnościowo-lokalowych i po przeniesieniu firmy do Kątów Wrocławskich jej prestiż znacznie podupadł - o czym świadczą powyższe komentarze
Pipi22 2015-08-03 18:01
Pracowałam w firmie Tołpa i przez 3 lata pracy na zlecenie nie doczekałam się umowy o pracę! W firmie jest wszystko po rodzinie. Panie które są nad pracownikami robią co chcą, lepiej się nie odzywać i pracować bo jak się odezwiesz to później będą się na Tobie mścić. Pensja zależna od miesiąca jeżeli chodzi o zlecenie, stawka godzinowa jest tragiczna. Atmosfera w firmie bardzo nie miła aż nie chce się przychodzić do pracy. Nie polecam tej firmy bo idzie nabawić się nerwicy!
10
Pipi22 2016-01-26 14:59
Można pracować na umowę zlecenie przez co najmniej 3 m-ce ale później przydałaby się umowa o pracę. Umowy dostaje się tam po znajomości, jak masz rodzinę wyżej albo wchodzisz w tyłek Panią brygadzistką. Jak pokażesz że potrafisz więcej to będą Cię wykorzystywać na maksa. Co byś tam zresztą nie robił jest źle. Pracuje też tam Pani która jest brygadzistką ale potrafi nieźle obrócić kota ogonem i donosi. Pani Dyrektor traktuje ludzi z produkcji jak przedmioty do zapier**lania. Ogólna atmosfera w firmie jest nijaka. Nie przychodzisz tam z uśmiechem na twarzy. Nie idziesz do firmy bo chcesz tylko bo musisz.
8
xyz 2016-09-22 23:44
Praca na produkcji jest pracą fizyczną, trzeba liczyć się z dźwiganiem ciężkich kartonów, drewnianych palet, niestety z zarobkami też nie jest kolorowo. Umowa zlecenie na dzień dzisiejszy jest chyba najlepszym rozwiązaniem, niż umowa o pracę, lepsze zarobki, mała odpowiedzialność. Z kolei umowa o prace, odpowiedzialność za swoje obowiązki jak i za umowę zlecenie na tyłach. Brak podziękowania za co kolwiek, pracownicy produkcji są traktowani jak tania siła robocza, ciemnoty, z którymi można robić co się chce. Kierownicy zmian, bez kwalifikacji na swoje stanowisko, myślą, że mogą pomiatać ludźmi. Niestety gdy coś złego się dzieje ,wina zawsze szukana jest w pracownikach produkcji. Lepsze stanowiska są obejmowane przez rodzinę kierowników, dyrektorów itp. Kołchoz jak wszędzie....
10
jpg 2016-09-22 23:56
Najlepsze stanowisko to mechanik, lub pracownik, który produkuje masę. Najlepiej zarabiający, najmniej robiący, a i tak narzekający :)
5
bossman 2016-09-23 12:42
A wiadomo jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na specjalistę ds. eksportu? Chętnie bym się załapał, bo dbają o niezłe zatrudnienie, skoro wypłata jest terminowa, bo doskonale dbają o to, żeby wszystko mogło być u nich na czas. Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.
2
były pracownik 2016-10-24 12:14
Banda ignorantów .Nikt nie jest w stanie podjąć decyzji.Totalna ignorancja od lat.
5
next 2017-02-05 18:42
Chciałoby sie napisać,że to betoniarnia w czystej postaci. A jak to sie mawia,z betonu diamentu nie wyszlifujesz. Przydałoby sie,żeby niektóre księżniczki tudzież książęta wywalić z tej firmy i zatrudnić kompetentnych kierowników.
Drogi kandydacie do tej firmy,jeśli jesteś ambitny,nie lubisz lizać komuś d...y i chcesz sie rozwijać,to lepiej daj sobie na wstrzymanie z aplikowaniem tutaj.Ah,zapomniałbym dodać -i jak nie nie lubisz siedzieć na ploteczkach godzinami,to tez tu nie aplikuj :)
3
Paulina 2017-03-06 15:34
@next czyli według Ciebie w firmie nie ma możliwości rozwoju?
ja 2017-03-15 16:53
Żadnego
2
Paulina 2017-03-17 14:26
@ja dziękuję. A Wy jakie macie zdanie na ten temat?
wielkook 2017-04-07 10:16
Znajomi kierownika mają super.Liczą się tylko znajomości i kasa dla siebie, nie dla zwykłego pra cownika.Za TOŁPY pieniądze robią sobie drogie kursy a główny spawacz pracuje bez uprawnień.
3
dudek 2017-04-18 11:24
Firma Super, rozwijająca się , ale niestety niektórzy na kierowniczych stanowiskach- porażka!! Praca w stresie, mobing . Strach się odezwać. W niektórych działach działach rotacja straszna - o czymś to świadczy ?. Na produkcji Mistrzynie -porażka !, niekompetentne, nie znające się na swojej pracy !!
3
bizuu 2017-04-18 16:33
Jeżeli masz choć trochę rozumu i znasz swoją wartość- odpuść sobie pracę w tej firmie! Ludzi traktuje się tutaj jak śmieci. Kwalifikacji żadnych mieć nie trzeba,myśleć nie trzeba, najważniejsze są znajomości-kumoterstwo przoduje tu od lat. Brak kompetencji wśród przełożonych, a co za tym idzie- bezsensowne decyzje podejmowane przez zwykłe "widzi mi się". Ktoś z zarządu spółki mógłby się wreszcie zainteresować jak faktycznie funkcjonuje firma od wewnątrz i zrobić z tym porządek, a nie tylko patrzeć na słupki i wykresy...
4
Paulina 2017-04-19 15:59
@dudek, mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy naprawdę uważasz, że takie sytuacje mają miejsce w Torf Corporation? Spotkałeś się z tym?
sm 2017-04-26 10:21
Ośmieszanie ludzi na porządku dziennym i to najlepiej przy widowni. Szklany sufit, masz wieksze kwalifikacje i wiedzę od swojego przełożonego, dlatego zostajesz pod nim żeby wypełniać obowiązki za niego. Może teraz się coś zmieni bo przyszedł nowy kierownik.
1
Paulina 2017-04-26 10:35
@sm, ośmieszanie ludzi? Na jakim dziale pojawiają się takie sytuacje? Myślę, że warto zgłosić takie zachowania kierownikowi/dyrektorowi.
qwas 2017-04-28 14:09
Nikt się nie przyzna, w jakim dziale takie sytuacje mają miejsce, z wiadomych względów.
Ale faktem jest to, co napisał SM.
Księżniczki kierowniczki siedzą sobie, kawkę piją i godzinami owalają ploteczki. No czasami udają, że coś robią. A tak naprawdę, całą robotę odwalają pracownicy pod nimi. Bo same nie mają pojęcia o danej pracy...dramat
3
ona 2017-05-10 13:14
Niestety ale wszystko co jest napisane wyżej to sama prawda:/ Osoby które zarządzają ludźmi nie mają pojęcia o niczym. (no może o tym jak zwalić robotę na kogoś innego)
3
QSHMR 2017-05-12 01:56
Pracuję dopiero,a może aż- kupę lat w Tołpie.
Nie jest zawsze kolorowo,ale w całym tym chorym systemie trzeba odnaleźć albo swój cel ( choć o to ciężko) albo mimo wszystko być radosnym i z dystansem podchodzić do niektórych spraw.
Najgorsze jest to, że człowiek przyzwyczaja się do tych codziennych sytuacji, niektórych zakłamanych mord i trwa w tym otoczeniu.
Osobiście ja mam w CH.. luzu i umiejętności,a także cieszy mnie ta praca, ale smutno jest gdy widzisz ludzi, których ta sytuacja dołuje,a nie mają odwagi zmienić pracy.
Tak na koniec- są gorsze zakłady, warunki, ludzie i tak naprawdę tylko dobrych podwyżek brak i szacunku dla pracowników za to co robią.
Czy my jesteśmy gorsi od ludzi w biurach ?
Oni nawet nie wiedzą lub nie dopuszczają myśli, że dzięki nam kręci się to i trzyma kupy.
Lecz gdy spytasz o podwyżkę to wynajdą Ci najgorsze chwilę, zasłonią się kryzysem, przejściową sytuacją w firmie, brakiem doświadczenia ( tak miałem powiedziane po 7 latach pracy w firmie)
I kiedy mijasz pewnych ludzi na korytarzu, mówisz dzień dobry, a w głowie z uśmiechem na ustach i prosto w oczy ........


5
jur 2017-07-29 01:13
QSHMR pięknie napisane. A już miałam się zwolnić po tym czytaniu wiecznych malkontentów, którzy na wszystkim się znają i powinni zarabiać przynajmniej 3k po podstawówce. Proszę o rzetelne opinie. Nie chwale firmy, ale nie narzekam.
Zostaw swoją opinię o Torf Corporation - Kąty Wrocławskie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Torf Corporation