brak logo

Silesia Cargo Trans

Gliwice

Opinie o Silesia Cargo Trans

Drajwer 2014-01-17 15:57
Osobiście nie polecam za bardzo.. Jeździlem jakis czas w tej firmie i zawsze byl problem w wyplacaniem kasy. Samochody malo zadbane, łyse opony i stan techniczny mizerny do tego robota bardzo słabo ułożona. Wydaje im się ,że kierowca nie musi spać, jeść ani nic.. NIE POLECAM
8
nieznany 2014-02-03 10:00
Witam w sobote jestem umowiony na rozmowe w sprawie pracy jako kierowca. Mam pytanie jak placa w tej firmie na vanach do 3,5t?
2
szofer 2014-08-05 02:16
a co wy byście chcieli brać kasa za darmo? nima tak lekko zapierniczać cza jakoś kierowcy co tam robiom to se chwolom między innymi i jo
2
szofer 2014-08-05 02:28
no długi mioł jak każdo inno firma ale to było kiedyś a co do aut to sami robicie w nich chlew i obora jak mosz w doma tak samo mosz w aucie a kto mo dbać o te auta właściciel firmy czy kierowca jak wom sie nie pedziało umyj auto to żeście jezdzili takimi (usunięte przez administratora)że kartofle szło na nich sadzić i to tysz mioł za wos szef te auta umyć pomyślcie zanim coś napiszecie a co do opon jakoś zawsze jak zjyżdżomy z trasy i opony som słabe to som wymieniane na poczekaniu a tak na marginesie jaki kierowca takie auto
szofer 2014-08-06 23:40
stary strona internetowa jest mało istotna silesia ma tak pochytaną finlandie że nie ma mocnych nie potrzebuje reklamy żadna firma z busami nie podskoczy na finie kierowcy mają stałą pensie i negocjacja cen nie ma wpływu na wypłaty a w innych firmach płacą od km. za postoje nic nie dostają a u nas kierowcy mają płacone nawet jak stoją w weekend na finie.kierowca bez doświadczenia w naszej firmie ma tyle samo co inni nikt uczonym się nie urodził każdemu dajemy szansę mamy paru co przyszło bez doświadczenia i pracują do dziś ale zawsze znajdzie się ktoś taki co mu nic nie pasuje
2
kolega szofera 2014-12-08 18:11
toster ty dalej tam robisz
1
kiero2 2014-12-21 19:23
Pracowałem w Silesii i polecam. Kto zna sie robocie to i dobrze zarobi i kasa na czas.
miza 2015-02-16 15:35
dobrze jakby ktoś odpowiedział na pytania żabki bo właśnie ten temat mnie również interesuje. Każdy szuka jak najlepiej i na najlepszych warunkach pracy więc stad te pytania. Nie chce wpakowac się w tarapaty bo te dzisiejsze firmy różnie podchodzą do pracownika- napiszcie więc wiecej konkretów o Silesia Cargo trans
riddick 2015-03-04 03:02
Silesia Cargo Trans jest firmą specjalizującą się w realizacji transportu drogowego. Oferują oni usługi transportowe i spedycyjno-logistyczne. Za ich największy atuy uznać można fakt , żę mają własną specydcjes zapewniająca płynność wykonywanych zleceń oraz własny magazyn na terenie śląska co także ułatwia prace
szczyrbaty jan 2015-04-07 16:18
jak dla mnie ekipa ludzi bezzabkow z komornikami na czele powinna najpierw spojrzec na samego siebie a potem na innych:)
potem poznac obsluge tachografow:)
4
batman 2015-04-07 16:22
jajaaa gregor zjazd zeby na transporcie:) czlowiek wieczna przerwa:)
new lands 2016-02-15 10:32
chaos, zamieszanie, zła atmosfera, nieterminowość dostaw, brak kultury i organizacji pracy, nie polecam ani pracować ani współpracować.
Pero 2016-02-16 09:53
Posiada kolega może nr komórkowy do Pana Anioła gdyż nikt nie odbiera w biurze.
Gazowy 2016-05-11 12:44
Pewnie, jako dbanie o własne warunki mam na myśli NIE ZATRUDNIANIE SIĘ w dziadtransach takich jak silesia cargo trans
Chudy 2016-05-11 22:24
Gazowy: masz mleko pod nosem i tyle. Sam zawaliłeś na całym froncie a czepiasz się właściciela? Po tym co odwaliłeś to ciesz się, że tak się to skończyło. Firma jest ok, Anioł jest ok, to ty dziad jesteś i tyle...
szofer 2 2016-05-12 10:47
Dokładnie. Chudy ma racje. Gazowy odpierdzielił taki młyn ze każdy się z niego teraz śmieje. Jeszcze ma czelność żale na forum pisać. Gazowy ty lepiej roboty roboty sie nie chwytaj bo szkoda czasu i nerwow na ciebie.
Gazowy 2016-05-12 11:42
:-) nie wiem czy się znamy. Czy Chudy to pan Spedytor czy też pan Wózkowy / Ochroniarz a może sam Capo. Jestem ciekaw co zawaliłem. Pamiętam wkurwienie Finów jak im przywiozlem jakiś drogi sprzęt, który uległ uszkodzeniu BO GDY SIĘ UPYCHA 30 i więcej adresów na jednego busa TO NIE MA JAK TEGO ZABEZPIECZYĆ oczywiście. Za zmianę kolejności zrzutek powinienem wtedy dostać premie. Dzięki temu odbiorca bez widlaka mógł dostać się do swojego towaru. Ale pan A. oszczekał mnie jak pies. Nikt nie wrzeszczy mi do ucha. Nigdy. Starzy kierowcy żalili mi się że p Anioł wisi im po OSIEM TYSIĘCY. Wow, myślałem wtedy. Trzeba uciekać.
Dalej śmigacie przeładowani po 1,5 t więcej? Bo ja już takich "frachtów" nie woże od dawna. Poza tym nie zap....lam jak ułom z zapałkami w oczach. Ale do tego trzeba szefa człowieka. Kierowcy - nie idźcie tam pracować.
3
Gazowy 2016-05-12 20:54
:-))) powodzenia niech wam ziemia lekką będzie. Koniec
Chudy 2016-05-13 13:06
Musiałeś przeżyć niezłą traumę, że ktoś na Ciebie nakrzyczał, prawda? Udałeś się z tym do psychologa? Na premię to sobie trzeba zapracować a nie upominać się. Dziwnie, że tylko Ty jeden miałeś problemy z zabezpieczeniem towaru i go uszkodziłeś. Tyle osób jeździ i jakoś nic nie niszczą. Starzy kierowcy się żalili Tobie? Hahaha. Dobre. Teraz pewnie to wozisz ale własn [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] między dyskotekami.
Barm 2016-07-27 12:27
Miałem(niestety) również okazję pracować dla tej firmy(o ile można to tak nazwać). Niestety ale trzeba powiedzieć sobie prawdę, ta firma nie jest ułożona.. Tułanie się po kilka razy do jednej miejscowości bo wszyscy w koło wiedzą lepiej niż sam kierowca czy coś wejdzie, potem wielkie pretensje do świata, że firma odmawia kilkakrotnie załadunku ze względu na bezpieczeństwo. Jazda przeładowanym busem non stop, w dodatku ciągłe problemy o to, że kierowca chce na dzień przespać się UWAGA !!! 5 godzin.. Brak umowy, na starcie, no kompletne dno. Niektórzy dyspozytorzy, byli tak nieogarnięci, że to wołało o pomstę do nieba ! Kasa może i była dobra( wiadomo dlaczego :) ) ale w razie czego to by umyli ręce, jakby się coś stało. Ponadto, niestety moim zdaniem (i jak pamiętam nie tylko) te busy nie nadają się do jeżdżenia w zimę trasę na Finlandię, gdzie mróz jest niemiłosierny(-25 w niektórych rejonach to norma) i żadne webasto nie pomaga. Radzę się dobrze zastanowić zanim się przyjmiecie, bo wybór firm jest ogromny :) !
6
chudy byk 2016-08-29 15:18
Ernest to jak rok jezdziles w takich warunkach?
Pewnie jestes tak dobrym kierowca ze wszedzie indziej znajdziesz lepsza robote to nie wiem dlaczego rok sie meczyles? czasami wiem tez ze nie jeden z nas kierowcow sam jest w stanie zaladowac towar ciezszy niz w rzeczywistosci, ty pewnie z tych co ladowal co dali a potem sie zastanawial ile towar wazyl?:)
1
on 2016-09-11 13:02
Witam do panow co pracowoli na ile dniowe sa wyjazdy? Czy maja jakis system np 4/1
on 2016-09-11 13:02
Witam do panow co pracowoli na ile dniowe sa wyjazdy? Czy maja jakis system np 4/1
max 2016-09-11 19:07
dokładnie, z dnia na dzien można wiedziec czy to jest ta praca czy nie a tu tyle sie meczyles ale mimo to przez tyle czasu pracowales w takim niezadowoloeni?
BONITA667 2016-10-27 17:45
Szukam oszukanych przez firmę Silesia Cargo Trans zwłaszcza kierowców.
2
szofer 2016-11-05 01:24
Bonita667 mozemy sie zdzwonic mam kilku oszukanych
BONITA667 2016-11-05 08:01
Witam. Jasne. Podaj maila lub nr tel. jak wolisz. Może gdzieś przez inny portal. Nie chcę podawać na forum swojego nr . tel. Pozdrawiam
lukas 2016-11-07 15:14
a to chyba pisze Pani A z takiej jednej firmy co zlecenia pisac nie potrafi
Lukasz 2016-11-10 11:50
Nie polecam tej firmy. Daremna organizacja. wyzysk ludzi i wyplacalnosc daremna. Dalej czekam na pieniadze
szukająca pracy 2016-11-10 12:27
A jak z pracą biurową bo na olx poszukują kogoś do biura
nowa 2016-11-16 11:15
Podbijam post wyżej.
Na olx poszukują do pracy biurowej, co sądzicie?
Ł.S 2017-01-01 22:48
Tak patrze na to wszystko i masakra pracuje w silesia cargo trans i nie którzy narzekają bo chcieli by porobić 4, 5 godzin i zarabiać miliony nie wiadomo ja powiem tak w każdej pracy trza zapierdalać żeby coś mieć mamy płacone dniówki i nie jest źle a wypłacalność nigdy nie miałem z tym problemu wystarczy sie dogadać ale wiadome jak ktoś przyjedzie wielce zmeczony i ma to w dupie zadbać o swoje interesy to potem tak jest pan A nie ma jednego kierowce nie ma jednego zlecenia dzienie tylko zapierdol od rana do wieczora ,, tak samo my ale mamy potem tego efekty i żeby dostać premie czy cokolwiek to trza coś najpierw pokazać a nie zgrywać nie wiadomo kogo że tu chujowo płacą nie wypłacają sie no wiadome że jak ktoś chce spac po nie wiadomo ile przerobić z 4 godziny i mieć wole bo nie chce sie to sie chuja bd mieć ksieżniczki to powinny siedzieć w domu a jak komuś nie pasuje to zmienić prace bo jak sie pali wali to każdy spierdala a tu chodzi o współprace ..... Ja Jestem zadowolony że jestem tutaj kierowca i tu pracuje
Szczerze Polecam 2017-01-19 02:26
Witam jestem pracownikiem Silesia Cargo Trans i muszę powiedzieć ze powyższe negatywne opinie są w większości nie zgodne z prawdą, niewypłacalność? Bzdura nigdy nie miałem problemu z wypłatą. Mało zadbane auta ? Jak dbasz tak masz! Każdy indywidualnie powinien dogadać się co do czasu na odpoczynek w czasie trasy i między trasami, ja osobiście nie miałem problemu z brakiem czasu na sen czy posiłek, wszystko idzie sobie ułożyć wystarczy odrobina własnej inwencji twórczej w układaniu sobie planu dnia i nocy. Ludzie jeżeli ktoś w tej firmie widział tylko samo zło, to powinien zastanowić się nad tym czy aby na pewno wybrał doby zawód. To tyle ode mnie.
2
Zostaw swoją opinię o Silesia Cargo Trans - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Silesia Cargo Trans