brak logo

Media System Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Opinie o Media System Sp. z o.o.

lola 2016-05-25 10:11

Umowę o pracę dają szybciej - jak masz doświadczenie w call center albo jak zabłyśniesz sprzedażą...
1
ida 2016-05-26 20:20
Jak potraficie sprzedac abonament za 50 zł bez telefonu z nielimitowanymi rozmowami, smsami i 5 GB to zaczynajcie prace :) bo w czasach gdzie to wszystko kosztuje w innych sieciach 30 zł i do tego telefon naprawde tylko jakims debilom albo starym dziadkom sprzedacie
3
michał 2016-05-30 09:41
Nie umiecie gadać! Ci co nie są wygadani nie mają szans na to by pracować w takiej firmie.i żadnej innej. powiem krótko ,w tele idzie zarobić dużo , wszystko zależy jak leży. Ja zarabiam w Media od 9 msc spoko hajs.
2
konkrety 2016-05-31 23:10
podajcie konkrety skoro macie czelność płacić ludziom po 1200 zł na miesiąc na śmiecówce i jeszcze wymagać cudów w "sprzedaży" a raczej we wciskaniu g...
3
pp 2016-06-09 09:10
W końcu dobrze - cała prawda o call center! A nie tylko rzygi! Czas spojrzeć prawdzie w oczy! Te fora sa tylko to wylewania jakiś swoich wewnetrznych żali!
Prawda jest taka że Call center było , jest i będzie średnio wdzięczne!
Pytanie na ile ktoś ma inteligencji aby coś z tego wyciągnąć dla siebie, jak nie ma aktualnie innej opcji .
1
pp 2016-06-09 09:10
W końcu dobrze - cała prawda o call center! A nie tylko rzygi! Czas spojrzeć prawdzie w oczy! Te fora sa tylko to wylewania jakiś swoich wewnetrznych żali!
Prawda jest taka że Call center było , jest i będzie średnio wdzięczne!
Pytanie na ile ktoś ma inteligencji aby coś z tego wyciągnąć dla siebie, jak nie ma aktualnie innej opcji .
mmmmmmmm 2016-07-04 00:48
jeszcze sie jacys naiwniacy trafiaja? wspolczuje...
3
Iza :) 2016-07-04 20:07
...A TAK JEST:

Prezes PZU Andrzej Klesyk w słynnym już tekście w "Gazecie Wyborczej", który stanowił swego rodzaju manifest niezadowolonych pracodawców, zarzucił uczelniom produkowanie bezrobotnych. Nie miał racji. Uczelnie produkują zawodowych telemarketerów. Telemarketing to często pierwsza praca dla kolejnych roczników.Gdy po obronie dyplomu opadnie już szał, odbębnione zostaną wszelkie imprezy, przyjęte gratulacje od babć, cioć i wujków czas mężnie ruszyć na poszukiwanie pierwszej pracy. Gdy po kolejnych tonach wysłanych CV i listów motywacyjnych oraz zgrabnych odpowiedziach pracodawców w stylu: doceniamy Pańskie/ Pani kompetencje ale nie przystaje Pan/Pani do profilu naszej firmy, przychodzi czas na poszukanie mniej ambitnego zajęcia.

PRZYCHODZI PORA NA CALL CENTER:

Wówczas z pomocą przychodzą rosnące jak grzyby po deszczu kolejne call center. Oczywiście można tam pracować zarówno na tzw. infolinii, czyli obsłudze połączeń przychodzących, lecz częściej można się spotkać z ofertą pracy telesprzedawcy.
Wymagania: to zazwyczaj: średnie wykształcenie, miła aparycja, komunikatywność. Po rozmowie kwalifikacyjnej, na której najczęściej należy zaprezentować w jaki sposób sprzedać jakiś abstrakcyjny produkt, np.: lodówkę Eskimosom, czy paczkę chusteczek albo papier toaletowy, przychodzi czas na szkolenie wstępne. Celowo nie napisałem, że należy oczekiwać na wynik rozmowy, bo wynik jest równie oczywisty jak to, że do końca miesiąca nie dojdzie do koalicji rządowej Platformy z PiSem. W firmach telemarketingowych panuje tzw. rekrutacja ciągła, z uwagi na ogromną rotację pracowników, nawet tych wyższego szczebla.
Najczęstszymi klientami firm telemarketingowych są sieci komórkowe, firmy ubezpieczeniowe, wydawnictwa. Tym samym najczęściej telemarketerzy proponują nam różnego rodzaju ubezpieczenia, programy emerytalne, pakiety minut, smsów, laptopy, nowe plany taryfowe, kolekcje książek.
Po pozytywnym przejściu szkolenia następuje rozmowa z prowadzącym szkolenie oraz przyszłym kierownikiem grupy sprzedażowej, podczas której kandydat ma za zadanie zaprezentować określony produkt na takiej zasadzie jakiej będzie on prezentowany klientom. A później do pracy.

SZEF BEZ DOŚWIADCZENIA (PRZEWAŻNIE):

Najczęstszą forma zatrudnienia są umowy cywilnoprawne, dlatego też plusem takiej pracy jest możliwość dostosowania grafiku do swoich potrzeb. Młodym absolwentom jest to szczególnie na rękę, kiedy dostają propozycję pracy „w zawodzie”, a rozmowa kwalifikacyjna ma się odbyć z dnia na dzień. Zarobki z kolei plasują się na poziomie 8 – 13 zł brutto za godzinę pracy.
Minus oczywisty – to klienci i czasami przełożeni. Przełożeni jak w każdej pracy mogą pomóc albo zaszkodzić. Wadą, ale równocześnie zaletą jest, że przełożonym – liderem zespołu jest były konsultant. Jest to zaleta, bo rozumie w większym stopniu codzienną walkę z klientem i o klienta. Może to też być wada, bo jeszcze niedawny konsultant, z dnia na dzień staje się szefem swoich kolegów „ze słuchawek” i łatwo tutaj o uderzenie wody sodowej. Ktoś może powiedzieć – no pewnie, ale tak jest w każdej firmie, gdzie jest określona drabinka i możliwość awansu. Jednak branża call center jest specyficzna, bowiem owym liderem grupy zostaje się często z dnia na dzień, a nawet z godziny na godzinę. Zostają nimi bardzo młode osoby – 19, 20, 25 latkowie, bez wcześniejszych doświadczeń na polu zawodowym, umiejętności radzenia ze streseM

SFRUSTROWANE BŁĘDNE KOŁO:

Jednym słowem telemarketing to takie samonapędzające się błędne koło – sfrustrowani klienci kolejnym telefonem w podobnej sprawie od sfrustrowanych telemarketerów, którzy są psychicznie wyczerpani delikatnie mówiąc niemiłymi klientami. A nad ich głowami niezadowoleni z wyniku liderzy, którzy drżą o to jak wytłumaczyć się ze złego wyniku swojej grupy wobec swoich przełożonych oraz klientów.
Ale z drugiej strony co by było, gdyby nie istniały takie firmy. Wtedy absolwenci kolejne miesiące i lata byliby na garnuszku rodziców, ewentualnie zasililiby armię firm typowo akwizycyjnych, gdzie należy sprzedawać pasty do zębów, perfumy w domu klienta czy na parkingu.
2
Pracownik od 3 lat 2016-07-06 18:10
W jednym komentarzu miałAM ( czyli wnoskuje ze pisze kobieta) a w drugim pracowalEm ( czyli wnioskujeze mezczyzna) I co to ma wzbudzic moje zaufanie do twojej wyupowiedzi?? hmmm. Napewno ktoś podstawiony....
2
Pracownik od 3 lat 2016-07-06 18:21
Ja powiem tak pracuje w tej firmie przeszło 3 lata. i co z tego mam. to ze jak jednego dnia nie zrobię planu to są naciski z góry ze jestem nikim. Nie przyjmują tłumaczeń, że klient po prostu nie jest zainteresowany i ze masz dziś pecha i nic nie możesz sprzedać, bazy tak przedzwoniona, że klienci sami mówią że to jest jawne nękanie. Zgłaszają T-mobile na policje, za to ze mają 20 razy dziennie telefonu, ale ty ściemniasz, żę pierwszy raz się kontaktujesz. Liderzy nie maja do pracowników nic szacunku. Nie dość, że to osoba na słuchawce zarabia na tych liderów, to jeszcze afery ci robią i poniżają. Co do umowy o pracy mam po pół roku. Pewnie się będziecie zastanawiać, dlaczego się nie zwolnię, dlatego, że mam dwójkę 2 letnich bliźniaków na utrzymaniu. Praca do 2-3 miesięcy, dłużej na pewno nie!!!
4
xxx 2016-07-12 22:55
Generalnie mogę stwierdzić że to jest jawny obóz pracy. Na początku mydlą oczy że jest tak super, bez spiny. Po dłuższym czasie zaczyna się nacisk koordynatorów, zastraszanie i wymuszanie niemożliwego. W ostateczności kończy się groźbą że namieszaja ci w papierach jeśli będziesz chciał zrezygnować ponieważ oni nie pójdą na porozumienie stron. Prowizji nie da się wyrobić chyba że już naprawdę pójdziesz po łepkach.... Kolejna sprawa to śmieszne pieniądze które się dostaje od tych pajacow, gra nie warta świeczki. Podsumowując śmiechu warte , strata czasu i nerwów na tą pracę. Zero szacunku do drugiej osoby ..... nikomu nie polecam.
8
Justa 2016-07-26 23:41
Ludzie. Mdło mi się robi jak czytam niektórych z Was. Czego wy się spodziewacie Praca w takim miejscu to nie jest i nigdy nie będzie ciepła posadka" czy się stoi, czy się leży to pensyjka się należy". To sprzedaż. Wcale nie łatwa, jakby się niektórym wydawało. Kształcą Was w tych śmiesznych szkółkach i wydaje się Wam, że wszystko się Wam należy tu i teraz. Wbrew pozorom ta praca wymaga i zaangażowania i kreatywności. Trzeba mieć i głowę na karku i nerwy na wodzy i "twardy tyłek". To tyle. Jak chcecie, żeby było miło - to do przedszkola - kaszkę zajadać. Jak by co - to nie jestem ani koordynatorem ani niczyją kuzynką.
3
aa 2016-07-28 12:47
Ale to jest codziennośc call center! i tyle. Nigdzie nie będzie lepiej!
1
123 2016-08-24 22:46
Pracuję tam dopiero parę tygodni ale już jest nieprzyjemnie. Przede wszystkim atmosfera i koordynatorka sprawiają, że nie tylko nie chce się tam przychodzić, ale się jeszcze odechciewa żyć.
3
Konsultantka 2016-09-11 22:48
Pracowałam w tej firmie rok. Najpierw na projekcie T-mobile, tam byłam u 2 kordynatorów. Szczególnie niemiło wspominam jedną kordynatorkę, która co 2 godziny na odprawach pokazywała nam, że wina jest w nas, baza jest nowa i jest super to my do niczego się nie nadajemy. Ciągle plany 2dniowe i wielki stres ze jak go nie zrobisz to dostaniesz wypowiedzenie.
Później pracowałam na projekcie m-Banku, na poczatku było spoko. Później wprowadzili zasadę minimum 4,5 godz przxegadane na 6,5 godź pracy (3 przerwy po 15 min i 3 odprawy po 15 min.) i sporządzenie minimum 3 wniosków o produkty kredytowe, co często graniczyło z cudem, bo nie da sie wepchnąć kredytu komuś kto ma dużo oszczedności. Zaczęły się plany 2 dniowe, poleciały wypowiedzenia i tak w kółko nie masz 3 wniosków albo 4,5 godz przegadanej dostajesz plan dwódniowy nie zrobisz go to masz 50% szans ze Cie nie zwolnią a to wszystko za najniższą krajową, bo premii też nie dało się zrobić.
3
lajla 2016-09-16 15:27
A ja pracuje w Back Office od roku i jest dobrze.
Nie wiem w czym problem. Może "ten" problem nie dotyczy nas!
Pracownik od 3 lat 2016-09-18 23:03
Wy to tez czasem afere robicie o nic, czasem specjalnie straxie sie o nic tylko po to zeby do nas byly afery. Utrudniacie zycie tym konsultanta. Nie wiem po co wy tam w ogole jestescie, jak jakis najmniejsza literowka i cofacie umowy. A co do atmosfery to najgorsza jest u kkordynatora Wojtka, i kordynatorki Majki. Jak troficie do ktoregos z noch to maxie gwarancje ze nie przepracujecie dluzej jak miesiac. Sam bylem swiadkiem, jak zwolnil kolesia ktory robil 3 dni za to ze nie wiedzial czemu nie ma umowy!
6
Alamakota 2016-10-07 10:57
Justa takie głupoty pleciesz, że aż trudno się do tego ustosunkować. Właśnie zastanawiam się nad rozpoczęciem pracy w Media System i nie zauważyłam za bardzo, żeby negatywne komentarze dotyczyły pracy w sensie stricte ale szalenie nieprzyjemnej atmosfery. Firma ewidentnie na straży swoich interesów postawiła jakichś kapo. Moim zdaniem jest to krótkowzroczne ze strony przedsiębiorstwa a mnie osobiście zniechęca do interesowania się tą firmą w ogóle.
ona 2016-10-10 12:34
ja pracuje w administracji i jest spoko.
A call center rotacja! ale w której firmie nie ma!
Taka grupa wiekowa większości kandydatów!
Aczkolwiek są tacy co pracują kilka lat i wyciągają co chcą!
ona 2016-10-10 12:34
ja pracuje w administracji i jest spoko.
A call center rotacja! ale w której firmie nie ma!
Taka grupa wiekowa większości kandydatów!
Aczkolwiek są tacy co pracują kilka lat i wyciągają co chcą!
jula 2016-10-24 09:47
Mi tam się podoba :) Mam fajnych ludzi w zespole, pozytywnego koordynatora i jakoś się kręci :) Nawet jak nie zrobię premii to mam 1653 zł co miesiąc. Kasa zawsze na czas i rozdają bilety do kina ;p Pracowałam już w różnych miejscach, ale tu na prawdę jest luzik i fajna atmosferka. Nawet jak się spóźnię to nikt mi nic nie powie ;p Jak potrzebuję dzień wolnego to też bez problemu. Dla mnie ok :)
1
Kam 2016-11-02 18:29
Czy zmiany, które widzę oglądając ogłoszenia Media System są prawdziwe?
1650 zł netto/mies i umowa o prace?
Jest tu jakiś haczyk lub niedomówienie?
Umowa o pracę od 1go dnia pracy? Co z umową w czasie szkolenia?
Mogę prosić o wypowiedź kogoś, kto tam pracuje?

Tak, mogłabym wysłać CV i dowiedzieć się na rozmowie... ale nie chcę tracić czasu ani swojego, ani firmy... gdyż ostatnio jak pojawiłam się na rozmowie, to co usłyszałam nie miało wiele wspólnego z tym co przeczytałam w ogłoszeniu.

Pozdrawiam,
K.
2
King 2016-11-03 00:06
Gorąco nie polecam , szczególnie jedna teamliderki "kocia mama" (wszyscy wiedzą , że chodzi o czerwonowłosą panią otyłych gabarytów) na jej odprawach panuje istna patologia rodem z zaplutych dresiarskich bram.Lecą same kur*y i ch*je , mówienie wprost do swoich konsultantów , że są nikim.Totalny brak szacunku.Wszyscy zastanawiają się co zrobić żeby zmienić trenerkę , ale boją się co ona zrobi gdy się o tym dowie.Każdy zastanawia się jakim cudem pani o jak to sama o sobie mówi "wysokim iq" i wgl taka cudowna (oczywiście tylko wg niej i jej przydupaskowej przyjaciolki) nadal pracuje na tym stanowisku.Myślę , że gdyby nie ona to na pewno zdecydowanie lepiej by się tej firmie wiodło.Potrafi zdecydowanie uprzykrzyć człowiekowi życie i zdemotywować zamiast pomóc.Totalny brak kompetencji.Nienawidzi osób , które mają swoje zdanie.Dno i metr mułu.
7
iq 2016-11-21 12:54
Dla mnie spoko - ja trafiłem do fajnego zespołu :) najważniejsze, że płacą na czas :p
Ojmedia 2016-12-03 20:47
Pracowalam tam kilka dobrych miesięcy, na początku było znośnie przyszłam jak była nowa baza nawet wyrobiłam sporą premie :-) ale liderka szybko dala do zrozumienia że trzeba tam zapierdziel8ać. Ciągłe straszenie 2 dniówkami gadanie o tym że wciąż odpuszczam rozmowy, że ona powiedziałaby inaczej, bazy obdzwonione, klienci nękani niezadowoleni no ale przecież ona*lider* by sprzedała. Konkursy owszem glupie power banki i piwo ;') konkurs na wcześniejsze wyjście - ale nie masz płacone za tą godzine hehe wychodne na piwo ze śmiesznym budżetem tylko aby zamknąć nam pyski. Ogólny balagan w toaletach Pan oddzwierny to stary zboczeniec. Mało tego jak juz zrobisz swój plan np. Na 160% to do 20tego każdego wchodzą odstąpienia od umów na które nam konsultantom nie wolno dzwonić a dlaczego...? Bo numer juz za zwyczaj jest nieaktywny, klient ma nowy z T mobile a my mamy gadane że tyle odstąpień z naszej winy. Poznałam prace kilku liderów są beznadziejni w żaden sposób nie pomagają. W rezultacie zostalam zwolniona z dnia na dzień :- ) żal mi tych co tam zostali ale co trzeba pracować. ........
1
były pracownik 2017-01-03 18:54
Miałam okazję pracować pond pół roku. Jeśli chodzi o produkty/usługi z którymi dzwonimy do klientów to od sprzedaży po projekty bankowe i windykacje. Także firma brała co szło byle zarobić. Szkolenia które były przeprowadzane to w większości cudowne i piękne mydlenie oczu w jaki to sposób wcisnąć ten chłam przez telefon (niezależnie od kampanii). Plany sprzedażowe zawsze były ''realne do zrealizowania" no ale cóż... System prowizyjny? Bywało i tak że po złości żeby nie było za pięknie lider komuś podniósł a innemu zabrał ? Na zasadzie ,, a bo nie dostaniesz za złe nastawienie, a ty z kolei masz z progu A na C bo tak i koniec". Także polityka i samo działanie "liderów" i samej "firemki" brak słów, przedszkole mało powiedziane. Ludzie się głównie zwalniają ze względów zastraszania ze strony liderów i z powodu ogólnego traktowania ludzi jak śmieci. Serdecznie odradzam, chyba że ktoś lubi być traktowany jak tania siła robocza. Pozdrawiam
2
x 2017-01-09 13:28
Czy ktoś może napisac ile aktualnie się zarabia w tej firmie? Ile za godzine?
aa 2017-01-09 13:55
Teraz masz 13zł na godzinę. Jak zrobisz 168 godzin to na konto dostaniesz 1790zł . To już jest netto na rękę :)
jola 2017-01-19 12:28
ejjjj. za kolorowo te ogłoszenia wyglądają - czy ktoś mógłby napisać ile prawdy jest w tej siłowni, biletach do kina, konkursach itd?
Mieczysław Feuer 2017-01-21 17:30
Ja pracuje od 1 września 2016 praca to" przedszkole " oczywiście ma spore doświadczenie w sprzedaży może nie telefonicznej ,ludzie są tutaj traktowani bardzo dobrze jest sporo młodych ludzi którzy myślą za praca to nadal przedłużenie szkoły ,są też niebieskie ptaki im się nic nie podoba i wypisują potem przeczy które nie mają pokrycia z stanem faktycznym ! Jest spora grupa ludzi które pracują ponad 2 lata poznałem dwie osoby które pracują od samego początku Dawida Grzelaka i Karola Kutę bardzo fajni ludzie ,którzy zawsze jak mogą to pomagają nowym są serdeczni i życzliwi ! Liderzy są bardzo relatywni i starają pomagać mam wielkie uznanie dla Ani Kowalewskiej liderki bardzo pracowita i uczciwa osoba dba o pracownika nawet jak mu nie wychodzi ! Mam też wielkie uznanie dla Tomka Wolniewicza oraz Roberta Dombrowskiego ! W tej pracy nie spotkałem z chamstwem i brudnymi sztuczkami !!! Niestety dzisiejszy system edukacyjny nie promuje pracowitości i uczciwości i przyzwoitości ani Kindersztuby i potem są głupie i nie uczciwe komentarze ,które są kłamstwem !
2
majlo 2017-01-23 10:03
ja mam kumpla z Zawiszy co tam pracuje i niby można na siłownie chodzić tam obok
Anka 2017-01-30 08:37
Tak.
Oczywiście nie za free ale są takie opcje
na Cegielnie możesz chodzić za pół ceny i wtedy możesz wykorzystać ileś tam godzin w miesiącu w czasie pracy. (ode mnie chłopaki chodzą np.od 15 )
Do kina bilety dają jak przyprowadzisz chętnego znajomego do pracy .
A konkursy są w sumie cały czas. Najwięcej jak im zależy jak sprzedaż nie idzie.
Ale w sumie to takie większe konkursy to masz cay miesiąc. Moja grupa w tym miesiącu chyba wygra kręgle. A wiem że ludzie od Roberta byli na degustacji piwa kiedyś.
Anka1988 2017-01-30 08:37
Tak.
Oczywiście nie za free ale są takie opcje
na Cegielnie możesz chodzić za pół ceny i wtedy możesz wykorzystać ileś tam godzin w miesiącu w czasie pracy. (ode mnie chłopaki chodzą np.od 15 )
Do kina bilety dają jak przyprowadzisz chętnego znajomego do pracy .
A konkursy są w sumie cały czas. Najwięcej jak im zależy jak sprzedaż nie idzie.
Ale w sumie to takie większe konkursy to masz cay miesiąc. Moja grupa w tym miesiącu chyba wygra kręgle. A wiem że ludzie od Roberta byli na degustacji piwa kiedyś.
Anka 2017-01-30 08:38
Tak.
Oczywiście nie za free ale są takie opcje
na Cegielnie możesz chodzić za pół ceny i wtedy możesz wykorzystać ileś tam godzin w miesiącu w czasie pracy. (ode mnie chłopaki chodzą np.od 15 )
Do kina bilety dają jak przyprowadzisz chętnego znajomego do pracy .
A konkursy są w sumie cały czas. Najwięcej jak im zależy jak sprzedaż nie idzie.
Ale w sumie to takie większe konkursy to masz cay miesiąc. Moja grupa w tym miesiącu chyba wygra kręgle. A wiem że ludzie od Roberta byli na degustacji piwa kiedyś.

Dżoana 2017-01-30 09:11
Jak tylko jesteś ... to ok 1700 na rękę.
Jak coś sprzedasz to więcej.
Jak popracujesz min 4-5 miesięcy wchodzisz w wprawę i trzaskasz koło 2500 . Bo dojdzie prowizja.
Amy95 2017-02-01 10:15
Co konkretnego Ci powiedziała ta pani prawnik?
mati00 2017-02-02 11:48
Szczerze, to pracowałem ijuż w kilku takich miejscach i w sumie to jedyne uczciwe call center w bydgoszczy. Ludzie spoko a i z kasą nigdy mnie jeszcze nie zrobili w ch... ;p
1
nowa 2017-02-16 09:27
Jestem po pierwszym dniu w grupie Oli. Fajna przełożona. Na razie Zobaczymy
Ogólnie nie wiem jak gdzie indziej ale trafiłam do dość fajnej grupy chyba

2
DaVinci 2017-02-24 23:30
Według mnie dobrze trafiłaś i raczej byłbym spokojny na Twoim miejscu.
DaVinci 2017-02-24 23:39
Według mnie dobrze trafiłaś i raczej byłbym spokojny na Twoim miejscu. Pracowałem w media ponad dwa lata, przewinąłem się przez kilku liderów, paru znam z relacji kumpli z firmy. Z liderów najbardziej sobie cenię Wojtka Dybowskiego, Anię Kowalewską i Olę Lis. Wojtek to czasami kawał skurczybyka, ale jak ktoś jest kumaty i ma tward [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to on go szybko wyćwiczy na rekina sprzedaży. U Ani jest spokojnie, zero stresu, chociaż u niej na odsłuchu niczego mądrego nigdy się nie dowiedziałem, ale miała niezłą gadkę motywacyjną. Trochę była niekonsekwentna, robiła w kółko dwudniówki ale jeszcze nie widziałam aby ktoś miał z tego tytułu wyciągnięte konsekwencje. Ale jest miła i zabawna. Bardzo dobrze wspominam Olę, bo z jednej strony była wymagająca, ale z drugiej dobrze uczyła warsztatu. Zawsze w jej zespole było śmiesznie, taka babka "do tańca i do różańca". Ale jak co do czego to na odsłuchu dostawałeś taki zastrzyk wiedzy i motywacji, że aż się chciało pracować. Nie mydliła mi nigdy oczu tanimi gadkami, ale dawała konkretną pomoc, miała ogromną wiedzę teoretyczną i praktyczną, no i miała zawsze dla swoich ludzi dobre słowo. Chociaż była bardzo wymagająca i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] też umiała, ale to trzeba sobie było zasłużyć. To w sumie ona mnie zaraziła tym, że polubiłem tą robotę, bo jak na odsłuchu czegoś uczyła, to aż jej się oczy świeciły i było widać pasję w tym co robi. Ale później ją wysłali do jakiegoś innego zespołu, ja się dostałem do innego lidera, ale na krótko bo to już nie było to samo i w sumie miałem możliwość zmienienia pracy na lepszą więc zrezygnowałem z media. Teraz tak sobie o niej myślę i trochę szkoda, bo takich ludzi już nie ma, co by każdego mijanego na korytarzu zapytali co słychać , przechodząc piątkę przybili, czy poczęstowali papierosem. I miała fajne nogi ;) Pewnie bym został w media gdyby mnie nie przerzucili do innego lidera, chociaż teraz to już pewnie się tam też trochę pozmieniało. Wiadomo, że praca w call center nie jest niczyim szczytem marzeń i ambicji, natomiast w media zawsze była wypłata na czas, stawki zgodne z tym co było powiedziane i szczerze nie rozumiem, skąd wpisy o oszustwach w firmie bo przez ponad dwa lata pracy nigdy nie słyszałem o jakimkolwiek tego typu incydencie. Fajne robili niektóre konkursy i akcje, zawsze na święta jakieś paczki i bony dla wszystkich, czasami jakieś słodycze rozdawali itp. Teraz jest ta akcja ze siłownią, biletami do kina itp. Dokładnie nie wiem bo już tam nie pracuję, ale sporo kumpli zostało i wcale nie narzekają. Myślę, że robota jak każda inna - robisz swoje to jest ok, a te negatywne komentarze to pewnie od ludzi, co zdziwieni byli że cokolwiek robić trzeba w pracy i się obrazili, że im ktoś zwrócił uwagę :D
2
abc 2017-02-25 09:01
A mi się u Oli nie podobało ciągle robiła odsłuchy i dużo wymagała. Polecam Majkę bo tam jest spoko.
Mar93 2017-03-06 10:38
Ja jestem już drugi miesiąc i jest spoko. Czekałem na pierwszą wypłatę i była na czas więc luz. A siedzisz i gadasz i nic więcej ;p
on_a 2017-03-06 12:24
Ja pracowałam w grupie Aleks. Niestety już nie pracuje . Z przyczyn prywatnych.
Ale nie było źle. Na liderke złego słowa nie powiem. A firma jak to call center. Na pewno lepsza od innych bo się więcej dzieje. Fajni ludzie pracowali w moim zespole.
Buziaczek 2017-03-09 20:41
Jest super :*
Kasia 2017-03-20 10:03
Uważam, że te opinie niektóre są wyssane z palca!
Owszem jak nic nie robisz - to nie masz prowizji, a jak dalej nic nie robisz to lecisz!
Ale gdzie tak nie jest? Ja chcę wiedzieć to tam pójdę.

Jak na telemarketing i na Bydgoszcz to jest to dobra robota.
Jest wesoło.
Fancy 2017-03-20 21:54
A ja zgodzę się z osobami które wyrażają pozytywną opinie o firmie.
Jest OK.
Ja jestem w grupie na górnej sali i mojej liderce zaczyna odwalać! Powolutku część osób przechodzi do innych coll centrów bo nie mogą z nią wytrzymać. Ja się nie dziwię - jeszcze trochę popracuję i się zwalniam mimo tego że jest ok. Cały czas to samo - 2 dniówka, jak nie zrobisz masz nastepną o ile włazisz w dupę nie zostaniesz zwolniony. Jak zrobisz to da ci ponownie mimo tego że jesteś w planie, a osoby które nie mają planu co miesiąc są chronione bo z nią pracują już długo. Szkoda bo pracowało mi się fajnie. Osobiście polecam ale nie do A.
1
Bluszcz 2017-03-21 18:19
Racja, równi i równiejsi i równiejsi i jeszcze równiejsi. A potem mi zabiorą kasę za to że takich przetrzymują jak będzie słaby miesiąc. Niech coś z tym zrobią!
Anonim 2017-03-22 09:36
Wydaje mi się, że to tylko dobrze świadczy o Ani, że nie traktuje ludzi jak śmieci i nie zwalnia tylko dlatego że przez chwilę ktoś ma kryzys. A Ty chyba masz jakiś kompleks. Nikt Cię nie lubi?
Gosia 2017-03-24 14:49
Pracowałam w Media prawie dwa lata. Przez ten okres byłam u kilku koordynatorów, zmieniali ich nam bez uprzedzenia. Najlepiej wspominam Wojtka Dybowskiego. Wiele mnie nauczył jest świetnym koordynatorem wyrozumiałym, empatycznym,potrafił pomóc nie tylko w pracy. Czasami miał gorszy dzień, ale tak szczerze mówiąc nie dziwię mu się, gdy musiał powtarzać 100 razy jedna rzecz. Każdy ma swoją wytrzymałość. U Wojtka wszyscy byli traktowani jednakowo, naszą grupa była jedną wielką rodziną,świetnie się bawiliśmy w swoim towarzystwie. Byliśmy najlepsi w firmie, często wychodzilismy na spotkania po pracy na piwo, pizzę bądź nawet na gokarty. Praca jak praca wiadomo ze w call Center nie jest kolorowo bo dzwoni się po bazach które były już oddzwaniane po tysiąc razy, kontakty są wrzucane na Nowe kampanie i dzwoni się po takich "świerzynkach" . Tylko wybrane osoby mogą wejść na naprawdę Nowe kontakty. U Wojtka każdy miał szansę na to żeby dzwonić na najlepszej bazie. Zwolniłam się z tej pracy przez moją ostatnią koordynatorke po zabraniu nam Wojtka trafiliśmy do Anny K. Na początku wydawała się spoko ale były to tylko pozory. Ciągle dwudniowki, dzwonienie po bazach na których ciężko było spisać A jak już się udało to klienci byli adn albo cbl. Po za tym z tą kobietą nie szło się dogadać, jestem osoba ucząca się, Anna miała zawsze do mnie problem gdy musiałam się zwolnić do szkoły na zajęcia bądź egzaminy, jednego razu wymyśliła sobie ze gdzieś mnie widziała i próbowała zmusić do przyznania się do tego ze to byłam ja, chociaż w tym samym czasie byłam na pisemnym egzaminie. Jednym słowem porażka, tak samo było z dniem wolnym pracowałam na zleceniu poszłam do ani żeby wziąć dzień wolnego dwa tygodnie przed planowanym urlopem, nie chciała mi to dac stwierdziła ze zmieni mi umowę i będę miała ustalone ze w każdym miesiącu mam być codziennie w pracy, gdy powiedziałam ze ma mi dac ta umowę i pójdę do inspekcji pracy to odpuscila. Miałam już dość i zwolniłam się, ostatnia rozmowa z ania była bardzo nerwowa gdy się dowiedziała ze się zwalniam chciała wszystko przeciw mnie zwrócić. Stwierdziła ze to ona mnie zwalnia. Nie dałam jej się i nie podpisałam jej wypowiedzenia oddałam jej swoje ze złością je przyjęła.Przeszliśmy od Wojtka w kilkanaście osób aktualnie zostało z naszej grupy tylko 5 osób. Dziwię się ze nikt nie widzi tego ze U Wojtka byliśmy najlepsi a po przejściu do Anny większa połowa się zwolniła. Ale cóż to już nie moją sprawa. Wracając jeszcze do Anny jeżeli ktoś jej przynosi jakieś jedzenie to tego samego dnia ma dobry wynik każdy to już zaobserwował i wiele osób to wykorzystuje.
2
Szaman 2017-03-24 18:43
Mam pytanie czy to Media System ogłasza się na olx rekrutując ludzi do na 6 godzinny dzień pracy? 6 godzin i idziesz do domu, coś w tym stylu ? Bo chcę wysłać CV ale jak to ma być MS albo COB lub Ovista czy jakoś tak to chyba zrezygnuję.
Zostaw swoją opinię o Media System Sp. z o.o. - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Media System Sp. z o.o.