brak logo

Dibora & Co

Zielona Góra

Opinie o Dibora & Co

marcin 2014-10-13 09:49:36
TO firma zlodzieji i klamcow Braze to typowy NRD-owiec za 2 euro du. by wilizal.
Luks 2014-10-13 10:28:15
Najciekawsze jest to, że firma nie posiada nawet swojej strony internetowej, chociaż w branży istnieją od 2005 roku według tego katalogu http://www.krs-online.com.pl/dibora-co-sp-z-o-o-krs-221233.html Ciekawe czy od początku swojej działalności było takie samo zachowanie niektórych osób, które odpowiedzialne są za tą firmę.
1
Pracujący 2014-10-30 16:36:29
Skarżą się tylko d( usunięte przez administratora )Ja tam wypłatę mam zawsze na czas, kontakt z firmą też jest okej nie tylko na miejscu, ale i jak jest się już w pracy. Pozdrawiam normalnych ludzi, którzy nie obwiniają ludzi wokół siebie za złe rezult wynw pracy, albo za to, że zostali z niej wyrzuceni przez własne błędy.
bańka 2014-11-05 11:48:04
skoro firma Dibora placi wypłatę na czas to już dla niej wielki plus. a ile tej wypłaty jest jeśli można wiedzieć? bardzo jest język niemiecki potrzebny żeby się porozumieć czsy jakoś idzie się na klasyczne migi dogadać i to wwystarczy żeby przetrwać? smuteczek tylko że nie mają jeszcze swojej strony internetowej
roman.p 2014-11-21 20:21:58
nie polecam tej firmy,wszystko przed wyjazdem ładnie pieknie a pozniej nawet tel.nie odbieraja jak sie czlowiek o kase upomina. odradzam pracy dla tych oszustów
hah 2014-12-04 00:13:06
skończcie (usunięte przez administratora)jak komuś się nie chce robić to zawsze ma problemy dibora jest spoko polecam
Pracownik 2014-12-05 23:05:02
Dibora jest wypłacalna. Pracuje w tej firmie od początku tego roku i jak do tej pory jest wszystko w porządku. Jeżeli masz problemy z językiem to doucz się trochę i szukaj kontraktu na którym jest jak najmniej polaków, będziesz miał spokój.Z czasem nauczysz się dobrze mówić i będziesz mógł szukać pracy na własną rękę. Jeżeli masz chęć to dasz rade
wala w huja jak zorro 2014-12-06 20:21:48
kasy jeszcze nie otrzymalem a jusz dawno po 25 bez sondu hyba sie nieobedzie caly czas mydlom oczy oni dawno dostali kase za moja prace takrze odradzam wam tam podejmowac prace. ALE JA IM NIEPOPUSZCZE
byly pracownik spawacz 2014-12-17 20:44:20
firma dobra wyplata na czas tylko biuro niepotrzebnie slucha polaków którzy żeby sie wybic kłamia na innych a ci leca z roboty jednym słowem polak to kurwa za granica jedyny minus dibory to umowa ale kasa jest na czas przynajmniej jak tam pracowalem to kasa byla na czas ja teraz pracuje w NL na holenderskich warunkach jest malo polaków i jest git i mam (usunięte przez administratora)
spawacz 2014-12-21 00:11:51
to oszusci,na kase trzeba w nieskonczonosc czekac,placa na raty bo nie maja kasy na pelne wyplaty, jak sie upominasz to nawet tel.nie odbieraja.
mateo 2014-12-31 14:16:33
a może firma ma jakies chwilowe problemy ? czy ktokolwiek z was brał to pod uwagę? przecież takie rzeczy zdażają sie nawet w najlepszych firmach, może przejdzie za jakiś czas i znów będzie wszystko w porządku? nie braliście takiego obrotu sprawy pod uwagę? ciekaw jestem bardzo skąd od razu u was czarne scenaruiusze
pokrzywdzonych chcacych pozwac herr brasse do sadu 2015-01-09 13:28:36
pokrzywdzonych chcacych pozwac herr brasse do sadu prosze o kontakt
tomek 2015-01-16 15:52:59
a co to konkretnie znaczy, że "zniechęcająco wpływają na pozostałych współpracowników a po za tym zachęcają " to zachęcają czy jednak nie, bo troche cieżko to zorumieć i podjrzewam, ze nie tylko mnie tak naprawde.. powiedzcie czy z ekipą można łątwo anwiązać jakiś większy kontakt, sa mili ogólnie czy nie?
piotrek 2015-02-04 22:52:42
Co to za pokrzywdzeni, co próbują zrobić pozew sądowy? Możecie napisac o co takiego chodziło ,bo szczerze powiem zastanawiałem sie, czy aby nie poszukać pracy w Dibora, ale jak czytam taki komentarz, to mam mocno mieszane uczucia. Zwłaszcza, że w Internecie mają raczej pozytywne komentarze. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.
Ramzes 2015-02-11 08:05:43
Jeżeli jesteś facetem z jajami, nie boisz się pracy, nie jesteś menelem spod budki z piwem i alkoholikiem to polecam pracę w Daiborze. Pracuję tu już 5 m-c i jak do tej pory wylatywali z pracy menele i lawiranci co migali się od roboty i dużo krzyczeli albo zachlał i nie szedł do pracy. Także co taki alkoholik może tu wpisać? oczywiście złą opinię bo wszyscy są źli tylko on cacy.
majowy 2015-02-20 21:16:26
@Ramzes też nie rozumiem takiego zachowania. Pracownik popije i oczekuje żeby pracodawca go na rękach nosił... No sorry, ale jak się nie szanuje pracy ani pracodawcy to jak ten pracodawca ma szanować pracownika. Też bym się z takimi nie użerał. Możesz Ramzes napisać jak to jest z wypłacalnością ? Masz jakiekolwiek zastrzeżenia ?
1
nie menel 2015-02-28 08:25:36
Ramzes ma racje jeśli jesteś nauczony pracy to dasz radę!!! pieniądze po 25 są na koncie zaliczkę można otrzymać już po tygodniu. Pracuje kilka miesięcy i nie spotkałem się że ktoś nie otrzymał kasy ,tylko trzeba pilnować godzin bo wtedy jest problem z rozliczeniem
fifer 2015-03-07 17:34:15
ale godzin należy pilnować samemu czy też dba o to bardziej osoba która jest nad Tobą ? Jak na pracę w Zielonej Górze to Dibora wygląda na całkiem porządnego pracodawce. Czego nie można powiedziec o wielu firmach w tym regionie. Myśle , że warto się nią zainteresować głębiej. Dam znać jak coś ruszy do przodu
prudnik 2015-03-25 01:59:38
Firma Dibora zatrudnia osoby do pracy w Niemczech. Słyszałem o nich nie najlepsze opinie, np. że nie wypacaja pieniedzy na przepracowane dni , zmieniaja umowy i maja swoje kruczki prawne., obiecuja prace na godzine a dostaje sie umowe o dzielo ktora moze trwac wiele miesiecy. To już całkiem sporo...
paulinka90 2015-04-16 16:51:03
natomiast ja jednak nie chciałabym umowy o dzieło żadnej, jednak preferuję konkretne umowy o pracę i zastanawiam się czy byłaby taka możliwa w tej firmie
mietek 2015-05-27 18:21:25
problemy z wyplacalnoscia,jak przyszedl czas na wyplate to telefonow w biurze nie odbieraja,a jak chcialem sie zwolnic to straszyli ze wogole nie wyplaca kasy,ostatnia wyplate dostalem na raty po 6 miesiacach. to oszusci.
Znajoma 2015-06-11 13:53:45
to prawda oszusci. Kłamia na poczatku wszystko pieknie a po 2 miesiacach sie zaczyna jazda z kasa ...
1
były pracownik z Aichelbergu 2015-07-08 11:19:52
Pracowałem w tej firmie od jesieni 2014 w zakładzie prefabrykacji w Aichelbergu. Zdobyłem duże doświadczenie w kontaktach międzyludzkich :) Jeżeli chodzi o samą atmosferę w pracy to oceniam na 4+ jeżeli chodzi o pieniążki za twoją pracę to oceniam na 2-. Pan prezes tej firmy ma w d... ciebie czy innego pracownika. Wypłata na raty. Zawsze brakuje jakis godzin. Może 2 razy zgadzały mi sie pieniążki. Ludzie zatrudnieni na stanowisku brygadzisty mają to głęboko w d... ze ci godzin brakuje ważne zeby jemu nie brakowało zero pomocy ze strony polskiej. Brygadziści nic nie robią tylko kręcą sie i szukają sobie zajęcia lekkiego zeby tylko godzin narobić. Za dużo ludzi którzy dzwonią do pani Kasi i opowiadają głupoty zeby tylko siebie wybielić. Pracuję tam ludzie w tzw starszym wieku którzy zdaja sobie sprawę ze pracy nigdzie nie znajdą i tak nawijają fałszywą bajerę na innych zeby sobie posadke ugrzac (jest pare lamusów Jacek Korczak - sprzedawczyk, Woroniec - sprzedawczyk, Boruta - sprzedawczyk i paru innych, a i jeszcze dwoch suwnicowych Kowalski i Gorzycki tego ostatniego omijac z daleka strasznie człowiek dwulicowy i lizus). W czerwcu zwolniło sie parę osób a pan Braze nie chce im pieniędzy wypłacić które im sie należą za swoją prace. Sam telefonicznie dzwoni i przeprasza pracowników za opóźnienia wypłaty i że nie bedzie miał zastrzeżeń jak któś sie zwolni w trybie natychmiastowym. Złodziej któremu możesz w buzie pluć a on powie ze deszcz pada. Pani Kasia mówi co chcesz usłyszeć. Kręty i kręty. A jak ktoś mi tu pisze ze ten alkoholik albo leser i zwolniony to nie czytajcie tego to kłamstwo samej pani Kasi zeby bronić dobre imię firmy. Przydupasy i sprzedawczyki piją non stop i pracują. Jak chcesz dobrej przygody zagranicą jedz!!!!! Prawdziwa szkoła życia.
lipa 2015-07-09 18:09:33
Za przeproszeniem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiesz o tej firmie jeżeli mowisz ,ze pracujesz kilka miesięcy . przepracuj kilka lat i się wypowiedz
Roberts 2015-07-09 23:41:07
Czasami wystarczy popracować chwilę w firmie, aby wyrobić sobie opinie. Lepiej wyrabiać ją na podstawie przepracowanego okresu a nie na podstawie przeczytanych opinii. @lipa nie piszesz jakie masz stanowisko w sprawie tej firmy, może wiesz coś więcej o atmosferze i zarobkach, skoro pracujesz/pracowałeś kilka lat
Track 2015-08-09 13:41:52
@Roberts podpisuje się pod Twoim komentarzem i też chciałbym aby @lipa napisał coś więcej, bo z jego wypowiedzi wnioskuję, że faktycznie pracuje w tej firmie nieco dłużej. Zastanawiam się czy Dibora kogoś rekrutuje obecnie, bo niestety nie widzę żadnych ofert pracy od nich. Czekam z niecierpliwością.
tytus 2015-08-22 17:28:00
ta firma juz nie istnieje prawie wszystcy czekaja teraz do wyplaty czy bedzie na czas i czy odzyskaja reszte z poprzedniej bo oczywiscie godzin brakuje prawie kazdemu i jak bedzie na raty to nie wiem czy ktos poza panem Korczakiem czyli wazelince ktos tam zostanie :-D
jacek korczak pedal 2015-08-23 08:18:30
odradzam wszystkim podjecie pracy w tej firmie to wszystko to szczera prawda o pieniadzach itd. zlodzieje i nic wiecej jak jestes glupi to smialo jedz do pracy jednym slowem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pot po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cieknie a potem ci za to nie placa jedna wielka kicha masakra
adam 2015-08-24 09:31:19
te wpisy to prawda byłem tam jedna wielka banda złodzieji i podpierdalaczy korczak na czele gorzycki i jego spółka nie lepsi za parę euro włażą w d.
piotrekkl88 2015-08-28 23:44:29
pracuj pracuj dalej kolego ale przyjdzie czas i jak sie dowiesz na jaka kase cie w ch...a zrobili to zmienisz zdanie, oni ładnie mowia i opowiadaja baki...przyjdzie co do czego to sie dowiesz ze kasa ci sie nie nalezy a brase jest takim samym pracownikiem jak katarzyna (na papierku oczywiscie) powodzenia, dzieki takim jak ty ci zlodzieje sie bogaca.... pomysl dlaczego niemcowi oplaca sie robic w niemieckiej firmie? bo tylko polskie prawo jest dla zlodzieji bo w niemczech wszyscy by dawno juz wyladowali w pierdlu
przemek 2015-08-29 22:26:58
sadze sie z nimi od 2 lat. prosze o kontakt. (usunięte przez administratora)
Korczak padniesz jak pies Pluto pod płotem 2015-09-02 13:44:21
Po rozmowie telefonicznej z kolegą, który został zwolniony, wszedłem na stronę opinii na temat naszego wspólnego byłego pracodawcy. Czytam z niedowierzaniem ile ludzi tu prawdę pisze, pomijam "lipa" - bo to pewnie pani Kasia. Tylko ona tak długo w tej firmie robi. A co robi - nic nie robi. Laskę Brase robi. I pieniądze z tego dobre bierze. Firma ta muszę przyznać jest niewypłacalna jak już wcześniej parę osób napisało. Zwolnisz się sam pieniędzy nie będziesz miał. Zwolnią ciebie tez nie będzie.A z tym Korczakiem to prawda w 100 procentach. Baran bez szkoły i oszust. Kłamca i podjudzacz pięknie opowiada tylko to dobrze robi gdyż jest baranem bez szkoły jak już wcześniej nadmieniłem. Jak on nie robi to ok ale jak ty nie robisz to cię sprzeda do Niemca bo niestety ale na żadne stanowisko tam się nie nadaje. Jeden Niemiec chciał go wyrzucić z pracy bo poznał się na nim ale niestety pracownicy Polscy się za nim wstawili i tak oto im się po kolei odwdzięcza sprzedając ich po kolei. To menda i wrzód na dupie. I dziwię się ludziom którzy tam jeszcze pracują, że go tolerują. I dziwię się im, że w ogóle tam jeszcze pracują. Wypłata na raty heh na 3 lub 4 raty ludzie opamiętajcie się czy to was zadowala. Cieszycie się pewnie ze w ogóle pieniądze są hehe paranoja. Zero ambicji. Ilu waszych znajomych ta firma wykiwała i co może wszystkich co się zwolnili albo zostali zwolnieni to ich wina i poprawnie ze strony Brase że nie wypłacił im pieniędzy. Każdy pracownik powinien dostać swoje wynagrodzenie za wykonaną pracę. Każdy!!! Bo Każdy z nich przyjechał i zarabiał na ciebie ty sku....nu, niemiecki psie!!! Dorobkiewiczu na polskiej krzywdzie. My oszukani przez ciebie mamy rodziny i chcemy dla nich godnego życia. Przepraszam ale im więcej o tym pisze to za bardzo się wkręcam. Pozdrawiam chłopaków Robsona- pokrzywdzony, Jacka Lech Poznań- pokrzywdzony, Kamela- pokrzywdzony, Sylwka- pokrzywdzony i mógłbym tak wymieniać ale nie ma sensu. Pozdrawiam chłopaki i nie dajcie się. A ciebie Korczaku i tak dojadę bo kanalia jesteś!!!
1
tomek 2015-09-08 17:08:48
witam! widziałem od nich oferte pracy jako inżynier i zastnawiam się jak ona dokładnie wygląda, czy rzeczywiście jest tyle kasy z tego co mówią. Jedno mnie tylko zastnawia, wydaje mi się, ze firma ma dwa oddziały, jeden w Zielonej Górze, a drugi w Niemcach, wiec w sumie bezpieczniej tak jechac za granice.
Jacek Korczak 2015-10-08 09:15:05
Pracowalem dla tej Firmy rok czasu w zakladach prefabrykacji PTS w Aichelbergu powiem krotko firma żałosna oszusci maja tam dobrze tylko ludzie ktorzy liza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niemca i sprzedaja kolegow z ktorymi piją i mieszkaja w pokojach na codzien dwulicowosc i frajerstwo nie jest tam dla nikogo obce zwykle zera bez honoru i zasad :
Jacek Korczak - Kafident numer 1 szczegolnie uwazac na tego typa stary komuch
Tomek Kowalski i Gorzycki - suwnicowi z kabiny przychodza do pracy codzienie kazdego dnia na kacu lub pijani , pija setki w kabinie spia na nockach to najbardziej dwulicowe osoby w firmie w jednym dniu pija z toba udaja najlepszego kolege a jutro niemiec juz wie ze jestes na kacu uwazac na te smiecie
Pawel Polak - typowy wiesniak z krosna z duzymi uszami rznie cwaniakia a jest pod liscia burak ze wsi co zrobi loda niemca zeby nie wyleciec z pracy
w tej firmie zgadzaja sie godziny i wyplata tylko osoba ktore (usunięte przez administratora) niemca szary czlowiek nowy ktory przyjedzie do pracy niech sie nawet nie łudzi ze dostanie jakie kolwiek pieniadze pozdrawiam
rfgh 2015-10-08 20:20:00
a widzieliście że jakiś czas temu w firmie DIBORA & CO SP. Z O.O. potrzebowali osób do pracy na stanowisku elektryka przemysłowego, inżyniera CAD, ślusarza/ spawacza, zbrojarza, operatora, spawacza MIG, Mag, Wig, tokarza, betoniarza, także tych ofert mięli naprawdę bardzo dużo, ciekawe czy wkrótce wstawią jakieś nowe..
maly 2015-10-15 13:50:39
wstawią już niedługo, jest zapotrzebowanie wiec beda oferty.
baśka 2015-11-12 13:06:45
@mały tylko no właśnie kiedy będę te oferty napisz proszę bo ja bym jednak tez chciała jakieś zatrudnienie zdobyć jak najszybciej. wiem że ostatnio około od czerwa do października to od nich z kilkadziesiąt różnych ofert pracy widziałam ale teraz jakoś tak nagle przycichło i nie wiem dlaczego, ale mam nadzieję że temat ruszy
tygrys 2015-11-30 15:44:15
jak to mówia trafi kosa na kamien najwieksisciemniacze z dibory kasia to pieknie tylko mówi
76543 2015-12-03 23:53:21
hej czy ktoś z was może nie orientuje się czy w najbliższym czasie firma DIBORA & CO SP. Z O.O. będzie prowadzić jakąs rekrutację, na na pracownika biurowego..
Koźlak 2015-12-14 02:58:13
@76543 ciężko powiedzieć, firmy raczej rzadko prowadzą rekrutacje w okresie świątecznym, ale myślę, że jak poczekasz do stycznia to jest szansa, że coś się pojawi, o ile oczywiście będą potrzebować, a nie słyszałem o dużej rotacji w tej firmie. Mimo to powodzenia :)
Jacek 2016-01-02 16:56:11
Najważniejsze że Ty jesteś po szkole. Tylko jakiej? Bo pisownia i błędy na poziomie podstawowej szkoły.
I podpisuj się bohaterze.
( usunięte przez administratora )
kazik 2016-01-02 23:06:45
sluchacie skupcie sie na czyms powazniejszym i prowadzcie jakas dyskusje na poziomie tego forum,ludzie czekaja na prawdziwe opinie a nie na jakies bzdury ktore piszecie
Maras 2016-01-20 00:04:10
czy jeżeli ktoś miał pojechać do pracy ale nie miał możliwości czy poniesie za to jakies konsekwencje
coś 2016-02-08 11:31:42
Nie znam realiów użytkowniku, ale wydaje mi się, że jeśli nie podpisałeś jakiegoś pisemnego zobowiązania czy umowy, to luzik. Dibora nie powinna wyciągać z tego konsekwencji.
chudy 2016-02-22 18:49:25
widzę, że naprawdę nie rozmawiamy o meritum. Otóż w miesiącu styczniu firma Dibora zwolniła bez podania tak naprawdę przyczyny całą zmianę około 20-tu pracowników. Nie odpowiada na maile i sms. Rozpłynęła się w powietrzu. Dodatkowo zalega za nie prawidłowo naliczone pieniądze, oczywiście na swoją korzyść.Mają tylko jedną budowę w Niemczech dokładnie w Aichelbergu, Bosslertumel. Poza nim nic nie oferują, a i tak tam praca wygasła. Nie dajcie się zwieść pogaduszkom Kasi, a P. Brasse to furiat i złodziej. Jego współpracownik Hanskill nie potrafi dodać dwa plus dwa. Uważajcie bo to banda oszustów.
1
aloha 2016-04-09 14:07:22
chudy, a słyszeliście coś o tym żeby zatrudniali luzi w zamian? Bo jakoś z lutego nie widziałem żadnych ofert pracy. W ogóle tak szczerze teraz nikogo nie szukają. Ktoś mi mówił, że u nich od razu można umowę o praćę otrzymać więc chociaż taki plus z tego wszystkiego.
chudy 2016-04-10 07:09:15
nie, nic na ten temat nie wiem. wiem tylko tyle, że mieli tylko tę budowę w Niemczech i niestety się z niej zwijają. nie wnikam dlaczego, widząc i wiedząc co się tam działo mogę się domyślać dlaczego tak jest. jednak nie będę o tym pisał aby ktoś nie posądził mnie o rozpowiadanie tajemnicy służbowej. za chwilę zapewne rozpoczną się masowe wypowiedzenia. tam nie ma już czego szukać. zapewne firma miała tak umowę spisaną z Niemcami aby sobie krzywdy nie zrobić, a jak można się domyśleć zawsze traci na tym podwykonawca czyli szary pracownik. nie polecam nikomu tej firmy o ile za chwilę nie zlikwidują działalności. nawet największemu desperatowi odradzam współpracę z Diborą. Obecnie z 54 Polaków tam zatrudnionych zostało tylko 4 lub 5 osób i z moich wiadomości wynika, iż oni sami nie wiedzą ile jeszcze tam popracują. Pozdrowienia dla du...lizów. poszukaj w necie ofert pracy, jest ich naprawdę wiele. nie wchodź w kontakty z tą firmą, to dobra rada. jeśli nie wierzysz spróbuj dowiedzieć się ile osób pozakładało sprawy przeciwko nim w Sądzie. pozdrawiam.
nero 2016-04-30 21:28:39
Pracowalem tam i zostałem wyrolowany dokladdnie Brase to jest big mafioso of ddr doklady ciul jakich malo Panowie skrzyknijmy sie i spuscimy mu dokladne wpiernicz na deptaku w zielonej gorze ale bedzie sie dzialo
1
lals 2016-05-10 14:22:00
Ale wymyślasz @nero, firma jest solidna, nie wiem za co wyleciałeś, ale nie zwalniają bez powodu, praca fizyczna i ciężka, opłaca się iść na elektryka bo tutaj ponad 3000 netto
gość 2016-07-21 12:04:46
Cześć! Wiecie czy w niedługim czasie pokaże się jakaś oferta pracy chociażby na ślusarza spawacza? W sumie wypłata jest w pełni terminowa, więc jeszcze lepiej o nich świadczy. Dzięki za szybką odpowiedź
Zostaw swoją opinię o Dibora & Co - Zielona Góra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dibora & Co