Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Dibora & Co

Pracowałeś w firmie Dibora & Co i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-12-05 23:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bańka - 2014-11-05 11:48:04]:
Dibora jest wypłacalna. Pracuje w tej firmie od początku tego roku i jak do tej pory jest wszystko w porządku. Jeżeli masz problemy z językiem to doucz się trochę i szukaj kontraktu na którym jest jak najmniej polaków, będziesz miał spokój.Z czasem nauczysz się dobrze mówić i będziesz mógł szukać pracy na własną rękę. Jeżeli masz chęć to dasz rade
zdjecie uzytkownika
wala w huja jak zorro - 2014-12-06 20:21:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kasy jeszcze nie otrzymalem a jusz dawno po 25 bez sondu hyba sie nieobedzie caly czas mydlom oczy oni dawno dostali kase za moja prace takrze odradzam wam tam podejmowac prace. ALE JA IM NIEPOPUSZCZE
zdjecie uzytkownika
byly pracownik spawacz - 2014-12-17 20:44:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma dobra wyplata na czas tylko biuro niepotrzebnie slucha polaków którzy żeby sie wybic kłamia na innych a ci leca z roboty jednym słowem polak to kurwa za granica jedyny minus dibory to umowa ale kasa jest na czas przynajmniej jak tam pracowalem to kasa byla na czas ja teraz pracuje w NL na holenderskich warunkach jest malo polaków i jest git i mam (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2014-12-21 00:11:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to oszusci,na kase trzeba w nieskonczonosc czekac,placa na raty bo nie maja kasy na pelne wyplaty, jak sie upominasz to nawet tel.nie odbieraja.
zdjecie uzytkownika
mateo - 2014-12-31 14:16:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a może firma ma jakies chwilowe problemy ? czy ktokolwiek z was brał to pod uwagę? przecież takie rzeczy zdażają sie nawet w najlepszych firmach, może przejdzie za jakiś czas i znów będzie wszystko w porządku? nie braliście takiego obrotu sprawy pod uwagę? ciekaw jestem bardzo skąd od razu u was czarne scenaruiusze
zdjecie uzytkownika
pokrzywdzonych chcacych pozwac herr brasse do sadu - 2015-01-09 13:28:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pokrzywdzonych chcacych pozwac herr brasse do sadu prosze o kontakt
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-01-16 15:52:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co to konkretnie znaczy, że "zniechęcająco wpływają na pozostałych współpracowników a po za tym zachęcają " to zachęcają czy jednak nie, bo troche cieżko to zorumieć i podjrzewam, ze nie tylko mnie tak naprawde.. powiedzcie czy z ekipą można łątwo anwiązać jakiś większy kontakt, sa mili ogólnie czy nie?
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2015-02-04 22:52:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co to za pokrzywdzeni, co próbują zrobić pozew sądowy? Możecie napisac o co takiego chodziło ,bo szczerze powiem zastanawiałem sie, czy aby nie poszukać pracy w Dibora, ale jak czytam taki komentarz, to mam mocno mieszane uczucia. Zwłaszcza, że w Internecie mają raczej pozytywne komentarze. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
Ramzes - 2015-02-11 08:05:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli jesteś facetem z jajami, nie boisz się pracy, nie jesteś menelem spod budki z piwem i alkoholikiem to polecam pracę w Daiborze. Pracuję tu już 5 m-c i jak do tej pory wylatywali z pracy menele i lawiranci co migali się od roboty i dużo krzyczeli albo zachlał i nie szedł do pracy. Także co taki alkoholik może tu wpisać? oczywiście złą opinię bo wszyscy są źli tylko on cacy.
zdjecie uzytkownika
majowy - 2015-02-20 21:16:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ramzes - 2015-02-11 08:05:43]:
@Ramzes też nie rozumiem takiego zachowania. Pracownik popije i oczekuje żeby pracodawca go na rękach nosił... No sorry, ale jak się nie szanuje pracy ani pracodawcy to jak ten pracodawca ma szanować pracownika. Też bym się z takimi nie użerał. Możesz Ramzes napisać jak to jest z wypłacalnością ? Masz jakiekolwiek zastrzeżenia ?
zdjecie uzytkownika
nie menel - 2015-02-28 08:25:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ramzes ma racje jeśli jesteś nauczony pracy to dasz radę!!! pieniądze po 25 są na koncie zaliczkę można otrzymać już po tygodniu. Pracuje kilka miesięcy i nie spotkałem się że ktoś nie otrzymał kasy ,tylko trzeba pilnować godzin bo wtedy jest problem z rozliczeniem
zdjecie uzytkownika
fifer - 2015-03-07 17:34:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nie menel - 2015-02-28 08:25:36]:
ale godzin należy pilnować samemu czy też dba o to bardziej osoba która jest nad Tobą ? Jak na pracę w Zielonej Górze to Dibora wygląda na całkiem porządnego pracodawce. Czego nie można powiedziec o wielu firmach w tym regionie. Myśle , że warto się nią zainteresować głębiej. Dam znać jak coś ruszy do przodu
zdjecie uzytkownika
prudnik - 2015-03-25 01:59:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Dibora zatrudnia osoby do pracy w Niemczech. Słyszałem o nich nie najlepsze opinie, np. że nie wypacaja pieniedzy na przepracowane dni , zmieniaja umowy i maja swoje kruczki prawne., obiecuja prace na godzine a dostaje sie umowe o dzielo ktora moze trwac wiele miesiecy. To już całkiem sporo...
zdjecie uzytkownika
paulinka90 - 2015-04-16 16:51:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
natomiast ja jednak nie chciałabym umowy o dzieło żadnej, jednak preferuję konkretne umowy o pracę i zastanawiam się czy byłaby taka możliwa w tej firmie
zdjecie uzytkownika
mietek - 2015-05-27 18:21:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
problemy z wyplacalnoscia,jak przyszedl czas na wyplate to telefonow w biurze nie odbieraja,a jak chcialem sie zwolnic to straszyli ze wogole nie wyplaca kasy,ostatnia wyplate dostalem na raty po 6 miesiacach. to oszusci.
zdjecie uzytkownika
Znajoma - 2015-06-11 13:53:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to prawda oszusci. Kłamia na poczatku wszystko pieknie a po 2 miesiacach sie zaczyna jazda z kasa ...
zdjecie uzytkownika
były pracownik z Aichelbergu - 2015-07-08 11:19:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tej firmie od jesieni 2014 w zakładzie prefabrykacji w Aichelbergu. Zdobyłem duże doświadczenie w kontaktach międzyludzkich :) Jeżeli chodzi o samą atmosferę w pracy to oceniam na 4+ jeżeli chodzi o pieniążki za twoją pracę to oceniam na 2-. Pan prezes tej firmy ma w d... ciebie czy innego pracownika. Wypłata na raty. Zawsze brakuje jakis godzin. Może 2 razy zgadzały mi sie pieniążki. Ludzie zatrudnieni na stanowisku brygadzisty mają to głęboko w d... ze ci godzin brakuje ważne zeby jemu nie brakowało zero pomocy ze strony polskiej. Brygadziści nic nie robią tylko kręcą sie i szukają sobie zajęcia lekkiego zeby tylko godzin narobić. Za dużo ludzi którzy dzwonią do pani Kasi i opowiadają głupoty zeby tylko siebie wybielić. Pracuję tam ludzie w tzw starszym wieku którzy zdaja sobie sprawę ze pracy nigdzie nie znajdą i tak nawijają fałszywą bajerę na innych zeby sobie posadke ugrzac (jest pare lamusów Jacek Korczak - sprzedawczyk, Woroniec - sprzedawczyk, Boruta - sprzedawczyk i paru innych, a i jeszcze dwoch suwnicowych Kowalski i Gorzycki tego ostatniego omijac z daleka strasznie człowiek dwulicowy i lizus). W czerwcu zwolniło sie parę osób a pan Braze nie chce im pieniędzy wypłacić które im sie należą za swoją prace. Sam telefonicznie dzwoni i przeprasza pracowników za opóźnienia wypłaty i że nie bedzie miał zastrzeżeń jak któś sie zwolni w trybie natychmiastowym. Złodziej któremu możesz w buzie pluć a on powie ze deszcz pada. Pani Kasia mówi co chcesz usłyszeć. Kręty i kręty. A jak ktoś mi tu pisze ze ten alkoholik albo leser i zwolniony to nie czytajcie tego to kłamstwo samej pani Kasi zeby bronić dobre imię firmy. Przydupasy i sprzedawczyki piją non stop i pracują. Jak chcesz dobrej przygody zagranicą jedz!!!!! Prawdziwa szkoła życia.
zdjecie uzytkownika
lipa - 2015-07-09 18:09:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fifer - 2015-03-07 17:34:15]:
Za przeproszeniem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiesz o tej firmie jeżeli mowisz ,ze pracujesz kilka miesięcy . przepracuj kilka lat i się wypowiedz
zdjecie uzytkownika
Roberts - 2015-07-09 23:41:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czasami wystarczy popracować chwilę w firmie, aby wyrobić sobie opinie. Lepiej wyrabiać ją na podstawie przepracowanego okresu a nie na podstawie przeczytanych opinii. @lipa nie piszesz jakie masz stanowisko w sprawie tej firmy, może wiesz coś więcej o atmosferze i zarobkach, skoro pracujesz/pracowałeś kilka lat
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-09 13:41:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
Track - 2015-08-09 13:41:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Roberts podpisuje się pod Twoim komentarzem i też chciałbym aby @lipa napisał coś więcej, bo z jego wypowiedzi wnioskuję, że faktycznie pracuje w tej firmie nieco dłużej. Zastanawiam się czy Dibora kogoś rekrutuje obecnie, bo niestety nie widzę żadnych ofert pracy od nich. Czekam z niecierpliwością.
zdjecie uzytkownika
tytus - 2015-08-22 17:28:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta firma juz nie istnieje prawie wszystcy czekaja teraz do wyplaty czy bedzie na czas i czy odzyskaja reszte z poprzedniej bo oczywiscie godzin brakuje prawie kazdemu i jak bedzie na raty to nie wiem czy ktos poza panem Korczakiem czyli wazelince ktos tam zostanie :-D
zdjecie uzytkownika
jacek korczak pedal - 2015-08-23 08:18:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odradzam wszystkim podjecie pracy w tej firmie to wszystko to szczera prawda o pieniadzach itd. zlodzieje i nic wiecej jak jestes glupi to smialo jedz do pracy jednym slowem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pot po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cieknie a potem ci za to nie placa jedna wielka kicha masakra
zdjecie uzytkownika
adam - 2015-08-24 09:31:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
te wpisy to prawda byłem tam jedna wielka banda złodzieji i podpierdalaczy korczak na czele gorzycki i jego spółka nie lepsi za parę euro włażą w d.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-28 23:43:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
piotrekkl88 - 2015-08-28 23:44:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ramzes - 2015-02-11 08:05:43]:
pracuj pracuj dalej kolego ale przyjdzie czas i jak sie dowiesz na jaka kase cie w ch...a zrobili to zmienisz zdanie, oni ładnie mowia i opowiadaja baki...przyjdzie co do czego to sie dowiesz ze kasa ci sie nie nalezy a brase jest takim samym pracownikiem jak katarzyna (na papierku oczywiscie) powodzenia, dzieki takim jak ty ci zlodzieje sie bogaca.... pomysl dlaczego niemcowi oplaca sie robic w niemieckiej firmie? bo tylko polskie prawo jest dla zlodzieji bo w niemczech wszyscy by dawno juz wyladowali w pierdlu
zdjecie uzytkownika
przemek - 2015-08-29 22:26:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pokrzywdzonych chcacych pozwac herr brasse do sadu - 2015-01-09 13:28:36]:
sadze sie z nimi od 2 lat. prosze o kontakt. 733689372
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dibora & Co

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Dibora & Co?
Zadaj pytanie
alert