brak logo

Dibora & Co

Zielona Góra

Opinie o Dibora & Co

sławek 2012-10-24 10:13:24
Czy ona gruba czy nie to niewiem, pani Kasia wydala sie sympatyczna i bardzo pomocna. Chyba koles cos mijasz sie z prawda, bo kilka osob juz nie pracuje, wykonali dzielo i sie ladnie rozliczyli. Byly przypadki pijanstwa u nas na budowie to owszem niekturzy poniesli kare ale reszte dostali. Ciekawe co musiales zrobic ze nie dostales wyplaty...
1
Janek 59 2013-01-14 16:29:53
Pracowaliśmy jako elektrycy w Kiel. Zakwaterowanie super, zapłata za pracę także. Mam jak najlepsze zdanie o Firmie !
spawacz 2013-08-01 19:55:22
stawka byla smieszna,obiecano mi ze bede mial 8.5euro a dostalem jak na umowie 5z centami, mieszkanie mialo byc super,wyposazona kuchnia,wszystko co potrzeba,zajechalismy z kolegą a tu niespodzianka,pokuj zimny(to byl luty) nawet czajnika nie bylo, ale pracodawca okazal sie spoko i na reke nam placil nadgodziny,to troche odbilem sobie na dziadoskiej firmie.
ja 2013-10-26 08:20:59
lipna firma, [usunięte przez moderatora] kłamia i obiecuja ajak konczy sie kontrakt to zjezdzasz do domu bez calkowitej wyplaty a i reszty i tak juz nic=gdy nie ujzysz
2
pracownicy 2013-10-28 19:22:48
Zaczęliśmy właśnie prace w tej firmie, obiecano nam na koniec miesiąca wypłatę, a teraz przekładają to na następny miesiąc (25 listopad) za październik. Czy warto tam dalej pracować?
1
ja 2013-11-06 17:56:03
lepiej siezmywajcie, niemieckiego pracodawce kasuja co dwa tygodnie a nieraz co tydzien za wasza prace czyli kase za was juz dawno otrzymywali i otrzymuja....kreca i o kasie bedziecie musieli zapomniec, mozliwe ze czesc wam zaplaca z reszta zwlekajac i tej reszty na bank nie zobaczycie
2
Spawacz 2013-12-15 11:41:46
A tam gadacie ja pracowalem w tej firmie i niedawno zjechalem na stale do Polski i pieniadze byly zawsze na czas jak tam pracowalem, a co do ostatniej wyplaty tez byla taka jak powinna byc wiec nie pijcie chodzcie do pracy to beda wyplacane cale wyplaty, tylko Polacy za granica to skurwysyny Pozdr...
3
spawacz 2014-03-06 20:12:30
tylko ze umowe dostalem a pani (usunięte przez administratora)oczywiscie kit wciskala ze dochodzi dieta,premia,i bardzo dobrze doplacaja za wlasny transport, zarzekała sie ze 8.50netto bedzie pan miał. polecam firme jak ktos lubi dostawac wyplate z kilkumiesiecznym opoznieniem.
1
Spawacz 2014-03-07 14:13:49
Po pierwsze Dibora nie placi za dojazdy to wiem bo bylem i odrazu bylo mowione ze jade na wlasny koszt po drogie jaka premia i jaka dieta dibora nie placi za to a pozatym jakie 8.50 netto dibora minimum daje 9 netto ja zjechalem na koniec listopada 2013 i bylo wszystko cacy z wyplata, wyplata zawsze byla do 25 kazdego miesiaca pozdrowionka dla p.Józka i Pawła od Junker
2
spawacz 2014-03-14 18:48:35
jestem ciekaw jak placa te 9 netto,chyba w złotowkach,nie wciskaj kitu!! ja na ostatnia wyplate 4 miesiace czekalem. pozytywne komentarze to chyba p.kasia pisze jak sie nudzi:)
1
Spawacz 2014-03-16 10:50:04
Ja wiem swoje ty wiesz swoje pracowalem w diborze i bylo wszystko ok tak jak pisalem i zawsze dostalem wyplate taka jak powinna byc nawet jak zjechalem to ostatnia wyplata tez byla taka jak powinna byc i nie czekalem na pieniadze.Pieniadze mialy byc 25 i byly.Ps pozytywne komenty wystawiaja tylko dobrzy pracownicy a kit wciskaja nieroby wiec moze cos zawiniles ze ci niby nie zaplacili !!!!!!!!!!!!!!!!
1
Marcin Zet Falubaz 2014-04-08 16:49:04
Niepierdolcie farmazonow pracowalem tu przez poltora roku i siano mialrm zawsze na czas.(usunięte przez administratora)
1
michał wróz 2014-04-09 14:37:07
dooobre tam dziewczyny
wróż michał 2014-04-09 14:39:07
kasia agnieszka czymajcie się ciepło i mniej pracy
1
wróż michał 2014-04-09 14:39:34
kasia agnieszka czymajcie się ciepło i mniej pracy :)
1
dibora bleeee 2014-04-15 20:45:02
Tylko dla desperatow,ale i tym tez odradzam. wszystko pieknie przed wyjazdem,scieme wkrecaja a pozniej telefonów nie odbieraja. (usunięte przez administratora)a pozytywy sami sobie pisza!!!!!!!
1
antoni 2014-05-08 21:01:43
problemy z kasa,zawsze z kilkutygodniowym opoznieniem. mieszkanie na poczatku nie bylo takie jak mialo byc,kontakt z firma jak juz sie jest w niemczech jest trudny bo jak wysla ludzi to telefonow nie odbieraja.jedyna opcja to z niemieckim pracodawca sie dogadywac:)
1
rysiek 2014-05-10 21:45:49
falubaz ty moze laske robiles dlatego kase miales na czas.
pani kasia sciemniara 2014-05-10 21:54:56
ciekawe wpisy na ''Tutaj pracuje pl.'' widac firma dibora ma wielu fanów:)
aluminium 2014-05-26 17:05:54
Stawka 10euro, do pracy mam 400 metrów. W pracy spokój bo pracuje tylko z Niemcami. Jeżeli chodzi o samą diborę to tylko umowa jest na minus bo jest nic nie warta. Pani Kasia i Agnieszka też ok. (usunięte przez administratora)
marcin 2014-10-13 09:49:36
TO firma zlodzieji i klamcow Braze to typowy NRD-owiec za 2 euro du. by wilizal.
Pracujący 2014-10-30 16:36:29
Skarżą się tylko d( usunięte przez administratora )Ja tam wypłatę mam zawsze na czas, kontakt z firmą też jest okej nie tylko na miejscu, ale i jak jest się już w pracy. Pozdrawiam normalnych ludzi, którzy nie obwiniają ludzi wokół siebie za złe rezult wynw pracy, albo za to, że zostali z niej wyrzuceni przez własne błędy.
roman.p 2014-11-21 20:21:58
nie polecam tej firmy,wszystko przed wyjazdem ładnie pieknie a pozniej nawet tel.nie odbieraja jak sie czlowiek o kase upomina. odradzam pracy dla tych oszustów
hah 2014-12-04 00:13:06
skończcie (usunięte przez administratora)jak komuś się nie chce robić to zawsze ma problemy dibora jest spoko polecam
Pracownik 2014-12-05 23:05:02
Dibora jest wypłacalna. Pracuje w tej firmie od początku tego roku i jak do tej pory jest wszystko w porządku. Jeżeli masz problemy z językiem to doucz się trochę i szukaj kontraktu na którym jest jak najmniej polaków, będziesz miał spokój.Z czasem nauczysz się dobrze mówić i będziesz mógł szukać pracy na własną rękę. Jeżeli masz chęć to dasz rade
wala w huja jak zorro 2014-12-06 20:21:48
kasy jeszcze nie otrzymalem a jusz dawno po 25 bez sondu hyba sie nieobedzie caly czas mydlom oczy oni dawno dostali kase za moja prace takrze odradzam wam tam podejmowac prace. ALE JA IM NIEPOPUSZCZE
byly pracownik spawacz 2014-12-17 20:44:20
firma dobra wyplata na czas tylko biuro niepotrzebnie slucha polaków którzy żeby sie wybic kłamia na innych a ci leca z roboty jednym słowem polak to kurwa za granica jedyny minus dibory to umowa ale kasa jest na czas przynajmniej jak tam pracowalem to kasa byla na czas ja teraz pracuje w NL na holenderskich warunkach jest malo polaków i jest git i mam (usunięte przez administratora)
spawacz 2014-12-21 00:11:51
to oszusci,na kase trzeba w nieskonczonosc czekac,placa na raty bo nie maja kasy na pelne wyplaty, jak sie upominasz to nawet tel.nie odbieraja.
pokrzywdzonych chcacych pozwac herr brasse do sadu 2015-01-09 13:28:36
pokrzywdzonych chcacych pozwac herr brasse do sadu prosze o kontakt
Ramzes 2015-02-11 08:05:43
Jeżeli jesteś facetem z jajami, nie boisz się pracy, nie jesteś menelem spod budki z piwem i alkoholikiem to polecam pracę w Daiborze. Pracuję tu już 5 m-c i jak do tej pory wylatywali z pracy menele i lawiranci co migali się od roboty i dużo krzyczeli albo zachlał i nie szedł do pracy. Także co taki alkoholik może tu wpisać? oczywiście złą opinię bo wszyscy są źli tylko on cacy.
nie menel 2015-02-28 08:25:36
Ramzes ma racje jeśli jesteś nauczony pracy to dasz radę!!! pieniądze po 25 są na koncie zaliczkę można otrzymać już po tygodniu. Pracuje kilka miesięcy i nie spotkałem się że ktoś nie otrzymał kasy ,tylko trzeba pilnować godzin bo wtedy jest problem z rozliczeniem
mietek 2015-05-27 18:21:25
problemy z wyplacalnoscia,jak przyszedl czas na wyplate to telefonow w biurze nie odbieraja,a jak chcialem sie zwolnic to straszyli ze wogole nie wyplaca kasy,ostatnia wyplate dostalem na raty po 6 miesiacach. to oszusci.
Znajoma 2015-06-11 13:53:45
to prawda oszusci. Kłamia na poczatku wszystko pieknie a po 2 miesiacach sie zaczyna jazda z kasa ...
1
były pracownik z Aichelbergu 2015-07-08 11:19:52
Pracowałem w tej firmie od jesieni 2014 w zakładzie prefabrykacji w Aichelbergu. Zdobyłem duże doświadczenie w kontaktach międzyludzkich :) Jeżeli chodzi o samą atmosferę w pracy to oceniam na 4+ jeżeli chodzi o pieniążki za twoją pracę to oceniam na 2-. Pan prezes tej firmy ma w d... ciebie czy innego pracownika. Wypłata na raty. Zawsze brakuje jakis godzin. Może 2 razy zgadzały mi sie pieniążki. Ludzie zatrudnieni na stanowisku brygadzisty mają to głęboko w d... ze ci godzin brakuje ważne zeby jemu nie brakowało zero pomocy ze strony polskiej. Brygadziści nic nie robią tylko kręcą sie i szukają sobie zajęcia lekkiego zeby tylko godzin narobić. Za dużo ludzi którzy dzwonią do pani Kasi i opowiadają głupoty zeby tylko siebie wybielić. Pracuję tam ludzie w tzw starszym wieku którzy zdaja sobie sprawę ze pracy nigdzie nie znajdą i tak nawijają fałszywą bajerę na innych zeby sobie posadke ugrzac (jest pare lamusów Jacek Korczak - sprzedawczyk, Woroniec - sprzedawczyk, Boruta - sprzedawczyk i paru innych, a i jeszcze dwoch suwnicowych Kowalski i Gorzycki tego ostatniego omijac z daleka strasznie człowiek dwulicowy i lizus). W czerwcu zwolniło sie parę osób a pan Braze nie chce im pieniędzy wypłacić które im sie należą za swoją prace. Sam telefonicznie dzwoni i przeprasza pracowników za opóźnienia wypłaty i że nie bedzie miał zastrzeżeń jak któś sie zwolni w trybie natychmiastowym. Złodziej któremu możesz w buzie pluć a on powie ze deszcz pada. Pani Kasia mówi co chcesz usłyszeć. Kręty i kręty. A jak ktoś mi tu pisze ze ten alkoholik albo leser i zwolniony to nie czytajcie tego to kłamstwo samej pani Kasi zeby bronić dobre imię firmy. Przydupasy i sprzedawczyki piją non stop i pracują. Jak chcesz dobrej przygody zagranicą jedz!!!!! Prawdziwa szkoła życia.
lipa 2015-07-09 18:09:33
Za przeproszeniem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiesz o tej firmie jeżeli mowisz ,ze pracujesz kilka miesięcy . przepracuj kilka lat i się wypowiedz
tytus 2015-08-22 17:28:00
ta firma juz nie istnieje prawie wszystcy czekaja teraz do wyplaty czy bedzie na czas i czy odzyskaja reszte z poprzedniej bo oczywiscie godzin brakuje prawie kazdemu i jak bedzie na raty to nie wiem czy ktos poza panem Korczakiem czyli wazelince ktos tam zostanie :-D
jacek korczak pedal 2015-08-23 08:18:30
odradzam wszystkim podjecie pracy w tej firmie to wszystko to szczera prawda o pieniadzach itd. zlodzieje i nic wiecej jak jestes glupi to smialo jedz do pracy jednym slowem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pot po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cieknie a potem ci za to nie placa jedna wielka kicha masakra
adam 2015-08-24 09:31:19
te wpisy to prawda byłem tam jedna wielka banda złodzieji i podpierdalaczy korczak na czele gorzycki i jego spółka nie lepsi za parę euro włażą w d.
piotrekkl88 2015-08-28 23:44:29
pracuj pracuj dalej kolego ale przyjdzie czas i jak sie dowiesz na jaka kase cie w ch...a zrobili to zmienisz zdanie, oni ładnie mowia i opowiadaja baki...przyjdzie co do czego to sie dowiesz ze kasa ci sie nie nalezy a brase jest takim samym pracownikiem jak katarzyna (na papierku oczywiscie) powodzenia, dzieki takim jak ty ci zlodzieje sie bogaca.... pomysl dlaczego niemcowi oplaca sie robic w niemieckiej firmie? bo tylko polskie prawo jest dla zlodzieji bo w niemczech wszyscy by dawno juz wyladowali w pierdlu
przemek 2015-08-29 22:26:58
sadze sie z nimi od 2 lat. prosze o kontakt. (usunięte przez administratora)
Korczak padniesz jak pies Pluto pod płotem 2015-09-02 13:44:21
Po rozmowie telefonicznej z kolegą, który został zwolniony, wszedłem na stronę opinii na temat naszego wspólnego byłego pracodawcy. Czytam z niedowierzaniem ile ludzi tu prawdę pisze, pomijam "lipa" - bo to pewnie pani Kasia. Tylko ona tak długo w tej firmie robi. A co robi - nic nie robi. Laskę Brase robi. I pieniądze z tego dobre bierze. Firma ta muszę przyznać jest niewypłacalna jak już wcześniej parę osób napisało. Zwolnisz się sam pieniędzy nie będziesz miał. Zwolnią ciebie tez nie będzie.A z tym Korczakiem to prawda w 100 procentach. Baran bez szkoły i oszust. Kłamca i podjudzacz pięknie opowiada tylko to dobrze robi gdyż jest baranem bez szkoły jak już wcześniej nadmieniłem. Jak on nie robi to ok ale jak ty nie robisz to cię sprzeda do Niemca bo niestety ale na żadne stanowisko tam się nie nadaje. Jeden Niemiec chciał go wyrzucić z pracy bo poznał się na nim ale niestety pracownicy Polscy się za nim wstawili i tak oto im się po kolei odwdzięcza sprzedając ich po kolei. To menda i wrzód na dupie. I dziwię się ludziom którzy tam jeszcze pracują, że go tolerują. I dziwię się im, że w ogóle tam jeszcze pracują. Wypłata na raty heh na 3 lub 4 raty ludzie opamiętajcie się czy to was zadowala. Cieszycie się pewnie ze w ogóle pieniądze są hehe paranoja. Zero ambicji. Ilu waszych znajomych ta firma wykiwała i co może wszystkich co się zwolnili albo zostali zwolnieni to ich wina i poprawnie ze strony Brase że nie wypłacił im pieniędzy. Każdy pracownik powinien dostać swoje wynagrodzenie za wykonaną pracę. Każdy!!! Bo Każdy z nich przyjechał i zarabiał na ciebie ty sku....nu, niemiecki psie!!! Dorobkiewiczu na polskiej krzywdzie. My oszukani przez ciebie mamy rodziny i chcemy dla nich godnego życia. Przepraszam ale im więcej o tym pisze to za bardzo się wkręcam. Pozdrawiam chłopaków Robsona- pokrzywdzony, Jacka Lech Poznań- pokrzywdzony, Kamela- pokrzywdzony, Sylwka- pokrzywdzony i mógłbym tak wymieniać ale nie ma sensu. Pozdrawiam chłopaki i nie dajcie się. A ciebie Korczaku i tak dojadę bo kanalia jesteś!!!
1
Jacek Korczak 2015-10-08 09:15:05
Pracowalem dla tej Firmy rok czasu w zakladach prefabrykacji PTS w Aichelbergu powiem krotko firma żałosna oszusci maja tam dobrze tylko ludzie ktorzy liza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niemca i sprzedaja kolegow z ktorymi piją i mieszkaja w pokojach na codzien dwulicowosc i frajerstwo nie jest tam dla nikogo obce zwykle zera bez honoru i zasad :
Jacek Korczak - Kafident numer 1 szczegolnie uwazac na tego typa stary komuch
Tomek Kowalski i Gorzycki - suwnicowi z kabiny przychodza do pracy codzienie kazdego dnia na kacu lub pijani , pija setki w kabinie spia na nockach to najbardziej dwulicowe osoby w firmie w jednym dniu pija z toba udaja najlepszego kolege a jutro niemiec juz wie ze jestes na kacu uwazac na te smiecie
Pawel Polak - typowy wiesniak z krosna z duzymi uszami rznie cwaniakia a jest pod liscia burak ze wsi co zrobi loda niemca zeby nie wyleciec z pracy
w tej firmie zgadzaja sie godziny i wyplata tylko osoba ktore (usunięte przez administratora) niemca szary czlowiek nowy ktory przyjedzie do pracy niech sie nawet nie łudzi ze dostanie jakie kolwiek pieniadze pozdrawiam
maly 2015-10-15 13:50:39
wstawią już niedługo, jest zapotrzebowanie wiec beda oferty.
tygrys 2015-11-30 15:44:15
jak to mówia trafi kosa na kamien najwieksisciemniacze z dibory kasia to pieknie tylko mówi
Jacek 2016-01-02 16:56:11
Najważniejsze że Ty jesteś po szkole. Tylko jakiej? Bo pisownia i błędy na poziomie podstawowej szkoły.
I podpisuj się bohaterze.
( usunięte przez administratora )
Maras 2016-01-20 00:04:10
czy jeżeli ktoś miał pojechać do pracy ale nie miał możliwości czy poniesie za to jakies konsekwencje
chudy 2016-02-22 18:49:25
widzę, że naprawdę nie rozmawiamy o meritum. Otóż w miesiącu styczniu firma Dibora zwolniła bez podania tak naprawdę przyczyny całą zmianę około 20-tu pracowników. Nie odpowiada na maile i sms. Rozpłynęła się w powietrzu. Dodatkowo zalega za nie prawidłowo naliczone pieniądze, oczywiście na swoją korzyść.Mają tylko jedną budowę w Niemczech dokładnie w Aichelbergu, Bosslertumel. Poza nim nic nie oferują, a i tak tam praca wygasła. Nie dajcie się zwieść pogaduszkom Kasi, a P. Brasse to furiat i złodziej. Jego współpracownik Hanskill nie potrafi dodać dwa plus dwa. Uważajcie bo to banda oszustów.
1
chudy 2016-04-10 07:09:15
nie, nic na ten temat nie wiem. wiem tylko tyle, że mieli tylko tę budowę w Niemczech i niestety się z niej zwijają. nie wnikam dlaczego, widząc i wiedząc co się tam działo mogę się domyślać dlaczego tak jest. jednak nie będę o tym pisał aby ktoś nie posądził mnie o rozpowiadanie tajemnicy służbowej. za chwilę zapewne rozpoczną się masowe wypowiedzenia. tam nie ma już czego szukać. zapewne firma miała tak umowę spisaną z Niemcami aby sobie krzywdy nie zrobić, a jak można się domyśleć zawsze traci na tym podwykonawca czyli szary pracownik. nie polecam nikomu tej firmy o ile za chwilę nie zlikwidują działalności. nawet największemu desperatowi odradzam współpracę z Diborą. Obecnie z 54 Polaków tam zatrudnionych zostało tylko 4 lub 5 osób i z moich wiadomości wynika, iż oni sami nie wiedzą ile jeszcze tam popracują. Pozdrowienia dla du...lizów. poszukaj w necie ofert pracy, jest ich naprawdę wiele. nie wchodź w kontakty z tą firmą, to dobra rada. jeśli nie wierzysz spróbuj dowiedzieć się ile osób pozakładało sprawy przeciwko nim w Sądzie. pozdrawiam.
nero 2016-04-30 21:28:39
Pracowalem tam i zostałem wyrolowany dokladdnie Brase to jest big mafioso of ddr doklady ciul jakich malo Panowie skrzyknijmy sie i spuscimy mu dokladne wpiernicz na deptaku w zielonej gorze ale bedzie sie dzialo
1
gość 2016-07-21 12:04:46
Cześć! Wiecie czy w niedługim czasie pokaże się jakaś oferta pracy chociażby na ślusarza spawacza? W sumie wypłata jest w pełni terminowa, więc jeszcze lepiej o nich świadczy. Dzięki za szybką odpowiedź
Zostaw swoją opinię o Dibora & Co - Zielona Góra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dibora & Co