Opinie o ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ w Łódź

Poniżej przeczytasz opinie obecnych oraz byłych pracowników o firmie ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ. Znajdziesz tutaj też opinie kandydatów do pracy w ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.


Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ w Łódź

Pytanie
 Pytanie

Ile jest zmian w ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ?

1
Jakiś Ktoś
Pracownik
@Były pracownik

Nie zgadzam się z tą opinią, znam Pana i jest on sympatyczną i zabawną osobą a nawet pomocną. Ktoś tu chyba go nie lubi i próbuje mu zaszkodzić. Pozdrawiam serdecznie Zastępcę nie przejmuj sie

Kandydatka Nowy wpis
Kandydat
 Pytanie

Pojawiło się ogłoszenie do pracy w dziale księgowym, jak wygląda praca w tym dziale?

Oka Nowy wpis
Inne
@Kandydatka

Z tego co widzę, to jest rotacja. Chyba źle się tam dzieje. (usunięte przez administratora)

Kelnerka Nowy wpis
Były pracownik

Pracowałam jakiś czas temu w restauracji przy hotelu jako kelnerka . Stawka ta atmosfera jest spoko . Niestety musiałam się zwolnic bo byłam traktowaną szefem zmiany w kuchni jako (usunięte przez administratora) , ta osobą mogła podnieść głos na kelnerów . Niektórzy pracownicy opowiadali o sytuacjach „ seksualnego typu „ z jego strony . Się nie zdziwię jeżeli to jest prawdziwe info . Szkodą bo miejsce jest naprawdę piękne a jedzenie pyszne

Pytanie
 Pytanie

Ile jest zmian w ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ?

1
Były pracownik
Były pracownik
@Pytanie

Nie polecam ! Zastępca szefa kuchni się zachowuje jak kobieta ! Biega do każdej osoby w kuchni i wymyśla płotki - jak baba na ławce . Totalny rasistą który nie potrafi nauczyć kucharzy czegoś nowego , a tylko się czepia że wszystko jest nie tak A jeżeli chodzi o wypłatę - to jest masakrycznie mała

1
Ktoś
Pracownik
@Były pracownik

Opinia nieprawdziwa, oszczerstwa i próba zniesławienia. Znam osobę i wogóle nic się nie zgadza z tym co jest napisane. Pozdrawiam.

Pracownik
Pracownik
@Były pracownik

Nie zgadzam się z tą opinią, znam tego Pana i jest on bardzo sympatyczną i zabawną osobą. Ktoś tu chyba go nie lubi i próbuje mu zaszkodzić. Ludzie miejcie własny rozum. Pozdrawiam serdecznie Zastępcę- Nie Daj Się

Jakiś Ktoś Nowy wpis
Pracownik
@Były pracownik

Nie zgadzam się z tą opinią, znam Pana i jest on sympatyczną i zabawną osobą a nawet pomocną. Ktoś tu chyba go nie lubi i próbuje mu zaszkodzić. Pozdrawiam serdecznie Zastępcę nie przejmuj sie

Bbb
Kandydat
 Pytanie

A księgowość? Jaka atmosfera i przełożony

Kandydat
Kandydat
 Pytanie

Co powiedzą państwo o pracy w dziel księgowym?

była pracowinca
Były pracownik

Jeśli chodzi o zachowanie przełożonych (mężczyzn) działu F&B od początku do końca mojej "kariery" w hotelu polegał na prostackich i nieprzyzwoitych tekstach związanych z wyglądem kobiet (kelnerek) pracujących ze mną jak również związanych z czynnościami seksualnymi. Przełożeni z pełną determinacją stosują metody "zarządzania" polegające na poniżeniu lub ośmieszaniu pracowników- na co jest pełne przyzwolenie ze strony większości pracowników związanych z tym działem. W tym dziale jest wyraźny podział na lepszych i gorszych, na tych co lubią dać się złapać za kolano przez kierownika i na tych co izolują się od współpracowników widząc co się dzieje.

była pracowniczka Andels
Były pracownik

Praca za grosze, lepiej idź do biedronki na kase napracujesz się tak samo ale w biedronce będziesz miał 1,500 więcej na rękę plus wolne niedziele. Tutaj 24h 7 dni 365 Dni. Tyczy to wszystkich działów nie mówię o dyrekcji i kierownikach, zdaje sobie sprawę że hotel musi funkcjonować cały czas ale właśnie dlatego zarobki powinny być większe tym bardziej że hotel do najtańszych nie należy. Bardzo to przykre ale cóż świat jest okrutny, skoro właścicielem jest jakiś wietnamczyk to można sobie wyobrazić jak to wygląda :) Ogólnie nie polecam, wydaje mi się ,że niedługo nawet Ukraińcy nie będą chcieli tam pracować (z całym szacunkiem do Ukraińców).

Anonimowo
Były pracownik

Praca jak praca w gastronomii dla mnie oczywiste jest to iż w dzisiejszych czasach nie ma mowy o przerwie na leżakowanie i robienie niczego. Każda przerwa ( stanie i nawadnianie się czy spożywanie posiłku ) była odliczona od pensji. Jeżeli chodzi o przełożonych to jest to totalny bajzel . Każdy z nich ma inne zdanie na każdy temat i zwykle wykonując polecenia jednego podpadniesz drugiemu. Są oczywoście faworyci szefów, którzy mieli robione specjalne posiłki od kuchni . Starsza kelnerka, tylko by wysługiwała sie kelenerami sama stojąc i nic nie robiąc. Albo siedząc i plotkując . Jeżeli jest w tym miejscu problem to zdecydowanie w strukturze organizacyjnej. Zdecydowanie w momencie w którym po dwuznacznych uwagach od przełożonych płci przeciwnej rezygnujesz ze zmian czy pracy. Problem napasotowania seksualnego czy (usunięte przez administratora) przez osoby w garniturach wydaje sie być zamiatany pod dywan. Jeżeli chcecie uniknąć napaści seksualnej czy terapii psychologicznej to zdecydowanie nie powinniście pracować w tym miejscu .

R.
Były pracownik

Jeśli chodzi o prace w Andelsie nie jest ona szczególnie wymagająca. Plusem na pewno jest elastyczny czas pracy na umówie zlecenie oraz możliwość skorzystania z kantyny w trakcie przerwy. Natomiast, jeśli chodzi o ludzi, a konkretnie przełożonych na niższym szczeblu często są to osoby niekompetentne, które nie potrafią sobie radzić ze stresem, co oddziałuje na resztę pracowników. Jak dla mnie, niedopuszczalnym jest zachowanie jednego z managerów, który przy praktykantkach, lat 17 opowiada o swoich przygodach seksualnych z ostatniego weekendu. Oprócz tego, niejednokrotnie przekroczone były granice przestrzeni osobistej przez managerów w stosunku do pracujących tam dziewczyn, również w obecności gości hotelowych. Dodatkowo zachowanie starszej kelnerki, która wywyższa się i obgaduje innych za plecami, również odstaje od profesjonalizmu.

Klaudia
Kandydat
 Pytanie

Chciałbym zapytać o pracę na stanowisku obsługi konferencji. Czy ktoś może się podzielić opinią o pracodawcy w tym zakresie ?

Pytanie
 Pytanie

Czy w ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ poza podstawowym wynagrodzeniem obowiązują jeszcze jakieś świadczenia dodatkowe?

E tam
Były pracownik
 Pytanie
@Pytanie

Dodatkowe? Jeśli masz na myśli premie, to tak, czasem się zdarzają. Czasami są tzw imprezy dla pracowników, ale rzadko i nie na terenie hotelu. Są obiady na kantynie za symboliczny podatek. Dodatkowo możesz sobie popracować jako wolontariusz - czyli za darmo. Gratis masz nerwy zszargane, gratis masz dodatkowe prace nieujęte w umowie, gratis możesz próbować podyskutować z przełożonymi (a jest ich wielu) o Twojej pracy i zakresie obowiązków, ale i tak nic z tego nie wyniknie. Gratis wrócisz do domu wykończony psychicznie i fizycznie.

Anna
Inne
@E tam

premie uznaniowe ? co jaki czas bywają? te obiady to za ile dokładnie ?

praktykantka
Były pracownik

Nie polecam tego miejsca pracy, chyba, że ktoś chce się nabawić szeregu zaburzeń psychicznych. Trafiłam tam, by odbyć praktyki, zlecone przez technikum hotelarskie, do którego wówczas uczęszczałam. Praca w kuchni, jako kelnerka, była moim najgorszym przeżyciem i do dziś gdy ją wspominam dostaję ciarki. Ciągłe poniżanie i wyśmiewanie przez pracowników, ponieważ byłam nowa i próbowałam się odnaleźć w tej pracy. Przekleństwa padające z ust szefa kuchni w moją stronę (pewnego razu podczas śniadania hotelowego przystanęłam, by napić się wody i usłyszałam, że "k...a, w największym zapi..dolu ta wodę pije"). Ciągłe płakanie w łazience z powodu najgorszego traktowania, po to by wyjść i otrzymać szereg wulgaryzmów w moją stronę, że za długo byłam w toalecie. Praca tam to był istny koszmar, z całego serca nie polecam. Nie róbcie sobie krzywdy i nie zaczynajcie tam pracy.

Dariusz
Inne
@praktykantka

Ale mi się to przykro czyta... Szkoda że nadal istnieją takie miejsca pracy. Może wypadałoby to gdzieś zgłosić? Jeśli nikt tak nie robi, to oni się tu czują bezkarni.

Gosc
Pracownik
@praktykantka

Przykro sie to czyta. Czyli nie tylko w Hiltonie taki syf

Zuzanna
Inne
@Gosc

Hiltonie? ;p Tak w sumie to do dziś tak jest? Bo może bo publikacji takich info coś się poprawiło?

E tam
Pracownik
 Pytanie

Większości ludzi przychodzących do pracy w hotelu wydaje się, że będzie leżenie i odpoczywanie, drinki muzyka i bajera. Zycie to szybko weryfikuje. Hotel pracuje 24h na dobę 7 dni w tygodniu 365 dni w roku. Potrafią być sytuacje pod tytułem "3x impreza po 500 - 800 osób pod rząd" lub kilka konferencji/szkoleń jednocześnie. Dramatu nie ma, jak ktoś potrafi pracować, ma wewnętrzną dyscyplinę, potrafi zorganizować swoją pracę i skoordynować ją ze współpracownikami i kierownictwem. Kierownictwo w miarę spoko, normalne, nie ma jakichś chorych pomysłów i nigdy nie widziałem (usunięte przez administratora) ani nie słyszałem obelg, jak pisze parę komentarzy wyżej NAZDER. Biedny zapomniał się przelogować i odpisuje sam sobie. Używanie wulgarnego języka jest wręcz piętnowane i zabronione. Jak sobie dobrze zorganizujesz robotę, to kierownictwo się nie wtrąca. Ot cała tajemnica. Praca jest ciężka, wymagająca, czasem nerwowo, ale są czasem całe tygodnie błogiego spokoju i odprężenia. Generalnie hotel jest konferencyjny, więc przekrój gości jest bardzo różny. Od wysokiej kultury i światowego obycia po totalne niziny umysłowe imprez integracyjnych polewanych obficie alkoholem. Wtedy faktycznie jest dramat w kilku aktach. Nowy personel zawsze jest zagubiony, bo hotel jest ogromny, z dość skomplikowanym układem pięter, przejść, parkingów, łączników, wind, sal konferencyjnych, podziemi. Stary personel (do którego sam się zaliczam) zawsze pomoże, wskaże drogę, podpowie, pokieruje. Wystarczy poprosić. Praca na kuchni zawsze była i jest ciężka. Na kuchni hotelowej, przy możliwościach obsługi imprez na kilkaset osób - lekko nie ma. Niestety warunki płacowe mają się nijak do dzisiejszej rzeczywistości. Pieniądze słabe, niewspółmierne do nakładów włożonej pracy, a tzw "wykazywanie się" nie powoduje - oprócz pochwały słownej z ust dyrekcji - wymiernych korzyści. Brak systemu premiowego, ale na święta zawsze coś skapnie. Praca jak praca. Ma swoje plusy dodatnie i plusy ujemne, są dni, miesiące, lepsze i gorsze. Braki personalne odczuwają wszyscy, co rodzi wiele frustracji i niepotrzebnych nerwów. Jest jak jest. Jak ktoś chce się przekonać, niech przyjdzie osobiście, a nie marnuje czas czytając wypociny wielce zawiedzionych "byłych pracowników". Nie ma się co czarować, lekko nie było, nie jest i nie będzie. Praca w Andels jako pierwsza? Ogarniesz kolejną robotę bez wysiłku. Praca na dłużej? Przyzwyczaisz się. Kasa zawsze na czas.

Pytanie
 Pytanie

Z jakich powodów pracownicy kończą współpracę z ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ? Czy sami rezygnują ze współpracy, czy są zwalniani?

ex pracownik
Były pracownik
@Pytanie

Na pewno nie warto tu pracować ze względu na szefa kuchni (usunięte przez administratora), to kawał (usunięte przez administratora) niewychowanego, który wszystkie swoje frustracje przelewa na innych. W tym miejscu padają bluzgi, wyzwiska, a zdarza się że pracownicy dobierają się do zajętych osób. Nie polecam "pracy" w tym obozie

Dariusz
Inne
@ex pracownik

O matko, to faktycznie brzmi źle... długo wytrzymałeś w takich warunkach?

chłopak pewnej dziewczyny
Kandydat

Moja dziewczyna parę dni temu była na rozmowie kwalifikacyjnej w tym tzw. hotelu. Została zaproszona ponieważ posiada doświadczenie w pracy w innym łódzkim hotelu. Rozmowa z tego co wiem przebiegała w ten sposób, że zapytano ją o warunki pracy jakie miała w poprzednim hotelu, o wynagrodzenie, strukturę obiektu, ofertę itp. Nie padły pytania typu ile by chciała zarabiać, kiedy mogłaby zacząć pracę, jaki ma okres wypowiedzenie w obecnej pracy. Ogólnie została zaproszona na "luźną rozmowę" w lutym, gdzie są duże mrozy i śnieżyce. Tylko straciła czas i pieniądze na dojazd. Luźną rozmowę można byłoby przeprowadzić telefonicznie, a nie fatygować kogoś nie mając zamiaru zatrudnienia tej osoby, bo w kwestii podjęcia pracy padło stwierdzenie, że może za pół roku. Wygląda więc na to, że kandydaci z doświadczeniem nabytym w podobnych obiektach są zapraszani w charakterze informatorów, żeby dowiedzieć się co oferuje i jak działa konkurencja. Nie dość że jest to kpina w stosunku do osób poszukujących pracy to jeszcze zakrawa o stosowanie nieuczciwych praktyk względem konkurencji.

VH HR Team
Pracownik
@chłopak pewnej dziewczyny

Szanowny Chłopaku pewnej dziewczyny, Przede wszystkim dziękujemy za podzielenie się opinią na temat rozmowy kwalifikacyjnej Pana dziewczyny w naszym hotelu. Jest nam niezmiernie przykro, iż jej odczucie było takie, jak Pan opisuje. Doskonale ją pamiętamy, gdyż była to pierwsza rozmowa po długiej przerwie związanej z pandemią, kiedy to cała branża hotelarska była w zastoju. Dołożyliśmy wszelkich starań, aby rozmowa przebiegła zgodnie z najlepszymi praktykami HR-owymi oraz zasadami zdrowej konkurencji. Niemniej jednak, nie możemy odnieść się do zamieszczonej opinii, ponieważ nie pochodzi ona bezpośrednio od kandydatki. Z wyrazami szacunku VIENNA HOUSE HR Team Vienna House Andel’s Łódź

AndelsWorker
Były pracownik

Ogólnie nie polecam pracy w tym hotelu, generalnie panuje w nim zła atmosfera, pracownicy na niższym szczeblu nie są dobrze traktowani, zastępca kierownika pani K. chodzi po całym hotelu i szuka na siłę powodu o który można by się było przyczepić do pracowników.

Weronika
Inne
@AndelsWorker

A tak poza atmosferą możesz przybliżyć jak wygląda sama praca? Czy jest ciężko? Jakie są obowiązki? Na jaką umowę można liczyć? Czy złe traktowanie było zgłaszane bezpośrednio pracodawcy?

asia
Inne

@aga a czy mając już duże doświadczenie w hotelarstwie można od razu objąć tu stanowisko kierownicze ?

Pytanie
 Pytanie

Czy Wigilia jest dniem wolnym od pracy w firmie ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ? Jeśli nie, to jak to wygląda, są skrócone godziny pracy?

aga
Były pracownik
@Pytanie

Wszystkie święta państwowe i kościelne są pracujące. Nie ma skróconych godzin pracy chyba że urlop. Tryb pracy 2 lub 3 zmianowy oczywiście z nocami. Grafik z miesięcznym wyprzedzeniem który się modyfikuje z dnia na dzień. Oprócz urlopu niestety nie jesteś w stanie nic zaplanować chyba że zwolnienie się z pracy według kodeksu pracy :-) Biuro dyrekcja i większość kierowników pracuję na jedną zmianę. Całe hotelarstwo ma te same zasady haruj haruj jak wół i się zaharuj :-)

No name

Przystojni barmani :)

NAZDER
@No name

Na którym barze. Czy chłopcy do imprez masowych dla korporacji przyjmowani na umowę zlecenie.

natt
Były pracownik
@No name

to zależy bo hotele wynajmują barmanów i kelnerów z jednej z firm

...

Nie polecam pracy w tym hotelu (usunięte przez administratora) Praca wygląda tak: -Przychodzisz na kuchnię "tyrać jak wół", - robisz robotę za 2 osoby, - patrzysz jak inni stoją z telefonami bo im można ( Ty jak przystaniesz aż na chwilę odpocząć to krzywe spojrzenia, opierd.ol i skarga u szefa kuchni- szczególnie pani H...... ma takie skłonności), - na dobre dni szefa trzeba trafić (jak ma chu.jowy a tak jest często to chodzi po kuchni, drze mordę na wszystkich i wyzywa), -czasami na 12 godzin pracy możesz wyjść na przerwę (podkreślam czasami). -ludzie pracujący potrafią tylko obgadywać i podpiera.dalać nowych, -jedzenie na kantynie to porażka (lepiej mieć swoje jedzonko) mięso wysuszone, twarde i bez smaku, psu bym tego nie dała. W ogłoszeniu jedzenie pracownicze a podawali resztki z poprzednich dni jak były bale organizowane.(usunięte przez administratora) -a co najlepsze pracujesz za mniej więcej 12zł -dostajesz przechodzone ubrania i buty po kimś innym.

Weronika
Inne
@...

Muszę przyznać, że sporo tych minusów związanych z pracą w ANDEL'S HOTEL. Szczerze mówiąc to nawet nie wiem, do czego powinnam się odnieść w pierwszej kolejności. Chyba ta stawka godzinowa mnie najbardziej zainteresowała. No ale podałeś kwotę brutto czy netto? To kluczowa kwestia.

...
@Weronika

netto

Zostaw merytoryczną opinię o ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ - Łódź

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej


Drogi Użytkowniku,

Pamiętaj, przed dodaniem opinii o Pracodawcy, koniecznie zapoznaj się z poniższą informacją:

NIE dodawaj opinii, która:

ikona dobre praktyki
łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
ikona dobre praktyki
jest wulgarnym komentarzem
ikona dobre praktyki
jest niemerytoryczna

Każda merytoryczna opinia jest ważna, każda z nich może być zarówno pozytywna jak i negatywna, dlatego zachęcamy do tego by dzielić się swoimi przemyśleniami, które dotyczą Pracodawcy. Nie pisz jednak pod wpływem negatywnych emocji.

Zadbaj o kulturę pozytywnego feedbacku, nie pisz tylko negatywnych informacji o Pracodawcy, zwróć uwagę na stosowne aspekty i realia w swojej opinii. Wszystkie oceny są wartościowe. Wspólnie zadbajmy o sens merytorycznych opinii.

Dodaj pomocną opinię, którą sam chciałbyś przeczytać o swoim potencjalnym Pracodawcy. Podziel się swoimi przemyśleniami, a poniższe przykłady możesz potraktować jako podpowiedzi o czym Użytownicy lubią czytać odwiedzając profile firm.

ikona dobre praktyki
przebieg on-boardingu nowego pracownika
ikona dobre praktyki
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
ikona dobre praktyki
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

Często zadawane pytania

  • Jak się pracuje w ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ?

    Zobacz opinie na temat firmy ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 13.

  • Jakie są opinie pracowników o pracy w ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ?

    Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 8, z czego 1 to opinie pozytywne, 7 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

  • Jak wygląda rekrutacja do firmy ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ?

    Kandydaci do pracy w ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 marca do 31 marca 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)
  1. GoWork.pl 3 634 470
  2. Pracuj.pl 3 137 130
  3. LinkedIn 3 035 232
  4. Olx.pl 2 564 298
ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ
Przejdź do nowych opinii