brak logo

ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ

Łódź

Opinie o ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ

stan 2010-01-25 03:02:59
Podobno jest tam kiepsko. Hotel 4* a bajzel gorszy jak w bezgwiazdkowym. Ale może się mylę.
pracownik 2010-06-11 21:20:56
Nie mylisz się. Omijać szerokim łukiem!
denisos 2010-12-14 16:49:03
racja, hotel moze i dobry ale do spania. praca tam jest okrutna, mówią wszyscy [usunięte przez moderatora]
Nick 2013-05-31 22:51:26
praca nie jest zła, a atmosfera spoko. Wart dobrze przygotować się na rozmowę. Nie zapomnij o właściwym wyglądzie.
Hotelowiec 2015-02-25 12:20:16
Żartujecie? Nie bez powodu hotel ma ksywkę Andels Birkenau! Pracownicy są źle i bardzo źle traktowani. Przełożona pani K. - nie zna się na niczym ale wszystkich za wszystko opierdala! Atmosfera jest okropna. Wychodząc do pracy każdego dnia się zastanawiałam po co ja tam idę! Zarobki zależą od humoru pań dyrektor. PRacownicy niższych szczebli nie mają co liczyć na więcej niż minimalną krajową. Każdy manager inna stawka a same lezbijki na górze zgarniają poklask i uznanie oraz niezły szmal. Każdy na każdego donosi...warunki pracy masakra. Na kantynie pracowniczej obiady tak zdechłe że szkoda zdrowia... nie polecam pracy w tym hotelu.
chybek 2016-03-07 17:05:24
hejka wszystkim pracuje w hotelu Andel's jako kucharz i takiej pracy to jeszcze nie miałem mobbing przede wszystkim jest drugi problem jest taki iż zamiast 12 godzin pracować to zabierają pół godziny z każdej zmiany potem jeszcze zabierają 5,5 z każdej zamiany i nawet czasu na przerwę sie nie ma a szef kuchni Mirosław Jabłoński znany wszystkim praktycznie jest cholerykiem i wydziera sie na wszystkich i potrafi sie przy-jebać odrobny szczegół nie polecam pracować w hotelu andels mobbing przede wszystkim kase potrafią zabrać jeszcze z pensji NJIE BAWEM BEDE UCIEKAŁ z hotelu andels są nie poważni ludzie popedzają nas jak bydło i traktują jak bydło
Zniesmaczony 2016-08-26 17:00:03
Pracowałem tam trzy miesiące jako recepcjonista, czyli idealny stereotyp recepcjonisty andelsa, który ucieka z roboty sam tuż po przetrwaniu okresu próbnego. W tym hotelu jeszcze nigdy nikt z recepcji nie został sam zwolniony. Ludzie sami składają wypowiedzenia, średnio po trzecim miesiącu pracy.

Co do samej pracy - bardzo marna, jak na łódzkie warunki. Moje wynagrodzenie wynosiło 1500zł miesięcznie na rękę, pracując praktycznie zawsze na zmiany popołudniowe 13:45 - 22:15 lub nocne, 12-godzinne (18:00 - 06:00). Samą pracę oceniam jako najgorszą w mojej dotychczasowej karierze zawodowej. Wieczny chaos, menadżer recepcji oraz menadżer operacyjny upierdliwi, wiecznie wtrącają swoje uwagi. Praca bardzo dynamiczna, stresująca, do tego odpowiedzialność finansowa za każdego zameldowanego i wymeldowanego gościa. Premie za sprzedaż pokojów o lepszym standardzie praktycznie nie istnieją. Menadżer recepcji potrafi za każdym razem przyczepić się do sprzedaży jakiegokolwiek lepszego pokoju tłumacząc, że coś zrobiłem nie tak. W efekcie, wszystko owija tak żeby anulować premię i żebyś nie dostał tych kilkuset złotych więcej. Tym sposobem w ciągu 3 miesięcy przeszło mi koło nosa jakieś 700-800zł. Koledzy i koleżanki wiecznie przemęczeni, niewyspani. Na normalnej zmianie pracuje się codziennie nie 8, ale 8,5h. Pół godziny wchodzi teoretycznie w czas przerwy na lunch, która jest absolutną fikcją. Osobiście ledwo udawało mi się chodzić na 15-minutowe obiady na kantynie (ohydne, swoją drogą, ale coś jeść trzeba było), a nierzadko dzwonili po mnie z góry żebym już wracał, bo jest dużo pracy.

Reasumując, pracy nie polecam nikomu, zwłaszcza młodym ludziom, studentom, którzy złudzeni iluzją niby prestiżowego hotelu, chcą tam pracować, bo myślą, że przyniesie im to nie wiadomo jaki ładny wpis w CV. Hotel wygląda ładnie na obrazku, od kuchni totalna masakra. Słyszałem też bardzo niepochlebne opinie od pracowników housekeepingu i restauracji, natomiast nie będę się wypowiadał o innych działach hotelu, ponieważ nie lubię historii opartej na plotkach. Opisałem jedynie to co sam przeżyłem na własnej skórze.

Praca dla masochistów, ślepych miłośników hotelarstwa i ludzi, którzy lubią zbierać opieprz od menadżerów, mimo dawania z siebie więcej niż wymaga norma.
ewa 2016-10-18 22:22:16
wiesz kazdy ocenia roznie , ja uważam, że musisz sie przekonać chociaż jak na łodz to moim zdaniem nie jest zle, maja dobry standard hotelu.
Zostaw swoją opinię o ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ