logo drukarnia Amis

drukarnia Amis

Warszawa

Opinie o drukarnia Amis

amerikano 2015-07-28 19:55:16
Jak to nikt nie chce pracować!!?
A desperaci, a zadłużeni, spłacający kredyty, inni wielodzietni (3+), jest ich wielu (pracowników) w Amisie.
Też bym nie skreślał wszystkich kierowników. Grzesiek i Mariusz (Pająk) potrafią dbać o SWOJE! działy.
3
hmm... 2015-07-28 22:04:00
Nie wszystko jest prawdą w tych opiniach co piszecie.Zostawmy życie prywatne i rodzinne dla siebie.I nie mierzcie wszystkich kierowników jedną miarą. Firma jak każda inna ma plusy i minusy.Nikomu nie dogodzi.Więc nie rezygnujcie z podjęcia pracy w tej firmie.Sami oceńcie jak jest naprawdę.Nie sprawdzisz nie będziesz wiedział.A już na dniach jeden z działów odetchnie.Katyń się zakończy nastanie spokój.Nie zrażajcie się.Początki nie są łatwe.Są ludzie z wieloletnim stażem i z nich trzeba brać przykład za ich wytrwanie a też nie mieli łatwo i zaczynali od zera i z czasem zdobywali doświadczenie.Firma dopiero co zaczęła funkcjonować w nowym miejscu a tu takie opinie.Nie wracajmy do tego co było.W nowym miejscu tworzy się nowa atmosfera i zróbmy tak żeby było lepiej.
lili 2015-07-29 17:55:22
pracuje tu tyle lat,i jestem dalej.roznie bywo...opinie sa rozne,troche jest prawdy ,i nie.ale od dzis nastapilo nowe zycie!!!ja mysle ze warto sprobowac.ludzie probujcie,bo moze akurat spodoba wam sie praca w Amisie.nie wiem kto tak pojechal o grzesku i Mariuszu,to akurat kierownicy z duza wiedza,i doswiadczeniem,a przedewszystkim sa ludzmi...szanuja ludzi!!! zreszta wszyscy jestesmy fajni:):):)pozdr NIE ZRAZAJCIE SIE!!!!
2
hmm... 2015-07-29 21:59:47
Do lili.W zupełności się zgadzam z tobą.A tych dwóch kierowników o których mowa są naprawdę spoko.Takich ludzi potrzeba tej firmie.
olala 2015-07-30 09:06:32
tez się z tym zgadzam, o nich słyszałam tylko dobre opinie no a Mariusz przy tej przeprowadzce pokazał klasę samą w sobie w zasadzie wszystko sam ogarnął.
były pracownik 2015-08-03 12:44:50
po nastu... latach zaczynam nowe zawodowe życie :) lepiej późno niż wcale :) to była najlepsza decyzja - pozdrawiam Wszystkich godnych (bo nie brakuje tam fajnych ludzi :)
1
pracownik 2015-08-13 21:07:19
lepiej iśc do pracy do firmy Stoczek Natura nikt nie bedzie chodziaż darł na ciebie Gęby, szczunek chociaż otrzymasz.
3
nick 2015-08-14 10:34:36
w pracy najważniejsza jest atmosfera otoczenia,załogi nikt sie roboty nie boji, jeśli jej nie ma to kiedyś mleko sie rozleje.
noooo 2015-08-16 17:36:19
trzeba dodać że chodzi tu o Pana Grzegorza G.
3
srutututu 2015-09-03 20:25:47
hahahahahha, nie wierzę, kadra kierownicza amis włączyła się w budowanie wizerunku swojej firmy w sieci.... A Pan na to pozwolił?
2
pracownica z Jedlanki 2015-09-13 17:40:27
zastanawia mnie dlaczego dziewczyny na introligatorni ręcznej ze świerku nie pracują też na drugą zmianę tak jak My miejscowe? Co My jesteśmy gorszym gatunkiem ludzi od nich?
a druga sprawa miało być tak pięknie kolorowo a po miesiącu pracy już kombinują z wypłatami, że będą do 20-tego. Ta firma chyba była największą moją pomyłką.
AGA 2015-09-14 07:05:22
Odpowiedz jest prosta,autobus dowożący osoby ze Świerku jezdzi tylko na pierwszą zmianę i to nie tylko intro ręczne ale i maszynowe. I nikt nie mówi że ktoś jest gorszy!!!
pracownica z jedlanki 2015-09-14 10:16:24
Skoro jeździ na pierwszą to równie dobrze może jeździć na drugą zmianę zamiast na pierwszą
Ktoś 2015-09-15 21:41:36
skoro masz jakis problem co do dziewczyn ze swierku i ich zmian to porozmawiaj o tym w pracy na glos a nie tu takie głupoty wypisujesz.Bo autobus za darmo tez nie jeździ i dla paru osob nie bedzie jechał 70km i czekał 8h pod firmą.A skoro ta firma to twoja najwieksza pomyłka to droga wolna, nikt cie tu na siłe nie trzyma
nick 2015-09-16 12:48:26
Ten zakład to wielki niewypał. Tak dalej niech kierownictwo traktuje pracowników Amis. a będą pracować same.............. Taka firma powinna zatrudniać ludzi chcących uczyć się a nie wszystkich po kolei jak leci.
1
Grzesio21 2015-10-17 21:08:32
Widzę że AGA Gańko broni strasznie ludzi w firmie. Ty się lepiej weź dziewczyno za robte xD xD
lucy 2015-10-21 22:01:14
Godna polecenia? to chyba jakieś żarty. Mocno się rozwija? szczególnie nie wypłacając ludziom pensji za ich pracę. chyba czas najwyższy żeby wszystko oparło się o sąd pracy. Bo to co ta firma robi z ludźmi to szczyt wszystkiego. Współczuje ludziom którzy tam pracują jeszcze ( a raczej robią za darmo). bo to że firma jest w trudnej sytuacji finansowej to nie usprawiedliwia jej od wypłacenia pracownikom wynagrodzenia za prace!!!!
2
monii 2015-10-23 21:33:08
A ja się cieszę, ze pracuje w tej firmie :) wierze, ze będzie dobrze i zakład na dobre rozwinie skrzydła i da utrzymanie tym wszystkim okolicznym i ,,starym pracownikom. Będzie OK. :))
lucy 2015-10-25 00:57:55
to wierz dalej w to. Obiecanki cacanki:) pracowałam w tej firmie. dopóki bylismy na miejscu przy warszawie było ok marne pieniądze ale kazdy pracował i miał normalnie pieniądze za swoją pracę. Przyzwyczajenie do pracy i do ludzi. w Jedlance miało byc tak kolorowo a co sie okazało totalna klapa. co mogę poradzić omijac tą firmę z daleka. Jesli miejscowi liczą na dobrą pracę w tej firmie to powodzenia czekajcie na lepsze dobre czasy. Każdy z nas starych pracowników powinni znalezc o wiele lepszą prace na miejscu i bez " Łaski" AMISU i nie czekac na zainteresowanie firmy. Pozdro dla ufających AMISOWI!!!!
monii 2015-10-26 08:26:35
Każdy ma prawo mieć własne zdanie :) Powodzenia Tobie również i lepsze czasy oby i dla Ciebie nastały gdziekolwiek jesteś i będziesz. Pozdrawiam Lucy.
Grzesio21 2015-10-30 00:09:41
Kolega Tyglarz Piotrek L mówił tak "Pracuję tutaj już 9 lat, przez pierwsze lata było dobrze - pensja w całości na czas. A przez cztery ostatnie lata - pensja 1000 zł do 10go i reszta w ratach...." więc wychodzi na to że taka sytuacja czyli nie płacenie w terminie będzie cały czas :)Nie dajcie sie oszukać
Ina 2015-11-01 19:37:49
Tak było Ale teraz widać ze coś się dzieje są jakieś ruchy i mam nadzieję ze niedługo to pozytywnie odczujemy,a zawsze znajdą się tacy co będą narzekać na wszystko. Mam nadzieję ze Mariusz nadal będzie na tym stanowisku a będzie lepiej.
ktos 2015-11-02 22:25:29
Jak można nie narzekać jak dziś 2 listopad a wypłaty za wrzesień jak nie było tak nie ma wielkie obiecanki cacanki za parę dni powinny być kolejne pieniądze za październik ale na cuda nie ma co liczyć pewnie znowu to się wszystko wydłuży i będzie w grudniu...i jak tu ma być dobrze gdzie szacunek do ludzi bo to my ludzie swoją ciężką pracą budujemy tą firmę
1
Grzesio25 2015-11-12 22:08:24
Hej,mieszkam nie daleko Jedlanki i chciałbym się dostać na drukarza , mój kolega pracuje tam na intro i jeden z pomocników mówił mu że drukarze mają ponad 30 zł na godz , lecz nie wiem kompletnie jak mam się tam dostać , A w swoim zanadrzu mam bogate wykształcenie poligraficzne ... proszę o pomoc ..:(
ktos 2015-11-14 13:51:18
Musisz poprostu przyjechac najlepiej z CV i najlepiej porozmawiac z dyrektorem, bo skoro masz duze umiejetności to sa duze szanse
dobra rada 2015-12-01 11:12:35
Oszalały, zapraszamy serdecznie, szanujemy pracowników a jakże ;)
Załóż działalność gospodarczą a potem czekaj po 3 miesiące na pieniądze. Jeśli tylko Cię stać zapraszamy...
hahaha
3
ciekawski 2016-01-16 06:21:07
dlaczego tak zimno jest na chalach produkcyjnych? miało być tak wspaniale a tu na ogrzewanie brakuje kasy, takie warunki to 30 lat temu były drodzy państwo do pracy.
fap 2016-01-17 19:07:43
ludzie którzy tu pracują nie mają szacunku sami do siebie
3
coś tam słyszałem 2016-02-03 09:34:04
Spójrzcie prawdzie w oczy-lepiej nie będzie i nie macie na co liczyć, bo nic się nie zmieni! Pomyślcie zanim się zatrudnicie i zaczniecie wypisywać żale na forach. To pracownicy, którzy zgodzili się na takie warunki pracy są odpowiedzialni za obecny stan rzeczy. Używając stwierdzenia "nie miałam/łem wyboru" jesteście głównym sprawcą złodziejskich praktyk pracodawców oraz w pełni godzicie się na to, co teraz otrzymujecie. Proste.
Myślenie nie boli.
4
obserwator 2016-02-26 21:20:47
Amis traktuje pracowników jak murzynów, nie płacąc regularnie pensji, jak rząd da 500 stówek na dziecko to zobaczy ile mu zostanie pracowników, każą pracować po 12 godzin za co, za 7 zł i zlecenia, niech sami pracuja za taką kasę.
1
Praca jak kazda inna 2016-03-01 18:18:33
Ja na miejscu szefa to i 3.50 bym wam nie dała na godzinę trzeba sobie zasłużyć na podwyżkę wziąć się za pracę A nie się odbijać i nić nie robić tylko nazekac bo wam się należy za co , a kierownik kuba to na codzień powinien byc w tej firmie to dopiero by porządek zrobił z wami...
pracownica 2016-03-22 19:00:17
ludzie obudźcie się święta za pasem a wypłaty jak nie było tak niema pozwalajcie im dalej na takie zagrywki to będzie tak cały czas
3
Jak żyć! 2016-04-03 10:08:14
Tak Kuba to terrorysta ? Bo nie rozumiem . Strach przed tym człowiekiem nie każdego pochłonął . Skoro już mówisz że siedzą i nic nie robią a kasę dostają . To powiedz co ty robisz i lidze też skomentuja.
1
nick 2016-05-04 12:09:03
Pa Kuba powinien rzadzić całym amisem w Jedlance, chociaż ludzi nauczyłby pracy porządnie.
1
riki 2016-05-10 19:31:41
Jak ktoś się jeszcze Kubą nie zraził to ma na to jeszcze czas, chociaż i tak jest lepiej niż kiedyś w Świerku.
Ale już zdarzają się odwoływania (przy niskich płacach miejscowych, ehh).

Jak tam po dzisiejszych akcjach, będzie coś z tego Amisu :)
:(
1
Haha 2016-06-02 22:39:16
Pewien człowieku jesteś tego co mówisz? No chyba nie skoro ciebie nie nauczył bo tak piszesz to za ludzi z tego otoczenia nie mów. Pan szef St jeszcze nie wypuścił za kwiecień i ponoć się wszystkim w jednym terminie nie należy co odeszli 31maja toć to chore. Myślę że każdy by tak powiedział skoro 2 miesiące zapierdzielal w nad godzinach żeby towar wyjechał. Najlepsi pracownicy odeszli a oni ramionami poruszają... I wiele innych :/
8
Łysy 2016-06-05 19:20:35
Kiedyś na pracowałem jako magazynier w Świerku , była już wtedy tragedia z płaca i wgl ... O przeniesieniu Amisu było bardzo głośno , nie powiem bo ciekawi mnie jak się firma rozwinęła w Jedlance ... Może ktoś życzliwy mi powie jak jest naprawdę ...
4
riki 2016-07-18 14:17:46
Haha leszczysz strasznie. Piszę że tutejsi jeszcze możliwości budrysa nie poznali tak naprawdę ;-) - w porównaniu do tego co bylo w świerku.
Płacą jak płacą a jak przestaną to ostatni odejdą i tyle.
Co do introligatorni to trzeba przyznać - zgranie. Jak idą do domu zaraz po przyjściu to wszystkie!
W Świerku tego brakowali, ehh.
1
RIKI TIKI NARKOTYKI 2016-07-21 10:31:19
Dlaczego poszukują Drukardzy i operatorów ?
Produkcja tak poszła do przodu ?
Czy najlepsi juz uciekli z tej Firmy ?
1
miki 2016-07-21 21:30:43
Szkoda, bo wielu najlepszych faktycznie już uciekło. Widać było że podjęte decyzje o odejściu bolały. Wielu, którzy chcieli utrzymać to w kupie i do końca mieli nadzieję że się uda. Rozpada się świetna ekipa, już nigdy nie będzie tak jak kiedyś. :(
3
Kapitan kox 2016-07-22 11:47:09
hmm... Czyli operatorzy i Drukarze z Otwocka zrezygnowali ?
Ci starzy pracownicy ze Świerku ?
3
miki 2016-07-22 23:41:34
Tych "starych" pracowników ze Świerku to chyba już na palcach jednej ręki można policzyć. A szkoda :-(
4
Forever 2016-08-14 10:29:53
Firma Amis to najporzadniejsza firma jaką znam ... Zeszyt jest tam pracować xD A najfajniej jest na Magazynie ;p z M.Z
ktoś 2016-08-31 15:14:17
jeszcze chwila a będą potrzebować na każde stanowisko, no chyba że nie będą potrzebować już nikogo :(
rajczi 2016-09-05 09:44:25
no właśnie... ale konkretnie jak ile płacą? no mógłby to ktoś wydusić z siebie wreszcie . poszukujecie widzę do pracy teraz operatorów maszyn introligatorskich i bardzo jestem chętna na takie zatrudnienie ale muszę chociaż ciasne widełki finansowe znać

marianna h, ..:) taka tu jedna była, ehhhhhh :))
Umowa na 1200 a wypłaty w dwóch ratach po 200 (te 200 przy dobrych wiatrach!)
Ktoś tam 2016-09-28 10:05:54
Jak lubisz prace za darmo to wal śmiało bezzahamowań
3
Dziecko 2016-10-04 19:17:06
Kiedy jakieś nowe oferty się pojawią, w miarę już?
julos 2016-10-14 11:17:33
@Dziecko powiem CI, że też jestem zainteresowany zatrudnieniem. Przeglądałem ich stronę, ale tam też nic nie widzę. WIdać nie ma rotacji :)
ktos kogo nigdy nie było 2016-12-04 00:42:45
Trójca Wspaniałych żyjecie jeszcze!!?
lojalny 2016-12-07 00:24:28
Dla zainteresowanych: Amis is death. Jezeli jeszcze ktoś się tam pojawia to "kupa" bo może czegoś zapomniał. Nie ma nikogo, wszyscy czekają już tylko na to co im się należy a i tak nie wiadomo czy się doczekają. Wnioski w sądzie. Była super firma i znikła super firma, zostawiając na lodzie wszystkich swoich długoletnich i lojalnych pracowników, w ramach podziękowań za ich poświęcenia.
Zostaw swoją opinię o drukarnia Amis - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie drukarnia Amis