brak logo

Arpol Motor Company

Toruń

Opinie o Arpol Motor Company

anonymous 2013-09-30 15:50:08
A co? Tak źle?
ambit 2013-10-07 08:28:46
Czy ktoś może coś przybliżyć o pracy w Arpolu wybieram się tam do pracy i chciałbym przeczytać parę opini
1
ovahs 2013-11-18 12:37:55
Hehe czesto wystawiona opinia zalezy od tego, jak potoczyła się kariera danej osoby w Arpolu.
Ja na szczescie nie moge narzekac. Arpol to firma, gdzie powiedzenie "czy sie stoi czy sie lezy X zł sie nalezy" nie ma racji bytu. Na wszystko trzeba zapracować. Zaangazowanie i sumiennosc w moim przypadku została dostrzeżona i wynagrodzona. Kazdy zaczyna od 0 i trzyma los we wlasnych rekach. A firma to potrafi docenic (nawet jezeli nie od razu).
1
ODW 2013-12-30 08:29:49
Co Ty gadasz, pierdoły jakieś ! Dostrzegą jedynie swój czubek nosa a nie czyjeś zaangażowanie. Ludzie tu nawalali nadgodziny tonami (usunięte przez administratora). Aż w końcu odeszli, bo mieli serdecznie dosyć. Wymienić Ci ? Dyrektorzy hotelu-już kilku, wiceprezes, dyrektor handlowy, księgowa jedna, księgowa druga, potem główna księgowa. To wyższy szczebel ale ilość osób pokaźna. Nie będę wymieniać pracowników szczebla niższego - za dużo pisania. Więc nie pisz bzdur w obronie firmy, (usunięte przez administratora). Żaden pracownik nie ma się czym pochwalić, że tam jest lub był w przeszłości.....
5
prawda 2014-01-03 20:36:35
(usunięte przez administratora)...zaangażowanie nie ma sensu i tak cie nie docenia...jak zaczniesz się upominać o swoje to zostajesz zwolniony,nie można wyrazac swojego zdania glosno...pracownicy nie potrafią ze sobą wspolpracowac każdy tylko patrzy żeby powinela ci się noga...o kierownictwie szkoda wspominać...stanowiska obsadzone rodzina i znajomymi prezesow,kierownikow,itd...w tej firmie człowiek nie może liczyc na to ze go docenia...im więcej robisz tym więcej od ciebie wymagają...a pensja stoi w miejscu...bo dla arpolu wzrastajaca najnizsza krajowa jest już podwyzka wiec na nic więcej nie możesz liczyc...powodzenia dla tych co tam jeszcze pracują i wspolczucia dla tych co zamierzają...
3
szok 2014-03-23 20:43:32
Od pewnego czasu pracuję a raczej haruję w Arpolu.Postanowiłem odejść z tej pracy, ponieważ nie jestem z niej zadowolony i nie jestem frajerem,którego można wykorzystywać do cna.W tej firmie nie warto się starać i pokazywać co się potrafi, ponieważ nikt tego nie doceni a jak już ktoś z kierownictwa czy dyrekcji zauważy że pracownikowi zależy na robocie to zajeżdżą człowieka jak konia.Wypłaty są na czas,ale co to za wypłaty(śmiech na sali-minimum) za ciężką i stresującą pracę.O niekompetencji przełożonych już nie wspominam,szkoda pisać.Jeżeli jesteś fachowcem w jakiejkolwiek dziedzinie to w Arpolu kariery nie zrobisz:(
2
Arpol Dno 2014 2014-05-19 14:43:39
Nie słychajcie głupott! Pracowałem ponad rok w arpolu na magazynie! Jest to totalne dno , praca sama w sobie nie nagorsza ale gdy weszły skanery mierza czas pracownika , ciagle im wolno i malo . Zarobki wygladaja tak 1237 zł podstawy jest 10 zawsze na czas. Za nadgodziny w tygodniu oraz soboty 7 zł hahaha wypłacane pod stołem w kopercie którą sie podpisuje na ogól sie zgadza . Jebac arpol dno. pozdro
4
Eryk 2014-05-19 15:41:26
Potwierdzam poprzednika, który się tak wyraził w komentarzu wyżej. W arpolu się spoooro zmieniła, jeżeli macie szanse tam pracować to odmawiam, po prostu lepiej poczekać jeszcze tydzień, dwa na nową oferte niż pakować się w takie dno.
5
xxx 2014-05-21 20:12:17
To co się teraz wyprawia w Arpolu można nazwać tragikomedią.Duuuże zmiany-ale na gorsze-dużo gorsze.Kiedyś miałem dobre zdanie o tej firmie-już nie mam.
3
MM 2014-06-16 17:10:43
Nie ma sensu Aplikować. Chyba że nie masz żadnego doświadczenia. Arpol słynie z tego że szkoli zielonych pracowników dla konkurencji. Zarobki są minimalne, a wymagania, cisnienie i stres conajmniej jak na stanowisku kierowniczym.
3
o ja cie 2014-06-26 09:41:50
werderli! 1800 na ręką hahahahah!! na serwisie?? chyba po 15 latach pracy. Minimum o ile dadzą umowę o pracę bo może być umowa zlecenie za parę stówek:-)))
ARPOL TO ŻENADA!!!!!
1
MM 2014-06-30 00:00:37
Wypłata to podstawa, a jak się postarasz, dostaniesz 50zł premii w kopercie. Tak jak pisałem wcześniej. Warto iść do Arpolu z zerowym doświadczeniem. Wytrzymać jakoś rok i szukać pracy w branży u konkurencji.
Oferty Pracy
2014-07-07
Żródło: pracuj.pl
Płock
(mazowieckie)
Arpol Motor Company Arpol Motor Company – nowoczesna firma z ponad 22 letnim doświadczeniem na rynku aktualnie poszukuje pracowników na stanowisko:KIEROWNIK ODDZIAŁU Miejsce pracy: Płock Region: mazowieckieWymagania:dobra organizacja pracykomunikatywność i umiejętność pracy w zespolerealizacja założonych planów sprzedażowychumiejętność obsługi komputerauczciwość i sumiennośćprawo jazdy kat. BMile widziane:pasjonaci motoryzacjidoświadczenie w bra
gość 2014-07-10 11:54:22
Kierownik oddziału Arpol Motor Company 2014-07-07 Żródło: pracuj.pl Płock (mazowieckie) Arpol Motor Company Arpol Motor Company – nowoczesna firma z ponad 22 letnim doświadczeniem na rynku aktualnie poszukuje pracowników na stanowisko:KIEROWNI[...]">@Oferty Pracy - 2014-07-10 11:54:21
Odradzam pracę w tej firmie. Dużo obiecują a potem na każdym kroku Cię prześladują. [usunięte przez moderatora] na porządku dziennym.
2
błysk 2014-07-10 16:52:28
Mam podobną zdanie jak przedmówca. Wystarczy pójść do dowolnego oddziału Arpol i popatrzeć na wiecznie niezadowolone miny pracowników i bałagan jaki tam panuje. To chyba najlepszy komentarz.
błysk 2014-07-16 18:41:04
Wystarczy spojrzeć na to obiektywnie stając z boku. Powodów jest wiele- niskie pensje,niepłacone nadgodziny, nigdy nie zaspokojone apetyty przełożonych.
Czy w firmie Arpol ktokolwiek usłyszał komplement za dobrze wykonaną robotę?
Ja nie słyszałem...
Arpol away :D 2014-07-19 09:19:06
Ja tam pracowałem, podwyżki ci nie dadzą, nawet jak masz doświadczenie. W tej chwili są po prostu dużym sklepem, kupują nawet od hurtowni w okolicy i sprzedają drożej, polityka rozwoju zerowa(czy firmy czy pracownika), w końcu znikną z rynku, a przychód wyrabiają tym ze zatrudniają ludzi za najniższą.Ci co mają lepiej toi siedzą już długo, i dlatego tego "G" się trzymają.
Błysk 2014-07-22 21:16:34
Fortuna? Ciekawy jaki procent tych inwestycji jest na kredyt... Co do ich majątku to właśnie takie małe rodzinne firmy największą korzyść czerpią z wyciskania do krwi pracowników. Jeśli chcesz dołożyć cegiełkę swojego zdrowia do majątku właściciela to śmiało. Tak się tu robi biznes.
Ziomuś 2014-09-09 22:10:19
Arpol owszem ma i salony i hotel, ale dorobił się tylko na tym że pracowników grabił. Co miesiąc po wypłacie odchodzą pracownicy bo podejście prezesa jest takie że jak nie ty to następny przyjdzie. W kopertach potrafią dać 10 pln za 3 soboty. Samochody jakie posiadają do dostarczania towarów to stare rupiecie nie sprawne technicznie a wizualnie tragedia. Każdy szanowany mechanik śmieje się z kierowców że mają takie samochody. Żenada przez duże Ż.
1
Błysk 2014-10-31 17:52:03
haha Eddie podoba mi się Twój sarkazm :) Na ambitnych planach rozwoju to tam się zaczyna i kończy ;D
Błysk 2014-12-06 15:29:12
Jeśli ktoś ma smykałkę do sprzedaży samochodów to nie jest tak głupi, żeby tam pracować za najniższą krajową + premia (która w dniu wypłaty nagle jest obcinana) :D

P.S. słyszałem, że w salonie Arpolu jest progress i teraz kandydaci do pracy na wstępie dostają do podpisu dokument, że jeśli zrezygnują w ciągu kilku tygodniu od zatrudnienia to będą musieli zapłacić karę! Gratuluje pomysłu i życzę powodzenia w drodzę na sam dół.
P.S. nadal nie znaleźliście chętnego, żeby dzierżawić salon ? :D
qwerty 2015-03-10 15:51:10
Witam. Jakie warunki zatrudnienia są dla PH ? jaka podstawa i premia czy dają samochód sluzbowy ?
bronks 2015-03-24 14:33:48
ja tam niedawno pracowałem w odziale w Płocku. Tak jak wcześniej pisaliście na podwyżke to nie można liczyć. Przez trzy lata nie dostałem nic. Premia z reguły do 50zł ale nie każdego miesiąca. Cały czas nagonka. Jak by mogli to by batem lali po mordzie. Nie polecam nikomu.
Ziomek 2015-05-26 20:27:44
Czy to prawda że wycofali się z budowy nowego salonu?
Masta 2015-06-13 16:02:19
Nie wycofali tylko ich wniosek został odrzucony. Jak z jednym salonem nie mogą sobie poradzić i mają taki bałagan organizacyjny to jak tu zapanować nad dwoma?
lolo 2015-06-17 10:41:24
@amelka90 - uważasz że ciągle pojawiające się ogłoszenia o pracę to pozytyw? Rotacja personelu to przecież negatywne zjawisko... a mamy do czynienia z rotacją.
nick 2015-07-29 12:26:48
pracowalem w arpolu kilka lat ale ze wzgledu na przeprowadzke musialem zrezygnowac. warunki pracy byly normalne, a wyplaty ok i na czas. bardzo milo wspominam czas spedzony w tej firmie i uwazam ze nie ma na co narzekac. jezeli ktos chce sie rozwijac to ma do tego warunki. narzekaja tylko ci co nie robili nic i oczekiwali ze beda coraz wyzej...
2
piksi 2015-07-29 23:52:42
być może są działy w firmie w których pracuje się lepiej i te w których pracuje się gorzej jednak po odejściu w połowie ubiegłego roku kilku osób z kierownictwa w końcu zapanowała normalność. Jestem przekonana ze powyższe bzdury piszą osoby którym się w tej firmie nie powiodło i muszą jakoś wyładować złość.
1
driksi 2015-08-04 17:35:59
Po półtora miesiąca braku wpisów pojawiły się jednego dnia dwa pozytywne :D Myślę że lepszą koncepcją na robienie dobrego PR-u będą bardziej przemyślane zagrania.

kolasz 2015-11-16 00:30:17
Praca w tej firmie jest tylko dla tych którzy mają silną psychikę. Roboty jest pełno i nie każdy daje rade . Firma składa się z kliku oddziałów tak więc inaczej pracuje się na hurtowni jako sprzedawca, na magazynie, na salonie czy w serwisie. Jeden powie tak drugi jeszcze inaczej trzeba pytać się ludzi którzy pracują kilka, kilkanaście lat jak jest faktycznie. Każdy powie - "nie jest lekko".
1
koko 2015-11-17 21:59:38
piksi, a jakie to osoby z kierownictwa odeszły? ja pracowałem tam dwa lata, po zmianie prezesa było tylko gorzej. najniższa krajowa i frustracja.
1
Niezadowolony Pracownik 2015-11-30 20:10:16
Nie nie jeszcze raz nie !!. Pracowałem wcześniej jako kierowca w innej firmie i pracując po 12 godzin wracałem spokojny. W arpolu przewinąłem się jako sprzedawca części. Nie polecam podejście góry do pracownika jak do psa, mają cię w nosie. Najniższa krajowa, obiecują złote góry których i tak nie zobaczysz. Jest wielka rotacja, ludzie się zwalniają szczególnie z magazynu ponieważ tam to jest jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Dużo by mówić, pracownicy są w wporządku ale jeszcze zależy gdzie, ale co z tego skoro szefostwo to jeden wielki śmietnik. Nie pozdrawiam i nie polecam, jak chcecie pracę za te marne 1200 z groszem to uwierzcie już lepiej chyba pójść do KFC. A i był zapomniał wymagają megaaa dużo a nie przekłada się to na pieniądze !!. Psychicznie męczą człowieka. Zastanów się 100 razy czy chcesz tam pracowac ? Czytałem wcześniej komentarze tutaj i mówię mimo tych negatywów spróbuje. ŻAŁUJE !!!
2
Niezadowolony Pracownik 2016-01-07 08:56:11
Kolega pracuje w innej firmie mniejszej na magazynie jakoś nie narzeka na pieniądze czy atmosferę. Każdy taki mądry to zapraszam do arpolu do pracy. Wyraziłem swoją opinię, umiem ciężko i sumiennie pracować a zakres obowiązków znam.

Pozdrawiam
1
bylydobrypracownik 2016-02-03 08:02:05
Mobbing, mobbing i mobbing! Dziedzic od kiedy jest szefem firma idzie w dół jak titanic. Wymagają od ciebie bóg wie czego a złotówki nie dostaniesz. Zabierają nadgodziny, obcinają pensję kombinują byle jak najmniej dać. A ty haruj na fortunę. Ludzie super, duza pomoc od innych pracowników, kierownictwo i szefostwo do bani. Kasa na czas ale nigdy nie pasuje. Robią cię jednym słowem w (usunięte przez administratora) !
3
eryk 2016-07-22 15:52:45
Miałem okazje pracować w Hotelu Pałac Romantyczny
P.Kierownik L.P. zero pojęcia o swojej pracy i stanowisku fakt powinna zostać kierowniczką pokojowych bo czepiała sie że smierdzi z kanalizacji na barze i o smieszne rzeczy i za to obcinała premie jak to ona mówiła 50zł. haha grafik zmieniający się 3razy w tygodniu Załoga dla właścicieli jest murzynami do roboty i nic po za tym. A i najwarzniejsze zabieraja kase z nadgodzin za stłóczki i urlop i tak 4 razy w roku płacisz za stłóczki które są nazywane brakami na magazynie hehe
Firma masakra tak samo jest w pałacu jak i w Arpolu

Nie polecam tej pracy tej firmy zanim za aplikujesz to sie 3 razy zastanów
1
Jarek 2016-10-19 09:44:19
Poczytałem opinie i już teraz wiem dlaczego jak odstawiłem im auto do naprawy blacharsko lakierniczej to trwało grubo ponad miesiąc! Wspomnę tylko że mieli do wymiany zderzak i lampy. I oczywiście nie dostałem auta zastępczego. Robota spartaczona nigdy bym nie pomyślał że autoryzowany serwis reprezentuje poziom pana Zenka czy Gienka z warsztatu obok. I teraz już wiem że bez pracowników i z rosnącą masą niezadowolonych klientów długo nie pociągną!
tomek 2016-10-19 10:17:40
Specjalista ds. Sprzedaży Lakierów-Kolorysta jest u nich poszukiwany z tego co teraz widze tak naprawde.
Zostaw swoją opinię o Arpol Motor Company - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Arpol Motor Company