logo Piotr i Paweł

Piotr i Paweł

Bydgoszcz

Opinie o Piotr i Paweł

anonim 2011-08-15 20:50
Praca w tym markecie to [usunięte przez administratora] pracy. Strach nie znasz ani dnia ani godziny masz umowę o pracę podpisaną na 3 lata ale to nic nie znaczy stała rotacja zwalniają starych przyjmują nowych pracowników a ci nowi odchodzą po tygodniu stale braki personelu grafik masz ustalany ustnie z dnia na dzień nic nie możesz zaplanować tyrasz po 9 dni masz wyżebrany dzień wolnego albo z popołudniówki przychodzisz na rano potem kierownik w obawie przed inspekcją pracy fałszuje twoją listę obecności poprawiając godziny no i jeszcze to że robisz dosłownie wszystko obsługujesz stoisko mięsne garmażerkę sery biegiem lecisz na cukiernię wypiec bułki potem lecisz dołożyć warzywa i owoce lub rozkładasz towar na sklepie robisz wszystko ludzie uciekają po tygodniu nie dają rady a jeszcze dochodzi sprawdzanie dat na produktach , fejsowanie po dniu spędzonym w pracy nie masz siły się rozebrać zasypiasz na stojąco zarobki najniższa krajowa Tak wygląda praca w tym niby luksusowym markecie wyzysk do bólu
3
genia 2012-04-23 09:33
praca w pip na fabrycznej to masakra. nowa kierowniczka karierowiczka tyle co objęła stanowisko po swojej przyjaciółce od serca to już zamiata zwalnia starych dobrych pracowników co byli dosłownie na każde jej zawołanie na nowych. niby ma prawo ale stosuje mobbing puszcza z kasy do toalety ale idzie za pracownikiem i czatuje dosłownie pod drzwiami toalety i patrzy na zegarek.... rozmawiasz z klientem na sali- widzi to wyskakuje z biura i odsyła Ciebie na kase za kare za to że rozmawiasz a nie wykładasz towar, wypytuje pracowników o życie prywatne zadaje pytanie dosłownie tego typu masz męża/żone, planujecie dziecko, mnie zadała pytanie ile razy sypiam z swoim facetem.... to nie są zmyslone pytanie to fakty ludzie- przyszyli pracownicy trzymajcie się z dala z tego niby super fajnego czystego supermarketu. to jest tylko nazwa i to złudna supermarket.................
2
szkaradek 2012-04-23 09:46
pracowałam w tym niby supermarkecie, przyjmował mnie do pracy facet, potem objęła stanowiska dziewczyna szef zaopatrzenia -dwoch kierowników było z mojej pracy super zadowolonych dostawałam premie w wysokości 450 zł to bardzo dużo bo inni dostawali po 200 zł minimum
(chodzi mi o stanowisko kasjer-sprzedawca) obejmuje stanowisko kierownika sklepu-kierownik zmiany dziewczyna która od początku daje mi do zrozumienia że jest z mojej pracy nie zadowolona i pierwsze co robi zwalnia mnie ponoć niby ma prawo sobie pozamiatać ale o czym to świadczy o pracodawcy bo jak to jest dwóch kierowników jest zadowolonych a trzeci nie ktoś to morze mi wytłumaczyć bo dla mnie to jest chore podejście
1
aa 2012-04-23 11:34
dzieki za informacje wlasnie maja ogloszenie ,ze szukaja do pracy
1
potworek 2012-04-23 13:15
nie warto tam starowac do pracy kierowniczka sklepu strasznie pamiętliwa, coś powiesz nie tak po jej myśli niby uda że nic się nie stało ale w duchu pamięta, ustawia dorosłych ludzi nawet starszych od siebie jak przedszkolaków po kątach, nie ma szacunku do ludzi,twierdzi że ma podstawy nie podoba się Tobie tu ja mam 10 na twoje miejsce w dosłownym znaczeniu tak powie i cieszy się że ma władze, kierownicy zmianowi chodzą za tobą jak szpiedzy i donoszą- notatka służba, i wypad z pracy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie polecam
1
dziunia 2012-05-14 06:27
Macie rację Kierowniczka do bani siedzi na stołku tylko dlatego że dostała to w schedzie po kumpeli nie ma pojęcia jak sie pracuje w sklepie co powinno sie robić a co nie. Jej nowi \\\"ss\\\" to porażka facet niema pojęcia o co chodzi chodzi w kółko i zastanawia się co ma ze sobą zrobić ,Laska masakra czarna mamba to samo .Zastanawia mnie tylko jedno kto nad tym panuje i czy niewidzą co tu się dzieje .Omijajcie to miejsce zdaleka
hala 2012-06-05 16:11
to dlaczego odpowiedni ludzie nie reagują na to co się dzieje na tym sklepie? przecież jest jakiś prezes czy osoba nad kierownikami sklepów? wydaje mi się że Ci ludzie udają że nie ma problemu albo kierowniczka ma takie plecy że Jej to uchodzi na sucho.............
fania 2013-06-07 08:52
akurat w pip spłacasz każde braki w kasie zarobek 1600 brutto premia widzimisie kierownika zmiany z tego co wiem to w Biedronce nie mają odpowiedzialności za braki
fania 2013-06-19 19:31
akurat jak ja pracowałam to nie ale jak firmy dają to są grosze ok 5 zł na miesiąc
fania 2013-06-19 19:34
aha co do socjalu pip w którym ja pracowałam to nie było żadnego socjalu nawet był problem w tym żeby dostać urlop dwa tygodnie pod rząd tak jak się należy ale to jest wszystko uzależnione od kierowników zmianowych i kierownika sklepu
1
*** 2013-06-23 16:54
nie polecam firmy piotr i pawel naprawde wyzysk wyzysk to nie jest miejsce dla ludzi ktorzy maja rodziny
2
anonynous 2013-07-03 10:43
całe kierownictwo w pip na fabrycznej niedawno się zmieniło i sytuacja uległa znaczącej poprawie. Pracownicy mają stałą zniżkę na zakupy, towar z niedalekim terminem przydatności można kupić o wiele, wiele taniej.
2
tajemnicza 2013-09-03 09:38
Po zmianie kierownictwa,wszystko zapowiadało się super,niestety , to było złudne.Nowy kierownik który nie szanuje nikogo ani niczego,nie ma dla niego znaczenia czy ktoś ma rodzine,czy ktoś ma z kim zostawić dziecko w domu dla niego ważne jest tylko to aby on dobrze wypadł przed prezesami.Wprowadził w sklepie strach ,zwalniając ludzi co piątek za nic,do tego każdego dnia niby to żartem mówi "już niedługo piątek ciekawe kto będzie zwolniony "albo "oj dziś już piątek a ja nikogo nie zwolniłem". Nie potrafi nic wytłumaczyć ,niby tłumaczy ale robi to tak szybko jakby to co mówi było by jasne i oczywiste.Uważa się za lebszego od wszystkich ,smieje sie z ludzi którzy maja np problemy z obsługa komputera,wysmiewa sie z nich.Gdy tylko ktos z pracowników ma swoje zdanie i z czymś sie z nim nie zgadza,jego los jest przesądzony po krótkim czasie zostaje zwolniony.Pierwsza rzeczą jaką zrobił to porozwieszał krzyże na sklepie,nie mam nic przeciwko temu,ale czy to jest odpowiednie miejsce na tem swięty symbol ???
2013-10-01 09:16
jagoda płacą tak jak wszędzie 1600 brutto przynajmniej na fabrycznej ale nie pchaj się tam
100% 2013-12-11 09:07
nie idzcie tam gdzie nie beda was traktowac i szanowac godnie tylko beda jezdzic jak na mopie....
(usunięte przez administratora)BRAWO tak wyglada "Z MILOSCI DO SWIEZOSCI"
2
100% 2013-12-11 13:44
nie podejmujcie pracy w tym markecie kasjer- sprzedawca umowa zlecenie:(
2
aaa 2013-12-30 20:30
nie wiem kto to pisał ale też tam pracowałem i nic mi nie wiadomo żeby coś się zmieniło... jeżeli już to na gorsze!!!
100% 2014-01-18 13:11
tam zmiany są tylko na gorsze ...
gdzie jest DYREKCJA!!!!! czy oni nie widzą ile ludzi się zwolniło w krótkim czasie!!!!!!
pani Dyrektor nie liczy się tylko kasa i gratuluje pięknego wyniku inwentaryzacji na Fabrycznej:):)
2
klient 2014-01-30 21:15
Robiłam zakupy w tym markiecie do czasu kiedy na dziale tradycja pracowała moja ulubiona ekspedientka niestety zmienił się kierownik i ją zwolnił jak i 99 procent osób tam zatrudnionych.To juz nie jest taki markiet jak kiedyś piekne półki z towarem nie zastąpią ludzi którzy tam pracowali.Fantastyczny kierownik niech się zastanowi kto tam zechce pracować za jego panowania.Atmosfera w sklepie jest taka że lepiej nie wchodzić.Współczuję tym którzy tam pracują,JESZCZE...
5
oooo 2014-02-10 22:05
a nikt nie pisze ze musisz pracowac w zmianach po 10 h a jak laska sie odezwala to kierowniczka pytala sie innych po ile godzin mowila ze beda pracowac na rozmowie o prace masakra i nic z dnia nie masz a jak cie cos boi to z bolu zdychaj na kasie a nie wypuszcza cie szybciej do domu !!! 10 h i nic z dnia anie rodziny
4
pokemon 2014-06-02 21:18
Kurcze jak czytam te wypociny to aż dziw bierze jacy obłudni jesteście.
Najlepiej to płacić za nic.
Pamiętajcie mamy wolny wybór, jeśli Ktoś uważa, ze nie chce pracować w Piotrze i Pawle to nie musi!!!
Wcale nie jest tak żle jak wszyscy pisza. OCzywiście pieniązków zawsze mało i tutaj podwyżka mile widziana.
1
tija 2014-06-05 10:22
Pracowalam na fabrycznej,masakra jakich malo. Kierownictwo zmieniane jak rekawiczki i zawsze na gorsze. Obecnie na tym stanowisku jest typowa blondi,pusta jk bemben roling stonsow. Poprzednio mlody gowniarz,bez rzadnej wiedzy,full ludzi pouciekalo z tej pracy. Pensje tez daja duzo do zyczenia,a zapieprz jak beduini. Ogolnie nie kupujcie tam nic,stare wszystko,odswiezane sztucznie,kielbasy olejem smarowane,daty,podkladane. Ludzie,mozecie sie rozchorowac po produktach z fabrycznej.
2
luzik 2014-06-23 23:04
Akuraaaaaaat!
1234 2014-06-23 23:49
WSZYSTKIE TE OPINIE TO BREDNIE I KŁAMSTWA.PRACOWAŁAM TEŻ W PIOTRZE I PAWLE I MOGĘ POWIEDZIEĆ ZE TAK W PORZĄDKU KIEROWNICTWA TO MAŁO SIĘ SPOTYKA.TEN CO PISZE TAKIE TEKSTY NIE ZNA SIE W OGOLE NA ZYCIU ANI NA RYNKU PRACY.TO ZE SIE ZMIENIA KIEROWNICTWO CO ROKU TO NORMA W TAKICH SIECIACH, TAKI JEST SYSTEM. JEŻELI CHODZI O KIEROWNICTWO TO NA PRAWDE NIE ZNACIE PRACODAWCÓW, NIKT TU NIE KRZYCZAŁ NA CIEBIE, NIE WYZYWAŁ, NIE STAŁ NAD TOBĄ CZY KRYTYKOWAŁ,Z KAŻDYM PROBLEMEM MOŻNA BYŁO PODEJSC,NA SPOKOJNIE MOŻNA POGADAĆ, WIADOMO PRACOWAC TRZEBA JAK WSZEDZIE, ALE ZAPIEPRZ... GDZIE? W CARREFURZE SIĘ WYKŁADA NA CZAS PALETY WYŻSZE OD CIEBIE, TAM NIKT CIE NIE GONIŁ A WIADOMO ZE JAK SIE POZWALNIALI TO ŻEBY TAKI SKLEP OGARNĄĆ POTRZEBA TROCHĘ PRACY,ALE JAK SIĘ NIE CHCE TO ZASZE BĘDZIE ZAPIEPRZ. A CO DO GODZIN TO NIKT NIKOGO NIE ZMUSZAŁ KIEROWNICTWO ZAWSZE SIE PYTAŁO CZY MOZESZ ZOSTAC.O WĘDLINACH- SAME BREDNIE, WARZYWA CODZIENNIE PRZYJEŻDŻAŁY ŚWIEŻE, NAWET MAŁA PLAMKA I JUŻ TOWAR SZEDŁ NA STRATY NIGDZIE TAK NIE MA, WYGLADAŁY JAK Z OBRAZKA,. . . BARDZO FAJNY SKLEP POLECAM WSZYSTKIM
byku 2014-06-28 02:32
(usunięte przez administratora)To ze Ty to lubisz nie znaczy ze jest tak na kazdym sklepie, w kazdym miescie. Popracujesz pare lat to zobaczysz (usunięte przez administratora)
zosia 2014-06-28 10:05
nie podejmujcie pracy w tym sklepie na stanowisku kasjer-sprzedawca, chyba ze chcecie byc traktowani jak ścierka do podłogi.a co do mięsa i wędlin to faktycznie sa stare..
5
Brandon 2014-07-08 02:03
A macie jakieś opinie dotyczące pracy w sklepie na wyżynach?
silky 2014-07-11 17:11
Praca w Piotrze i Pawle na Fabrycznej nie jest taka zła jak piszecie. Czytając te wszystkie negatywne wypowiedzi odnoszę wrażenie, ze wypowiadają się tak źle byli pracownicy, którzy nie potrafili momentami docenić tego co mają i poświęcić trochę więcej niż nakazuje norma. Kierowniczka jest tylko człowiekiem jak każdy z nas i ma prawo popełniać błędy, ale to nie znaczy, że nie idzie się z nią dogadać. Wystarczy tylko chcieć. Jakoś na tradycji i warzywach jest moim zdaniem bez zarzutu, ale jeśli chce się kogoś oczernić to się wszystko nazmyśla( i tutaj gratuluję wszystkim bujnej wyobraźni). Ludzie nigdzie nie jest idealnie, a pracować trzeba. Tylko efektywna praca przynosi jakieś rezultaty. :)
Maras 2014-07-20 12:23
'Polecam' zakupy w tym sklepie! Na sali sprzedaży jest taki syf i niedobór, że łatwo jest zdobyć rabat -15% na zakupy. Kadra zupełnie nie ogarnia tego co się tam dzieje... na całą sale tylko jedna kasjerka (zapomnij, że ktoś obsłuży Cię na piekarni lub wyśle kupon lotka). To sklep dla ludzi o mocnych nerwach: wiecznie musisz na coś czekać + błędne ceny (tu tez można wyhaczyć rabat) + opryskliwi kierownicy (mam na myśli nadmiernie opaloną młodą Pani, która chyba traktuje pracę jako przymus i przeszkodę w pisaniu smsów na boku).
Podsumowując, sieć sklepów cieszy się raczej prestiżem, ale przypadek z Fabrycznej to jakaś czarna owca w rodzinie.
5
megi 2014-07-26 20:46
Mars, dziwny człowieku nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ale to strona opinii o pracodawcy gdzie wypowiadają sie pracownicy a nie forum klientow Pip, radze nauczyc sie czytac ze zrozumieniem.
1
100% 2014-11-20 00:35
nick 1234 to napewno Agnieszka (kierownik sklepu) probuje sobie podreperowac opinie sklepu ale ni (usunięte przez administratora)jest nie ogarnięta i nie ogarnia sklepu tak jak i strat
xyz 2015-01-30 00:27
CO ZA BZDURY!!!!!!!!!!!!!!! MASAKRA!!!!!!
xyz 2015-01-30 00:37
pomylkowo...opinia powyzej byla do osoby pod nickiem 1234
lopez 2015-03-21 01:27
ze względu na dynamikę i spontaniczność ? jeżeli wystarczają Ci te cechy w pracy do tego aby uznać ją za naprawdę interesującą i warto wykonywania przez resztę życia to gratuluję ;) zwróć jednak uwagę jak będzie wyglądało Twoje życie za kilkanaście do kilkudziesięciu lat, kiedy dalej będziesz robił to samo dzień w dzień
Dora111 2016-02-11 21:51
PROSZĘ ZWRÓCIĆ UWAGĘ NA PRZETERMINOWANE PRODUKTY!
WASZ PIOTR I PAWEŁ STAŁ SIĘ WYLENGARNIĄ PRODUKTÓW Z TERMINEM WAŻNOŚCI KILKU DNI!
SKLEP W OCZACH MOICH I MOICH ZNAJOMYCH (PAŃSTWA KLIENTÓW) JEST PONIŻEJ KRYTYKI. STARE SERY, JOGURTY, I NIE MÓWIĘ TUTAJ O LODÓWKACH "PROMOCYJNYCH"
DZIADOSTWO!
2
Heya 2016-08-03 18:33
Pracownik jest nikim w tej pożal sie Boże 'firmie'. A prezes to chyba sam nie wie co kierownictwo wyprawia.
1
hagfhj 2016-08-03 23:29
@ heya neistety często prezesom wydaje sie ze są "ponad" ludźmi. faktycznie są tylko pozycją, ale poza tym nie....
zuza 2016-11-05 18:55
Cześć, może mi ktoś udzielić informacji na temat pracy w Pi P na Wyżynach widziałam informacje że potrzebują do pracy, trochę mnie to dziwi że nie ma chętnych
nmrijfe 2016-12-04 11:30
Witam, czy to prawda że na kasie jest 2500 podstawy na rękę a z nadgodzinami 3000 na rękę ?
anonim 2017-01-07 09:30
jakby było 2500 lub 3000 na rękę to ,myślisz że ogłoszenie by jeszcze wisiało? skąd się urwałeś/aś człowieku ? to sa zarobki brutto minus 600 zł co nanmniej odlicz jeszcze składkowe zus emerytura i podatek :)
krzysztof 2017-02-06 17:48
Dzisiaj to jest 6 . 02 . 17 byłem w PiP na Wyżynach i takiego oszustwa dawno nigdzie nie widziałem . Były owoce kakaowca i cena na stoisku 49,99 za kilogram . Sprawdziłem , że taki owoc waży około 0,5 kg więc wyszło mi , że zapłacę ok . 26 zł . Dobrze , że nic więcej nie kupowałem , bo może bym się nawet nie zorientował , bo pani w kasie naliczyła mi ok . 44 zł bo ma zakodowaną cenę 89 ,99 zł . Poszedłem na stoisko i przyniosłem jej cenę ze stoiska , to powiedziała , że jej to nie obchodzi . Oddałem owoc mocno zniesmaczony . Jutro pojadę sprawdzić jaką mają cenę .
2
Ola 2017-03-05 08:59
I to jest opinia o pracy w sklepie, zamiast napisać bezpośrednio do nich glabie jeden to zawracasz tu głowę jakby kogos to obchodziło. Widać ze Ciebie myślenie boli.
3
nigdy więcej PIP 2017-07-04 12:59
Pracowałam krótko na Wyżynach. Atmosfera do d..y, wyzysk, oszustwo na godzinach, brak kwitków RMUA. Nigdy nie wiesz ile zarobisz. A jak pójdziesz się zapytać za co Ci zabrano pół premii to dyrektor handlowy wymyśli coś na poczekaniu. Za nadgodziny nie płacą, z popołudniówki następnego dnia idzie się często na rano. Z nadgodzinami nawet w ilości 20 nigdy nie zarobiłam nawet 1900 zł. Obecnie Biedronki, Kałlandy i inne Lidle o wiele lepiej płacą i przynajmniej płacą uczciwie za nadgodziny!
2
Natalia 2017-07-27 16:29
@nigdy więcej PIP piszesz, że pół premii Ci zabrali,a gdy rozmawiałaś z dyrektorem handlowym to czy powiedział dlaczego? Wspominasz jeszcze, że nie wiesz nigdy ile zarobisz.A na rozmowie jaką stawkę Ci podali ?
Zostaw swoją opinię o Piotr i Paweł - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piotr i Paweł