brak logo

Interkar

Reda

Opinie o Interkar

tedi 2014-12-14 19:56:02
Internet ostatnio działa dziadowsko wykupione 100 a jest ledwo 50 syf
neno 2014-12-26 20:34:04
Neta z interkara mam od jakiś 3,5 roku. Nie powiem zdarzały się zahwiania sygnału - około 1-2 minut raz na jakieś 30 dni. Za każdym razem gdy prosiłem o sprawdzenie - zgodnie z czasem jaki był umowie było to robione. Obecnie nie mam zabójczej prędkości - zwyczajnie wykupiłem od nich 5Mb. Jaka to wygląda na liczniku? ano tak ze najmniej co miałem do było około 3,0 a w nocnych porach do jakieś 5,2 5,15 5,06. Dlaczego do nich poszedłem? Ano dlatego ze kiedyś miałem neta w zakichanym orange. Związałem się z nimi umową i szlak mnie trafiał. Nie wiem na jakich zasadach ludzie pracują w Interkarze, ja pracuje obecnie w innej firmie o innym profilu. Piszecie umowy śmieciowe ?? - ja też pracuję na śmieciówce. Nie bee stał po stronie pracodawcy ale powiem tyle, że jesli trzeba płacic za każdego pracownika ponad 1000zł i utrzymać się na rynku - to jest powodzenia życzę. Ludzie uruchomcie myślenie. Nie każdego pracodawce stać na utrzymanie pracowników, utrzymanie firmy i jeszcze dać godną wypłatę. Nie bronie Intrkara - pisze ogólnie bo wiedze co się dzieje. Wiem wiem .. zaraz powstanie 1000 postów ganiących to co napisałem - ale postawie sprawę prosto: Skoro uważacie ze takie miliony się zarabia - otwórzcie swój biznes - czy ktoś wam tego zabrania ??? czy ktoś was zmusza do pracy w tej firmie? Sam zarabiam gówn...ne pieniądze na smieciówce. Próbowałem otworzyć coś swojego, banda zwana Urząd skarbowy, ZUS - zżarła mój mały kredyt który wziałem na firmę, kliencie nie pozapłacali - sprawy w sądach - i co z tego że w sądach? .Kasy nie mam, ZUS i US komornika przysłali i zabrali co chcieli - a ja dalej w sądzie z byłymi klienatami - tyle że już nie mam hajcu na prawnika. Wiec szanowna Szlachta , szanowni magnaci - załóżcie firmy i zarabiajcie te miliony. powodzenia. Póki co to Interkar w stosunku do mnie z umowy się wywiązuje i mam nadzieje ze tak zostanie. JEśli ma ktoś pytania - to proszę pisać na posta, jesli trzeba podam swój adres domowy i zapraszam na pogaduch - nie mam nic do ukrycia
xxx 2015-01-11 00:22:42
Polecam Interkara !!
Wojtek 2015-02-04 13:15:24
Jaki problem?
haha 2015-03-03 17:31:31
No oczywiście że są prawdą - każdy post tutaj jest tak prawdziwy jak to że wszędzie indziej jest różowo i kolorowo
:-) 2015-04-16 19:15:25
PIP już był w tej firmie dwa lata temu i jakoś żadnej kary nie dostali i niczego się nie nauczyli :-)
Krzysztof 2015-05-04 16:38:34
Ani razu nie zdarzyło się żeby wypłata była później niż 10-ego, przecież jakby było inaczej, to nikt by nie przyszedł pracować, kłamczuszku ;)
Basia 2015-05-17 11:46:15
To ja może opowiem. Bo skoro wszystkich tutaj oskarżacie, że co złego się napisze, to na pewno konkurencja, to nie. Ja jestem klientką. I nie dość, że internet non stop się rozłącza, to chodzi wolno jak ślimak. Nie polecam tej firmy.
8
haha 2015-05-26 15:31:32
Basiu, jak coś nie działa, to zgłasza się problem operatorowi. Ta strona służy do opinii na temat pracodawcy.
Martimac 2015-06-27 22:29:18
Ludziska powalone kozystam z internetu od ponad 3 lat umowe podpisalem na 150Mb downloadu i 15 Mb uploadu a jak jest w rzeczywistposci . . . ano 279 download i 32 upload nie moge chciec niczego wiecej , zdazyla sie tylko raz awaria w wejherowie i po niecalych 1,5 godziny wszystko dzialalo !!! Porownujac Interkar do konkurencji to konkurencja powinna spalic sie ze wstydu tak trzymac panowie ! ! !
ja 2015-07-04 23:04:48
po dwóch latach męczarni i walki rezygnuje ze złodzieji masakra z internetem ciągłe walki o przesył....
3
niezdecydowany 2015-07-06 16:27:38
A jakie miałeś łącze??? światłowód??? bo zastanawiam się czy podpisać z nimi umowę
Anto 2015-08-07 11:20:15
Nie jestem pewien kiedyś w starej firmie jak pracowałem to chyba od nich ciągnęli internet i było ok, podłączyliśmy też bxm.pl i też było ok. teraz to niewiem czy tak by zrobili
internet 2015-09-06 11:38:12
Nie wiem jak z wynagrodzeniem w firmie ale internet mają złej jakości. W dodatku internet jest ale tylko na jeden komputer, a jak chce się podłączyć router aby mieć wi fi w domu to blokują internet i każą płacić za każdy dodatkowy komputer. W dodatku pracownicy dali uszkodzony modem, a szef firmy stwierdził przez telefon, że to ja zapsułem. Odłączyli mi internet, a szef przestał odbierać ode mnie telefon oraz pisma. Spawa była w sądzie i interkar przegrał, a szef cwaniak miał kontrolę z inspektora danych osobowych, poniewaź dane klientów przekazuje innym firmom bez zgody.
7
internet 2015-09-06 11:42:24
Nie wiem jak z wynagrodzeniem w firmie ale internet mają złej jakości. W dodatku internet jest ale tylko na jeden komputer, a jak chce się podłączyć router aby mieć wi fi w domu to blokują internet i każą płacić za każdy dodatkowy komputer. W dodatku pracownicy dali uszkodzony modem, a szef firmy stwierdził przez telefon, że to ja zapsułem. Odłączyli mi internet, a szef przestał odbierać ode mnie telefon oraz pisma. Spawa była w sądzie i interkar przegrał, a szef cwaniak miał kontrolę z inspektora danych osobowych, poniewaź dane klientów przekazuje innym firmom bez zgody.
6
Zbychu 2015-09-07 20:59:12
Odłóż te tabletki, bo ci szkodzą :D
Może chodzi o inną firmę? Interkar nigdy nie miał sprawy w sądzie, siejesz ferment, no ale wiadomo - konkurencję boli, to musi sobie odbić.

Tomasz: Od 15 lat nigdy się nie zdarzyło aby ktoś nie dostał wypłaty na czas, zarobki w zależności od stanowiska - na jakie aspirujesz?
jaa 2015-09-10 11:23:00
noto może ja sie wypowiem. pracowałem w tej firmie trochę czasu i jeśli chodzi o wypłacalność to nigdy nie było z tym problemu i zawsze tyle na ile sie z szefem uzgodniło. Bywało czasami tak że urwał 50 zl. ale to było zawsze z winy pracownika także nie za darmo. ps. żaden Tomasz nie pracuje w tej firmie. przynajmniej przez ostatnie 3 lata. co do sprzętu jaki mają technicy to różnie to bywa. a internet to tak naprawde zależy od tego który technik go zakłada...
1
Krzychu 2015-09-11 08:46:05
Żaden "Zbychu", ani "jaa" nie pracuje w tej firmie, więc ich wypowiedzi są ściemą!
5
Zbychu 2015-09-11 23:50:48
Fakt, nie kojarzę pracownika o imieniu 'jaa', masz rację, on nie istnieje! :D

...also - napisał że pracował, nie że pracuje, i w sumie to napisał w miarę obiektywnie :)
Iwona 2015-09-13 10:59:16
Interkar z Redy to tragedia! Internet bardzo kiepski i ciągłe zrywanie połączenia!
6
darek 2015-10-04 20:17:29
JUPI !!!! skończyła mi się umowa i poszedłem do Cyfrowego Polsatu, co prawda transfer nie jest rewelacyjny, ale przynajmniej JEST !!!!
Uszo 2015-10-07 18:31:16
To prawda internet to jedno z wiekszych gówien jakie w życiu posiadałem.
4
Jaa 2015-10-10 20:37:30
Praca jako admin ok. Na poczadku robisz jako admin potem jak juz zaczynasz ogarniac to dorzucaja Ci coraz wiecej obowiazkow zwiazanych z magazynem, autami itd, w sumie to wszyscy co ogarniali jako admin nie dawali rady bo za duzo obowiazkow a z adminem to nie mialo nic wspolnego. A placa to kazdy ma inna I nikt nic nie powie na ten temat. Ja odradzam
1
Maciek 2015-10-15 21:07:59
uważam że jest ok, pracujesz to zarabiasz. ja po dwóch miesiącach jestem bardzo zadowolony. przedewszystkim wypłata jest cała zawsze na czas, a nie tak jak gdzie indziej. ci co narzkają to pewnie jakieś studenty co myślą że za nic będą dostawać kaskę hehe
bronek 2015-10-30 20:13:02
chwila moment, tak narzekacie na interkar a oni sa juz tyle lat na rynku.
Gdyby bylo tak jak piszecie, to pracownik dluzej niż pół roku by nie pociągnął, bo to żadna przyjemność pracować w firmie która nie płaci na czas pensji, wyzyskuje, nie szkoli, nie dba o pracownika, itp. itd.
To komu wierzyć ? Chyba najlepiej bedzie jak się u nich zatrudnie i sam się przekonam ile w tym prawdy.
norbi 2015-11-28 16:37:58
Witam
To mam Pytanie jak ta firma jest lipna to jaką najlepiej byście polecili do pracy ?
gepard.net 2015-12-23 18:28:55
Przyszedłem z firmy tygrys tutaj i jestem zadowolony, pensja prawie o połowę wyższa i normalne warunki.
Tylko nie Interkar 2016-01-27 18:47:56
Nie pracowałem w Interkar z Redy, ale internet to straszna lipa. U mnie byli monterzy to nie mieli drabiny i musiałem im pożyczyć swoją, do tego ucięli kabel tak, że był za krótki i nie sięgał nawet do gniazdka aby podłączyć router. Do tego internet zamiast 15 Mb/s był w porywach 1 Mb/s. Szefa to akurat waliło i mnie wyśmiał przez telefon, że przecież w umowie jest napisane "do", i nie gwarantuje tego co jest w umowie. Jednym słowem Interkar robi z klientów jeleni. Być może jak ktoś sporadycznie korzysta z internetu to mu to odpowiada, ale ja ten internet potrzebowałem do pracy, a Interkar miał to gdzieś. Rozwiązałem umowę za niewywiązanie się z umowy i wygrałem sprawę w sądzie z tymi oszustami!
4
Marek 2016-01-30 23:21:32
Czyżby znów konkurencja? - nigdy nie mieliśmy żadnej sprawy w sądzie, jeśli coś nie działa, to najczęściej serwis jest w ciągu kilku godzin. Lepiej zajmijcie się własną siecią, bo Abonenci wam odchodzą i w końcu was wykupimy z litości ;)
Tylko nie Interkar 2016-01-31 16:52:56
Jak chcesz gościu to ci podam moje imię i nazwisko oraz adres gdzie był założony internet przez Interkar z Redy! Mogę ci nawet podać numer sprawy jak chcesz. To, że nie byłeś w sądzie, bo sprawa była zaoczna to już twoja sprawa, a nie moja :) Pamiętaj, że czekam na wpłatę odszkodowania, a poczekam sobie kilka lat aby odsetki urosły :) I to nie żadna konkurencja tylko były klient ze Starzyna :)
Marek 2016-02-02 22:05:32
A podaj inicjały, obadam z ciekawości, bo póki historia kupy się nie trzyma - pisałeś że "szef ciebie wyśmiał", a z tego co mi wiadomo, to szef nie obsługuje słuchawki, tylko pracownicy. Albo może chociaż napisz czego dotyczyła ta sprawa w sądzie - interkar ją założył za brak płatności, ty za brak możliwości pracy z powodu braku usługi, czy jak?
Interkar Reda 2016-02-27 11:05:56
Interkar z Redy to najgorszy dostawca internetu na Pomorzu.
4
witek 2016-03-06 21:30:13
nie polecam internetu, więcej nerwów niż to warte. Amatorszczyzna. Szkoda gadać.
3
Pan Rododendron 2016-03-17 23:49:48
Smutno mi. Co konkretnie nie zaskoczyło?
Oszuści 2016-04-02 20:34:57
Interkar z redy to oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie wiem jak wygląda praca w tej firmie ale internet to tragedia! Omijać szerokim łukiem, no chyba, że ktoś nie ma innej alternatywy ale tak ogólnie to pingi wieczorami są po 300-400 to norma (mniejszy ping jest z rana ale wtedy każdy jest w pracy), a granie w stream to lepiej odpuścić, bo ciągle zrywa połączenie!
3
DreK 2016-04-17 23:33:44
Orientujecie się może czy w Interkarze można zmienić czas trwania umowy z 24 na 12 miesięcy (oczywiście z dopłatą ze strony użytkownika, bo krótsza umowa = droższy abonament). Chodzi tu o internet radiowy. Czeka mnie wyprowadzka i nie chciałbym jeszcze przez kolejny rok płacić abonamentu nie korzystając z niego.
1
Piterwej 2016-04-20 13:43:52
Nie idzcie do tej firmy. To najgorsza firma z jaka mialem stycznosc, wlasciciel to oszust, na dzien dobry dostaniecie umowe zlecenie a kasa bedzie wyplacana polowa do reki polowa na konto. Niektorzy dostaja umowe o prace ale tez na pol etatu i kasa tak samo polowa do reki i polowa na konto jeszcze kaze wam podpisywac liste obecnosci w razie kontroli ze niby pracujecie tylko 4 godziny dziennie. Na klientow maja wylane, ludzie czekaja nawet tydzien az im neta naprawia. A sprawy w sadzie maja i to nawet kilka. Jednym slowem nie idzcie tam do pracy!
8
Były klient 2016-04-23 18:25:46
Interkar z Redy to oszuści! Najgorsza firma co oferuje internet radiowy!
5
Hasn 2016-05-12 06:36:39
Chodzi o to, że Interkar z Redy nie wywiązuje się z umowy i tyle w temacie.
4
ccc 2016-06-15 21:02:43
uff już u nich nie pracuje - wyzysk, brak szacunku, pensja baaardzo słaba, szkoda mi tylko pozostałych którzy dalej tam siedzą (bo muszą)
7
Rewa 2016-07-12 17:38:17
Moja opinia jest taka, ze ten internet to padaka. Ida do rewy swiatlowody i poczatkowo chcialem zostac przy interkarze ale jak moga mi zaproponować max 5mb predkosci i to ze stabilnościa poniżej krytyki to jednak podziekuje...
3
Anonim 2016-08-31 23:00:00
Jeśli ktoś uważa, że pensja jest słaba, a pracodawca jest nastawiony na wyzysk, to chyba do dzisiaj szuka pracy w kiosku "ruchu" za 20 zł/h + 5 zł premii za każdy sprzedany egzemplarz telemagazynu. Jeśli ktoś pokazuje, że radzi sobie z powierzonymi mu zadaniami, to chyba logiczne, że następstwem będą nowe zadania, za które pracodawca "rozliczy" pracownika. Pracowałem w kilku firmach i jestem bardzo zadowolony z pracy w tej firmie. Fajna atmosfera, zawsze idzie się dogadać, a to, że trzeba pracować... no cóż... nie wstaje się przecież przed ósmą, aby przez osiem godzin nic nie robić. ..
1
Ty już wiesz kto. 2016-09-13 15:04:17
Jeśli zastanawiasz się nad jakąkolwiek pracą w INTERKAR, to wiedz, że jakiś czas temu zwolniłem się z Interkar ze stanowiska projektanta, bo:
-chamstwo i prostactwo szefa było nie do zniesienia i kontakty z nim ubliżają inteligentnym ludziom, mobbing, "ja chcę i tak ma być" lub "mokre sny"- zrealizuj to co niemożliwe, w przeciwnym wypadku- Twoja wina, jesteś nieudolny.
-panowała atmosfera donosicielstwa (dwie- trzy osoby "szpicle").
-wg mnie jeśli zwierzchnik ma mniejsze pojęcie o temacie niż ja, to szkoda marnować czasu na współpracę.
-wypłata przeważnie spóźniona (po 10tym, przy tym głupie tłumaczenia, że przelew wyszedł 10go, a wiemy dobrze, że pieniążki mają być 10go już w dyspozycji pracownika i to problem pracodawcy- zachęcam do zapoznania się z przepisami).
-na papierze najniższa krajowa, reszta "pod stołem". Gdy się zwolniłem, oczywiście otrzymałem tylko to co było na papierze, czyli pewien % wypłaty.
-premia ugadana "na gębę" (od sztuki zrealizowanego projektu budowlanego na sieć światłowodową), niewypłacana od kilku miesięcy skumulowała się do ponad 15000PLN, nie odzyskana do dzisiaj (wg radosnej filozofii szefa- straciłem do niej prawo zwalniając się, bo przecież byłem jego własnością i niewolnikiem).
-chorujesz? zwolnienie lekarskie nie jest honorowane przez szefa. Wypisuj wniosek urlopowy.
-otrzymałem ofertę w normalnej firmie u uczciwego pracodawcy i lepiej płatną.

Reasumując- jeśli potrzebujesz na przeczekanie pracy, to każda jest ok, lepsze cokolwiek niż nic. W Interkar czego nie masz na papierze to nie masz wcale (umowa gentlemańska "na słowo" z szefem kosztowała mnie ponad 15k- więc słowo tutaj jest nic nie warte). Przez firmę przewinęło się kilka osób podczas mojej pracy w tym miejscu, przeważnie jeśli to byli ludzie na poziomie, to szybko odchodzili.

Można dużo opowiadać...
10
Nick 2016-09-20 14:36:07
Albo nie mają alternatywy.
były pracownik 2016-09-26 08:35:29
Gość napisał prawdę i li tylko prawdę.
Niestety, ale ci którzy siedzą w owej "firmie" dalej są, albo zmuszeni sytuacją życiową, albo im już tak wygodnie z przyzwyczajenia, albo nie mają za grosz ambicji, aby poszukać czegoś bardziej godnego.
Generalnie opisał to jak jest faktycznie, dodam że brak zrozumienia, szyderstwo i "najmojsza racja" jest standardem.
Dodam tylko że obaj bracia są siebie warci i prześcigają się w intelektualnym mariażu i sposobie myślenia, czyli jak zakombinować, aby pracownik dostał jak najmniej oraz aby tylko nie wyskoczył z rozwiązaniami które podważą "obszerną wiedzę" szefa. Jeśli już dokona tego samobójczego kroku należy sprowadzić go do parteru i zdusić.
Nie wspominam o braku szkoleń dla pracowników, bo to oczywiście również standard w "firmie", ale wypłaty "pod stołem" to już zakrawa o oszustwa podatkowe, więc czekam z niecierpliwością aż odpowiednie organa zajmą się tym na tyle skutecznie że pracownicy tej "firmy" odczują to na swoją korzyść w przyszłości.
6
Toledo 2016-09-26 19:34:11
NIE POLECAM!!!!!!!!!!! Nie dajcie się naciągnąć na jakąkolwiek umowę!!!!! Po podpisaniu umowy mają już gdzieś klienta!!! każą CI płacić a internet ciągle nie działa!!! nie przyjeżdżają na serwis mimo zgłoszeń!!! czekasz tydzień lub dłużej !!! potem chwile działa i powtórka!! a płacić musisz!!!!! NIE NIE NIE!!!!
3
zyta 2016-10-07 09:28:15
nie polecam !! ponieważ zmieniłam miejsce zamieszkania i mieli mi podłączyć internet ,ale nie podłączyli bo jest brak sygnału i w związku z tym muszę płacić do końca trwania umowy 59 zł miesięcznie a zostało mi jeszcze 8 miesięcy !! i muszę płacić za to że nie korzystam z niego PODKREŚLAM NIE Z MOJEJ WINY chce dalej korzystać z netu a że jest brak sygnału i to w Bolszewie to nie moja wina . Niema możliwości co do negocjacji ceny by obniżyć choć o 1/2 ceny powiedziano mi że mam sobie kogoś znaleźć aby odzyskać pieniądze a i trzeba pamiętać ,ze jeżeli się podpisuje umowę to miesiąc przed końcem trzeba złożyć wypowiedzenie jeśli nie to umowa zostaje przedłużona na czas nieokreślony zresztą jak wszędzie !!
2
sf 2016-10-09 22:04:25
Najważniejsze dla mnie jest to, żeby atmosfera opierała się na przyjacielskich stosunkach, a to istotne
Uwaga - Ostrzeżenie 2016-11-02 15:48:24
Internet radiowy z tej firmy to najgorszy internet na pomorzu! Pingi po 500 i więcej, strony długo się wczytują, filmy na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie chcą się załadować, bo przekroczono limit czasu na połączenie ze stroną internetową itd. Jednym słowem internet z Interkar to padaka na maxa! Zero szacunku na klienta! Klient w tej firmie jest tylko ważny kiedy podpisuje umowę, później jest nara i tyle! Nikt nie odbiera telefonów, a jak ktoś odbierze to wali ściemę, że pewnie masz wirusy i dlatego nie masz internetu. Na odległość gościu sprawdził, że mam wirusy? Chyba jakiś niepoważny! Kontakt e-mail to chyba tylko taka ikonka na ich stronie albo uczą się dopiero alfabetu w szkole, bo ani razu nie odpisali na e-mail! Odradzam Interkar.
1
On 2016-12-08 20:18:57
Ja czekałem na serwis ponad 7 dni na dodatek poprzez niedbale położenie swiatlowodu który nie był u mnie w osłonie po pewnym czsie został przegryziony przez mysz a firma po usunięciu usterki twierdzła ze ten przewód nie musi iść w osłonie i to jest moja wina i wystawili mi rachunek na 1400zl przestrzegam przed tymi oszustami
Zostaw swoją opinię o Interkar - Reda
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Interkar