brak logo

Interkar

Reda

Opinie o Interkar

haha 2015-03-03 17:31
No oczywiście że są prawdą - każdy post tutaj jest tak prawdziwy jak to że wszędzie indziej jest różowo i kolorowo
:-) 2015-04-16 19:15
PIP już był w tej firmie dwa lata temu i jakoś żadnej kary nie dostali i niczego się nie nauczyli :-)
Krzysztof 2015-05-04 16:38
Ani razu nie zdarzyło się żeby wypłata była później niż 10-ego, przecież jakby było inaczej, to nikt by nie przyszedł pracować, kłamczuszku ;)
Basia 2015-05-17 11:46
To ja może opowiem. Bo skoro wszystkich tutaj oskarżacie, że co złego się napisze, to na pewno konkurencja, to nie. Ja jestem klientką. I nie dość, że internet non stop się rozłącza, to chodzi wolno jak ślimak. Nie polecam tej firmy.
11
haha 2015-05-26 15:31
Basiu, jak coś nie działa, to zgłasza się problem operatorowi. Ta strona służy do opinii na temat pracodawcy.
Martimac 2015-06-27 22:29
Ludziska powalone kozystam z internetu od ponad 3 lat umowe podpisalem na 150Mb downloadu i 15 Mb uploadu a jak jest w rzeczywistposci . . . ano 279 download i 32 upload nie moge chciec niczego wiecej , zdazyla sie tylko raz awaria w wejherowie i po niecalych 1,5 godziny wszystko dzialalo !!! Porownujac Interkar do konkurencji to konkurencja powinna spalic sie ze wstydu tak trzymac panowie ! ! !
ja 2015-07-04 23:04
po dwóch latach męczarni i walki rezygnuje ze złodzieji masakra z internetem ciągłe walki o przesył....
5
niezdecydowany 2015-07-06 16:27
A jakie miałeś łącze??? światłowód??? bo zastanawiam się czy podpisać z nimi umowę
Anto 2015-08-07 11:20
Nie jestem pewien kiedyś w starej firmie jak pracowałem to chyba od nich ciągnęli internet i było ok, podłączyliśmy też bxm.pl i też było ok. teraz to niewiem czy tak by zrobili
internet 2015-09-06 11:38
Nie wiem jak z wynagrodzeniem w firmie ale internet mają złej jakości. W dodatku internet jest ale tylko na jeden komputer, a jak chce się podłączyć router aby mieć wi fi w domu to blokują internet i każą płacić za każdy dodatkowy komputer. W dodatku pracownicy dali uszkodzony modem, a szef firmy stwierdził przez telefon, że to ja zapsułem. Odłączyli mi internet, a szef przestał odbierać ode mnie telefon oraz pisma. Spawa była w sądzie i interkar przegrał, a szef cwaniak miał kontrolę z inspektora danych osobowych, poniewaź dane klientów przekazuje innym firmom bez zgody.
9
internet 2015-09-06 11:42
Nie wiem jak z wynagrodzeniem w firmie ale internet mają złej jakości. W dodatku internet jest ale tylko na jeden komputer, a jak chce się podłączyć router aby mieć wi fi w domu to blokują internet i każą płacić za każdy dodatkowy komputer. W dodatku pracownicy dali uszkodzony modem, a szef firmy stwierdził przez telefon, że to ja zapsułem. Odłączyli mi internet, a szef przestał odbierać ode mnie telefon oraz pisma. Spawa była w sądzie i interkar przegrał, a szef cwaniak miał kontrolę z inspektora danych osobowych, poniewaź dane klientów przekazuje innym firmom bez zgody.
8
Zbychu 2015-09-07 20:59
Odłóż te tabletki, bo ci szkodzą :D
Może chodzi o inną firmę? Interkar nigdy nie miał sprawy w sądzie, siejesz ferment, no ale wiadomo - konkurencję boli, to musi sobie odbić.

Tomasz: Od 15 lat nigdy się nie zdarzyło aby ktoś nie dostał wypłaty na czas, zarobki w zależności od stanowiska - na jakie aspirujesz?
jaa 2015-09-10 11:23
noto może ja sie wypowiem. pracowałem w tej firmie trochę czasu i jeśli chodzi o wypłacalność to nigdy nie było z tym problemu i zawsze tyle na ile sie z szefem uzgodniło. Bywało czasami tak że urwał 50 zl. ale to było zawsze z winy pracownika także nie za darmo. ps. żaden Tomasz nie pracuje w tej firmie. przynajmniej przez ostatnie 3 lata. co do sprzętu jaki mają technicy to różnie to bywa. a internet to tak naprawde zależy od tego który technik go zakłada...
1
Krzychu 2015-09-11 08:46
Żaden "Zbychu", ani "jaa" nie pracuje w tej firmie, więc ich wypowiedzi są ściemą!
6
Zbychu 2015-09-11 23:50
Fakt, nie kojarzę pracownika o imieniu 'jaa', masz rację, on nie istnieje! :D

...also - napisał że pracował, nie że pracuje, i w sumie to napisał w miarę obiektywnie :)
Iwona 2015-09-13 10:59
Interkar z Redy to tragedia! Internet bardzo kiepski i ciągłe zrywanie połączenia!
7
darek 2015-10-04 20:17
JUPI !!!! skończyła mi się umowa i poszedłem do Cyfrowego Polsatu, co prawda transfer nie jest rewelacyjny, ale przynajmniej JEST !!!!
Uszo 2015-10-07 18:31
To prawda internet to jedno z wiekszych gówien jakie w życiu posiadałem.
5
Jaa 2015-10-10 20:37
Praca jako admin ok. Na poczadku robisz jako admin potem jak juz zaczynasz ogarniac to dorzucaja Ci coraz wiecej obowiazkow zwiazanych z magazynem, autami itd, w sumie to wszyscy co ogarniali jako admin nie dawali rady bo za duzo obowiazkow a z adminem to nie mialo nic wspolnego. A placa to kazdy ma inna I nikt nic nie powie na ten temat. Ja odradzam
1
Maciek 2015-10-15 21:07
uważam że jest ok, pracujesz to zarabiasz. ja po dwóch miesiącach jestem bardzo zadowolony. przedewszystkim wypłata jest cała zawsze na czas, a nie tak jak gdzie indziej. ci co narzkają to pewnie jakieś studenty co myślą że za nic będą dostawać kaskę hehe
bronek 2015-10-30 20:13
chwila moment, tak narzekacie na interkar a oni sa juz tyle lat na rynku.
Gdyby bylo tak jak piszecie, to pracownik dluzej niż pół roku by nie pociągnął, bo to żadna przyjemność pracować w firmie która nie płaci na czas pensji, wyzyskuje, nie szkoli, nie dba o pracownika, itp. itd.
To komu wierzyć ? Chyba najlepiej bedzie jak się u nich zatrudnie i sam się przekonam ile w tym prawdy.
norbi 2015-11-28 16:37
Witam
To mam Pytanie jak ta firma jest lipna to jaką najlepiej byście polecili do pracy ?
gepard.net 2015-12-23 18:28
Przyszedłem z firmy tygrys tutaj i jestem zadowolony, pensja prawie o połowę wyższa i normalne warunki.
Tylko nie Interkar 2016-01-27 18:47
Nie pracowałem w Interkar z Redy, ale internet to straszna lipa. U mnie byli monterzy to nie mieli drabiny i musiałem im pożyczyć swoją, do tego ucięli kabel tak, że był za krótki i nie sięgał nawet do gniazdka aby podłączyć router. Do tego internet zamiast 15 Mb/s był w porywach 1 Mb/s. Szefa to akurat waliło i mnie wyśmiał przez telefon, że przecież w umowie jest napisane "do", i nie gwarantuje tego co jest w umowie. Jednym słowem Interkar robi z klientów jeleni. Być może jak ktoś sporadycznie korzysta z internetu to mu to odpowiada, ale ja ten internet potrzebowałem do pracy, a Interkar miał to gdzieś. Rozwiązałem umowę za niewywiązanie się z umowy i wygrałem sprawę w sądzie z tymi oszustami!
5
Marek 2016-01-30 23:21
Czyżby znów konkurencja? - nigdy nie mieliśmy żadnej sprawy w sądzie, jeśli coś nie działa, to najczęściej serwis jest w ciągu kilku godzin. Lepiej zajmijcie się własną siecią, bo Abonenci wam odchodzą i w końcu was wykupimy z litości ;)
Tylko nie Interkar 2016-01-31 16:52
Jak chcesz gościu to ci podam moje imię i nazwisko oraz adres gdzie był założony internet przez Interkar z Redy! Mogę ci nawet podać numer sprawy jak chcesz. To, że nie byłeś w sądzie, bo sprawa była zaoczna to już twoja sprawa, a nie moja :) Pamiętaj, że czekam na wpłatę odszkodowania, a poczekam sobie kilka lat aby odsetki urosły :) I to nie żadna konkurencja tylko były klient ze Starzyna :)
Marek 2016-02-02 22:05
A podaj inicjały, obadam z ciekawości, bo póki historia kupy się nie trzyma - pisałeś że "szef ciebie wyśmiał", a z tego co mi wiadomo, to szef nie obsługuje słuchawki, tylko pracownicy. Albo może chociaż napisz czego dotyczyła ta sprawa w sądzie - interkar ją założył za brak płatności, ty za brak możliwości pracy z powodu braku usługi, czy jak?
Interkar Reda 2016-02-27 11:05
Interkar z Redy to najgorszy dostawca internetu na Pomorzu.
7
witek 2016-03-06 21:30
nie polecam internetu, więcej nerwów niż to warte. Amatorszczyzna. Szkoda gadać.
5
Pan Rododendron 2016-03-17 23:49
Smutno mi. Co konkretnie nie zaskoczyło?
Oszuści 2016-04-02 20:34
Interkar z redy to oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie wiem jak wygląda praca w tej firmie ale internet to tragedia! Omijać szerokim łukiem, no chyba, że ktoś nie ma innej alternatywy ale tak ogólnie to pingi wieczorami są po 300-400 to norma (mniejszy ping jest z rana ale wtedy każdy jest w pracy), a granie w stream to lepiej odpuścić, bo ciągle zrywa połączenie!
5
DreK 2016-04-17 23:33
Orientujecie się może czy w Interkarze można zmienić czas trwania umowy z 24 na 12 miesięcy (oczywiście z dopłatą ze strony użytkownika, bo krótsza umowa = droższy abonament). Chodzi tu o internet radiowy. Czeka mnie wyprowadzka i nie chciałbym jeszcze przez kolejny rok płacić abonamentu nie korzystając z niego.
1
Piterwej 2016-04-20 13:43
Nie idzcie do tej firmy. To najgorsza firma z jaka mialem stycznosc, wlasciciel to oszust, na dzien dobry dostaniecie umowe zlecenie a kasa bedzie wyplacana polowa do reki polowa na konto. Niektorzy dostaja umowe o prace ale tez na pol etatu i kasa tak samo polowa do reki i polowa na konto jeszcze kaze wam podpisywac liste obecnosci w razie kontroli ze niby pracujecie tylko 4 godziny dziennie. Na klientow maja wylane, ludzie czekaja nawet tydzien az im neta naprawia. A sprawy w sadzie maja i to nawet kilka. Jednym slowem nie idzcie tam do pracy!
12
Były klient 2016-04-23 18:25
Interkar z Redy to oszuści! Najgorsza firma co oferuje internet radiowy!
7
Hasn 2016-05-12 06:36
Chodzi o to, że Interkar z Redy nie wywiązuje się z umowy i tyle w temacie.
6
ccc 2016-06-15 21:02
uff już u nich nie pracuje - wyzysk, brak szacunku, pensja baaardzo słaba, szkoda mi tylko pozostałych którzy dalej tam siedzą (bo muszą)
8
Rewa 2016-07-12 17:38
Moja opinia jest taka, ze ten internet to padaka. Ida do rewy swiatlowody i poczatkowo chcialem zostac przy interkarze ale jak moga mi zaproponować max 5mb predkosci i to ze stabilnościa poniżej krytyki to jednak podziekuje...
5
Anonim 2016-08-31 23:00
Jeśli ktoś uważa, że pensja jest słaba, a pracodawca jest nastawiony na wyzysk, to chyba do dzisiaj szuka pracy w kiosku "ruchu" za 20 zł/h + 5 zł premii za każdy sprzedany egzemplarz telemagazynu. Jeśli ktoś pokazuje, że radzi sobie z powierzonymi mu zadaniami, to chyba logiczne, że następstwem będą nowe zadania, za które pracodawca "rozliczy" pracownika. Pracowałem w kilku firmach i jestem bardzo zadowolony z pracy w tej firmie. Fajna atmosfera, zawsze idzie się dogadać, a to, że trzeba pracować... no cóż... nie wstaje się przecież przed ósmą, aby przez osiem godzin nic nie robić. ..
2
Ty już wiesz kto. 2016-09-13 15:04
Jeśli zastanawiasz się nad jakąkolwiek pracą w INTERKAR, to wiedz, że jakiś czas temu zwolniłem się z Interkar ze stanowiska projektanta, bo:
-chamstwo i prostactwo szefa było nie do zniesienia i kontakty z nim ubliżają inteligentnym ludziom, mobbing, "ja chcę i tak ma być" lub "mokre sny"- zrealizuj to co niemożliwe, w przeciwnym wypadku- Twoja wina, jesteś nieudolny.
-panowała atmosfera donosicielstwa (dwie- trzy osoby "szpicle").
-wg mnie jeśli zwierzchnik ma mniejsze pojęcie o temacie niż ja, to szkoda marnować czasu na współpracę.
-wypłata przeważnie spóźniona (po 10tym, przy tym głupie tłumaczenia, że przelew wyszedł 10go, a wiemy dobrze, że pieniążki mają być 10go już w dyspozycji pracownika i to problem pracodawcy- zachęcam do zapoznania się z przepisami).
-na papierze najniższa krajowa, reszta "pod stołem". Gdy się zwolniłem, oczywiście otrzymałem tylko to co było na papierze, czyli pewien % wypłaty.
-premia ugadana "na gębę" (od sztuki zrealizowanego projektu budowlanego na sieć światłowodową), niewypłacana od kilku miesięcy skumulowała się do ponad 15000PLN, nie odzyskana do dzisiaj (wg radosnej filozofii szefa- straciłem do niej prawo zwalniając się, bo przecież byłem jego własnością i niewolnikiem).
-chorujesz? zwolnienie lekarskie nie jest honorowane przez szefa. Wypisuj wniosek urlopowy.
-otrzymałem ofertę w normalnej firmie u uczciwego pracodawcy i lepiej płatną.

Reasumując- jeśli potrzebujesz na przeczekanie pracy, to każda jest ok, lepsze cokolwiek niż nic. W Interkar czego nie masz na papierze to nie masz wcale (umowa gentlemańska "na słowo" z szefem kosztowała mnie ponad 15k- więc słowo tutaj jest nic nie warte). Przez firmę przewinęło się kilka osób podczas mojej pracy w tym miejscu, przeważnie jeśli to byli ludzie na poziomie, to szybko odchodzili.

Można dużo opowiadać...
12
Nick 2016-09-20 14:36
Albo nie mają alternatywy.
były pracownik 2016-09-26 08:35
Gość napisał prawdę i li tylko prawdę.
Niestety, ale ci którzy siedzą w owej "firmie" dalej są, albo zmuszeni sytuacją życiową, albo im już tak wygodnie z przyzwyczajenia, albo nie mają za grosz ambicji, aby poszukać czegoś bardziej godnego.
Generalnie opisał to jak jest faktycznie, dodam że brak zrozumienia, szyderstwo i "najmojsza racja" jest standardem.
Dodam tylko że obaj bracia są siebie warci i prześcigają się w intelektualnym mariażu i sposobie myślenia, czyli jak zakombinować, aby pracownik dostał jak najmniej oraz aby tylko nie wyskoczył z rozwiązaniami które podważą "obszerną wiedzę" szefa. Jeśli już dokona tego samobójczego kroku należy sprowadzić go do parteru i zdusić.
Nie wspominam o braku szkoleń dla pracowników, bo to oczywiście również standard w "firmie", ale wypłaty "pod stołem" to już zakrawa o oszustwa podatkowe, więc czekam z niecierpliwością aż odpowiednie organa zajmą się tym na tyle skutecznie że pracownicy tej "firmy" odczują to na swoją korzyść w przyszłości.
9
Toledo 2016-09-26 19:34
NIE POLECAM!!!!!!!!!!! Nie dajcie się naciągnąć na jakąkolwiek umowę!!!!! Po podpisaniu umowy mają już gdzieś klienta!!! każą CI płacić a internet ciągle nie działa!!! nie przyjeżdżają na serwis mimo zgłoszeń!!! czekasz tydzień lub dłużej !!! potem chwile działa i powtórka!! a płacić musisz!!!!! NIE NIE NIE!!!!
5
zyta 2016-10-07 09:28
nie polecam !! ponieważ zmieniłam miejsce zamieszkania i mieli mi podłączyć internet ,ale nie podłączyli bo jest brak sygnału i w związku z tym muszę płacić do końca trwania umowy 59 zł miesięcznie a zostało mi jeszcze 8 miesięcy !! i muszę płacić za to że nie korzystam z niego PODKREŚLAM NIE Z MOJEJ WINY chce dalej korzystać z netu a że jest brak sygnału i to w Bolszewie to nie moja wina . Niema możliwości co do negocjacji ceny by obniżyć choć o 1/2 ceny powiedziano mi że mam sobie kogoś znaleźć aby odzyskać pieniądze a i trzeba pamiętać ,ze jeżeli się podpisuje umowę to miesiąc przed końcem trzeba złożyć wypowiedzenie jeśli nie to umowa zostaje przedłużona na czas nieokreślony zresztą jak wszędzie !!
5
sf 2016-10-09 22:04
Najważniejsze dla mnie jest to, żeby atmosfera opierała się na przyjacielskich stosunkach, a to istotne
Uwaga - Ostrzeżenie 2016-11-02 15:48
Internet radiowy z tej firmy to najgorszy internet na pomorzu! Pingi po 500 i więcej, strony długo się wczytują, filmy na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie chcą się załadować, bo przekroczono limit czasu na połączenie ze stroną internetową itd. Jednym słowem internet z Interkar to padaka na maxa! Zero szacunku na klienta! Klient w tej firmie jest tylko ważny kiedy podpisuje umowę, później jest nara i tyle! Nikt nie odbiera telefonów, a jak ktoś odbierze to wali ściemę, że pewnie masz wirusy i dlatego nie masz internetu. Na odległość gościu sprawdził, że mam wirusy? Chyba jakiś niepoważny! Kontakt e-mail to chyba tylko taka ikonka na ich stronie albo uczą się dopiero alfabetu w szkole, bo ani razu nie odpisali na e-mail! Odradzam Interkar.
5
On 2016-12-08 20:18
Ja czekałem na serwis ponad 7 dni na dodatek poprzez niedbale położenie swiatlowodu który nie był u mnie w osłonie po pewnym czsie został przegryziony przez mysz a firma po usunięciu usterki twierdzła ze ten przewód nie musi iść w osłonie i to jest moja wina i wystawili mi rachunek na 1400zl przestrzegam przed tymi oszustami
4
beata 2017-01-10 15:01
Witam,czy ktoś może podpisał umowę niby taką bez zobowiązań na doprowadzenie światłowodu do domu bo to za pieniądze unijne i jeżeli Pani nie podłączy się teraz to potem nie będzie szansy i gdyby się Pani zdecydowała w przyszłości zmienić operatora to nie będzie problemu.A teraz każą płacić za przyłącze..Cz można się z tego wykręcić przecież mamy umowy z innym operatorem.A oni dzięki nam dostali pieniądze unijne...
:) 2017-01-18 15:33
Ja również podzielę się swoją historią pracy w Interkarze.
@Ty już wiesz kto niemalże trafnie opisał opisał to co dzieje się w firmie.
Ja jednak wypowiem się o tej firmie okiem byłego pracownika sfery technicznej.
Pracowałem jako monter Wifi.
Pracowałem w Interkarze około 7 miesięcy od początku obiecywana mi była umowa, niestety umowy o pracę się nie doczekałem miałem tylko umowę zlecenie za 300 i resztę pod stołem, o podwyżce nie było mowy, a ewentualne podwyżki podawane są w formie premii która w każdym momencie może zostać odebrana.
Warunki pracy są słabe, o podstawowym wyposażeniu nie chce się nawet wypowiadać bo żeby korzystać z porządnych narzędzi musiałem kupować sobie osobiście. Zaciskarka którą otrzymałem była pokroju takiej za 20 zł z allegro która po kilku zaciśnięciach nie nadawała się do użytku, śrubokręty, klucze wszystko używane i bardzo niskiej jakości.
Samochód który otrzymuje pracownik w moim mniemaniu powinien być doprowadzony do stanu porządku itp. Mój był brudny(jakbyś wiadro piasku w nim wysypał), nie działały w nim podstawowe rzeczy np jak hamulce, czy ładowarka, jak pojechałem do mechanika z nim to stwierdził że ten samochód nie powinien jeździć, no ale jeździ do tej pory. Drabina pordzewiała, pokrzywiona itp
Telefon służbowy otrzymałem z pękniętą szybką, tez nie najwyższych lotów. Żadnego wsparcia w terenie jeśli chodzi o nawigacje, nie dostałem służbowej NAVI, ani żadnych map. Jedziesz w ciemno i szukasz. Odnośnie polityki sprzętowej raczej nie ma co się wypowiadać, firma raczej skupia się na montowaniu sprzętu starszego, oraz opiera się na sprzęcie używanym w głównej mierze zdawanym z demontaży, ale niektórych obudów to wstyd było wieszać.

Odnośnie wypłaty nie przyznam racji poprzednim wypowiedziom, ja dostawałem wypłatę zawsze na czas i na konto i kopertę więc w tej kwestii było ok.
Ogólnie większość ludzi przynajmniej z mojego działu była spoko, brak jakiegoś widocznego wyścigu szczurów, ale ciężko pracować tam bez podstawowych narzędzi. Jednak góra firma raczej nie jest nastawiona na dobro pracowników i jest polityka jak nie Ty to ktoś inny przyjdzie.

Jakoś internetu jest raczej ok, światło działa na pewno zresztą radiówka też, wszystko naprawialiśmy na bieżąco. Opinie o jakości internetu to moim zdaniem bujda na resorach.

3
Bujda 2017-02-27 10:50
Bujda to ta twoja historia. Co masz na myśli pisząc "Jakoś internetu jest raczej ok [...] [...] Opinie o jakości internetu to moim zdaniem bujda na resorach. "? To, że coś naprawiasz nie znaczy, że naprawiłeś. Skoro taki z ciebie specjalista to powiedz ile były pingi przed i po naprawie, to powiem ci czy cokolwiek naprawiłeś.
1
Łysy Marian 2017-03-13 17:17
Ogólnie, jako serwisant techniczny to sprawa wygląda tak:
-im więcej pokażesz, ze umiesz, tym więcej obowiązków dostaniesz :)
-stawka godzinowa (czy na łopacie, czy na obsłudze całej sieci radiowej oraz światłowodowej, obsługą klienta, tłumaczeniem się dlaczego dostaje stary router, antenę z demontażu i innych dziwactwach) jest tak samo śmieszna. 8-10zł/h :D
-umowa na czarno, zlecenia na pół etatu, koperty bez odprowadzenia podatku pod stołem..
-Jakiekolwiek pomysły pracowników na usprawnienie pracy są weryfikowane wg, widzimisię szefa,
czyli najtańszym kosztem. (najtańszy, to nie jest synonim słowa najlepszy)
- Kadra kierownicza szpieguje, porównuje co do minuty raporty dzienne (szpiegowskie) z zamontowanymi GPS w autach. oraz specjalnie tworzy między pracownikami atmosferę powodującą donosicielstwo.
- za byle jakie przewinienie karać mandatami po 50zł z pensji? Śmiech..
- Praca ludzi w biurze to męka i mobbing.
- no i na wejściu traktują każdego jak złodzieja. Prezes mierzy wszystkich swoją miarą.

W innych firmach bywa gorzej, jak i lepiej. Zależy jakie kto ma ambicje i oczekiwania wobec pracy.
Praca jest dobra żeby nauczyć się fachu serwisanta wifi, oraz odejść do innej lepszej firmy.
Bardziej traktowałbym to jak staż, niż pracę na której by zależało.

Zostaw swoją opinię o Interkar - Reda
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Interkar