brak logo

Huta Bankowa RAPZ

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Huta Bankowa RAPZ

ZYGA 2009-08-28 18:32:07
Opis wypadku z dnia 24.08.09r.Jest dowodem zatajenia prawdy,celem uzyskania korzyści przez pracowników nadzoru.Jeżeli nie wyjawicie prawdy,sprawą zainteresują się organy ścigania (usunięte przez administratora)
ZATO 2009-09-30 18:32:02
WYPADEK (usunięte przez administratora)??
jasiek1 2012-02-26 21:11:23
Ale dno ta firma czytałem w gazecie, że Prezesowi Stachowiczowi w więzeniu odbytnice rozwalili.......kto nami rządzi
huta 2012-10-06 12:59:56
praca przez Agencje , nocki normalnie platne jak kazdy dzień , atmostefera nieciekawa ,
p 2012-10-06 13:01:47
zarobki liche jak na hute , ludzie pogięci ostro !!!!
pad 2012-10-07 17:05:55
Są aktualnie jakieś przyjęcia do pracy w Hucie? Praca w systemie zmianowym czy tzw czterobrygadówka?
hut 2012-10-07 19:35:01
CZTEROBRYGADÓWKA . placona normalnie jak za dzien w ciagu dnia ,
ludzi przez Agencje traktuja jak drugorzednych pracowników
pad 2012-10-07 20:48:39
A jak wypada praca w Hucie Bankowej w porównaniu do Huty Katowice lub sosnowieckiego Buczka?
k 2012-10-08 18:47:10
Jest totalnie inaczej , Hucie Katowice traktuja cie jak swojego i pełen luz czy na Buczek , na Hucie Bankowej jak obcego i jest wilki problem ze tam pracujesz same [usunięte przez moderatora] (-:
Rafka 2012-11-27 02:16:35
są jakieś przyjęcia do pracy w Hucie Bankowej ?
syfiur 2013-01-08 14:46:33
nie polecam nikomu tego SYFU !!
Rafka 2013-01-08 19:27:12
Syfiur mozesz napisać parę słów o pracy w tej hucie?
nowy 2013-01-13 17:09:41
1300 zł na rękę praca pod hala na mrozie zero posiłków regeneracyjnych. Przerwa na śniadanie 15 minut.
syfiur 2013-01-16 14:29:54
jak na hute DNO!!!!!!!!!!!!
lysol 2013-01-16 16:18:49
praca na dworze w hucie? Tam zatrudniaja przez jakas firme czy normalnie pod hute? zmiany czu czterobrygadowka? jaka atmosfera wsrod pracownikow ?
syfiur 2013-01-18 17:25:13
czterobrygadowka , przez Agencje Pracy jak przez Hute bezposrenio znikoma szansa. atmosfera [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] owa , hutnic sami agencja sama
zgred 2013-01-23 23:55:59
a przez jaka agencje jest mozliwe zatrudnienie i od jakiej stawki się zaczyna ?
nowy 2013-01-24 16:53:56
stawka zaczyna się i kończy chyba 11 zł brutto
więcej nie dostaniesz nawet po okresie próbnym pozdrawiam. Agencja to Niejaki Work Service i jego siostry
nowy 2013-01-24 16:55:46
zapomniałem napisac że na umowie jest mowa o premi. Ktorej nigdy nie dostaniesz tak jak my dotej pory
zgred 2013-01-24 22:04:51
Czyli mam rozumieć ze ciężka praca w hucie za najniższą krajową
nowy 2013-01-25 14:23:09
Ciężka nie ciężka ale warunki pracy to porażka
młodzian 2013-01-29 02:42:19
Opłaca się dla młodego na pierwszą pracę? Czy na wejsciu bede sobie pluł w brodę ze tam poszedłem ?
?????????????????? 2013-03-29 12:50:23
przyjęć nie ma i nie będzie do Huty, robią dzień Hutnika w piątek po to by jak najmniej ludzi poszło, [usunięte przez moderatora]niedługo jak tak będzie to sami bedą sobie robić
3
zupa 2013-05-22 10:03:44
no premia tylko na papierze :(
2
Niewolnik 2013-05-23 08:08:13
Tak źle zarządzanym zakładem jeszcze nie widziałem. Atmosfera w zakładzie to katastrofa jak i zarząd-najgorszy jaki był.
Szurek 2013-11-20 10:49:12
Praca spokojna, nie to co w Saint Gobain czy Brembo. Ludzie raczej normalni. Zależy gdzie się trafi, jak na gorące, to wiadomo, trzeba cały czas być. W innych miejscach jako operator , lub rozdzielczy jest spokojniej. Tylko ta płaca. Najniższa. Do nocek płacą 10 zł +
1
F 2013-11-26 15:43:49
jaka spokojna 1 300 zl na reke zero szans pod hute przejsc , kablowanie non stop , TOTALNA PORAZKA !!!!!!!!!!!!
4
HUTNIK 2013-11-26 15:45:45
Jak na hute 1 300 sory bardzo ale tyle to w biedronce na kasie maja więcej !!!!
2
czesio 2014-02-16 13:31:21
i co zmieniło sie cos ? 1300 zł to naprawde miernota i do tego 4brygadówka
no ale robic trzeba :(
heeh 2014-03-24 18:21:54
Fox rozłożył i rozbawił forum.
To ze gdzieś nie płacą to nie mów ze 1300 zł to uczciwe wynagrodzenie.
No chyba ze praca polega na samym przyjściu do pracy i podpisaniu listy, a potem przez 8 H gra się w karty.
No bo tak to wygląda, a gdzie motywacja do czegokolwiek.Rozmowę o jakimk,olwiek wysiłku w pracy można zacząć od 2000 zł. Co za kraj, masakra....
JOHNY 2014-03-30 18:59:59
OD KIEDY NASTALA ALCHEMIA ZALOGA Z ROKU NA ROK UBOZEJE
zml 2014-09-30 11:35:45
1500-1600(i maja cos tam podniesc) umowa na dwa lata nie jest zle i praca nie jest ciezka tylko sprzety do roboty to maja po ch...
on 2014-10-28 11:17:25
do biura to chyba tylko po rodzinie i to też niepewne ;)
zapytanie 2014-11-11 13:12:05
Witam.Mam jechać do tej firmy w sprawie pracy i chciałbym się dowiedzieć na czym polega rekrutacja,co to za firma i jakie zwykle oferuje wynagrodzenie.Czy warto zainteresować się pracą w tej firmie w wypadku częci przyjęcia mnie.
dno 2014-12-07 22:40:34
dno totalne ta huta nie polecam nikomu
sRAPZ 2014-12-15 18:10:22
od RAPZU z daleka.
rozdzielczy 2014-12-23 22:22:02
pracuje w tej firmie prawie 2 lata ludzie w porzo co niekturzy troche do niczego zarobki marne tak jak pisza a nawet na swieta nic w tym roku nie dali poprostu lipa
Maja 2015-01-09 13:32:29
Witam mam okazje przyjac sie do huty, czytalam opinie i nie nastrajaja optymistycznie,
prosze o opinie czy cos sie zmienilo
florek 2015-01-09 16:12:12
RAPZ dal na swieta 300 zlociczy, ale ogolnie nie polecam. Kierownictwo patrzy tylko jak wydymac robola. Byle sami byli czysci.
1
ja 2015-01-20 20:43:41
Pracuje w hucie nie w rapz. wczesniej przez firme, czyli ips miałem 1900 brutto. teraz w hucie 2100 brutto. na swieta dali 300 bonów i 100 netto na konto. małe szanse na większa podwyzke i pensje 2000 do reki. kierownictwo patrzy dba tylko o siebie, a pracowników i ich zarobki maja gdzies- takie moje zdanie. premii nie ma a w tamtym roku produkcja była praktycznie na okragło - soboty i niedziele. podwyzek ogolnozakładowych tez nie było pare lat. jeszcze troche i wiekszosc prac fizycznych bedzie pracowała za najnizsza plus 300pln a wszystko drozeje. na zakładzie są oczywiscie związki. pytanie co z tego wynika??
4
on 2015-01-24 01:14:35
poza tym co napisał gość powyżej klimat fatalny jeśli chodzi o niektórych ,,pseudo-starych pracowników'' szczególnie na wykańczalni wydział P2
2
yabadu 2015-10-22 12:56:52
Pracuje i jest genialnie lepszej pracy nie moge sobie wymarzyc
qwert 2015-11-26 19:10:55
panie kierowniku, to pan ???
Szurek 2016-05-22 11:20:38
Pracowałem na wykańczalni. Przez IPS. Praca spokojna, z ludźmi różnie jak to wszędzie. Zarobki przez agencje minimalne. Premia ? Za jeden dzień L4 przepada. Ale jej dawali 100-180 zł. Jak święta się zbliżały to premii nie dawali do wypłaty , tylko gest okazywali i na święta przesyłali. Na rankach trzeba udawać czasami ,że się pracuje,żeby za szybko nie skończyć. Na nockach da sie przespać. Ale wsumie człowiek do pracy przychodzi... Najlepsi pracownicy to tacy, którzy nie maja swojego zdania, żyją nadzieją na orzejscie pod hutę...było tak mozliwe niedawno, jak teraz? Nie wiem. Ale zarobki tez nie ciekawe. Może 2000 netto będzie, ale może. Nadgodziny ? Przeważnie w weekendy, za nie płacili dużo. Bo była do tego osobna umowa-zlecenie. Dniówka 8-godzinna wychodziła 190 zł. niektórzy nie wychodzili z pracy i wyciągali ok 5 tys, tych nadgodzin. Trzeba uważać na podpie***czy. Nie to,że pójdą z czymś na skargę, ale pójda i będą kłamać na twoje niekorzyść. Zimą praca przy koksiaku, bywało - 20 na hali. Jak się jest operatorem maszyn, dobrze jest mieć swoje narzędzia-z domu ! Dopóki jestes uległy i dobrze pracujesz jest ok. Ogólnie źle nie było. Wszak zarobki śmiechu warte.
1
bn 2016-05-24 11:54:21
Huta Bankowa to zakład w którym świat zatrzymał się kilkadziesiąt lat temu- brak jakichkolwiek inwestycji, stare psujące się sprzęty, oszczędzanie nawet na podstawowych artykułach biurowych jak np długopisy,systemy informatyczne z poprzedniej epoki,załoga w której średnia wieku to około 50 lat- mam na myśli głównie pracowników "umysłowych", natomiast jeśli chodzi o pracowników fizycznych to jest ciągła rotacja wynikająca z bardzo niskich wynagrodzeń. Jeśli chodzi o jakość produkowanych wyrobów to pozostawia ona wiele wątpliwości biorąc pod uwagę ze pracownicy nie posiadają sprawnego sprzętu, co skutkuje wieloma reklamacjami. Jeśli chodzi o atmosfera to raczej nie jest zachęcająca do pracy, kierownicy nie potrafią podjać konkretnych decyzji,są zachwiani ciagle zmieniają zdanie,pracownicy są sfrustrowani, w każdym nowym pracowniku widzą zagrożenie. Zdecydowanie nie polecam tego zakładu
1
szurek 2016-05-26 09:28:36
Fajnie opisane. Prawda, kierownicy sami nie wiedzą czego chcą. system informatyczny z poprzedniej epoki dla jasności niewtajemniczonych - zeszyt i długopis - długopis zaopatrzyć się trzeba samemu. Co do maszyn. Kiedys miałem coś tam wymienić,zaczynając od okręcania. Usłyszałem - trzeba przynieść narzędzia najlepiej swoje :D
1
wielki istrz a 2016-06-07 18:23:15
jak tam nie ma cztero brygadowek
szurek 2016-06-12 10:02:35
Głównie 3 zmiany
andrew 2016-08-23 17:25:00
Czytam i oczom nie wierze,zagorowski pedziem huty...no to po hucie,rece opadaja...
pao 2016-08-24 11:40:44
oprocx tego wiem ze szukaja rowniez pomocy do zmywania w Krakowie w ogloszeniu napsiali ze jest to praca od poniedziałku do piątku - pełny etat ( jedna zmiana) -umowa zlecenie wymagane jest doświadczenie w gastronomii ,wymagana książeczka sanepidowska
Zostaw swoją opinię o Huta Bankowa RAPZ - Dąbrowa Górnicza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Huta Bankowa RAPZ