brak logo

Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.)

Krosno

Opinie o Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.)

anonim 2011-08-12 20:24:19
Szkolna wyprawka dzięki ”S” (11.08.2011) Pracownicy Impela otrzymają od pracodawcy wsparcie finansowe na zakup wyprawki szkolnej dla dzieci. To efekt współpracy między NSZZ „S” a pracodawcą. 100 tys. zł dodatkowych środków finansowych przeznaczy Impel dla pracowników, którzy mają dzieci w wieku szkolnym i są w trudnej sytuacji materialnej. – To bardzo dobra informacja dla pracowników - mówi [usunięte przez moderatora], przewodniczący Organizacji Międzyzakładowej NSZZ „S” Pracowników Firm Ochrony, Cateringu i Sprzątania. Dodatkowe środki udało się wynegocjować dzięki współpracy między pracodawcą i NSZZ „S”. – Mamy takie porozumienie, że co trzy miesiące spotykamy się z pracodawcą i rozmawiamy o sytuacji firmy. Dzięki temu wiemy co się dzieje w przedsiębiorstwie – tłumaczy [usunięte przez moderatora] - W tym roku zakładowy fundusz świadczeń socjalnych był mniejszy niż w latach poprzednich. Mniej pracowników mogło otrzymać pomoc. W wyniku rozmów udało się nakłonić prezesa, żeby znalazły się środki, które nie pójdą na inne cele tylko na pomoc dla pracowników – dodaje [usunięte przez moderatora]. Związek będzie uczestniczył w podziale tych środków. Organizacja Międzyzakładowa NSZZ „S” Pracowników Firm Ochrony, Cateringu i Sprzątania to jedna z młodych organizacji, zrzeszająca 4400 członków. Z firmy Impel do „S” należy ponad 1 tys. pracowników. W ubiegłym roku „S” podpisała porozumienie o współpracy z pracodawcą. Impel to jedna z największych w Polsce firm świadczących usługi dla biznesu, m.in. ochrony i sprzątania. Zatrudnia około 40 tys. pracowników.
latek 2011-08-12 21:40:28
zgadzam się z tą opinią ,złodzieje,tylko żądają i wymagają ! traktują nas jak niewolników,żadnych praw tylko same obowiązki!!!!
mars 2011-08-22 16:12:11
Szczecin: Prekaryzacja salowych w szpitalu przy Arkońskiej
W kwietniu b.r. dyrektor szpitala przy ul. Arkońskiej wręczył wypowiedzenia 130 pracownikom. Pretekstem do zwolnień były oszczędności. Zamiast zatrudniać pracowników bezpośrednio, skorzystano z usług firmy Impel, która zaproponowała salowym 1,2 tys. zł (brutto) na umowę zlecenie.

- Pracuję od szóstego lipca i żadnej umowy ani pieniędzy jeszcze nie widziałam - mówi [usunięte przez moderatora]. - Pieniądze mam otrzymać z wyrównaniem pod koniec sierpnia, a umowę "jutro". Kiedy dzwonię do firmy, albo rozmawiam z kierowniczką, zawsze słyszę to samo.

W czwartek, cztery pracownice zostały zwolnione z pracy po tym, jak poskarżyły się dyrektorowi szpitala, że Impel oszczędza na środkach czystości i nie zapewnia właściwego zabezpieczenia BHP pracownikom.

Za: [usunięte przez moderatora]
Justysia 2011-08-23 15:08:22
Polecam profil na facebook-u NIEUCZCIWI PRACODAWCY tam możecie wypowiedzieć się i nie będzie psełdo cenzury od waszego pracodawcy!!!
janeczek 2011-08-25 21:44:40
Firma ta [usunięte przez moderatora] ludzi. Jest wiele przykładów ludzi zatrudnionych przez spółkę Impel, którzy nie dostają urlopów i są zmuszani do pracy w czasie choroby. Ci pracownicy mają zwykle wciąż odnawiane umowy zlecenia – nawet jeśli na stałe pracują w Impelu. W niektórych zakładach, pracodawca daje pracownikom do podpisania zobowiązanie, iż zrzekają się praw pracowniczych. Pracodawcy twierdzą, że podpisane umowy mają charakter umów cywilnoprawnych, a nie umów o pracę.

Impel dziś jest jednym z największych prywatnych pracodawców w Polsce, zatrudniającym blisko 20 tys. osób. W ubiegłym roku IMPEL miał wzrost o ponad 19,8 proc. w stosunku do zysków rok wcześniej. Firma jest bardzo zyskowna – bo nie chcą ludziom dobrze płacić i nie pozwalają im na żadną samoorganizację.

W marcu 2006 r. w Kostrzynie nad Odrą z firmy Impel-Tom zwolniono Jacka Rosołowskiego, bo chciał założyć organizację związkową Inicjatywa Pracownicza. Rosołowski wygrał pierwszą sprawę przed sądem pracy. Sąd orzekł, że powodem zwolnienia była działalność związkowa. Zarząd zemścił się za to na trzech członkach OZZ Inicjatywa Pracownicza, pozbawiając ich pracy, bo przed sądem pracy otwarcie mówili o bezprawiu, którego zarząd dopuszcza się wobec związkowców.

Taka jest firma IMPEL. Jakie wampiry stoją za tą firmą? Zobaczmy:
[usunięte przez moderatora] – współwłaściciel firmy, 108. pozycja na liście „Najbogatszych Polaków” tygodnika „Wprost” w 2005 r.
[usunięte przez moderatora] – współwłaściciel firmy, 93. pozycja na liście „Najbogatszych Polaków”, wiceprezydent Konfederacji Pracodawców Polskich.
Obecnym przewodniczącym Rady Nadzorczej jest prof. [usunięte przez moderatora] z Międzynarodowego Centrum Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego, który wcześniej był m.in. przewodniczącym Rady Nadzorczej PZU SA.
[usunięte przez moderatora] – członek Rady Nadzorczej Impela, prezydent Konfederacji Pracodawców Polskich, były poseł z listy PSL, były członek rządów [usunięte przez moderatora] [usunięte przez moderatora] – członek Rady Nadzorczej Impela, przewodniczącego Rady Nadzorczej Dominet Banku SA (właścicielką 50,1 proc. akcji banku jest Dorota Cacek, małżonka Sylwestra.)

Ale trzeba przyznać, że najciekawszą postacią IMPEL-u jest jeden z byłych członków Rady Nadzorczej, który tam pracował przez ponad 8 lat. [usunięte przez moderatora]jest byłym wiceprzewodniczącym Unii Pracy i Podsekretarzem Stanu w Ministerstwie Gospodarki i Pracy. Wywodzi się ze środowiska FMUP i był w kierownictwie Impela dokładnie wtedy, gdy ochroniarze tej spółki rozbijali protest robotników w Ożarowie Mazowieckim. [usunięte przez moderatora]w latach 2000-2001 reprezentował polską branżę usług outsourcingowych na międzynarodowych konferencjach w Berlinie i Lizbonie. Następnie był prezesem zarządu Acta HR, spółki specjalizującej się w usługach outsourcingowych. Podczas wyborów parlamentarnych w 2005 r. [usunięte przez moderatora]startował z pierwszego miejsca we Wrocławiu z list komitetu SdPL-UP-Zieloni 2004.

pawel 2014-05-20 20:18:24
pracuje tam od pol roku i jest calkiem niezle, da sie wyzyc i pracuje sie dobrze, jak ktos chce pracowac, to smialo mozna probowac
Igor 2014-05-23 15:53:14
Stabilna firma, od lat na rynku. Zatrudnienie na jasnych warunkach. Wynagrodzenie na czas. Jak chcesz pracować, to warto spróbować.
arek 2014-05-28 22:23:43
korporacja duza, wiec dla mnie bezpieczne warunki zatrudnienia, pracowalem juz w roznych firmac kogucik, wiec teraz szukalem czegos stabilnego i mam
Marcin 2014-08-20 18:48:22
Właśnie takiej firmy szukam, chciałbym w końcu mieć pewność że wypłata będzie na czas. Dzięki za opinie, złoże papiery, mam nadzieję, że mnie przyjmą
flor 2014-09-27 23:22:14
zgadzam się. mi się w impelu bardzo dobrze pracuje i trochę tu już siedzę. są dobre warunki pracy, wypłata zawsze na czas. a firma jest duża przez co daje poczucie bezpieczeństwa.
woto 2014-10-02 16:47:36
jak ktoś szuka stabilnego zatrudnienia to mogę impel polecić. praca wygląda tak jak mówią na rozmowie, nie ma przekłamań i co ważne, dotrzymują terminów wypłat.ja jestem zadowolony.
pawel 2014-10-03 11:09:39
szukam i im wiecej czytam o firmie tym bardziej sie do nich przekonuje, musze sprawdzic czy maja jakies wolne etaty
tenk 2014-10-06 23:58:50
śmiało sprawdzaj kolego. warto złożyć cv nawet jeśli w tym momencie nie ma konkretnej oferty. w impelu warto pracować, i wrzucić sobie to potem do cv.
dawid 2014-10-08 21:47:17
a ja nie wysylalaem, tylko poszedlem, okazalo sie ze praca jest, rozmowa blyskawiczna i tak juz pracuje ponad rok
sławek 2014-10-14 11:14:19
nie poszedłes tylko oni przyszli do krempnej.....
Marta 2014-11-04 10:43:19
Normalnie praca jak praca, należy się przykładać i problemów nie ma, możesz startować i bez doświadczenie to przyjdzie z czasem zobaczysz, wtedy znacznie szybciej będziesz mógł zrobić swoje.
grzegorz 2014-11-05 21:22:48
cale szczescie mnie wzieli, bo juz jakos tak wydawalo mis ei ze dlugo sie nie odzywaja i zaczalem tracic nadzieje, pracuje juz 2 tygodnie i jest dobrze
1
ldk 2014-11-10 13:17:33
czasem trzeba poczekać na dobre wiadomości ;) mi się w impelu podoba na tyle,że mimo innej propozycji pracy, jestem ciągle tu. najważniejsze to pewność i bezpieczeństwo zatrudnienia.
Karol 2014-11-12 09:15:43
W impelu można się rozwijać pracujesz latami i nie martwisz się czy za miesiąc cię nie zwolnią. Mi odpowiada to co mam, nie chce niczego zmieniać, bo jeśli coś jest dobre to i po co.
Edek 2014-11-15 16:29:17
Mi tego brakuje, stabilizacji. Mam już dość niepewności czy w przyszłym miesiącu będę miał pracę i wypłatę. Składam papiery do impela w końcu będzie jakiś spokój.
Doc 2014-11-25 13:49:23
Spokojnie możesz związać się z impelem na kilka lat czy dłużej, sam mam finansowe zobowiązania i się nie boję zwolnienia czy tego że wypłata na czas nie przyjdzie, mi strzeliło już pięć lat nie wiadomo kiedy.
radi 2014-11-25 19:52:44
mi chodzi rowniez o firme, w ktorej zostane na dluzej, bo skakanie z miejsca na miejsce juz mnie meczy strasznie
Daniel 2014-12-01 11:26:00
Wiadoma sprawa szczególnie gdy masz kredyt czy raty do spłaty, warto się u nich zaczepić, praca w porządku i płatności na czas z tym nigdy nie ma problemów.
mark 2014-12-02 21:34:49
z ochrona i platnoscia na czas do tej pory u mnie nie szlo to w parze, ale tutaj rzeczywiscie, nie ma poslizgow z wyplata
ona 2014-12-07 23:36:45
dlatego mój facet przeszedł do impela. mamy swoje zobowiązania a w starej pracy potrafili się spóźnić z wypłatą i ponad miesiąc. a kredyt przecież czy inne opłaty same się nie spłacą. oprócz wypłaty na czas, mówi że dobre warunki, nie przychodzi do domu taki wymęczony i zestresowany jak kiedyś.
Marek 2014-12-08 14:33:16
Też jakiś czas temu przeszedłem do impela i sobie chwalę. Gdy nie musisz martwić się o wypłatę czy o to że prawidłowo się ktoś z tobą rozliczy masz lżej na sercu. Praca wtedy idzie zupełnie inaczej.
1
kajetan 2014-12-09 21:43:12
to prawda, jak sie kase za prace dostaje na czas i bez zadnego ale i proszenia, calkkiem inaczej codziennie chodzi sie do takiej roboty
Maciek 2014-12-15 20:44:36
Wiem coś o tym bo w mojej poprzedniej różnie bywało a to wypłata z opóźnieniem czy pomyłki przy obliczaniu wypłaty itp. zszarpane nerwy i nic więcej. Tu w impelu nie ma takich zagrywek.
arki 2014-12-16 21:47:39
tyle ile sie nalezy dostaje co miesiac i w ogole nawet nie musze sie o to matwic, duzy komfort psychiczny dzieki temu mam
kacper 2014-12-17 21:57:33
nigdy nie pracowalem w ochronie i sie zastanawiam jak to zrobic, zeby zaczac tutaj, bo wydaja sie stabilna i godna zaufania firma
Paweł 2014-12-28 14:18:48
Sprawdzić na stronie impela w zakładce praca lub portalu z ogłoszeniami o pracę czy jest zapotrzebowanie na ochronę. wysłać CV i przejść rekrutację, tak było w moim przypadku.
Lolo 2015-01-02 19:24:54
Firma ma już swoją markę i mocno o nią dbają, to nie jakaś mała firmemka, która musi ciąć koszty (zwykle na pracowniku), aby być na rybku. Tu praca jest własciwie poukładana i opłacana
arek 2015-01-04 13:48:21
widac ze mysla o pracownikach, no i do tego rozwijaja sie w roznych kierunkach, wiec wydaje sie byc firma z przyszloscia
greta 2015-01-08 23:07:18
impel jest jedną z szybciej rozwijających się firm w kraju. ale nie każdy o tym wie. dla mnie praca u nich to ważny etap rozwoju zawodowego i cieszę się,że tu jestem.
meszka 2015-01-13 23:32:04
impel ma dobre opinie i wśród pracowników i wśród klientów. dlatego się nie zastanawiałam długo i raz dwa złożyłam cv. obecnie mija 7 miesiąc jak tu pracuję i do tej pory wszystko idzie zgodnie z planem a poziom mojego zadowolenia ze współpracy z tą firmą jest na wysokim poziomie.
xok 2016-05-15 14:43:30
ertyu, ocztwiście że można, ale osoby, które z nimi pracowły mogłyby akurat co nieco rozjaśnić. O uszy mi się obiło, że firma daje oprócz podstawy całkiem dobre dodatki motywacyjne. Tak myślę czy na święta dla dzieci też coś jest /
Zostaw swoją opinię o Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.) - Krosno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.)